türkiye nin toplumsal yapisi / (PDF) "Türkiyenin Toplumsal Yapısı" Full Özet | Umut Beşer - seafoodplus.info

Türkiye Nin Toplumsal Yapisi

türkiye nin toplumsal yapisi

Türkiye&#;nin Toplumsal Yapısı

Toplum, sınırları belirlenmiş bir coğrafya üzerinde ortak geçmişe sahip insanların bir araya gelerek oluşturduğu bütün olarak tanımlanır. İnsan, kendinden önceki kuşakların hazırladığı bu bütünün içine doğar ve bu bütün içinde yaşamını sürdürür. Dünyaya hazırlıksız gelen insan, içine doğduğu verili bu duruma uyum sağlayarak, onu kavrayarak ve davranışlarına referans alarak yaşamını şekillendirir. Tekrarlanarak belli bir form kazanmış olan insan ilişkilerini hazır olarak bulan birey, yaşamı boyunca bu verili koşullardan hem etkilenir hem de onu etkiler. İnsanın doğduğu andan itibaren hem etkisinde kaldığı hem de etkilediği organize ilişkiler bütünü, toplumsal yapıyı ifade eder. Birlikte yaşamı hem mümkün kılan hem de belirleyen bir niteliğiyle var olan toplumsal yapı, yaşamın en kabul gören gerçeğidir. İsmi içinden çıktığı toplumla birlikte anılan yapı, insan düşünce, tutum ve davranışlarının hem nedeni hem de sonucu olarak varlık bulur. Bir toplumu, benzerlerinden ayırarak ona özgünlüğünü kazandıran oluşum olarak yapı, oluşturucu öğeleri veya bileşenlerinin birbirleriyle olan yakın etkileşimiyle ortak yaşamı şekillendirmektedir.

TwitterFacebookWhatsAppGoogle+

Yayınevi

Paradigma Akademi

Türü

Sosyoloji

Yazar/Editör

Ünal Şentürk

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Dili

Türkçe

Basım Yılı

Cilt Bilgisi

Normal Kapak

Kağıt Cinsi

Enso Kağıt

En x Boy (cm)

16&#;24

Sayfa Sayısı

ISBN No

Paperback. 19,00 / 24,00 cm. In Turkish. p. Kitap, tarihsel süreç içerisinde Türkiye'nin toplumsal yapisini degisik boyutlariyla yansitmayi amaçlamaktadir. Kitapta, toplumsal yapinin kavramsal çerçevesi; Osmanli toplumsal yapisinin ana hatlari; Osmanlida baslayip Cumhuriyet sürecinde de devam eden modernlesme çabalari, bu çabalarin sorunlari ve özellikleri; Atatürk Inkilaplarinin toplumsal etkileri; Türkiye'de siyaset ve bürokrasinin nitelikleri; ekonomi, çalisma hayati ve bunlarin Türkiye'nin toplumsal yapisina etkileri; tarihsel süreç içerisinde Türkiye'de kentlesme, egitim aile ve gençlik konulari; küresel gelismelerin Türkiye'nin toplumsal yapisina etkileri ayrintili olarak incelenmektedir. "Dünden Bugüne Türkiye'nin Toplumsal Yapisi" isimli bu çalisma, bütünlüklü bir bakis açisiyla sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal yansimalariyla Türkiye'nin toplumsal yapisini derinlemesine inceleyen makalelerden olusmaktadir. Bu çerçevede kitap, asagida isimleri verilen alaninda nitelikli çalismalari bulunan akademisyenlerin, makale ve katkilarindan olusmaktadir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir