evde yulaf bar yapımı / Granola bar nasıl yapılır? Evde granola bar yapımı için kolay tarifi

Evde Yulaf Bar Yapımı

evde yulaf bar yapımı

Yulaf Ezmeli Kuru Yemişli Bar Tarifi

sağlıklı bar

Doyurucu ve gayet de lezzetli ev yapımı, sağlıklı bir tarifim var: Yulaf Ezmeli Kuru Yemişli Bar Tarifi&#;

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Çekirdek içi, çiğ badem, çiğ fındık, ceviz
  • 4 adet kuru incir
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Yapılışı:

Yulaf ezmeli kuru yemişli bar yapımı için öncelikle kuru inciri 5 dk kadar sıcak suda bekletiyoruz ve böylece yumuşamasını sağlıyoruz.

Yulaf ezmesi, hindistan cevizi tozu, çekirdek içi, çiğ badem, çiğ fındık ve cevizi önceden ısıttığımız derecelik fırınımıza veriyoruz. 5 dk kadar fırınlıyoruz. Süreye dikkat etmekte fayda var çünkü hindistan cevizi tozları hemen kararabilir.

Bu arada yumuşayan kuru incir, bal ve pekmezi robottan geçiriyoruz.

Fırınladıklarımızı derin bir kap içine alıp; üzerine robottan geçirdiğimiz kuru yemişli karışımı döküyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

Yağlı kâğıt serdiğimiz bir kap içine karışımımızı döküyoruz ve iyice bastırıyoruz.

Buzdolabına kaldırıyoruz ve 2 saat bekletiyoruz.

Sonrasında dilimlere ayırarak, üzerini benmari usulü erittiğimiz bitter çikolata ile süslüyoruz.

Afiyet olsun&#;

 

editor

Granola (Müsli) Bar

Neyse, ben onu denedikten sonra akşamüstleri acıktıkça sütle birlikte bir tane yemeye başladım. Bizim ofisin kantininde satıldığı için zaten elimizin altındaydı sürekli. Sonra bir gün tane alıp eve getirdim, eşim de bağımlısı oldu. Akşam geç vakte kadar oturuyorsam mutlaka karnım acıkır, işte o zamanlar için kurtarıcım oldu, bir fincan süt yanına da müsli bar yemek alışkanlık yaptı. Benim için normal bir durum değildi, çünkü ben hiç bisküvi, gofret, kraker v.s. seven biri değilim, herhangi bir paketli ürünle de bu kadar uzun ilişkim hiç olmadı. Kesin bıkarım dedim ama aylardır bıkmadım. Tek dileğim, umarım içinde zararlı bir şey yoktur :)))

granola bar

Şu Corona karantinası döneminde bir gün baktım bizim zula tükenmiş, her yerde de bulunmuyor bu meret, uzun zamandır da aklımdaydı bunu evde yapmam lazım, en azından ne yediğimi bilirim diyordum. Ee bir de öyle bir tüketiyoruz ki yazık yani verilen paraya. Zaten o niyetle geçen ay Tchibo'dan müsli bar kalıbı almıştım. Tam zamanıdır denemenin dedim. 

Tarif olarak kalıbın içinden çıkan tarifi baz aldım ama epeyce değiştirdim kendime göre. Normalde çok çekiniyordum granola bar yapımından, mantığını bilmediğim için ne eklemek lazım, nasıl sonuç verir falan hiç net değildi kafamda ama yavaş yavaş oturmaya başladı. Bundan sonra çok sık yaparım. Tabii kalıpların hakkını vermek lazım :)) Bu arada internette gördüm, granola kalıbı yoksa da muffin kalıbınız var diyelim onun dibine 1 parmak kalınlığında koyup bardakla sıkıştırıyorsunuz, o şekilde de yuvarlak granola barlarınız oluyor. Ya da bir tepsiye sıkıştırarak yayıp pişireceksiniz, soğuyunca da keseceksiniz. 

granola bar

Ben ilk pişirdiğimde biraz ılıkken yedim, hatta instagrama koydum bu biraz fazla tatlı geldi bana diye ama ertesi gün sütle yediğimde tadı normal geldi. Şimdi tarifi yazmak için elime alınca fark ettim, tarifte 2 yemek kaşığı da esmer şeker vardı, onu koymasaydım normal lezzette olacaktı ama ben tarife sadık kalmak için düşünmeden ekledim :)) Tarifi o şekilde yazıyorum, siz isterseniz koymayabilirsiniz. Ben de sonraki sefer koymayı düşünmüyorum. tarifte 4 kaşığa yakın bal vardı benim daha önce MakarnaLütfen den aldığım elma özüm vardı yarı yarıya onu kullandım. Siz elma özü yerine tamamını bal ya da onun yerine pekmez de kullanabilirsiniz.

 

Diyet granola bar tarifi ile ara öğünlerinizde hem besleyici hemde uzun süre tok tutucu bir alternatif yaratacağınızı unutmayınız. Hemde düşük bütçeli.

Granola Bar Nedir?

Granola bar sayesinde günlük besin, vitamin, enerji ve protein ihtiyacınızı ara öğünlerinizde giderebilirsiniz. Granola bar tüketiminizi ara öğün alternatifi olarak değerlendirebilirsiniz. Haftasonu eşiniz, aileniz ve çocuklarınız ile beraber eğlenerek üretebileceğiniz bu tatlınızı işyerinizde çalışırken veya yoğun günlük temponuz sırasında çantanızdan çıkararak açlık hissettiğiniz durumlarda ısırıklar alarak kullanabilirsiniz.

YouTube video

Granola Barın İçindekilerin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

İş yaşamı, şehir hayatı ve sosyal yaşam arasındaki koşuşturmaca süresince bazı öğünlerin atlanması muhtemeldir. Gerek diyet yaparken gerek de diyet yapmazken öğünlerin atlanması yapılacak en büyük hatalardandır. Öğünler atlanmasa dahi besleyicilikten uzak atıştırmalıklarla atlanması durumu da aynı olumsuz etkilerin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Özellikle kahvaltının, öğle yemeğinin ve bazı durumlarda ara öğünlerin sorunsuzca atlatılabilmesi için granola bar yada yulaf bar oldukça etkili bir besindir. Granola barlarının kalorisi, içerisindeki malzemelere göre değişmekle birlikte oldukça düşüktür. Kalorisinin aksine besin değerleri ise oldukça yüksektir. Yani yeteri kadar granola bar tüketilmesi halinde hem oldukça besleyici bir öğün atlatılacak hem de fazla kalori alınmayacaktır. Tüm bunlar, granola barın tüketim hızının yüksek olmasından dolayı çok kısa sürede yapılacaktır. Yani hem iş hayatında hem de günlük koşturmacada granola barın tüketimi çok kolaydır. Öğün atlanmamış, diyet aksatılmamış olur.

Granola barın içerisinde kişinin damak tadına göre çok farklı malzemeler bulunabilir. Standart yulaf bar tarifinin içerisinde yulaf, bal ve fındık vardır. Ayrıca mısır patlağı, pekmez, fıstık, ceviz, badem, kinoa, keten eklenmesi de söz konusudur. Granola barın hazırlanmasında, granola barı tüketecek kişinin istekleri göz önünde bulundurulur. Hazırlanması oldukça kolay bir kurabiye olduğundan dolayı da farklı farklı lezzetler sürekli olarak denenebilir.

Youtube Kanal Abone

Yulafın Faydaları

  • Bağırsak tarafından sindirilmesi zordur. Bu sebepten ötürü kan şekerini yavaş yükseltir.
  • Sindirim sistemini yormaz. Aynı zamanda kanser oluşum riskini de azaltmaktadır.
  • Hacmine oranla düşük kalorili olmasından dolayı doyurucudur.
  • Kolesterol seviyesini düzenlemekte oldukça faydalı etkileri vardır.
  • Hormon dengesinin sağlanmasına katkıda bulunur.

Fındığın Faydaları

  • Kalsiyum açısından zengindir. Başta kemikler olmak üzere diş sağlığı üzerinde de olumlu etkileri vardır.
  • İçerdiği mineraller ile metabolizmayı düzenlemekte; yağ yakımı için hızlandırmaktadır.
  • Çeşitli vitaminler açısından zengin olmasından dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyon oluşma riskini azaltır.
  • Lif açısından zengindir. Kana yavaş karışır. Diyabetin önlenmesinde ciddi etkileri vardır.
  • Kolesterol seviyesinin kontrol edilmesini sağlar. Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü sabit tutar.
  • Ara öğünlerde açlığın bastırılması amacıyla tüketilir. Düşük kalorili olmasından dolayı kilo vermeyi kolaylaştırır.

Balın Faydaları

  • Kolesterolün düzenlenmesini sağlar.
  • Rafine şeker yerine kullanılabilir. Böylece rafine şekerin olumsuz etkilerini ortadan kaldırır.
  • Yağın yakılması sürecini başlatır. Metabolizmayı hızlandırır.
  • İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca kanseri önlemek konusunda oldukça faydalıdır.
  • Sindirim sistemini rahatlatır. Bağırsak fonksiyonlarını düzenler.
  • Cilt sorunlarını ortadan kaldırır. Akne oluşumunu azaltır.
  • Genel olarak yulaf barın içerisindeki malzemelerin özellikleri bunlardır. Hepsi kalori bakımından düşük, besleyicilik bakımından oldukça iyi değerlere sahiptir. Genel olarak vücudun bağışıklık sistemini güçlendirirler.
  • Vitamin ve mineral açısından zengin olmakla birlikte vücudun yağ yakımı için gerek duyduğu bazı etkileri oluştururlar. Bağırsak fonksiyonlarını düzenleyerek psikoloji üzerinde olumlu etki yaratırlar.

Diyet Granola Bar

Granola Bar Nasıl Tüketilmelidir ?

Sağlıklı yaşamak veya diyetlerde uygulamak için oldukça uygun olan bazı besinlerin bir araya getirilmesiyle granola bar yapılır. Kurabiye formunda fırınlanarak hazırlanan bu barlar oldukça faydalıdır. Günümüzdeki hızlı yaşamın etkilerini azaltarak kişilerin gün içerisinde dengeli beslenmesine katkı sağlarlar. Granola barların tüketiminin kontrollü olarak yapılması gerekmektedir. Genel olarak kalori açısından düşük, besleyicilik açısından yüksek değerlere sahiptirler. Yani, gün içerisinde alınması gereken kalorinin tamamını veya büyük bir kısmını sağlamaktan acizdirler. Bu durumun tam tersine günlük alınması gereken vitamin ve minerali ise sağlamaktadırlar. Granola barların tüketimi de buna göre düzenlenmelidir.

Öncelikle, granola barları hazırlarken ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Kilo vermek için mi yoksa ideal kilonuzu korumak için mi granola bar tükettiğiniz önemlidir. Eğer kilo vermek için yapıyorsanız kalori açısından düşük olan maddelerden hazırlamalısınız. İdeal kilonuzu korumak için tüketiyorsanız biraz daha bonkör davranabilirsiniz.

Diyet Granola Bar Ara Öğün Yerine Geçer Mi?

Genelde insanlar iki önemli öğün olan kahvaltıyı ve öğleyi atlayabilmektedir. İşte granola bar, zamansızlıktan dolayı atlanan bu öğünlerin yerini alabilir. Genel olarak ise ara öğünlerde tüketilmesi gerekmektedir. Kahvaltıda veya öğlen tüketildiğinde birden fazla bar yenilmelidir. Ara öğünlerde ise orta boyutlu tek barın tüketimi oldukça yeterlidir. Kilo almak amacıyla yapılan diyetlerde ise fazlaca ara öğün bulunduğundan dolayı bu öğünlerin tamamında, kalori açısından zengin olan granola barlar tüketilebilir. Bazı diyetlerde akşam yemeğinden sonraya yazılan ara öğünlerin atlatılması için şeker içeriği düşük olan granola barlar tercih edilebilir.

Sonuç olarak, granola barlar oldukça işlevsel besinlerdir. Önyargılı olanların mutlaka tariflere bakarak bir kez denemesi, daha sağlıklı bir beslenme süreci ve diyet geçirmelerini sağlayacaktır.

Ev Yapımı Granola Bar Tarifinin Püf Noktası

Her besin maddesinin olduğu gibi granola barın da fabrikasyon versiyonları bulunmaktadır. Ancak, diyet yapmak veya sağlıklı beslenmek amacıyla tüketilen bir besinin fabrikasyon olarak alınması tehlikelidir. Koruyuculardan, tatlandırıcılardan ve diğer müdahalelerden kaçınmak için granola barların evde hazırlanması gerekmektedir. Granola barlarda kullanılacak tüm malzemelerin organik olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca kişisel ihtiyaçlara uygun granola bar yapabilmek için standart tarifleri ihtiyacınıza göre değiştirmelisiniz. Bazı diyetlerde karbonhidrat, bazılarında protein, bazılarında da ikisinin dengeli olarak tüketilmesi gerekebilir. Granola barlar da bu felsefeye uygun olarak imal edilmelidir.

Granola Bar Hazırlarken Kullanılacak Malzemeler

  • Bir su bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
  • Yirmi gram kavrulmuş badem
  • Yirmi gram kaju
  • Yüz gram kuru meyve
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • Bir çay kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı fıstık ezmesi
  • Yarım çay bardağı organik bal
  • İsteğe göre diğer malzemeler eklenebilir.

Ev Yapımı Diyet Granola Bar Hazırlanışı

  • İlgili malzemelerin tamamı bir kabın içerisine dökülür.
  • Tercihen bir çırpıcı yardımıyla homojen hale gelene kadar karıştırılır.
  • Ortaya çıkan kıvam şekillendirilebilir olmalıdır. Eğer şekillenmekten yoksunsa bir miktar daha yulaf ezmesi katılabilir.
  • Kalıplanan karışım yağlı fırın tepsisine birbirine dokunmayacak şekilde dizilir.
  • Önceden iki yüz derecede ısıtılmış fırına verilerek sekiz dakika pişirilir.
  • Ortaya çıkan ürün organik hazırlanmış granola bardır.
  • Sonrasında ise ufak kaplara veya çıtçıtlı poşetlere konularak gün içerisinde tüketilebilir. Bayatlamaması için hava geçirmeyen bir ortamda saklanması gerekmektedir. Değişen ihtiyaçlara göre bu standart tarifin malzemeleri ve malzemelerin oranları da değiştirilebilir.

Diyet Armutlu Granola Bar Tarifi

Malzemeler

  • 15 Porsiyon İçin
  • 1,5 Su Bardağı Yulaf Kepeği
  • 1/2 Adet Armut
  • adet ceviz
  • adet fındık
  • adet badem
  • 1 yemek kaşığı bal
  • ½ çay bardağı süt
  • 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş kuru karanfil
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • Hazırlanışı

    Öncelikle Yulaf kepeğini un kıvamına gelinceye kadar mutfak robotunda çekmelisiniz. Ceviz, fındık, tarçın ve kuru karanfil ilave edildikten sonra birkaç dakika daha çekmeye devam edilmelidir. Yarım armut kabuğuyla rendelenir ve bal, süt, zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Hamur haline getirilen karışımdan parça parça kopartılarak uzun ince şekiller verilir ve yağlı kağıt üzerine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında dakika kadar pişirebilirsiniz.

    Sık Sorulan Sorular

    Granola Bar Diyette Yenir Mi?

    Diyet listelerinde granola barlarla sık sık karşılaşıyoruz. Hem besin değerlerinin yüksek olması hem de uzun süre tok kalmaya yardımcı olması sebebiyle ara öğünler için oldukça sağlıklı bir alternetif olarak değerlendirebiliriz. Fakat önerilenden fazla granola tüketmek yüksek miktarda karbonhidrat alımına sebep olarak kilo almayı hızlandırabilir. Bu sebeple diyette yulaf bar doğru miktarlarda tüketilmelidir.

    Granola Bar Kaç Kalori?

    Hem pratik hem doyurucu olması sebebiyle diyet listelerinin yıldızı haline gelen granola barlar kahvaltı ve ara öğünler için sağlıklı alternatifler olarak gösterilmektedir. Markasına ve içinde bulunan besinlere göre kalorileri değişen granola barlar için gramında kalori vardır diyebiliriz. Ancak evde hazırlayacağınız granola bar kalori miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

    Instagram Takip

Uzm. Diyetisyen Tuğba Yaprak

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası