diz için hangi bölüm / Diz ve Bacak Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Diz Için Hangi Bölüm

diz için hangi bölüm

Bacak Ağrısı İ&#;in Hangi Doktora Gidilir? Bacak Ağrısına Hangi B&#;l&#;m Bakar

Haberin Devamı

Diz ağrıları, hem uzun hem de kısa süreli problemlerin sebep olabildiği bir durumdur. Diz ağrılarına nazaran bacak ağrıları genellikle yaralanma ve aşırı kullanmadan dolayı oluşmaktadır.

Bacak Ve Diz Ağrıları Nasıl Oluşur?

 Diz ağrılarının belirli bir yaş grubu yoktur, her yaş grubunda gözlemlenebilmektedir. Oldukça yaygın olarak oluşan bu ağrıların sebepleri genellikle yırtık ya da yırtılmış bağ gibi yaralanmalar neticesinde oluşmaktadır. Bazı tıbbi olaylar da diz ağrılarına neden olabilmektedir.

 Bacak ağrılarının çoğu küçük yaralanma ya da aşırı kullanım sonucu oluşmaktadır. Bu ağrılar genel olarak birkaç gün sonra geçmektedir. Bununla beraber kemikler, eklemler, bağlar, kaslar, yumuşak dokular ya da tendonlarda yıpranmalar gibi ciddi tıbbi sorunlar da bacak ağrılarının oluşmasına sebep olabilmektedir.

Haberin Devamı

Bacak Ve Diz ağrıları İçin Hangi Doktora Gidilir? Bacak Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

 Diz bölgesinde belirgin bir ödem, ciltte meydana gelen kızarıklıklar, aşırı seyreden ağrı ve ateş, ısının artması ile oluşan hassasiyet oluşması durumlarında alanında uzman bir hekime başvurulmalıdır. Diz ağrısı şikayetlerinde ilk adım olarak travmatoloji ve ortopedi bölümlerine gidilmektedir. Fakat ani oluşan yaralanma ve travmaların haricinde fizik tedavi ve rehabilitasyon doktoruna / bölümüne gitmek daha doğru bir seçim olacaktır.

 Bacak ağrılarında, bacağın ağrı sebebine göre gidilecek bölümler değişkenlik göstermektedir. Olası bir bacak ağrısı semptomunda;

 - Nöroloji (Nörolog)

 - Genel Cerrahi

 - Kalp ve Damar Cerrahi

 - Ortopedi ve Travmatoloji (Ortopedist) uzmanlarına gitmekte fayda vardır.

Diz ve bacak ağrıları için hangi bölüme/doktora gidilir?

Diz ağrısı yaralanmalar, mekanik problemler, artrit tipleri ve diğer problemlerden kaynaklanabilir. Bacak ağrısı ise kırıklar, kemik veya yumuşak dokunun zedelenmesi, eklem ve kas zedelenmesi gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Peki, Diz ve bacak ağrıları için hangi bölüme/doktora gidilir? Merak edilenler haberimizde

seafoodplus.info

Yayınlanma: - 07 Ekim Güncellenme:

Diz ve bacak ağrıları için hangi bölüme/doktora gidilir?

Diz ağrısı, hem kısa hem de uzun vadeli sorunların neden olabileceği bir durumdur. Bacak ağrısı ise çoğunlukla aşırı kullanım ya da yaralanmalar sonucunda oluşur. Peki, Diz ve bacak ağrıları için hangi bölüme/doktora gidilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik…

DİZ VE BACAK AĞRISI HAKKINDA

Diz ağrısı, her yaştan insanı etkileyen yaygın bir şikayettir. Diz ağrısı, yırtılmış bir bağ veya yırtık kıkırdak gibi bir yaralanmanın sonucu olabilir. Tıbbi durumlar (artrit, gut ve enfeksiyonlar dahil) diz ağrısına da neden olabilir.

Bacak ağrısının çoğu aşırı kullanım veya küçük yaralanmalardan kaynaklanır. Rahatsızlık genellikle kısa sürede kaybolur. Bununla birlikte, eklemler, kemikler, kaslar, bağlar, tendonlar veya diğer yumuşak dokularda yıpranma gibi daha ciddi bir tıbbi durum bacak ağrısına neden olabilir.

DİZ VE BACAK AĞRILARI İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?

Dizde belirgin ödem, ciltte kızarıklık, ısı artışı ve hassasiyet, aşırı ağrı ve ateş durumlarında uzman bir doktora başvurmanız gereklidir. Diz ağrısı için öncelikle ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurulması gerektiği düşünülür ancak, ani gelişen travma veya yaralanma durumları dışında fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne/doktoruna başvurmak daha doğrudur. Bacak ağrısında ise, bacak ağrısının nedenine göre başvurulacak bölümler değişiklik gösterir. Bacak ağrısı için, kalp damar cerrahına, nörolojiye, genel cerrahi ya da ortopedi uzmanına görünebilirsiniz.

Omuz ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir?İlginizi ÇekebilirOmuz ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir?

Ağrıbacak

İster genç olsun ister yaşlı 7&#;den 70&#;e herkesin baş belasıdır diz ağrısı. Sıklıkla travmalara veya yaralanmalara bağlı olarak ortaya çıksa da belirli bir yaştan sonra dejenerasyon ve artrit gibi hastalıklardan ötürü görülür. Geçmeyen diz ağrısı şikayeti yaşayanlar bu yazımla birlikte hangi bölüme gideceklerini öğrenebilecekler. Peki diz ağrısı için hangi bölüme gidilir?

Romatizmal rahatsızlıkların en çok rastlanan bulguları arasında yer alan diz ağrısı, hastalığın diğer birçok bulgularında olduğu gibi önemli sorunlara işaret etmektedir. Hastalığın ilerlemesine dair bir uyarı olması dışında gün içinde yapılan yanlış bir hareket sonrası ya da tamamen egzersiz yapılmaması nedeniyle diz bölgesinde meydana gelen kireçlenme, eklem ağrısı veya doku zedelenmesiyle de ortaya çıkan diz ağrısı, bazı önemli durumlarda cerrahi operasyon gerektiren bir rahatsızlık türüdür. Ameliyat gerekli olabileceği için oldukça ciddi bir hastalıktır.

Diz Ağrısı Hangi Semptomları Getirir?

Diz ağrısı şikayeti için artık bir doktora gitme vaktiniz gelmiş gibi hissediyor olabilirsiniz ancak doğru ve zamanında tedavi için doğru bölüm seçimi çok önemlidir. O halde diz ağrısına hangi bölüm bakar diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Hemen cevap vereceğim ancak önce diz ağrısına eşlik edebilecek diğer semptomlardan kısaca bahsedeyim.

Tüm bu şikayetler bazı ülkelerde her 4 kişiden birinde görülen diz ağrısı hastalığının ne kadar tehlikeli olabileceğini işaret etmektedir. Özellikle 50 yaş üstü bireyleri etkileyen bu durum büyük ölçüde osteoartrit hastalığıyla ilişkilendirilir. (Kaynak No:1)

Özetle Diz Ağrısı için Hangi Branşa Gidilir?

itibariyle Türkiye&#;de sağlık sektörünün ivmelenerek geliştiği bu günlerde bazı insanlar diz ağrısı şikayeti için gidilecek bölüme dair kafa karışıklığı yaşayabilmektedir. Mümkün olan en iyi tedaviyi zamanında ve yeterli bir biçimde almak için diz ağrısına bakan bölüm nedir diye araştırılmaktadır. İşte şimdi bu sorulara açıklık getirelim.

diz agrisi icin hangi doktora gidilir

Öncelikle tüm şikayetleriniz için başvurmanız gereken ilk yerin aile hekiminiz olduğunu bilmelisiniz.

Dikkat!

İlk muayenenizin ardından yönlendirilmeniz size en verimli tedavinin yapılması için çok kıymetlidir. Bu nedenle tüm şikayetleriniz için önce aile hekiminize başvurunuz.

Diz Ağrısı için Hangi Doktora Gidilir?

Bahsettiğimiz herhangi bir faktöre bağlı olarak diz ağrısı şikâyetinizin olması durumunda ilk etapta başvurmanız gereken bölüm Ortopedi kliniğidir.

Şikâyetinizin şiddeti ve nedenleri, yapılan tahlillerin ardından ortaya çıkarılacak ve gerek görülmesi durumunda ortopedi uzmanınız fizik tedavi bölümü ile ortak bir tedavi takvimi çıkaracaktır. Bu tedavi takvimi hastaların şikâyetleri ya da istekleri üzerine değil, yapılan kontroller ve tahliller sonrası rahatsızlığın neden ve seviyeleri ile alakalıdır.

Diz Ağrısı için Ortopedi mi Fizik Tedavi mi?

Diz ağrısı çeken hastaların bana mail yoluyla veya muayene esnasında en çok sorduğu sorulardan biriside budur. Ortopedi ve fizik tedavi bölümleri arasında belirli çizgiler vardır. Bunu anlayabilmek için öncelikle diz ağrısı neden olur madde madde inceleyelim.

Özetle bu iki branşa gidecek hastalar seçimlerini doğru yapmalıdır. Her ne kadar iki bölüm iç içe olsa da her hastalığa her iki bölümde bakar demek yanlış olacaktır.

Dizinizin ağrısına dayanamıyor musunuz? Hala diz ağrısı için ne yapmalıyım diye mi düşünüyorsunuz? O halde durumunuzu alttaki yorum bölümüne yazarak cevap vermemi bekleyebilirsiniz. Cevap vermekten memnuniyet duyacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Kaynakça:

  1. Prevalence of abnormalities in knees detected by MRI in adults without knee osteoarthritis: population based observational study (Framingham Osteoarthritis Study) &#; PubMed (seafoodplus.info)Erişim Tarihi:
  2. Osgood-Schlatter Disease (Knee Pain) &#; OrthoInfo &#; AAOSErişim Tarihi:

(Bu yazı ilk defa 20 Şubat tarihinde yazılmıştır. Ardından 3 Ekim tarihinde güncellenmiştir.)

Bu Başlıklar İlginizi Çekebilir:

Kategoriler Hangi Doktora Gidilir?, FTR, OrtopediEtiketler Diz

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir