anıtkabir en yakın metro istasyonu / Aşti'den Anıtkabir'e Nasıl Gidilir? | Ankaray, Taksi » Ankara Şehir İçi Ulaşım

Anıtkabir En Yakın Metro Istasyonu

anıtkabir en yakın metro istasyonu

Aşti, konumu itibariyle Ankara&#;nın bir çok yerine, metro, otobüs, servis, dolmuşlar ve taksi ile kolaylıkla ulaşım imkanı sunuyor. Ankara Otogarı Aşti&#;den Anıtkabir&#;e nasıl gidilir, Anıtkabir&#;e en yakın metro (Ankaray) istasyonu nerede gibi sorularınıza cevapları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Aşti'den Anıtkabir'e nasıl gidilir

Aşti&#;den Anıtkabir&#;e Nasıl Gidilir?

Aşti&#;den Anıtkabir&#;e gitmek için iki seçeneğiniz bulunuyor. Biri Ankaray hafif raylı sistem ile, diğeri taksi ile ulaşım. Anıtkabir, otogardan kalkan ücretsiz servislerin güzergahında bulunmadığından bu servislerden yararlanamıyorsunuz.

Ankaray (Metro) ile Anıtkabir&#;e Ulaşım

&#;Gelen yolcu katı&#;nda şehirlerarası otobüslerden  indikten sonra, bir üst kata çıkışta Ankaray Aşti İstasyonuna giden yola yönelin. Ankaray&#;a binmek için Ankarakart&#;a sahip olmanız gerekiyor. Yok ise, tek kullanımlık kartları gişeden alabilirsiniz. (Ankarakart ve tek kullanımlık kart fiyatları için tıklayın.) Ankaray, ortalama 5 dakikaya bir kalkıyor ve hareketinden 5 dakika gibi kısa bir sürede Anadolu (Tandoğan) Meydanına ulaşıyor. Ankaray Anadolu (Tandoğan) İstasyonu&#;ndan çıktıktan sonra, Anıt caddesi&#;nden Anıtkabir girişine metre kadar yürümeniz gerekiyor.

Ankaray Anadolu (Tandoğan) İstasyonu&#;ndan Anıtkabir&#;e kadar yürünecek yolu aşağıdaki haritada inceleyebilirsiniz.


Taksi ile Anıtkabir&#;e Ulaşım

İsterseniz Aşti&#;den Anıtkabir&#;e taksi ile de gidebilrsiniz. Aşti ile Anıtkabir arası mesafe tam 3,5 km. Eğer ki taksiye binmek isterseniz; Aşti &#;gelen yolcu katı&#;nda indikten sonra, üst kata çıkmadan karşı tarafta bulunan çıkış kapılarından çıkın. Taksi durağını karşınızda görürsünüz. Eğer ki 3 &#; 4 kişi halinde bir gurup iseniz, hiç Ankaray ile uğraşmayın. Taksi ile gitmek daha avantajlı olabilir.

Aşti&#;den Anıtkabir&#;e Nasıl Gidilir sorusunun yanı sıra, Anıtkabir müzesi ziyaret saatleri, giriş ücreti, Anıtkabir nerede, adresi, fotoğrafları ve tarihi, gibi ayrıntılı bilgilerin bulunduğu sayfamızı incelemek için tıklayın.

GezginSitesi

Anıtkabir’e Metro İle Nasıl Gidilir? Anıtkabir Ankaray Hangi Durak? Kızılay’dan Anıtkabir’e Metro İle Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen anıt mezarı olan Anıtkabir, Ankara’nın merkezi sayılan bölgelerinden birinde yer alıyor. Her gün Türkiye’nin dört bir yanından binlerce ziyaretçi alan Anıtkabir, ulaşım noktasında da oldukça kolay ulaşılabilir bir bölgede yer alıyor. Öte yandan Anıtkabir’e metro ile gitmek de mümkün oluyor. Peki, Anıtkabir’e metro ile nasıl gidilir? Anıtkabir Ankaray hangi durak? Kızılay’dan Anıtkabir’e metro ile nasıl gidilir? İşte, detaylar…

Kızılay’dan Anıtkabir’e Metro İle Nasıl Gidilir? Metro Durakları

Dikimevi
Kurtuluş
Kolej
KIZILAY
Demirtepe
Maltepe
TANDOĞAN
Beşevler
Bahçelievler
Emek
AŞTİ

Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

#anıtkabir, anıtkabir nasıl gidilir, Anıtkabir Nerede, anıtkabir metro ile gitme, anıtkabir&#;e metro ile nasıl gidilir, anıtkabir ankaray, anıtkabir ankaray hangi durak, kızılay anıtkabir, kızılay anıtkabir son dakika, kızılay anıtkabire nasıl gidilir





&#; Sıhhiye taraflarından geliyorsanız Metro ile Kızılay&#;da indikten sonra AŞTİ yönüne giden Ankaray&#;a aktarma yapınız. Ankaray ile Tandoğan istasyonunda inerek Tandoğan Meydanı çıkışından çıkıp Anıttepe&#;ye doğru metre yürüyerek Anıtkabir&#;e ulaşabilirsiniz.

Contents

Kızılaydan Anıtkabire Metro ile nasıl gidilir?

Kızılay&#;dan Anıtkabir&#;e Nasıl Gidilir?

  1. Kızılay Meydanından Metroya binin Tandoğan Durağında inip biraz yürüdükten sonra buraya ulaşabilirsiniz.
  2. Kızılay Meydanından Ankaray&#;a binin Tandoğan Durağında inip biraz yürüdükten sonra buraya ulaşabilirsiniz.

Ulustan anıtkabire nasıl gidilir?

Ulus Metro istasyonundan Kızılay istasyonuna giden metroya binip Kızılay&#;a gideceksiniz, buradan inip aktarma yaparak Yeşil Tabelalı Ankaray-Aşti istikametine giden Ankaray&#;a binerek Anadolu Bulvarı Durağında ininiz. İndikten sonra yürüme mesafesindedir.

Anıtkabire hangi Otobüs gider?

Yeşil Tabelalı Ankaray-Aşti istikametine giden Ankaray&#;a binerek Anadolu Bulvarı Durağında ininiz. İndikten sonra yürüme mesafesindedir. Dolmuş İle, Ulus-Yenimahalle Dolmuş Duraklarından, Ulus – Gençlik Parkı – Bahçelievler Dolmuş Hattına binip, Anadolu Bulvarı(Tandoğan Meydanı) indiğinizde yürüme mesafesindedir.

Kızılaydan Anıtkabire hangi dolmuş gider?

Bağlum, Kızılay GMK Bulvarı üzerinden Bağlum Otobüslerine binip Anadolu Bulvarı Anıtkabir girişinde ineceksiniz.

Kızılay Anıtkabir arası ne kadar?

Kızılay Anıtkabir Nasıl Gidilir? Kızılay meydanından Anıtkabir gidebilmek için farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. 1- Öncelikle vaktiniz varsa yürümenizi öneriyoruz. Aradaki mesafe sadece 3 km.

Anıtkabir&#;e giriş ücreti ne kadar?

Anıtkabir Ziyaret Saatleri Anıtkabir, haftanın her günü ziyarete açıktır. Ziyaret saatleri, tarihlere göre değişiyor. 01 Kasım – 31 Ocak tarihleri arasında, arasındadır. Anıtkabir giriş ücreti bulunmuyor.

Anıtkabir hangi semtte?

Anıtkabir, Türkiye&#;nin başkenti Ankara&#;nın Çankaya ilçesinde yer alan Mustafa Kemal Atatürk &#;ün anıt mezarını içeren komplekstir. Emin Onat ile Orhan Arda&#;nın tasarımı olan yapı kompleksinin &#;te başlanan inşası &#;te tamamlanmıştır.

Anıtkabir ziyaret Açık mı?

Sabah saatlerinde düzenlenen resmi törenin ardından Anıtkabir ziyarete açılıyor. Anıtkabir, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk&#;ün vefatının 83&#;üncü yıldönümü olan 10 Kasım Çarşamba günü &#;e kadar ziyarete açık bulundurulacak.

Aşti Anıtkabir nasıl gidilir?

Otogardan/ AŞTİ &#;den Anıtkabir &#;e Nasıl Gidilir? Eğer Ankara&#;ya otobüsle gelmişseniz terminalden hiç çıkmadan, terminal içerisinde bulunan Ankaray&#;a binerek Tandoğan Durağı&#;nda inerlerse, dakikalık bir yürüyüşün ardından giriş kapısına ulaşabilirler.

Mustafa Kemal Atatürk&#;ün mezarı nerede?

Çankaya ilçesindeki Anıtkabire Ulustan ulaşım sadece 8 kilometre olarak gösteriliyor.

Mamak Anıtkabir arası nasıl gidilir?

* Mamak&#;tan: &#; Kayaş&#;tan geliyorsanız Kayaş-Sincan arası çalışan banliyö trenine binerek TYYD Hastanesi istasyonunda inip buradan Kızılay yönüne giden ve ya numaralı otobüslerden herhangi birine binerek Tandoğan durağında inip Anıttepe&#;ye doğru metre yürüyerek Anıtkabir&#;e ulaşabilirsiniz.

Kızılaya hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları ankara kızılay yakınından geçiyor: , , , , , 5

Anıtkabirde otopark var mı?

Anıtkabir&#;de otopark var. Anıtkabir &#;le araçla gidecekseniz, aracınızı bu otoparka park edebilirsiniz. Otoparka gitmek için Gençlik Caddesi üzerindeki Tandoğan girişinden devam edin.

Anıtkabir nerede? Anıtkabir'e nasıl gidilir?

Türkiye Cumhuriyeti'nin 1. Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, vefatının yılında özlem, saygı ve minnetle anılıyor. Sevgilerini ve dualarını dile getirmek isteyen vatandaşlar, Atatürk'ün mezarının yer aldığı Anıtkabir'i ziyaret ediyor. Başkent Ankara'da yer alan anıt mezara, şehrin birçok çok noktasından kolayca ulaşmak mümkün.

ANITKABİR'E NASIL GİDİLİR?

* Karayolu ile gelenler:

Özel aracınızla İstanbul yolundan, Samsun yolundan, Eskişehir yolundan şehre giriş yapabilirsiniz. Anıtkabir, Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alıyor. Aracınızla Tandoğan Meydanı kavşağına geldikten sonra Anıt Caddesi'ni takip ederek anıt mezara ulaşabilirsiniz.

* Tren ile gelenler:

Ankara'ya birçok şehirden tren seferler mevcut. Ankara Tren Garı'nda indikten sonra dakika yürüyerek Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz. Gardan çıktıktan sonra 'Anadolu Meydanı' olarak bilinen mevkiye doğru yürümelisiniz.

* Şehirler arası otobüs ile gelenler:

Otobüs terminali AŞTİ'den çıktıktan sonra aynı adı taşıyan metro istasyona inmelisiniz. Kızılay yönüne giden metroya bindikten sonra Anadolu (Tandoğan) istasyonunda inerek yer yüzüne çıkın. Buradan 5 dakikalık bir yürümeyle Anıtkabir'e ulaşmanız mümkün.

* Uçakla gelenler:

Ankara'ya havayoluyla geldiyseniz, Anıtkabir'e gitmek için üç seçeneğiniz bulunuyor: HAVAŞ ya da belediye otobüse binmek, taksiye binmek, araç kiralamak. HAVAŞ otobüslerine bindiyseniz, Hipodrom durağında inerek anıt mezara gidebilirsiniz. Otobüs şoför veya muavinine de danışabilirsiniz.

seafoodplus.info

ANKARA İÇİNDEN ANITKABİR'E GİTMEK

* Çankaya'dan:

- Dikmen Caddesi üzerinden geliyorsanız veya numaralı, İlker Caddesi üzerinden geliyorsanız veya numaralı, Sokullu'dan geliyorsanız numaralı belediye otobüslerini kullanarak Kızılay durağında inip AŞTİ yönüne giden Ankaray'a aktarma yapınız. Ankaray ile Tandoğan durağında inerek Tandoğan Meydanı çıkışından çıkıp Anıttepe'ye doğru metre yürüyerek Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz.

- Oran, Yıldız, Ayrancı, Atakule taraflarından geliyorsanız veya numaralı otobüslerle Kızılay durağında inip AŞTİ yönüne giden Ankaray'a aktarma yapınız. Ankaray ile Tandoğan durağında inerek Tandoğan Meydanı çıkışından çıkıp Anıttepe'ye doğru metre yürüyerek Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz. 

- Birlik Mahallesi, Doğukent Bulvarı taraflarından geliyorsanız 43 numaralı otobüse binerek Kızılay durağında inip AŞTİ yönüne giden Ankaray'a aktarma yapınız. Ankaray ile Tandoğan durağında inerek Tandoğan Meydan çıkışından çıkıp Anıttepe'ye doğru metre yürüyerek Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz.

- Sıhhiye taraflarından geliyorsanız Metro ile Kızılay'da indikten sonra AŞTİ yönüne giden Ankaray'a aktarma yapınız. Ankaray ile Tandoğan istasyonunda inerek Tandoğan Meydanı çıkışından çıkıp Anıttepe'ye doğru metre yürüyerek Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz.

- Gaziosmanpaşa'dan geliyorsanız numaralı otobüs ile Kızılay'da inerek AŞTİ yönüne giden Ankaray'a aktarma yapınız. Ankaray ile Tandoğan istasyonunda inerek Tandoğan Meydanı çıkışından çıkıp Anıttepe'ye doğru metre yürüyerek Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz.

* Mamak'tan:

- Zerdalitepe, Kıbrıs Köyü taraflarından geliyorsanız , , , numaralı herhangi birine, Mamak Merkez'den geliyorsanız , numaralı otobüslerden herhangi birine, Akdere, Peyamisafa, Abidinpaşa taraflarından geliyorsanız , numaralı otobüslerden herhangi birine, Ege Mahallesi, NATO Yolu taraflarından geliyorsanız   numaralı otobüse binerek Tandoğan durağında inip Anıttepe'ye doğru metre yürüyerek Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz.

- Kayaş'tan geliyorsanız Kayaş-Sincan arası çalışan banliyö trenine binerek TYYD Hastanesi istasyonunda inip buradan Kızılay yönüne giden ve ya numaralı otobüslerden herhangi birine binerek Tandoğan durağında inip Anıttepe'ye doğru metre yürüyerek Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz.

* Gölbaşı'ndan:

- Gölbaşı-Akköprü arası çalışan numaralı otobüse binerek Bahçelievler durağında inerek Anıttepe'ye doğru metre yürüdüğünüzde Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz.

* Keçiören'den:

- Etlik, Aşağı Eğlence taraflarından geliyorsanız Kızılay yönüne giden numaralı otobüse, Bağlum taraflarından geliyorsanız numaralı otobüse, İncirli taraflarından geliyorsanız veya numaralı otobüse binerek Kızılay durağında inip AŞTİ yönüne giden Ankaray'a aktarma yapınız. Ankaray ile Tandoğan istasyonunda inip Tandoğan Meydanı çıkışından çıkarak Anıttepe'ye doğru metre yürüdüğünüzde Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz.

* Yenimahalle'den:

- Batıkent, OSTİM, Macunköy, Demetevler, İvedik taraflarından geliyorsanız Batıkent-Kızılay metrosuna; Çayyolu, Ümitköy taraflarından geliyorsanız Çayyolu-Kızılay metrosuna binip Kızılay istasyonunda inerek AŞTİ yönüne giden Ankaray'a aktarma yapınız.

- Ankaray ile Tandoğan istasyonunda inerek Tandoğan Meydanı çıkışından çıkıp Anıttepe'ye doğru metre yürüdüğünüzde Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz.

* Sincan'dan:

- Eryaman, Etimesgut taraflarından geliyorsanız Sincan-Batıkent metrosuyla Batıkent istasyonunda inerek Batıkent-Kızılay metrosuna aktarma yapınız. Metroyla Kızılay'da inerek AŞTİ yönüne giden Ankaray'a aktarma yapınız. Ankaray ile Tandoğan istasyonunda inerek Tandoğan Meydanı durağından çıkıp Anıttepe'ye doğru metre yürüdüğünüzde Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz.

- Sincan Merkez'den geliyorsanız Sincan-Kayaş banliyö trenine binerek TYYD Hastanesi istasyonunda inerek veya numaralı otobüslerden birine aktarma yaparak Tandoğan durağında inip Anıttepe'ye doğru metre yürüdüğünüzde Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz.

* AŞTİ'den:

- Ankaray ile Tandoğan istasyonunda inip Tandoğan Meydanı çıkışından çıkarak Anıttepe'ye doğru metre yürüdüğünüzde Anıtkabir'e ulaşabilirsiniz.

jpg

GOOGLE HARİTALAR'DA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Güncelleme: 

İlgili Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil mi? 30 Ağustos hangi güne denk geliyor?30 Ağustos hangi güne denk geliyor, resmi tatil mi? Büyük Taarruz'un yıl dönümüİstiklal Marşı ne zaman yazıldı? Milli marşın kabulünün yılı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir