kurs merkezi açmak / One moment, please

Kurs Merkezi Açmak

kurs merkezi açmak

Etüt Merkezi Açmak &#; GEREKEN ŞARTLAR!

yılında eğitim çoğunlukla olarak evden devam ediyor. Öğrencilerin eğitim süreçlerini daha kaliteli tamamlamasını isteyen veliler, ek ders seçeneklerine yöneliyor. İşte bu noktada devreye etüt merkezleri giriyor. Özellikle son yıllarda eğitim konusunda yapılan sık değişikliklerle birlikte etüt merkezleri &#;ek öğretim yöntemi&#; olarak ön plana çıktı.

&#;Etüt merkezi açmanın koşulları, maliyeti ve kazancı nedir?&#; gibi soruların cevaplarını arıyorsanız doğru yere geldiniz. Ben iyi bir etüt merkezi açmanın tüm şartlarını ve koşullarını araştırarak sizler için muhteşem bir yönerge hazırladım.

Şimdi sizlere yılında etüt merkezi açmanın şartlarından başlayarak tüm süreci aktaracağım. Hadi başlayalım.

Etüt Merkezi Açmak İçin Ne Gerekir?

Etüt Merkezi Açmak Güncel Şartlar

Etüt merkezi açmak için başvuru yapmadan önce birtakım hazırlıklar yapmanız gerekiyor. Bu hazırlıklar etüt merkezi açmak için İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yapacağınız başvurularda işlerinizi hızlandıracak. Ne kadar iyi ve kanunlara uygun bir şekilde hazırlıklarınızı tamamlarsanız, o kadar çabuk izin belgesi alırsınız.

Etüt merkezleri eğitim kurumları olarak geçtiği için, bu izinler öyle kolay verilmiyor. Bir etüt merkezinin tüm aşamalarında çok profesyonel adımlar atmanız gerekiyor. İşte sizin için tüm izinleri rahatlıkla almanızı sağlayacak 10 tüyo!

  1. Seçeceğiniz eğitim binası kullanışlı ve sağlam olmalıdır. Aksi taktirde insan hayatı tehlikeye gireceğinden izin alamazsınız.
  2. Etüt merkez binanız alkollü eğlence mekanlarına en az metre uzaklıkta olmak zorundadır.
  3. Tüm eğitim öğretim araçlarınız tam olmalıdır. Örneğin; tahtalar, masalar, haritalar, mikroskoplar gibi. Bu noktada eğitime elverişliliği yeterli olmayan kurumların başvurusu reddedilir.
  4. Etüt merkezinin öğrenci kapasitesine göre yeterli sayıda öğretmen ve diğer personellerin olması izin almanızı kolaylaştırır.
  5. Çalışacak olan tüm personelin SGK kaydını tamamlamanız gerekiyor.
  6. Etüt merkezinizin müdürü şimdiden hazır olmalıdır. Müdürünüz olduğu taktikte yönetim işlemi daha rahat denetlenebileceğinden başvurunuz ön sıralara kayabilir.
  7. Etüt merkezi açma başvurusunda bulunacak olan kişi ya da kişilerin adli sicil kayıtlarının temiz olması gerekiyor.
  8. Etüt merkezinizin hangi branşlarda eğitim vereceğine karar vermeniz gerekiyor. Örneğin sadece ortaokul ya da lise öğrencileri için eğitim verilmesini düşünüyorsanız hazırlıklarınızı ona göre tamamlamanız bekleniyor.
  9. İl Milli Eğitim Müdürlüklerine etüt merkezi açmak için başvuru yapmanız gerekiyor. Başvuru yaparken tüm evrakları eksiksiz verdiğinizden emin olun.
  10. Yaptığınız başvuruları Valilikler değerlendiriyor. Bu noktada onayı vermeden önce sizinle görüşmek isteyebilirler.

İşte etüt merkezi açmadan önce atmanız gereken 10 adımdan sizlere bahsettim. Bu 10 işlemi sırasıyla profesyonelce yaparsanız, etüt merkezi açmak için ihtiyacınız olan izni de çabuk alırsınız.

yılında Emlak Ofisi açmanın ipuçlarına göz atmak ister misiniz? Emlak Ofisi Nasıl Açılır yazımız tam size göre!

Etüt Merkezi Açmak İçin Gereken Şartlar

Etüt Merkezi Açmanın Şartları

Öncelikle bir etüt merkezi açmak için gerekli olan şartlardan bahsedeyim istiyorum. Eğitim her zaman en karlı iş alanlarından biri olmuştur. Özellikle Türkiye gibi genç nüfusu yüksek olan ülkelerde eğitime olan ihtiyaç günden güne artarak bu alanı büyük bir pazar haline getirmiş bulunmaktadır. Ancak bu pazara dahil olabilmek öyle çok da kolay değildir.

yılında Türkiye’de bir etüt merkezi açabilmek için yerine getirmeniz gereken birtakım şartlar var. Bunlar,

  • Etüt merkezi açmak için Özel Eğitim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet göstermeniz beklenir. Aksi taktirde kanunda yer alan maddelere uyulmadığında etüt merkeziniz kaçak olarak gözükebilir ve herhangi bir şikayet olduğunda kapatılabilir. Buraya çok dikkat etmelisiniz.
  • Seçtiğiniz kurum binasının nitelikli olması,
  • Kanuna uygun olarak kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak,
  • İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuru yapmak,
  • İl Valiliği’nden kurum onayı almak,
  • Etüt açma izni verilen kurumlardan iki yıl içerisinde faaliyete başlamaları beklenir. Eğer faaliyete başlamaz ya da usulsüz başlarsanız, çalışma ruhsatınız iptal edilir.

Aman dikkat! Eğer izinsiz etüt merkezi açarsanız, brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası alırsınız!

Rent a Car Açmak hakkında neler biliyorsunuz? Tüm şartlarını öğrenmek için sizi yazıya alalım&#;

Etüt Merkezi Açmak Maliyeti

Etüt Merkezi Açmanın Maliyeti ve Kazancı

Etüt merkezi açmak uzun vadede sizlere çok büyük kazançlar sağlayabilir. Ancak eğitim alanına dahil olabilmek için yüklü miktarda bir bütçeye ihtiyaç duyacağınızı bilmelisiniz.

Etüt merkezi açmak için yerine getirmeniz gereken şartlarda uygun bir bina bulmak ve eğitim araç gereçlerini yeterli miktarda bulundurmanın yer aldığını okudunuz öyle değil mi? İşte bu ikisini sağlayabilmek maalesef ki maliyeti düşük bir iş değil. Ortalama bir apartmanın kirası yaşadığınız şehir, ilçe, semt gibi dinamiklere bağlı olarak çok fazla değişiklik göstermektedir.

Örneğin İstanbul’da Kadıköy’de bir binanın kirasıyla Beylikdüzü’ndeki bir binanın kirası arasından neredeyse TL fark oynamaktadır. Aynı durum Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Antalya, Çanakkale, Balıkesir gibi kalabalık şehirler için de geçerli.

Etüt Merkezi Açma Tüyoları

Etüt merkezi açmanın maliyetinin yüksek olduğunu dile getirmem sizleri korkutmasın. Çünkü maliyeti ne kadar yüksekse, geliri de bir o kadar yüksektir. Ortalama bir etüt merkezi açmak maliyeti 1 milyon TL&#;dir.

Etüt merkezinin giderlerini de unutmamak lazım. Eğitim süresi boyunca açık olan aydınlatmalar, öğretmen maaşları, olabilecek tadilat giderleri, temizlik masrafları gibi kalemler her noktaya göre değişiklik gösterebilir.

TL ile Yapılabilecek İşlerkonusunda bilginiz var mı? Detayları öğrenmek için tıklayın!

Etüt Merkezi Açmak Karlı Mı?

Etüt Merkezleri Ne Kadar Kazanıyor?

Etüt merkezlerinin maliyeti de geliri de yüksektir. Etüt merkezleri bulundukları konuma ve eğitim seviyelerine göre çok para kazanmaktadır. Ayrıca bir etüt merkezinin hangi öğrencilere eğitim verdiği de çok önemli.

Etüt merkezi şehrin içindeyse içerideki etkinlik seçenekleri fazla ve steril bir ortamı varsa kişi başı &#; TL ücret ödenebilir.

Buna göre etüt merkezinin aylık kazancı tamamen kaç öğrenci olduğuna göre değişiyor. Butik bir etüt merkezinin aylık kazancı bin &#; bin TL yapmaktadır. Büyük bir etüt merkezinin aylık kazancı ise bin TL&#;yi rahatlıkla geçebilir.

Günde TL kazanmak ister misiniz? Döviz Bürosu Açmakyazımıza göz atabilirsiniz.

İyi Bir Etüt Merkezi Nasıl Olmalı?

İyi Bir Etüt Merkezi Nasıl Olmalı?

Türkiye’de binlerce etüt merkezi olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’nin 81 ilinde devam eden eğitim öğretim süreci dahilinde pek çok öğrenci ek olarak etüt merkezlerine gidiyor. Peki ya iyi bir etüt merkezi nasıl olmalı?

İyi bir etüt merkezinin nasıl olması gerektiğine dair koşulların cevabını her ne kadar kanunlar verse de burada önemli olan karar mekanizması öğrenciler ve aileleridir. Eğer bir aile etüt merkezini yeterli bulduysa, çocuğunun orada ek eğitim almasını uygun bulacaktır. Yapılan araştırmalar sonucunda iyi bir etüt merkezinin nasıl olması gerektiğine dair cevaplar şöyle sıralanmıştır;

  • Rahat ve geniş sınıflar,
  • İyi ve bilgili, akademik seviyesi yüksek öğretmenler,
  • Çalışma alanlarının işlevselliği,
  • Kütüphane bulunması ve kütüphane arşivinin kapsamlılığı,
  • Etüt merkezinin ek kitapçıklar dağıtması,
  • Seviye sınavlarının aralıkları,
  • Sınav sonuçlarının değerlendirilerek okunması,
  • İyi bir yemekhane ya da bol ürünlü bir kantin,
  • Temizliğin her gün düzenli olarak yapılması,
  • Etüt merkezinin reviri olması (Ekstra pozitif bir algı yaratıyor)
  • Öğrenci portföyünün geniş olması,
  • Başarı seviyesinin yüksek olması,
  • Etüt merkezinde sınıf atlama sistemi,
  • Öğrenci motivasyonu için yapılan etkinlikler,
  • Aylık veya haftalık kültür sanat etkinlikleri.

Evet, yapılan araştırmalara göre öğrenciler ve veliler iyi bir etüt merkezinde olması gereken işlevsellikleri bu şekilde sıralıyor. Eğer etüt merkezinde bu maddelerden en az 7’si varsa o etüt merkezini seçme olasılıkları çok artıyor. Bu noktalara dikkat eden bir etüt merkezi, öğrenci portföyünü genişleterek daha iyi bir eğitim seviyesi yakalıyor.

Faydalı içerik: Toptan Ticaret İşi Yapmak

Etüt Merkezi Açmak Avantajları ve Dezavantajları

Etüt Merkezi Açmanın Avantajları ve Dezavantajları

Etüt merkezi açmak için gerekli olan şartlardan, maliyeti ve kazancından sizlere bahsettim. Şimdi sıra avantajlarıyla dezavantajlarını karşılaştırmaya geldi. Bu sayede sizler de etüt merkezi açıp açmayacağınıza daha iyi karar verebilirsiniz.

Bir etüt merkezi açmanın avantajları,

  • Uzaktan eğitim sayesinde merkez binanın giderlerinin azalması,
  • Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunmak,
  • Birbirinden donanımla öğrenciler yetiştirmek,
  • İnsanların hayatına dokunmak,
  • Eğitim seviyesini yükseltmek,
  • Etüt merkezlerinin kazancının yüksek olması,
  • Kendi işinin sahibi olmak
etüt merkezi açmanın avantajları

Bir etüt merkezinin dezavantajları,

  • Etüt merkezi binasının giderleri,
  • Öğretmen maaşları,
  • Temizlik giderleri,
  • Sürekli değişen eğitim yönetmelikleri,
  • Reklam için ayrılan bütçe,
  • Öğrenciler ve velileri sürekli memnun etmeye çalışmak.

Gördüğünüz üzere etüt merkezi açmanın avantajları daha çok insan hayatına dokunmak, eğitim, gelecek gibi konularla ilgiliyken; dezavantajları da maddi konuları içeriyor. Onun dışında iyi reklam veren ve tanıtımında başarılı olan bir etüt merkezi bu dezavantajların yükünü sırtında hissetmeyecektir.

Eğitim ve öğretim hayatına bol kazançla devam eden binlerce etüt merkezi bulunmaktadır. Bu noktada iyi bir reklam tasarım ajansınız ya da bünyenizde çalışan sosyal medyacılar, halkla ilişkiler uzmanları sizlere yardımcı olabilir. Etüt merkezi açmak için ihtiyacınız olan personeller listesine sosyal medya uzmanlarını ve halkla ilişkiler çalışanlarını da ekleyebilirsiniz.

Farklı bir girişimcilik fikri: Toptan Ticaret İşi Yapmak

Etüt Merkezi Açmak Yasak Mı?

Etüt Merkezi Açma İzni İptal Edilebilir Mi

Hayır, böyle bir durum yoktur. Ancak etüt merkezi açmak için alınan çalışma izinleri belirli şartlarda değişiklik olduğunda ya da etüt merkezi faaliyetlerini yetire getirmediğinden iptal edilebilir. Bu noktada etüt merkezi çalışma izinlerinin iptal olmasına yol açacak maddeler aşağıdaki gibi sıralanmıştır.

  • Bakanlıkça onaylı yerleşim planında izinsiz değişiklik yapması,
  • Gerçeğe aykırı veya yanıltıcı reklam ya da ilan vermesi, reklam veya ilanlarda öğrenci resim ya da bilgilerini kullanması,
  • Haftalık ders çizelgesi ve programları Bakanlık izni olmadan kurumda uygulaması,
  • Bu Kanun ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan yönetmelik ve yönergelerde belirtilen hükümlere aykırı fiillerde bulunması,
  • Mevzuatta belirtilen sayıda personel çalıştırmaması veya mevzuata aykırı personel çalıştırması,
  • 14/6/ tarihli ve sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun genel ve özel amaçları ile temel ilkelerine uymaması,
  • Kurum açma şartlarından herhangi birini kaybetmesi,
  • Mevzuata uygun olarak kapatılmaması,

Bu maddelerdeki durumlar söz konusu olduğunda kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatının iptal edileceğini belirtilmiştir.

Etüt Merkezi Kapatmanın Cezası Nedir?

Etüt Merkezi Kapatmanın Cezası Nedir

Etüt merkezleri kapatılmak istendiğinde ceza ödemek zorunda değilsiniz. Fakat bunun için en az üç ay önce yazılı olarak Bakanlığa kapanma şartlarıyla gerekçelerini bildirmek zorundadır. Eğer Bakanlık şartları geçerli bulursa etüt merkezi yıl sonunda kapanabilir.

Etüt merkezi kapatılma sürecinden sonra yerine getirilmesi gereken birtakım şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar,

  • Kapanan veya kapatılan kurum; mühürlerini, yönetici, öğretmen ve öğrencilerle ilgili bütün defterlerini, dosyalarını ve diğer evrakını ilgili valiliğe devir ve teslim etmeye mecburdur.
  • Devir ve teslimden kaçınan veya bu görevi savsaklayan kurucu hakkında brüt asgari ücretin yirmi katı idari para cezası uygulanır.
  • Bu Kanunda belirtilen şartlara uymadan kurumunu kapatanlar ile soruşturma sonucu kurum açma izni ile işyeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilen kurucuya beş yıl geçmeden tekrar kurum açma izni veya bir kurumu devralma ya da bir kuruma ortak olma izni verilmez.

Ayrıca kapatılan etüt merkezleriyle ilgili olarak öğrenci/kursiyer veya velilerinin, kurucular aleyhine genel hükümlere göre dava açma hakları bulunmaktadır. Ancak bu haklar saklı tutulmaktadır. Kurumların devri ve nakline ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

Etüt Merkezi Açma Koşulları

Etüt merkezi nasıl açılır? Etüt merkezi açmak için hangi şartları yerine getirmek gereklidir? Etüt merkezi açmak için nereye başvurulur? Etüt merkezi açma tüyoları nelerdir? Etüt merkezi nasıl kapatılır? İşte tüm bu soruların cevaplarını sizlere detaylıca anlattım. Daha fazla sorunuz ya da aklınıza takılan herhangi bir nokta varsa yorum bırakabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Oto Yıkama Dükkanı Açmak &#; Kazanç Bilgisi! başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Özel Etüt Merkezi Nasıl Açılır? &#;te Karlı mı?

Özel etüt merkezleri, öğrencilere akademik başarılarını artırmak için yardımcı olan kurumlardır. Bu tür merkezlerde, öğrencilerin sınıf içinde takip edemediği konuları daha ayrıntılı bir şekilde ele almak ve öğrenmek için ekstra zaman ve çaba harcanır. Eğer siz de öğrencilerinize yardımcı olmak veya eğitim sektöründe iş fırsatları arıyorsanız, özel etüt merkezi açmak iyi bir fikir olabilir.

Türkiye&#;de en aktif iş sektörleri arasında eğitim de yer almaktadır. Eğitim sektöründe en yüksek potansiyel ise özel etüt merkezlerinde yaşanıyor. Bir Etüt Merkezi Açmak istiyorsanız, yasal prosedürler de dahil olmak üzere bilmeniz gereken çok fazla ayrıntı bulunmaktadır.

Ülkemizde özel bir etüt merkezi açmak yüksek potansiyel içerdiği gibi yüksek maliyet de oluşturmaktadır. Ayrıca bir özel etüt merkezi açmak için çok sayıda yasal düzenleme ve mevzuata uygun hareket etmeniz gerekir. Bu nedenle bu rehberimiz, özel bir etüt merkezi kurmak isterken sizlere büyük destek sağlayacak.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! TL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR! (Ücretsiz VİOP Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Öncelikli olarak bir etüt merkezi veya benzer bir özel eğitim kurumu kurmak isterken, yasal olarak Özel Eğitim Kurumları Kanunu&#;na uygun hareket etmeniz gerekiyor. Bu kanun halen yürürlükte ve sık sık denetlemeler altında korunmaktadır.

ADIM ADIM ÖZEL KURS MERKEZİ AÇMAK

  1. Araştırma Yapın Özel etüt merkezi açmadan önce, bu sektör hakkında detaylı araştırma yapmanız gerekir. Mesela, hangi konularda özel dersler vermek istediğinize karar vermelisiniz. Örneğin; matematik, fizik, kimya gibi konulara odaklanabilirsiniz. Ayrıca, bölgenizdeki rakiplerinizin fiyatlandırma politikalarını da göz önünde bulundurmalısınız. Bu, kendinize uygun bir fiyat listesi hazırlamanıza yardımcı olacaktır.
  2. İzinlerinizi Alın Bir özel etüt merkezi açmak için bazı izinlere ihtiyacınız olabilir. Örneğin, yerel bir otoriteden işletme lisansı almanız gerekebilir. Ayrıca, öğrencilerin güvenliği için, polis raporu ve çocukların korunmasına dair yasal belgeler de istenebilir.
  3. Uygun Bir Yer Seçin Bir özel etüt merkezi açmak için uygun bir yer seçmek çok önemlidir. Eğer yeterli bir bütçeniz varsa, bir ofis ya da dükkân kiralayabilirsiniz. Ancak düşük bir bütçeniz varsa, evinizin bir odası ya da garajınız bile iş görebilir. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; öğrencilerin kolayca ulaşabileceği bir yer seçmektir.
  4. Ekipman ve Malzemeleri Temin Edin Özel etüt merkezi açtığınızda, öğrencilerinize eğitim vermek için gerekli olan ekipmanlara ve malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle, masa, sandalye, kitaplık, yazıcı, bilgisayar gibi temel araç-gereçler temin etmelisiniz. Ayrıca, müfredatta yer alan konuların daha iyi anlaşılabilmesi için materyaller de hazırlamanız gerekebilir.
  5. Reklam ve Pazarlama Merkezinizi açtıktan sonra, reklam ve pazarlama faaliyetlerine başlamalısınız. Bu faaliyetlerle hedef kitlenize ulaşarak öğrencilerinizi artırabilirsiniz. Örneğin, sosyal medya kanallarını kullanarak reklam yapabilir veya yerel gazetelerde ilan vererek merkezinizin adını duyurabilirsiniz.

Özel Etüt Merkezi Nasıl Açılır sorusunun cevabını verdikten sonra, bu tür bir işletmenin avantajlarına da değinmek gerekir. Özel etüt merkezi açmak, size şu avantajları sağlayabilir:

  • Daha fazla gelir imkanı
  • Kendi işinizi kurma fırsatı
  • Öğrencilere yardımcı olarak topluma katkıda bulunma

İŞ PLANI YAPIN

Tüm iş fikirlerine yönelik rehberlerimizde olduğu gibi bu rehberimizde de ilk önerimiz elbette bir iş planı oluşturmanız yönündedir. Bir iş planı oluşturarak, işi kurarken karşılaşabileceğiniz tüm sorunlara önceden hazırlıklı olur ve işi yürütürken de daha kararlı adımlar atarsınız. Bu nedenle hemen bir iş planı hazırlayın ve olası riskleri önceden kurgulayarak senaryolar oluşturun.

KARAR VERİN

Bir iş planını hazırlarken muhtemelen buna karar vermişsinizdir ancak vermediyseniz; mutlaka ilk süreçte özel etüt merkezinin büyüklüğüne bir karar vermeniz gerekiyor. Çünkü sınıf sayısına paralel olarak maliyetiniz ve çalıştırmak zorunda olacağınız öğretmen sayısı da artacaktır. Bu nedenle tüm planlamayı doğru yapmak için ilk etapta özel etüt merkezinin büyüklüğüne, dolayısıyla hizmet verilecek öğrenci sayısına karar verilmesi gerekiyor.

YERLEŞMEYİ HAZIRLAYIN

Bir özel etüt merkezi bağımsız bir binada olabileceği gibi kat maliklerinden alınacak izin ile bir binanın herhangi bir katında da olabilir. Ancak her halükarda yerleşmenin, eğitim kurumları yönetmeliğine uygun ve eğitim vermeye müsait bir ortam olması gerekiyor. Çok gürültülü ya da eğitim vermeye çeşitli nedenler ile elverişli olmayan bir yerleşme için hem onay almakta sorun yaşarsınız hem de öğrenci bulmakta güçlük çekersiniz.

Bir etüt merkezinde çalışma ruhsatı alabilmek için aşağıdaki bölümlere ihtiyacınız olacak

  1. Etüt Müdürü odası
  2. Etüt Müdür yardımcısı odası
  3. Öğretmenler odası
  4. Derslikler
  5. Kitaplık
  6. Yemek bölümü
  7. Kız ve Erkekler için tuvalet ve lavabolar
  8. Laboratuvar
  9. Dinlenme Alanı

PERSONEL İHTİYACI

kişilik etüt merkezi demek 5 sınıf anlamına geliyor. Elbette eğer belirli bir alan üzerine etüt merkezi değilseniz, her ders için bir öğretmen ihtiyacınız olacak. Örnek olması açısından bazı etüt merkezleri sadece tek ders için hizmet verebiliyor. kurs öğretmenleri dışında bir Müdür, bir müdür yardımcısı, bir temizlik personeli, bir danışman istihdam etmeniz gerekir.

MALİYETİ NE KADAR?

Bir etüt merkezi kurmak için gerekli sermaye talebi minimum bin liradır. Bu tutar etüt merkezinin büyüklüğüne ve ayrı bir bina kurulup kurulmayacağına göre büyük oranda yükselebilmektedir.

Ortalama kişiye hizmet verilebilecek bir etüt merkezi, tüm etüt merkezi bölümleriyle birlikte bin liraya kurulabilmektedir. Son yıllarda etüt merkezleri nedeniyle iş merkezlerinin bir katını kiralıyor. Bu tutarlarda bir etüt merkezi için aynı yolu izlemeniz gerekecek. Bağımsız bir bina için maliyet 4 katına kadar çıkmaktadır.

KARLI MI?

Bir etüt merkezi karlı ve potansiyeli yüksek bir iş fikridir. Ancak etüt merkezinde para kazanabilmek için elbette kontenjanın büyük ölçüde doldurulabilmesi önemlidir. Eğer kontenjanı doldurabilirseniz, kişilik bir etüt merkezinden sezonluk bin liraya yakın para kazanabilirsiniz. Elbette bu dönemdeki giderleriniz de yaklaşık olarak bin lira düzeyinde olacaktır. Tüm masraflardan sonra sezonluk bin liralık net kar elde edebileceğiniz bir iş fikridir.

  • çok bilgilendirici bir yazı olmuş ellerinize sağlık teşekkür ederim

    1

    yorum beğen

    Cevapla

  • Makaleniz açıklayıcı yararlı anlaşılır olmuş ellerinize sağlık

    0

    yorum beğen

    Cevapla

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır