haksızlığa uğrayan sabretsin / Kul hakkı - Necdet BAYRAKTAROĞLU

Haksızlığa Uğrayan Sabretsin

haksızlığa uğrayan sabretsin

CAN YAKTINSA, CANININ YANMASINA RAZI OLACAKSIN!

“Canı yanan sabretsin; can yakan da  yanacağı günü beklesin.”

Yani, haksızlığa uğramış olan mağdur ve mazlum kimse canı yandığı için sabretsin, mükâfatını düşünsün ve kıyamet gününde hakkının alınacağını bilsin, fazla üzülmesin, hayatını kendine zehir funduszeue.infoi yüce Mevla yapılan hiçbir haksızlığı yapan kişinin yanına bırakmaz.

Can yakan zalim ise, her insan için ölümün yakın olduğunu, mazlumun ahının yerde kalmayacağını, başkasının canını yaktığı kadar canının da yanacağını düşünsün, zulümden vazgeçsin, Allah’ın huzuruna varacağı gündeki adaletin tecellisinden korksun. Mazlumun ahı indirir şahı. Çünkü Allah adildir kulunun ahını kimseye bırakmaz.

Zengin, fakir, kadın, erkek, yaşlı, genç her kim olursa olsun canı yanan her insan gözünü kırpmadan can yakmaya meyilli hale gelir. Bunun adına etme bulma dünyası da denir. En sakin insan bile olsa canı yanınca her insan can funduszeue.infoşanan bir olay karşısında ön yargılar ile hareket edilerek anlamadan, dinlemeden tek tarafı dinlemekle verilen karar ne derece adaletli olabilir ki? Adalet her iki tarafı da objektif ve tarafsız bir şekilde dinleyerek sağlanır. Birilerine kötülük yaparken iki kere düşünmeli insan!Kimsesizlerin, kimsesi Allah’tır.

Örneğin; Bir insanın ekmeği ile oynamaya teşebbüs eden, namusuna göz diken, malına hainlik eden,  evine götüreceği ekmeği kesmeye çalışan kişiye her kim olursa olsun,pençelerini çıkarır hakkını arar. Bunu kendi nefsimize vurarak ta yorumlar isek daha adil düşünceye sahip olabiliriz. Böylesi bir hal ve hareket her kime yapılırsa yapılsın elbette ki haksızlığa uğrayan kişinin tavrı, üslubu ister istemez sert olur. Çünkü bir insana yapılabilecek en kötü hasletlerdir yukarıda saydıklarım.

Ne diyordu Ayet-i Kerime’de “Sen, o zalimlerin işlediklerinden, sakın Rabbinin habersiz olduğunu zannetme! O, sadece onları, dehşetinden gözlerinin donup kalacağı bir güne ertelemektedir.” (İbrahim, 14/42) Hiçbir zalimin, zulmedenin yaptığını Allah (C.C) yanına kar olarak bırakmaz. Meryem Suresi Ayette Senin Rabbin hiçbir şeyi unutmaz diyerek yüreklere nasılda su serpiveriyor bu ayetin güzelliğiyle.

Eden bulur. Kişi, kurum, topluluk ülke fark etmez. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste denmiştir. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. Polisten, savcıdan, mahkemeden bir yolunu bulup yakanızı kurtarabilirsiniz. Unutmayın ki, bir de mahkeme-i Kübra var. (Abdurrahman Dilipak) Gelin kendi nefsinize ağır gelen şeyleri bir başkasına yaşatmaktan vazgeçelim, bu dünyanın yalancı, göz boyayan hevesleri için kimsenin canını yakmayalım. Bu yalan dünyanınbirde gerçek olanı var. Burada herkes herkesi kandırır, gözünü boyar bir şekilde bir işleyiş sağlarsınız da ya hesabın çetin olduğu ahiret hayatı onu neden hiç düşünmeden hareket edersiniz inanın anlamış değilim. Saygıyla…

MÜSLÜMANIN HAKSIZLIK KARŞISINDA TUTUMU NASIL OLMALIDIR?

Muhbir-i sadık, ilim ve anlayış Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimiz:“Haksızlık karşısında susanın dilsiz şeytan olduğunu, beyan buyurması;Ümmetine, şartlar ne olursa olsun, haksızlık ve zulüm karşısında asla suskunolmamalarını öğütlemek içindir.” “Zira, haksızlık ve zulmün egemen olduğutoplumlarda; insan onuru ayaklar altında çiğnenir, göbekleri ve enseleri şişikolan despotlar haklı! Görülüp, asıl hak sahibi olan haklıolanlar ise haksıztelaki edilmeye başlanır… Çünkü haksızlık ve zulmün tek bir yüzü vardır: O dazifiri karanlıktır, bu karanlık dünyada saltanat kuranların nezdinde; insanınşahsiyet ve onuruna yer yoktur… Evet,böyle karanlık adamların zulümle saltanatkurmak istedikleri toplumlarda; insan ve Müslüman kimliğinden ödün vermeyenherkesin; bunlara dik durup karşı hakkı savunmaları en elzem davranışbiçimidir.

Hz. Ali (k.v) Efendimizin: “Haksızlık karşısında susarsanız, hakkınızlabirlikte şerefinizi de kaybedersiniz diye buyurması; ÖzellikleMüslümanların, haksızlık ve zulüm karşısında susmamaları gerektiği; aksi haldezillet dolu bir hayatın içine düşebileceklerinin kaçınılmaz olacağını bildirmekiçindir… Evet, Müslüman; tarafı ve safı beli olan kimsedir. Onun Tarafı; ALLAHve Resulü’nün tarafıdır… Tarafsızlık namussuzluktur, der bir mütefekkirimiz!Biraz açacak olursak şayet, kim olursa olsun, Müslim veya gayrı Müslim olsa da;şayet söz konusu gasp edilecek olan hakları ise;işte tam da burada,Adaletinkaim, zulmün yok olmasıiçin, safımızı belirlemek zorundayız… Çünküböyledavranmak, insan ve Müslüman olmamızın öncelikli olan gereklerindendir…

Hani bir deyim vardır, bazıinsanlar sık sık söyler dururlar: “Efendim, ben tarafsızım veya ben bağısızım gibisöylemler; aslında hem doğru bir söylem, hem de İtikadi bir zafiyettir aynızamanda. Çünkü, Müslümanın; bağımlı olduğu yeri, tuttuğutarafı bellive aşikarolan tek mercidir ki; o da Hak’tır! Onlar, (Müslümanlar) hakka bağımlı olduklarıiçindir ki, haksızlığı kabul etmedikleri gibi haksızlık da etmezler! Bununaksini iddia etmek, insan itikadına zarar verir… Şayet, hak ile haksızlığınçatıştığıyerde; Müslümanın, haksız olan en yakınım da olsa onun tarafını tutmam,haklının yanında dururum diyorsa; işte hakkın yanında, haksızlığın karşısındakionurlu duruş budur, bu olmalıdır! (zaten İslam’ın da bizden istediği de budur)!Mesele bu kadar açık ve nettir. Fakat,aksi söylense, mesela bu şeylerden; banane, kim ne yaparsa yapsın, ben kendi işime bakarım, kimse beni ilgilendirmez;ben bağımsız bir insanım kastı varsa, işte bu şeref ve onur yoksunluğundanbaşka bir şey değildir…

Müslüman; zillete razı olmaz,zulme göz yummaz, yumamaz, haksızlık karşısında susmaz susamaz; başkalarınınsırtında geçinmez geçinemez, aldansa da aldatmaz aldatamaz; doğruluktanayrılmaz, yol arkadaşını satmaz, onun bunun malına göz dikmez… Evet, Müslüman;garip ve gurebanın, tüyü bitmemiş yetimin malına tecavüz söz konusu olduğunda;o, kollarını makas gibi açıp, durun beni tepmeden yapamazsınız diyen erdemlikişi ve kişilerdir. Çünkü Müslüman; sallabaşını al maaşını, kelliye felliyekarışma, sana ne şundan bundan diye dayatılan felsefeyi, ayaklarının altınagömen,İmanlı, onurlu ve haysiyetli insandır…

Hani, bizimŞanlıurfa’mızda; şu bir arazi meselesi falan olmuştu! Evet, işte o hazinearazilerini bazıları, bazıçevrelere peşkeş çekmesinler diye onların önüne takozkoyarak, engel olamaya çalıştığı, kirli elbiselerini pazara çıkarıp, yalanyanlış hesaplarını ve hayallerini alt üst ettiği için; gazetemizin genel yayınyönetmeni Mustafa Arısüt’ü mahkemeye vermişlerdi ya? Ha İşte Müslümanınimtihanı,bazen böyle,bazen de farklı şeylerle başlar… Bir yerde haksızlığınyapıldığını, birileri hak etmedikleri halde, devletin ve yetimin malına konmayaçalıştıkları görüldüğü zaman; Özellikle Müslümanolan kişi için iki seçenekvardır: “Ya durunbunu yapamazsınız deyip engel olmaya çalışıp, onurludavranmayı tercih edecek; ya da bana nehaydi yolunuza devam edinpasifliği tercih edip ayaklar altında kalacaktır!” Buiki seçenek, insanın imtihanı kazanmasının da, imtihanı kaybetmesinin debiricik sebebi ve kapısıdır…ALLAH’A, Resulü’ neve Kitaba bağlı olan Müslümanın;birinci şıkı tercih edip, haksızlığın önüne geçmesi lazımdır, çünkü onun tabiolduğu ilkeler bunu gerektirmektedir. Tabi, bu durumun bazı bedelleri olacaktırhaliyle. İkinci şık ise pasif ve pısırıkların tercihidir ki; orda ne insanlıkvar, ne de hakkaniyet!Sözün hülasası şudur: “Müslüman; safı ve tarafı güneş gibi parlak ve aşikarolan Hakkın tarafıdır! Bunun dışında kalanların yeri ise, zaten sizcebilinmektedir!

Son Güncellenme:

LinkedinFlipboardLinki Kopyala

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Haksızlığa uğrayanların yaptığı isyankar ve manalı paylaşımlarla yoğun olarak karşılaşıyoruz. Hayata, yaşadıkları haksızlığa karşı bir isyan olarak görülen paylaşımlarla hislerini anlatmaya çalışırlar. Bir konuda haksızlık, adaletsizlik yapıldığını düşünüyorsanız en manalı sözleri paylaşarak tepkinizi gösterebilirsiniz. İşte, tüm funduszeue.infoızlık, adaletsizlik maalesef ki zaman zaman herkesin başına gelebilmektedir. Haksızlık ve adaletsizlikle ilgili olarak birçok hadis, özlü söz ve deyimler de bulunmaktadır.

1/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
2/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
3/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
4/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
5/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
6/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
7/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
8/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
9/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
10/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
11/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
12/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
13/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
14/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
15/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
16/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
17/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
18/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
19/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
20/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
21/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
22/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
23/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
24/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
25/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
26/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
27/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
28/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
29/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
30/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
31/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
32/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
33/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
34/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
35/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler
36/36Haksızlık Sözleri Yapılan Adaletsizlik Ve Haksızlığa Karşı Söylenmiş Güzel Sözler

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Dünyada dost da, düşman da, Allah’ın yarattığı nimetleri yer, içer, kullanır, fakat bu saltanat ancak ölünceye kadar sürer. Hadis-i şerifte, (İnsanlar uykudadır, ölünce uyanırlar) buyuruluyor. Nasıl ki sarhoş ayılıp aklı başına gelince, (Ben ne yaptım, neredeyim?) diye sorar, (Sen şunu söyledin, şuralara gittin) denince de hatırlayamayıp, (Ben öyle şeyler yapmadım, oralara gitmedim) der. İşte insan da ölüp kabre girince uyanacak, aklı başına gelecek, (Ben iyi şeyler yapmak istiyorum) diyecek, ama (Şimdiye kadar yapsaydın) denecek. (Ama ben sarhoştum) diyecek. (Kendin isteyerek sarhoş oldun) denecek.

En büyük sarhoşluk, dünyaya tapmaktır. Dünya malını sevmektir. Dünya, para, mevki muhabbeti içinde olan kişiler, ölürken sarhoşluktan ayılırlar, ama bu ayılmalarının hiçbir faydası olmaz. Bunun için, ölmeden önce uyanmak, âhirete yarayacak olanları sevmek gerekir.

Eden kendine eder. Herkesin her an, konuştuğu, yaptığı, baktığı her şey, omuzumuzdaki melekler tarafından kayda geçiriliyor, bir videoya alınıyor. Ancak Allahü teâlâ, tevbe istigfar eden sevgili kulları için, o yaptığı rezaletleri, günahları yok ediyor. Çünkü herkes hesap gününde, dünyada yaptıklarını bir film gibi görecek. Bazı kareler boş geçecek. Kul, (Bunlar niye boş?) diye soracak. Melekler, (Cenab-ı Hak, bunu herkesten gizlediği gibi, mahcup olmayasın, utanmayasın diye senden de gizledi, o günahları sildi) diyecekler. Dünyada kim kimin günahını görmemişse, silmişse, unutup o hataları hatırlamazsa, âhirette de Cenab-ı Hak, onun günahlarını silecek, hiç kimseye göstermeyecektir.

Hazret-i Lokman Hakim oğluna vasiyet eder, (Oğlum, şu iki şeyi; yaptığın iyilikleri ve sana yapılan kötülükleri unut!) buyurur. İyiliği her anlatışta, biraz daha sevabı azalır. Haksızlığa uğramak ve buna sabretmek büyük sevabdır. Ama bunu intikam alırcasına, tekrar tekrar gündeme getirirsek, bu kadar sevab yazılmışken, her bahsettiğimizde sevabı biraz daha azalır.

Hazret-i Lokman sözüne devam eder, (Oğlum, şu iki şeyi; Allahü teâlâyı ve ölümü ise asla unutma!) funduszeue.info-ı Hak, kullarını ibadet etmeleri için yaratmıştır. İbadetten maksat da, Onu unutmamaktır. Yerken, içerken, gezerken, namaz kılarken hep Allahü teâlâyı hatırlamaya çalışmalı. Ölümü, yatınca yastığın altında, kalkınca burnumuzun ucunda bilmeliyiz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası