numaralı gözlük camı nasıl temizlenir / Gözlük Camı Nasıl Temizlenir? - funduszeue.info

Numaralı Gözlük Camı Nasıl Temizlenir

numaralı gözlük camı nasıl temizlenir

Gözlük Camı Temizleme Yöntemleri" height="" src="funduszeue.info" width="">

Yumuşak bez veya kağıt mendil gibi cama zarar verecek ürünler kullanmayın. Gözük camları için yapılan özel maddeler kullanın. Kozmetik ürünleri, alkol ve aseton gibi ürünlerden uzak tutun.

Güneş ışınlarına direk maruz kalacağı yerde uzun süre bırakmayın. Özellikle arabanın ön camında uzun süre bırakmayınız. Koltuk ve sandalye gibi oturulacak yerlerde gözlüğünüzü unutmamaya çalışın. Üstüne kazayla oturup kırılmasına sebep olabilirsiniz.

 

Gözlük camı nasıl temizlenir?

Gözlük camını etkili bir şekilde temizlemek için ilk olarak bir mikrofiber bezi ıslatın. Ardından bir kapta tuzlu ve karbonatı karıştırın. Karışımı gözlük camına dökün. Mikrofiber bez yardımıyla ovalayın. Ovaladıktan sonra kuru mikrofiber bezle gözlük camını silin.

Bunun yanı sıra diş macunu yöntemiyle gözlük camınızı silebilirsiniz. İlk olarak diş macununu gözlük camına sıkın, ovaladıktan sonra su ile güzelce durulayın. Diş macunu hem çizikleri götürecek hem de camı pürüzsüz yapacaktır. En son mikrofiber bez yardımıyla camı kurulayın.

Numaralı gözlük yıkanır mı?

Numaralı gözlüğü yıkamak hiçbir şekilde sorun yaratmaz. Eğer gözlüğünüzü yıkamak istiyorsanız olabildiğince içme suyu kullanmaya çalışın. Musluk suyunda bulunan kireçler gözlüğünüzün camına ciddi oranda zarar verebilir.

Gözlük kolonya ile silinir mı?

Gözlük camını temizlemek için kullanacağınız aseton, kolonya, parfüm, çamaşır suyu vb. ürünler camlarda hasarlara yol açacağı için uzak durmalısınız. Gözlük camını temizlerken sert ve kirli bezleri ya da kıyafetlerinizi kullanmamalısınız. Aksi taktirde camlarınız çizilecek, görüntü bozulacaktır.

Gözlük camları ne ile temizlenir?

Gözlük camlarını silmek için bir yemek kaşığı karbonata bir çay kaşığı su ekleyebilirsiniz. Bu karışımı macun kıvamına getirdikten sonra gözlük camlarını ovalayabilir, mikrofiber bez yardımı ile silebilirsiniz.

Gözlük ne sıklıkla temizlenmeli?

Gözlüğünüzü görüşünüz bozulduğu anlarda değil de her gün temizlemek en iyisidir. Cam çiziklerini, gözlük hasarlarını ortadan kaldırmak ve dayanıklılığını artırmak için gözlüğün her gün temizlenmesi gerekir.

Dereceli gözlük ne ile temizlenir?

Dereceli gözlüğü temizlemek için birçok yöntem vardır. Sabun, mikrofiber bezler, gözlük camı spreyleri, karbonat, diş macunu gibi şeyleri deneyerek dereceli gözlük camınıza zarar vermeden temizleyebilirsiniz.

Gözlük camı nasıl parlar?

Gözlük camını parlatmak için karbonat ve tuz yöntemini deneyebilirsiniz. Bebek şampuanı, beyaz sirke, diş macunu, mikrofiber bez yöntemleri de gözlük camı parlatma konusunda oldukça etkilidir.

Gözlük camı nasıl temizlenir?

Gözlük camı nasıl temizlenir?

Gözlük kullananların en çok yaşadıkları sorun gözlük camlarının kirlenmesi ya da çizilmesidir. Peki bu sorunlardan nasıl kurtulabilirsiniz? İşte o öneriler

Gözlüklerinizi temizlerken camlarına zarar vermeden temiz bir görünme sahip olmalarını istiyorsanız bu tavsiyeler tam size göre

Gözlükleri yeni gibi yapacak yöntemler:

Elinize sabun alın ve ellerinizi köpürtün. Ellerinizle köpüğü gözlüğünüzün her tarafına yayın. Daha sonra gözlüğü içme suyu ile durulayın. 

Daha kolay bir yöntem denemek isterseniz mikrofiber gözlük camı bezleri ile gözlüklerinizi temizleyebilirsiniz. 

Gözlüklerin temizlenmesinde yaygın olarak kullanılan bir başka yöntemse gözlük temizleme spreyi ile temizlemektir. Bu spreyler gözlüklerin tam anlamı ile temizlenmesini sağlar. 

Gözlüklerin kirlenmesi kadar çizilmesi de can sıkıcı bir durumdur. Gözlük camlarının çizilmesi durumunda yapılabilecek bazı işlemler vardır. 

Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

Bir çay kaşığı karbonat ile bir çay kaşığı tuzu karıştır ve macun kıvamına getir. Bu işlemin ardından karışımı gözlük camına sür ve camları ov. Daha sonra ılık su ile yıka.

Gözlük, ılık su ve sabun ile ovularak yıkanırsa üzerindeki çizikler büyük orandan azalacaktır. 

Uygulanacak yöntemlerden biri de bebek şampuanı ile gözlük camlarını yıkamaktır. Gözlük camlarına bebek şampuanını uygulayın ve camları ovun. Gözlük camları yeni gibi olacaktır. 

Mutfakta temizlik ve yemek yapma konusunda fazlaca kullanılan sirke gözlük camlarının temizlenmesi içinde kullanılabilir. 

Bunların dışında gözlüklerin kullanımı ve temizlenmesi ile ilgili şu önerileri uygulayabilirsiniz. 

Gözlüklerinizi sert kumaşlarla ya da gazete kağıdı ile temizlemeyin. Gözlüklerinizi tek elle takıp çıkartmayın. 

Onları koltuk gibi sık kullanılan eşyaların üzerine bırakmayın. 

Gözlükleri aşırı sıcak ya da aşırı soğuk yerlerde bırakmayın.

Cesaret çemberi nedir? Eğitim yöntemleri neler?

İLİŞKİLİ HABER

Cesaret çemberi nedir? Eğitim yöntemleri neler?Bade İşçil: Cinayet dışında her şey gerçek!

İLİŞKİLİ HABER

Bade İşçil: Cinayet dışında her şey gerçek!

G&#;zl&#;k Camı Nasıl Temizlenir: 6 Farklı Y&#;ntem

Düzenli olarak gözlük kullananların en sık karşılaştığı problem, gözlük camlarının kirlenmesi ve yeterince temizlenmemesidir. Soğuk ve yağışlı havalarda camların ıslanması, yaz aylarında ise sıcak havadan dolayı nemlenmesi yüzünden gözlük camları iki günde bir temizlenmelidir. Ancak temizleme işlemi doğru yapılmazsa, puslu bir görüntü ortaya çıkabilir. Tam da bu yüzden, evde kolayca uygulayabileceğiniz gözlük camı temizleme yöntemlerini sizlerle paylaşacağız. 

Gözlük Camı Nasıl Temizlenir?

  1. İlk olarak karbonat ve tuz yöntemini deneyebilirsiniz. Bir çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı tuzu karıştırarak macun kıvamına getirin. Tuzu mümkün olduğunca eritin. Bu karışımı bastırmadan cama sürün. Ardından ılık içme suyu ile camı bu karışımdan arındırın ve temizleme mendili ile silin.
  2. İkinci yöntem ise bebek şampuanıdır. Bebek şampuanını bir bez üzerine döküp camı temizleyerek ufak çiziklerden arındırabilirsiniz.
  3. Üçüncü olarak beyaz sirkeyi bir beze döküp camı silerek hem çiziklerden kurtulabilir, hem de parlamasını sağlayabilirsiniz.
  4. Diş macunu da temizleyici bir etkiye sahiptir. Macunu camların üzerine sıkarak 10 saniye ovalayın ve durulayın. Ancak peeling tanecikli diş macunlarını kullanmamaya özen gösterin.
  5. Mikrofiber bezi ıslatın. Bir kapta sıvı sabun ve karbonatı karıştırın. Bu karışıma bezi batırarak gözlük camını silin. Ardından durulayın ve başka bir bezle kurumasını sağlayın.
  6. Limon, parlatma etkisine sahip olan besinlerden biridir. Limon suyu ve bulaşık deterjanını karıştırın. Karışımı gözlük camına döküp hafifçe ovalayın ve durulayın. Ardından temiz bir bez ile kurulayın.


Gözlük Camını Temizlerken Yapılan Hatalar

  1. Toz ve kir sorunlarının önüne geçmek için, gözlük camlarını narin bir şekilde temizleyin. Temizleme işlemi için ıslak mendil kullanmayın. Islak mendil, camın üzerinde küçük çiziklere yol açabilir.
  2. Gözlük kutusuyla birlikte verilen özel mendilleri tercih edin.
  3. Gözlük camını durularken mutlaka içme suyu kullanın. Çünkü musluk suyundaki kireçler, cama zarar verir.
  4. Silme işlemini peçeteyle gerçekleştirmeyin. Yapıları sert olduğu için camın çizilmesine yol açabilirler. Ayrıca camda puslu bir görünüm oluştururlar.
  5. Gözlük camını temizlerken kendi özel mendilini veya mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Fayans araları nasıl temizlenir?
  2. Yanmış çaydanlık nasıl temizlenir?
  3. Ocak nasıl temizlenir?
  4. Bıçak nasıl temizlenir?
  5. Fırın nasıl temizlenir?

Gözlük Camı Nasıl Temizlenmelidir?

Gözlükler, ellerinizden, yüzünüzden ve kirpiklerinizden doğal bir yağ birikmesine ve yapışkan bir kir tabakasına neden olabilir. Gözlükleri rastgele bir bezle temizlemek, görüşü bulanıklaştırabilecek küçük çiziklere neden olabilir.

Gözlükleri düzenli olarak temizlemek ve bakımını yapmak, güzel ve rahat bir görüş sağlarken, mikropları öldürerek sağlığınızı da koruyacaktır.

Gözlük camlarını ve çerçevelerini, lensleri çizmeden veya başka bir hasara neden olmadan temizlemek için bu ipuçlarını deneyebilirsiniz…

Aynı ipuçları güneş gözlüğü , reçeteli gözlük, dinlendirici gözlük ve spor gözlükleri  de temizlemek için geçerlidir .

Gözlük Nasıl Temizlenir?

Gözlüklerinizi temizlemeden önce ellerinizin kir ve  krem artığı gibi herhangi bir şey içermediğinden emin olun. Ellerinizi temizlemek için losyonsuz sabun veya bulaşık deterjanı ve temiz, havsız bir havlu kullanın.

Gözlüğünüzü hafif ılık musluk suyunun altında yıkayın. Bu, tozları ve diğer kalıntıları giderir, bu da lenslerinizi temizlerken çizmemek için yardımcı olur. Bazı gözlük camı kaplamalarına zarar verebilecek sıcak sudan kaçının.

Gözlük ve gözlük camını temizlemek için 3  ipucu… 

Gözlük ve Gözlük Camı Nasıl Temizlenmeli?

1. Ilık Su Ve Bulaşık Deterjanı 

Her cama küçük bir damla losyonsuz bulaşık deterjanı damlatın.  Çoğu bulaşık deterjanı konsantredir, bu nedenle sadece küçük bir miktar kullanın. Veya parmak ucunuza bir veya iki damla uygulayın. Camların her iki tarafını ve çerçevenin tüm kısımlarını birkaç saniye boyunca hafifçe silin. Burun pedleri ve kulağınızın arkasında kalan  uçların dahil her parçayı temizlediğinizden emin olun. Ayrıca, merceklerin kenarlarının, toz, kalıntı ve cilt yağlarının birikebileceği çerçeveyle karşılaştığı alanı temizlediğinizden emin olun.

Camların  ve çerçevelerin her iki tarafını da iyice durulayın. Eğer iyi durulanmazsa merceklerin kuruması sırasında lekelenmesine neden olur.

Suyun çoğunu merceklerden uzaklaştırmak için hafifçe sallayın. Temiz olduklarından emin olmak için dikkatlice inceleyin.

Gözlüğün camını ve çerçeveyi temiz, havsız bir havluyla dikkatlice kurulayın. İnce cam ürünleri temizlemek için kullandığınız bir pamuk havlu iyi bir seçimdir. Havluların tamamen temiz olduğundan emin olun. Bir havlunun liflerine sıkışmış kir ya da pislikler lenslerinizi çizebilir; ve yemeklik yağ, cilt yağı veya havludaki losyon bunları lekeleyecektir.

Camları tekrar kontrol edin. Herhangi bir çizgi veya lekeler kalırsa, bunları temiz bir mikrofiber bezle çıkarın – bu tüy bırakmayan bezler çoğu optik mağazasında veya fotoğrafçılık mağazasında bulunur.

2. Sirke

Sirke gözlüklerinizi etkili bir şekilde temizler ve gıcırtılı temiz olmasını sağlar, ancak çok sık kullanmayın. Temiz ve yumuşak bir pamuklu bezi beyaz sirke ile nemlendirin ve sadece gözlük camınızı ve ayrıca kulaklığı ve çerçeveyi silmek için kullanın. Kuru bir mikrofiber bezle kurulayın.

3. Diş Macunu

Bir beze çok az miktarda diş macunu sürün ve gözlük camını parlatın. Bunu birkaç dakika susuz yapın ve  yumuşak bir  kumaşı nemlendirin ve cilalamaya devam edin. Son olarak, gözlük camını akan su altında durulayın ve kuru pamuklu bir bez kullanarak silin.

Kaynak: funduszeue.info


Etiketler; #gözlük #gözlük camı #cam #cam temizleme #cam silme


İlgili Galeriler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası