telefona kulaklık takınca ses gelmiyor / Kulaklığı takınca ses sorunu - Microsoft Community

Telefona Kulaklık Takınca Ses Gelmiyor

telefona kulaklık takınca ses gelmiyor

Aramalar sırasında ses çıkışını kulaklıklara geçirin.
Şekil 1. Android telefon
Şekil 2. iOS telefon

Bir gelen arama olduğunda arama sesi hoparlör modunda oynatılıyor ve FreeBuds kulaklıklar aynı anda iki cihaza bağlanıyor:

İkinci cihazdan gelen aramayı yanıtlamadan önce uygulamayı birinci cihazda manuel olarak duraklatmanız önerilir.

Şu anda HUAWEI Video ve bilibili gibi bazı uygulamalar, bir gelen arama olduğunda otomatik olarak duraklatılır.

Navigasyon uygulamasında ses çıkışını Bluetooth cihazına ayarlama:

Baidu Maps: Sol üst köşedeki profil fotoğrafına dokunun ve bölümüne gidin.
  • Geçerli kanal Bluetooth cihazı arama kanalı ise Bluetooth cihazı medya kanalı olarak değiştirin.
  • Geçerli kanal Bluetooth cihazı medya kanalı ise Bluetooth cihazı arama kanalı olarak değiştirin.
  • Geçerli ses kanalı Hoparlör ise Bluetooth cihazı medya kanalı veya Bluetooth cihazı arama kanalı olarak değiştirin.
AutoNavi Map: Sağ alt köşedeki Benseçeneğine dokunun ve bölümüne gidin.
  • Geçerli ses kanalı Telefon ise Medya olarak değiştirin.
  • Geçerli ses kanalı Medya ise Telefon olarak değiştirin.
  • Geçerli ses kanalı Hoparlör ise Bluetooth cihazı medya kanalı veya Bluetooth cihazı arama kanalı olarak değiştirin.
 
  • Kulaklıklarınız HUAWEI marka olmayan bir telefona/tablete bağlıysa sanal sesli aramalar (WeChat aramaları, Tencent toplantıları veya WhatsApp aramaları) sırasında kulaklıkları çıkarıp tekrar takmak, sesin yeniden kulaklıklara geçememesine neden olabilir. Bu durumda kulaklıkları şarj kutusuna yerleştirin, kapağı 5 saniye boyunca kapalı tutun ve kulaklıkları tekrar takın.
  • WeChat'in Bluetooth arama kanalını kullandığını belirten bir mesajın görüntülenip görüntülenmediğini kontrol edin. Görüntüleniyorsa açılır ok simgesine ve Durdur seçeneğine dokunun veya telefonunuzda Bluetooth’u devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirin.

Sorun devam ederse yardım almak için cihazınızı satın alma belgesi ile birlikte yetkili bir Huawei Müşteri Hizmetleri Merkezi'ne götürün.

Kullanıcılarımıza yardımcı olmak için çeviri hizmeti kullanmaktayız. Lütfen dil bilgisi hatalarını affedin.



Sevgili Nedim, kulaklığınızın modeli ve üreticisi tam olarak nedir?

Yukarıdaki soruyu cevaplamadan önce, ses sürücülerini PC'den kaldırmayı denemenizi öneririm;

Başlat menüsüne sağ tıklayın ve Aygıt Yöneticisi'ne gidin;
Oturumu genişletmek için (>) Ses, video ve oyun kumandaları'na tıklayın;
Listedeki ilk cihaza sağ tıklayın ve Cihazı kaldır'ı seçin;
Bu işlemi (>) bölümünde listelenen tüm cihazlarda tekrarlayın Ses, video ve oyun denetleyicileri;
Aynısını (>) Ses Girişleri ve Çıkışları'nda da yapın;
Ses cihazlarını kaldırdıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın;

Windows sürücüleri otomatik olarak yeniden yükler;

Sorunun hala devam edip etmediğini test edin ve kontrol edin;

Umarım bu yardımcı olur, yakında görüşürüz!

Bu yanıt yararlı oldu mu?

Yardımcı olmadığı için üzgünüz.

Harika! Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Bu yanıttan ne kadar memnun kaldınız?

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Geri bildiriminiz sitemizi geliştirmemize yardımcı olmaktadır.

Bu yanıttan ne kadar memnun kaldınız?

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Telefon Kulaklık Görüyor Ama Ses Yok

Telefon Kulaklık Görüyor Ama Ses Yok; Kulaklık görüyorsanız ancak ses yoksa, zaman zaman tam olarak ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Ancak, telefonlarla ilgili tüm sorunlarda olduğu gibi, telefon kulaklığı göremediğinde yapılması gerekli olan bazı şeyler vardır. Çözümde ilerleme kaydedilmesi için, öncelikli olarak böyle bir sorunun neden telefonda ortaya çıktığını tanımlamakta fayda vardır.

Telefonda hoparlörden ses geliyorsa, kulaklığın algılanmadığı manasına gelir. Elbette, kulaklıklı mikrofon setinin telefon tarafından algılanmaması için bazı nedenler olması gerekir. Çünkü hiçbir telefon kulaklığı hiçbir neden olmadan tespit edilemez, çünkü durumlar öne çıkmaz.

Telefon Kulaklık Görüyor Ama Ses Yok; kullanıcılar öncelikli olarak nedenlere bakmalıdır. Kulaklığın sesi yoksa, nedenleri biliniyorsa bir çözüme ulaşmak kolaydır. Ayrıca, yazılım ve donanımın neden olduğu sorunlar için çeşitli testler ve kontroller gerekir. Çünkü zaman zaman sorun kulaklıktan veya zaman zaman telefondan kaynaklanıyor olabilir. Çok nadir olmasına karşın, kulaklık takılıyken sesi açmak gibi sorunlarla karşılaşan kullanıcılar da var. Bu gibi durumların olasılığını değerlendirmek ve buna göre bir çözüm üretmek gerekmektedir.

Ses Neden Gelmiyor

Birçok akıllı telefon, belirli zaman aralıklarında kulaklık problemlerine neden olur. Kulaklık taksanız bile, hoparlörden gelen ses, kullanıcıların sıkça yaşadığı sorunlar arasındadır. Bu tür problemlere, nedenlere bağlı şekilde donanım veya yazılım neden olabilir. Kullanıcıların kulaklıklarını özel ortamlarda giyerek konuşması veya müzik dinlemesi mümkün değildir.

Başka bir deyişle, kulaklıklı mikrofon setinin telefon tarafından algılanmaması ciddi bir sorun olarak görülmektedir. Kullanıcıların yazılımla ilgili problemlere kendi tesisleriyle çözüm üretmeleri mümkündür. Bununla beraber, donanım problemleri için aynı şeyleri söylemek mümkün değildir. Bu gibi durumlarda uzmanlardan yardım istemek en iyisidir. Peki, kulaklık problemlerini çözmek isteyen kullanıcılar kendi çabalarıyla ne yapabilir? Onlara bakalım.

  • Telefona takılan kulaklıktan hiçbir şekilde ses gelmiyorsa öncelikle ses seviyesinin kontrol edilmesi gerekir.
  • Bunun yanında telefonun sesszi modda olup olmadığı da kontrol yapılmalıdır.
  • Kulaklık problemi bunlardan kaynaklanmıyor ise telefonu kapatıp yeniden açmakta fayda vardır.
  • Ayrıca telefonu kapatıp açmak sorunu çözmediyse reset atmak da işe yarayabilir.
  • Diğer yandan telefonun kulaklık girişinde tüy ve toz gibi kalıntılar bu girişi tıklayabilir ve telefonun kuklalığı algılamamasına neden olabilir. Bu yüzden kulaklık girişinin temizlenmesi gerekir.
  • Kontrol edilmesi gerekli olanler arasında bir de kulaklık yer alır. Çünkü kulaklığın çalıştığından emin olunması gerekir.
  • Eğer tüm bunlara rağmen kulaklıktan ses gelmeme problemi çözülemiyorsa donanımsal bir sorun olduğunu akla getirmek yanlış olmaz. Böyle bir durumda öncelikle yapılması gerekli olan teknik servisten yadım almaktır. Telefonda kulaklık girişi soketinin değişmesi gerekebilir ve bu değişim yalnızca teknik servisler tarafından yapılır. Donanım kaynaklı problemlerde kullanıcıların kendilerinin müdahale etmemeleri daima için önerilen bir durumdur.

iPhone Kulaklık Modunda Kaldı, Ne Yapmalıyım

Telefon kullanıcılarının sıkça karşılaştığı problemlerden biri, telefonun kulaklık modunda kalmasıdır. Kulaklık veya hoparlör 3,5 mm jaktan çıkarıldıktan sonra iPhone hoparlöründen ses gelmiyorsa, blog gönderimizi incelemenizi öneririz.

iPhone, iPad, iPod touch, tüm kullanıcılar olmasa da, problemlerden biri cihazın kulaklık moduna bağlı kalmasıdır. Hoparlörü veya kulaklığı çok hızlı bir biçimde çıkarmak, cihaz çalışırken kulaklık veya hoparlörü çıkarmak, uyumsuz veya düşük nitelikli, tanımadığınız bir marka hoparlör kullanmak veya 3,5 mm kulaklık jakıyla ilgili bir sorun iOS aygıtının kulaklık modunda kalmasına neden olabilir . Sorun, donanımdan kaynaklanıyorsa, elbette, cihazı Apple Store&#;a veya yetkili bir teknik servise götürmek en iyisidir, ancak bunu yapmadan aşağıdakileri denemenizi öneririz:

İlginizi Çekebilir: Samsung Android Wi-Fi Bağlantı Görmüyor Çözümü

Telefon Kulaklık Görüyor Ama Ses Yok

Kulaklığı Birkaç Kez Takıp Çıkarın

Tam bir Türk yöntemi diyebileceğimiz, deneyebileceğiniz ilk yöntemi “çıkarın, yapın, görelim”. IOS enteresan çalışmakta olan mobil bir işletim sistemidir; kulaklığınızı çıkardığınızı tespit etmeme ihtimaliniz düşük. Kulaklığı veya hoparlörü birkaç kez takmayı deneyin. İşe yaramadıysa, bir sonraki adıma geçin.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; telefon kulaklığı görüyor ama ses gelmiyor , telefon kulaklığı ses gelmiyor , telefon kulaklık algılamıyor , telefon kulaklık sorunu , telefon kulaklık çalışıyor ama ses gelmiyor , telefon kulaklık görmüyor bluetooth , telefon kulaklık görmüyor , telefon kulaklık okumuyor , telefon kulaklığı algılıyor ama ses gelmiyor , telefon kulaklığı teki çalışmıyor , telefon kulaklık neden çalışmıyor.

Telefonunuz Kulaklığı Algılamıyor mu? İşte 5 Çözüm Önerisi

Müzik hayatımızın her anında var oldu. Özellikle çalışırken, spora giderken, yürürken, araba kullanırken, yolculuk yaparken, kitap okurken, yemek yerken; herhangi bir eylemi gerçekleştirirken müzik dinliyoruz. Ayrıca telefon görüşmelerimizi de bazı zamanlar kulaklıkla yapmak zorunda kalabiliyoruz. Hayatımızın bir diğer önemli parçası olan telefonlarla bir araya geldiklerinde ise bol miktarda sorun yaşayabiliyoruz.

Telefonlar için yaşanan kulaklık sorunları, sık sık onlara ihtiyaç duyduğumuz için en ufak arızada ise dahi canımız sıkılabiliyor. Tam şarkının en güzel yerinde  telefonun kulaklığı algılamıyor oluşu ve buna çözüm bulamamak gerçekten insanı sinirlendiren unsurlardan birisi. Peki telefonun kulaklığı algılamaması hangi sorunlardan oluşuyor ve çözümleri neler? Yazımızın devamında bu soruların cevabını bulabilirsiniz.

İşe telefonu değil kulaklığı kontrol ederek başlayın:

sony

Özellikle kulaklıkların mm jakında oluşan eğilme, yamulma, kırılma gibi sorunlar; telefonla kulaklığın arasındaki bağlantının sağlanamamasına sebep oluyor. telefonun kulaklığı algılayamama sorunları arasında en çok rastlanılan bu sorun, telefonun jak girişine de ciddi zararlar verebiliyor ki bir kulaklık için telefonu bozmaya hiç gerek yok. Eğer en ufak bir arıza şüpheniz varsa telefonunuzda başka kulaklıklar deneyip duruma göz atın.

Kulaklığınızı telefonunuza taktığınız zaman şayetses gelmiyorsa yavaşça çıkararak jak girişini kontrol edin. Zira jak girişinde bir problem yoksa o zaman kulaklığı başka bir telefonda deneyerek test edin. Şayet yine çalışmazsa o zaman üzgünüz ki kablolarında büyük bir sorun var.

Sırada mm'lik kulaklık girişi var:

general mobile

Telefonda o gıcık kulaklık sorununu yaşadığınız an kulaklığı yavaşça çıkarın ve mm'lik girişe yakından bakın. Günlük hayatta çoğu zaman hor davrandığımız bu cihazlardaki en ufak delik, hiç beklenmedik şekilde farklı maddeler de dolabiliyor. En ufak bir kağıt parçası bile kaçsa ve üzerine kulaklığınızı taksanız bile bu hassas devreler bozulabilir. Eğer imkanınız varsa küçük bir ışıkla jak girişinin içine bakın.

Şimdi de gelelim jak girişlerini temiz tutmak için yapabileceklerinize. Zira onların eğilip bükülmesi kadar önemli olan bir diğer husus ise temiz olmaları. Bu nedenle jak girişlerinizin birkaç haftada bir düzenli olarak temizlenmesi gerekebilir. 

Ciddi oranda önemli olan jak temizliği, sadece kulaklığınızın tozlu olması gibi durumlarda değil, birkaç hafta arayla yapılması tavsiye edilen bir işlem. Bu temizlik işlemleri için şiddetli olmayacak küçük hava akımları kullanabilirsiniz. Eğer yapışkan bir madde kulaklık girişine bulaştıysa muhakkak bir uzmana danışın.

Ses ayarlarını kontrol edip telefonunuzu tekrar başlatın:

telefon kulaklığı algılamıyor

Kulaklığınızda hiçbir problem yok, başka telefonda çalışıyor ama sizin telefonunuzda çalışmıyor olabilir. Şayet kulaklığınızın çalıştığından eminseniz ve telefonunuz da başka kulaklıklarda aynı sorunu yaşatıyorsa, o zaman muhtemelen sorun telefonunuzun ses ayarlarından kaynaklanıyordur. Yani sorun tamamen yazılımsal olabilir.

Telefonunuzun ses ayarlarına göz gezdirmek için Ayarlar sekmesinden Ses bölümüne girerek telefonunuzun sesini açabilir, ayarlarını yapabilirsiniz. Ses ayalarınızı sıfırlayabilir, telefonunuzu yeniden başlatabilirsiniz.

Bluetooth kulaklık kullanıyorsanız dikkatli olun:

iphone

Günümüzde artık kablosuz kulaklıklar oldukça yaygınlaştı. Zira her 10 kişiden 6’sının kullandığı kablosuz kulaklıklar, bildiğiniz gibi telefon ile Bluetooth üzerinden bağlantı kuruyorlar. Her ne kadar kulaklıklar telefonun Bluetooth’una otomatik bağlansa da bazen bağlantı sorunları oluşabiliyor. Telefonun kablosuz kulaklığı algılayamaması genellikle gözden kaçan hatadan, telefonun başka bir telefona bağlanmasından kaynaklanıyor.

Yani telefonun Bluetooth’unu açtığınız anda daha önce bağlandığınız başka cihaza otomatik bağlanabiliyor. Bundan dolayı da kulaklık ile telefon arasında bağlantı sorunları yaşanıyor. Telefonun ve kulaklığın başka cihaza bağlanmadığından emin olun. Şayet telefonunuz ile kulaklık arasında bağlantı sağlanamıyorsa cihazınızın Bluetooth'unu kapatıp tekrar açmayı, şayet yine olmazsa da cihazınızı kapatıp tekrar açmayı deneyin. Eğer sorununuz çözülmez ise o zamana kadar eşleştiğiniz bütün cihazları listeden silip kulaklığınız ile yeniden eşleştirme yapın.

Sorununuz çözülmediyse teknik servisin yolu gözüküyor, ancak öncesinde denemeniz gereken bir şey daha var (Hepimiz biliyoruz):

telefon kulaklık algılamıyor

Yukarıda verdiğimiz çözümlerden hiçbirisi işe yaramadı ise ve sorunun kulaklıkta değil de telefonunuzda olduğunu düşünüyorsanız o zaman maalesef elinizden pek bir şey gelmez. Ama son kez telefonunuza format atarak veya fabrika ayarlarına çevirerek sorunu düzeltmeyi deneyebilirsiniz. Unutmadan hatırlatalım. Cihazınıza format attığınızda yedeklemediğiniz tüm veriler silinir. Bu nedenle önemli bilgilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

  • Ayarlar kısmına gelin,
  • Sistem, Gelişmiş, Sıfırlama Seçenekleri sırasını takip edin,
  • Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla), Telefonu Sıfırla,
  • Her Şeyi Sil'e tıklayın,
  • Cihaz her şeyi silince Yeniden Başlat seçeneğine tıklayın,
  • Cihaz kurulumuzunu gerçekleştirin.

Formattan sonra yine olmazsa artık telefonunuzun garantiye gitme vakti gelmiştir. Ama teknik servis konusunda da dikkat etmeniz gerekiyor. Zira ses kartına bakabilmesi için telefonunuzu açacağı için teknik servis gerçekten bu işlerden anlıyor olması lazım. Zira Apple, Samsung, HTC ve Huawei gibi telefonlarınızın tamir ettireyim derken daha fazla zarar verebilirsiniz. Bu nedenle yetkili servislere ulaşmanızda, teknik müdahaleler fiyat olarak yüksek olsa bile bu ücretleri göze almanızda yarar var.

Umarız telefonunuzun kulaklığı algılamama gibi bir sorun başınıza gelmemiştir. Şayet gelmişse de umarız yukarıdaki çözümler size yardımcı olmuştur ve telefonunuzu tamire götürmenize gerek kalmaz.

Emoji İle Tepki Ver

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası