sepaş online abonelik kapatma / Sepaş Enerji Online İşlemler - Abonelik ve Fatura İşlemleri

Sepaş Online Abonelik Kapatma

sepaş online abonelik kapatma

Elektrik Aboneliği Nasıl İptal Edilir?

Elektrik Aboneliği Nasıl İptal Edilir?

Taşınırken elektrik aboneliğinizi iptal etmek için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri ve evrakları içeriğimizde bulabilirsiniz.

Elektrik Abonelik İptali Nasıl Yapılır?

Yeni bir eve, iş yerine taşınılyorsa, mevcut iş yeri kapatıyor ya da tamamen farklı bir ile, ülkeye taşınıyorsa, O güne kadar sorunsuz yararlanılan elektrik aboneliği zamanında iptal edilmelidir. Elektrik abonelik iptali işlemini zamanında yapılmazsa sizin yerinize taşınan kişilerin elektrik tüketim bedelini siz ödemek zorunda kalabilirsiniz. Böyle kötü sürprizlerle karşılaşmamak için evinizden veya iş yerinizden taşınırken elektrik aboneliğinizi iptal etmelisiniz. Peki elektrik abonelik iptali nasıl yapılır? Elektrik abonelik iptali için gerekli belgeler nelerdir? İptal başvurusu nereye, kim tarafından yapılabilir? Elektrik aboneliğinizi iptal etmek için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgilere adım adım göz atalım.

Sıkça Sorulan Sorular

Elektrik abonelik iptali için gerekli belgeler nelerdir?

Elektrik abonelik iptali perakende satış sözleşmesinin sonlandırılması ile gerçekleşir. Elektrik abonelik iptali için aboneliğin bağlı bulunduğu bölgedeki görevli tedarik şirketine, şahıs aboneliği ise abonenin bizzat kendisinin veya elektrik işlemleri yapabileceğine ilişkin noter onaylı vekâletname verdiği yani yetkilendirdiği kişinin, tüzel kişilik yani şirket ise şirket yetkilisi ya da şahıs abonelikleri için de geçerli olduğu şekilde elektrik işlemleri yapabileceğine ilişkin noter onaylı vekâlet ile yetki verilmiş kişinin başvuru yapması gereklidir. Eşinizin, akrabanızın ya da bir başkasının elektrik abonelik iptali başvurusunu vekâlet verilmemiş ise yapamazsınız. Peki elektrik aboneliğinin sahibi vefat etti ise elektrik abonelik iptali nasıl yapılır? Vefat etmiş birine ait elektrik abonelik iptali veraset ilanı ile belirtilen mirasçılar tarafından, hep birlikte veya yetkilendirilmiş bir mirasçı tarafından yapılabilir.

Elektrik abonelik iptali için gerekli belgeler şahıs abonelikleri ve tüzel kişi yani şirket abonelikleri için farklılık gösterebilir. Görevli tedarik şirketi abonelik iptali için bir başvuru dilekçesi de isteyebilir. Genelde görevli tedarik şirketleri hazır bir dilekçe bulundurur ancak dilekçeyi sizin yazmanız gerekiyorsa abonenin TC numarası, adres ve iletişim bilgileri ile aboneliğin tesisat veya abone numarası, elektriğin kesilmesini istediğiniz tarih ve son olarak güvence bedelinin iadesini istediğiniz banka hesap bilgilerinizi yazmanız gereklidir.

Şahısların Elektrik Abonelik İptali için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Şahısların elektrik abonelik iptali için gerekli belgeller aşağıda listelenmiştir.

  • TC kimlik numarasının yazılı olduğu geçerli bir kimlik
  • Abone adına vekil işlem yapacaksa noter onaylı vekâletname
  • Tesisat yani abone numarası (bilmiyorsanız bir elektrik faturanızı yanınızda bulundurmanız yeterlidir)
  • Güvence bedelini geri alabilmeniz için banka hesap numarası veya iban bilgisi

Tüm bunlara ilave olarak görevli elektrik tedarikçilerinin internet siteleri üzerinden de online olarak elektrik abonelik iptali yapılabilir.

Tüzel Kişilerin Elektrik Abonelik İptali için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Tüzel kişilerin elektrik aboneliklerini iptal etmek için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir.

  • Başvuruyu şirket yetkilisi yapıyorsa imza sirküleri, yetkilendirilmiş kişi yapıyorsa noter onaylı vekaletname ve şirket yetkilisinin imza sirküleri
  • Tesisat yani abone numarası (bilinmiyorsa elektrik faturasının ibraz edilmesi yeterlidir)
  • Güvence bedelininin geri alınabilmesi için banka hesap numarası veya IBAN bilgisi

Elektrik abonelik iptal başvurusu nereye yapılır?

Elektrik abonelik iptali bağlı bulunduğunuz bölgede faaliyet gösteren görevli tedarik şirketi tarafından yapılır.

Peki görevli tedarik şirketi nedir? Görevli tedarik şirketi tarafından elektrik abonelik iptali nasıl yapılır? Türkiye’de 21 adet elektrik dağıtım bölgesi bulunur. Bu 21 bölgedeki, eskiden genel itibariyle TEDAŞ olarak bilinen dağıtım şirketlerinin hepsi yılları arasında özelleştirilmiştir. yılında ise hem daha rekabetçi ve bağımsız bir piyasanın oluşması hem de elektrik dağıtım ve elektrik enerjisi tedariki hizmetlerinin, bu iki hizmetin temelde birbirinden farklı hizmetler olması sebebi ile ayrılması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) yapmış olduğu düzenlemeler ile bu 21 elektrik dağıtım şirketi, dağıtım hizmetlerinden bağımsız perakende satış şirketlerini yani görevli tedarik şirketlerini kurdular. Bu yeni yapıya geçilmeden önce elektrik enerjisinin şehir dağıtım ağlarının bakım, onarım ve işletilmesinden ve ayrıca perakende olarak son tüketiciye elektrik enerjisinin sağlanmasından dağıtım şirketleri sorumlu idi. Ancak gelen düzenlemeler ile artık dağıtım şirketleri elektrik enerjisinin şehir dağıtım ağlarının bakım, onarım ve işletilmesinden sorumludur. Elektrik enerjisinin son tüketiciye tedarikinin sağlanması artık görevli tedarik şirketleri tarafından yapılmaktadır. Eskiden elektrik enerjisini doğrudan dağıtım şirketinden alan tüm aboneler de dağıtım şirketlerinden görevli tedarik şirketlerine aktarıldı. Günümüzde Türkiye’de, basit tabir ile, elektrik enerjisinin taşınmasından sorumlu 21 adet elektrik dağıtım şirketi ve nihai tüketiciye elektrik tedarik hizmetini veren 21 adet görevli tedarik şirketi bulunmaktadır. Bu 21 görevli tedarik şirketi sorumlu oldukları bölgelerdeki nihai yani son tüketiciye abonelik işlemleri ve elektrik enerjisi tedariki yapmakla sorumludur. Nihai tüketiciler elektrik abonelik başvurusu ve elektrik abonelik iptali gibi işlemler için artık dağıtım şirketleri ile değil, doğrudan bulundukları bölgede sorumlu olan görevli tedarik şirketleri ile muhatap olmaktadır. Yani elektrik abonelik iptali için başvurmamız gereken kurum, bulunduğumuz bölgede sorumlu olan görevli tedarik şirketidir. Görevli tedarik şirketlerini ve hangi bölgede hangi şirketin hizmet verdikleri aşağıda listelenmiştir.

  • Aesaş Enerjisa: İstanbul Anadolu Yakası
  • Akedaş: Adıyaman, Kahramanmaraş
  • Aras Epsaş: Ağrı, Erzincan, Erzurum
  • Aydem: Aydın, Denizli, Muğla
  • CK Akdeniz: Antalya, Burdur, Isparta
  • CK Boğaziçi: İstanbul Avrupa Yakası
  • CK Çamlıbel: Sivas, Tokat, Yozgat
  • Çoruh Aksa: Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon
  • Dicle EPSAŞ: Batman, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak
  • Enerjisa Başkent: Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak
  • Fırat Aksa: Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli
  • Gediz: İzmir, Manisa
  • Kepsaş: Kayseri
  • Mepaş: Akşehir, Karaman, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde
  • Sepaş Enerji: Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya
  • Toroslar Enerjisa: Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin, Osmaniye
  • Trepaş: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ
  • Uludağ Enerji: Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Yalova
  • Vangölü (Türkerler): Bitlis, Hakkari, Muş, Van
  • Yepaş: Amasya, Çorum, Ordu, Sinop, Samsun

Elektrik Abonelik İptali Yapmak İçin Randevu Almak Gerekir Mi?

Elektrik abonelik iptali başvurunuzu aboneliğin bağlı bulunduğu görevli tedarik şirketlerinin müşteri merkezlerine, randevu hizmeti sunuyorsa randevu alarak veya randevu almadan doğrudan başvurarak yapabilirsiniz. Müşteri hizmet merkezlerinin yanı sıra bazı görevli tedarik şirketleri web siteleri üzerinden de abonelik başvurusu veya elektrik abonelik iptali gibi hizmetler de vermektedir. Eğer aboneliğin bağlı bulunduğu görevli tedarik şirketi online hizmet sunuyorsa, elektrik abonelik iptal başvurunuzu online olarak da yapabilirsiniz.

Online Elektrik Abonelik İptali Yapılabilir mi?

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği ve ilgili mevzuat uyarınca online elektrik abonelik iptali yapılabilir. Bununla beraber görevli elektrik tedarik şirketlerinin çağrı merkezleri aranarak da elektrik abonelik iptali yapılabilir. Online elektrik abonelik iptali, bulunulan bölgenin görevli elektrik tedarik şirketinin internet sitesi üzerinden yapılır.

Elektrik Abonelik İptal Başvurusundan Ne Kadar Sonra Elektrik Kesilir?

Elektrik abonelik iptali başvurusu sırasında eğer ileri bir tarih belirtilmemişse elektrik enerjisi görevli tedarik şirketi tarafından en geç 3 iş günü içinde kesilir. Eğer elektrik abonelik iptal başvurusunun ileri bir tarihte işleme alınması isteniyorsa, başvuru sırasında elektrik tedarikinin sonlandırılması istenilen tarih görevli tedarik şirketine bildirilmelidir.

Elektrik tedarikinin sonlandırıldığı gün görevli tedarik şirketi personeli sayacın üzerinde yer alan son endeks değerlerini tespit ederek, o güne kadar yapılan elektrik enerjisi tüketim miktarını belirler. Tüketim miktarı tespit edildikten sonra son faturanız görevli tedarik şirketi tarafından kesilir ve son fatura genellikle güvence bedelinden düşülür. Güvence bedelinden son fatura düşüldükten sonra kalan tutar, başvuru sırasında verilen banka hesap bilgisi/IBAN numarasına görevli tedarik şirketi tarafından tarafınıza iade edilir.

e-Devlet Kapısı

  • Bu sayfada yer alan hizmetler Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş. tarafından e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır.
  • Web Sayfası funduszeue.info
  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla kamu kurumlarına dilekçe hakkı kapsamında istek ve şikâyetlerinizi gönderebilir veya bilgi edinme hakkı kapsamında kamu kurumlarından bilgi talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca aldığınız hizmet sonrası kamu kurum veya personeline teşekkür mesajlarınızı iletilebilir ve politika önerileri sunarak yönetime katılabilirsiniz.

e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler

İletişim Bilgileri

Kurum Adı
Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş.
Web Sayfası
funduszeue.info
Tel
+90 5
Adres
Yahya Kaptan Mahallesi, Şevval Sokak, Dış Kapı No:4, İç Kapı No İzmit/Kocaeli İZMİT KOCAELİ TÜRKİYE

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası