medipol üniversitesi iletişim fakültesi nerede / İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ - Yeni Medya ve İletişim () | YÖK Lisans Atlası

Medipol Üniversitesi Iletişim Fakültesi Nerede

medipol üniversitesi iletişim fakültesi nerede

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik mezunlarından haber var

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik mezunlarından haber var

Haber Merkezi

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü ilk mezunlarını eğitim yılında verdi. Haber Üsküdar olarak ilk mezunlarımıza ulaştık ve Üsküdar İletişim'de aldıkları eğitimle ilgili düşünceleriyle bugün neler yaptıklarını sorduk. 

Zehra Rümeysa Fidan: "Üsküdar Üniversitesi'nde sosyal medya asistanı olarak görev yapmaktayım."

Zehra Rümeysa Fidan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü'nden yılında mezun oldu. Üçüncü sınıftayken,  eğitim yılında Halkla İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nihal Toros Ntapiapis danışmanlığında Onur Kara, Anıl Emül ve Elyesa Karatepe ile birlikte gerçekleştirdikleri "Göç Eden Hayatlar" isimli projeleriyle TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda İnternet Yayıncılığı kategorisinde birincilik ödülü kazandılar. Türkiye ile Yunanistan arasındaki nüfus mübadelesini konu alan proje Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması'nda da dereceye girerek İnternet Medya Sitesi dalında üçüncü oldu. 

Zehra Rümeysa Fidan, Haber Üsküdar'a şunları söyledi:"Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden yılında mezun oldum. Yine Üsküdar Üniversitesi'nde sosyal medya asistanı olarak görev yapmaktayım. Yani üniversitenin tüm sosyal medya hesaplarıyla ilgileniyorum. Yeni iletişim teknolojileriyle birlikte medyada köklü bir dönüşüm söz konusu ve buna ayak uydurmamız gerekiyor. Bu yüzden Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünü okumak istemiştim. Açıkçası dijitale yönelmek daha mantıklıydı. Yüksek lisans eğitimimi de yine Yeni Medya ve Gazetecilik üzerine yapıp bu alanda uzmanlaşmak istedim. Bunları yaparken aynı zamanda sosyal medya uzmanı olarak görev almak benim için çok iyi oldu, çünkü aldığım eğitimi yine kendi üniversitemde profesyonelce uyguluyorum. Aldığım birçok dersin dışında, bir iletişimci olarak her zaman aktif olmaya çalıştım. Fakültemiz içerisinde bulunan uygulama gazetesinde, tv stüdyosunda, kulüp etkinliklerinde çalışmamın birçok faydasını gördüm ve görmeye devam ediyorum. Yani Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde sadece teorik bir eğitim almadım. Uygulama imkânları sayesinde birçok tecrübeyi sahaya inmeden yaşadım. Bunun avantajını yaptığım stajlarda gördüğüm gibi, şu an yaptığım işte de hissedebiliyorum. Ayrıca farklı bölümlerden seçmeli ders alabilme fırsatının olması da bir avantaj. Aldığım farklı bölümlerin seçmeli dersleri sayesinde yeni medya ve gazetecilik mezunu olan birisi olarak üniversitemizin birçok tanıtım filminin hazırlanmasında rol alabildim. Son olarak, İletişim Fakültesi'nde var olan aile ortamı beni her zaman motive etmişti. Hocalarımız ile olan ilişki hoca-öğrenci ilişkisinden ziyade anne, baba, abi, abla ilişkisi gibiydi. Sonuçta burada sadece lisans eğitimi almıyoruz. En önemli gelişim çağımızda karakterlerimizi şekillendirip, olgunlaşıyoruz. Eğer başarılı olduysam, en büyük teşekkürü Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi ailesine borçluyum."

Banu Kayhan: "Dijital bir ajansın marka, proje ve influencer yönetimini yapıyorum."

Banu Kayhan, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü'ne başladığı yıldan itibaren sektörde stajyer olarak çalışmaya başladı ve mezun olana kadar da okulla işi birlikte götürdü. Şimdi dijital bir ajansta pazarlama ve proje yöneticisi olarak çalışıyor.  

Banu Kayhan, Haber Üsküdar'a şunları söyledi: "Okuldaki ilk yılımda, yani hazırlık döneminde ne kadar bölüm derslerimize başlamamış da olsak stajyer olarak sürekli ajans ya da stüdyolarda deneyim kazanmak istedim. Hazırlığın ikinci döneminde fotoğrafçılık merakım olduğu için bir arkadaşımın referansıyla Mehmet Turgut'un stüdyosuna gitmeye başladım Daha çok ortamı gözlemleyip bana denileni yapıyordum işin açıkçası. Daha sonra Üniversitemizin Çağrı Merkezi'nde 1 yıl maaşlı olarak çalıştım. Öğrencilerin tercihlerinden yatay geçişlerine, okul içerisindeki sorunlarına kadar telefon üzerinden yönlendirme yapıp çözüm üretmeye çalışıyorduk. Bu bir yıllık tecrübe bana ikna ve kriz yönetimini öğretti. Daha sonra kendi sektörüme yönelmek istedim ve bir ajansta sosyal medya asistanlığı yapmaya başladım. İçerik hazırlayıp post paylaşımı yapıyordum. Bu, ajans alanındaki ilk deneyimimdi. İkinci sınıfın sonuna doğru o dönemde fazlasıyla popüler olan video content app'i Scorp'la tanıştım. Proje yönetimi ve reklam satış alanında 1 ay eğitim aldıktan sonra ekibe katıldım. Scorp'taki kendi markalarıma proje yazıp satmaya başladım. Burada günde ortalama 3 marka toplantısına gittiğim için networküm fazlasıyla genişledi. App reklamlarımızla birlikte instagram, youtube ve facebook çalışmaları da yapıyorduk. Bu nedenle sosyal medya trendlerine ve diline hakim oldum. Aynı dönemde influencer marketing dediğimiz sosyal medyada çok takipçili ''fenomen hesaplar"la markaların bilinirliğini artıracak ve native çalışmalar yapılan bir reklam sistemi uygulanmaya başlanmıştı. Biz de Scorp'un alt şirketi olarak sadece bu işi yapacağımız Virali'i kurduk. Bu birikimlerle birlikte farklı ajanslardan çalışmak için teklif gelmeye başladı. Daha sonra Papillon, AB PR'da çalıştım. Bir ajansta uzun çalışmaktansa yeni deneyimlerle birlikte farklı yerlere zıpladım. Geçen sene mezun olacağımız günlerde fazlasıyla yorulup sıkıldığımı düşünerek istifa ettim. Daha sonra kendi ürünlerimi (kadın ayakkabısı ve tasarım t-shirt) satabileceğim bir e-ticaret sitesi yaptırdım. 6 ay satış yaptım ve stoklarımı erittim. Fakat reklam bütçesine çok fazla harcama yapmam gerektiği için ve nakit ihtiyacım olduğu için o günlerde gelen bir iş teklifini kabul ettim. Daha sonrasında da kendi e-ticaretimden satmak yerine Trendyol'dan satış yapmaya karar verdim ve anlaştım. Artık ürünlerimi o mecradan satmaya devam edeceğim. Şu anda Etiler'de dijital bir ajansın marka, proje ve influencer yönetimini yapıyorum. Global influencer projelerinde know-how'ım olduğu için Londra merkezli bir ajansla görüşüp anlaştık. Yani Ağustos'ta yeni ajansımla çalışmaya başlayacağım. Benim iş hayatım gördüğünüz gibi biraz hareketli."

Anıl Emül: "TV8 kanalının dış alımlar departmanında kurgucu olarak çalışıyorum."

Anıl Emül Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü'nden yılında mezun oldu. Üçüncü sınıftayken,  eğitim yılında Halkla İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nihal Toros Ntapiapis danışmanlığında Onur Kara, Zehra Rümeysa Fidan ve Elyesa Karatepe ile birlikte gerçekleştirdikleri "Göç Eden Hayatlar" isimli projeleriyle TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda Yeni Medya Yayıncılığı dalı İnternet Yayıncılığı kategorisinde birincilik ödülü kazandılar. Türkiye ile Yunanistan arasındaki nüfus mübadelesini konu alan proje Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması'nda da dereceye girerek İnternet Medya Sitesi dalında üçüncü oldu. 

Anıl Emül, Haber Üsküdar'a şunları söyledi: "Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü mezunuyum. Üniversitede okuduğum dönemlerde gerek akademik anlamda gerekse pratik alanlarda yaptığımız çalışmalar yararlı oldu. Kaliteli hocalarımızın desteği, stüdyo çalışmalarımız sayesinde katıldığımız yarışmalardan dereceler aldık. Okulun son döneminde stajyer olarak girdiğim TV8 kanalının dış alımlar departmanında kurgucu olarak çalışıyorum. Yavaş yavaş yükselerek daha iyi yerlere geldim."

Zeynep Toraman: "Üsküdar Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimime devam ediyorum." 

Zeynep Toraman, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü'nü ortalamayla tamamladı. Aynı zamanda Psikoloji Bölümü'nde çift anadal eğitimini yürüttü ve Psikoloji'den de diplomasını aldı. Zeynep Toraman'ın yeni hedefi Klinik Psikoloji'de başladığı yüksek lisansını tamamlamak.

Zeynep Toraman, Haber Üsküdar'a şunları söyledi: "Öncelikle Üsküdar Üniversitesi'nin multidisipliner eğitim anlayışı sayesinde birçok alanda farklı dersler alma imkânımız oldu. İletişimin kuramsal temellerini öğrenip, uygulama dersleriyle bunun pratiğini yaptık. Örneğin; reklam senaryosu yazarlığı, fotoğraf ve sinema gibi iletişimin pek çok farklı alanına ait içeriklerle aldığımız eğitim sadece kendi bölümümüzle sınırlı kalmadı. Ayrıca tematik bir Üniversite olmasının ve esnek eğitim anlayışının katkısıyla, öğrencilerine birçok bölümle Çap ve Yandal imkânı sunması çok büyük bir artı. Ben bu sayede Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünde eğitim görürken çift anadal imkânından da yararlanarak hayalim olan psikoloji eğitimini de alabildim. Şu an Üsküdar Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimime devam etmekteyim.

Sadullah M. Bağ: "Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışıyorum."

Sadullah M. Bağ, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü'nü başarıyla tamamladıktan sonra yüksek lisansa başladı ve yüksek lisans eğitimini aldığı Bolu Abant izzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde araştırma görevlisi oldu. 

Sadullah M. Bağ, Haber Üsküdar'a şunları söyledi: "Üsküdar Üniversitesi'nin ilk öğrencilerinden biriyim. Yeni Medya bölümünü duyduğum birkaç üniversiteden biri olarak tercih ettim. İlk iki sene bir iletişimcinin alması gereken sosyal bilimlere özgü temel dersleri aldım. Sonraki senelerde farklı bölümlerin alan derslerine de ilgi gösterdim. Özellikle okulla birlikte sektörde çalışma imkânım olduğundan, katkı olması için reklamcılık dersleri de aldım. Bunun yanında elbette kendi bölümüm olan Yeni Medya'da haber yazım tekniklerinden gazeteciliğe, yeni medyadan masaüstü yayıncılığına kadar farklı dersler sayesinde gazetecilik becerilerini kazandım. Son sınıfa başlamadan önce Danimarka'da bir gazetede Erasmus+ ile staj yaptım. Son sınıfa geldiğimde ise akademik kariyerimde ihtiyacım olabilecek akademik becerileri kazanmama yardımcı olan bitirme tezime yoğunlaştım. Alanlarında uzman hocalarımın rehberliğinde iyi bir iletişim fakültesi mezunu oldum diyebilirim. Mezun olduğum yaz Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin İletişim Bilimleri Yüksek Lisans Programı'na başvurdum. Hem dil sınavı hem de bilim sınavında gösterdiğim başarıyı gören hocalarım beni yüksek lisans programına kabul ettiler. Programın ders döneminde Gazetecilik Bölümü için başvurduğum araştırma görevlisi kadrosuna kabul edildim. Hem bölümümün çalışmalarında, hem fakültenin projelerinde hem de akademik dergi çalışmalarında kendimi yetiştirme ve donanım elde etme imkânı buluyorum. Ayrıca tez dönemine geçerken her bölümden hocalarımın rehberliğinde ve danışman hocamın desteğiyle yüksek bir motivasyonla çalışmalarıma devam ediyorum. Yüksek lisansın ardından doktora eğitimime devam etmek öncelikli planım."

Esma Aslıbay: "Otokoç Otomotiv sosyal medyasında içerik üretiyorum." 

Esma Aslıbay, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü'nden eğitim yılında mezun oldu. Mezun olur olmaz iş bulan Aslıbay Otokoç Otomotiv şirketinin sosyal medya biriminde çalışmaya başladı. 

Esma Aslıbay, Haber Üsküdar'a şunları söyledi: " yılında Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldum. yazında Otokoç Otomotiv A.Ş. şirketinde Kurumsal İletişim Destek Sorumlusu olarak çalışmaya başladım. İşe başladığım ilk zamanlarda kurumun yılına özel olarak hazırlamakta olduğu kitap projesinde yer aldım. Uzun ve keyifli bir zaman aralığından sonra başarı ile biten “Bir Vizyon Azim ve Tutku Yolculuğu” adlı eserimiz yazım aşamasındayken TÜHİD Altın Pusula Ödülleri Kurumsal Yayınlar kategorisinde birinciliğe layık görüldü. İşe yeni başlamış biri olarak böyle güzel bir projede yer almış olmam çalıştığım yeri daha çok tanımamı sağladı. Kitapla paralel olarak kurumsal iletişim görevimle basın bültenleri hazırlıyorum, Otokoç Otomotiv sosyal medyasında içerik üretiyorum ve kurum içi ayda bir yayımlamakta olduğumuz “Biz” adlı derginin yayın kurulu ekibindeyim. Öğrenim gördüğüm dönemde aldığım dersler yeterince dengeli ve yeterli biçimde düzenlenmişti. Dolayısıyla mesleğimi kafamda soru işareti kalmadan yapabiliyorum."

Fatma Hilal Akkaya: "Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik programında yüksek lisans yapıyorum." 

Fatma Hilal Akkaya, Usküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü'nden  yılında mezun olduktan sonra yine Üsküdar Üniversitesi'nin Yeni Medya ve Gazetecilik programında yüksek lisans eğitimine başladı. Derslerini başarıyla tamamlayan Akkaya tez yazım aşamasında.

Fatma Hilal Akkaya, Haber Üsküdar'a şunları söyledi: "Üsküdar İletişim, alanında uzman kadrosuyla ve geleceği yakından takip eden eğitim yapısıyla tercih etmemde önceliklerim arasındaydı. 'Hayat tercihtir' sloganıyla harekete geçtiğim ve bunu hissedebildiğim, kaliteli eğitim ortamında bulunarak ilk günden mezun olduğum son güne kadar en doğru tercihi yaptığıma inanıyorum. Haber yazma eğitimi ve alanımla alakalı en güncel gazetecilik uygulamalarıyla deneyim elde edebileceğim bir fırsat ortamı bulunduran yapısıyla kendimi geliştirme imkânına sahip oldum. Bunun yanında arkadaşlarımızla beraber gazetemiz Haber Üsküdar'da haberlerimizi paylaştığımızda doğan heyecan ve mutluluk bizi daha çok heveslendirdi. Arkadaşlarımızla gruplar halinde röportajlar gerçekleştirerek, kamera kullanımı, kurgu, montaj, ses ve ışık gibi teknik konulara olan merakımızın en eğlenceli öğrenimini bir arada yaşadık. Dijital ve Sosyal Medya Uzmanı olmamda bana kaliteli temel atmamı sağlayan imkanlar; farklı disiplinlerden oluşan seçmeli ders programıyla pazarlama konusunda deneyimli öğretim üyeleriydi. Farklı alanlara duyduğum ilgi ve devamlı yeni bilgi edinme isteğime cevap aradığım ortam, üniversitem oldu. Lisans öğrenimim sonunda yüksek lisans eğitimim için de Üsküdar Üniversitesi’ni tercih ettim. Yeni Medya ve Gazetecilik programında yüksek lisans yapıyorum. Yüksek lisans eğitiminden sonra doktora ile akademik hayatımı sürdürmek istiyorum.

Ömer Furkan Alp: "Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışıyorum."

Ömer Furkan Alp Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya programından eğitim yılında mezun oldu.  Mezuniyetinin ardından Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Sistemleri programında yüksek lisans yapmaya başladı. Derslerini alırken girdiği sınavla Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü'nde araştırma görevlisi oldu.

Ömer Furkan Alp, Haber Üsküdar'a şunları söyledi: "Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktayım. Medipol Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri programında Video Gaming alanında tez ve makale çalışmalarına devam ediyorum. Aynı zamanda ’den bu yana faaliyet gösteren InSpiraStation ajansında DOO pozisyonunda “Scientific Visualization” konseptinde kreatif çalışmalar yürütmekteyım."

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir