cadılar bayramı iii cadı mevsimi / Halloween 3: Cadının Mevsimi (Halloween III : Season of the Witch) filmi - seafoodplus.info

Cadılar Bayramı Iii Cadı Mevsimi

cadılar bayramı iii cadı mevsimi

Cadılar Bayramı: Michael Myers Kaç Kişi Öldü?

Michael Myers, 'in Cadılar Bayramı'ndaki tanıtımından bu yana korku endüstrisinin bir sembolü oldu, ama aslında kaç tane öldürdü? Acımasız katil masum kurbanları onlarca yıldır terörize ederek korkutucu tavırları ve ölümsüz kan dökülmesi nedeniyle korku hayranlarının gözdesi haline geldi.

"Şekil" olarak da bilinen sadist katil, rezil beyaz maskesi ve altındaki korkunç akıl ile tanınır. Michael Myers davranışları gölgelerde gizlenirken ve avını takip ederken neredeyse kendini hayranlık uyandırır, daima kendini zorlamadan hedeflerine yetişmeyi başarır. Seçtiği silah kasap bıçağıdır, ama gerçekten ihtiyacı olan tek şey çıplak elidir.

Image

Okumaya devam etmek için kaydırmaya devam edin Bu makaleyi hızlı bir şekilde başlatmak için aşağıdaki düğmeyi tıklayın.

Image

Şimdi başla

John Carpenter'ın Cadılar Bayramı slasher türünü başlattı. Gerçekten de, korkunun en ikonik figürlerinin çoğu Michael Myers ve acımasız şiddet eylemlerinden ilham aldı. Michael olmasaydı, korku endüstrisi çok farklı olabilirdi. Ama Michael Myers ne kadar öldürücü? Ortaya çıktığı 10 Cadılar Bayramı filminin tamamında Michael Myers kişiyi öldürdü. Ancak bu, Cadılar Bayramı serisinin birçok zaman çizelgesiyle karmaşıklaştı.

Michael Myers'ın Kill Count Dağılımı

Image

Cadılar Bayramı film serisinde 11 film var ve Michael Myers biri hariç tüm filmlerde yer alıyor (Cadılar Bayramı III: Cadı Mevsimi). Michael'ın tüm dehşet içinde en şiddetli katillerden biri olarak kabul edildiğine dair bir fikir edinmek için, her film için öldürme toplamını bozduk. Sayılan rakamlar ekran üstü öldürmeler içindir (YouTube üzerinden) ve yalnızca doğrudan Michael'dan.

Cadılar Bayramı () - 5 Öldürme

Michael Myers, katil kariyerine 'te altı yaşında başladı. Genç çocuk, Cadılar Bayramı gecesini kız kardeşini bir kasap bıçağıyla öldürerek geçirdi. 15 yıl sonra, Michael bir cinayet çılgınlığına gitmek için sanitariumdan kaçtıktan sonra eve dönmeye karar verdi. Dr. Loomis onu kasabada boş yere kovalarken Michael Laurie Strode'u takip etti ve arkadaşlarının çoğunu öldürdü.

Cadılar Bayramı II () - 9 Öldürme

Michael Myers, orijinal filmle aynı gece gerçekleşen devam filminde katliamına devam etti. Balkondan düşmeden kurtulduktan sonra, Haddonfield polisi katilin gevşemiş olduğu gerçeğini ele alırken Shape kasabadan geçti. Michael sonunda Laurie'nin tedavi edildiği hastaneye gitti. Daha sonra yoluna çıkan doktorların ve hemşirelerin çoğunu öldürdü. Laurie, Michael'ın ikinci katliamından sağ kurtuldu.

Cadılar Bayramı 4: Michael Myers'ın Dönüşü - 15 Öldürme

Cadılar Bayramı II'deki hastanede meydana gelen patlamadan sonra, Michael Myers hala hayatta ancak son on yıldır komada olduğu ortaya çıktı. Bir sanitasyona transfer edilirken uyandı ve genç yeğeni Jamie'yi hedeflemek için Haddonfield'a gitti. Yol boyunca, şehre yapmak için yeni kıyafetler ve bir araba almak için öldürdü. Michael ayrıca bir elektrikçinin peşine düşerek şehir genelinde elektrik kesintisi yaşadı. Yeğenini öldürmede başarısız olmasına rağmen, koruyucu annesi de dahil olmak üzere ona bakan birçok kişiyi öldürdü.

Cadılar Bayramı 5: Michael Myers'ın İntikamı - 12 Öldürme

Michael Myers, Cadılar Bayramı 4'teki mayın şaftından düştükten sonra başka bir komadaydı. Bir sonraki Cadılar Bayramı'nın yeğeninden sonra tekrar gitmesi için tesadüfen uyandı. Bu sefer Michael, Jamie'nin koruyucu kardeşi Rachel'ı öldürdü. Dr. Loomis yerel şerifle bir araya geldi, ancak Michael yanına gelen her milletvekilini kolayca çıkardı. Michael daha sonra gizemli bir adam içeride öldürüp onu serbest bırakana kadar polis karakolunda yakalandı ve güvenlik altına alındı.

Cadılar Bayramı: Michael Myers'ın Laneti - 17 Öldürme

Cadılar Bayramı 6 (Paul Rudd'un yıldızı olarak da bilinir) Michael Myers için en ölümcül filmlerden biriydi. Cadılar Bayramı 5'ten altı yıl sonra gerçekleşti ve şimdi hamile olan Jamie'nin Michael ile birlikte kaçırıldığını açıkladı. Sonunda yeğenini öldürme şansı yakaladı ve daha sonra Myers evinde yaşayan daha fazla aile üyesini öldürmeye başladı. Tommy Doyle ve Dr. Loomis, Michael'ın daha önce ortadan kaybolmasıyla bir kültün bulunduğunu fark ettiler. Michael daha sonra onlara karşı döndü ve her üyeyi öldürdü.

Cadılar Bayramı H 20 Yıl Sonra - 6 Öldürme

Cadılar Bayramı H20, Cadılar Bayramı ve Cadılar Bayramı II'ye doğrudan devam etti, ancak diğer devam filmlerini görmezden geldi, hikaye Michael'ın ilk karşılaşmalarından yirmi yıl sonra Laurie'yi hedeflediğini görüyor. Laurie saklanıyordu ve Kaliforniya'daki özel bir okulun müdürüydü. Michael, Laurie'nin yerini gösteren dosyaları bulmak için Dr. Loomis'in evine girdi. Michael, Loomis'in yaşlı hemşiresiyle karşılaştı ve birkaç komşuyla birlikte onu öldürdü. Sonunda okula, o sırada Laurie ile birlikte gelen rehberlik danışmanını ve Laurie'nin genç oğlunun arkadaşlarını öldürdüğü okula geldi.

Cadılar Bayramı: Diriliş - 10 Öldürme

Bu sefer Laurie sanitariumdaydı ve elbette Michael Myers onu aramaya geldi. Bu sefer, aslında onu öldürme şansını yakaladı ve ölümünü filmdeki en önemli hale getirdi. Michael daha sonra Haddonfield'daki evine gitti. Eski evinin canlı bir internet korku şovu için kullanıldığını keşfetti, bu yüzden ilgili her şeyi öldürmeye karar verdi.

Cadılar Bayramı () - 18 Öldürme

İlk Cadılar Bayramı versiyonu orijinal filmden çok daha şiddetliydi. Rob Zombie hayranları bu gerçeği şaşırtmazlardı. Bu film, Michael'ı soğukkanlı bir katil yapan şeyden çok daha derinlere gitti ve film bu kavramı daha fazla öldürmeyle harekete geçirmeye çalıştı. Örneğin, genç Michael sadece kız kardeşini başlangıçta öldürmekle kalmadı, aynı zamanda erkek arkadaşı, okul zorbalığı ve annesinin erkek arkadaşıydı. Yıllar sonra Laurie Strode'yi hedef aldı ve arkadaşlarını orijinal Cadılar Bayramı gibi öldürdü. Ama bu sefer Michael, Laurie'nin ebeveynlerini öldürdü.

Cadılar Bayramı II () - 13 Öldürme

Cadılar Bayramı II devam oyununun bir versiyonu değildi. Bunun yerine, bir yıl sonra Michael, Laurie'yi bulmak için Haddonfield'a geri döndüğünde gerçekleşti. Bir Cadılar Bayramı partisine gitmeyi kabul etti, ancak Michael arkadaşlarının geri kalanını gösterdi ve öldürdü. Michael ve Laurie, aslında kız kardeşi Angel Myers olduğunu ortaya çıkardıkları için ilk düşünceden daha fazla bağlandılar. Dr. Loomis de sadece derecelendirilmemiş kesimde öldürüldü.

Cadılar Bayramı () - 16 Öldürme

Cadılar Bayramı, orijinalinin doğrudan devamı olarak yapıldı. Michael, Haddonfield kasabasını tahribattan mahrum bıraktıktan 40 yıl sonra katil sanitariumdan taşınması sırasında kaçtı. Manzaralarını memleketine koydu, ama bu sefer Laurie onu bekliyordu. Michael Cadılar Bayramı'nda katliamına başlamadan önce maskesini taşıyan podcast'leri öldürdü. Laurie'nin torunu Allyson, Michael'ın öldürme görevi sırasında birkaç arkadaşını kaybetti. Allyson'un babası da Michael'ın ormanın derinliklerinde Laurie'nin evine gitmesine izin verdi. Neyse ki, Laurie, kızı Karen ve Allyson toplu katili yenerek öldürdüler, en azından şimdilik öldürme sayısını durdurdular.

Michael Myers Total Kills (Zaman Çizelgesine Göre)

Image

Her Cadılar Bayramı filmi bağlı değildir. Michael Myers'ın filmlerdeki tarihi boyunca aslında dört farklı zaman çizelgesi ( Cadılar Bayramı III: Cadı Mevsimi dahil değil ) var. Her bir zaman çizelgesi için toplamı sonuçlandırmak için öldürme sayılarını topladık. Zaman çizelgesi açıklamaları ve toplamları aşağıdaki gibidir:

  • Orijinal Zaman Çizelgesi (Cadılar Bayramı, Cadılar Bayramı II, Cadılar Bayramı 4, Cadılar Bayramı 5, Cadılar Bayramı 6) = 58 Öldürme
  • H20 Zaman Çizelgesi (Cadılar Bayramı, Cadılar Bayramı II, Cadılar Bayramı H20, Cadılar Bayramı: Diriliş) = 30 Öldürme
  • Yeniden Yapım Zaman Çizelgesi (Cadılar Bayramı, Cadılar Bayramı II) = 31 Öldürme
  • Zaman Çizelgesi (Orijinal Cadılar Bayramı, Cadılar Bayramı) = 21 Öldürme

Genel Toplam (tüm filmlerde ekrandaki tüm öldürmeler) = Öldürme

Her Cadılar Bayramı zaman çizelgesindeki sayıyı eklemek yerine, toplam film sayısını elde etmek için her filmden öldürmeleri birleştirdik. Numarayı zaman çizelgelerinden toplarsanız, filmlerin bazılarını bir kereden fazla sayar ve gerçekçi sayıyı çarpıtır.

Tüm bu matematik, Michael'ın öldürme toplamı fandan fana farklılık gösterebilir, çünkü ekran dışında, genişletilmiş kesimlerde veya rüya dizilerinde meydana gelen bazı öldürmeler vardır. Yine de, Cadılar Bayramı'nın son kırk yılı boyunca çok meşgul bir adamdı.

kaynağı değiştir]
kaynağı değiştir]

Cadılar Bayramı III'ün kadrosu, çeşitli televizyon dizilerinde küçük rol alan aktörlere dayanmaktadır. Tom Atkins ve emektar aktör Dan O'Herlihy'nin filmde yer alması bu durumun istisnasıdır.

Filmdeki alkolik bir doktor olan Daniel Dan Challis'i canlandıran Tom Atkins, daha önce birkaç John Carpenter filminde rol almıştır. Atkins, tarihli Sis'de Nick Castle rolünü, tarihli bilimkurgu filmi New York'tan Kaçış'da Rehme rolünü canlandırmıştır. Harry O, The Rockford Files ve Lou Grant gibi televizyon dizilerinde konuk oyuncu olarak rol almıştır. Atkins, Fangoria dergisine verdiği demeçte filmin kahramanını oynamaktan hoşlandığını söylemiştir. Korku filmlerinin değişmez oyuncusu olarak "Sadece korku filmlerinden kariyer yapmakta hiçbir sakınca görmüyorum." diye eklemiştir.[15]Cadılar Bayramı III'ten sonra Atkins, film ve televizyon dizilerinde konuk oyuncu olarak rol almaya devam etmiştir.[16]

Stacey Nelkin, filmde babası Cochran tarafından öldürülen genç bir kadın olan Ellie Grimbridge rolündedir. Filmde çalışan makyajcı ona ses sınavlarından bahsettikten sonra rolü kazanmıştır. Bir röportajda, Nelkin; karakteri üzerine şu yorumu yapmıştır: "Ellie, çok cesaretli ve azimliydi. Her ne kadar kendimin bu özelliklere sahip olduğunu düşünmekten hoşlansam da, senaryo da bu şekilde yazılmıştı." Nelkin, Jamie Lee Curtis'nin varisini oynamayı bir onur olarak görmekteydi.[17] Film eleştirmeni Roger Ebert'a göre Nelkin'in performansı filmin tek hatırlanabilir tarafıdır. Ebert şöyle demiştir, "O, zengin seslere (yapımcılara) daha iyi bir rol istediğini söyleyebilirdi Başın olmadığı son sahnede de kötü oynuyor".[14] Grimbridge rolünden önce Nelkin, CHiPs ve The Waltons gibi televizyon dizilerinde oynamıştır. Cadılar Bayramı III'den sonra Nelkin, yine televizyonlarda çalışmaya devam etmiştir.[18]

Emektar İrlandalıaktör Dan O'Herlihy, filmin adında bahsedilen cadı olan Gümüş Yonca'nın sahibi Conal Cochran rolündedir (Kneale'nin orijinal senaryosunda yaşında bir şeytan).[6] O'Herlihy, ünlü olmadan önce 'ye yakın filmde rol almıştır ve yılında Robinson Crusoe'nun Maceraları filmindeki performansı ile Akademi Ödülüne aday gösterilmiştir. 'te ölümünden önce yirmi film ve televizyon dizisinde oynamıştır.[19] O'Herlihy, Starlog dergisine verdiği mülakatta filmin tamamlanmış halinden çok memnun kalmadığını kabul etmiştir. O'Herlihy'nin bir korku filminde yer alması ile ilgili düşünceleri ise şöyledir: "Güney İrlanda aksanı kullanmakatan hoşlanıyorum. Cadılar Bayramı III'te bunu yaptım ve rolümü zevk alarak oynadım."[20]

Yardımcı oyuncuların iki tanesi, Cadılar Bayramı serisine yabancı değildir. Nancy Kyes, Challis'in eski karısı Linda'yı oynamıştır. O, orijinal film olan Yabancı'da Laurie Strode'un arkadaşı Annie Brackett rolünde oynamıştır. Dublör Dick Warlock, Cadılar Bayramı 2'de Michael Myers rolünde oynamıştır. Bu filmde Challis tarafından yenilen bir katil androidi canlandırmıştır.[21]

Oyuncu kadrosu[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir