koycegiz de gezilecek yerler / Köyceğiz Gezilecek Yerler | Tarihi Yerler | Turistik Yerler

Koycegiz De Gezilecek Yerler

koycegiz de gezilecek yerler

Köyceğiz

Köyceğiz Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Köyceğiz, Muğla ilinin sınırlarında yer alan 13 adet ilçeden biridir. yılı nüfus sayımına göre ilçede ’e yakın kişi yaşamaktadır. Türkiye’de Rize’nin ardından en fazla yağmurun düştüğü yer olan Köyceğiz’de kış mevsiminde yağmurun iki veya üç ay boyunca sürdüğü görülmektedir. İlçe sakinlerinin geçim kaynağını tarım, hayvancılık, ormancılık ve turizm faaliyetleri oluşturmaktadır. İklim ve coğrafi yapının sunduğu elverişli imkânlar sayesinde tarım oldukça gelişmiştir ve temel geçim kaynağıdır.

1

Köyceğiz ile ilgili tarihî bilgilerin verilerini tarihçi Heredot, coğrafyacı Strabon ve İngiliz arkeolog Hoskin sunmaktadır. Köyün tarihi binlerce yıl öncesine kadar dayanmaktadır. MÖ yıllarına kadar uzanan tarih, birden fazla uygarlığın kaydını tutmuştur. Karyalılar, Köyceğiz civarında varlık göstermiş ilk topluluktur. Ardından sırasıyla; İskitler, Asurlular, İyonyalılar, Dorlar, Akalar, Persler, Helenler, Seleykoslar, Romalılar, Selçuklular, Menteşeoğulları ve Osmanlılar da bu topraklarda yaşam alanları kurmuşlardır. MÖ ’lerde ise Yunanlar bölgede koloniler kurmaya başlamıştır. Bu vesileyle Karyalılar ile Yunanlar arasında bağlantılar kurulmuş, MÖ ’li yıllarda bölgede iyice hareketlenmeler ve yenilikler ortaya çıkmıştır. Köyceğiz Gölü’nün Akdeniz ile birleştiği yerdeki Kaunos şehri, liman yoluyla Karyalıların önemli bir ticaret merkezi haline gelmiştir.

Osmanlı İmparatorluğu dönemine gelindiğindeyse, Kurtuluş Savaşı sırasında Kuvay-ı Milliye’nin bir parçası haline gelmiş ve yurt savunmasında rol üstlenmiştir. Köyün adının ise bir efsaneye göre; ovada kurulu olan şehri su basmasından sonra değiştiği düşünülmektedir. Arta kalan birkaç evi gören insanlar ise: “Bütün şehir batmış, sadece kıyıda bir köyceğiz kalmış.” demişlerdir. Halen gölün altında batık bir şehir olduğu düşünülmektedir.  

Köyceğiz doğal güzelliğiyle ve şirin mimarisiyle sakin ve sevilen bir tatil beldesidir. Ayrıca plajları, kaplıcası, yaylası, koyu ve tarihi kalıntılarıyla dinlenmek ve gezip görmek için ideal bir Türk köyüdür. 

Köyceğiz Nerededir?

Köyceğiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin Ege Bölgesi’nin güneyinde, Ege Bölgesi’nin Akdeniz ile birleştiği noktada, Muğla ilinde yer almaktadır. Muğla-Fethiye karayolunun kilometresinde konumlanmıştır. 

Köyceğiz’e Nasıl Gidilir?

Köyceğiz’e havayolu ile ulaşmak için Muğla Dalaman Havalimanı tercih edilebilir. Havalimanı Köyceğiz’e 27 kilometre mesafededir.

Karayolu ile ulaşmak içinse Muğla’dan araçla yolculuk yaklaşık 1 saat sürmektedir. Muğla-Köyceğiz arası 55 kilometredir. İstanbul-Köyceğiz arası ise yaklaşık kilometredir ve araç ile yolculuk ortalama 11 saat 30 dakika sürmektedir. Ankara’dan yolculuk ise 9 saate yakın sürmektedir. İzmir’den ise yaklaşık 3 saat 40 dakika sürmektedir ve yol kilometredir. 

Köyceğiz’de Nerede Kalınır?

Köyceğiz’de otel, apart otel ve pansiyon olmak üzere çeşitli sayıda ve imkânda konaklama türleri bulunmaktadır. Kaunos Hotel, Panorama Plaza, Özay Otel, Tango Pansiyon, Alila Hotel, Flora Hotel, Rose Apart Hotel, Hotel İnceler, Fulya Pansiyon ve Hotel Ekincik Köyceğiz’de konaklama hizmeti sunan tesislerdir. 

2

Köyceğiz’de Görülecek Yerler

Köyceğiz çok eski tarihe dayanan bir yerleşim olduğu için ismi de bir efsaneye dayanıyor. Rivayete göre ilçe, bir ova üzerinde kuruluymuş. Eski bir tarihte ova sular altında kalmış. Doğal felaketi izlemeye gelenler baktıkları manzara için: “Bütün şehir batmış, sadece kıyıda bir Köyceğiz kalmış” diye söyleşmişler. İsmin buradan geldiği söylenmekle birlikte günümüzde hâlâ gölün altında bir batık şehir olduğuna inanılıyor. Şehir batmadığı için civarda gezebileceğiniz yerler tüm güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor. Muğla Köyceğiz, tatil yerleri arasında iddialı bir konumda bulunuyor.

Kaunos Antik Kenti: Dalyan üzerinden tekneyle gittikten sonra yaklaşık 10 dakika yürüyerek ulaşabileceğiniz kent, dönemin önemli bir liman kenti. Aradan geçen yıllar sonrasında alüvyon dolan alan sebebiyle liman özelliği kaybolmuştur. Bölgede daha pek çok tarihi yere rastlayabilirsiniz. İlgi çeken eserlerin başında ise kaya mezarları geliyor.

Adres: Dalyan Mahallesi, Ortaca/Muğla Telefon: () 11 50

Sultaniye Kaplıcası: Dağıttığı şifasıyla dillerden düşmeyen kaplıca Ekincik tarafında bulunuyor. Suyun sabit olarak 39 derecede kaldığı suyun içinde kalsiyum, klorür, sülfat ve radon olduğu biliniyor. Zengin içeriği sayesinde cilt hastalıkları, siyatik ve kadın hastalıklarına iyi gelen kaplıcanın yaklaşık yıldır var olduğu söyleniyor.

Köyceğiz Ekincik: Burası Köyceğiz’e 30 kilometre uzaklıkta ve koya sahip bir köy. Ekincik’i gezdikten sonra buranın cennet olduğu kanısına varabilirsiniz. Hatta tatilinizi uzatıp kalmak isteyebilirsiniz. Zeytin ve çam ağaçlarının içindeki şirin köyde kalabileceğiniz pansiyonlar yer alıyor. Ulaşım için Dalyan’dan kalkan tekneleri tercih edebilirsiniz.

Köyceğiz Yuvarlakçay: Yuvarlakçay soğuk suyuyla ünlü bir doğal güzellik. Sıcak bir havada gitseniz bile çivi gibi soğuğuyla sizi diriltecek suyu ve çayın akışıyla serinleyen tertemiz havası sizi kendine hayran bırakacak bir yer. Sakin ve huzurlu bir gün için tercih edebileceğiniz çayın kaynağı ise Sandras Dağı’nın kar suları.

3

Köyceğiz Gölü: Tektonik bir çukurluğun sularla dolması ve Dalaman çayından gelen alüvyonların körfezin önünü doldurmasıyla oluşan Köyceğiz Gölü Türkiye’nin en büyük alabalık çiftliğine sahip. Namnam Çayı, Kargıcak Çayı, Yuvarlak Çay; gölü besleyen kaynaklar arasındadır. Görsel şölen sunan güzel göl çevresindeki ormanlık alan Köyceğiz’e gittiğiniz zaman tüm huzuruyla sizi karşılar.

Ayrıca Gökçeova göleti ve Ölemez Dağı da doğa turunuz sırasında uğramanız gereken yerler arasında bulunuyor.

Cilt hastalıklarına iyi gelen Sultaniye Kaplıcaları ise huzurlu bir atmosfere sahiptir. Kaplıca sularında radon, kalsiyum sülfat ve klorür mevcuttur. Sultaniye Kaplıcaları şifa bulmak ve dinlenmek için idealdir.

Doğal güzellik ve tarihî önemi bakımından bir değere sahip olan Kaunos Antik Kenti’ne Dalyan ve Köyceğiz’den tekne ile ulaşılmaktadır. Ticarî açıdan önem taşıyan bir liman kenti olan Kaunos, bölgede en çok ziyaretçi çeken noktalardandır. Zamanla denizin alüvyonlarla dolması, Antik Kent’in limanını devre dışı bırakmıştır. Antik Kent’te tiyatro, kilise, hamam ve tapınak kalıntıları gezilerek tarihte kısa bir yolculuğa çıkılabilir.

Ekincik Koyu ise yatçıların gözde uğrak yeridir. Tertemiz suyu ve eşsiz doğal manzarası, kendine birçok müdavim edindirmiştir.

Köyceğiz Otelleri

Oldukça turistik bir yer olan Köyceğiz; pansiyon, otel gibi çok sayıda alternatife sahip bir yer. Gidebileceğiniz bir kaç alternatifi inceleyebilirsiniz.

Panorama Plaza: Otelin gecelik ortalama fiyatı Türk Lirası. Adres: Ulucami Mahallesi, Köyceğiz/Muğla Telefon: () 37 73

Kaunos Otel: Otelin gecelik ortalama fiyatı  Türk Lirası. Adres: Köyceğiz Mahallesi, Ulucami Mah. Cengiz Topel Cd No, Muğla Telefon: () 37 30

Alila Otel: Otelin gecelik ortalama fiyatı Türk Lirası. Adres: Köyceğiz Mahallesi, Emeksiz Cad. Köyceğiz/Muğla Telefon: () 11 51

Özbek Pansiyon: () 28 40

Oba Pansiyon: () 41 81

*Fiyatlar Ekim  tarihinde güncellenmiştir. Dönemsel olarak değişiklik gösterebilir.

Köyceğiz Gezilecek Yerleri / Muğla

Muğla ilinin şirin ilçelerinden biri olan Köyceğiz, Akdeniz ile Ege bölgesinin birleştiği bir noktada yer alıyor. Köyceğiz nerede, nasıl gidilir ve gezilecek yerleri neler bir göz atalım. İsmini burada bulunan gölden alan Köyceğiz’in nüfusu civarında. İstanbul’a km uzaklıkta olan şehir, araçla gelmek istediğinizde ortalama 9 saat sürüyor. Ankara’ya uzaklığı ise km olan şehir, karayoluyla ortalama saatlik bir mesafeye sahip. Eğer uçak yolculuğunu tercih ediyorsanız İstanbul’dan 1 buçuk saatlik, Ankara’dan 1 saat 15 dakikalık uçuşla Dalaman’a gelebilir, ardından yaklaşık 30 km’lik kara yolu ulaşımıyla Köyceğiz’e ulaşfunduszeue.infoüs seferlerini tercih edenlerden iseniz düzenli olarak şehre seferlerin düzenlendiğini belirtebiliriz.

DipNot: Fethiye&#;ye gitmeden önce Fethiye&#;de gezilecek yerler adlı makalemize göz atmanızı öneririz.

Köyceğiz’de Gezilecek Yerler Neler?

Köyceğiz ilçesi konumu gereği biraz iç bölgede kalıfunduszeue.info dolayı burada deniz olmadığını belirtmemizde fayda var.Büyük bir göl kenarında bulunan şehirde gezebileceğiniz doğal güzellikteki yerler ve tarihi mekanlar da fazlasıyla bulunuyor. Turistik bir belde olmasına rağmen oldukça sakin bir yapıya sahip olan şehrin dört bir yanını narenciye bahçeleri sarmış. Köyceğiz’e yolunuz düştüğünde görmeniz gereken yerlerden sizlere kısaca bahsetmek istiyoruz.

Köyceğiz Gölü: 54 km’lik bir yüzölçüme sahip olan gölün suyu kükürtlü ve oldukça acı. Su kayağı sporları da yapılabiliyor. Köyceğiz&#;e gittiğinizde göle bakan ormanlık alanlar mesire yeri olarak da kullanılıyor. Eğer Ailenizle piknik yapmak isterseniz burayı şiddetle öneririz.

 

Köyceğiz Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti: Gezi programlarına konu olan ve muhtemelen bir kez olsun görmüş olabileceğiniz bu yere ulaşmak için Dalyan üzerinden tekneye binmeniz funduszeue.infoen indikten sonra 10 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde olan bu antik kent, bir zamanlar önemli bir liman kentiydi. Yıllar içinde denizin alüvyonlarla burayı doldurmasından sonra liman özelliğini kaybetti. Bölgede farklı dönemlerden kalma birçok tarihi yer funduszeue.info bu bölge içinde yer alan kaya mezarları ziyaretçilerini kendine çekmeyi başarıyor.

Kaplıcalar: İlginizi ne kadar çeker bilmiyoruz ama yolunuz Köyceğiz tarafına düşerse Sultaniye Kaplıcası’na uğramanızı tavsiye ederiz.Köyceğiz’in Ekincik tarafında kalan kaplıcaya günü birlik dolmuş seferleri de düfunduszeue.info yaygın şekilde anlatılan rivayetlere göre kaplıcaya tekerlekli sandalye ve sedye ile getirilen hastalar, 21 kürlük tedavinin ardından yürüyerek gittikleri söyleniyor. 39 derecelik su sıcaklığına sahip olan şifalı suyun içerisinde kalsiyum, klorür, sülfat, sülfür ve radon olduğu söfunduszeue.infoşta romatizma olmak üzere cilt hastalıkları, siyatik ve kadın hastalıklarına da iyi geldiği söfunduszeue.infoıcanın tarihinin yıl öncesine kadar dayandığı belirtiliyor.

Ekincik Köyü: Köyceğiz’e 30 km’lik mesafede olan bu muhteşem koya gitmek için yine Hamitköy güzergahını kullanıfunduszeue.infoın etrafının irili ufaklı otel ve pansiyonlarla donatılması konaklama sorununu ortadan kaldırıyor. Hamitköy’ü geçtikten sonra karşınıza çıkacak olan ilk uzun rampayı tırmandıktan sonra müsait bir yerde bekleyin ve muhteşem manzaranın tadını çıkarın.Büyük bir ihtimalle Ekincik Koyu’nun güzelliğine siz de kendinizi kaptıracaksınız ve tatilinizi birkaç gün daha uzatıp bu muhteşem doğal güzelliklerin tadını çıkaracaksınız.Eğer konaklayacak olursanız ve çevredeki yerleri de gezmek istiyorsanız günü birlik tekne turlarıyla diğer yerleri de keşfetmiş olacaksınız.

Buraya Geldiğimizde Neler Yiyebiliriz?

Burada geçirdiğiniz zaman diliminde mevsimine göre her çeşitten ot ile hazırlanan mezeleri tadabilirsiniz. Bunun dışında balığını da tatmanız da fayda var, özellikle de kefalini. Bölgenin meşhur olan bir diğer yiyeceği ise bal ve arı ürünleri. Sevdikleriniz için de alabileceğiniz balını tatmadan Köyceğiz gezinizi noktalamayın. Bizden bir mekan tavsiyesi istiyorsanız; Yuvarlak Çay&#;ı tavsiye ederiz. Köyceğiz &#; Ortaca arasındaki  Beyobası köyünden içeri girerek ulaşabilceğiniz muhteşem bir mekan.

Kısaca Burada Neler Yapılabilir?

Başta da belirttiğimiz gibi küçük ve sakin bir yerleşim yeri olduğundan eğlence hayatından uzak diyebiliriz. Eğer gece hayatını seviyorsanız Köyceğiz beklentilerinizi karşılayamayabilir. Ancak sakin ve huzurlu bir ortam arıyorsanız burası tam size göre. Göl kenarında uzun uzun yürüyüşler yapabilir, bisiklet kiralayarak şehri turlayabilir, yüzme biliyorsanız gölde yüzebilirsiniz. Umarız sizlere gerekli bilgileri suna bilmişizdir.

Köyceğiz Resimleri

Köyceğiz Kaunos Antik Kenti

Köyceğiz'de Gezilecek Yerler

Muğla’ya bağlı Köyceğiz, gezilecek yerler bakımından doğal güzelliklerini koruyabilen, tarihi noktaları, ormanları ve koyu ile son derece huzurlu, Sandras Dağı sayesinde oldukça heybetli tatil noktalarından biridir.

Özellikle sakinliği noktasında tatilciler tarafından tercih edilen Köyceğiz, narenciye bahçeleri, eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Bunların büyük çoğunluğu günübirlik turlar ile Köyceğiz gezilecek yerler kapsamında keşifler yaparak kısıtlı süre vakit geçirse de buradan vazgeçemeyip uzun süre konaklayan tatilciler de mevcuttur. Köyceğiz'e karayolu ulaşımları Köyceğiz Otogarı üzerinden yapılırken; havayolu ulaşımlarında yakınlığı nedeniyle Dalaman Havalimanı tercih edilmektedir.

Uygun fiyatları ile bütçe dostu konaklama hizmetleri veren hotelleri Köyceğiz otelleri sayfamızda listeledik.


Köyceğiz Gölü

Köyceğiz Gölü Manzarası

Köyceğiz tatilinde gezilecek yerler listenizde bulunması gereken gölü, Köyceğiz kentinin simgesi haline gelmiş durumdadır. Adını gölden alan Köyceğiz ilçesinde mutlaka gezilmesi gereken noktalarından bir diğeri olan göl, eşsiz güzellikleriyle öne çıkmaktadır.

Tatlı su olan Köyceğiz Gölü sınırları içerisinde bulunan küçük ada ise Köyceğiz kentinde gezilecek yerler içerisinde yer alıp; fotoğrafçılar için oldukça güzel bir manzara sunmaktadır.

Derinliği en fazla 2 metre olan Köyceğiz Gölü, motorsuz su sporları ve balık tutmak için son derece ideal bir yerdir. Bununla beraber kaybolmamak adına yanınızda bir rehber veya bir harita bulundurmanız oldukça faydalı olacaktır. Çünkü ilk kez görenler deniz ile gölü karıştırmaktadırlar. Köyceğiz Gölü, Hapishane Adası adı verilen ufak bir bölgeye ev sahipliği yapmaktadır. Önceden askeri amaçlarla kullanılan küçük bir ada, günümüzde hapishane görevi üstlenmektedir. Köyceğiz gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken Köyceğiz Gölü, ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilmektedir.

Köyceğiz Gölü ziyaretleri ücretsiz bir şekilde yapılabilmektedir.

Köyceğiz dışında Muğla'nın tüm turistik yerleri için Muğla otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Yuvarlak Çay

Yuvarlak Çay Tesisleri

Köyceğiz ile Ortaca ilçelerini birbirinden ayıran doğal bir sınır Yuvarlak Çay’ın en ünlü olduğu alan ise alabalıklarıdır. Alabalık denilince akla gelen ilk yer olma özelliğine sahip Köyceğiz Yuvarlakçay'da birçok balık çiftliği bulunmaktadır. Bununla beraber çay etrafında kurulmuş bir tesis ve diğer işletmelerde her türlü hizmeti bulabilmek mümkündür.

Köyceğiz gezilecek yerler kapsamında rehber hazırlarken dikkate alabileceğiniz Yuvarlak Çay'a girişler ücretsizdir.


Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kent Kalıntıları

Geçmiş dönemlerde siyasi ve konum açısından stratejik, güzel bir öneme sahipo, Köyceğiz sınırları içerisinde bulunan Kaunos Antik Kenti, önemli bir liman kenti olup; birçok uygarlık tarafından yönetilmiştir. Genel olarak tekne turları ile gezilecek yerler arasında bulunan Köyceğiz Kaunos Antik Kenti, denizin alüvyonlarla sürüklemesi ile bir harabeye dönmüş ve buna göre liman özelliğini yitirmiştir. Antik kente, ilçe merkezinden karayolu araçlarıyla ve Dalyan üzerinden düzenlenen tekne turları ile de gidilebilmektedir.

Köyceğiz ilçesinin öne çıkan tarihi yerlerinden olan Kaunos Antik Kenti sınırları içerisinde; akropol, Roma hamamı ve bir tapınak görülebilmektedir.

Günümüzde gezilecek pek fazla kalıntıya rastlanmamaktadır ancak burada bulunan manzara için yer yer birçok tatilci gelmektedir. Köyceğiz gezilecek yerler gezi rehberi hazırlarken dikkate alabileceğiniz Kaunos Antik Kenti’ni ziyaret etmeye giderken yanınıza bir fotoğraf makinesi almayı unutmamalısınız.

Köyceğiz'de eski tarihi yapılardan tutun görkemli ve nefes kesen yerler için Köyceğiz gezilecek yerler yazımızı ziyaret edin.


Kral Mezarları

Köyceğiz Kral Mezarları 

Eski dönemlerdeki inanışa göre mezarlar ne kadar yüksekte olursa tanrıya o derece yakın olunurdu. Bu yüzden krallar, yüksek rütbeli siyasetçiler ve başarılı komutanların mezarları hep dağ yamaçlarına yapılmaktaydı. Köyceğiz sınırları içerisinde bulunan kral mezarları bu inanışa en uygun mezar örneklerinden bazılarını içermektedir. Gezilecek yerler, Köyceğiz Kral Mezarları'nı da içine alarak ziyaretçilere şehrin tarihini keşfedebilmeleri için çeşitli alternatifler sunmaktadır. Bu açıdan birçok tarihi yapıyı çevresinde barındıran kaya mezarları etrafında birçok doğal güzellik ve tarihi yapı da görülebilmektedir.

Persler ve Büyük İskender’in Köyceğiz kentini fethetmesi ile yarım kaldığına inanılan mezarlar 6 adettir. Üzerinde resimler, lahitler ve işlemeler görülen mezarlar M.Ö 4. yy’dan kaldığı tahmin edilmektedir. Köyceğiz gezilecek yerler listesine ekleyebileceğiniz Kaunos Antik Kenti’nin az ilerisinde bulunan mezarlar kesinlikle görülmesi gereken yerlerdendir.

Kesinlikle gitmeniz gereken yerler için Köyceğiz gezi rehberini kontrol etmeyi unutmayın.


Sandras Dağı

Sandras Dağı Manzarası 

Kış turizmi ve dağcılık anlamında da aktif, Köyceğiz sınırları içerisinde yer alan Sandras Dağı, Sandras, Altınsivri ve Beşparmak zirvelerinin bulunduğu bir noktadır. Köyceğiz Sandras Dağı, Yayla Köyü’ne yaklaşık olarak 10 kilometre uzaklıkta bulunur.

Genel olarak dağ tırmanışları yönünden tercih edilen Köyceğiz Sandras Dağı yaklaşık metre yüksekliğindedir.

Köyceğiz gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz Sandras Dağı, görkemli yapısı ve eşsiz manzaralar eşliğinde ziyaretçilerini beklemektedir.

Köyceğiz'de tarihi ve turistik mekanların dışında Muğla'nın tüm turistik yerleri için Muğla gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Ekincik Plajı

Ekincik Halk Plajı

Köyceğiz gezilecek yerler seçenekleri kapsamında plaj olarak tek opsiyon vardır. Marmaris ve Göcek arasında tekne turu yapan firmaların kesinlikle uğradığı koydaki Ekincik oldukça etkileyici ve güzeldir. Turkuaz rengindeki derin ve güzel denizi yüzmek için idealdir. Derin noktalara iskele ile ulaşılabilirken kıyı kısmı ise ilerilere göre oldukça sığdır.

Bununla beraber ince kumdan oluşan yumuşak bir kumsalı vardır. Bundan dolayı yalın ayak yüründüğünde rahatsızlık vermeyen bir ortam hakimdir. Köyceğiz tatilinde gezilecek en popüler plajlardan birine sahip olan plaja ait denizin ısısı ise oldukça soğuk sayılır. Köyceğiz Ekincik Halk Plajı çevresinde hizmet veren restoran ve işletmelerden her türlü ihtiyaç karşılanabilir. Ağaçların çevrelediği plajın çevresinde, narenciye bahçeleri ve doğal güzellikleri keşfedebileceğiniz doğa yürüyüşleri kapsamında gezilecek yerler, Köyceğiz tatilinize renk katacaktır.

Plaj, Köyceğiz Belediyesi'ne ait halk plajı olduğundan dolayı herhangi bir ücret ödemeden giriş yapılabilir. Şemsiye, şezlong, duş, soyunma kabinleri ve WC’ler ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştur.

Aileniz ile birlikte kendinizi evinizdeki rahatlıkta hissedebileceğiniz apart oteller için Köyceğiz apart oteller listemize uğramayı unutmayın.


Ağla Yaylası

Ağla Yaylası Manzarası

Yaylanın enfes kokusu ve havası ile sizleri sarhoş edecek olan muhteşem bir güzelliğe sahip gezilecek yerler ile Köyceğiz Ağla Yaylası, görülmesi gereken yerler içerisinde olup; birçok şenliğe de ev sahipliği yapmaktadır. Her tarafı çam ağaçları ile çevrili olan yaylada her yıl ağustos ayında Köyceğiz Mahya Şenlikleri düzenlenmektedir. Köyceğiz gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken yaylada düzenlenen ve oldukça eğlenceli geçen şenlikte doyasıya eğlenmek mümkündür.


Ekincik Köyü

Ekincik Köyü Manzarası

Tertemiz bir denize, doğa harikası bir koya ve kelimenin tam anlamıyla efsane manzaraya sahip bir yer olan Ekincik Koyu, Köyceğiz gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz destinasyonlardandır. Genel olarak köye gidildikten sonra zirveye doğru tırmanış yapılır ve manzaranın eşsiz görüntüsü seyredilir. Doğal güzellikler ile çevrili Köyceğiz Ekincik Koyu, bölgenin en çok ziyaret edilen destinasyonları arasındadır.

İlçe merkezinden 30 kilometre uzaklıkta konumlanan köye minibüsler ile ulaşım sağlanmaktadır. Ortalama 5 TL karşılığında gidişler mümkündür ancak özel araç veya motosiklet ile yolculuk daha keyif verici olacaktır. Gezilecek yerler, Köyceğiz sınırları içerisinde bölgeyi tamamen keşfetmenize olanak sağlarken; bunlara ek olarak Köyceğiz Ekincik Koyu içerisinde doğa yürüyüşü, kamp ve piknik yapabileceğiniz birçok alan yer almaktadır. Dalyan beldesine de yakın olan Ekincik'ten, düzenlenen tekne turları ile Dalyan bölgesine gidebilir, caretta carettaların yaşam alanını görebilirsiniz. Dalyan, turizm anlamında bölgenin görülmesi gereken yerlerden öne çıkmaktadır.

Sabah uyanıp pencereden baktığınızda masmavi denizin içerisinde kaybolabileceğiniz oteller için Köyceğiz denize sıfır oteller sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Kulak Mesire Alanı

Köyceğiz Kulak Mesire Alanı

Yemyeşil bir yer olan, bölgede görülmesi gereken yerler listenize ekleyebileceğiniz Köyceğiz Kulak Mesire Alanı başta kampçılar olmak üzere ailecek piknik yapacak olan kişiler için en iyi ortamı sunmaktadır. Köyceğiz Kargıcak Çayı’nın göl ile birleştiği bir alan olan mesire alanı, Köyceğiz tatilinde gezilecek yerler seçenekleri içerisinde yer alan, huzurlu ve sakin noktalardan biridir.


Sultaniye Kaplıcaları

Sultaniye Kaplıcaları

Muğla- Köyceğiz tatilinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken destinasyonlar arasında yer alan Sultaniye Kaplıcaları, ilçe merkezine yaklaşık 25 km uzaklıkta Köyceğiz Gölü'nün kuzeybatısında konumlanmaktadır. Köyceğiz Sultaniye Kaplıcaları'na ulaşım özel araç, taksi veya toplu taşıma araçlarıyla yapılabilmektedir.

Şifalı sularıyla her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği kaplıca, Türkiye'nin en yüksek radyoaktivitesi olan kaplıcalarındandır. Bunun yanı sıra yılın her dönemi 39 derece sabit olan su sıcaklığıyla beraber, kalsiyum klörür, kalsiyum sülfat, kalsiyum sülfür ve radon içeren sular ile birçok hastalığın tedavisi yapılabilmektedir.

Özellikle romatizma rahatsızlıklarına, kadın hastalıklarına ve cilt hastalıklarına iyi geldiği düşünülen Köyceğiz Sultaniye Kaplıcaları, yılın her dönemi ziyarete açıktır. Kaplıcada isteğe göre konaklama imkanı da bulunmaktadır.

Köyceğiz tatilinde keşfedilmesi gereken yerler arasında öne çıkan Sultaniye Kaplıcaları, - saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.


Köyceğiz Günübirlik Gezilecek Yerler

Köyceğiz, gezilecek yerler bakımından büyük oranlı orman kaplı toprak örtüsü ile doğa gezisi sevenlerin uğrak noktasıdır. Ayrıca Köyceğiz çevresindeki komşu ilçeleri de görülmeye değer yerler arasındadır. Gezilecek yerler, Köyceğiz ilçesi ile sınırlı olmayıp; ilçe ve Muğla çevresinde birçok öne çıkan destinasyon yer almaktadır.


Akyaka

Akyaka Manzarası

Muğla-Köyceğiz tatilinizde günübirlik gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz Akyaka Köyceğiz il merkezine yaklaşık 38 km uzaklıktadır. Eski, küçük bir yer olan, eski balıkçı kasabası Akyaka sakin ve huzur dolu tatil geçirmek isteyenlerin ilgisini kazanmıştır. Akyaka Evleri de Köyceğiz tatilinde günübirlik bir şekilde gezilecek mimariye sahip yapılar arasındadır.


Sarıgerme Plajı

Sarıgerme Halk Plajı

Sarıgerme Plajı, Muğla iline bağlı Köyceğiz ilçe merkezine yol yaklaşık 38 km uzaklıktadır. Sarıgerme Türkiye’nin en güzel plajlarından biridir. Köyceğiz tatilinde günübirlik gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz bir destinasyon olan ve özellikle yabancı turistlerin uğrak adresi olan plaj, son dönemlerde yerli turistlerin de ilgisini çekmektedir.


Dalaman Çayı

Dalaman Çayı Rafting

Muğla Dalaman Çayı, Köyceğiz şehir merkezine yol yaklaşık 93 km uzaklıktadır. Kireçtaşı ile beslenen çay turkuaz rengindedir ayrıca ılık ve güzel bir suyu vardır. Dalaman Çayı, Köyceğiz tatilinde günübirlik gezilecek yerler arasında bulunmakta olup; yıl boyunca rafting aktivitesi yaparak eğlenceli bir gün geçirmek isteyenlerin tercih ettiği bir yer olarak sıralanmaktadır.


İçmeler

İçmeler Manzarası 

?İçmeler Köyceğiz kent merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıktadır. İçmeler, Muğla iline bağlı bir ilçe olan Marmaris’in en popüler yerlerinden biridir. İçmeler'den Köyceğiz'e yol 70 km uzaklıktadır. Konaklama ve temiz plaj imkanı ile Köyceğiz tatilcilerin günü birlik gezilecek yerler listesinde yerini alan İçmeler, bölgeyi ziyaret eden turistlerin gözdesi olarak bilinmektedir.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası