nca öğrenci değişim programı / KOÜ Eğitim Fakültesi

Nca Öğrenci Değişim Programı

nca öğrenci değişim programı

Öğrenci Değişim Programları Komisyonu

Öğrenci Değişim Programları Komisyonu

Öğrenci Değişim Programları Komisyonu

Öğrenci Değişim Programları Komisyonu

Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt YAZICI, Sorumlu Dekan Yardımcısı
Doç. Dr. Yusuf KOÇ, Başkan


Bölüm / ProgramErasmus KoordinatörüMevlana KoordinatörüFarabi Koordinatörü
Fakülte Koordinatörü, Komisyon BaşkanıDoç. Dr. Yusuf KOÇDoç. Dr. Yusuf KOÇDoç. Dr. Yusuf KOÇ
BÖTE Böl. / Bilg. ve Öğrt. Tekn. EğitimiProf. Dr. Aynur GEÇERProf. Dr. Aynur GEÇERProf. Dr. Aynur GEÇER
Eğitim Bilimleri Böl. / Rehberlik ve Psiko. Dan.Arş. Gör. Dr. Fevziye DOLUNAY CUĞArş. Gör. Dr. Fevziye DOLUNAY CUĞArş. Gör. Dr. Fevziye DOLUNAY CUĞ
Arş. Gör. Dr. Yaser ARSLAN
Matematik ve Fen Bil. Eğit. Böl. / Fen Bilg. Öğrt.Doç. Dr. Ömer ACARDoç. Dr. Fikriye POLATDoç. Dr. Fikriye POLAT
Matematik ve Fen Bil. Eğit. Böl. / İlk. Matematik Öğrt.Doç. Dr. Yasemin KATRANCIDoç. Dr. Ali Fuat YENİÇERİOĞLUDoç. Dr. Yusuf KOÇ
Sosyal Bil. ve Türkçe Eğit. Böl. / Türkçe Öğrt.
Temel Eğitim Böl. / Okul Öncesi Öğrt.Arş. Gör. Rahime İNANArş. Gör. Rahime İNANArş. Gör. Rahime İNAN
Temel Eğitim Böl. / Sınıf Öğrt.Arş. Gör. Dilara YILMAZArş. Gör. Dilara YILMAZArş. Gör. Dilara YILMAZ
Yabancı Diller Eğitimi Böl. / İngilizce Öğrt.Dr. Öğr. Üyesi Serkan GÜRKANÖğr. Gör. F. Gökçe BAYRAKTARÖğr. Gör. İrfan KURAN

Bölüm adına göre alfabetik olarak sıralanmıştır.

 


T.C.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ
ERASMUS ALT KOMİSYONU GÖREVLERİ

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
Madde 1
Bu komisyonun amacı; Erasmus öğrenim ve ders verme hareketliliğine ilişkin kuralları düzenlemektir.
Kapsam
Madde 2
Bu komisyonun görev kapsamı, Erasmus öğrenim ve ders verme hareketliliği ilgili uyulması gereken kurallarıdır.
Dayanak
Maddde 3
Avrupa Komisyonu’nun belirlediği ve Erasmus Üniversite Beyannamesinde
yer alan ilkeler, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirlenen şartlar, uluslararası anlaşmalar ve ilgili YÖK mevzuatları bu yönergenin dayanağını oluşturur.

Tanımlar
Madde 4
Bu belgede geçen;
a. Birim: Eğitim Fakültesi bünyesindeki akademik ve idari birimleri
b. Topluma Hizmet Uygulaması ve Eğitim Koordinatörlüğü Komisyonu Üyesi: Bölüm görüşü alınarak Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nca görevlendirilen ve bölümlere resmi yazı ile bildirilen sorumlu kişiyi ifade eder.

Komisyon Başkanı ve Görev Tanımı
Madde 5
a. Komisyonun çalışmalarına başkanlık eder.
b. Rektörlük Erasmus birimince belirlenen programın öngörülen Fakülte Erasmnus programındaki öğrencilerle ilgili işlemleri takip etmek,
c. Erasmus işlemlerini bölüm Erasmus temsilcilerinin bölümlerindeki zamanında yapmalarını sağlamak için gerekli önlemleri almak
d. Yurt dışındaki üniversitelerle Erasmus anlaşmaları yapmak için gerekli girişimlerde bulunur, yapılmış anlaşmaları günceller.
e. İlgili dekan yardımcısının oluru ile gerekli yazışma ve görevlendirmeleri yürütür.
Komisyon Başkanının Yetki ve Sorumlulukları
Madde 7
Dekanlık adına Erasmus öğrenim ve ders verme hareketliliği ile ilgili işlemleri ve bu sürece ait yönetsel süreçleri yönetmek ve yürütmekle yetkilidir. Erasmus komisyonu başkanı dekan tarafından yetkili kılınan bir dekan yardımcısı, Erasmus komisyonunun eylem ve işlemlerinden birinci derecede sorumlu yetkili kişidir.
Görev Tanımı:
Madde 8
a. Erasmus komisyon yöneticisi ilgili birim tarafından görevlendirildiği andan itibaren bu belgede yer alan kurallara uyacağını kabul ve taahhüt eder. Belirtilen kurallara uyulmadığında bütün hukuki ve yönetimsel işlemlerden kendileri sorumludur.
b. Erasmus öğrenim ve ders verme hareketliliği sisteminin yürütülmesinden sorumludur.
c. İlgili dekan yardımcısının oluru ile gerekli yazışma ve görevlendirmeleri yürütür.
Üyelerin Yetki ve Sorumlulukları
Madde 10
Üyeler bölüm görüşü alınarak dekanlık tarafından atanır. Bölüm yetkilileri, bölümü temsil eden komisyon üyesinin bu kurallara uygun davranmasından sorumludurlar ve bu amaçla gerekli önlemleri alır.
Görev Tanımı
Madde 11
Komisyon üyeleri, kendi bölümleri ile ilgili ikili anlaşmaları yaparak Erasmus programı başvuru sürecinde yurt dışına gidecek ve yurt dışından gelecek öğrencilere destek sağlarlar. Yurt dışına gidecek öğrenci seçimi gerçekleştikten sonra karşı kuruma öğrenci ile ilgili bilgileri karşı kuruma iletir ve öğrenci gitmeden önce öğrenim anlaşması ve tanınma belgelerini hazırlar. Öğrenci program sonunda Türkiye’ye döndükten sonra öğrenciden gerekli belgeleri alır ve denklik belgelerini hazırlayıp öğrenci işlerine ve uluslar arası ilişkiler birimine gönderirler.

Uygulama ve Yaptırım
Madde 12
Eğitim Fakültesi bölümleri ve ilgililer yukarıda yer alan ilkelere uyulmayan tüm durumlarda şu yaptırımlarda bulunurlar;
a. Toplantılara 3 kez katılmayan komisyon üyeleri sözlü ve yazılı olarak uyarılır,
b. Dekanlık tarafından görevlendirildiği andan itibaren bu belgede yer alan kurallara uyacağını kabul ve taahhüt eder. Belirtilen kurallara uyulmadığında bütün hukuki ve yönetimsel işlemlerden kendisi sorumludur.

Diğer Konular
Madde 13
Komisyon üyeleri komisyonla ilgili konuları görüşmek için ayda 1 kez toplanır.
Madde 14
Bu belgede sözü geçen komisyonun görev ve sorumlulukları Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu’nda kabul edildiği tarihten itibaren yürürlüğe girer.




Eğitim döneminde farklı bir ülkeye giderek oranın eğitim sistemini ve kültürünü gözlemlemek, yabancı dili olabildiğince geliştirmek amacıyla öğrenci değişim programları düzenlenmektedir. Birçok insan bu programların yalnızca üniversite döneminde olduğunu ve Erasmus olarak isimlendirildiğini sanır. Ancak lise döneminde de çok sayıda farklı program yer alır.

Yapılabilecek Öğrenci Değişim Programları

Listemizin ilk 9 sırasında lise değişim programları ile sizleri buluştururken son 3 sırasında üniversite değişim programlarına yer veriyoruz.

AFS

öğrenci-değişim-programları

AFK öğrenci değişim programı Türkiye’de ki en eski değişim programı olma özelliğine sahiptir. İlk öğrencilerini senesinde gönderen program ülkemizde de oldukça aktif çalışmalar gerçekleştiriyor. Lise öğrencileri bu değişim programı ile birlikte 60 farklı ülkeden bir tanesine gitmeyi başarabilir.

YES

uluslararsı-öğrenci-değişim-programları

YES öğrenci değişim programı AFS ile kardeş program olarak tanımlanabilir. 11 Eylül tarihinde gerçekleşen İkiz Kuleler saldırısından sonra oluşmuş bir öğrenci değişim programıdır. Öğrenci değişim programları arasında önemli bir yere sahip olan YES programının yürütücülüğünü Türk Kültür Vakfı üstlenmiştir. yaş grubuna yönelik bir değişim programıdır.

İlgili Makale : Türkiye&#;nin En İyi Üniversiteleri

Advertisement

YFU

yurtdışı-öğrenci-değişim-programları

AFS ve YES kardeşlere üçüncü bir kardeş olacaksa bu kesinlikle YFU olur. Bu programların kardeş olarak nitelendirilmesinin sebebi çalışma biçimlerinin neredeyse aynı oluşudur. 1 yıllık ya da yalnızca yaz dönemini kapsayan programlar yer alırken yaş grubunu kapsar. Öğrenciler ülkemize döndüklerinde denklik elde edecek ve lisede yıl kaybetmeden eğitime devam edecektir.

Rotary

yabancı-ülke-değişim-progrmaları

Dünyanın en eski öğrenci değişim programları arasında yer alan Rotary senesinden itibaren öğrencilere hizmet veriyor. Program dahilinde üç farklı seçenek sunuluyor. 1 yıllık uzun program, hafta süren aileden aileye değişim programı ve gün süren kamplar arasından bir tercih yapılarak programa katılım gösterilebilir.

Lions

farklı-ülkelere-değişim-programları

Lions öğrenci değişim programı yukarıda saydıklarımızdan biraz daha farklı bir yapıdadır. Yalnızca kısa dönemli bir değişim söz konusu olur. yaş grubunu kapsayan bu program ile hafta farklı bir ülkeye gidilir. İlk 2 haftası kampta geçerken sonraki haftalar ailenin yanında geçecektir.

NCA

en-iyi-öğrenci-değişim-progrmaları

NCA tam 86 ülkede devam eden bir öğrenci değişim programı. Öğrencilerin NCA ile yurtdışında eğitim alabilmesi için B1 düzeyinde İngilizce bilmesi gerekiyor. Ayrıca notlarının ortalamanın üzerinde olması da şart. Öğrenci değişim programları arasında öğretmenlerden alınan tavsiye mektuplarına ihtiyaç duyulan nadir programlardan bir tanesi. Sınav ve mülakatlarda başarılı olursanız bu programa dahil olabilirsiniz. En iyi öğrenci değişim programları arasında gösterilen NCA son yıllarda epey popüler olmuştur.

Advertisement

Academix

ücretli-öğrenci-değişim-programları

Academix normal şartlarda bir yurtdışı eğitim danışmanlık firmasıdır. yaş arasındaki çocuklar için öğrenci değişim programı sunar. Program 1 yıllıktır. Lise son sınıf öğrencileri bu değişim programı kapsamında son senelerini yurtdışında okuduktan sonra yüksek öğrenimlerini de bu program dahilinde yurtdışında tamamlayabilecektir. Eğer lise tamamlandıktan sonra dönüş sağlanırsa ülkemizde denkliğinin olacağının bilinmesi gerekir.

ISE

serbest-öğrenci-değişim-progrmaları

ISE de son dönemde popüler olan öğrenci değişim programları arasında yer alır. En büyük özelliği başvuruda bulunacak olan öğrencilere belirli sürelerle sınırlanan paketler yerine okullarla sınırlanan paketler sunmasıdır. Başvuruda bulunan öğrenciler özel yatılı lise, devlet lisesi, özel gündüzlü lise ya da özel uluslararası liseler arasından bir tanesini seçer.

EF

lise-öğrenci-değişim-programları

EF bu lise öğrenci değişim programları arasında sizlere sunabileceğimiz son program. Diğer seçenekler gibi dil programları ya da üniversite danışmanlıkları sunuyor. İşleyişine bakıldığında tam anlamıyla bir öğrenci değişim programından bahsetmek mümkün olmaz. Daha çok diploma programları olarak isimlendirilebilir. Ancak yurtdışı eğitimi için önemli seçeneklerden bir tanesidir.

Erasmus

türkiye-öğrenci-değişim-programları

Lisedeki öğrenci değişim programlarını tamamladıktan sonra artık üniversite öğrenci değişim programlarını sizlere sunmaya başlayabiliriz. Tabi ki listenin ilk sırasında en ünlü öğrenci değişim programı olan Erasmus yer alıyor. Erasmus Türkiye’de en çok bilinen ve en çok kullanılan öğrenci değişim programı olma özelliğine sahip bir yapıdır.

Ulusal ajanslar tarafından yönetilen bu programa katılım için Erasmus anlaşmaları olan üniversitelerin tercih edilmesi gerekir. Programlara katılım koşulları ve gidilen ülkeler fakülteden fakülteye değişiklik gösterecektir. Genellikle birinci sınıfı tamamlayan öğrenciler başvurularını yapmaya başlarlar. Erasmus öğrenci değişim programları kapsamında yalnızca Avrupa ülkelerine gidilmektedir. Ancak Avrupa Birliği üyesi olma şartı aranmaz.

Mevlana

yurdışı-öğrenci-değişim-programları

Listemizdeki ilk Türk yapımı öğrenci değişim programına sıra geldi. YÖK tarafından yürütülüp finanse edilen Mevlana son derece önemli bir öğrenci değişim programıdır. İnternet üzerinden dahi çok ayrıntılı bilgiler bulmanız mümkün olmaz. Programın kendi sitesinden ya da yetkililerden merak ettiğiniz tüm konularda bilgi alabilir ve programa katılım gösterebilirsiniz.

Öğrenci Değişim Programları &#; Bonus

Farabi

yurtiçi-öğrenci-değişim-programları

Tüm dünyada öğrenci değişim programları dendiğinde öğrenci ya da öğretim görevlilerinin yurtdışında farklı bir üniversiteye gitmesi söz konusudur. Ancak Farabi bu aşamada bir farklılık sunar. Öğrenci değişim programı kapsamında yer alan bir uygulamadır. Değişimler yurtdışında yer alan üniversiteler ile olmaz. Yurt içinde programa dahil olan üniversiteler arasında bir değişim söz konusu olacaktır.

Bu makalemizde sizlere öğrenci değişim programları konusundan bahsettik. Umarım kafanızda soru işaretleri bırakmamışızdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası