toki taksitleri sabit mi / TOKİ taksitleri sabit mi? TOKİ başvuru şartları neler? - Son dakika ekonomi haberleri – Sözcü

Toki Taksitleri Sabit Mi

toki taksitleri sabit mi

TOKİ TAKSİTLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? - Yurt genelinde başlatılan sosyal konut projesi büyük heyecan yarattı. Birçok vatandaşımız ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuruda bulunuyor. Ancak TOKİ başvuruları ile ilgili detaylar da merak ediliyor. Peki, TOKİ taksitleri ne zaman başlayacak? Toki taksitleri sabit mi olacak? Ödeme planı nasıl? İşte tüm detaylar

TOKİ TAKSİTLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Toki taksitleri sözleşme imzalandıktan sonra başlayacak. Sözleşme ise inşaat bitimine yakın bir tarihte imzalanacak. Taksitlerin teslimden 1 yıl önce başlaması bekleniyor.

TOKÄ° TAKSÄ°TLERÄ° SABÄ°T MÄ° OLACAK?

Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

TOKİ taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ taksitleri sabit mi kalacak?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında Türkiye genelinde yapılacak olan yapılacak bin konut, bin arsa ve 50 bin iş yeri projesinin başvuruları başladı. Ev, arsa veya iş yeri için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar TOKİ taksitlerinin sabit olup olmadığını merak ediyor. Buna göre TOKİ taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ taksitleri sabit mi kalacak? İşte detaylar..

TOKİ TAKSİTLERİ SABİT Mİ KALACAK?

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre hak sahiplerinin ödeyeceği konut taksiti her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak artırılacak.

TOKİ Sosyal konut projesinde ödemeler bin fiyata sahip 3+1 konutlar 3 bin liradan başlayan taksitlerle ay vade ile yapılabilecektir. Hak sahiplerine konutlar; %10 peşinat ve ay vade ile satılacaktır.

TOKİ TAKSİT ÖDEMELERİ NASIL OLACAK?

Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık TOKİ taksitleri her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacak.

İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. TOKİ taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TOKİ sosyal konut projesine başvurular, proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankasının yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak.

Başvurular "Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri", "En az yüzde 40 engelli vatandaşlar", "emekliler", " yaş arasındaki gençler" ve "Diğer alıcı adayları" olmak üzere 5 kategoride kabul edilecek.

e-Devlet üzerinden başvurular, TOKİ Başkanlığı hizmetlerinde yer alan Konut/İş Yeri Başvuru linki üzerinden proje seçilerek yapılabilecek.

TOKİ konutu projesi başvurusu 14 Eylül ile 31 Ekim arasında kabul edilecek, e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek.

Başvuru yapan vatandaşa SMS ile onay mesajı geldiğinde lira olan başvuru ücreti, başvuru yapan kişinin adına banka tarafından açılan ve SMS'te gelen IBAN no'suna yatırılacak.

Engelli vatandaşlar ise başvuruları direkt Halkbank ve Ziraat Bankası üzerinden yapacak.

Kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecek.

TOKİ ev taksitleri sabit mi? TOKİ taksit ödemeleri artar mı? TOKİ taksitleri ödemeleri ne zaman başlar?

TOKİ sosyal konut projesine ilk günden ilgi bir hayli yoğundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, başvuru sayısının bir günde bini geçtiği açıklarken, konutta taksit ödemelerinin kura değil sözleşme yapıldığı tarih itibarıyla başlayacağını açıkladı. Peki, sözleşme sonrası başlayan taksit ödemeleri enflasyona göre değişecek mi? 

TOKİ TAKSİTLERİ ARTAR MI? 

Vatandaşların en merak ettiği soruların başında "TOKİ taksit ödemeleri artar mı? oldu. TOKİ taksit ödemelerine her yılın Ocak ve Temmuz aylarında yani  yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı baz alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. 

T.C. KİMLİK NUMARASINA GÖRE TOKİ BAŞVURULARI

T.C. kimlik son rakamı 0 olan vatandaşlar 14 Eylül Çarşamba,

T.C. kimlik son rakamı 2 olan vatandaşlar 15 Eylül Perşembe,

T.C. kimlik son rakamı 4 olan vatandaşlar 16 Eylül Cuma,

T.C. kimlik son rakamı 6 olan vatandaşlar 17 Eylül Cumartesi,

T.C. kimlik son rakamı 8 olan vatandaşlar 18 Eylül Pazar,

TOKİ KONUTLARI KİRAYA VERİLEBİLİR Mİ? 

5 milyon vatandaşın başvuru yapılmasının beklendiği TOKİ sosyal projesi (İlk evim, ilk iş yerim) yoğun iilgi ile karşılaştı. Vatanadaşlar konutların satılması ve kiraya verilmesi konusunda birçok soru yöneltti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sorular üzerine TOKİ evlerinin kiraya verilebileceğini açıkladı. 

TOKİ başvuruları için tıklayınız! 

TOKİ KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

18 yaşından büyük olması

Herhangi tapunun üzerine olmaması,

1 yıl aynı belediyede ikamet edilmesi, 

Aylık net gelirin İstanbul'da 18 bin, yurt genelinde 16 bin TL'yi geçmemesi

 

 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır