kolay portakal reçeli nasıl yapılır / Portakal Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli) | Yemek Tarifleri

Kolay Portakal Reçeli Nasıl Yapılır

kolay portakal reçeli nasıl yapılır

Portakal Reçeli Nasıl Yapılır? Ev Usulü Portakal Reçeli Tarifi…

Haberler

Yemek

Kahvaltılık

Portakal Reçeli Nasıl Yapılır? Ev Usulü Portakal Reçeli Tarifi…

Kış mevsiminin en lezzetli habercilerinde biri olan portakal, kokusunun yanında tadıyla da sen sevilen meyvelerden bir tanesidir. Portakal yüksek C vitamini içerir. Aynı zamanda bağışıklık güçlendirici etkiye sahiptir. Faydaları saymakla bitmeyen bu lezzet pek çok tarifte kullanılır. Kahvaltılarda genellikle içeceğine alışık olduğumuz portakal, reçeli ile de sofralarımızı süslemektedir. Peki, rengiyle, lezzetiyle çok sevilen portakal reçeli nasıl yapılır? İşte ev usulü portakal reçeli tarifi…

Portakal Reçeli Malzemeleri

Portakal Reçeli Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli Tarifi

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Pratik portakal reçeli nasıl yapılır? Portakal kabuklarından reçel tarifi

Pratik portakal reçeli nasıl yapılır? Portakal kabuklarından reçel tarifi

Kış mevsiminin sağlık ve vitamin deposu olan portakalından muhteşem bir reçel hazırlamaya ne dersiniz? Kahvaltılarda ağzınızı tatlandıracak aynı zamanda sağlık bakımından faydalı portakal reçelini sıcak ekmekle çok seveceksiniz. Şimdi sizlere pratik portakal reçeli nasıl yapılır? Tarifini vereceğiz

Portakal, C vitamini bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Uzun zamandır meyve sepetinde bekleyen portakal mis gibi kokusuyla da çok sevilir. Turunçgiller familyasından gelen portakal ile kahvaltılara lezzet katacak reçel yapabilirsiniz. Üstelik tamamen kabuklarından yapacağınız portakal reçeli, pratik yapımıyla anne eli değmiş gibi olacak. Hem kahvaltı sofralarınızı süsleyecek hem de yumuşamış ve çürümeye yüz tutmuş portakallarınızı değerlendirmenizi sağlayacak. Görünüşüyle portakal tüketmenin harika bir yolu olan reçel sabah kahvaltılarında ekmeğinizin üzerinde nefis duracak. Renginin canlılığı ve bereketli oluşuyla sık tercih edilen portakal reçeli nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte bakalım.  

Portakal reçeli nasıl yapılır?

Portakal reçeli nasıl yapılır?

​​PORTAKAL REÇELİNİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • Portakal reçelinin  püf noktası reçel yapmaya başlamadan önce meyveleri iyice haşlamaktır. Eğer haşlamazsanız, reçelinizde hafif acımsı bir lezzet olacaktır.
  • Bu lezzetten hoşlanıyorsanız meyvelerinizi sadece bir kez haşlamanız yeterlidir. Ancak acısı iyice çıksın istiyorsanız daha fazla sefer haşlayabilirsiniz.
  • Portakal reçelinde dikkat etmeniz gereken bir diğer püf noktası da meyvelerinizi doğrama biçiminiz.
  • Reçelinizi kaşıkla kolayca yemek isterseniz portakallarınızı iri dilimler yerine küçük küpler halinde doğrayabilirsiniz. 

En kolay nar reçeli nasıl yapılır? Nar reçelini evde yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay nar reçeli nasıl yapılır? Nar reçelini evde yapmanın püf noktaları

ev yapımı portakal reçeli

ev yapımı portakal reçeli

Cennet hurmasından reçel nasıl yapılır? En kolay Trabzon hurması reçeli tarifiİLİŞKİLİ HABERCennet hurmasından reçel nasıl yapılır? En kolay Trabzon hurması reçeli tarifi

PORTAKAL REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

12 adet portakalın kabukları
1 litre taze sıkılmış portakal suyu
gram  toz şeker
Yarım çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu

portakal reçeli nasıl yapılır

portakal reçeli nasıl yapılır

YAPILIŞI

Portakal kabuklarını dikey şekilde kesin. Daha sonra beyaz kısımlarını bıçakla güzelce soyun.

Kalın, temiz iğne ve iplik yardımıyla soyduğunuz kabukları yuvarlayarak ipe dizin.

Üç ayrı tencerede kaynar su hazırlayın.

İpe dizdiğiniz kabukları su dolu tencerenin içerisine koyarak 10 dakika haşlayın.

Portakal kabuklarından reçel yapımı

Portakal kabuklarından reçel yapımı

Daha sonra buzlu suyun içerisine alın ve diğer iki tencere bu işlemi tekrarlayın.

Ardından geniş bir tencerenin içerisine tencereye alın ve üzerine şekeri ilave edip, sulanması için saat bekletin.

Suyu da ilave ederek yavaş, yavaş karıştırın. Limon suyunu da ekledikten sonra  dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İpten çıkartın.

Portakal reçeli

Portakal reçeli

En kolay armut reçeli nasıl yapılır? Armuttan reçel yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay armut reçeli nasıl yapılır? Armuttan reçel yapmanın püf noktaları

Hazırlanan reçeli kavanoza yerleştirip, ağzını sıkıca kapatın. Son olarak ters çevirerek soğumasını sağlayın.

1 gün beklettikten sonra sofralara getirebilirsiniz.

Afiyet olsun

Portakalın cilde faydaları nelerdir? Portakal kabuğu maskesi ne işe yarar? Sivilceler için

İLİŞKİLİ HABER

Portakalın cilde faydaları nelerdir? Portakal kabuğu maskesi ne işe yarar? Sivilceler için

Portakal Re&#;eli

  1. Portakalların bütün olarak kabuklarını kazıyın ve soğuk su dolu bir kabın için de 4 saat bekletin.
  2. 2 litre kadar suyu geniş bir tencerede kaynatın. Portakalları suya bütün bütün atıp birkaç dakika haşlayın. Portakalları çıkarır çıkarmaz hemen soğuk suya daldırın. 
  3. Bu işlemi bir kere daha tekrarlayın. Daha sonra portakalları tencerenin içinden alın ve soğumaya bırakın.
  4. 4 bardak su ve 2 kilo şekeri reçeli hazırlayacağınız tencereye alın. Şerbet kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Portakalları zar şeklinde doğrayıp şerbetin içine ilave edin.
  5. Reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Limon tuzunu ekleyip 3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Soğuyunca cam kavanozlara aktarıp sıkıca kapatın. Afiyet olsun.

Portakal Reçelinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce mutlaka portakalın tadına bakın. Böylece şeker miktarını daha net bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
  2. Reçeli hazırlarken karıştırma işlemine ara vermeyin ve tahta kaşık kullanın. Aksi takdirde dibi tutacaktır.
  3. Hazırladığınız reçeli kavanozlara koymadan önce limon tuzu ekleyin. Bu sayede kullanım süresini uzatabilirsiniz.
  4. Kullanacağınız kavanozları sıcak su ile sterilize edin.
  5. Portakal reçelini buzdolabında veya serin bir yerde muhafaza edin.

1 Porsiyon Portakal Reçeli Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan portakal reçelinin bir porsiyonu, yaklaşık kaloridir. Vitamin değerleri bir hayli yüksek olan portakal reçelini, ölçülü bir şekilde tüketebilir ve diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak portakal çiçeği reçeli tarifine de göz atın.

Dilerseniz, ev yapımı kayısı reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Kahvaltı sofralarını güzelleştirmek için yeni tatlar arıyorsanız, pratik tatlı tariflerinden yararlanabilirsiniz.. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası