berat kandili ve cuma mesajı ikisi bir arada / Pin van Aynur Sargin op cuma

Berat Kandili Ve Cuma Mesajı Ikisi Bir Arada

berat kandili ve cuma mesajı ikisi bir arada

Berat Kandili mesajlar! 2019 en güzel anlamlı Resimli Berat Kandili mesajları neler?

Berat Kandili resimli mesajları ve Cuma mesajları, bu özel günün gelmesiyle birlikte birçok kişi tarafından araştırılıyor. Sevdikleriyle bu özel günü paylaşmak isteyen kişiler, Berat Kandili ve Cuma mesajlarına büyük ilgi gösteriyor. Ramazan ayından önceki son kandil olan Berat Kandili, Cuma gününe denk gelerek mü’minleri çok mutlu etti. Berat Kandili 19 Nisan’ı 20 Nisan’a bağlayan gece idrak edecek ve bu gecede içten edilen tövbeler kabul edilecek. Kurtuluş, temiz olmak anlamlarına gelen Berat Kandili’nde aynı zamanda birçok ibadet de yapılmaktadır. Sayısız fazileti olan Berat Kandili ibadetlerinden en sık tercih edilenleri oruç ve Berat namazıdır. Bu önemli günü hatırlamak ve paylaşmak isteyenler için en güzel ve en özel Berat Kandili mesajlarına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

RESİMLİ BERAT KANDİLİ VE CUMA MESAJLARI 

BERAT KANDİLİ MESAJLARI:

Berat Kandilinizi kutluyor, bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanlık aleminin barış ve huzurla daha aydınlık yarınlara ulaşmasına vesile olmasını diliyorum

Bu kutlu gecede yüce Mevla'ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

Bugün Berak Kandili...Rabbim bu mübarek gecede bütün dualarımızı kabul buyursun. Bu geceyi Yüce Allah hepimizin affı, mağfireti, Beraati ile Alemi İslam’ın ve insanlığın kurtuluşuna vesile kılsın. Berat Kandilimiz mübarek olsun.

Bu gecenin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olması dileğimle..Berat Kandilimiz mübarek olsun.

Nefis terbiyesine ve kendimizi gözden geçirmeye çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Berat Kandili’nin bağışlayıcı ve İslam aleminin beratına vasıl olması temennilerimle Berat Kandili’nizi tebrik ederim.

Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimize. Hayırlı kandiller…

Bu mübarek gecede dualarınızın kabul ve makbul olması dileklerimle. Beraat kandilinizi kutlar, size ve sevdiklerinize hayırlara vesile olmasını dilerim.

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

Bu gece beraat kandili. Günahtan kurtuluş gecesi. Haydi, dua edelim. Temizlensin günah defterleri. İyi kandiller…

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez.

Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmisine vesile olan bu mübarek kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle Kandilinizi kutlarım.

Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller.

Berat kandilin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun.

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Mevlid Gecesi, Rebiülevvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in doğum günü, yani bütün İslam aleminin bayramıdır. İşte böylesine önemli ve anlamlı bir gün yine aynı şekilde özel bir gün olan cuma ile birleşti. İslam dünyası için bu iki önemli olayın aynı güne denk gelmesiyle birlikte müslümanlar Mevlid Kandiline özel cuma mesajları araştırmaları yapıyor. Biz de tgrthaber.com.tr ailesi olarak hayırlı cumalar mesajları, kısa uzun mevlid kandili mesajları ve resimli cuma ile mevlid kandili mesajlarını sizler için derledik. İşte WhatsApp, Facebook Messenger, Twitter, Instagram DM ve SMS uygulamaları aracılığıyla gönderebileceğiniz en güzel, en dokunaklı, farklı, ilginç ve hiç duyulmamış en yeni Cuma Mesajları listesi burada!

2023 Dini Günler Listesi İçin Tıklayınız...

MEVLİD KANDİLİNE ÖZEL CUMA MESAJLARI

Peygamber Efendimizin doğum günü olarak bilinen bu mübarek günde Ayetel Kürsi okumanın, sevdiklerinize ya da küs olduklarınıza cuma ve kandil mesajları göndermenin sevabı daha büyüktür. Bu sebeple sizler için hadisli, dualı ve ayetli cuma ve kandil mesajlarını hazırladık:

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Allah’ın rahmeti bereketi sizinle olsun Gönül güneşiniz hiç solmasın Yüzünüz aydın Dualarınız Kabul Olsun. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

Allah hepimize Efendimiz'in(sas)şefkatiyle dünyaya bakabilmeyi nasip etsin. Taşlanırken dahi merhamet etmişti. 

Tarihte bugün: Güneş'in Mekke'den doğduğu saptandı. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.... 

Dua ve ibadetlerinizin kabul olması dileğiyle.. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

"Es -Selamun Aleykum; Nuruyla alemimizi Şereflendiren Efendimizin (s.a.s) Şefaatine nail olmanızı dileriz. ~Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun~ 

'Şüphesiz, Allah ve Melekleri Peygambere Salat Ediyorlar.' Ey iman edenler! Sizde ona Salat edin, Selam edin. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller. 

Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller.

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Rabbimden çiçek istedik kırları verdi, ağaç istedik ormanları verdi, su istedik denizleri verdi, dost istedik bu numarayı verdi. Kandiliniz mübarek olsun.

Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır dostluğu yaşatmak için kandiller vardır kutlamak ve af dilemek için. Kandiliniz mübarek olsun.

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım. 

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandiliniz hayırlı olsun.

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevlaya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun. 

RESİMLİ KANDİL MESAJLARI

Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle mevlid kandiliniz mübarek olsun.

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül tacıdır. O gül ki Muhammedi hatırlattı, onu hatırlayana gül koklatın. Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller. Mevlid kandiliniz mübarek olsun.

İslam’ın nur yüzü kalbine dolsun, mekanımız cennet, HZ. Muhammet komşunuz olsun. Günlerine mutluluk, gönüllerinize sadet olsun. Mevlid kandiliniz mübarek olsun. 

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Alemlere rahmet olan Peygamber efendimizin doğumunun sembolü Mevlid kandiliniz mübarek olsun. -Allah’ın rahmeti bereketi sizinle olsun Gönül güneşiniz hiç solmasın Yüzünüz aydın Dualarınız Kabul Olsun. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

Allah hepimize Efendimiz'in(sas)şefkatiyle dünyaya bakabilmeyi nasip etsin.Taşlanırken dahi merhamet etmişti. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun! 

Hu diyelim dilde zikir yurekte şükür olsun. Hayy diyelim iman da aşk ihsan da vuslat olsun.. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun. 

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Dua et bu gece Rabbine, ondan iste her ne istiyorsan. Hayrı da şerri de şüphesiz bilen O’dur. Rabbim kurtuluşa erenlerden nasip etsin cümlemizi. Hayırlı Kandiller.

Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Mevlid Kandiliniz kutlu olsun.

KISA, UZUN, ANLAMLI MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI 2022

Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin Mevla’ya yöneldiği bu mübarek Mevlid kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

Ey güzeller güzelinin geldiği bu gece gecelerin en güzelisin. Bu doğuş hepimizin doğuşu, bu gece her yer apaydın olsun. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun…

Ey Müslüman kardeşim bugün kandil. Gönül al alabildiğince herkesten… Bu mübarek günün maneviyatını hisset yüreğinde. Hayırlı Kandiller. 

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Fani dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, hayırlı kandiller dilerim.

Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul kandilin mübarek olsun.

Geçmişin bugünle, ışığın gölgeyle umudun gerçekle, ışığın gölgeyle, üzüntünün neşeyle, öfkenin sevgiyle barıştığı nice kandillere. Mevlid Kandilin Mübarek Olsun.

Gel ey Muhammed (SAV) bahardır, dualar ardında saklı, âminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi, mevlidten iner gibi gel gel. Bekliyoruz yıllardır. Mevlid Kandilin Mübarek Olsun…

Gönlünüz ferah, aklınız sıhhatli olsun. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun…

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Gül sevginin tacıdır o yüzden her bahar gülle taçlanır, o gül ki Muhammed (SAV)”ı anlatır. Muhammed (SAV)”ı anlayana gül koklatılır, gül kokulu mevlid kandiliniz mübarek olsun.

Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kâinatın en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olması temennisiyle. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun. 

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet’i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller.

Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim. Mevlid Kandiliniz Mübarek olsun…

Güneşi yüreğinde gözleri ufuklarda muhabbet yolcuları arasında cennet hesabı yapmayan cennetlikler arasında olmanın duasıyla hayırlı kandiller. 

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kâbuslar senden uzakta, melekler başucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, kandilin mübarek olsun.

Günler bize dostların güzelliği ile geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

Her tomurcuk yeni bir gülün, her gül yeni bir baharın, her kandil yeni rahmetlerin habercisidir. Rahmet ve mağfiret dolu kandil geçirmenizi dileriz.

İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, Kandilinizi Kutlarım. 

İslam’ın nurlu yüzü kalbine dolsun makamınız cennet, Hz. Muhammed komşunuz olsun. Günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır dostluğu yaşatmak için kandiller vardır pişman olup günahlarından af dilemek için. Kandiliniz mübarek olsun.

Kandil demek maneviyatın ruhun en derinliklerinde hissedildiği gün demek. Bugünün yüzü suyu hürmetine Rabbim tüm Müslüman âleminin günahlarını bağışlasın. Hayırlı Kandiller.

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Kandillerde büyüklerimizi arayıp hal hatır soralım. Anne babamızın duasını alalım inşallah. Tüm Müslüman âlemine Hayırlı Kandiller. 

Biz Seni ancak âlemlere Rahmet olarak Gönderdik (Enbiya' 107) - Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun 

RESİMLİ CUMA MESAJLARI 7 EKİM 2022

Allah’a davet eden, Salih amel işleyen ve ben gerçekten Müslümanlardanım diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir? (Fussilet Suresi 33. Ayet)

Kalbimiz iman ile gönlümüz İslam ile dilimiz Kur’an ile kulağımız ezan ile gözümüz nur ile dolsun… Ayrıca evimiz huzurlu ve neşeli olsun. Hayırlı Cumalar…

Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyurdu: Allah’m, Senden bana teslim olmuş bir kalb ve doğru söyleyen bir lisan lütfetmeni niyaz ediyorum. (Tirmizi) Hayırlı Cumalar…

Söz ilaç gibidir. Azı faydalı, çoğu zararlıdır. Hz. Ali (r.a) Hayırlı Cumalar.

Yüzümüzü güzelleştirdiğin gibi, ahlakımızı da güzelleştir. İmanımızı tazele ve bizleri senin yolundan ayırma… Amin. Hayırlı Cumalar.

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Dünyada bir olan sende bin olsun, kainatta damla olan sende okyanus olsun. Ayrıca el açıp dua etiğin her şey bugün kabul olsun. Amin! Hayırlı Cumalar dilerim.

Ömrümüzün hikayesini yazan en büyük ve en güzel yazıcı olan Rabbim, gönlünüzden geçen güzellikleri alnımıza kader diye yazsın. Amin, hayırlı Cumalar dilerim.

Cuma günleri, duanın kabul olacağı bir an vardır. Cumanın gündüzü, gecesinden daha kıymetlidir. Allah Cumamızı ve ettiğimiz duaları kabul etsin inşallah.

İnkâr edenlere gelince; onların amelleri ıssız bir çöldeki serap gibidir. (Nur,39) Hayırlı Cumalar.

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah (c.c) kendisine dua edenleri geri çevirmez. Böylece

Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmişine vesile olan Cuma Geceniz mübarek olsun.

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı en önemlisi gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle ;hayırlı cumalar..

KISA CUMA MESAJLARI 2022

Allah'ım! Bana kendi sevgisini ve senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver. Cumanız mübarek olsun.

Allah'ım gecemizi sehere; seherimizi secdeye; secdemizi de sana ulaştır. Cumanız mübarek olsun.

Melekler daima duacınız olsun. Yüreğiniz ferah, ilhamınız bol olsun. Sevgili peygamberimiz, şefaatçimiz olsun. Cumamız mübarek olsun.

Allah'tan bir dua gibi, Peygamber'den bir armağan gibi sevabınız bol olsun! Cumanız mübarek olsun.

Allah'ım! Bana kendi sevgisini ve senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver. Hayırlı cumalar

Hayatın şereflisini, rızkın bereketlisini, vücudun sıhhatlisini, ahlakın faziletlisini, evladın edeplisini, nasip eyle ya Rabbim. Hayırlı cumalar dilerim.

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Ey rabbim; istemeden verdiklerine bakınca istediklerimizi vereceğine inanarak; duasını beklediğimizi hayırlara ulaştırmanı diliyorum. Hayırlı cumalar…

Hayırlı Cumalar. Allah’ım; bizleri rahmetinin o engin lütfuyla bağışla, bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sırat-ı müstakimden ayırma.

Allah hikmetiyle bir kapıyı kapatırsa rahmetiyle diğerini açar. Ya Rabbi bu mübarek Cuma günü hürmetine bizlere hayırlı kapılar aç. Hayırlı Cumalar…

Her "cuma" bir huzur her sabah bir umuttur! Huzurunuz ve umudunuz daim dualarınız kabul olsun Hayırlı Cumalar.

Ya Rabbi! Sesimizi duyansın, hallerimizi bilensin. Açtık gönlümüzü sana, Sen imdat eyle, Sen affeyle, sen yollarımızı hayır eyle. HAYIRLI CUMALAR…

Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. Saadetler hepimizin olsun. Ne kurulan bağlar bozulsun ne de dostlar unutulsun. Cumanız Mübarek Olsun…

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Duaların geri çevrilmeyeceği bu mübarek günde Rabbim Dualarımızı kabul etsin… Bizleri Rahmetinden mahrum bırakmasın İnşallah… Hayırlı Nurlu Cumalar.

Biriniz cuma namazına gideceği zaman boy abdesti alsın.

Her bâliğ olan kimseye cuma günü boy abdesti almak gereklidir.

CUMA DUALARI

Mübarek Cuma günü “La ilahe illa ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdi ya zel celali vel ikram” duası edilir ve eden kişi Allah’tan isterse, duanız mutlaka karşılık bulacaktır.

Cuma günü akşam ezanından 45 dakika önce “Ya Meliki Muktedir sin Allah’ım bana yardım et” duası yüz (100) defa tekrarlanırsa, kişi derdinden ve sıkıntısından kurtulur.

Cuma günü namazdan önce abdestli şekilde, kalbinden dünya düşüncelerini çıkarmış ve temiz elbiseler ile iki yüz (200) kerre “Yâ Allahü el-mahmûdü fî fiâlihi” denirse, Allahü teâlâ söyleyen kişiyi hastalığından kurtarır ve şifa verir.

Cuma günü “Sen’den başka hiçbir ilâh yoktur. Ey Hannân, ey Mennân, ey gökleri ve yeri en güzel şekilde yaratan, ey Celâl ve ikrâm sâhibi!” duası okunur ise Allah(C.C) okuyan kişiye muhakkak karşılığını verir.

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Cuma namazından sonra kişi oturduğu yerden kalkmadan yüz kere “Azîm olan yüce Allah’ı hamd ile tesbîh ederim.

Allah’tan beni affetmesini isterim” der ise diyen kişinin yüz bin günahı, anne ve babasının yirmi dört bin günahını Allah(c.c) affeder.

Cuma namazından sonra “Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu’îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke” duasını okuyan kişiyi Allahü teala başkasına muhtaç etmez ve hiç beklemediği yerden rızkını verir.

MEVLİD KANDİL GECESİ HANGİ İBADETLER YAPILMALI?

Ayet-i kelimede sakın ha birbirinizden kopmayın, çekişmeyin, gücünüz kalmaz denmiyor mu? O zaman ilk olarak kiminle küs iseniz hemen mesaj atın. Aradaki buzları bu vesile ile eritin. Ümmet olmanın gerekliliklerinin başında küslerle barışmak gelir. 

Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

En az 100 defa salavat getirerek getirerek günün anlamını perçinleyelim. Televizyon izleyerek değil, manasını düşünürek peygamber efendimize dua ediyoruz şuuruyla yapalım. 

Mevlid gecesi ayrı bir öneme sahip olan Ayetel Kürsi'yi olabildiğince çok okuyalım. Yine Yasin Suresi hatta yapabiliyorsak Kuran'ın tamamını idrak edelim. 

PEYGAMBER EFENDİMİZ KANDİL GECESİ İÇİN NE SÖYLEMİŞTİR?

Hazreti Muhammed'in doğum günü olarak kabul edilen Mevlid Gecesi için hadis kitaplarında geçen bazı hadislerde Peygamber Efendimiz şunları söylemiştir:

Kim benim mevlidime, doğumuma hürmet gösterirse kıyamet günü ona şefaatçi olurum. 

Benim doğumumu kutlamak için bir kuruş harcarsa sanki Allah yoluna bir altın dolusu dağ harcamış gibi olur.

 Mevlid Kandiline Özel Cuma Mesajları: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Uzun ve Kısa Cuma Mesajları Listesi!

Bir mevlid okunması için bir kuruş harcansa cennette benim komşum olur.

Mevlide hürmet eden İslamı canlı tutmuş olur.

MEVLİD KANDİLİ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Mevlid Kandili gecesi, Yüce Rabbimizin alemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa'nın (S.A.S) bir kez daha mevlidi şerifini idrak edeceğiz. 

Kandiller ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, ayrıca manevi feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihnimizi berraklaştıran gecelerdir. 

Böylesine bir günün fazileti de oldukça çoktur.

Resulullah efendimiz, mevlid gecelerinde Eshabına ziyafet verir, dünyaya teşrif ettiği ve çocukluğu zamanında olan şeyleri anlatırdı. Hazret-i Ebû Bekir, halife iken, mevlid gecesinde, Eshab-ı kiramı toplayıp, Resulullah efendimizin dünyaya teşrifindeki olağanüstü hâlleri konuşurlardı.

Doğum gününe önem vermeyi Hıristiyanlar, Müslümanlardan öğrenip almışlardır. Dünyanın her yerindeki Müslümanlar, Peygamber efendimizin ve Eshab-ı kiramın yaptıkları gibi, mevlid gecesinde, Resulullah efendimizi anlatan kitapları okurlar ve bu şerefli gecede şenlik yapar, sevinirlerdi. İslam âlimleri, bu geceye çok önem vermişlerdir. Bu geceyi bütün mahluklar, melekler, cin, hayvanlar ve cansız maddeler, birbirlerine müjdelemekte, Resulullah efendimiz dünyaya teşrif etti diye sevinmektedirler. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî hazretleri;

“Mevlid okunan yerden belalar, sıkıntılar gider” buyurmuştur. Mevlidi, şiir olarak okumanın, daha tesirli ve faydalı olduğu kitaplarda yazılıdır.

MEVLİD KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Kandiller, Allah'ın duaları kabul ettiği geceler olarak aydınlanmayı, uyanmayı, koşuşturma içerisinde hakikatimi ne kadar özledim, ne kadar ihtiyaç duyuyorumu hatırlamayı gerektiren gecelerdir. Çünkü genel olarak ana gayemiz kandilin zevkini hep birlikte yaşamaktır. Bu gece biliyoruz ki ettiğimiz dualar, yaptığımız ibadetler biraz daha kabul görür.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası