otomatik viteste en sorunsuz araç / Model Alınabilecek En İyi Otomatik Vitesli Arabalar | Yeni Araba Modelleri

Otomatik Viteste En Sorunsuz Araç

otomatik viteste en sorunsuz araç

Sorunsuz otomatik vites araba önerileri (detaylı)

  • Onbaşı
    18 Mesaj
    Konu Sahibi
    Arkadaşlar otomatik vites ara&#; almak istiyorum. Eski aracım Opel Astra model easytronikti. mod &#;zeri ve bana şanzıman ve motor gibi konularda masraf &#;ıkarmayacak ara&#; olmasını funduszeue.info y&#;zden sanki tork konvertorlu ara&#; daha uygun gibi funduszeue.info biraz fazla bildiğim kadarıfunduszeue.info da sizi &#;nerebileceginiz ara&#;larda olur. B&#;t&#;em bin tl. Ayrıca hangi modelde hangi şanzıman kullandığını araştırdıfunduszeue.info aracın bilgisine ulaşamadıfunduszeue.infoken salliyorum Honda Civic 1,6 su aracı alırsan memnun kalirsin derseniz memnun funduszeue.info dizeli var , farklı motor se&#;eneği vs falan funduszeue.info karıştı.bildigimide unuttum.



  • Binbaşı
    Mesaj
    Şehir i&#;i , karma 8 litre falan yakmasına kabulseniz Fiesta, i20, Corsa motor 4 ileri otomatik versiyonları var. O paraya muhtemelen ve &#;ncesi bulunur.
  • Onbaşı
    18 Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
  • Onbaşı
    18 Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    benfatih20b kullanıcısına yanıt
    alınabiliyorsa dizel hp, yok olmuyorsa T motor,
    atmosferik motor olmasın artık bu devirde, tek olayı LPG takmak atmosferik motorun başka artısı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 1 Ağustos ; >
  • Yarbay
    Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adorer

    Sorunsuz otomatik suziki swift ama bizim millet begenmez
    Swift i satmayi dusunuyor musun?
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Kurmay Yarbay
    Mesaj
    Eski kasa Auris benzinli 4 ileri otomatik + LPG ile sorun kolay kolay yaşamazsınız. Yakıt y&#;ketimi 4 ileri i&#;in y&#;ksek olur ve o nedenle LPG &#;nerdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Ağustos ; >
  • Yarbay
    Mesaj
  • Çavuş
    96 Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Japon Aisin veya Jatco &#;retimi Tam otomatik şanzımanlar zorunsuzdur. Hyundai'nin şanzımanları da fena değil. Aisin'in 6 ileri şanzımanının kullanıldığı ara&#;lar:funduszeue.info
    Jatco'nun 5 ileri tork kenvert&#;rl&#; otomatik şanzımanı arası tdci Mondeo'larda kullanıldı. En sağlam otomatik şanzıman nedir derseniz budur derim. 3 kupa eskitir yine de birşey olmaz derler. Kullanıldığı ara&#;lar:funduszeue.info
    Jatco daha sonra 6 ileri &#;ıkardı buda &#;ok g&#;zel şanzımandır. Kodu: Jatco JFE Kullanıldığı ara&#;lar:
    Renault Laguna, Renault Sc&#;nic, Nissan Qashqai, Mitsubishi Outlander




  • Binbaşı
    Mesaj
    Eski aracım 94 model civic'te bini g&#;ren şanzıman hi&#;bir işlem g&#;rmemişti. Şimdiki aracım da civic, otomatik vitesi aynı şekilde sorunsuz.

    Lpg uyumunun da m&#;kemmel olduğunu eklersek, otomatik ve lpg'li ara&#; listesinde civic başı &#;eker.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Elantrada 6 ileri tork konvertorl&#; şanzıman var. Olduk&#;a sorunsuz ve konforlu bir şanzıman. Bende dizeli vardı. Şanzımandan dolayı &#;ok yakıyordu. &#;yle iddialı bir performansı da yoktu. Bunu o zaman bilseydim benzinlisini alıp t&#;p taktırır hem sessiz hem ekonomik şekilde binerdim. Sakin kullanan biriyseniz alın derim ancak sert kullanıyorsanız tavsiye etmem. Frenler , yol tutuş , s&#;spansiyonlar vasat.
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Kendi aracım i&#;in Mitsubishi Attrage Jatco Cvt-7 Tork konvert&#;rl&#; şanzıman var. Ben 0km aldım km dir kullanıyorum. Bir sıkıntım olmadı, birebir aynı şanzıman Megane-3 benzinli cvt lerde mevcut.

    Şu ana kadar duyduğum en y&#;ksek sorunsuz yaptığı km abd forumunda okuduğum bir forum &#;yesinin firmasının aldığı ticari dağıtım ara&#;larıydı hi&#; sorun yaşamadan km yol yapmış bir ara&#; , kendisine tahsis edilen araba ise km deymiş ve km de revizyon g&#;rm&#;ş. Ara&#;ları idi , itibariyle piyasaya &#;ıkan bu motor/şanzıman ikilisi i&#;in iyi değerler.

    Onun dışında en y&#;ksek km yapan km mirage g4 es cvt sahibi g&#;rd&#;m oda km de revize ettirmiş. Y&#;ksek km yapanlardan en erken g&#;rd&#;ğ&#;m şanzıman tamiri cvt si i&#;in km

    Bu arada bu ara&#;ların hepsi ticari dağıtım aracı vs yoksa geneli model ara&#;lar abd de kullanan kişiler



    Bana kalırsa bir şanzıman tercih edecek olsam. Jatco ve Aisin bakarım. Kendi aracımda rutin yağ değişimi haricinde bakım yapmayıp en az giden kişi k km yi devirmiş. Aisine gelirsek eat yeni nesil tam otomatik şanzımanları &#;reten firma bunlarında &#;ok uzun km yapabildiğini biliyorum.

    Şu an araba alacak olsam

    1-) C4 Bluehdi/ Puretech Eat6
    2-) Nissan Pulsar T Cvt
    3-) Mondeo 3 (sanırsam) Tdci Durashift Jatco otomatik (bir sahibinin incelemesini okumuştu&#; km revizyon g&#;rmemiş şanzıman taş gibi)
    4-) Astra K Cdti Aisin Tam otomatik


    Bunları d&#;ş&#;n&#;rd&#;m. Sıralama değişebilir aklıma geldiği gibi yazdım. &#;nemli olan &#;retici Jatco ve Aisin uzun &#;m&#;r konusunda olduk&#;a iddialıdır.




  • Onbaşı
    18 Mesaj
  • Onbaşı
    18 Mesaj
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

Hangi Otomatik Şanzıman Daha İyi: Otomatik Vites T&#;rleri

Önceden ulaşılmaz ve lüks olarak görünen otomatik şanzımanlı otomobiller, teknolojinin ilerlemesiyle ve otomotiv sektörünün gelişmesiyle birlikte vazgeçilmez olarak görülüyor.

 

İlginizi Çekebilir: Elektrikli Otomobil mi, Hibrit Otomobil mi?

 

Günümüzde hemen hemen her firmanın üretmiş olduğu otomatik şanzımanlı otomobiller, artık neredeyse düz şanzımanlı araçlar kadar revaçta. Bunda, gelişen piyasa koşullarıyla birlikte otomatik şanzımanlı otomobillerin daha çok üretilmesi ve daha ucuz fiyatlarla satılması da çok büyük yere sahip.

Kaldı ki, artık otomatik şanzımanlı otomobiller için de ehliyet gerekiyor ayrıca bu ehliyete sahip otomobil sürücüleri manuel vites ehliyetleriyle bu otomobili kullanamayacak.

Otomatik vitesli araçlarda şanzıman türleri

Otomatik vitesli otomobillerde CVT, DSG, MMT, EDC, ve TCT Dualogic Easytronic olmak üzere başlıca 5 farklı şanzıman çeşitleri vardır.

Patenti hakları Volkswagen şirketine ait olan ve otomatikleştirilmiş manuel şanzıman olarak kabul edilen DSG şanzıman, standart şanzımanlardan farklı olarak iki tane debriyaja sahiptir. Biri ve 5. vitesler için diğerleri ise ve 6. vitesler için kullanılmaktadır ve vites geçişleri için bir sonraki vites hazırda bekletilir. Performansa önem veren sürücüler için özel olarak geliştirilen bu sistem, Türkiye’de de ilk olarak Volkswagen firması tarafından sunulmuştur.

Bu şanzıman türünü Audi (A1, A3, S3, A4, A5, A7, A8 D4, Q5, TT,B8, S4 B8), Bugatti (Veyron EB [6]), SEAT (Ibiza, Leon, Altea, Toledo, Alhambra), Skoda (Fabia, Octavia, Superb II, Roomster, Yeti), Volkswagen (Polo, Golf GTI ve R32, Jetta, Bora, Eos, Touran, Beetle, Beetle Convertible, Passat, Passat CC, Scirocco, Tiguan, Caddy, Transporter) markaları kullanmaktadır.

CVT şanzıman, Nissan Murano, Audi A6, Nissan Micra, Honda Civic, Honda City, Toyota Prius, Fiat Albea, Subaru G3X, Subaru HM, Avrupa Ford Fiesta lt. ve Ford Escort , Volvo, BMW gibi otomobillerde kullanılan şanzıman türüdür.

Türkçe’ye ‘sürekli değişken iletim’ olarak dönüştürülen bu şanzıman, diğer şanzımanlı araçlara göre daha az yakmasıyla bilinmektedir. Sarsıntısız bir şekilde vites değişimine sahip olan ve motor gücünün motordan tekerlere makara- kasnak sistemiyle eşit olarak iletildiği bu sistemde, vites kutusu ve debriyaj yoktur.

Kısaca EDC olarak adlandırılan Efficient Dual Clutch şanzıman sistemi, Renault şirketinin geliştirdiği bir şanzıman sistemidir. Çift kavramalı ya da çift debriyajlı otomatik vitesle çalışan bu şanzıman, birbiri ardından gelen vitesleri kavramak için hazırda bekletiyor. Normal bir otomatik vites ya da manuel vitesli otomobillere göre yaklaşık %20 yakıt tasarrufunun sağlıyor. Bu sistem Volkswagen’in geliştirdiği DSG sistemine benzerliğiyle dikkat çekmektedir.

 

MMT ismi verilen otomatikleştirilmiş olan manuel vitesli araçlarda özellikle Ford ve Toyota firmalarının kullandığı bu şanzıman sistemi sürücü odaklı bir sistemdir. Biranda hızlanmalarda vitesi düşürten ve rampa inişlerinde hızı azaltarak vites küçülten bu sistem, genelde manuel seçeneği bulunan araçlarda tercih edilmektedir.

Yarı otomatik ve çift kavramalı şanzıman sistemi olan TCT, start- stop sistemi ile uyumlu çalışmasıyla dikkat çekmektedir. Az miktarda yakıt tüketen ve doğaya verdiği zararı en aşağıya indiren bu sistem, FIAT Group bünyesinde bulunan Alfa Romeo ve Fiat marka otomobillerde kullanılıyor

Opel’in Corsa ve Astra modellerinde kullandığı Dualogic Easytronic şanzıman sistemi, mekanik olarak düz bir şanzımanın otomatikleştirilmiş şeklidir. Debriyajı bulunmayan bu şanzıman sistemi de diğer şanzıman sistemi gibi düşük yakıt tüketimi sağlıyor.

Otomatik vitesli araçlarda şanzıman sorunları

Otomatik vitesli otomobillerde, düşük yakıt tüketimi ve kolay kullanılması bazı sürücülerin tercihleri arasında yer almaktadır. Buna karşın bazı sorunlar çıkarabilen bu araçların en fazla sorun çıkardığı noktaları; tork konvertörü, yağ pompası, vites kavrama grupları, şanzıman muhafazası, güneş dişli grupları, hidrolik valf gövdesi, elektronik kumanda parçaları ve şanzıman keçeleri başlıkları altında toplayabiliriz.

Bu sorunları minimum düzeye indirmek isteyen otomatik vitesli araç sahipleri; şanzıman bakımlarını aksatmadan yaptırmalı, keçe ve yağ değişimlerini sürekli yapmalı, yağ durumunu (şanzıman yağ durumu) sürekli kontrol etmeli, vites değişimi yaparken debriyaja tam olarak basmalı, sert kalkış ve sert duruşlardan, ayrıca vites geçişlerinden kaçınmalı; otomatik şanzımanlı araçta vites geçiş mandalına mutlaka basmalıdır. Yüksek vites devirlerinde bu mandala basılmaması şanzıman dişlilerinde sorunlara neden olabilir ve keyifli yolculuk bir zulme dönüşebilir.

 

İlginizi Çekebilir: Yerli Otomobile Talipler 5 Bin Adet Sipariş Verecekler

 

Sonuç

Yeni ehliyet alan sürücüler ya da ehliyet almayı düşünen sürücü adayları otomatik şanzımanlı araca alışmadan kesinlikle yola çıkmamalıdır. Sürüşü kolay olan fakat tecrübe isteyen bu araçlar aksi takdirde pek çok sorun yaşatabilir.

Tecrübesi daha az olan sürücülere tam otomatik olan araçları tavsiye ediyoruz.

 

 

 

Otomatik Vites Araba Tavsiyesi

Merhaba Bilge Kişi@Bilge Kişi,

Otomatik vitesli araç almak isteyenlere öncelikle araç kullanım ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun araç seçimi yapmalarını öneriyorum. Otomatik vitesli araçların daha yüksek maliyetleri olduğundan, fiyatları bütçenizi zorlayabileceği için ihtiyacınıza uygun seçim yaparak gereksiz bir masraf yapmaktan kaçınırsınız.

Otomatik vites türleri olarak üç ana tipi vardır: hidrolik, elektronik ve çift kavramalı. Hidrolik otomatik vites türleri daha eskidir ancak güvenilirdir ve daha dayanıklıdırlar. Fakat, elektronik otomatik vitesli araçlar daha yaygın olarak kullanılmaktadır ve birçok farklı model ve marka tarafından sunulmaktadır. Bu tip otomatik vites dizaynları daha hızlı ve yumuşak bir sürüş sağlayabilirler.

En dayanıklı ve uzun ömürlü otomatik vites türleri arasında ise çift kavramalı (dual-clutch) otomatik vitesler sayılabilir. Daha yeni bir teknoloji olmakla birlikte, bu tip otomatik vites sistemleri araç performansını da artırdığı için kullanımı hızlı ve sağlam bir sürüş deneyimi sunar.

Marka ve modellere göre ise en dayanıklı otomatik vitesli araçlar arasında Toyota Corolla, Honda Civic, Volkswagen Passat gibi araçlar listelenir. Bununla birlikte, her markanın kendi otomatik vites sistemi teknolojisi farklılık gösterebileceği için, alacakları otomatik vitesli araç hakkında detaylı bir araştırma yapmaları önerilir.

Güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi için otomatik vitesli araç kullanmak iyi bir seçenektir. Ancak, aracın özellikleri, markası ve modeli hakkında detaylı araştırma yapmak ve ihtiyaçlarınıza uygun bir seçim yapmak önemlidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası