izmir de nerede denize girilir / İzmir Plajları – Denize Girilecek 50 Koy

Izmir De Nerede Denize Girilir

izmir de nerede denize girilir

Tarihi yıl öncesine dayanan İzmir, yıllardır popülerliğini kaybetmeyen bir tatil noktası. Liman şehri olarak kurulmuş ve şehir kimliğini kazanırken denizi önemli bir rol oynamış. Aşırı sıcak havasıyla da oldukça popüler sayabileceğimiz İzmir&#;in sakinlerini şanslı kılan şey ise, Ege Denizi. km uzunluğunda kıyı şeridinin her bir noktası ayrı çekiciliğe sahip şehir, havalar ısındığı gibi yerli &#; yabancı turistlerin akınına uğruyor. Ege&#;nin modern ve eğlenceli şehri İzmir&#;in en güzel plajlarını en ince detaylarına kadar sizin için hazırladık.

İçindekiler

Çeşme Plajları

Aya Yorgi Koyu

Aya Yorgi Koyu

Tatilcilerin bölgede en çok rağbet gösterdiği plajlardan biri olan Ay Yorgi Koyu rüzgâr almaması yönüyle bilinmekte. Çeşme merkezden Dalyanköy&#;e giden yoldan ulaşabilirsiniz. İlçe merkezinden minibüsler vasıtasıyla da gidebilirsiniz. Plajda birçok ücretli plaj işletmesi bulunuyor. Genellikle fiyatları 60 TL civarında olan plajlardaki şezlong ve şemsiyelerden faydalanabilirsiniz. Hareketli ve eğlenceli bir tatil deneyimi için iyi bir fikir olan Aya Yorgi Koyu, sizi enfes bir manzarayla karşılıyor. Çevresinde bu mavi ve yeşilin bir arada olduğu manzarayı izleyebileceğiniz pansiyonlar da yer almakta. Temiz bir kuma sahip olan koy, çevresi ağaçlarla süslü ve gölgelik alanlar bir hayli fazla.

Giriş Ücreti: Aya Yorgi Koyu’nda hizmet veren Before Sunset Beach Club, Marrakech beach Club, Sole&Mare Beach Club, Tren Beach Club, KafePi Beach Club ve Babylon Aya Yorgi Beach Club’ın giriş ücretleri ortalama TL olup fiyata şezlong ve şemsiye dâhildir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, restoran, bar, gözetleme kulesi ve cankurtaran, şerit uyarısı ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Alaçatı Çark Plajı

Çeşme&#;nin güney bölgesinde bulunan plaj, çevredeki en ünlü plajlardan biridir. Tropikal bir görüntüye sahip olan plaj birçok yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. 4 mevsim süresince rüzgâr aldığı için sörf severler için popüler bir yer. Plajda buz gibi içeceğinizi yudumlarken sörf tutkunlarının gösterilerini izleyebilirsiniz. Plajda çok sayıda sörf okulu var ve eğitimini isterseniz buradan alabilirsiniz. Sörfçüler yüzünden genellikle halk plajı kısmı ya da özel beach’lerde denize girebilirsiniz. Denizi oldukça temiz ve berrak. Mavinin en güzel tonlarına şahit olacağınız plaj, ince kum taneleriyle çevrili. Denizi sığ ve bu sebeple çocuklu aileler için önerebileceğimiz yerlerden biri. Şehir merkezine 81 km olan plaja, Çeşme İlçe merkezinden minibüslerle ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, restoran, bar, gözetleme kulesi ve cankurtaran, şerit uyarısı, rüzgâr sörfü ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Ilıca Plajı

Ilıca Plajı

İzmir şehir merkezine 80 km mesafede bulunan Ilıca Plajı’na, şehir merkezinden araçlarla önce Çeşme’ye gelip daha sonrasında minibüsleri kullanarak gidebilirsiniz. Çeşme&#;nin doğu kısmında yer alan plaj, ince beyaz bir kuma sahip. Dünyanın sayılı plajlarından biri ve çevresinde donanımlı turizm tesisleri mevcuttur. Denizin içinde kaynayan sıcak termal suları Ilıca Plajı&#;nı özel kılan şeylerden biridir. Kıyıdan denize doğru ilerlerken metrelik insan boyunu geçmeyen bir şeride ve şifalı sulara sahip. Halk plajı girişi ücretsiz ve yer yer şemsiyelerle kaplı. Fakat çok kalabalık olduğu için erken saatlerde gitmenizde yarar var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, büfe, şerit uyarısı ve iskele. Otopark ücreti 20 TL/günlük

Haritada Görüntüle >

Delikli Koy

Son yılların en gözde tatil beldelerinden biri olan Alaçatı, bahar ayları itibariyle ziyaretçi akınına uğruyor. Delikli Koy Alaçatı&#;nın mutlaka gidilmesi gereken yerlerinden biri. Çevresi taş oteller, eğlence mekânlarıyla süslü olan koy, deniz, güneş ve kum üçlüsünü en güzel sunan yerlerden biri. Çevresinin yoğunluğuna rağmen küçük bir alandan ibaret olan koy kayalık alana sahip, plajı çakıl taşıyla dolu ve bu nedenle daha sakin bir yer arayan tatilcilerin uğrak noktası. Ücretsiz olarak gidebileceğiniz koyda hem doğa manzarası izleyecek hem de dinleneceksiniz. Şehir merkezine 87 km mesafede bulunan Delikli Koy&#;a gidebilmek için Çeşme&#;den Ovacık mevkiine doğru ilerleyen minibüslere binmeniz ve biraz yürümeniz yeterli olacak. Kayalıklardan atlamaya çalışmak tehlikeli olabilir, çünkü suyun bir kısmı sığ.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Şifne Plajları

Şifne Plajı

Çeşme üzerinden özel aracınız ya da minibüslerle ziyaret etme şansınızın olduğu Şifne Plajı, bölgenin sakin yerlerinden biri. Genellikle İzmir yerlilerinin yazlıklarının olduğu plaj, Çeşme yarımadasının en sakin yeridir. Plajın halka açık bölümü ücretsiz, kişi başı 70 &#; TL arasında giriş yapabileceğiniz ücretli bir plaj da yer alıyor. Denizi yaz kış ılık ve termal özelliğe sahip. Kumu ince ve parlak olan plajda yer yer ağaç gölgeliklerinden faydalanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Boyalık Plajı

Plaj uzunluğu yaklaşık 4 km olan Boyalık, Çeşme Yarımadası&#;nın kuzey kısmında yer alıyor. Ilıca ve Çeşme arasında konumlanmış. Çevresinde pek otel ve pansiyon olmadığı için çevre halkı hariç pek kimse tarafından bilinmiyordu. Fakat son zamanlarda pansiyon sayısı artış gösterdiği için kalabalıklaştı. Plajı ve denizin tabakası ince kumdan oluşmaktadır. Ilıca Plajı&#;nın sahip olduğu özellikleri taşımakta ve turkuaz bir denize sahip. Birçok deniz canlısının yaşam sürdürdüğü suyu tertemizdir. Öylesine berrak bir suyu var ki yüzerken altınızdan kayan balıklara şahit olabilirsiniz. Plaj Boyalık Sitesi’nin işletmesinde olduğu için 50 ve TL arasında ücretleri değişiyor. Ücret karşılığı şezlong ve şemsiyeden faydalanabilirsiniz. Şehir merkezine 82 km uzaklıkta kalan plaja, Çeşme merkezden yürüyerek ya da minibüslerle gidebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 40 TL.

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli) gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Çiftlikköy Plajları

Çiftlikköy Plajları

Kent merkezine 6 km uzaklıkta olan Çiftlikköy&#;ün 3 tarafı denizlerle çevrili. Mart ve Ekim ayları süresini hareketli geçiren sahil, bolca güneş alıyor. 4 mevsimin tamamını rüzgârlı geçirdiği için sörf tutkunları tarafından çok rağbet görüyor. Çevresinde Altınkum Plajı, Pırlanta Plajı ve eski Rum Mezarlığı, mozaikler ve taş evler var. Sakız Adası manzarasını izleyebileceğiniz gibi, sığ ve dalgasız denizinde yüzebilir, kumsal plajında güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Huzurlu ve sessiz bir plaj olan Çiftlikköy, çocuklu aileler için de idealdir. Ücretsiz soyunma kabinleri ve duş alanları bulunan plajda bir de yeme &#; içme işletmesi bulunuyor. Dilerseniz şezlong ve şemsiyeleri bu işletmeden kiralayabilirsiniz. Çeşme&#;den yürüyerek ya da minibüslerle ulaşım sağlamanız mümkün.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânları ücretli plajda bulabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plajdaki restorandan karşılayabilmeniz mümkün.

Haritada Görüntüle >

Ovacık Plajı

Ovacık Plajı

İster beach isterseniz de özgürce denizin tadını çıkarabileceğiniz alanları olan Ovacık Plajı, İzmir şehir merkezine 85 km uzaklıkta. Urla&#;dan numaralı otobüsle gidebildiğiniz gibi Çeşme&#;den minibüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz. Ovacık Köyü&#;ne bağlı bir halk plajı olan bölge, Çeşme&#;nin yoğunluğundan kaçıp sakin bir yer arayanlar için oldukça uygun. Denizi cam gibi, altınızdan balık sürüsünün geçtiğine şahit olabilirsiniz. Henüz işletmesi olmadığı için plaj boş. Yeme ve içme ihtiyaçlarınızı yakınlardaki beach’lerden karşılayabilir ya da hazırlıklı gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ildırı Plajı

Ilıdırı Plajı

Çeşme&#;nin sessiz köylerinden biri olan Ildırı&#;nın temiz havası plajına da yansımış. Ildırı, hareket ve gürültü tercih etmeyenlerin sevebileceği türden bir yer. Hiçbir tesis yok. Plajında gölgelik alanlar mevcut ve kısa bir kum plaja sahip. Plaj birkaç küçük ada manzarasına bakıyor. Teknelerle adalara ulaşabilirsiniz. İzmir&#;den 74 km uzaklıkta kalan plaja minibüslerle ilçe merkezinden gidebilirsiniz. Plajdan yararlanmak ücretsizdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Altın Kum Halk Plajı

Altınkum Halk Plajı

Çeşme&#;nin en batısında yer alan Altınkum, ücretsiz halk plajıyla birlikte birçok beach club’a sahip. Sakız Adası manzarasını izleyebileceğiniz koylara araçla ulaşım pek mümkün değil. Belirli bir noktaya aracınız ya da minibüslerle gidip yürümeniz gerekiyor. Ilık bir denizi olan plaj, yumuşacık kumlara sahiptir. Denizin dalga hareketlerinin düzenini izledikçe sizi dinlendiriyor. Altınkum, aile, çocuk, engelli, yaşlı ve genç herkesin gidebileceği bir yer. İzmir şehir merkezine 94 km uzaklıkta. Halk plajını kullanmak ücretsiz, şemsiyeler ve duş mevcut.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 40 TL (WC, duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, duş ve şemsiye mevcut. Şezlong ve soyunma ayrıca kiralayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli) gibi imkânlardan faydalanabilmeniz mümkün.

Haritada Görüntüle >

Dalyan Kocakarı Plajı

Dalyan Kocakarı Plajı

Çeşme&#;nin en renkli plajlarından biri olan Dalyan Kocakarı Plajı, kuzeydoğu bölümünde bulunuyor. Dalyan&#;a 1,5 km uzaklıkta sakin ve keyifli bir plaj. Küçük bir işletmenin bulunduğu plajda şezlong ve şemsiye 20 TL, tuvalet 2 TL ve duş 3 TL tutarında. Genellikle yerli halk tarafından bilinmekte ve yaz ayları piknik ve deniz turizmi için tercih edilmekte. Çeşme merkezinden yürüyerek ya da dolmuşlarla gidebileceğiniz gibi özel aracınızla plaja kadar gelebilirsiniz. Bir yanında yeşil ağaçlık alanların bir yanında ise kayalıkların bulunduğu plaj taş ve kum karışık bir halde. Denizi sığ ve ılık. Keyifli ve huzurlu dakikalar geçirmek isterseniz mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 60 TL (2 şezlong ve 1 şemsiye dâhil). WC 2 TL, duş 3 TL ve soyunma kabini 1 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli), soyunma kabinleri, duş, kafe, şerit uyarısı, otopark alanı ve cankurtaran.

Haritada Görüntüle >

Paşalimanı Koyu

Paşalimanı Koyu

Giriş ücreti bulunmayan Paşalimanı Plajı, Çeşme&#;de bulunuyor. Makul bir ücret karşılığında şezlong, şemsiye, soyunma kabini, duş ve tuvalet imkânlarından faydalanabilirsiniz. Ilıca merkezine 5, Çeşme&#;ye ise 20 km uzaklıkta olan plaj, hem kamp hem de deniz olanağını sunmakta. Özel araçlarınız ya da Ilıca dolmuşlarıyla buraya ulaşabilirsiniz. Sakin ve sessiz bir plaj olduğu için, hareketlilik isteyenlere pek önermiyoruz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Pırlanta Plajı

Pırlanta Plajı

Dibinin bir kısmı taşlık olan denizin suyu berrak ve temiz. Kumu incecik. Girişler ücretsiz, dilerseniz havlunuzu yere serebilir güneşin tadına varabilirsiniz. Çeşme ilçe merkezinden bu tarafa giden dolmuşlara binmeniz yeterli. Sürekli rüzgâr aldığı için sörf tutkunları tarafından rağbet görmekte olan plaj, şehir merkezine 94 km uzaklıkta. Deniz seviyesi metre boyunca sığ. Şemsiye ve şezlong isterseniz ücretli plajlardan faydalanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 40 TL (WC, duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, şezlong, şemsiye, duş yeri, soyunma kabinleri, büfe ve otopark alanı mevcuttur. Ayrıca kamp atılabilecek çadır yerleri bulunmaktadır.

Haritada Görüntüle >

Tekke Plajı

Tekke Plajı

Ücretsiz bir halk plajı olan Tekke Plajı&#;nda beach imkânlarından faydalanmak isteyenler için ücretli yerler de bulunuyor. Çeşme merkeze en yakın konumda bulunan plaj, Marina&#;nın sonundaki sahilde yer alıyor. Yürüyerek ilçe merkezinden gidebilirsiniz. Sığ bir koyda bulunan plaj uzun yıllardır halka açık. Ilık rüzgârı, dalgasız denizi ve dinlendirici bir ortamı var. İlk girişte ayağınıza taşlar batabildiği gibi sonrasında yumuşacık kumları hissedebilirsiniz. Sakız Adası manzarasını izleyerek güneş banyosu yapabilir, sakinliğin ve İzmir&#;in tadını çıkarabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ücreti 25 TL.

Plaj Özellikleri: Şezlong ve şemsiye ücrete tabidir. Plajda büfe bulunmaktadır.

Telefon: 00 84

Instagram:funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Güvercinlik Kleopatra Plajı

Güvercinlik Kleopatra Plajı

Çeşme Ovacık’ta bulunan bir plajdır. Özpınar Sitesi’nin önünde kalıyor. Çocuklu aileler için de uygun olması nedeniyle hafta sonu kalabalığını ikiye katlıyor. Denizi nispeten güzel, manzarası ise şahanedir. Ücretsiz olarak giriş yapabiliyorsunuz. Ancak WC, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Birkaç sezondur kampçılar çadır kuruyorlarmış ancak şimdi buna izin verilmiyor. Plajın arka tarafı mangal yakmaya müsait. Kleopatra Plajı, Delikli Koy&#;a yakın bir konumda bulunuyor. Çeşme&#;den çıktıktan sonra Ovacık mevkiine doğru gelen minibüslere binebilir ve plaja yürüme mesafesinde indikten sonra buraya ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Sole Mare Ayayorgi

Aya Yorgi&#;de güneşin altında eğlenmek ve Ege’nin enfes denizinin tadını çıkarmak isteyen misafirler için güzel bir alternatif olan beach’e giriş kişi başı TL&#;dir. Ücrete şezlong, şemsiye ve 1 içecek de dâhildir. Zaman zaman konserler ve DJ performanslarının yapıldığı Sole&Mare çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir. Kaliteli müziklere sahip happy hour etkinlikleri yapılıyor. Özel aracınız ya da Çeşme üzerinden minibüslerle gidebilirsiniz. İzmir şehir merkezinin 96 km uzağında kalmaktadır.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL (şemsiye, şezlong ve 1 soft içecek dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, Wi-Fi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar ve kafeterya, su oyunları parkı, iskele, snack bar, restoran, beach club ve otopark.

Telefon: 20 57

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Kafepi Alaçatı

KafePi Beach, Alaçatı

Haziran&#;da açılıp Eylül ayında kapanan, &#; saatleri arasında hizmet veren Kafe Pi Alaçatı&#;ya girişler TL tutarındadır. Eğlenceli bir konsepti olan işletmede, duş, kabin, şezlong ve aklınıza gelebilecek her tür yiyecek içecek çeşidi vardır. Ege&#;nin serin sularına kendinizi Çeşme Yarımadası&#;nın bu yanından bırakabilirsiniz. Ulaşım için özel araçlarınız ya da Çeşme ilçe merkezinden kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL, otopark ücreti 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, Wi-Fi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar ve kafeterya, su oyunları parkı, iskele, snack bar, restoran, beach club ve otopark.

Telefon: 23 23

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Cove Ayayorgi Beach

Cove Ayayorgi Beach

Aya Yorgi&#;nin güzel beach’lerinden biri olan Cave Ayayorgi Beach&#;e giriş kişi başı TL&#;dir. Bu ücret karşılığı işletmedeki şezlong, şemsiye ve duş gibi ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz. Dilerseniz kumsal dilerseniz ahşap iskeleden denize girebilirsiniz. Karşınıza yeşil ve mavinin buluştuğu manzarayı alıp güneşlenebilirsiniz. Ziyaret etmek için toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL (otopark ücretsizdir). TL harcama limiti bulunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, Wi-Fi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar ve kafeterya, yoga, çocuk oyun atölyeleri, iskele, restoran ve otopark.

Telefon: 44 68

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Fly-inn Beach Club

Fly-Inn Beach Club

Çeşme’nin doğa harikası olan Altınkum’da devasa bir beach: Fly-inn Beach Club. Sadece masmavi denizde serinlemeyecek, dünya mutfağından leziz yemeklerle yazın keyfini yaşayacaksınız. Üstelik vejetaryenler için vejetaryen mutfağı da mevcut. mt beach’te su sporları olarak; banana, ski, wakeboard, kano, su kayağı ve ringo yapıp eğlenceyi doyasıya yaşayabilirsiniz. Altınkum’un mavi bayraklı olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Fly-inn Beach Club standart giriş ücretleri Pazartesi ve Perşembe günleri arası TL, diğer günler TL.  İskelede VIP hizmet almak isterseniz de günlük TL ödeyerek bu ayrıcalığı yaşayabilirsiniz. Ayrıca biletinizi kendi sitesinden online olarak da alabilirsiniz. Fly-inn Beach, Çeşme’den 10 km uzak bir konumda. Kendi aracınızla kolayca ulaşabilmenizin yanı sıra, Çeşme’den kalkan Altınkum Plajı minibüslerine de binebilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Pazartesi – Perşembe TL, Cuma – Pazar TL, VIP rezervasyon TL (1 bira veya meşrubat dâhil) ve %10 servis ücreti.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, cankurtaran, bar ve kafeterya, restoran, iskele ve otopark.

Telefon: 22 98

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Rise’n Shine Alaçatı

Rise Shine Alaçatı Beach

Alaçatı severlerin gözdelerinden biri de Rise Beach Alaçatı Çark Plajında ve mt alanında kişiye hizmet sunan donanımlı bir yer. kişilik beach alanının yanında kişilik VIP alan mevcut. Alakart restoranında İtalyan mutfağının lezzetlerini tadabilir, barında soğuk içeceklerle serinleyebilirsiniz. Öğleden sonra etnik partilerle eğlencenin dozunu yükselten Rise Alaçatı, dekorasyon ve konseptini antik Maya şehri Tulum’dan esinlenmiş. Kullanılan heykellerle sanata ve denizin maviliğiyle manzaraya doyacaksınız. Mavi bayraklı plajında güvenle yüzebilirsiniz. Giriş ücreti TL ve aracınızla kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda. Çeşme’den kalkan Alaçatı Port otobüs ve minibüsleriyle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, cankurtaran, iki bar ve kafeterya, restoran, iskele ve otopark.

Telefon: 58 67

Haritada Görüntüle >

Madeo Beach

Madeo Beach

Hafta sonu DJ performanslarıyla adından sıkça söz ettiren eğlencenin adresi: Madeo Beach. Alaçatı’da bulunan beach’te size alternatif olarak şezlong, çardak ve VIP loca seçenekleri sunuluyor. İddialı olduğu bir diğer konu ise Akdeniz mutfağının yöresel lezzetleridir. Denizin maviliklerinde müzik eşliğinde yüzebilir, barında ferahlayabilir, restoranında lezzete doyabilirsiniz. Madeo Beach’in bulunduğu Çark Plajı mavi bayraklı plajlar arasında yerini almış. Giriş ücreti hafta içi TL, hafta sonu TL ve 16 yaş sınırı mevcut. Konumu ise Alaçatı’da. İsterseniz şahsi aracınızla, isterseniz de Çeşme’den toplu taşıma kullanarak ulaşabilirsiniz. Aracıyla ulaşım sağlayacaklar için ücretli otopark ve vale hizmeti mevcut.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL (şezlong ve havlu dâhil), otopark ücreti 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, iskele ve otopark.

Telefon: 56 51

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Spiaggia Grande Alaçatı

Spiaggia Grande Alaçatı

Konser ve beach denildiğinde akla Spiaggia Grande Alaçatı geliyor! Yaz boyunca ünlü isimleri sahnesine konuk eden Spiaggia Grande Beach’in kaliteyi hizmetle buluşturduğuna şahit olacaksınız. Namını her yerde duyabileceğiniz özel kokteylleri ile dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Şezlong ve loca tercihlerinden birini seçip denizin huzuruyla buluşabilirsiniz. Tercih edenler için iskelesi de mevcut. Ailenizle ve çocuğunuzla gidebileceğiniz en nezih beachlerden biri diyebiliriz. Üstelik menüsü de oldukça zengin. Giriş ücreti 1 içecek, şezlong, şemsiye ve havlu dâhil olmak üzere TL olarak belirlenmiş. Bu mavi bayraklı plaja aracınızla ve Çeşme’den kalkan toplu taşımalarla ulaşabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Pazartesi – Çarşamba – , Perşembe – Pazar – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 90 TL (şezlong, şemsiye, havlu ve 1 adet içecek dâhil). Plaj ve restoran bölümünde TL harcama limiti bulunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, iskele, otopark, tekne ile ulaşım, sigara içilebilir alan, evcil hayvan, bahçe alanı, teras ve happy hour.

Telefon: 35 35

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Plage Isolee Beach

Plage Isolee Beach, Alaçatı

Sessizlik ve sükûnetin adresi: Plage Isolee Beach. Klasik müzik dinletileriyle yoga yapabilir, ressam atölyesine katılabilir, deniz kenarında dalgalar eşliğinde masaj yaptırabilir ve tertemiz ince kumlu denizinde süzülebilirsiniz. Alaçatı’nın en huzurlu beach’i olan Plage Isolee Beach, sizleri yeşillikler içinde şezlong ve denizin içinde loca hizmetiyle tanıştıracak. Üstelik gece sineması, çeşitli atölyeler ve plaj kütüphanesi gibi etkinlikleriyle de sizleri büyüleyecek. Sanat ve doğa aşığıysanız bu beach tam size göre. Giriş ücreti hafta içi TL, hafta sonu TL. Çeşme’den ister toplu taşımayla isterseniz de aracınızla kolayca ulaşabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL (şezlong ve şemsiye dâhil), otopark ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, otopark, sigara içilebilir alan, bahçe alanı ve happy hour.

Telefon: 17 77

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Before Sunset Beach

Before Sunset Beach, Alaçatı

Çeşme’nin göz bebeği Ovacık Köyü’nün Azmak Koyu’nda sınırsız eğlencenin adresi: Before Sunset Beach! Bembeyaz kumuyla görenleri kendine hayran eden bir plajı var. Cuma ve Cumartesi günleri güneşin etkisinin en yoğun hissedildiği saatlerde happy hour başlar ve partiye hız kesmeden devam edebilirsiniz. Büyük masalarında arkadaşlarınızla yemek yiyebilir, serin denizinde yüzebilir ve akşam nabzınızı tekrar yükseltebilirsiniz Çünkü Before Sunset Beach’te eğlence bitmez! Güneş battıktan sonra kumsalda kamp ateşi yanacak ve dans etmeye kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Dilerseniz palmiye ağaçlarının arasına saklanmış olan, etnik tasarımla hazırlanmış bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Perşembe ve Pazar günleri ise Giriş ücreti TL. Çeşme’den 8,5 km uzaklıkta bulunan Before Sunset Beach’e aracınızla ulaşabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL (şezlong ve minder dâhil),

Plaj Özellikleri: : WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, otopark, sigara içilebilir alan, bahçe alanı ve happy hour.

Telefon: 55 18

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Urla Plajları

Kum Denizi Plajı

Kum Denizi Plajı

Geceleri Karantina Adası&#;nın ışıklarını izleyebileceğiniz manzaraya sahip Kum Denizi Plajı, Urla İlçesi&#;nde yer almaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi&#;nin titiz çalışmalarıyla güzel bir halk plajına dönüşmüş. Su oyunları, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, duş ve soyunma odaları, tuvaletler, kafeteryalar, yeşil alanlar, engelli ve 3. yaş bireylerin hayatını kolaylaştırmak için rampalar mevcut. Girişler makul ücretli. Denizi oldukça soğuk, bu nedenle çevre halkı yaz aylarında serinlemek için soluğu burada alıyor. Şehir merkezinden 38 km uzaklıkta ve toplu taşıma araçlarıyla rahatça ulaşım sağlanabiliyor. Fahrettin Altay üzerinden no&#;lu Eshot aracı ile plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 15 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, gözetleme kulesi ve cankurtaran, çocuk oyun alanları, su sporları, yürüyüş ve bisiklet yolları, bar ve kafeterya ve su oyunları parkı.

Haritada Görüntüle >

Altınköy Koyu

Altınköy Plajı

Urla İlçesi&#;nin en soğuk deniz suyuna sahip olduğu düşünülen Altınköy Koyu bir diğer tercih edilebilecek yerlerden biridir. Plajda şezlong ve şemsiye mevcuttur. Fakat faydalanmak isterseniz ücret ödemeniz gerekmekte. Çocuklu aileler, gençler ve büyük aileler için uygun olan plaj, şehir merkezinden 65 km uzaklıkta. Girişi Altınköy Çiftlik Evleri Sitesi&#;nden yapılan plaja, Balçova üzerinden no&#;lu araca binmeniz ve sonrasında no&#;lu araca aktarma yapmanız yeterli. Plaja vardığınızda bir yanı yeşil ağaçlarla süslü bir tepe ve bir diğer yanında altın renkli kayalıkların olduğu mavi bir manzara sizi bekliyor olacak. Denizi biraz sığ fakat soğukluğu İzmir’in sıcaklarına karşı ilaç gibi gelecek.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 80 TL. Şezlong ve şemsiye 40 TL (duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong (ücretli), büfe, restoran, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Demircili Plajı

Urla İlçe merkezine 24 km uzaklıkta olan Demircili Plajı, Demircili Köyü&#;nde yer almakta. Güneş banyosu yapabilmeniz için şezlonglar, serinleyebilmeniz için tertemiz bir denizi var. Genelde günübirlik dinlenceler, hafta sonu kaçamakları için tercih edilen bir yer. Yerli ve yabancı turistleri misafir eden plaj çevresindeki seçeneklere göre oldukça sakin. Plaj çevresi çok rüzgâr aldığı için sörf yapabileceğiniz gibi dalış dersleri de alabilirsiniz. Dalış sezonu Nisan ayında başlıyor ve Kasım ayında sona eriyor. Plajın kamp kısmında ücretli faydalanabileceğiniz kafe, soyunma kabinleri, duş ve tuvalet alanları mevcut. numaralı Yağcı aracıyla Urla üzerinden ulaşabilirsiniz. Plaj kısmına toplu taşıma aracı ile gitme şansınız olmadığı için biraz yürümeniz gerekecek. Güzel bir yaz tatili geçirmek isterseniz Demircili Plajı&#;nı tavsiye edebiliriz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 5 TL/günübirlik. Çadır konaklama 30 TL, masa ve sandalye 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş ve soyunma kabinleri. Şemsiye ve şezlong bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki kafe ve restoranlardan satın alabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Çeşmealtı Mavi Plajı

Çeşmealtı Mavi Plajı

İzmir şehir merkezine 45 km uzaklıkta bulunan Çeşmealtı Mavi Plajı, ince kumlardan oluşan bir plah yeridir. Denizinin suyu temiz ve oldukça berraktır. Sığ ve soğuk bir denize sahip olduğu için özellikle çocuklar ve yüzme bilmeyen ziyaretçiler için uygun bir yapıda. Plaj beach club ve halk plajı olarak iki bölüme ayrılmış. Ulaşımının kolaylığı sebebiyle yaz mevsiminde hafta sonları oldukça kalabalık. Daha sakin zamanlar geçirmek isterseniz hafta içi tercih etmenizde yarar var. İskeleler ve plaj halk tarafından ücretsiz kullanım hakkına sahip. Şezlong, yiyecek ve içecek hizmetleri için plajdaki tesislerden faydalanabilirsiniz. Şehir merkezinden numaralı araçla Urla&#;ya gelip, minibüslerle plaja ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong (ücretli), otopark alanı, iskele ve restoran.

Haritada Görüntüle >

Özbek Akkum Plajı

Özbek Akkum Plajı

Özbek Akkum Plajı bir zamanlar Rumlar ve Türklerin birlikte yaşadığı, toprağının her parçası tarih kokan Özbek Köyü&#;nde bulunuyor. Plaj özellikle bayram dönemlerinde ve hafta sonları epeyce kalabalıktır. Plajda şezlong, şemsiye gibi hizmetler yok fakat çevredeki balık restoranlarında bulunan masalar ve gölgelik alanlardan ücret karşılığı faydalanabilirsiniz. Dilerseniz de ince taneli kumların üzerinde kendinizi güneşe bırakabilirsiniz. Çok kalabalık olduğu dönemlerde denizi bulanık bulabilirsiniz fakat normalde temiz ve ılık bir suya sahip. Şehir merkezine 49 km olan plaja Urla üzerinden numaralı Eshot aracıyla gidebileceğiniz gibi, kendi aracınızla da kolaylıkla köye ve sonrasında plaja ulaşım sağlayabilirsiniz. Yolunuz düşerse plaj sonrasında Özbek Köyü&#;nü gezmenizi de tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: Plaj boyunca yer alan kafe ve restoranlar masa, sandalye, şezlong, şemsiye, WC, soyunma kabini hizmeti vermektedir. Ücretsiz plajda herhangi bir imkân bulunmuyor.

Haritada Görüntüle >

Gelinkaya

Gelinkaya

Urla&#;nın denize girilecek en temiz yerlerinden biri olan Gelinkaya, şehir merkezine 45 km uzaklıktadır. Burada bulunan birkaç kafeden sanki evinizin havuzuna giriyormuş hissiyle denize girebilirsiniz. Denize sıfır konumda bulunan kafelerin başında plajın ismini aldığı taş bulunuyor. Taşın şekli bir gelini ve damadı andırdığı için Gelinkaya ismi verilmiş. Denizde yüzerken karşınıza ördekler ve kazlar çıkabileceği için kendinizi yalnız hissetmeyeceksiniz. numaralı Urla aracıyla burayı ziyaret edebilirsiniz ya da özel aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Gelinkaya Cafe müşterisi olarak plajı kullanabiliyorsunuz. Şezlong 15 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye, masa ve sandalye, kafe ve cankurtaran. Soyunma kabinleri bulunmuyor.

Haritada Görüntüle >

Yassıcaada Halk Plajı

Yassıcaada Halk Plajı

Yassıcaada Halk Plajı&#;nın işletmesini İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlenmiş. Urla&#;ya 49 km uzaklıkta bir ada olan Yassıcaada&#;ya yalnızca vapur ve teknelerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Haziran ve Eylül sezonunda ziyarete açık olan adaya Karşıyaka ve Üçkuyular vapur iskelelerinden gidebilirsiniz. Belediyenin işletmesini yaptığı kafe ve restoranlar bulunuyor. Şemsiye, şezlong ve tuvalet gibi hizmetleri ücretsiz şekilde kullanabilirsiniz. Sığ ve berrak bir suya sahip Yassıcaada, çocuk, genç, yaşlı ve engelli bireyler için uygun bir düzende. Denizi o kadar berrak ki suyun içindeyken kum tanelerini seçmeniz mümkün. Yassıcaada, yolunuz İzmir’e düşerse mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri.

Çalışma Saatleri: Pazartesi hariç diğer günler – saatleri arasında Karşıyaka ve Üçkuyular iskelelerinden Yassıcaada’ya vapur seferleri yapılmaktadır.

Giriş Ücreti: Gidiş-dönüş vapur yolculuğu ve plaja giriş ücreti 22 TL. Şezlong ve şemsiye 15 TL. yaş arası ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, masa ve sandalye, restoran, büfe, su kaydırağı, güvenlik, gözetleme kulesi ve cankurtaran ve iskele.

Haritada Görüntüle >

Yarımada (Karantina Adası)

Karantina Adası

Osmanlı Devleti döneminde bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmek için kullanılan Karantina Adası, ismini Fransızların yıllar önce yaptığı tesislerden almış. Antik Klazomenai Kenti&#;nin kalıntılarının da bulunduğu tarih dolu ada harika bir denize sahip. Denize girmek haricinde İzmir&#;i uzaktan izleme şansınızın olduğu bir yer. Urla İlçe merkezinden numaralı Eshot aracına binip adaya yapılan yolun başına kadar gelebilirsiniz. Buradan sonra yürümeniz için uzun bir yol sizi bekliyor olacak, bu yolu özel aracınızla ya da teknelerle gitmek daha iyi olacaktır. Yol bitiminde kendinizi yeşil ve mavinin buluştuğu adada bulacaksınız.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi sahile yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Melengeç Plajı, Demircili Köyü

Demircili Köyü sınırlarında kalan Melengeç Plajı, Urla’nın en güzel plajlarından biridir. Çakıl taşlarıyla süslü plajda tesis mevcut. Özel aracınızla gelirseniz giriş başı ücret alınıyor. Hafta sonu 70 TL ücretle giriş yapabilir ve ödediğiniz ücretle birlikte 2 şezlong ve 1 şemsiye alabilirsiniz. Plajın arka tarafında yeşil çim alanlar ve renkli minderler var. Serin bir suyu var. Tesiste yeme ve içme, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Çocuk, genç, aile yaşlı ve engelliler için uygun bir düzende hazırlanmış. İzmir şehir merkezinden 60 km uzaklıkta olan plaja, numaralı Eshot ile gidebilirsiniz

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL (şezlong, şemsiye, duş ve otopark dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, büfe, şerit uyarısı ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Deniz Yıldızı Plajı

Deniz Yıldızı Plajı

Demircili Köyü’nün el değmemiş yeşil alanlarından birinde olan plaj, restoran & plaj olarak hizmet vermekte. Samimi bir aile plajı olan yer, günü birlik ziyaretçiler için uygun. Şehir stresinden kaçıp kısa bir tatil kaçamağı olarak değerlendirebilirsiniz. Uğultu, gürültü olmayan nezih ve sakin bir yer. Plajı biraz taşlı fakat enfes bir denizi var. Nisan ve Eylül süresince hizmet veren plaja girişler araç başı 40 TL. Ücreti ödeme karşılığında duş, tuvalet, şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerden fayda sağlayabiliyorsunuz. Araçla gitmeyecekseniz Demircili Köyü’ne numaralı otobüsle ulaşabilir, plaja yürüyebilirsiniz. Restoran kısmında her deniz ürününü bulabileceğiniz gibi farklı lezzetler de deneyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL, otomobil 40 TL (şezlong, şemsiye, duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, hasır şemsiye, büfe, restoran, masa ve sandalye, şerit uyarısı, iskele ve otopark alanı.

Telefon: 01 50

Web Sitesi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Gülbahçe Sahili

Gülbahçe Sahili

Urla’dan Karaburun’a doğru giderken karşınıza çıkacak olan Güzelbahçe, şehir merkezine 51 km uzaklıkta bir köy. Toplu taşıma araçlarını tercih edecekseniz, Urla ilçe merkezinden numaralı otobüse binip Balıklıova’da inip birkaç dakika yürümeniz gerekli. Pek de popüler olmayan, kimselerin bilmediği ve herhangi bir işletmenin sahiplenmediği Gülbahçe Sahili, sessizlik arayanları cezbediyor. Bu sakinlikte denizin dalga seslerini duymakta hiç güçlük çekmeyeceksiniz. İnce ve nemli bir kuma sahip olan Gülbahçe’den İzmir’in muhteşem dağ manzarasını izlemek mümkün. Pek gölgelik alan olmadığı gibi, çevresinde birçok sakin salaş restoran var. Bir yanı yeşil çimlerle dolu plajda hasır şemsiyeleri görebilmeniz mümkün ve plaja girişler ücretsiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi sahile yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Balıklıova Sahili

Balıklıova Sahili

İzmir’in en sakin kasabası olarak geçen Balıklıova, Urla – Karaburun güzergâhında bulunuyor. Şehir merkezinden ulaşabilmek için önce Urla’ya varmak gerekli. Sonrasında numaralı araçla Balıklıova’ya direkt ulaşım sağlayabilirsiniz. Yumuşak bir kuma sahip olan Balıklıova’nın denizi biraz yosunlu gelebilir. Fakat serinlemeniz için yeterli soğuklukta olduğuna emin olabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz bir halk plajı bulunuyor ve tatilinizi konforlu hale getirmesi için şezlong, şemsiye gibi hizmetler mevcut. Denizinin güzelliği bir yana o kadar bereketli ki, her çeşit balığı bulmak mümkün, özellikle de barbun balığı meşhur. Deniz keyfiniz bittikten sonra sahil şeridindeki salaş balık restoranlarını ziyaret edebilirsiniz. Balıklıova, sakinlik arayan biri için doğru yer. Tekneyle açılmak isterseniz farklı koylara yanaşabilir, tatilinizi zenginleştirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi sahile yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Marika Beach, Altınköy

Altınköy Marika Beach

Urla – Altınköy’ün güzel beach’lerinden biri olan Marika Beach Club, şehir merkezine 61 km uzaklıkta. numaralı araçla ziyaret edebileceğiniz gibi özel araçlarınızla da direk ulaşım şansınız var. Altınköy’ün suyunun soğukluğunu bilmeyen yoktur, buna yer yer çimlik alanları olan kum sahilinde şezlong, şemsiyeler de eklenmiş ve enfes bir tatil kombinasyonu oluşmuş. Cüzi bir ücret karşılığında bu imkânlara sahip olabilir, sandalyenize uzanıp D vitamini banyosu yapabilirsiniz. Marika Beach’in oldukça geniş olan sahilinde duş ve WC gibi hizmetlerden faydalanmak isterseniz hafta içi 30 TL, hafta sonları ise 40 TL ödemeniz yeterli.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, masa ve sandalye, otopark alanı, kafeterya ve restoran, havuz ve plaj voleybolu.

Telefon: 89 43

Facebook: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Karaburun Plajları

Bodrum Plajı

Karaburun Bodrum Plajı

Karaburun’un merkezinde kalan koy, bölgenin en kalabalık ve en büyük plajına sahip. Giriş kısmında yürürken sizleri çakıllar ve taşlar karşılayacak olsa da yüzdükçe derinleşen harika bir denizi var. Adeta bir sahil kasabasını andıran Bodrum Plajı’nın çevresinde birçok bar ve kafe mevcut, buralarda deniz haricinde kalan zamanlarınızı geçirebilirsiniz. Fiyatları oldukça uygun ve çok fazla alternatif var. Daha sakin bir tatil deneyimi isterseniz hafta içi gitmeniz daha iyi olacaktır. 2 şezlong ve 1 şemsiye için 25 – 40 TL arasında yerine göre değişen fiyatlar var. Donanımlı bir plaj olması nedeniyle duş, tuvalet gibi ihtiyaçlarınız için buradan faydalanabilirsiniz. Şehir merkezine km uzaklıkta olan koya, toplu taşıma araçlarıyla gidecekseniz bulunduğunuz yerden Tınaztepe’ye aktarma yapıp numaralı Eshot’a binmeniz ve 15 dakikalık bir yürüyüş yapmanız ya da minibüse binmeniz yeterli.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda 2 şezlong ve 1 hasır şemsiye ücreti 30 TL. Ücretsiz plajda şemsiyeler bulunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, hasır şemsiye, masa ve sandalye, restoran, büfe, bayrak uyarısı ve cankurtaran.

Haritada Görüntüle >

Dolungaz Koyu

Dolungaz Koyu

Karaburun’un en favori alanlarından biri olan Dolungaz, şehir merkezine, km uzaklıkta. Toplu taşıma araçlarıyla gidecekseniz en kolay şekli, Tınaztepe’ye ulaşıp numaralı araca binip biraz yürümek yeterli olacaktır. Arabanızla ziyaret ederseniz tepeye ücretsiz olarak park edebilirsiniz, yer bulamazsanız çevredeki ücretli beach’in otoparkına 15 TL karşılığında park edebilirsiniz. Çevrede şezlong, şemsiye vs. yok. Yemyeşil bir tepeden denize inen Dolungaz’ın denizi genellikle tertemiz. Kumsal alanı kısıtlı, kayalıklarla çevrili olduğu için 2 farklı koy görüntüsü bulunuyor. Arkasında sık yeşil ağaçların oluşturduğu ormanlık alan var. Güneş ışıkları cildinize yansırken arkadaki ağaçlar gölgede kalmanızı sağlayacak.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Mimoza Koyu

Karaburun’un en iyi koylarından biri olan Mimoza koyu şehir merkezine km uzaklıkta. Urla’dan numaralı Karaburun aracına binerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Pek gelişmemiş olan koy çakıl taşlarıyla kaplı. Dalga ve rüzgâr yok. Etrafta küçük tekneler görebilirsiniz. Sahil şeridi yazlık işletmeler ve binalarla kaplı, bir yanı ise yemyeşil kalmayı başarabilmiş. İster hafta içi ister hafta sonu hiçbir zaman rahatsız eden bir kalabalık olmuyor. Kafa dinlemek için ideal bir tatil beldesi. Sade bir işletmesi var. Ücretsiz bir işletmeye sahip Mimoza’ya alternatif olarak çevrede ücretli plajlar da mevcut.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kuyucak Plajı

İzmir şehir merkezine km uzaklıkta kalan plaj, Kuyucak Koyu olarak da geçiyor ve mavi bayrağa sahip 3 koydan yalnızca biri. Fahrettin Altay’dan numaralı araç ile Urla aktarmalı olarak, numaralı Karaburun aracına binip koya ulaşım sağlayabilirsiniz. Dolungaz Plajı’ndan 2 km öncesinde karşınıza çıkacak olan plaj, Karaburun merkeze çok yakın. İskeleyi geçtikten sonra ilçe merkezinde oluyorsunuz ve ihtiyacınız olan her şeyi burada bulabilirsiniz. Hareketli bir plajı olan Kuyucak, sahil boyu hasır şemsiyeler ve şezlonglarla süslü. Kalabalık bir plaj olduğu için pek temiz tutulamıyor ama enfes bir denizi var. Duş, tuvalet, yeme – içme ihtiyaçlarınızı belediye işletmesinden karşılayabilirsiniz. 2 şezlonga karşılık 45 TL ödüyorsunuz ve yemek fiyatları da oldukça uygun.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralama 45 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve hasır şemsiye (ücretli), büfe, voleybol sahası ve şerit uyarısı.

Haritada Görüntüle >

Akvaryum (İncirlikoy) Plajı

Akvaryum Plajı

İzmir’in mavi bayraklı plajlarından biri olan Akvaryum Koyu, şehir merkezine km uzaklıkta kalıyor. Yine Urla üzerinden Kuyucak Plajı’na gidermiş gibi numaralı araçla gidip biraz yürümeniz yeterli. Görüntüsü Maldivler’i anımsatan Akvaryum, yeşil gölgelik ağaçların süslediği, ince ve parlak renkli kum plajıyla dikkat çeken bir yer. Suyu yer yer yosunlu yer yerse berrak. Hasırdan şemsiyeler, şezlonglar ve çimlerin üzerine döşenmiş renkli puflarla birçok rengin buluştuğu güzel bir plaj. Engelli ve yaşlı bireyler için özenle düzenlenmiş bir plajı var. Genç, aile demeden herkese hitap ediyor. 1 şemsiye ve 2 şezlong karşılığı 45 TL ödemeniz yeterli. Çevredeki işletmelerde duş, tuvalet ve yeme – içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Mavi Bayrak şartları sebebiyle plaja evcil hayvan götürülmüyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. 2 şezlong ve 1 şemsiye 45 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye (ücretli), soyunma kabinleri, duş, kafe ve şerit uyarısı. Plajdaki tesislerin otopark alanı mevcuttur.

Haritada Görüntüle >

Boyabağı Koyu

Karaburun’un favori yerlerinden bir diğeri de Boyabağı Koyu’dur. Sakin, dalgasız, sığ denizli bir koy. Deniz, ancak çok ilerledikçe derinleşebiliyor. Plaj kısmı çok geniş değil. Fakat koyun üst kısmında bahçeli işletmeler var. Ama plajda kalmak isterseniz, uzanmak yerine kamp sandalyelerinizle dinlenmek daha iyi olacaktır. Hafta sonları bile pek kalabalık olmayan Boyabağı’nda iki adet ücretli işletme bulunuyor. Çimlere yayılmak isteyenler 40 TL ücret karşılığı loca ayırabiliyor. Koy taşlık olduğu için deniz ayakkabısıyla gelmenizde fayda var. Şehir merkezine 92 km uzaklıkta olan Boyabağı Koyu’na toplu taşıma araçlarıyla gelmek isterseniz, numaralı araçla Urla üzerinden gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ardıç Plajı

Ardıç Plajı

İzmir’e 85 km olan plaj, Mordoğan’da bulunuyor. Ardıç plajı oldukça uzun ve kum bir sahile sahiptir. Denize girişi sığ ve girdikten hemen sonra kuma dönüyor. Bu yüzden de çocuklu ailelerin sıkça tercih ettiği bir plajdır. Çoğu zaman dalgalı olan Ardıç Plajı’nda biz denizi biraz bulanık bulduk, o yüzden bir daha gider miyiz bilemiyoruz. Sahildeki ücretsiz şemsiyeler ile bölgede yaşayanların ve günübirlikçilerin tercih ettiği bir plaj. Belediyenin işlettiği bir kafeteryası da var. Urla’dan numaralı Eshot ile plaja erişebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda şemsiye, basketbol sahası, otopark alanı ve çocuk oyun alanı mevcuttur. Deniz bisikleti, muz, jet ski ve yelkenli hizmetlerinden ücretli olarak faydalanabilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş ve soyunma kabini gibi hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ayıbalığı Koyu

Ayıbalığı Koyu

Akdeniz foku türünün üreme yerlerinden biri olan Ayıbalığı Koyu, iki özel beach ve bir adet küçük halk plajından oluşuyor. Halk plajı kısmı büyük değil fakat Mordoğan’daki en güzel kıyılardan biri. Sabah gelirseniz daha sakin bir deneyim yaşayabilirsiniz. Akşamüstü koy kalabalık bir hal alıyor. Denizi temiz, serin ve sığ. Dik bir yamaç altında kaldığı için sahil kısmı gölgelik bir alan. Şehir merkezine 86 km mesafede bulunan koya, Karaburun’daki diğer koylar gibi numaralı Eshot ile gidebilirsiniz

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ücretli 60 TL (şemsiye, şezlong ve 1 alkollü içecek dâhil).

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kaynarpınar

Karaburun’a km olan, no’lu Eshotlarla ulaşım sağlayabileceğiniz koy, balıkçı barınağı bulunan Kaynarpınar merkezinde yer alıyor. Yabancılar tarafından pek bilinmemekte ve bu sebeple sakin. Genellikle mahalle sakinleri tarafından tercih edilmektedir. Balıkçı barınağının çevresinde de denize girebilirsiniz. Ama asıl koy, barınaktan sonraki kısımdan oluşuyor. Yerli halk hariç kimse tarafından tercih edilmeyen koya küçük bir tepe aşarak ulaşım sağlanmakta ve kimse koyun işletmesini üstlenmemiş. Suyu oldukça serin ve temiz olan koyun plajı çakıl taşlarından oluşuyor. Gelirken deniz ayakkabılarınızla gelmenizde fayda var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Manal Koyu

Balıklıova ve Mordoğan arasında yer alan koyun doğal alanının tamamı, yılında çıkan bir yangın sebebiyle tahrip olmuş. Amatör balıkçıların sıkça uğradığı, yerli halk hariç pek de bilinmeyen bir konumda bulunmakta. Tekrar ağaçlandırma çalışmaları yapılan koy eski haline zamanla kavuşmuş ve hizmet vermekte. Denizi sığ, kıyısı çakıl fakat denize ilerledikçe ayağınıza yumuşak kumların geldiğini fark edeceksiniz. Zaman zaman rüzgâr alan koyu kullanmak ücretsizdir. Sandalyenizi kapıp ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Şehir merkezinden 82 km uzaklıkta olan koya numaralı araçlarla Urla aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Koya yakın halk plajında WC, duş ve soyunma kabini 4 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın hak plajındaki büfeden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kocakum Plajı

Kocakum Plajı

İşletmesi belediyeye ait olan plaj, Mordoğan’ın merkez mevkiinde yer alıyor. Ücretsiz faydalanabileceğiniz plaj çevresinde duş ve tuvalet imkânları var. Etrafta pek çok pansiyon, kafeterya görebilirsiniz. Merkezde denize girmenin en güzel yollarından biri olan plaj, tesis imkânından faydalanmak isteyenler için oldukça ideal. Şehir merkezine 82 km uzaklıkta olan plaja numaralı araçtan indikten sonra 5 dakikalık bir yürüyüş gerçekleştirmeniz yeterli. Şezlong ve şemsiye imkânlarının bulunduğu plajda çakıl taşlarıyla karışık kum bulunuyor. Denizi hafif dalgalı ve serin. Ama yüzdükçe bu serinliğe alışıyorsunuz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ücretli 50 TL (şemsiye, şezlong, WC ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Korsan Plajı

Denizi güzeldir ancak ayaklarınıza zarar çok fazla taşı var ve dibi aşırı yosunlu. Ancak kalabalıktan uzak sessiz ve sakin bir hafta sonu kaçamağı arıyorsanız burayı düşünebilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz plaj bulunuyor. Denize ücretli plajda girmeniz WC, şezlong ve şemsiye kullanabilmeniz açısından iyi olacaktır. İki şezlong ve bir şemsiyeye 40 TL ödüyorsunuz. İzmir şehir merkezi, Urla ve Çeşme’den rahatlıkla şehir içi otobüsleri kullanarak buraya gelebilirsiniz. Mordoğan’da indikten sonra limana doğru yürüyüş Korsan Plajı tabelalarını mutlaka göreceksinizdir.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda iki şezlong ve şemsiye 40 TL.

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli) gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Menderes Plajları

Çukuraltı Halk Plajı

Çukuraltı Plajı

İzmir&#;in Menderes İlçesi&#;nde yer alan plajlardan biri olan Çukuraltı genellikle doğaseverler tarafından tercih ediliyor. Özdere Plajı olarak da geçen bölgede bir at çiftliği de mevcut. Kuşbakışı bakıldığında rengârenk şemsiyelerle süslü olan Çukuraltı Sahili&#;ni görmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Halk plajı metre uzunluğundadır ve 10 metre genişliğindedir. Temizliği nedeniyle Mavi Bayrak ödülüne sahip olan plajda dilediğiniz su sporlarını yapabilirsiniz. Şehir merkezine 63 km olan bölgeye, Konak&#;tan numaralı otobüse binip numaralı araca aktarma yaparsanız kolayca ulaşabilirsiniz. Girişin ücretsiz olduğu plajdaki işletmelerden 20 TL karşılığında şemsiye kiralayabilirseniz. Eğer şemsiye kiralarsanız tuvalet ve duştan da ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Ücretli plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlardan yararlanabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ücretli plajda yer alan büfe ve restoranlardan giderebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Gümüldür Halk Plajı

Gümüldür Halk Plajı

Ücretsiz bir halk plajı olan Gümüldür Plajı genellikle hafta sonlarını günübirlikçilerin ziyaretleriyle yoğun geçiriyor. Plajda duş yok ama dilerseniz sitelerin plajlarındaki duş ve tuvaletlerden ücretsiz yararlanabilirsiniz. Mavi Bayraklı bir halk plajı olan Gümüldür&#;de komşu sitelerin şezlong ve şemsiyelerinden sorunsuz şekilde faydalanabilirsiniz. Mavi Bayraklı plajı kullanırken konforunuzdan ödün vermek istemezseniz çevredeki otellerden de yararlanabilirsiniz.  Üçkuyular İskelesi&#;nden numaralı araçla gidebileceğiniz Gümüldür, şehir merkezine 36 km uzaklıkta.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Orta Mahalle Halk Plajı

Orta Mahalle Halk Plajı

Mavi Bayraklı bir diğer plaj olan Orta Mahalle Plajı&#;nın bir yanı kamp alanı bir yanı ise şezlong ve şemsiyelerle süslüdür. Denizi taşlık ve oldukça kalabalıktır. Sezon haricinde giderseniz berrak bir suyla karşılaşabilirsiniz. WC 1 TL ve duştan 2 TL karşılığı yararlanabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için çevrede market vb. işletmeler mevcut. İşletmesini belediyenin yaptığı plaj Menderes merkezine 33 km uzaklıkta. Menderes ilçe merkezinden minibüslerle gidebilme şansınız var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. WC, 1 TL, duş 2 TL.

Plaj Özellikleri: Şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Yoncaköy Plajı

Yoncaköy Plajı

İzmir çok bilinen bir tatil noktası olduğu için oldukça kalabalık ama elbette sakin yerleri var, örneğin Yoncaköy. Aileniz, sevdiklerinizle huzurlu, ağaç ve dalga seslerini dinleyebileceğiniz bir tatil arayışındaysanız tam da size göre. Aynı zamanda nezih bir tatil ortamı sunan Yoncaköy çevresinde konaklayabileceğiniz pansiyon ve oteller mevcut. Denizi berrak ve temiz. İlk girişte derin bir denizmiş gibi dursa da gittikçe sığlaşan bir yapısı var. Bir kısmı çim bir kısmı ise kumdan oluşan bir plajı bulunuyor. Yoncaköy&#;de ücretli ve ücretsiz plajlar bulunmakta. Genellikle sitelere ait olan plajların şezlonglarını kullanmak isterseniz pek sorun çıkmaz. Menderes ilçe merkezine 45 km mesafede olan Yoncaköy&#;e toplu taşıma araçlarıyla gitmek isterseniz numaralı Özdere araçlarından indikten sonra minibüse binmeniz yeterli olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ücretli 40 TL (şemsiye, şezlong, WC ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ahmetbeyli Halk Plajı

Ahmetli Halk Plajı

Menderes Ahmetbeyli’de yer alan halk plajı berrak bir suya sahip. Kıyı yerleri çok fazla derin değil, ancak fazla ilerlemenizi de tavsiye etmiyoruz. Herhangi bir güvenlik şeridi de yok. Bölge biraz fazla rüzgâr alıyor, bu nedenle suyu dalgalı olabilir. WC ve duş imkânı bulunmuyor. Ayrıca şezlong ve şemsiye de yok. Havlunuzu alıp gelebilirsiniz, kumsalı sırtınıza batmayacak küçüklükte taşlara sahip. Plajın arka tarafı mangal yakmaya müsait. Ayrıca bir de kamp alanı bulunuyor. Dileyen hafta sonu çadır konaklamasını burada yapabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kargacık Koyu Restoran ve Plaj

Kargacık Koyu Restoran ve Plajı

İzmir&#;in güneyinde yer alan Menderes birbirinden güzel plajlara ve koylara ev sahipliği yapıyor. Doğayla iç içe ve şehir yapılanmasına rağmen özgünlüğünü kaybetmemiş. Kendi halinde sakin bir ilçe olan Menderes&#;te denize girilebilecek nezih yerlerden biri de Kargacık. Yaz kış kahvaltı bulabileceğiniz bir işletme bulunuyor. Yeşil ve mavi renkleriyle göz kamaştıran koyda hem gölgelik alanlar fazla hem de denizinin temizliği ön planda. Uzaktan bakıldığında yeşilin ağırlıklı olduğu Kargacık Koyu manzarası sırf görülmek için bile değer. Toplu taşıma araçlarıyla gitmek için numaralı araçlarla Menderes ilçesinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüsten indikten sonra minibüsler koya gitmenize yardımcı olacaktır. Koyda bulunan şezlong ve şemsiyelerden faydalanmak için ücret ödemeniz gerekiyor. Yalnızca girişi 15 TL, masa kiralamak ve mangal yapmak isterseniz masa başı 50 TL gibi bir rakam ödemeniz gerekiyor.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 15 TL, otomobil girişi 25 TL, şemsiye ve şezlong 40 TL, masa ve sandalye 50 TL, mangal ücreti 30 TL ve loca TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, Wi-Fi, cankurtaran, otopark, mangal alanı, bahçe alanı ve kafe.

Telefon: 41 41 – 73 16

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Foça Plajları

Eski Foça Halk Plajı

Eski Foça Halk Plajı

Foça’nın eski havasını sürdüren Eski Foça Halk Plajı, dar ve oldukça sakin bir plaj. Genelde yerli halkın tercihi diyebiliriz. Eğer buraya yüzmeye gitmek istiyorsanız yanınıza deniz ayakkabısı almayı unutmamalısınız. Denizde çok sayıda denizkestanesi var. Suyu ise oldukça soğuktur. Plaj halka açık ve ücretsizdir. Lakin giderken yanınıza hasır örtü almanızda fayda var. Buraya İzmir’den otobüsle, İZBAN’la ve şahsi aracınızla ortalama 1 saatte gelebilirsiniz. Ayrıca denizden çıktığınızda bu küçük ve şirin kasabayı keşfedebilirsiniz. Hemen plajın yanında gezebileceğiniz güzel bir çarşısı var. Sokaklarında yürürken yüzünüze nostaljik bir rüzgar estiğini hissedebilirsiniz. Eğer aracınız varsa mutlaka Athena Tapınağı’nın kalıntılarını, Pers Anıt Mezarı’nı ve diğer tarihi bölgeleri gezmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Yeni Foça Halk Plajı

Yeni Foça Halk Plajı

metre uzunluğundaki bu mavi bayraklı plaj, ince kumlu kumsalı, tertemiz berrak denizi, yemyeşil palmiyeleri, çevresindeki kafe ve işletmeleriyle çok hoşunuza gidecek. Plaj tamamen ücretsiz, havlunuzu alıp gidebileceğiniz gibi ücretsiz kullanabileceğiniz hasır şemsiyeler de bulunuyor. Yüzerken Akdeniz foklarıyla karşılaşmanız da an meselesi! Yeni Foça Halk Plajı, İzmir’in en soğuk denizine ev sahipliği yapıyor. Güneşlenirken eğitimdeki yelkenlileri izleyebilir, Yelken Spor Kulübü’nden siz de eğitim alabilirsiniz. Bu plaj Foça’ya 22, İzmir’e 66 km uzaklıkta. İzmir’den İZBAN’a ve oradan aktarmayla no’lu otobüsle buraya varabilirsiniz. Ya da aracınızla Foça’yı gezerek ulaşmayı da tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Hasır şemsiye bulunmaktadır. WC, duş, soyunma kabini ve şezlong imkânı bulunmuyor.

Plaj Özellikleri: Hasır şemsiye bulunmaktadır. WC, duş, soyunma kabini ve şezlong imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Sazlıca Koyu Plajı

Sazlıca Plajı

Eski Foça ve Yeni Foça ortasında kalan bir cennet: Sazlıca Koyu. Arabanızla geçerken dikkat etmezseniz önünden geçip gidersiniz. Bu koyda kamp alanları ve açık alanlar mevcut. Tertemiz, berrak ve durgun bir denizi var. Sabahın ilk saatlerinde yüzmeyi tercih ederseniz denizin yumuşaklığına hayran kalırsınız. Akşama doğru sivrisineklerin fazlasıyla çoğaldığını söylemeliyiz, yanınızda mutlaka sinek kovucu spreyler bulundurmalısınız. Bu adeta cennetten kopan koyda doğayla iç içe vakit geçirebilirsiniz. Tepelere doğa yürüyüş yapabilirsiniz. Yürüyüş için ise spor ayakkabı tercih etmelisiniz. Kamp alanında genellikle gençler ve motosiklet grupları var. Oldukça özgür ve rahat hissedebileceğiniz bir alan. Tamamen doğal bir işletme de bulunuyor. Burada karnınızı doyurabilir, bir şeyler içebilirsiniz. Koya giriş 20 TL. Kamp yapmak isterseniz çadır kampı ve karavan kampı alanlarından birini seçebilirsiniz. Kamp fiyatları ise TL arası değişiyor. Tuvalet, elektrik prizi gibi hizmetler dâhil oluyor. Eğer kamp yapmayı düşünüyorsanız oraya gitmeden önce alışveriş yapmanızı öneririz. Sonradan yapmak isterseniz de araçla 15 dakikada hem Yeni Foça hem de Eski Foça çarşısına ulaşabilirsiniz. Sazlıca Koyu’na aracınız dışında no’lu otobüsle Sazlıca Koyu yakınına gidebilir, oradan yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, piknik alanı, piknik masaları, mangal yakılabilir alan, iskele, uyarı şeridi ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Mambo Beach Club

Mambo Beach Club

Mambo Beach Club, Eski Foça ile Yeni Foça arasında bir plaj. Kumsaldan denize girmek istemeyenler için iskelesi mevcut. İskele dışında kumsalda şezlongları ve locaları var. Yemek ve içecek için restoranları hizmet veriyor. Giriş ücreti 80 TL. Lakin eğer şezlongda oturmak isterseniz ekstra TL daha vermeniz gerekli. Localar ise TL’den kiralanmakta. Mambo Beach Club sabah ’da açılıyor. Arkadaşlarınızla voleybol turnuvası yapıp Foça’nın soğuk sularında serinleyebilirsiniz. Soğuk içeceğinizi yudumlarken, kendinizi mavinin ihtişamına kaptırabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 80 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, restoran, eğlence ve DJ performansı.

Telefon: 69 59 – 75 45 – 17 73

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Club Mackerel

Yeşilliklerin arasından sıyrılan bir mavi: Club Mackerel. Aslında bir otel olan lakin plajını dışarıya da açan Club Mackerel’in plajında göreceğiniz aqua park ve havuz sizi bambaşka diyarlara götürecek. Eski Foça ve Yeni Foça arasındaki güzelliklerden biri. Aileniz ve çocuğunuzla gitmeyi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Menüdeki yemek seçenekleri ise sizi tatmin edecek. Denizi tamamen kumluk, plajı ise ince kumludur. Arabanızla gidebileceğiniz gibi Foça’dan kalkan minibüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Tesis, butik otel olarak hizmet vermektedir. Konaklama yapan tüm konuklar tesisin plajından faydalanabilir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, restoran, Wi-Fi ve oda konaklama.

Telefon: 39 26 – 39 28 – 83 96

Web Sitesi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Hanedan Beach

Hanedan B

Orak Adası’nın tam karşısında Foça sahil kıyısında bulunan Hanedan Beach, temiz bir denize ve nezih bir ortama ev sahipliği yapmakta. Çim alanında minderlerde oturabilir, şezlongda güneşlenebilirsiniz. Otelin restoranı bulunduğundan yemek ve içecek servisinden ücreti karşılığında yararlanabilirsiniz.  Eğer çocuklarınızla gitmeyi planlıyorsanız, denizin birden derinleştiğini bilmeniz gerekiyor. Deniz taşlı olduğu için deniz ayakkabısı giymeniz daha sağlıklı olacaktır. Çocuklar için çocuk oyun alanı; yetişkinler için voleybol sahası, langırt, masa tenisi gibi eğlenebileceğiniz alanlar mevcut. Ulaşımda doğru saatleri tercih ederseniz trafik sorunu yaşamazsınız. Giriş ücreti 50 TL civarında. Plajda tuvalet, duş, kabin, şezlong hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. Foça’dan kalkan numaralı otobüsle ya da aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL. yaş arası ücretsiz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, restoran, Wi-Fi, havuz ve oda konaklama.

Telefon: 06 34

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Foça Belediyesi Karakum Plajı

Karakum Plajı

İzmir Plajları

Ege’nin incisi İzmir birçok tatil bölgelerine sahip olması ile dikkat çeken bölgelerdendir. Her yıl 1 milyonun üzerinde turisti ağırlayan İzmir’de denize kıyısı olan birçok ilçe ve semt bulunmaktadır. 

Çeşme, Seferihisar, Karaburun, Urla, Dikili, Foça, Selçuk ve Aliağa gibi birçok ilçede denize girilebilecek uygun alanlar bulunmaktadır. Her ilçenin kendine özgü atmosferi, kumsalı ve denizi vardır. İzmir bu açıdan adeta bir turizm cennetidir. 

İzmir'de uygun fiyatları ile ben eğlenceme bakarım diyen kişiler için bütçe dostu konaklama hizmetleri veren hotelleri İzmir hotel sayfamızda listeledik.


Çeşme Plajları

Kleopatra Plajı

Huzur Dolu Maviliği İle Çeşme Kleopatra PlajıÇeşme çevresinde çok rağbet gören plajlardan kaçmak isteyenler tarafından keşfedilmiş olan Kleopatra Plajı, Alaçatı ve Ovacık arasında yer alan Özpamir Sitesi’nin hemen alt kısmında yer almaktadır. 

Plaj boyunca ince taneli kum ise ilgi odağı olmasının bir diğer nedenidir. Plaj bünyesinde özel işletme bulunmadığından dolayı yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz önerilmektedir. 


Delikli Koy

Kampçıların Vazgeçilmez Mekanı Delikli KoyÇeşme Alaçatı’da yer alan Delikli Koy son yıllarda popülerlik kazanan yazlık mekanlardandır. Şehir merkezinden uzak bir alternatif arayanların buluştuğu koyda tesis ve kumsal bulunmamaktadır. 

Kamp ve müzik yapılan bir alan haline dönüşen koy, kayalık kıyıları ve denizi ile muhteşem fotoğraf karelerine manzara olacak niteliktedir. Delikli Koy bünyesinde şemsiye, şezlong ve yeme içme gibi imkânlar bulunmadığından tüm ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz önerilmektedir. 

Delikli Koya sadece şahsi araçla ulaşım sağlanmaktadır.

İzmir'de yaz tatillerinde deniz, güneş ve konfordan vazgeçemeyenler için İzmir'de gezilecek yerler yazısına mutlaka göz atmanız gerek.


Altınkum Plajı

Buz Gibi Suyuyla Eşsiz Altın Kum Plajı

Çeşme’nin batısında yer alan Altınkum plajı, 3,5 km’lik uzunca bir sahile sahiptir. Soğuk suyu ile bilinen plaj boyunca birçok özel işletme ve kafeler yer almaktadır. 

Ücretsiz alanlara da sahip olan plajda şezlong ve şemsiye kiralama gibi imkânlar mevcuttur. Çeşme ilçe merkezinden belirli bir yere kadar dolmuşla geldikten sonra kısa bir yürüyüş sonrası Altınkum Plajı’na ulaşılabilmektedir. Halk plajının güneyinde ise ayrıca bir kamp alanı bulunmaktadır.


Pırlanta Plajı

Hırçın Dalgalarıyla Çeşme Pırlanta PlajıÇiftlikköy sınırlarında Çeşme Altınkum yolu üzerinde yer alan Pırlanta Plajı incecik kumu ve sıcak suyu ile henüz yeni keşfedilmeye başlanmış alanlardandır. 

Özel işletmenin bulunduğu ve ayrıçça halk plajının da yer aldığı Pırlanta Plajı’nda dileyen misafirler ücret ödeyerek şemsiye ve şezlong hizmetlerinden faydalanabilir dileyenler ise ücretsiz alanda yanlarında getirdiği eşyalar ile ücretsiz bir şekilde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirler.

Rüzgârlı olması nedeni ile sörf yapmak için uygun olan plaj İzmir’e 94 km uzaklıkta yer almaktadır ve şehir içi dolmuşları ile kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

İzmir'de tekne turu, antik kent gezileri, gece hayatı ve yol gezilerinden daha fazlası için İzmir gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Ayayorgi Koyu

Ayayorgi Koyu Tekne TurlarıÇeşme’nin en popüler koyu olan Ayayorgi Koyu eğlence denildiğinde akla gelen ilk isimlerdendir. Gündüz deniz keyfi gece ise eğlencesi ile tercih edilen Ayayorgi çevresinde birçok beach club bulunmaktadır. Kafepi, Anka Beach, Babylon Ayayorgi, Sole Mare ve Paparazzi bunlardan birkaçıdır ve hepsinin girişleri ücretlidir.

Oldukça lüks bir tatil imkânı sunan Ayayorgi Koyu ünlülerin de tercihi olmaktadır. Koy çevresinde otopark ve vale gibi hizmetler de ücretlidir. 


Ilıca Plajı

Uzun Kumsalı İle Ilıca Plajı

Çeşme denildiğinde akla ilk gelen plajlardan biri olan Ilıca Plajı en çok tercih edilen tatil yerlerindendir. İnce kumu berrak ve sığ denizi ile ziyaretçilerini büyüleyen plaj boyunca birçok özel işletme ve ücretsiz denize girilebilen alan bulunmaktadır. 

Ilıca plajı sıcak suyu ile çocuklar, aileler ve yaşlılar için oldukça uygundur. Çeşme ilçe merkezinden ulaşımı oldukça kolay olan Ilıca Plajı İzmir il merkezine 80 km mesafede yer almaktadır.

İzmir'de aileniz ile birlikte güzel bir tatil için alkolsüz tesettür otellerini sizin için İzmir islami oteller sayfamızda listeledik.


Kocakarı Plajı

Doğa İle İç İçe Kocakarı PlajıPek bilinmeyen fakat bir kere gelenin bir daha vazgeçemediği plajlardan biri olan Kocakarı Plajı, serin ve berrak suyu ile tatilinizin tadını çıkarmanız için sizleri beklemektedir. 

Özel bir işletme bulunan plajda ücret ödemeden kendi eşyalarınızı da kullanarak plajdan faydalanabilirsiniz. Dilerseniz şemsiye, şezlong ve kabin kiralama hizmetlerini de kullanabilirsiniz. 

Su sıcaklığı diğer plajlara göre yüksek ve rüzgâr almaması nedeni ile tercih edilen Kocakarı Plajı İzmir’e 93 km mesafede yer almaktadır.


Tekke Plajı

Çeşme Tekke Halk PlajıÇeşme ilçe merkezinde yer alan Tekke Plajı’nın denize girilebilen kısmı oldukça küçüktür. Çeşme sahil boyunca marinayı geride bırakarak yürüdüğünüzde ulaşabileceğiniz plaj genellikle günübirlik tercih edilmektedir. Plajın bir bölümü kum bir bölümü ise taşlıktır. Şezlonglar ücretsiz şemsiyelerden ise ücret alınmaktadır.


Yıldızburnu

Yıldızburnu Drone ÇekimiÇeşme Ilıca’ya oldukça yakın bir konumda yer alan Yıldızburnu, Ilıca’ya adını veren sıcak su kaynaklarının çıktığı bölgedir. 

Özellikle rahatsızlığı bulunan orta yaş ve üzeri kişilerin adresi olan Yıldızburnu günün her saatinde oldukça kalabalıktır. Çevrede herhangi bir tesis, plaj ve soyunma kabini bulunmadığından dolayı Yıldızburnu sadece sıcak suyun keyfini yaşamak için kullanılmaktadır.


Ildırı Plajı

Ildırı Denizinde Tekne TurlarıÇeşme’nin en huzurlu köyü olan Ildırı’da yer alan plaj, sessiz ve sakinliği tercih edenlerin adreslerindendir. Etrafında herhangi bir özel işletmenin olmadığı plaj karşısında küçük adalar bulunmaktadır. Dilerseniz tekne kiralayarak adalara bir gezintiye çıkılabilmektedir. 

Alışveriş konusunda bütün ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz önerilmektedir. Klasik bir köy hayatının bozulmadığı Ildırı’da gün batımının en güzelini görebilir, balığın en lezzetlisini yiyebilirsiniz.


Urla Plajları

Kum Denizi Plajı

Urla Kum Denizi Şezlong AlanıKarantina Adası manzarasına sahip Kum Denizi Plajı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek halk plajına dönüştürülerek hizmete sunulmuştur.

Kum Denizi Plajı içerisinde birçok aktivite alanları bulunmaktadır. Bisiklet yolları, yürüyüş ve çocuk oyun alanları, duş ve soyunma odaları, kafeteryalar, su oyunları gibi hizmetler sunulmaktadır. 

İzmir merkeze uzaklığı 38 km olan Kum Denizi Plajı bölgedeki mavi bayraklı plajlardan olup suyu oldukça soğuktur. 


Demircili Koyu

Demircili Koyunda Tekne Turları

Urla ilçe merkezine 24 km mesafede yer alan plaj şehrin kalabalığından uzakta sessiz bir şekilde kafa dinlemek isteyenlerin tercih ettiği yerlerdendir. 

Plaj içerisinde şemsiye, şezlong, duş ve tuvalet gibi imkanlar bulunmaktadır. Demircili Koyu daha çok kampçılar, bisikletçiler ve karavancılar tarafından tercih edilen adreslerdendir.


Altınköy Koyu

Altınköy Koyu Halk Plajıİzmir il merkezine uzaklığı 65 km olan Altınköy Koyu’na Altınköy Çiftlik Evleri Sitesi’nden giriş yapılmaktadır. Giriş ücreti bulunmayan plajda kafe ve diğer ihtiyaçlar için hizmetler mevcuttur. Şezlong ve şemsiye isteyen tatilcilerden ekstra ücret alınmaktadır. 


Melengeç Plajı

Melengeç Halk Plajı Şezlong Alanı

Urla, Demircili Köyü sınırlarında yer alan Melengeç Plajı, çakıl taşlı ve oldukça soğuk bir denize sahiptir. Koy içerisinde özel işletme bulunmaktadır ve tesis her araç başına ücret almaktadır. 

İzmir’den 60 km uzaklıkta yer alan Melengeç Plajı’nda yeme içme, duş ve tuvalet hizmetleri mevcuttur. Plaj çocuklar, engelliler, yaşlılar ve aileler için uygundur.


Yassıca Ada Halk Plajı

Yassıca Ada Halk Plajına Tekne Turuİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Yassıca Ada Urla açıklarında yer almaktadır. Vapur ve teknelerle ulaşılabilen adaya sadece yaz aylarında seferler mevcuttur. Konak, Karşıyaka ve Üç Kuyular iskelelerinden kalkan vapurlar ile ulaşılabilen ada içerisinde belediyeye ait restoran ve kafe bulunmaktadır. 

Yassıca Ada’da şemsiye ve şezlong gibi hizmetlerden ücret alınmamaktadır. Suyu oldukça sığ plajı ise kumlu olan Yassıca Ada aileler ve çocuklar için oldukça uygundur.


Seferihisar Plajları

Akkum Plajı

Akkum Halk PlajıSeferihisar’da tatilciler tarafından en çok tercih edilen plajlardan biri olan Akkum Plajı, uzunca kumlu bir sahile ve denize sahiptir. 

Akkum Plajı’na giriş ücreti ise ortalama 5 TL’dir. Ücret sadece duş, tuvalet ve soyunma kabini hizmetleri için talep edilmektedir. Hiçbir şeyden faydalanmak istemeyen misafirlerden ücret alınmamaktadır. 

Mavi bayraklı plajlardan biri olan Akkum Plajı’nda kafe, market gibi olanaklar da mevuttur. 


Ekmeksiz Plajı

Ekmeksiz Halk PlajıSeferihisar ilçe merkezine 8 km uzaklıkta yer alan Ekmeksiz Plajı, Teos Antik Kenti’nin liman kalıntıları ile çevrelenmiş bir bölgede yer almaktadır.

Özel işletme bulunan plajda karavan, çadır ve kamp alanları da mevcuttur. Temel ihtiyaçlar için ise tesis hizmetleri bulunmaktadır.


Akarca Plajı

Akarca Halk Plajında Günbatımı

Seferihisar’da en çok tercih edilen plajlardan biri olan Akarca Plajı, mavi bayrak ödülünü almış plajlardan biridir. Soğuk suyu ile bilinen plajın denizinin sadece giriş kısmı taşlık sonrası ise kumludur. 

Sessiz ve sakin bir atmosferi bulunan plaj çevresinde yer alan market ve kafelerden yararlanılabilir.


Teos Ormancı Kampı

Teos Ormancı Kampı Drone ÇekimiSeferihisar ilçe merkezine 5 km’lik mesafede yer alan Teos Ormancı Kampı, doğa ile iç içe bir alanda bölgedeki en huzurlu yerlerdendir. Kafe, restoran ve konaklama hizmetleri sunan tesisin hemen önünde yer alan plaj tesiste kalanlar için ücretsizdir. Dışarıdan plajı kullanmak isteyenler ise şezlong ve şemsiye için ekstra ücret ödemek durumundadırlar. 

Mavi bayraklı plajlardan biri olan Teos Ormancı Kampı Plajı kumlu ve çocuklar için oldukça uygundur.


Foça Plajları

Mambo Beach Club

Mambo Beach Club Drone Çekimiİzmir il merkezine 60 km mesafede yer alan Mambo Beach Club, Foça’nın vazgeçilmez adreslerindendir. Eski Foça ile Yeni Foça arasında yer alan Mambo Beach Club içerisinde bungalov otel ve eğlence merkezi gibi hizmetler de mevcuttur. 

Otelin dışında gelen misafirler ekstra ücret karşılığında plajdan yararlanabilmektedir. Giriş ücretleri ise hafta içi 20 hafta sonu 40 TL şeklindedir. Tesis bünyesinde restoran, çocuk havuzu ve ücretsiz otopark hizmetleri bulunmaktadır.


Sazlıca Koyu

Sazlıca Koyu ManzarasıEski Foça ile Yeni Foça arasında yer alan Sazlıca Plajları, yan yana sıralanmış birkaç tane plajdan oluşmaktadır. Genellikle günübirlik tatiller için tercih edilen Sazlıca Koyu’nda kamp yapmak imkânı da bulunmaktadır. 

Alışveriş imkânları kısıtlı olan bölgeye tüm ihtiyaçlarınızı yanınıza aldıktan sonra gitmeniz önerilmektedir. Suyu diğer plajlara göre soğuk olan Sazlıca Koyu, kalabalıktan ve gözden uzak bir tatil arayanların tercihleri arasındadır.


Eski Foça Halk Plajı

Eski Foça Halk Plajı Manzarasıİzmir’e 70 km’lik mesafede yer alan Foça, İzmir’in en sakin ilçelerinden biridir. Tarih kokan sokakları ile adeta bir tatil beldesini andırmaktadır. 

İlçenin merkezinde yer alan Eski Foça Halk Plajı bölgedeki mavi bayraklı plajlardandır. Sezon boyunca oldukça ilgi gören plaja giriş ücreti bulunmamaktadır. Denizi oldukça soğuk ve plajı taşlı olan Eski Foça Halk Plajı’na gelirken deniz ayakkabılarınızı getirmenizi öneririz. 

Aileler ve çocuklar için oldukça uygun olan plaj çevresin ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz her türlü imkan bulunmaktadır.


Yeni Foça Halk Plajı

Yeni Foça Halk PlajıFoça Belediyesi tarafından yenilenen Yeni Foça Halk Plajı, bölgedeki mavi bayraklı plajlardandır. Eski Foça’ya göre daha modern bir yapısı olan Yeni Foça’da denize girmek için en ideal alandır. 

Aileler için oldukça uygun olan plaja giriş ücretsizdir. Plaj çevresinde şezlong ve şemsiye kiralayabilme imkanı bulunmaktadır. Ayrıca tüm ihtiyaçlarınızı çevredeki kafe ve marketlerden giderebilirsiniz.


Dikili Plajları

Kalem Adası

Doğa Harikası Kalem Adası ManzarasıMaldivleri andıran plajı, denizi ve kumu olan Kalem Adası Dikili, Bademli açıklarında bulunmaktadır. Kalem Adası üzerinde konaklama tesisi olan Oliviera Resort yer almaktadır. 

Ada ve çevresi doğası ve turkuaz renkli denizi ile misafirlerini büyülemektedir. Dikili’den tekne turları ile gidilebilen Kalem Adası’na giriş ücretlidir. 

Kalem Adası plajı ve denizi aileler, çocuklar ve yaşlılar için uygundur. 


Fame Beach

Fame Beach Şezlong AlanıDikili’nin ünlü Bademli Köyü’nde yer alan Fame Beach bölgedeki özel işletmelerden biridir. Tesis içerisinde kafe, duş, restoran, soyunma kabini, şezlong, şemsiye ve tuvalet hizmetleri sunulmaktadır. 

Denizi ve doğası ile misafirlerini büyüleyen Fame Beach çocuklar ve aileler için de oldukça uygun bir alana sahiptir. Bademli Köyü’ne 2 km mesafede yer alan Fame Beach’in giriş ücreti ise ortalama 20 TL’dir.


Zindancık Koyu

Zindancık Koyu Yüzme Alanıİzmir, Dikili ilçe merkezine 10 km mesafede yer alan Zindancık Koyu, serin ve tertemiz suyu, bembeyaz kumu ile kalabalıktan uzakta bir tatil tercih edenler için ideal alanlardandır. 

Dikili Bademli Köyü yakınlarında yer alan koyun çevresinde de kil çamuru ile meşhur Killik Koyu yer almaktadır. 

Zindancık Koyu çevresinde herhangi bir özel işletme bulunmadığı için çevredeki marketlerden alışveriş yapılmaktadır. Ayrıca piknik yapmak için de uygun yerlerden biridir. 


Hayıtlı Koyu

Dikili Hayıtlı Koyu ManzarasıDikili ilçesi Bademli-Denizköy arasındaki yol üzerinde yer alan Hayıtlı Koyu, sessiz, sakin ve gözden uzak bir konuma sahiptir. Hayıtlı Koy, Hayıtlı Merada Termal & Spa Tatil Köyü’nün yakınlarında yer almaktadır.

Tertemiz suyu ile tercih edilen Hayıtlı’da herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bölgede yalnızca tatil köyüne ait şemsiye ve şezlonglar mevcuttur. Koyda tuvalet, su ve duş imkanları yoktur. Araçla giriş yapılabilen Hayıtlı Koyu’na giriş ücretsizdir.

Kalabalıktan uzak güneşin ve denizin tadını çıkarmak isterseniz kendi yiyecek ve içeceklerini getirip Hayıtlı Koyu’nda sevdikleriniz ile keyifli vakitler geçirebilirsiniz.


Dikili Halk Plajı

Uzun Kumsalıyla Dikili Halk Plajıİzmir Dikili ilçe merkezinde yer alan ve 5 km uzun sahile sahip olan Dikili Halk Plajı bölgedeki mavi bayraklı plajlardan biridir.

Yaz aylarında oldukça yoğun olan Dikili Halk Plajı, masmavi denizi ve ertemiz kumsalı ile dikkat çekmektedir. Oldukça kumlu ve sığ bir denizi olan plaj çevresinde çeşitli işletmeler de bulunmaktadır. 

Giriş ücreti ulunmayan Dikili Halk Plajı’nda dileyen misafirler şezlong ve şemsiye kiralayabilir, dileyenler ise kendi malzemelerini getirip tatilin tadını çıkarabilmektedir.


Bademli Halk Plajı

Bademli Halk Plajıİzmir Dikili’ye bağlı bir mahalle olan Bademli’nin en çok tercih edilen plajı Bademli Halk Plajı’dır. Türkiye’nin en popüler plajları ile benzer güzelliklere sahip olan Bademli Halk Plajı henüz yeni yeni keşfedilen bir doğal cennettir.

Bademli Köyü’ne 1 km mesafede yer alan plaj tertemiz suyu ve kumlu plajı ile dikkat çekmektedir. Plaj bölgesinde şemsiye ve şezlong kiralayabilme imkanı da bulunmaktadır. Dilerseniz çevredeki marketlerden alışveriş yapıp ücretsiz bir şekilde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.


Çandarlı Halk Plajı

İnce Kumuyla Çandarlı Halk Plajıİzmir Dikili’ye bağlı bir mahalle olan Çandarlı, tarihi geçmişi ile de bilinen ve içerisinde gezilmesi gereken Çandarlı Kalesi’ni barındıran köklü yerleşim yerlerinden biridir.

Çandarlı Kalesi’nin tam önünde yer alan Çandarlı Halk Plajı’nın suyu diğer plajlara göre daha soğuktur. Şemsiye ve şezlong kiralanabilme imkanı mevcut olan plaja giriş ücreti bulunmamaktadır. Çevrede yer alan market ve büfelerden ise alışveriş yapılabilmektedir.


Karaburun Plajları

Dolungaz Koyu

Karaburun Dolungaz Koyu Yüzme AlanıDaha çok çadır ve kamp severlerin tercih ettiği ve Karaburun’un en sakin koylarından biri olan Dolungaz Koyu’nda herhangi bir tesis veya işletme bulunmamaktadır. 

Çocuklar için uygun olmayan koya gelirken tüm ihtiyaçlarınızı yanınıza almanız önerilmektedir. Daha çok gençler ve maceracı ruha sahip kişiler için uygun olan Dolungaz Koyu’nun doğanın içerisinde sessiz ve huzurlu bir atmosferi vardır. 


Mimoza Koyu

Karaburun Mimoza Koyu ManzarasıKaraburun merkezde yer alan ve özel tesis tarafından iletilen Mimoza Koyu, dalga ve rüzgarın olmadığı çakıl taşlı bir sahile sahiptir. 

Aileler ve çocuklar için uygun olan Mimoza Koyu merkezde yer almasına rağmen oldukça sakindir. Sahilde yer alan tesis yeme içme, tuvalet gibi ihtiyaçları karşılamaktadır. 


Ardıç Plajı

Ardıç Halk Plajı Şezlong AlanıKaraburun’un en meşhur mahallesi olan Mordoğan’da yer alan Ardıç Plajı, berrak denizi ve uzun kumsalı ile tatilciler için vazgeçilmez hale gelmiştir.

Halk plajı ve beach club olarak ikiye ayrılmış olan sahilde tercih size kalmaktadır. Plaj çevresinde şezlong, şemsiye, tuvalet ve yeme içme imkânları da bulunmaktadır. Ardıç Plajı çocuklu aileler için de oldukça uygundur. Halk plajı olan bölgeye giriş ücretsizdir.


Kaynarpınar

Kaynarpınar Koyu Tekne TurlarıKaraburun’un şirin mahallelerinden biri olan Kaynarpınar İzmir il merkezine 91 km mesafededir. Mahallenin merkezinde yer alan balıkçı barınağından ve tepenin arkasında saklı bir köşede yer alan plajda denize girilebilmektedir. 

Herhangi bir özel işletmenin bulunmadığı plaj oldukça sakindir. Plajın zemini çakıllıdır ve çocuklar için uygun değildir. Kaynarpınar kamp ve doğaseverlerin yeni yeni keşfetmeye başladığı rotalardan biridir.


Akvaryum Plajı

Karaburun Akvaryum Koyu Yüzme Alanı

Karaburun Belediyesi tarafından hizmete sunulan Akvaryum Plajı, bölgedeki mavi bayraklı plajlardan biridir. Karaburun ilçe merkezinde yer alan plaj alanı oldukça küçüktür ve yaz aylarında özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olabilmektedir. 

Masmavi, berrak suyu ve kumlu plajı ile dikkat çeken Akvaryum Plajı çocuklu aileler için de uygundur. Belediyenin hizmet verdiği tesisten şezlong, şemsiye ve yeme içme imkanları da sağlanmaktadır.


Bodrum Koyu

Masmavi Deniziyle Bodrum KoyuKaraburun’un en çok tercih edilen plajlarından biri olan Bodrum Koyu, tamamen çakıl taşları ile kaplı temiz ve berrak bir denize sahiptir. Yüksek sezonda oldukça kalabalık olan plajda belediye ücretsiz şemsiye hizmeti vermektedir.

Sahil boyunca yer alan tesislerden temel ihtiyaçlar karşılanabilmektedir. Aileler ve çocuklar için uygun olan plaj İzmir il merkezine km mesafede yer almaktadır.


Aliağa Plajları

Aliağa Polis Plajı

Aliağa Polis Plajı Şezlong Alanıİzmir’in gelişmiş sanayiye sahip ilçelerinden biri olan Aliağa’da yer alan Aliağa Polis Plajı yazları ilçe halkı ve çevredeki yakın ilçeler tarafından terci edilmektedir. 

Aliağa Polis Plajı’nın giriş ücreti ise 10 TL’dir. Çocuklu aileler için uygun olan plaj çevresinde ihtiyaçlarınızı görebileceğiniz marketler yer almaktadır. İzmir merkezden İZBAN ile tek seferde ulaşımı sağlanan Aliağa merkeze geldikten sonra ilçe merkezindeki dolmuşlar ile kolaylıkla ulaşılabilir konumdadır.

Bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz İzmir 5 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.


Selçuk Plajları

Pamucak Plajı

Selçuk Pamucak Halk PlajıSelçuk ilçe merkezine 9 km mesafede yer alan Pamucak Plajı, 5 km’lik uzunca bir plaja sahiptir. Güneyde yer alan kentler arasındaki en güzel plaj olarak nitelendirilen Pamucak Plajı, mavi bayrak ödülünü almış ve doğal zambakların yetiştiği bölgedir. 

Her türlü su sporu ve kamp yapılabilme şansı sunan Pamucak Plajı tertemiz ılık suyu ve kumlu plajıyla aile ve çocuklar için de uygundur. Ayrıca bölgede yer alan 2 farklı tesisten ihtiyaçlar için faydalanılabilme imkanı da mevcuttur. 


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası