trabzon gazeteleri yerel / Karadeniz Gazetesi | Karadeniz'in En Büyük Basılı, İnternet Gazetesi

Trabzon Gazeteleri Yerel

trabzon gazeteleri yerel

Kuzey Ekspres

Kuzey Ekspres Hakkında

Kuzey Ekspres, Karadeniz Gazeteleri ve Trabzon gazeteleri arasında önemli bir yere sahiptir. Yıllardır basın camiasının içerisinde yer alan gazete basılı yayın hayatını sürdürdüğü gibi internet haber sitesi olarak da hizmet vermeye devam etmektedir. seafoodplus.info ile Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber kategorileri başta olmak üzere, yaşam, gündem, ekonomi, siyasi ve bir çok konuda haberi an be an takip edebilirsiniz. Her gün bir çok özel haberin yer aldığı sitemizde aynı zamanda Türkiye gündemi de yakından takip edilmektedir. Yenilenen kadrosuyla gücüne güç katan Kuzey Ekspres, Trabzon yerel gazeteleri arasında internet haber sitesi en güçlü basın kurumu olarak öne çıkmaktadır.

Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber - Trabzon Gazeteleri

Son dakika Trabzonspor Haberleri ve Trabzon anlık haberleri ile her gün okuyucuları ile buluşan sitemizde birçok kategoriyi de okuma şansına sahipsiniz.  

Kuzey Ekspres Gazetesi yılında hayatına başlarken internet sitesi ise yılından itibaren okurlarına sanal ortamdan ulaşmaktadır. Tecrübeli ekibi ile gazetemiz ve sitemiz size son dakika ve güncel haberleri ulaştırmaya devam edecek.  Gazetemizi satın almayı ve sitemizi takip etmeyi unutmayın. Ayrıca Kuzey Ekspres aynı zamanda sosyal medyada da oldukça aktifleşmiştir. Sosyal medyadan da bizleri takip ederek özel içeriklere ulaşabilirsiniz. Son dakika Trabzon haberlerine böylelikle daha hızlı ulaşabilirsiniz.

ANLIK TRABZON HABER

Günümüzde hali hazırda bir çok gazete ve internet sitesi Anlık Trabzon Haber konusunda içerik üretmektedir. Basın, Trabzon’daki gelişmeleri an be an takip etmek isteyen kişiler için oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Karadeniz Gazetelerinden Kuzey Ekspres de Trabzon gazeteleri arasında yer alarak bu konuda önemli işlere imza atmaktadır. Hemen her gün bir çok özel haber hem sitemizde hem de gazetemizde yer almaktadır. Aynı zamanda bölgesel haberler de yakından takip edilerek okuyucuya aktarılmaktadır. 

TRABZONSPOR HABER

Şehrin markası konumundaki Trabzonspor, basın için olmazsa olmaz konuların başında yer almaktadır. Bu nedenle Trabzonspor Haber konusu ile ilgili alanında uzman kadrosuyla ekibimiz okuyucuya ulaşmaktadır. Son dakika haberler hızla ve en doğru şekilde aktarılmaya çalışılmaktadır.
Trabzonspor Hakkında detaylar Türk futbolunun dört büyük kulübünden biri olan Trabzonspor, Bordo mavili renkleriyle 2 Ağustos yılında, İdmanocağı, İdmangücü, Karadenizgücü ve Martıspor’un birleşmeleriyle kuruldu. Bordo mavili takımın resmi kuruluşu bu şekilde olsa da temelleri Yüzyılın başında atılmıştır. Bu dönemde İdmanyurdu’nun kuruluşuyla başlayan macera, ’de fikstürlü maçların oynanmaya başlamasıyla büyüyerek devam eder. Bu yıllarda İdmanocağı, İdmangücü ve Necmiati gibi kulüpler de kurulmuş olup ilerleyen yıllarda ülke futboluna çok önemli isimler kazandırmıştır. 2 Ağustos ’de kurulan Trabzonspor, kısa süre içerisinde İstanbul takımlarının korkulu rüyası haline gelmiştir. yılları arasında 6 kez şampiyonluğa ulaşan Fırtına, bir devrime imza atmayı başarmıştır. Yer aldığı her kupada iddiasını ortaya koyan Trabzonspor, sezonu ile birlikte 8 kez şampiyonluğa ulaşmıştır. Aynı zamanda Türkiye Kupası’nı 9 kez kazanan Karadeniz Fırtınası, 3 Süper Kupa, 7 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 5 kez de Başbakanlık Kupası kazanmıştır. Bordo mavili kulüp Türk futboluna efsane isimler kazandırarak da katkıda bulunmuştur. Avrupa’da da önemli zaferlere imza atan Trabzonspor, dünyanın en büyük şehir takımlarından birisidir.

TRABZON GAZETELERİ

Trabzon Haber Basınının tarihi oldukça köklüdür. Kent, yılı aşkın geçmişiyle Türkiye’nin en önemli basın tarihine sahiptir. Şehrin ilk gazetesi Trabzon Vilayet Gazetesi olup yılında yayın hayatına başlamıştır. Bu aynı zamanda Anadolu’nun ikinci gazetesidir. O tarihten itibaren Trabzon yerel basını sürekli gelişmeye devam etmiştir. Bugüne kadar gazete, 75 dergi, 21 mecmua,33 bülten ve 37 adet yıllık yayınlanmıştır. Trabzon yerel gazeteleri, kentte yaşananları tarihe not olarak düşerek bugüne taşınmasında önemli rol oynamıştır. Dolayısıyla basın, kent için köklü bir konudur. Karadeniz’in incisi Trabzon’da tarihi ve kültürel yapı açısından basın atlanamaz bir detaydır. Rekor sayıda yayım üreten şehirde yılları arasındaki işgal zamanlarında dahi Türkçe yayım yapan gazeteler olmuştur. Kentte cumhuriyet döneminin ilk gazetesi ise ’te Güzel Trabzon Gazetesi’nden Halk Gazetesi adıyla yayın yapmaya başlayan gazetedir. Türkiye’de örnek gösterilecek bir zengiliğe sahip olan Trabzon basını zaman içerisinde dönemin gerekliliklerine de ayak uydurarak internet haber siteleri ile de hizmet vermeye başlamıştır. Bugün onlarca Trabzon İnternet haber sitesi okurlarına haber ulaştırmaktadır. Karadeniz Gazeteleri ve Trabzon Gazeteleri arasında önemli bir yere sahip olan Kuzey Ekspres de bu noktada okurlarına internetten de ulaşmaktadır. Her gün binlerce kişi sitemizi ziyaret ederek hem kentten hem bölgeden gelişmeleri okumaktadır.

TRABZON

Tarihi bir kent olan Trabzon hakkındaki detaylardan sizlere bahsetmek istiyoruz. Eusebius’a göre milattan önce yılında kurulduğu iddia edilen Trabzon, Türk tarihine şehzadeler kenti olarak adını yazdırmıştır. Büyük bir tarihi derinliğe sahip olan kent, 15 Ağustos ’de Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilmiştir. Düşman işgalinden kurtuluşun tarihi ise 24 Şubat ’dir. Ülkemizin en kalabalık 7. Şehri olan Trabzon, yılı itibariyle bin nüfusa sahiptir. Yüzölçümü ise 4 bin kilometre karedir. Şehirde kilometre kareye kişi düşmektedir. En yoğun bölge ise Ortahisar ilçesidir. Yıllık nüfus artışının yüzde 0,59 olan şehirde en yüksek artış yüzde 5,33 ile Yomra ilçesinde olurken, en düşük ilçe ise yüzde -6,04 ile Köprübaşı’dır. Coğrafyasının yüzde 22,4’ünün yayla, yüzde 77,6’sının ise tepelerden oluşan şehir denize paralel olarak konumlanmıştır. Doğu Karadeniz’de bulunan şehir, batıda Giresun’un Eynesil ilçesiyle, güneyde Gümüşhane’nin Torul ilçesi ve Baybur ile, doğuda ise Rize’ye bağlı İkizdere ve Kalkandere ile çevrilidir. Şehrin iklimi ise ılımandır. Bugüne kadar en düşük -7 derece görülürken en yüksek 37,8 derece sıcaklık ölçülmüştür. Kente bağlı 18 ilçe ve mahalle bulunmaktadır. 18 ilçe içerisinde toplam mahalle bulunmaktadır. En kalabalık ilçe merkez ilçe olan Ortahisar’dır. Onu takip eden ise Akçaabat’tır. İlçelerin isimleri şu şekildedir; Ortahisar, Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çaykara, Çarşıbaşı, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Of, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir ve Yomra. Ortahisar ilçesi, şehrin büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından 12 Kasım ’de merkez ilçesinin kaldırılmasıyla kurulmuştur. İlk belediye başkanı Ahmet Metin Genç’tir. Genç halen görevini sürdürmektedir. Öte yandan Trabzon’un Büyükşehir Belediye Başkanlığını Murat Zorluoğlu üstlenirken Vali ise İsmail Ustaoğlu’dur.

KARADENİZ

Kuzey Ekspres, Karadeniz Gazetelerinden biri olarak bölgedeki haberlere de önem vermektedir. Trabzon’un dışında özellikle Rize, Giresun, Artvin, Samsun, Gümüşhane, Bayburt ve Ordu’dan son dakika güncel haberler gazetemiz ve sitemizde yer almaktadır. Bu sebeple bölge hakkında kısa bir bilgilendirmeyi de sizlerle paylaşmak istiyoruz; Karadeniz’den ismini alan Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinden biridir. Karadeniz’in sınırları, Sakarya Ovası’ndan başlayıp Gürcistan sınırına dayanmaktadır. Ülkemizin en büyük üçüncü coğrafi bölgesidir. Karadeniz, Doğu, Batı ve Orta olmak üzere kendi içerisinde 3 bölgeye ayrılmaktadır. Bölgenin tamamında 18 il yer almaktadır. Bunlar şu şekildedir; Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Gümüşhane, Giresun, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak. Yüzölçümü bin kilometre kare olan bölge, ülkemizin yüzde 18’lik bölümünü oluşturmaktadır. Ayrıca ülkedeki ormanlık alanların yüzde 25’i de buradadır. Bu oran ülkenin en büyük oranıdır. İlk dönemlerde ulaşımın büyük bir sorun olduğu bölgede deniz yolu kullanılmaktaydı. Ancak günümüzde imkanlar gelişerek hava, kara ve deniz yolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Bölgenin en önemli limanları Trabzon, Zonguldak ve Samsun’dadır. Samsun ve Zonguldak limanları aynı zamanda demiryolu ile Anadolu’nun içlerine bağlanır Doğu Karadeniz hakkında Karadeniz’in en yağışlı, dağlık ve nemli bölgesi olan Doğu Karadeniz’de en önemli geçiim kaynağı balıkçılık ve tarımdır. Özellikle fındık, çay ve mısır bölgede en çok üretilenlerdir. Bölge özellikle turizm noktaları ile öne çıkmaktadır. Muhteşem doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Doğu Karadeniz’de en çok yaylalar ziyaret edilmektedir. , Ayder, Pokut, Sal, Sis, Karagöl, Anzer, Kiraz, Kafkasör, Perşembe yaylaları en çok bilinenlerdendir. Ayrıca Trabzon’daki Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi çok özel ve önemli yerler de turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Bölge turizm sayesinde önemli bir ekonomik girdiye sahip olurken her yıl binlerce kişi ağırlanmaktadır.

GÜNCEL TRABZONSPOR BİLGİLERİ

sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor’un güncel teknik direktörü Nenad Bjelica, başkanı ise Ertuğrul Doğan’dır. Trabzonspor’un güncel futbolcu kadrosu ise şu şekildedir; Abdülkadir Ömür, Anastasios Bakasetas, , Doğucan Haspolat, Dorukhan Toköz, Edin Vişça, Enis Bardhi, Eren Elmalı, Hakan Aydın, Hüseyin Türkmen, Jean Philippe Gbamin, Jens Stryger Larsen, Kağan Moradaoğlu, Kerem Şen, Manolis Siopis, Marc Bartra, Marek Hamsik, Maxi Gomez, Montassir Lahtimi, Muhammet Taha Tepe, Naci Ünüvar, Serkan Asan, Stefano Denswil, Taha Altıkardeş, Trezeguet, Uğurcan Çakır, Umut Bozok, Lazar Markovic ve Yusuf Yazıcı. Bordo mavili kulüp hali hazırda bir çok branşta da mücadelesini sürdürmektedir. Erkek futbol takımının yanı sıra kadın futbol takımı, basketbol, eskrim, e-spor, voleybol, atıcılık, atletizm, boks, judo ve masa tenisi branşlarında faaliyet sürmektedir. Sitemizle, TS Haber Taka, Haber 61 Medya gibi konuları takip edebilirsiniz.

Trabzon ile ilgili genel bilgiler

Trabzon telefon kodu (şehirlerarası):

İl plaka kodu: 61

Trabzon ilçeleri: Merkez, Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşibaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Of, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Vakfikebir, Yomra

Trabzon'un komşuları: Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Rize

Trabzon nüfus bilgisi: (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi - Nüfus Sayımı Sonuçları)
Trabzon'nın nüfusu 'dur.

İlçelerToplamErkekKadın
Merkez
Akçaabat
Araklı
Arsin
Beşikdüzü
Çarşibaşı
Çaykara
Dernekpazarı
Düzköy
Hayrat
Köprübaşı
Maçka
Of
Sürmene
Şalpazarı
Tonya
Vakfikebir
Yomra
Toplam


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir