en kolay bıçak yapımı / Bıçak Yapımı Bıçak Yapımı İçin Bilmeniz Gereken Her Şey

En Kolay Bıçak Yapımı

en kolay bıçak yapımı

B&#;ça&#;&#;n&#;z Eskisi Kadar &#;yi Kesmiyor Mu?

Çözümü Basit!

B&#;çak bileme i&#;lemi, sürekli kullan&#;lan ve keskinli&#;i kaybeden b&#;çaklar için gerekli olan bir ihtiyaçt&#;r. Keskinlik özelli&#;ini yitiren b&#;çaklardan ya vazgeçersiniz ya da b&#;çak bileyen bir ustaya götürüp yeni al&#;nm&#;&#; hissini kazand&#;r&#;rs&#;n&#;z. E&#;er mutfakta sürekli ayn&#; b&#;ça&#;&#; kullan&#;yorsan&#;z, bir süre sonra b&#;ça&#;&#;n ucunda körelme meydana gelebilir. Bu durum ise oldukça normaldir. A&#;&#;nan b&#;çak demiri bir süre sonra kesici özelli&#;ini kaybeder ve size mutfakta zor anlar ya&#;atabilir. Bu anlar neler mi olur? Kesilmedi&#;i için suyunu da&#;&#;tan domatesler, kesme tahtas&#;ndan kayan sebzeler, ve bir türlü parçalanmayan etler ve daha fazlas&#;. &#;&#;te bu durumlardan sizi kurtaracak bilgiler ile kar&#;&#;n&#;zday&#;z.

Sizler için haz&#;rlad&#;&#;&#;m&#;z b&#;çak nas&#;l bilenir evde b&#;çak nas&#;l keskin hale gelir sorusunu yan&#;tlad&#;k. Evinizde çok kolay &#;ekilde uygulayaca&#;&#;n&#;z bu yöntemler ile b&#;çaklar&#;n kaybetti&#;i keskinlik özelli&#;i yeniden kazand&#;r&#;l&#;yor. &#;&#;te en pratik haliyle b&#;çak bileme püf noktalar&#;!

1) B&#;çak Bileme Ta&#;&#;

  • B&#;çakt&#;r bu, sürekli kullan&#;l&#;r mutfakta i&#; kolayla&#;t&#;r&#;r. Bir an geldi&#;inde ise pes eder. Bir zamanlar jilet gibi keskin olan b&#;çaklar, yo&#;un &#;ekilde kullan&#;ld&#;&#;&#;nda keskinlik özelli&#;inden uzakla&#;&#;r.
  • Bu gibi durumlarda herhangi bir ucuzluk dükkan&#;ndan temin edece&#;iniz b&#;çak bileme ta&#;&#;n&#; kullanabilirsiniz. Ortalama 15 TL fiyat&#;ndaki b&#;çak bileme ta&#;lar&#;, mutfakta her an elinizin alt&#;nda olabilir.
  • Özellikle de Kurban Bayram&#; tela&#;&#;nda bu ta&#;a çok ihtiyac&#;n&#;z olacakt&#;r. E&#;er etleri an&#;nda parçalamak ve yiyecekleri kolayca haz&#;rlamak istiyorsan&#;z, b&#;çak bileme ta&#;&#;n&#; alarak b&#;çaklara yenilik kazand&#;rabilirsiniz.
  • Yapman&#;z gereken b&#;çak bileme ta&#;&#;n&#; bir defa sudan geçirip kaymayan bir zemine koymak ve b&#;ça&#;&#; ileri geri olacak &#;ekilde bu ta&#;a sürtmek olacak.
  • Birkaç dakika boyunca bileme i&#;lemini gerçekle&#;tirin ve sonra b&#;çaktaki de&#;i&#;imi fark edin.
b&#;çak bileme ta&#;&#;

2) Porselen Kupa Alt&#;

  • Porselen kupalar&#;n alt&#;nda genellikle cilas&#;z bir k&#;s&#;m yer al&#;r. Alç&#; ta&#;&#;na benzer bu k&#;s&#;m mutfakta sizin çok i&#;inize yarayabilir.
  • B&#;çaklar&#; kullanmadan önce keskinle&#;tirmek için bir kupa seçin ve ters çevirerek zemine sabitleyin. Daha sonra bilemek istedi&#;iniz b&#;ça&#;&#;, kupan&#;n alt&#;ndaki ince bölüme temas ettirin.
  • Öne ve arkaya do&#;ru yapaca&#;&#;n&#;z hareketlerle b&#;çaklar&#;n&#;z&#; daha keskin hale getirebilirsiniz. B&#;çak bileme i&#;leminden sonra b&#;ça&#;&#;n&#;z&#; nemli bir bezle silmeyi de unutmay&#;n.
  • Bu yöntem ile sebze b&#;çaklar&#;n&#; ve di&#;er b&#;çaklar&#; daha keskin hale getirebilirsiniz.

Pratik Mutfak Aletleri – Yemek Yaparken &#;&#;inizi Kolayla&#;t&#;racak 15 Gereç

b&#;çak bileme

3) Yemek Taba&#;&#; Taban&#;

  • Yemek taba&#;&#;n&#;n alt k&#;sm&#;n&#;, daha büyük b&#;çaklar&#; keskinle&#;tirmek için tercih edebilirsiniz. Az önce ifade etti&#;imiz kupa yöntemi daha küçük b&#;çaklar için uygun olabilir.
  • Yemek taba&#;&#;n&#;n alt&#;n&#; kullanarak b&#;çaklar&#; keskinle&#;tirmek istedi&#;inizde, taba&#;&#; bir bez üzerine ters çevirin ve kaymas&#;n&#; engelleyin.
  • Sonras&#;nda b&#;ça&#;&#;n körelen k&#;sm&#;n&#; taba&#;&#;n alt&#;ndaki yüzeye sürterek keskinle&#;mesini sa&#;lay&#;n. Bu pratik yöntemi yemek yapmadan önce deneyerek daha kullan&#;&#;l&#; b&#;çaklar elde edebilirsiniz.
  • Bu yöntemi uygularken de elinizi kesmemeye dikkat etmelisiniz.
b&#;çak bileme

4) Çift B&#;çak Yöntemi

  • Çok eski zamanlarda kasaplar&#;n uygulad&#;&#;&#; bu yöntem oldukça verimli olsa da dikkat edilmedi&#;i durumlarda tehlikeli sonuçlara neden olabilir.
  • &#;ki b&#;ça&#;&#; birbirine sürterek deneyece&#;iniz bu yöntemde, e&#;er dikkatiniz da&#;&#;l&#;rsa b&#;çaklardan biri kayabilir ve elinizi kesebilir.
  • Bu nedenle çift b&#;çak yöntemini uygularken tüm dikkatinizi b&#;çaklara vermenizi tavsiye ediyoruz.
  • Bu yöntemi tüm boyut ve türdeki b&#;çaklar için tercih edebilirsiniz. Dikkatli bir &#;ekilde uygulanmas&#; tavsiye edilmektedir.

B&#;çak Çe&#;itleri: Hangi B&#;çak En Do&#;ru Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

b&#;çak bileme

5) Gazete Ka&#;&#;tlar&#;

  • Gazete ka&#;&#;tlar&#;n&#; kullanarak b&#;çaklar&#; keskinle&#;tirece&#;inizi biliyor muydunuz? Bu yöntem zahmetsiz ve çok pratik.
  • Bir adet gazeteyi al&#;n ve yapraklar&#;n&#;n üst üste olmas&#;n&#; sa&#;lay&#;n. Daha sonra gazete ka&#;&#;tlar&#;n&#;n kenar k&#;s&#;mlar&#;na b&#;ça&#;&#;n&#;z&#; yerle&#;tirin.
  • Sanki b&#;çaklar&#;n&#;z&#; bir bez yard&#;m&#; ile siliyormu&#; gibi gazeteler ile b&#;çaklar&#; silin.
  • Çok dikkatli olacak &#;ekilde biraz h&#;zl&#;ca silebilirsiniz. Bu &#;ekilde orta büyüklü&#;e sahip b&#;çaklar&#;n keskinlik özelli&#;i yeniden gelecektir.
b&#;çak bileme

6) Makinayla B&#;çak Nas&#;l Bilenir?

  • Evinizde kendi imkanlar&#;n&#;zla b&#;çak bilemek için elektrikli veya pilli b&#;çak bileme makinelerini kullanabilirsiniz.
  • Kaymaz bir zemine yerle&#;tirdi&#;iniz b&#;çak bileme makinesi kol gücüne gerek olmadan b&#;çaklar&#; eski keskinli&#;ine geri döndürecektir.
  • Farkl&#; fiyat aral&#;klar&#; ve tiplerde olan b&#;çak bileme makinesini internette veya züccaciyelerde ma&#;azalarda bulabilirsiniz.
makinayla b&#;çak nas&#;l bilenir

Teflon Tava Nas&#;l Temizlenir? Zararlar&#; Var M&#;d&#;r?

Bula&#;&#;k Makinesi Nas&#;l Temizlenir? Kolay ve Sa&#;l&#;kl&#; 3 Çözüm

Döküm Tava Nas&#;l Temizlenir? Do&#;ru Kullan&#;m&#;na Dair &#;puçlar&#;

Tahta Ka&#;&#;k Temizli&#;i: Kirden Ar&#;nd&#;racak Çok Kolay 5 Sihirli Yöntem

Buzdolab&#; Kokusu Nas&#;l Giderilir? Buzdolab&#; Kokusuna 8 Kesin Çözüm

bıçak yapımı

bıçak yapma sanatı

Bıçak yapımı, dövme, talaş kaldırma, dövme kaynağı veya döküm gibi çeşitli yöntemlerle bıçak oluşturma sanatı ve sanatıdır. bıçakçılar karbon çeliği, paslanmaz çelik, alet çeliği veya Şam çeliği gibi farklı metal türlerinin yanı sıra kulplar için ahşap, kemik, boynuz, micarta veya G10 gibi doğal veya sentetik malzemeler kullanın. Bıçak yapımı, bıçağı ve sapı şekillendirmek, sertleştirmek, keskinleştirmek, cilalamak ve bitirmek için bir dizi alet ve ekipman gerektirir.

Bıçak yapımının temel adımları

Bıçak yapımı, dünyanın dört bir yanındaki farklı kültürler tarafından binlerce yıldır uygulanan eski bir beceridir. Günümüzde bıçak yapmak, kendi bıçaklarını yapmaktan keyif alan pek çok kişi için hem bir hobi hem de bir meslek. benzersiz tasarımlara sahip özel bıçaklar ve stiller.

bıçağı tasarlamak

Bıçak üreticisi, bıçağın şeklini ve boyutunu ve sapını kağıt üzerinde veya bir bilgisayar programı kullanarak çizer.

Bıçağı profilleme

Bıçak ustası, bir testere veya öğütücü kullanarak bıçağın dış hatlarını bir metal çubuktan keser.

Taşlama ve şekillendirme

Bıçak ustası, bir bant taşlama makinesi veya törpü kullanarak eğimleri (kesici kenarı oluşturan eğimli kenarlar) oluşturmak için bıçağı biler ve şekillendirir. Bıçak üreticisi, bıçak yüzeyine oluklar veya desenler gibi dekoratif özellikler de ekleyebilir.

Isıl işlem

Bıçak ustası bıçağı yüksek bir sıcaklığa (genellikle °C'nin üzerinde) kadar ısıtır ve ardından sertleştirmek için yağ veya suda söndürür. Bu işlem bıçağı daha dayanıklı ve aşınmaya karşı dirençli hale getirir. Üretici ayrıca kırılganlığı azaltmak ve tokluğu artırmak için bıçağı tavlayabilir (yeniden ısıtabilir).

Sapın yapılması ve takılması

Bıçak ustası, sap için uygun bir malzeme (tahta, kemik, boynuz vb.) seçer ve onu, sapın (bıçağın sapa uzanan kısmı) her iki tarafına uyan pullar (düz parçalar) halinde keser. Usta, bunları bir arada tutan pimleri, perçinleri veya vidaları yerleştirmek için ölçeklerde ve sivri uçlarda delikler açar. Yapıcı daha sonra sapı rahat ve ergonomik olana kadar törpü, zımpara kağıdı veya törpü kullanarak şekillendirir ve düzeltir.

Bitiş

Bıçak ustası, parlatma tekerlekleri veya zımpara kağıdı kullanarak bıçak üzerindeki pürüzlü kenarları parlatır ve temizler. Bıçak üreticisi, paslanmayı veya aşınmayı önlemek için koruyucu bir kaplama (yağ veya balmumu gibi) da uygulayabilir.

Bileme

Bıçak ustası bıçağın kesici kenarını taş veya zımpara kağıdı kullanarak jilet gibi keskin olana kadar keskinleştirir.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir