viessmann kombi ateşleme yapmıyor / Kombi Ateşleme Yapmıyorsa Ne Yapılmalı? - Bursay

Viessmann Kombi Ateşleme Yapmıyor

viessmann kombi ateşleme yapmıyor

Kombi Ateşleme Yapmıyorsa Ne Yapılmalı?

  • Gaz kesik olabilir.
  • Doğalgaz vanası kapalı olabilir.
  • Cihazın ateşleme elekrotu arızalı olabilir.
  • Kombi anakartında arıza meydana gelmiş olabilir.
  • İyon elektrotu arızalanmış olabilir.

Tüm bu nedenler elbette önemli. Fakat kombi ateşleme problemi neden yaşanır daha iyi anlayabilmek için önce kombi ateşleme arızası nedir buna bakılmalıdır. Kombiler elektrik, doğalgaz ve su ile çalışan cihazlardır. Dolayısıyla bu kaynaklardan herhangi biri olmadığında kombinizde ateşleme sorunu ortaya çıkabilir. 

Bazı durumlardaysa bu sorununun çözümü son derece basittir. Kombinizin gaz girişleri kapalıysa cihaz ateşleme yapamaz. Dolayısıyla bakmanız gereken ilk şey kombinizin gaz girişlerinin kapalı olup olmadığıdır. Böyle bir durumda endişelenmeden bilinçli bir şekilde müdahalede bulunmak son derece önemlidir.

Kombim Ateşleme Yapmıyor Ne Yapmalıyım?

Kombi ateşleme yapmıyor ise servise başvurmadan önce yapabileceğiniz bazı kontroller var. Fakat yapacağınız işlemler kombinizin durumuna göre değişiklik gösterecektir. Şimdi genel anlamda evinizde uygulayabileceğiniz bazı işlemlerden bahsedelim.

Apartmanda Doğalgazlı Bir Cihaza Sahip Olan Yalnızca Sizseniz;

  • Öncelikle kombinizin gaz vanasına bir göz atın. Aynı zamanda kapınızın dışında bulunan ana vanayı da kontrol etmeyi unutmayın. Baktığınız bu vanalar kapalı ise açmanız gerekir. 
  • Kombinizi resetlemek ise bir başka seçenektir. Tüm vanaların kontrolünden sonra problem hala devam ediyorsa mutlaka kombinizi resetlemeyi deneyin. Resetleme işlemini birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

Tüm bu işlemlerin ardından kombiniz düzelmediyse yetkili bir servisten yardım almanızda fayda var. 

Apartmanda Doğalgaz İle Çalışan Başka Cihazlar Varsa;

İlk önce ocağınızın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Ocak çalışmıyorsa gaz ile ilgili bir problem var demektir. Ayrıca kombinizin yanında bulunan vanaya bakmanızda fayda var. Dış kapınızın yanındaki vananın üstünde mühür varsa maalesef gazınız kesilmiştir.

Bunların yanı sıra su basıncında azalma olmuşsa da bu arıza gerçekleşebilir. Normal şartlarda kombi su basıncının ile 2 arasında olması gerekir. Dolayısıyla kombinizin su basıncı bu aralığın altında ise kombi ateşleme yapmaz. Bunun için kombinize uygun aralığa gelene kadar su basmanız gerekir. Sonrasında kombinizi resetleyin ve çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

ECA Kombi Ateşleme Yapmıyor

ECA marka cihazınız ateşleme yapmamasına sebep olabilecek bazı durumlar şöyle:

  • Kombinizin beyni olarak görev yapan anakartta arızalı olabilir.
  • Kombinizin iyonizasyon veya ateşleme elektrodunda arıza olabilir.
  • Gaz valfi arızalı olabilir.

ECA Marka Kombi Ateşleme Yapmıyor İse Yapmanız Gerekenler

  • İlk önce dairenizin içinde gaz kontrolü yapın.
  • Dairenizin içerisinde gaz akışında bir sıkıntı yoksa cihazınızı resetlemeyi deneyin.

İşlemleri sırası ile yaptıktan sonra sorun hala devam ediyorsa bunu kendiniz çözmeye çalışmayın. Mutlaka yetkili bir servise başvurun.

Demirdöküm Kombi Ateşleme Yapmıyor

Ateşleme arızası diğer markalarda olduğu gibi Demirdöküm marka cihazlarda da karşılaşılan bir durumdur. Şimdi bu tip bir durumda yapmanız gerekenlerden bahsedelim.

Kombinizin ateşleme yapmadığını fark ettiğinizde il önce dairenize gelen gazın durumunu kontrol edin. Daireye gaz gelmediğinde kombiniz arıza durumuna geçecek ve ateşleme yapmayacaktır. Bunun için gaz vanalarını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca dairenize gazın geldiğine emin olmak adına ocağı kontrol edebilirsiniz. Ocağınızda gazın olmaması dairenize de gaz gelmediği anlamına gelir. 

Dairenizde gaz ile ilgili bir problem olmamasına rağmen sorun meydana geldiyse kombi su basıncınızı kontrol edin. Kombinizin su basıncı 1 barın altında ise cihaz ateşleme yapmayacaktır. Kombinize 1,5 bar ile 2 bar arasına gelinceye kadar su basın. Sonrasında kombinizi resetleyin. Tüm işlemlere rağmen kombiniz çalışmadıysa yetkili bir servise danışmanız gerekecektir. 

Demirdöküm Kombinin Ateşleme Yapmama Nedenleri

Demirdöküm marka cihazınız ateşleme yapmıyor ise altında birçok neden yatıyor olabilir. Böyle bir durumda arıza ile ilgili net bir bilgi vermek o kadar kolay değildir. Ancak arızalanabilecek parçalar hakkında bilgi verebiliriz. 

Kombi ateşleme yapmıyor ise arızalı olabilecek parçalar; elektronik kart başta olmak üzere gaz valfi, ateşleme ve iyonizasyon elektrodu olabilir. Ancak servis çağırarak problemin yerinde ve net şekilde tespit edilmesini sağlayabilirsiniz.

Not: Demirdöküm kombilerde ateşleme arızası var ise kombinizin ekranında F28 &#; F29 arıza kodları belirir.

Vaillant Kombi Ateşleme Yapmıyor

Vaillant marka cihazınız ateşleme yapmıyor ise bunun birçok sebebi olabilir. 

  • Anakart arızalanmış olabilir.
  • Gaz armatürü problemli olabilir.
  • Ateşleme ya da iyonizasyon anahlarlarında sorun olabilir.
  • Kombinin ateşleme trafosunda arıza meydana gelmiş olabilir.

Tüm bu arızalar sizin müdahale edemeyeceğiniz sorunlardır. Bu nedenle işi uzmanına bırakmalı ve yetkili bir servise başvurmanız gerekir.

Vaillant Kombi Ateşleme Yapmıyor

Vaillant marka cihazınız ateşleme yapmıyor ise bunun birçok neden sayabiliriz. Direkt servisi aramadan önce yapabileceğiniz birtakım işlemler vardır. Size bu işlemler hakkında kısaca bilgi sunalım.  

  • Doğalgaz ile çalışan tüm cihazların çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
  • Dairede gaz olduğu halde kombi ateşleme yapmıyor ise kombinizi resetleyin.
  • Resetleme işlemini birden fazla kez tekrar edebilirsiniz.

Vaillant kombiniz tüm uygulamalardan sonra hala ateşleme yapmıyorsa işin uzmanından yardım almanız gerekiyor. Aynı zamanda kombi bakımınızı düzenli olarak yaptırdığınızda bu tarz bir problem ile karşılaşma ihtimalinizin de azalacağını unutmayın.

Buderus Kombi Ateşleme Yapmıyor

Buderus marka cihazınız ateşleme yapmıyor ise kullanıcı olarak yapabileceğiniz işlemler elbette ki bir yere kadardır. Müdahale etmemeniz gereken durumlarda sizin ve çevrenizin zarar görmemesi adına mutlaka yetkili servis ile iletişime geçin. 

Buderus Kombi Ateşleme Yapmadığında Yapmanız Gerekenler

  • Dairenizde gaz olduğundan emin olun.
  • Ocağı ve kombi gaz vanasını kontrol edin.
  • Kombi basıncını kontrol edin.
  • Kombi basıncı düşmüşse basıncı ila 2 arasına gelecek kadar yükseltin.
  • Kombinizi birkaç kez resetleyin.
  • Tüm işlemlere rağmen kombi ateşleme yapmıyor ise yetkili bir servise başvurun.

Bosch Kombi Ateşleme Yapmıyor

Bosch marka cihazınız ateşleme yapmıyor ise yetkili bir servise başvurmanız gerekir. Ancak bazen kombinin düzgün çalışmamasının nedeni oldukça basit de olabilir. Böyle bir durumda bazı kontrollerde bulunmanız iyi olacaktır. Aşağıda yer alan kontrolleri gerçekleştirdikten sonra mutlaka kombinizi resetleyin.

  • Kombinizin su basıncının 1 ila 2 bas arasında olduğundan emin olun.
  • Kombi su basıncı 1’in altında ise uygun aralığa gelinceye kadar su basın.
  • Dairenizde elektrik ve doğalgaz olduğundan emin olun.
  • Gaz kontrolü için ocağınıza bakın.
  • Kombinin gaz vanasının açık olduğundan emin olun.

Baymak Kombi Ateşleme Yapmıyor

Baymak marka cihazınız ateşleme yapmıyor ise çoğu zaman yetkili servis ile iletişime geçmeniz gerekir. Ancak bazı durumlarda problemin çözümü son derece basit olabilir. Bunun için aşağıda yer alan işlemleri deneyebilirsiniz. 

  • Dairenizde gazın olduğundan emin olmanız gerekiyor. 
  • Dairenin gaz giriş vanasını kontrol edin.
  • Kombi su basıncının düşüp düşmediğini kontrol edin. Su basıncı ila 2 arasında olmalı.
  • Kombi su basıncı düşükse ibre olması gereken aralığa gelinceye kadar su basın.
  • Tüm bu işlemlerin ardından kombinizi 3 &#; 4 kere sorun geçene kadar resetleyin.
  • Yapılan tüm müdahalelere rağmen sorun devam ediyorsa yetkili bir servise başvurun.

Baymak Kombi Ateşleme Yapmıyorsa Sorun Ne Olabilir?

  • Kalorifer sensörü arızalanmış olabilir.
  • Kombinizin pompası çalışmıyor olabilir.
  • Fan motoru arızalanmış ve çalışmıyor olabilir
  • Kombi ana kartı arızalanmış olabilir.

Vitopend Arıza Kodlarının Anlamları 

F2 Arıza Kodu : Brülör hata veriyor buna bağlı olarak da limit termostat atmış olabilir. Bu esnada tüketicinin müdahale edebileceği herhangi bir durum söz konusu olmamaktadır. Viessman kombi servisi ile irtibata geçiniz.

F2/F3 Arıza Kodu : Brülör çalışır durumdayken cihaz alev almış durumda. Ateşleme elektrotların da ya da iyonizasyon da sorun olabilir. Net çözüm için servis tarafından müdahale gerekir.

F4 Arıza Kodu : Cihaz ateşleme işlemini gerçekleştiriyor ama alevi algılayamadığından sönme yapıyor ve cihazın çalışması duruyor. İyonizasyon da, gaz valf’in de, ateşleme elektrotların da ya da ana kartta sorun olabilir. Servis tarafından görülmesi gerekir.

F30 Arıza Kodu : Peteklere ısı gitmesinde etmen olan ntc sensöründe hasar oluşmuş. Kaloriferlerden sıcaklık alınmayabilir. Servis ile görüşerek sorunun çözümü hakkında detaylı bilgi alınız.

F38 Arıza Kodu : Kaloriferlere sıcaklık veren ntc de temassızlık mevcut. Temassızlık söz konusu olduğu için elektronik kart sensörü göremiyor ve otomatik olarak petekler ısınmıyor. Sensörde ki temassızlığın giderilmesi için servis ile görüşünüz.

F51 Arıza Kodu : Sıcak suyun gelmesinde etkili olan Ntc sensör’ünde ya arıza oluşmuş ya da kısa devre oluşmuş. Bu yüzden de kombi sıcak su akıtmıyor. Sorunun çözümü için viessman kombi servisini arayınız.

B0/B8 Arıza Kodu : Baca sistemi ile alakalı olan baca gazı sensörü’nün temassızlık yaşadığını veya sensör de kısa devre meydana geldiğini belli eden arıza kodudur. Ntc sensör elektronik kart tarafından algılanmıyor. Viessman kombi servisinden destek alınız.

Vitodens Arıza Kodlarının Anlamları 

0b Arıza Kodu : Vitodens kombi ekranında bu arıza kodu belirdiyse ısıtma debisinin suyu düşük diyebiliriz. Eşanjör hava yaptıysa ya da su akış sensörü arızalandıysa kombi bu arızayı verebilir. Bu durumda Vural Petek Temizleme aramalısınız.

OC Arıza Kodu : Şebeke geriliminin düşük yani daireye gelen voltajın düşük durumda olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda sizlere regülatör kullanımı önermekteyiz.

10/18 Arıza Kodu : Dış hava sıcaklık sensöründe temassızlık ya da kısa devre gibi durumlar olduğunda kombi ekranında bu arıza kodları belirmektedir. Bu durumda Vural Petek Temizleme servisini aramalı ve yardım almalısınız.

30/38 Arıza Kodu : Kazan ısı sensöründe temassızlık ya da kısa devre olduğunda Vitodens kombi bu hata kodunu vermektedir. Bu tüketici olarak yapabileceğiniz bir işlem yoktur çünkü sensor değişimi gerekmektedir. Böyle bir durumda sizin direkt olarak Vural Petek Temizleme servisini aramanız gerekmektedir.

50/58 Arıza Kodu : Vitodens kombinin kullanım suyu sensöründe ya temassızlığın ya da kısa devrenin meydana geldiğini belirten hata kodudur. Bu durumda kombiden sıcak su alamazsınız ya da sorun yaşarsınız. Çözüm için Vural Petek Temizleme servisini aramanız gerekmektedir.

51/59 Arıza Kodu : Kombinin çıkış sıcaklık ntc sinde ya temassızlığın ya da kısa devrenin oluştuğunu belirten hata kodudur. Bu durumda teknik destek ve yardım için Vural Petek Temizleme  servisine ulaşmanız gerekmektedir.

A9 Arıza Kodu : Oda termostatı ile bağlantı kurulamadığının yani iletişime geçilemediğini belirten hata kodudur. Bu durumda tüketici olarak yapılabilecek bir işlem yoktur. Servisin görmesi gerektiği için Vural Petek Temizleme  servisini aramanız gerekmektedir.

Vitopend Arıza Kodlarının Anlamları 

Göstergede ; ” Bar” ve ” Psı”  yanıp sönerse; Kombi ekranında bu yazılar yanıp sönüyor ise bu gaz bağlantı basıncının düşük olduğunu gösterir. Bu durumda tüketici olarak müdahale etmeniz gereken bir işlem olmamaktadır. Vural Petek Temizlemeden bilgi alınız.

10/18 Arıza Kodu : Kombinin dış hava sıcaklık sensöründe kısa devre ya da temassızlık oluştuğunu belirten arıza kodudur. Dış hava sıcaklığını ölçme ve karta bildirme görevinde olan sensörde sorun olduğu için sensör değişimi gereklidir. Bu konuda gerekli yardımları Vural Petek Temizlemeden bilgi alınız.

30/38 Arıza Kodu : Cihazın kazan ısı sensörü kısa devre yaptığında ya da temassızlık söz konusu olduğunda kombi bu uyarı kodlarını vermektedir. Bu durumda petekler ısı sağlamaz ve sensör değişimi gerekebilir. Viessmann kombi servisini aramalı ve konu Vural Petek Temizlemeden bilgi alınız.

50/58 Arıza Kodu : Boyler ısı sensöründe kısa devre olması ya da temassızlık olması sebebiyle sıcak suyun hazırlanamadığını belirten arıza kodudur. Böyle bir durumda gereken yardımları Vural Petek Temizlemeden bilgi alınız. .

51/59 Arıza Kodu : Sıcak su sensöründe kesinti olduğunda ya da kısa devre oluştuğunda vitopend kombi ekranında bu uyarı kodları gözükmektedir. Bu durumda kombi sıcak su sağlamaz ve sensörün değişimi gerekebilir. Vural Petek Temizleme den bilgi alınız. .

OC Arıza Kodu : Kombiye girişi olan voltajlarda düşüklük olduğunu belirten koddur. Bu kod ekranda belirdiği sürece cihazdan verim alınmayabilir. Voltajlar yükseldiğinde cihaz da düzelecektir. Fakat bu sorun sık sık yaşanırsa kombinin beynine zarar verebilir. Servis tarafından kombi regülatörü takılıp voltaj problemine son verilmelidir. Vural Petek Temizlemeden bilgi alınız.

Vitopend Kombi Kodları, Vitopend Hata Kodları

Vitopend Arıza Kodlarının Anlamları

OE Arıza Kodu : Özellikle bacalı kombilerde baca çekişi kontrolünün devreye girdiğini belirten hata kodudur. Böyle bir durumda tüketici olarak bir süre kadar beklenmelidir. Göstergede hala aynı sorun beliriyorsa baca ile alakalı sorun yaşanıyor diyebiliriz.

B0/B8 Arıza Kodu : Baca gazı sensörü hissedilmediğinde ya da kısa devre yaptığında kombi ekranında beliren arıza kodudur. Böyle bir durumda cihaza müdahele Vural Petek Temizlemeden bilgi alınız.

F2 Arıza Kodu : Aşırı ısı termostatının devreye girip cihazı geçici süreliğine bloke ettiğini gösteren koddur. Kombiye reset atıp kısa bir süre bekleyiniz. Düzelmediği Vural Petek Temizlemeden bilgi alınız.

F3 Arıza Kodu : Brülörün devreye giriş sırasında ateşleme sistemi alev uyarısı vermeye başlamış durumda. Cihaza birkaç kez reset atınız. Düzelmiyor ise Vural Petek Temizlemeden bilgi alınız.

F4 Arıza Kodu : Kombinin ateşlemeyi olması gerektiği yaptığı ancak alevi algılamadığını için verim sağlamadığı durumlarda kombi ekranında bu uyarı belirmektedir. Böyle bir durumda ateşleme elektrotlarında, gaz valfinde ya da iyonizasyonda sorun yaşandığını söyleyebiliriz. Sorunun çözümlenmesi için Vural Petek Temizlemeden bilgi alınız. .

Vitodens Arıza Kodlarının Anlamları 

OF Arıza Kodu : Viessman vitodens kombi ekranında bu arıza kodu belirdiği zaman kombinin bakıma ihtiyacı var demektir. Bu durumda kombi bakım talebinde bulunmak adına Vural Petek Temizleme.

10/18 Arıza Kodu : Dış hava sıcaklığının kontrolünü yapan dış hava sensöründe kısa devre ya da temassızlık olduğunda kombi ekranında bu arıza kodu belirmektedir. Sensör değişimi gerekeceği için Vural Petek Temizleme servisini arayarak yardım almalısınız.

20/28 Arıza Kodu : Kontrol işleminin gidiş ısı sensörü olmaksızın devam ettiğini belirten hata kodudur. Bu durumda sıcaklık sensöründe temassızlık ya da kısa devre de olabilir. Sizin Vural Petek Temizleme aramanız gerekmektedir.

30/38 Arıza Kodu : Vitodens kombinin kazanının sıcaklık sensöründe temassızlık ya da kısa devre olduğunu belirten uyarı kodudur. Bu durumda sensörün değişimi gerekmektedir. Sorunun hem teşhisi hem de çözümü için Vural Petek Temizleme servisini aramalısınız.

Vitodens Arıza Kodlarının Anlamları 

OF Arıza Kodu: Vitodens kombi bu arıza kodunu veriyor ise kombinin periyodik bakıma ihtiyacı var demektir. Bakım konusunda yardım almak için Vural Petek Temizleme servisini aramalısınız.

10/18 Arıza Kodu : Dış havanın ısısını kontrol etme aynı zamanda kombiye bildirme görevinde olan hava sensöründe temassızlık ya da kısa devre sorunu olduğunda ekranda bu uyarı kodu belirir. Bu durumda Vural Petek Temizleme servisini arayarak yardım alınız.

20/28 Arıza Kodu : Sistemin gidiş ısı sensöründe temassızlığın ya da kısa devrenin yaşandığı durumlarda kombi ekranında bu arıza kodları yer almaktadır. Gidiş ısı sensörü olmaksızın kontrol işleminin gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Bu Vural Petek Temizleme servisinden yardım almalısınız.

30/38 Arıza Kodu : Cihazın kazanının ısı sensöründe temassızlık ya da kısa devre yaşandığını belirten hata kodudur. Bu durumda Vural Petek Temizleme  ile iletişime geçmelisiniz.

40/48 Arıza Kodu: Karışım vanalı ısıtma devresinin gidiş ısı sensöründe ya temassızlık ya da kısa devre olduğunda kombi ekranında bu arıza kodları görünmektedir. Bu durumda sorunun çözümlenmesi açısından Vural Petek Temizleme servisinden yardım almanız gerekmektedir.

50/58 Arıza Kodu: Vitodens kombinin ekranında bu arıza kodları belirdiyse, boylerin ısı sensöründe kısa devrenin ya da temassızlığın oluştuğu anlamına gelmektedir. Bu durumda tüketici olarak cihaza müdahale etmemeli Vural Petek Temizleme servisiyle görüşmelisiniz.

51/59 Arıza Kodu : Çıkış sıcaklık sensöründe arıza olması sebebiyle sıcak suyun hazır olmadığını belirten uyarı kodudur. Bu durumda temassızlık ya da kısa devre sorunu var diyebiliriz. Sorunun çözüme ulaşması için Vural Petek Temizleme ile iletişime geçmelisiniz

A7 Arıza Kodu : Vitodens kombinin kontrol kullanım ünitesinde problem olduğunu belirten arıza kodudur. Böyle bir durumda tüketici müdahalesi gerekmez Vural Petek Temizleme servisini aramalı ve yardım almalısınız.

A8 Arıza Kodu : Kombinin devirdaimini sağlayan pompasında sorun olduğunda ya da en düşük debi değerlerine erişemediğinde kombi ekranında bu uyarı kodu belirmektedir. Sorunun ortadan kalkması Vural Petek Temizleme servisini arayıp yardım almalısınız.

A9 Arıza Kodu : Karışım vanalı ısıtma devresi devredeyken brülör alt sıcaklık kuvvetinde çalışmaktadır. Sadece bir karışım vanasız sıcaklık devresi devredeyken bu durumda brülör kilitli bloke konumuna gelmektedir. Bu durumda pompa kilitlenmiş ve görevini yapmıyor olabilir. Bu durumda Vural Petek Temizleme  servisine ulaşmalı ve yardım almalısınız.

B0 Arıza Kodu : Baca gazındaki sıcaklığı ölçme görevinde olan sensörde kısa devre olduğunda kombi ekranında bu uyarı kodu belirmektedir. Bu durumda sensörün değişimi gerekebileceği için Vural Petek Temizleme  servisini aramalısınız.

B1/B5 Arıza Kodu : Teslimat işlevine göre kullanım ünitesinde iletişim aksaklık ya da dahili arıza olduğunda kombi ekranında bu arıza kodlarından biri belirmektedir. Bu durumla alakalı yardımları Vural Petek Temizleme servisinden almalısınız.

B4 Arıza Kodu : Kombinin sıfır derece dış hava ısısını göre dahili hata meydana geldiğini belirten hata kodudur. Böyle bir durumda direkt olarak Vural Petek Temizleme servisini aramalı sorunun çözümünü sağlamalısınız.

B7 Arıza Kodu : Vitodens kombi ekranında bu uyarı kodu belirir ise kazanın kodlama fişinde problem oluştuğunu anlayabiliriz. Bu Vural Petek Temizleme servisiyle görüşmeniz yardım almanız gerekmektedir. .

B8 Arıza Kodu : Baca gazı ısı sensöründe temassızlık oluştuğunda kombi ekranında beliren arıza kodudur. Bu durumda sensör değişimi için Vural Petek Temizleme servisiyle iletişime geçmelisiniz.

Ba Arıza Kodu: Vitodens kombi bu uyarı kodunu veriyor ise karışım vanalı ısı devresinin M2 si ek bağlantı setinde iletişim sorunu yaşanıyor demektir. Konu hakkında gereken yardımları almak için Vural Petek Temizleme servisini aramalısınız.

Bc Arıza Kodu : Kombinin ısıtma devresi 1 Aynı zamanda 2 deki uzaktan kumanda oda termostatı ile iletişim sorunu yaşadığında kombi ekranında bu uyarı kodu belirmektedir. Bu durumun çözümlenmesi için mutlaka Vural Petek Temizleme aramalısınız.

Be Arıza Kodu: Oda termostatı ile iletişime geçilmediğini belirten hata kodudur. Bu durumda termostat ayarlarının yapılması açısından Vural Petek Temizleme servisini aramalısınız.

Bf Arıza Kodu: Lon iletişim modülünde hata olduğunu belirten hata kodudur. Sorunun çözümlenmesi için Vural Petek Temizleme servisini aramalısınız.

C4 Arıza Kodu: Vitodens kombi bu uyarı kodunu veriyor ise open term ek bağlantı orantısı sağlayan modül ile iletişim sorunu yaşanıyor demektir. Vural Petek Temizleme  ile görüşmeli bu konuda yardım almalısınız.

C5 Arıza Kodu : Kombinin sirkülasyonunu sağlayan pompasında sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda sizin direkt olarak Vural Petek Temizleme  servisini aramanız yardım istemeniz gerekmektedir.

C6 Arıza Kodu : Sıcaklık devresi 1 Aynı zamanda 2 deki devir kontrolü harici sıcaklık devresi devirdaim pompası iletişim sorunu yaşıyor demektir. Bu durumda viessmann kombi servisini arayarak konu hakkında yardımlar alınız.

Cd Arıza Kodu : Vitocom de iletişim sorunu yaşandığı zaman kombi ekranında bu hata kodu belirmektedir. Bu durumda viessmann servisini arayarak yardım almalısınız.

CE Arıza Kodu: Harici ek bağlantı sağlama görevi olan modül ile iletişim kesildiğinde kombi ekranında bu uyarı kodu belirmektedir. Bu durumda Vural Petek Temizleme  servisini arayıp yardım almalısınız.

Da Arıza Kodu : Kontrol işletme devresinin oda sıcaklığından bağımsız bir şekilde devreye girmesi sayesinde beliren hata kodudur. Bu durumda karışım vanasız sıcaklık devresi 1 ya da 2 nin sıcaklık sensöründe kısa devre oluşmuş diyebiliriz. Sizin direkt olarak Vural Petek Temizleme  servisini aramanız gerekmektedir.

Dd Arıza Kodu: Oda sıcaklığından bağımsız ısıtma devresi 1 ya da 2 nin sıcaklık sensörlerinde kesinti olduğunu belirten hata kodudur. Bu konuda gereken yardımları Vural Petek Temizleme servisinden alabilirsiniz.

E4 Arıza Kodu: Vitodens kombide E4 uyarı kodu belirir ise 24 volt besleme gerilimi sorunu yaşanıyor demektir. Bu durumda cihazın kontrolü için Vural Petek Temizleme servisini aramanız gerekmektedir.

E5 Arıza Kodu: Vitodens kombi alev güçlendirici sorunu olduğunda bu uyarı kodunu verir. Bu durumda kombi alev almıyor demektir. Bu durumda yapılması gereken Vural Petek Temizlemeyi  aramak ve yardım almaktır.

E8 Arıza Kodu: İyon akımının yeterli mesafede olmadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda kombi ateşleme işlemini yapamayabilir. Cihaza müdahale etmemeli Vural Petek Temizleme  servisini aramalısınız.

E9/EC/EA Arıza Kodu: Kalibrasyon esnasında iyon akımı yeterli mesafede değilse kombi arızaya geçiyor demektir. Bu durumda tüketici olarak müdahale edebileceğiniz bir işlem söz konusu değildir. Sorunu önce tespiti sonra çözümü için Vural Petek Temizleme  servisi çağırmanız gerekmektedir.

Ed/F0 Arıza Kodu: Brülörün arızaya geçmesi sebebiyle dahili iç hatanın meydana geldiğini belirten hata kodudur. Arızanın sebebini bulmak ve çözüme ulaştırmak için Vural Petek Temizleme servisini aramanız gerekmektedir.

E4 Arıza Kodu : Kombi ekranında bu uyarı kodu belirdi ise brülör devreye giriyor fakat alev alma sinyali zayıf kalıyor demektir. Bu durumda kombi verim sağlamayabilir. Vural Petek Temizleme servisinin görmesi sorunu tespit edip müdahale etmesi gerekir.

EF Arıza Kodu: Alevin oluşmasından sonra düzelebilir bir arıza kodudur. Sorun düzelmez devam ederse viessmann kombi servisinden yardım almalısınız.

F1 Arıza Kodu : Baca gazının emniyet termostatını aştığı durumlarda kombi ekranında beliren koddur. Bu durumda brülör arızaya geçmiş diyebilirizVural Petek Temizleme servisini yardım için aramalısınız.

F2 Arıza Kodu : Sıcaklığı sıfırlama görevinde olan sensörün atmış durumda olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda tüketicinin yapabileceği bir işlem yoktur. Vural Petek Temizleme  görüp müdahale etmesi gerekmektedir.

F3 Arıza Kodu : Brülörün çalışmak için devreye girmesi ile birlikte alev sinyalinin de devreye girdiğini belirten hata kodudur. Bu durumda sorunu çözümletmek açısından Vural Petek Temizleme servisini aramanız gerekmektedir.

F8 Arıza Kodu: Vitodens kombi ekranında bu uyarı kodu belirdi ise yakıt vanasının geç kapandığını söyleyebiliriz. Bu durumda tüketici cihaza müdahale etmemeli Vural Petek Temizleme  servisini arayıp yardım istemelisiniz.

F9 Arıza Kodu : Brülörün devreye girmesinden sonra fanın devrinin düşük kaldığını ve bunu karşılamadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda direkt olarak Vural Petek Temizleme ile görüşmeniz gerekmektedir.

FA Arıza Kodu : Fanın görevini tamamlaması sonrasında durmaması yani çalışmasına devam etmesi durumunda kombi ekranında beliren hata kodudur. Konu hakkında bilgi ve yardım için Vural Petek Temizleme  servisini aramalısınız.

FC Arıza Kodu : Gaz valfinde ya da modülasyon valfinde sorun olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda baca gazı hattı kapamış da diyebilirizVural Petek Temizleme servisini aramalı konu hakkında yardım almalısınız.

Fd Arıza Kodu : Vitodens kombi ekranında bu uyarı kodu belirir ise brülör beyninde problem olduğunu anlayabiliriz. Bu durumda cihaz çalışmayabilir yani verimli olmayabilir. Bu nedenle de sorunun kalkması açısından Vural Petek Temizleme servisini aramanız gerekmektedir.

FE Arıza Kodu: Brülörün arızaya geçtiğini ya da bloke olduğu durumlarda Vitodens kombi ekranında beliren arıza kodudur. Bu durumda kodlama fişi arızalı ya da devre kartı hasar görmüş diyebiliriz. Vural Petek Temizleme ile görüşmeli bu konuda yardımlar almalısınız.

FF Arıza Kodu : Dahili hata oluştuğunda ya da reset tuşu kilitlediğinde Vitodens kombi ekranında bu uyarı kodu belirmektedir. Bu durumda tüketici olarak bir süre sorunun düzelmesi için beklemeniz gerekmektedir. Sorun hâlâ devam ederse mutlaka Vural Petek Temizleme ile görüşüp yardım alınız.

Viessmann kombi devreye girmiyor sorunu kombinizin hiç çalışmadığını gösterir. Isınmanız ve sıcak sudan faydalanmanız için kullandığınız kombiler iklimlendirme cihazları arasında önemli bir yere sahiptir. Ev ya da iş yerlerinin kombili olması da az ücret ödeyerek çok ısınma sağlandığı için tercih sebebi olmaktadır. Cihazınızın yıllık bakımlarını yaptırarak onun ömrünü artırabilirsiniz. Ayrıca verimli bir şekilde ısınma sağlamanız için de kombi bakımları önemlidir. Hayatınızda önemli bir yere sahip olan kombilerinizin bakımlarını yaptırmayı ihmal etmemelisiniz.

Bakımı ihmal edilmiş kombilerde çalışmama durumları görülür. Bunun birçok sebebi vardır. Araştırılarak incelenmesi gerekir. Sizler öncelikle kombinin vanasının açık olduğundan emin olmalısınız. Su göstergesinin de 1,5 bar olmasına önem vermelisiniz. Kombinin devreye girmemesindeki diğer nedenler şunlardır:

  • Fan motoru arıza yapmış olabilir.
  • Fan motoru kirlenmiş olabilir temizlenmesi gerekir.
  • Dış hava sensörü arızası oluşmuş olabilir.
  • Hava prosestatı arızalanmış olabilir.
  • Anakart arızası gündeme gelmiş olabilir.

Kişiler kombileri çalışmadığı durumlarda genel kontrollerini yaptıktan sonra servis desteği almalıdır. Viessmann servisi karşılaştığınız kombi sorunlarınızda yanınızdadır.

Kombi Ateşleme sorunu

Kombi Ateşleme sorunuKombi neden ateşlemez, Kombi neden alev almaz Bir çok tüketicinin şikayetlerinin başında Kombi ateşleme yapmıyor,

Kombi alev almıyor, şikayeti yer almaktadır..! Yada KombiAteşleme yapıyor geri sönüyor gibi sorunlar yer almaktadır.

Peki ateşleme yapmayan veya ateşleyip geri sönen kombi için neler yapılabilir. Tüketici olarak Belli başlı kontrol etmemiz gereken bazı işlemler vardır.

Bizim burada tüketici olarak yapmamız gerekenler sırası ile şunlardır. Öncelikle Kombi neden çalışmaz Başlıklı yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz. Bu nedenleri inceledikten sonra

Büyük bir ihtimalle kombi çalışacaktır. Eğer kombi çalışmaz ise Tekrar bu sayfaya dönebilirsiniz. Kombi ateşleme elektrotları sayesinde ateşleme yapar. Ateşleme grubu şu parçalardan oluşmaktadır;

Kombi Ateşleme sistemi..!

  1. Çakmak Buji
  2. Çakmak trafosu (Manyeto)
  3. İyonize çubuğu
  4. Baca Fanı
  5. Hava akış sensörü
  6. Elektronik Ana kart
Kombi Ateşleme sorunu

Kombi ateşleme sorunu

Evet kombi ateşleme sistemi bu parçalardan oluşmaktadır. Çakmakların çakmama&#;sının en büyük nedenlerinden bir tanesi kombinin bakımsız olması eğer yıldır kombiye bakım yaptırmadıysanız boşuna uğraşmayın hemen bizi arayın gelelim 🙂

Eğer her kış muntazam bir şekilde kombi bakımını yaptırıyor iseniz. Bakmanız gereken yerleri sırası ile yazıyorum..!

Kombi Ateşleme Problemi

  1. Baca yerinden çıkmış&#;mı.?
  2. Baca ağzında kuş yuvası var&#;mı..?
  3. Dış cephe mantolama yapıldı ise baca ağzı kapalı&#;mı..?
  4. Baca ağzı yukarı bakıyor&#;mu..?
  5. Lodos veya poyraz rüzgar var&#;mı..?
  6. Kar yağıyor&#;mu..?

Evet Yukarıda yazmış olduğum tüm maddeler ile karşılaşmış bir usta olarak sizlere sırası ile bu sorunlardan nasıl kurtulacağınızı yazacağım:

Kombi Ateşleme sorunu

#Baca yerinden çıkmış&#;mı..?

Her hangi bir nedenden ötürü çamaşır ipi, Top çarpması veya güvercinlerin bacaya konması sonucu baca takıldığı yerden çıkabilir.

Baca yerinden çıkmış ise kombi ekranında hata kodu görünür bu kodlar genel olarak şunlardır..; f5 -EEF1-FC4-EE82 hatası alırsınız.

Bu durumda bacayı kombi çıkış dirseğinden takip ederek bacanın nereden çıktığını kontrol ediniz..! Baca 2 Parçadan meydana gelmiştir.

A) Atık gaz Tahliye borusu (Çapı dar olan alüminyum boru)

B) Temiz hava emiş Borusu (Beyaz olan Çapı Geniş boru)

Eğer baca yerinden çıkmış ise servis çağırmanızı tavsiye ederim..! Çünkü baca takma işlemi kolay değil. Kolay gibi görünse&#;de aslında zor bir işlemdir.

Baca yanlış takılmasından ötürü, yada bacayı takarken Balkondan sarkmalar sonucu hayati tehlike doğurabilir. Bu ihtimalin meydana gelmemesi için tekrar söylüyorum servis çağırınız.  Eğer ne yaptığınızı biliyor iseniz,

A) Atık gaz Tahliye borusu (Çapı dar olan alüminyum boru)  Yerine takılı olduğuna emin olunuz eğer yerinden çıkmış ise yerine dikkatli bir şekilde takınız.

B) Temiz hava emiş Borusu (Beyaz olan Çapı Geniş boru) Genelde bu boru yerinden çıkar..! Beyaz çapı geniş olan boruyu yerine dikkatlice takınız, bacanın yerine takıldığına emin olduktan sonra

Kombi,yi tekrar çalıştırınız. Eğer arıza ışığı yanıyor ise resetleyiniz. Kombi devreye girmez ise servis çağırınız.

#Baca ağzında kuş yuvası var&#;mı..? Baca ağzında kuş yuvası var ise..! Kuş yuvasını başka yere alınız, Bacayı iyice temizleyiniz. Genelde kuşlar baca ağzına yuva yapmaması için kuşluk diye tabir edilen siyah koruyucu bir ızgara vardır.

Bu parça yerinde yok ise bizimle irtibata geçiniz. Bu parçanın mutlaka olması gerekmektedir. Aksi taktirde kuşlar oraya girebildiği için yuva yapmaktadırlar. Daha sonra kombi cihazını çalıştırınız. Eğer devreye girmez ise servis çağırınız.

Baca Ağzı Kuşluk

Kombi Ateşleme sorunu

Kombi Ateşlemiyor..!

#Dış cephe mantolama yapıldı ise baca ağzı kapalı&#;mı..? Karşılaştığımız sorunlardan bir diğeri Bina dış cephe mantolama sırasında baca ağzının kapatılması,

Genel olarak Temiz hava emiş borusunun ağzı kapanmaktadır, Bu olay sonucunda kombi brülörü yanma gerçekleşmesi için taze hava (oksijen) Gereksimini karşılayamadığı için yanma gerçekleşmez

Bunun sonucunda Kombi ateşleme yapmaz, bu işlemi kombi 3 defa tekrarladıktan sonra arıza ışığı yanar. Bu arızanın önüne geçmek için Dış cephede bulunan temiz hava emiş borusu girişini

Dikkatli bir şekilde Temizleyiniz, Daha sonra Arıza ışığı yanan Kombi cihazını resetleyip çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz, Eğer devreye girmez ise servis çağırınız.

Temiz hava emiş Borusu 

Kombi Ateşleme sorunu

#Baca ağzı yukarı bakıyor&#;mu..?Eğer baca ağzı yukarı doğru meyilli ise Yağmur yağdığında baca ağzından giren yağmur suyu kombi cihazını çürütür parçaları bozar.

Kesinlikle kombi baca ağzı yukarı meyilli olmamalı, eğer böyle bir durum söz konusu ise ve kombi cihazı balkona takılmış ise Bacayı kendi imkanlarınızla meyli aşağı doğru ayarlayabiliyorsanız ayarlayınız. Yada servis çağırınız.

Eğer kombi Bacası duvardan çıkmış ise baca ağzı meylini Bilir kişiye veya servise yaptırınız. Daha sonra kombi içinde bozulan parçalar var&#;mı..? Kontrol ettiriniz..!

Genel olarak Hava sensörü veya fan motorunun bozulmasına sebebiyet verir. Uzun zamandır yağış alıyorsa hasar dahada büyük olabilir. Kontrolünü sağlayıp Gereken işlemler yapıldıktan sonra kombi çalışmaya devam edecektir.

#Lodos veya poyraz rüzgar var&#;mı..?

Yüksek veya açık bir alanda ikamet ediyorsanız Poyraz havalarda sık sık f5 -EEF 1-FC4-EE82 hatası alırsınız. Rüzgar azaldığında kombi kendi kendine düzelir.

Tüketici olarak bizim bu durumda yapabileceğimiz sadece kombi baca ağzına doğru oluşan rüzgarı engellemek peki bu işlemi nasıl yapabilirsiniz..!

Bu işlem Basit gibi gözükebilir fakat kombi cihazı balkona takılmış ise müdahale daha kolay olur. Baca ağzından en az 30cm uzaklıkta Rüzgarı engelleyen bir paspas tutturmak olacak.

En sağlıklısı kombi servisi çağırıp bir dirsek vasıtası ile bu duruma kalıcı bir çözüm bulabilirsiniz. Dirsek ağzı sağa veya sola takılması gerekmektedir. Aşağı veya yukarı takılmaz.

#Kar yağıyor&#;mu..?

Karlı havalarda f5 -EEF 1-FC4-EE82 hatası alıyorsanız baca ağzına Kar Birikmiş demektir. Bu arızanın önüne geçebilmek için sık sık baca ağzını kardan temizlemek olacak.

Bu işlemi ılık bir su ile baca ağzında biriken karı eritmek olacak. Burada dikkat edilecek husus ise döktüğünüz ılık suyun baca ağzından kombiye akmasını engellemek.

Böylece Kombi ateşleme arızası problemini çözmüş oldunuz. Konforlu ısınmanız dileği ile. Bir sonraki yazımızda Kombi neden su akıtır yazısını inceleyebilirsiniz. Aklınıza takılan her hangi bir soru görüş veya öneri olursa Aşağıda yorum kısmında bize yazabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası