hamilelikte kuru kekik / Gebelikte Bitki Çayları İçmek Zararlı Mı?

Hamilelikte Kuru Kekik

hamilelikte kuru kekik

Hamilelere kekik çayı uyarısı! Kekik çayının bir zararı da düşük riski yaratması

Kekik çayının faydalarından yararlanmak isteyenler salgının artmasıyla birlikte tüketimi arttırdı. Ancak koronavirüsten korunmak isterken kekik çayının fazla tüketimi sonucunda faydadan çok zararının dokunacağını söyleyen Diyetisyen Özden Örkcü, özellikle hamilelerin, böbrek hastalarının, çarpıntı ve hipertansiyonu olanların mutlaka uzmana danışmaları gerektiğini vurguluyor. Bitki çaylarının zayıflama, vücut şekillendirme, eklem ağrılarını hafifletme ve anne sütünü artırma gibi birçok amaçla kullanıldığını belirten uzmanlar, içeriğindeki bioaktif maddelerin açığa çıkarılması daha kolay olduğu için yapraklar, çiçekler ve sapların 3-10 dakika arasında kaynar suda bekletilerek hazırlanmasını tavsiye ediyor. Uzmanlara göre özellikle kekik çayının günde 1 gramın üzerinde tüketimi, hamilelerde düşük riskine yol açıyor.

Diyetisyen Özden Örkcü, bitki çaylarının tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalara değindi ve tavsiyelerde bulundu.

SALGIN BİTKİ ÇAYLARINA YÖNELTTİ

Bitkisel çayların sağlık üzerine olumlu etkileri bulunan ve antioksidan özellik taşıyan bioaktif bileşenler içerdiğini belirten Diyetisyen Özden Örkcü, “Kateşinler, flavonoller, flavonlar ve fenolik asitler gibi polifenol maddeler içeren çaylar antikarsinojenik, antimutojenik ve kardiovasküler hastalıklara karşı koruyucu özelliklere sahiptir. Özellikle salgınların artması ile birlikte bitki çaylarına yönelim daha da arttı.” dedi.

HAMİLELER BİTKİ ÇAYLARINA KARŞI HASSAS DAVRANMALI

Diyetisyen Özden Örkcü, ‘Bitkisel çayların hammaddesi çoğunlukla bitkilerin yaprak, çiçek, kök ve meyve gibi değerli kısımların kurutulması sonucunda elde ediliyor.’ dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Bitkisel çayların su ile hazırlanmasında kullanılan yöntemlerden biri de haşlayarak demlemedir. Bu yöntemle bitkilerin içerdikleri bioaktif maddeleri açığa çıkarmak kolay olduğu için yapraklar, çiçekler ve saplar genelde 3-10 dakika arasında kaynar suda bekletilmeli. Bitki çayları zayıflama amaçlı, vücut şekillendirmek için, depresyona karşı, gastrointestinal semptomlarda, immün destekleyici olarak, eklem ağrılarını hafifletici ya da anne sütünü arttırmak için de kullanılabiliyor. Bitki çaylarını tüketirken mutlaka uzman görüşü alınmalı. Hamileler özellikle bitki çayı konusunda daha hassas davranmalı. Bitki çayları, rahim kasılmalarına bağlı düşük tehlikesine kadar ciddi sorunlar doğurabilir. Böbrek hastaları da bitki çaylarının diüretik etkilerinden dolayı risk altında olabilirler. Mutlaka uzmana danışmak ve günlük güvenilir doz aşımını geçmemek gerekiyor.”

MUTLAKA ETİKETLENMİŞ ÜRÜN ALINMALI

Özellikle lisansı olmayan, kalite, etkililik ve güvenirliliği gösterilmemiş, etiketlenmesi ve standardizasyonu uygun olarak yapılmamış, denetimsiz, tezgah üstü olarak satılan ilaç kullanımlarının arttığına dikkat çeken Örkcü, “Ürünün üzerinde bitkinin adı, toplanan kısmı, etken madde miktarı varsa yan etkileri, çayın saflık oranı, üretim ve paketleme izni mutlaka belirtilmeli. İçinde bulunduğumuz sonbahar ve yaklaşan kış mevsiminde bitki çayları tüketimi artıyor. Ancak bitki çaylarının satıldığı bazı aktarların yeterince temiz olmadığı gözlemleniyor. Bu konuda tüketiciler mutlaka etiketlenmiş ürün almaya dikkat etsinler” dedi.

KEKİK ÇAYI DÜŞÜK RİSKİNE YOL AÇABİLİYOR

Bitkilerin yan etkileri ve ilaçlarla birlikte kullanıldığında meydana gelebilecek ilaç etkileşimlerinin tam olarak bilinmediğini vurgulayan Örkcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bitki ve bitki ürünlerinin tedavi ve herhangi bir hastalığın önlenmesi amacıyla tüketilirken ilaçlarla beraber kullanıldığında potansiyel etkileşiminin ve yan etkilerin meydana gelebileceğine dikkat edilmesi gerekiyor. Hipertansiyonu ve çarpıntısı olan kişiler günlük bir iki fincandan fazla yeşil çay tüketmemeye özen göstermeli. Kekik zararsız gözükse de yüksek tansiyon ilacının etkinliğini artırdığı için tansiyon düşüklüğüne neden olabiliyor. Bu sebeple ilaçlardan 2-3 saat sonra kekik çayı tüketmeleri öneriliyor. Hamilelikte soğuk algınlığına iyi gelmesinin dışında bulantıya iyi geldiği için tüketim günlük 1 gram üzerine çıkılmamalıdır. Aksi durumda düşük riskine neden olabilir.”

SAKLAMA KOŞULLARI ÖNEMLİ

Depolama sırasındaki kötü havalandırma koşullarının çoğunlukla üründeki nem içeriğinin artmasına yol açtığını belirten Örkcü, “Bu durumda bitkisel materyaller küflerin gelişimi ve toksin üretimine daha elverişli hale geliyor. Uygun şartlarda kurutulmuş bitkilerin genellikle 1 yıl boyunca muhafaza edilmesi öneriliyor. Güneş görmeyen, nemli olmayan, kuru yerlerde ve oda sıcaklığının üzerine çıkmayan yerlerde saklamak daha uygun olacaktır.” diye konuştu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Hamileler kesinlikle tüketmemeli

Güncelleme Tarihi:

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 09:08

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Prof. Dr. Canfeza Sezgin, hamileleri ve hamile kalmayı düşünenleri bazı bitkilerden kesinlikle uzak durmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Canfeza Sezgin, tıp doktoru olmayan, sadece fitoterapi uzmanı adı altında bitkisel tedavi önerenler karşısında insanların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Sezgin, “Tamamen doğal ve bitkisel. Hiç bir yan etkisi yok” şeklinde bitkisel ürünler satmaya çalışanların insanları ölüme bile götürebileceğini, uyanık olunması gerektiğini söyledi.

Bitkisel ürünlerin zararlarının da olduğunu fakat insanların sağlığını hiçe sayarak maddi kaygılar yüzünden bu zararlardan hiç söz etmeyen kişilerin piyasada yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Sezgin, “Günümüzde gelir düzeyinin ve sosyal statünün artışıyla birlikte doğal, bitkisel ürünlerin sağlık sorunlarında kullanımları giderek artıyor. Bunun en önemli nedenlerinin başında sentetik kimyasal ilaçlara göre yan etkilerinin daha az olması ve uzun süreli kullanımlarda vücuda zarar verici etkilerinin de az olmasıdır. Fakat doğal, bitkisel ürünlerin içinde bazı özel durumlarda olumsuz etki yaratacak doğal bileşenler olduğunu unutmamak gerekli. Bu özel durumların başında hamilelik geliyor. Hamile olanların doğal ve bitkisel denilerek önerilen her ürünü kullanmaması gerekli. Bu anneye olduğu kadar bebeğe de zarar verebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

BU BİTKİLERE DİKKAT

İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Canfeza Sezgin, hamilelerin veya hamile kalmayı planlayan kadınların şu uyarıları dikkate almasını tavsiye etti:

- Baharat için mutfakta kullanılan bitkiler (fesleğen, kekik, vs.) genellikle pişirme veya tad vermede kullanılan küçük miktarları emniyetlidir; fakat çayları için kullanılan büyük miktarları (1- 2 tatlı kaşığı gibi) hamileler kullanmamalıdır.

- Dışkı yumuşatıcı antrakinon içeren bitkiler: Özellikle kabızlık yakınmalarının giderilmesinde doğal ve zararsız olarak düşünülen bitkiler vardır. Bu bitkiler rahim dahil düz kasların kasılmasını uyararak düşüğe neden olabileceği için kullanılmamalıdır. Acı çiğdem, akdiken (geyik dikeni), aloe vera, sinameki ve topalak bu gruptaki sakıncalı bitkilerdir.

Haberin Devamı

- Rahim uyarıcı etkileri olan bitkilerden de aynı nedenle kaçınılmalıdır. Düzenli olarak tüketilmeleri ve özellikle de günlük 1-2 tatlı kaşığı gibi miktarları zararlı olabilir. Adaçayı, akdiken, Cezayir menekşesi, kekik, mazı, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, ravent (ışgın), rezene, sinameki, yarpuz gibi bitkilerin düşükle veya erken doğumla sonuçlanabilecek rahim uyarıcı etkileri olabilmektedir.

- Bitkilere acı tat veren alkoloidleri yoğun içeren bitkiler veya esansiyel bitki yağlarından anne-bebek arasındaki veya anne rahmindeki ceninin fonksiyonlarını etkileyebileceği için sakınılmalıdır. Altınmühür (goldenseal), efedra, kına kına, kırlangıçotu ve yabani kiraz alkoloidlerden zengindir, düzenli tüketilmesi sakıncalıdır. Adaçayı, ardıç, biberiye, civanperçemi, kekik, lavanta, mazı, mercanköşk ve rezene gibi bitkilerin yağlarının ağız yoluyla hamilelik esnasında düzenli alınması da sakıncalıdır.

Haberin Devamı

- Emenagog etkili bitkiler, adet görmeyi teşvik eden bitkiler olup hamilelik süresince kaçınılmalıdır. Akdiken, Cezayir menekşesi, civanperçemi, çarkıfelek (passiflora), kekik, mazı, meyankökü, ökseotu, pelin otu, ravent (ışgın), sinameki ve yarpuz gibi bitkilerin hamilelikte kullanılmaması gereklidir".

Gebelikte karışık bitki çaylarından kaçının

Hamilelikte Sağlık

 Son Güncelleme:

Gebelikte karışık bitki çaylarından kaçının

Gebelik döneminde kadınların yedikleri kadar içtiklerine de dikkat etmesi gerekiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Kocayurt, “Gebeler nane, limon ıhlamur, yeşil çay gibi güvenli bitki çaylarını günde 1 fincan tüketebilir. Karışık içerikli olanları, sinemaki, ahududu, kekik, ebegümeci, yaban mersini gibi ismi sık duyulan bitki çaylarını ise tüketmemeli” dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Zeynep Kocayurt, kadın hayatının çok özel bir dönemi olan gebelikte beslenme düzenine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kocayurt, gebelikte pek çok besin gereksiniminin normale göre arttığına dikkat çekerek “Sağlıklı ve dengeli beslenme gebelikte, daha önemli bir hal alır. Çünkü bebeğin beslenmesi direkt olarak anneye bağlıdır. Tüm besin grupları; et ve süt ürünleri, yumurta, tahıllar, meyve ile sebzeler dengeli bir şekilde tüketilmelidir” diye konuştu.

Bir gebenin günde 3 ana öğün ve 3 ara öğün şeklinde beslenmesi gerektiğine değinen Kocayurt “Toplam 5-6 porsiyon sebze ve meyve, 5-6 porsiyon tahıl ürünü (buğday ekmeği, bulgur, pirinç, makarna) tüketilmeli. Ayrıca 3 porsiyon süt ve süt ürünü, 2 porsiyon et ve benzeri besinler (et, tavuk, balık, kuru baklagiller) almaya çalışılmalı” ifadelerini kullandı.

MİKROBESİN VE MULTİVİTAMİNLER ŞART

Kocayurt, gerektiğinde diyetisyen desteği alınması gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Gebenin kilosunda normale göre azlık ya da fazlalık olması, kronik bir sağlık sorunu ya da gebelikte ortaya çıkan bir sağlık sorunu olması halinde uygun diyet ayarlaması için diyetisyen desteğine ihtiyaç olabilir. Özellikle ileri yaş grubundakiler, çoğul gebeliği bulunanlar, obezitesi, gebelikte açığa çıkan hipertansiyon ya da diyabeti olanlar özel beslenme programlarına gereksinim duyarlar. Genel olarak gebelikte tüm besin öğelerini alacak şekilde yeterli ve dengeli beslenilmeli, gebelikten bir ay öncesinden başlayarak folik asit desteği alınmalı. Gereğinde demir, kalsiyum, D vitamini veya gebeliğe özel bir multivitamin mineral preparatı ile mikrobesinlerin alınması sağlanmalı. Gebelikte besin güvenilirliği de oldukça, besinlerin hazırlığında genel temizlik kurallarına dikkat edilmeli.”

KEKİK YERİNE NANE ÇAYI TÜKETİN

Gebelikte çay ve kahve tüketiminin sınırlandırılması gerektiğini ifade eden Kocayurt, “Günlük kafein tüketimi 200 mg’ı geçmemeli. Bu miktar yaklaşık 2-4 bardak çay veya 2 fincan kahve veya 250 gr çikolatada bulunur. Kola ve diğer asitli içecekler tüketilmemeli. Bitkisel çayların güvenilirlikleri, potansiyel etkileri ve etkileşimleri konusundaki çalışmalar sınırlı. Bazılarının sürekli kullanımda zararlı etkileri biliniyor. Bu nedenle alışkanlık halinde kullanılmamalı. Nane, limon ıhlamur, yeşil çay gibi güvenli olanlar 1 fincan tüketilebilir. Karışık içerikli olanlar tüketilmemeli. Sinemaki, ahududu, kekik, ebegümeci, yaban mersini gibi ismi sık duyulan bitki çayları tüketilmemeli. Zencefil ve adaçayı da soğuk algınlığına günde 1 kez 1 fincan içebilir, sürekli kullanılmamalı. Günlük su tüketimi çok önemli, ortalama 10 bardak su tüketilmeli. Ayran, süt, taze sıkılmış meyve suları içecek olarak tüketilmeli. Sağlıklı beslenme kadar fiziksel aktiviteler de gebelikte önemlidir. Günlük 20 dakikalık yürüyüşler, yüzme, gebelik platesi ya da uygun egzersiz programı faydalıdır” diye konuştu.  

DHA

False

Bitkinin yararı, gerekirse, geleneksel ilaçların yerini alabilir. Sağlığı iyileştirir ve yan etkileri yoktur.

Kekikli çayın bir başka yararlı yönü: doğumdan önce sarhoş olup, rahimi uyarır ve doğum sancılarını güçlendirir, doğumdaki kadının hızlı bir şekilde yükten kurtulmasına yardımcı olur.

Bitki bileşimde eşsizdir; uçucu yağlar, organik ve inorganik bileşenler, acılık, vitaminler, flavonoidler içerir. Vücudu doyurur, enfeksiyonları bastırır, onkopoprofilaksi sağlarlar.

Antiseptik özellikler, gebelikte kekiğin dış kullanımında önemlidir. İlaçlar boğaz, ağız, sinüzit, stomatit, sinüzit, mide rahatsızlığını tedavi durulayın. Bu bronşiyal astımdan muzdarip hamile kadınlar için iyi bir ilaçtır.

Brotlar, genitoüriner sistemin tedavisinde faydalıdır. Bu durumda kendi kendine ilaç tedavisinin uygun olmadığını, kekik sadece tedavi eden doktorun izni ile kullanabilirsiniz.

Romatizmal ağrılarda endike olan kompresler oldukça güvenlidir. Bu kullanım sadece, özellikle de tortu ester bileşeni olmak üzere bireysel hoşgörüsüzlükle tavsiye edilmez.

Baharatlı özellikler uzun süredir aşçılar tarafından kullanılmaktadır; Baharat, yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırmak için çeşitli yiyeceklere ve yemeklere eklenir.

Erken gebelik döneminde kekik

Hamilelik sırasında kekik kullanımı döneme bağlıdır. Hamileliğin başlangıcında, gelecekteki çocuğun en önemli organları atıldığı zaman, annenin soğuk algınlığı ve hiç hastalanmaması gerekir.

Fakat soğuk olursa, o zaman farmasötik ürünler kullanılmadan doğal yollarla tedavi edilmesi arzu edilir. Sadece zamanında kekik çayı hatırlamak için: erken aşamada hamilelik sırasında bu bitki enfeksiyonunu baskılayabilir, daha sonra toksinlerle çıkar, balgamı ortadan kaldırır, bağışıklığı güçlendirir. İçecek, sinir sistemi üzerinde faydalı bir etki yapar, ruh halini yumuşatır, GI bozukluklarını hafifletir.

Ancak böyle bir çay içme kuralı yapmayın; Aksine, bir istisna olmalı. Özellikle diyette yeni bir ürün ise, özellikle hamilelikte bireysel tepkinin mümkün olduğu durumlarda.

Bu bağlamda, bazı beslenme uzmanları hamilelik sırasında kekiğin hiç içemeyeceğini savunmaktadır. Örneğin, boğazın yıkanması veya kompresler için infüzyonun bir aracı olarak sadece harici kullanıma izin verilir. Ve her halükarda, tüm prosedürlerin kadın doktorla koordine edilmesi tavsiye edilir.

trusted-source[7], [8], [9], [10]

Geç gebelikte kekik

İlk üç aylık dönemden farklı olarak, özellikle annenin vücudu hipertansiyona eğilimli ise, sonraki dönemlerde hamilelik sırasında kekik tehlikeli olabilir. Tehlike, kan basıncındaki artışın bir düşük yapma tehdidi yaratmasıyla ilgilidir.

Anne-hipotonik, öyle görünüyor, risk bölgesinin ötesindedir. Ancak, Tanrı'nın yaslılara baktığına dair kuralı sürdürürsek, o zaman kadınlar, düşük basınçla bile, aşırı ihtiyaç olmadan, muğlak içecek veya yiyecek kullanmamalıdır.

Hamilelik sırasında bir kekikten çayı değiştirmek için, örneğin, kompresler ve durulama ya da uçucu yağ için bir infüzyon gibi harici uygulama için amaçlanan araçlar mümkündür. Soğuk algınlığı için, kekik kaynatmasına dayanan buhar inhalasyonları yararlıdır.

Yemek tarifleri

Hamilelik sırasında kekik, iç çare olarak (çay, infüzyon, yağ, şurup şeklinde) veya dışarıda durulama, duş, banyo ve komprese olarak kullanılır.

Her zamanki bir içecek hazırlama tarifleri: ısrar etmek için kaynatılmış su ile doldurun. Nüanslar hamilelikte kekik kullanmanın amacı içindedir. Çeşitli ürünlerin hazırlanması için tarifler sunuyoruz.

Çoğu zaman, çay soğuk algınlığı için kullanılır. Bir porsiyon hazırlamak için, çeyrek fincan kaynayan su için bir çay kaşığı ham madde yeterlidir. Enfüzyondan sonra taze iç.

Öksürdüğünde, daha büyük bir parça hazırlayın: 1 çorba kaşığı alın. L. Bir bardak sıcak su üzerine kuru ot, bir saat ısrar edip, sonra 2 yemek kaşığı iç. L. Günde üç kez. Aşağıda daha ayrıntılı olarak tartışılacağı gibi, öksürük çayı bitkilerin bir karışımından etkili bir şekilde ortadan kaldırır.

Su tedavilerinin hayranları kekik banyolarını beğenecektir. Daha önceden yarım saat boyunca buharda pişirilen standart bir banyo için 100 gr çim oranıyla hazırlanırlar.

Şekerli bir şurup şu şekilde yapılır: "saman" içine kesilmiş kekik şekerle (alternatif katmanlar) şekerle kaplanır ve karanlık bir yere konur. Bir cam kavanoz kullanın. 2 hafta sonra, filtre ve kapalı bir kapta saklayın. Mide problemleri için çay katkısı olarak kullanın.

Ballı şurup farklı şekilde hazırlanır. Önce kuru bitkiden 20 g ila 200 ml oranında bir kaynatma yapın. Variyat, sıvının yarısına kadar kaynatılır, soğuduktan ve süzülerek 200 g bal ile karıştırılır. Böyle bir araç hamile kadınlar ve hatta çocuklar için uygundur.

Gebelikte kekikli çay

Hamilelik sırasında kekik, doğru şekilde pişirilirse ve dozda kullanılırsa faydalı ve eğlenceli olabilir. İçecek eşsiz bir aroma ve hoş tadı ve en önemlisi - özellikle soğuk algınlığı karşıtı avantajlara sahiptir. Solunum sistemini dezenfekte eder, bronştan balgamı ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Çimlerin, popüler çocuk ilacı "Pertusin" in bir parçası olduğu bir tesadüf değildir.

Hamilelik sırasında kekikli çay, standart bir tarife göre hazırlanır: bir bardağa demlendirilir, 10 dakika ısıtılır ve süzme işleminden sonra içilir. İlaç özelliklerine ek olarak, ajan ağız boşluğundan hoş olmayan kokuyu giderebilir.

Hamilelik sırasında kekikli çay, normal çay, diğer otlar ile birleştirilir. Bu, içeceğin aromatik ve lezzetli buketini zenginleştirir, yararlı özellikleri geliştirir. Soğuk algınlığı için basit tarifler:

Antitussif çay bir ilaçtır, bu nedenle günde 3 kez 2 yemek kaşığı tüketilir. 1 çorba kaşığı oranında, her zamanki gibi pişirin. Kaynar su bir bardak kaşık. İçecek, VDP'nin bademcik iltihabı, astımı ve soğuk algınlığı için etkilidir.

Çay, hamilelikten önce içkinin tadını çıkarmaya alışmış bir bebeği taşıyan sağlıklı bir kadın tarafından tüketilebilir. Ancak zaman zaman, aktif maddelerin fetüsün gelişimi üzerindeki etkisiyle ilgili kısıtlamalar içilir. İkinci yarısında kekik için tutku hamileliğin sonlandırılması ile doludur.

Gebelikte timus ve ıhlamur

Gebelikte kekik ve ıhlamur soğuk algınlığı veya bronşitin neden olduğu öksürük ilacı olarak kullanılır. Kireç çayı, kekik ilavesiyle gebelikte mevsimsel hastalıkların önlenmesine, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, zevkli bir tat vermeye yardımcı olur. Terleme, febrifüj ve diüretik özellikleri vardır.

Eğer iki porsiyon, ilk belirtilerle birlikte, bir saat içinde tüketilirse, gelecekteki anne hastalığın gelişmesini engelleyebilir. Kokulu içeceğin bir kaşık balının iyileştirici ve tat özelliklerini arttırır.

Geçerken çay stomatit ve angina ile başa çıkmaya yardımcı olacaktır. Bu gibi durumlarda, sadece sarhoş değil, aynı zamanda ağız çalkalamak için de kullanılır. Basit bir içecek hazırlayın: kireç rengi ve kekik kaynar su karışımı dökmek gerekir (bir kaşık almak).

Herhangi bir kontrendikasyon var mı? Diüretik özellikleri göz önüne alındığında, bu çayı gece boyunca tekrar içmemek için tekrar kullanmamak daha iyidir. Uzun süreli kullanımla, içecek böbrekleri ve kalbi olumsuz yönde etkileyebilir. İstenmeyen sonuçlardan kaçınmak için, tüm ürünleri, bu gibi zararsız olanları bile dozlamak gerekir.

Hamilelik sırasında kekik ve nane

Bitkinin güçlü etkisi göz önüne alındığında, kekik ve nane hamilelik sırasında "imkansız, ama çok arzu edilir" kekik olduğunda idealdir. Nane çayı ilave edilen bir tutam çimen kekik nota getirecek ve bir kadının susuzluğunu vücuduna zarar vermeden söndürecektir. Saf nane çayı, küçük miktarlarda, sabah bulantısını ve şişliği ortadan kaldırmak, sindirimi iyileştirmek için tavsiye edilir.

Ağzı diş ağrılarıyla durulamak için nane ilavesiyle artan konsantrasyonda bir infüzyon kullanılır. Her iki bitki analjezik niteliklere sahip olduğundan, etki çifttir. Prosedür geçici bir önlem olarak mümkündür, çünkü eğer diş hasta ise, dişçiye yapılacak bir ziyaret kaçınılmazdır. Sadece bir uzman, annenin ağzındaki enfeksiyon odaklarını ortadan kaldırabilir, bu da fetus için tehlikelidir.

Gebelikte timus ve kekik

Oregano'nun kadın sağlığı üzerinde olumlu bir etkisi vardır: bu, hastalık döngüsünü geri yükler, menopoz sırasında hoş olmayan hisleri ortadan kaldırır. Bu yüzden ikinci adı anakarttır.

Ancak, çoğu kaynakta, kekik, papatya ile birlikte, St. John's wort, aloe ve maydanoz, hamilelik bitkileri sırasında yasak listesinde görünür. Bunlar, abortif özelliklerle veya pelvik organlara artan kan akımıyla yatırılır, ki bu, bu süre zarfında istenmeyen bir durumdur.

Bu nedenle, hamilelikte kekik ve kekik birleştirilmez: ilk önce kısıtlamalara izin verilirse, ikincisinde kısa bir gecikme ve hamilelik şüphesi olsa bile ikincisi kesinlikle yasaktır. Neden böyle bir kategoriklik? Gerçek şu ki anakart, döllenmiş bir yumurtayı anında ayırabilen fitohormonlar içeriyor. Bitki, uterus kas sistemini uyarır ve gebelik döneminden bağımsız olarak kanamayı tetikler.

Üstelik, kekik renginden toplanan küçük bir kokunun kokusu bile, özellikle ilk trimesterde hamile bir kadında büyük sorunlara neden olabilir. Daha sonraki tarihlerde, kekik uygulamasına izin verilir - ancak sadece dışarda ve gebelik sırasında herhangi bir anormallik yokluğunda. Bunu yapmak için, yıkamak için infüzyonu hazırlayın; Rengi dengeler, yüzün şişkinliğini ve sağlıksız görünümünü giderir.

Broth kekik, özellikle baş ağrıları huzursuz ise, saç yıkamak için yararlıdır. Kurutulmuş hammaddelerden elde edilen bir toz - aromaterapi için mükemmel bir araç: hava yollarını temizler, biriken patojen mikroflorayı yok eder.

Kekikten çay sevenler doğumlarından sonra yetişir. Bu dönemde çocuk ve anne için emzirmeyi artırdığı ve alerjiyi önlediği için yararlıdır.

Melissa, kekik ve rezene hamilelikte

Hamilelik sırasında rezene içinde kekik limonu kombinasyonu çok başarılıdır ve uygun şekilde kullanıldığında yararlı olabilir. Bu bitkilerin bir karışımı, 5 aylıktan çocuklar tarafından bile kullanılır - gaz oluşumunun yoğunluğunu azaltmak, bağırsak spazmlarının, anksiyete ve koliklerin giderilmesi.

Şaşırtıcı derecede hoş bir aroması olan B ve C vitaminleri, makro ve mikro elementler üreten limon balsamı - esansiyel yağların bileşiminde. Antiviral, yatıştırıcı, antiseptik, laksatifler, spazmolitik ve benzeri gibi yararlı özelliklere sahiptir. Melissa hamilelikte baş ağrılarını ve uykusuzluğu giderir, sinirleri yatıştırır, toksikoz için iştahı artırır, diş ve alerjik problemleri çözmede yardımcı olur.

Sıradan çay veya kekik ve rezene gibi diğer otlar ile bir karışım çay demlemek, salata ve ek olarak, ağrı ve spazmlar için inhalasyon için kullanılır. Gelecekteki annenin kaynaşmasından gelen donmuş küpler yüzünü silebilir: bu prosedür cildin gençliğini korumanıza yardımcı olur.

Puanlama rezene bebekler için kullanılan syzmalstva özelliklerini bağlantılı; rezene etkili bir şişkinlik ve bağırsak krampları ortadan kaldırır. Hamilelik ile ilgili anlaşmazlıklar vardır: İnsanların iman ederken bir kuvvetle tavsiye ve geleneksel "kara liste" haline getirerek, özellikle ilk üç aylık dönemde ılımlı rezene gösterileri dozlarda ve hatta yararlıdır, yani.

Endikasyon şiddetli toksikozdan muzdarip kadınlara atıfta bulunur: içeceğin yarısına sahip olmak yeterlidir, böylece sabah bulantıları geçer ve iştahın yerini alır. Ama rezene gelen çay içmek için bir doktor tavsiyesi olmadan gerekli değildir, sadece sindirim sistemi kasları değil, aynı zamanda bir çocuk taşırken son derece istenmeyen uterus kaslarını da etkiler. Bir uzmanla tartışılması gereken başka kontrendikasyonlar var.

Herhangi bir şüphe varsa, gebelik sırasında veya kontrendikasyonları olmayan diğer bitkisel içecekler sırasında kekik çayı ile dağıtmak daha iyidir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır