dünyanın en az nüfusu / İşte dünyanın en az nüfusa sahip 10 ülkesi

Dünyanın En Az Nüfusu

dünyanın en az nüfusu

En az nüfusa sahip ülkeler

Sıradan bir şehirden bile daha az insan nüfusuna sahip ülkeleri sizin için derledik

Güncellenme: Yayınlanma: -

En az nüfusa sahip ülkeler1/57

Sıradan bir şehirden bile daha az insan nüfusuna sahip ülkeleri sizin için derledik

En az nüfusa sahip ülkeler2/57

İşte az nüfuslu ülkeler

kaynağı değiştir]

Bu tabloda kullanılan rakamlar, ulusal nüfus sayımı otoritesi tarafından yapılan en güncel tahminlere veya projeksiyonlara dayanmaktadır ve genellikle yuvarlanmıştır.

Güncellenmiş ulusal verilerin mevcut olmadığı durumlarda, rakamlar Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı Nüfus Bölümü tarafından yılı için yapılan tahminlere veya projeksiyonlara dayanmaktadır.

Derlenen rakamlar her ülkede aynı zamanda veya aynı doğruluk düzeyinde toplanmadığından, sonuçta ortaya çıkan sayısal karşılaştırmalar yanıltıcı sonuçlar doğurabilir. Ayrıca, tüm ülkelerden gelen rakamların toplanması dünya toplamına eşit olmayabilir.

Birleşik Krallık ülkeleri gibi egemen devletlerin ayrılmaz parçalarını oluşturan alanlar, ilgili egemen devletlerin bir parçası olarak sayılır. Avrupa Birliği gibi egemen devlet olmayan diğer oluşumlar[a] ve çeşitli ülkelerin Antarktikaüzerindeki hak iddiaları gibi kalıcı nüfusa sahip olmayan bağımsız bölgeler dahil değildir.[b]

Nüfusa göre egemen devletler ve bağımlı topraklar[değiştir

Dünyanın EN kalabalık 50 ülkesi

1- Çin (Nüfus )

Çin

“Dünyanın en kalabalık ülkesi neresi?” sorusuyla karşılaşınca birçoğumuzun aklına direkt Çin geliyor. milyar kişilik nüfusuyla Çin, dünyanın en kalabalık ülkeleri listesinde ilk sırayı alıyor. Ülkenin en kalabalık kenti ise Asya kıtasının ve aynı zamanda tüm dünyanın da en önemli ticaret şehirlerinden olan 25,6 milyonluk nüfuslu Şangay.

Tabii diğer şehirlerinin nüfusları da oldukça yüksek. Çin bu yüksek nüfus yoğunluğunun artışının önüne geçebilmek için uzun yıllar boyunca tek çocuk politikası uygulamıştı. Bu politika, uzun vadede bakıldığında yaşlı nüfus oranını artırdığı ve iş gücünde bir kayıp yaşanmasına sebep olunca yönetim tarafından durduruldu. Şu an dünyanın en kalabalık ülkeleri arasında Çin, nüfus artış hızı en düşük olan ülke.

2- Hindistan (Nüfus )

Hindistan

Hindistan’ın çok kalabalık nüfuslu bir ülke olduğunu hepimiz biliyoruz. 1, milyar kişilik nüfusuyla Hindistan, dünyanın en kalabalık ülkesi unvanı için Çin’le yarışıyor. Hindistan’da kontrolsüz bir nüfus artışı yaşanıyor. Ülkede her gün binlerce bebek doğuyor ve bu artış kontrol altına alınmazsa önümüzdeki yıllarda Hindistan’ın nüfusunun Çin’i geçeceği tahmin ediliyor. Bu da Hindistan yönetimi başta olmak üzere tüm dünyayı endişelendiren bir durum.

Geçmişte nüfus kontrolünü sağlamak için erkeklerin zorunlu olarak kısırlaştırılması yöntemi denenmiş ancak halk buna öfkeli yaklaşınca bu yöntemden vazgeçilmiş. Şu an ülkenin nüfusu kontrol altına almak için herhangi resmi bir politika izlenmiyor. Bu durumda da haberlerde her an Hindistan nüfusunun Çin’i geçtiğini görebiliriz gibi gözüküyor.

Önemli: Hindistan şu anda ikinci sırada yer alsa da BBC'nin haberine göre 'ün ortalarına doğru dünyanın en kalabalık ülkesi olarak Çin'i geçeceği ön görülüyor.

3- Amerika Birleşik Devletleri (Nüfus )

amerika

Amerika Birleşik Devletleri, milyon kişilik nüfusuyla dünyanın en kalabalık 3. ülkesi. Bu nüfus yoğunluğu tabii ki Amerika’nın milyon kilometrekarelik yüzölçümüyle doğru orantılı. Ancak Amerika’da nüfus artışının çok önemli bir sebebi daha var ki o da göç.

Dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olduğu için tüm kıtalardan birçok farklı milletten insan Amerika’ya göç ediyor. Nüfusun yaklaşık 45 milyon kadar büyük bir kısmını göçmenler oluşturuyor. Bu sayı da tüm dünya çapındaki göçmen nüfusun yaklaşık %19’u. Ülkenin neredeyse tüm şehirleri sundukları farklı olanaklarla göç alıyorlar ama nüfus yoğunluğu en yüksek olan şehir New York.

4- Endonezya (Nüfus )

Endonezya

Dünyanın en büyük ada ülkesi olan Endonezya, milyon kişiyle dünyanın en yüksek nüfuslu 4. ülkesi. ’li yıllardan ’lu yıllara kadar nüfus yoğunluğu o kadar artmış ki 40 yılda nüfus ikiye katlanmış.

Aslında Endonezya nüfusunun farklı ülkelere göç etme oranı yüksek ama buna rağmen ülke nüfusundaki artış devam ediyor. Endonezya nüfusuyla ilgili bir diğer dikkat çeken nokta ise nüfusun yaklaşık %87’sinin Müslüman olması. Bu oranla Endonezya, dünyada en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip ülke de oluyor aynı zamanda.

5- Pakistan (Nüfus )

Pakistan

milyonluk nüfusuyla Pakistan, dünyanın en kalabalık ülkeleri listesinde 5. sırada. Pakistan’ın nüfus yoğunluğunun ülke için en önemli yanı, genç bir yaş ortalaması olması. Nüfus o kadar genç ki yaş ortalaması yaklaşık Ancak ne yazık ki ülkenin yoksulluk problemi, özellikle gençleri ülkede tutmak konusunda zorluklara neden oluyor.

Birçok Pakistanlı genç, farklı ülkelere okumak için göç ediyor ve ülkelerine dönmeyi tercih etmiyorlar. Ülkenin ekonomik anlamda kendini toparlaması, genç nüfusunu kaybetmemesi açısından büyük önem taşıyor. Bu ekonomik kalkınma gerçekleşirse ve nüfus artmaya devam ederse Pakistan, bu listede kendine daha yukarıda yer bulacaktır.

6- Brezilya (Nüfus )

Brezilya

Güney Amerika kıtasının en büyük ülkesi olan Brezilya’nın nüfus yoğunluğu da yüzölçümüne yakışacak ölçüde çok. milyon kişinin yaşadığı ülkenin en popüler şehri, karnaval kelimesinden ayrı anılamaz olan Rio de Janeiro.

Hatta eminim ki birçoğumuz Brezilya’nın başkentinin Rio de Janeiro olduğunu düşünüyor ama ülkenin başkenti aslında Brasilia. UNESCO tarafından Kültür Mirası Listesi’ne alınan bu şehrin bir Rio de Janeiro popülaritesi yok tabii. Bu yüzden başkent, ülkenin 3. en kalabalık şehri. En kalabalık şehir ise Sao Paulo.

7- Nijerya (Nüfus )

Nijerya

Afrika kıtasının en kalabalık ülkesi olan Nijerya, milyon kişilik nüfusuyla dünyada 7. sırada. Pakistan’da olduğu gibi Nijerya’nın nüfusu da oldukça genç. Nüfusun büyük çoğunluğunun 24 yaşın altında olduğu belirtiliyor. Genç nüfusun 2 önemli nedeni var. Bunlardan ilki, ülkede ortalama yaşam süresinin düşük olması. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, Nijerya’da erkekler ortalama olarak 53 yaşına kadar yaşarken kadınların ortama yaşam süresi 56 yıl.

Ayrıca ülkede sıtma başta olmak üzere; tüberküloz, AIDS, menenjit gibi hastalıklar sık görülüyor. Nüfusun genç olmasının bir diğer nedeni ise Nijeryalıların genç yaşta evlenip çocuk sahibi olmaları. Ülkede aile düzenlemesi planlamaları yapılmadığı için ne yazık ki ülke nüfus yoğunluğuyla doğru orantılı olarak gelişemiyor.

8- Bangladeş (Nüfus )

bangladeş

milyon nüfusuyla Bangladeş, dünyanın en kalabalık ülkeleri listesinin 8. sırasında yer alıyor. Bangladeş’in nüfus yoğunluğu, yüzölçümüyle kıyaslandığında, kilometrekare başına düşen insan sayısı en yüksek ülkelerden biri olduğu görülüyor. Ülkenin alanı nüfus yoğunluğuyla doğru orantılı olmadığı gibi yoksulluk da çok önemli bir sorun.

Ancak Bangladeş hükümeti, ekonomik kalkınma politikaları için uluslararası yardımlar alarak yoksulluk oranını düşürmek için çalışmalar yapıyor. Özellikle anne-çocuk sağlığı, gıda güvenliği ve hastalıklarla mücadele konularında iyileştirme sağlanmak için çabalıyor. Özellikle gıda güvenliği konusunda oldukça başarılı bir çalışma yapılıyor ve şu an ülke tüm nüfusuna yetecek gıdayı üretebiliyor.

9- Rusya (Nüfus )

Rusya

Rusya’yı 9. sırada görmek seni de şaşırtmıştır diye düşünüyorum. Yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük ülkesi olan Rusya’nın nüfusu milyon. Dünyadaki yaşam alanının sekizde birini oluşturduğu için nüfusunun daha yoğun olmasını beklemek doğal aslında. Nüfus yoğunluğunun düşük olmasının sebepleri arasında ölüm oranının anormal bir şekilde yüksek olması ve doğum oranının çok düşük olması var.

Ülkede ölüm oranının yüksek olması ise alkolle ilişkilendiriliyor. Özellikle erkek nüfusun alkolik oluşu, ölüm oranını artırdığı gibi doğum oranının düşük olmasına da yol açıyor. Erkeklerin alkolizme yatkınlığı yüzünden, kadınlar dünyaya çocuk getirmek konusunda endişe duyuyorlar. Ayrıca ülkede kadınlar çok fazla kürtaj yaptırıyorlar. Hatta kürtajı bir doğum kontrol yöntemi olarak kullandıklarını söyleyebiliriz.

Meksika (Nüfus )

Meksika

milyon kişilik nüfusuyla Meksika sırada. ’lü yıllarda 13 milyon civarında nüfusu olan Meksika, yıllar boyunca nüfusunu artırmak için önemli politikalar izledi. Yeni doğan ölüm oranlarının azaltılması, doğum oranının arttırılması ve ortalama yaşam süresinin uzatılması çalışmalarıyla nüfus yoğunluğu günümüzdeki halini aldı.

Genç bir nüfus yoğunluğuna sahip olan ülkede doğum oranı oldukça yüksekken ölüm oranı da oldukça düşük. Ülkede kadınların ortalama yaşam süresi 78 yıl, erkeklerin ise 72 yıl.

Japonya (Nüfus )

japonya

milyonluk nüfusu ile Meksika’yı takip eden Japonya dünyanın en kalabalık ülkesi. Bu nüfusun %98’lik kısmının ise Japon olduğu biliniyor. Japonya Doğu Asya’da bir ada ülkesi olma özelliğine sahip ve dünyada en kalabalık ada ülkesi sıralamasında ise Endonezya’dan sonra ikinci sırada geliyor. Ülkenin başkenti Tokyo ise dünyanın en kalabalık şehirleri listesinde birinci sırada yer alıyor.

Tokyo’yu Yokohama ve Osaka gibi şehirler takip ediyor. Ülkenin yaş ortalaması 48,4 gibi yüksek bir orana sahip. Ve nüfusun %92’si büyük şehirlerde yaşarken yalnızca %8’lik kısmı köy ya da kırsal alanlarda yaşamayı tercih ediyor. Yıllar içerisinde dönem dönem nüfusu düşürmeye daha sonrasında ise artırmaya yönelik nüfus politikaları uygulayan ülkede son olarak düşüşe geçen bir nüfus sayısı hakim.

Etiyopya (Nüfus )

etiyopya

Etiyopya, resmi ismiyle Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti, milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık şehirleri sıralamasında sırada yer alıyor. Afrika Boynuzunda bulunan en kalabalık ülke olan Etiyopya, nüfus artış kızı bakımından dünya ortalamasının üzerinde bir orana sahip. Addis Ababa ülkenin başkenti ve başkent aynı zamanda hem en kalabalık hem de en gelişmiş şehri. Etiyopya yoğun nüfusuna rağmen Afrika ülkeleri arasında ise Nijerya’dan sonra en iyi ekonomiye sahip ülke.

Filipinler (Nüfus )

manila

Sırada milyon nüfusu ile Filipinler var. Büyüklü küçüklü adadan meydana gelen ülkenin başkenti ve aynı zamanda en gelişmiş şehri Manila. Ülke genelinde nüfus artış hızı oldukça yüksek olduğu için yaklaşık 60 yıldır nüfusu düşürmeye yönelik bir politika uygulanıyor. Ancak geçtiğimiz yılında yaşanan pandemi boyunca Filipinler’de plansız hamileliklerde büyük bir artış görüldüğü ortaya kondu.

Ülkede karantina boyunca sokaklarının çok ciddi şekilde kontrol edilmesi sebebiyle doğum kontrol araçlarına ulaşılamaması plansız hamileliklerin kaçınılmazı oldu. Filipinler Nüfus Enstitüsü ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun tahminlerine göre bu yıl Filipinler’de planlanana ek olarak binden fazla plansız bebek dünyaya gelecek.

Mısır (Nüfus )

mısır

Nüfusu milyon olan Mısır, Kuzey Afrika’nın nüfusu en büyük ülkesi olma özelliğine sahip. Ülkenin başkenti Kahire ve başkentte 19 milyonun üzerinde insan yaşıyor. Ülke genelinde bakıldığında ise nüfusun daha çok Nil Nehri boyunca yoğunlaştığı görülüyor.

yılında yapılan sayımdan sonra 7 milyon daha artarak milyonu geçmesi ise ülkeyi nüfusu azaltma yönünde hareket geçirmiş durumda. ve yılları arasında geçen süre boyunca ülke nüfusu üç kat artarken ekonomik büyüme ortalaması ise yıllık 2,8 oldu.

Vietnam (Nüfus )

vietnam

On beşinci sıradaysa 97 milyonun üzerindeki nüfusu ile Vietnam yer alıyor. Başkenti Hanoi şehri olan Vietnam’da nüfusun en yoğun olduğu şehirler arasında Hanoi, Da Nang ve Ho Chi Minh yer alıyor. 9 milyon nüfusa sahip Ho Chi Minh’den sonra ülkenin başkenti Hanoi, en kalabalık nüfusa sahip ikinci şehir.

Ülke nüfusunun %67’sini yaş arası kişiler oluşturuyor. Vietnam’ın yüzey alanı çok geniş olmadığı için ülke genelinde özellikle de büyük şehirlerde nüfus yoğunluğu oldukça fazla.

Kongo DC (Nüfus )

İran (Nüfus )

Türkiye (Nüfus )

Almanya (Nüfus )

Birleşik Krallık (Nüfus )

Tayland (Nüfus )

Fransa (Nüfus )

Güney Afrika (Nüfus )

Tanzanya (Nüfus )

İtalya (Nüfus )

Myanmar (Nüfus )

Kenya (Nüfus )

Güney Kore (Nüfus )

Kolombiya (Nüfus )

İspanya (Nüfus )

Arjantin (Nüfus )

Sudan (Nüfus )

Cezayir (Nüfus )

Uganda (Nüfus )

Irak (Nüfus )

Ukrayna (Nüfus )

Afganistan (Nüfus )

Kanada (Nüfus )

Polonya (Nüfus )

Fas (Nüfus )

Suudi Arabistan (Nüfus )

Özbekistan (Nüfus )

Peru (Nüfus )

Angola (Nüfus )

Malezya (Nüfus )

Yemen (Nüfus )

Mozambik (Nüfus )

Gana (Nüfus )

Nepal (Nüfus )

Madagaskar (Nüfus )

Dünya üzerinde ya&#;ayan insan say&#;s&#; anlam&#;na gelen dünya nüfusu her geçen gün art&#;&#; gösteriyor. Bu art&#;&#;lar y&#;ldan y&#;la ölüm, do&#;um ve göçlere göre farkl&#;l&#;k gösterebiliyor. Dünya üzerinde bu art&#;&#; baz&#; ülkelerde daha fazla art&#;&#; gösteriyor. Ülkelere göre dünya nüfus s&#;ralamas&#;nda Çin ba&#;&#; çekerken ikinci s&#;rada Hindistan ve üçüncü s&#;rada Amerika Birle&#;ik Devletleri (ABD) yer al&#;yor. Kad&#;n ve erkek do&#;um, ölüm oranlar&#; da ülkeler içerisinde farkl&#;l&#;klar gösteriyor.

Dünyan&#;n en kalabal&#;k ülkelerinden ilk 10’a bakt&#;&#;&#;m&#;zda Asya ülkelerinin a&#;&#;rl&#;&#;&#; dikkat çekiyor. Nüfusun üretimdeki önemine bak&#;ld&#;&#;&#;nda önümüzdeki y&#;llar&#;n Asya için parlak oldu&#;unu söylemek mümkün.

Worldometers’in internet sitesi bu verileri canl&#; olarak takip edebilece&#;iniz güvenilir bir kaynak. Orada yer alan bilgilere göre Mart itibariyle dünya nüfusu 8 milyar 27 milyon bin ki&#;i. Peki dünyada kaç insan var? Ülkelere göre güncel dünya nüfus s&#;ralamas&#; haberimizde. 

Dünya Nüfusu

1.    Çin: 1,,,

2.    Hindistan: 1,,,

3.    Amerika Birle&#;ik Devletleri: ,,

4.    Endonezya: ,,

5.    Pakistan: ,,

6.    Brezilya: ,,

7.    Nijerya: ,,

8.    Banglade&#;: ,,

9.    Rusya: ,,

   Meksika: ,,

  Japonya: ,,

   Etiyopya: ,,

   Filipinler: ,,

  M&#;s&#;r: ,,

  Vietnam: 97,,

  Demokratik Kongo Cumhuriyeti: 89,,

  Türkiye: 84,,

  &#;ran: 83,,

   Almanya: 83,,

   Tayland: 69,,

  Birle&#;ik Krall&#;k: 67,,

  Fransa: 65,,

  &#;talya: 60,,

  Tanzanya: 59,,

  Güney Afrika: 59,,

  Myanmar: 54,,

  Kenya: 53,,

  Güney Kore: 51,,

  Kolombiya: 50,,

  &#;spanya: 46,,

Uganda: 45,,

  Arjantin: 45,,

  Cezayir: 43,,

  Sudan: 43,,

  Ukrayna: 43,,

Irak: 40,,

Afganistan: 38,,

  Polonya: 37,,

  Kanada: 37,,

  Fas: 36,,

  Suudi Arabistan: 34,,

  Özbekistan: 33,,

  Peru: 32,,

  Angola: 32,,

  Malezya: 32,,

  Mozambik: 31,,

  Gana: 31,,

  Yemen: 29,,

  Nepal: 29,,

  Venezuela: 28,,

Madagaskar: 27,,

  Kamerun: 26,,

Fildi&#;i Sahili: 26,,

Kuzey Kore: 25,,

Avustralya: 25,,

Nijer: 24,,

  Tayvan: 23,,

  Sri Lanka: 21,,

  Burkina Faso: 20,,

  Mali: 20,,

  Romanya: 19,,

  Malavi: 19,,

  &#;ili: 19,,

Kazakistan: 18,,

  Zambiya: 18,,

Guatemala: 17,,

Ekvador: 17,,

  Suriye: 17,,

Hollanda: 17,,

Senegal: 16,,

  Kamboçya: 16,,

  Çad: 16,,

  Somali: 15,,

                 Zimbabve: 14,,

                 Gine: 13,,

                 Ruanda: 12,,

                 Benin: 12,,

                 Burundi: 11,,

                 Tunus: 11,,

                 Bolivya: 11,,

                 Belçika: 11,,

                 Haiti: 11,,

                 Küba: 11,,

                 Güney Sudan: 11,,

                 Dominik Cumhuriyeti: 10,,

                 Çek Cumhuriyeti (Çekya): 10,,

                 Yunanistan: 10,,

                 Ürdün: 10,,

                 Portekiz: 10,,

                 Azerbaycan: 10,,

                 &#;sveç: 10,,

                 Honduras: 9,,

                 Birle&#;ik Arap Emirlikleri: 9,,

                 Macaristan: 9,,

                 Tacikistan: 9,,

                 Belarus: 9,,

                 Avusturya: 9,,

                 Papua Yeni Gine: 8,,

                 S&#;rbistan: 8,,

              &#;srail: 8,,

              &#;sviçre: 8,,

              Togo: 8,,

              Sierra Leone: 7,,

              Hong Kong: 7,,

              Laos: 7,,

              Paraguay: 7,,

              Bulgaristan: 6,,

              Libya: 6,,

              Lübnan: 6,,

              Nikaragua: 6,,

              K&#;rg&#;zistan: 6,,

              El Salvador: 6,,

              Türkmenistan: 6,,

              Singapur: 5,,

              Danimarka: 5,,

              Finlandiya: 5,,

              Kongo: 5,,

              Slovakya: 5,,

              Norveç: 5,,

              Umman: 5,,

              Filistin Devleti: 5,,

              Kosta Rika: 5,,

              Liberya: 5,,

              &#;rlanda: 4,,

              Orta Afrika Cumhuriyeti: 4,,

              Yeni Zelanda: 4,,

              Moritanya: 4,,

              Panama: 4,,

              Kuveyt: 4,,

              H&#;rvatistan: 4,,

              Moldova: 4,,

              Gürcistan: 3,,

              Eritre: 3,,

              Uruguay: 3,,

              Bosna Hersek: 3,,

              Mo&#;olistan: 3,,

              Ermenistan: 2,,

              Jamaika: 2,,

              Katar: 2,,

              Arnavutluk: 2,,

              Porto Riko: 2,,

              Litvanya: 2,,

              Namibya: 2,,

              Gambiya: 2,,

              Botsvana: 2,,

              Gabon: 2,,

              Lesoto: 2,,

              Kuzey Makedonya: 2,,

              Slovenya: 2,,

              Gine-Bissau: 1,,

              Letonya: 1,,

              Bahreyn: 1,,

              Ekvator Ginesi: 1,,

              Trinidad ve Tobago: 1,,

              Estonya: 1,,

              Do&#;u Timor: 1,,

              Mauritius: 1,,

              K&#;br&#;s: 1,,

              Esvatini: 1,,

              Cibuti: 

              Fiji: ,

              Réunion: ,

              Komorlar: ,

              Guyana: ,

              Butan: ,

              Solomon Adalar&#;: ,

              Makao: ,

              Karada&#;: ,

              Lüksemburg: ,

              Bat&#; Sahra: ,

              Surinam: ,

              Ye&#;il Burun Adalar&#;: ,

              Mikronezya: ,

              Maldivler: ,

              Malta: ,

              Brunei: ,

              Guadelup: ,

              Belize: ,

              Bahamalar: ,

              Martinik: ,

              &#;zlanda: ,

              Vanuatu: ,

              Frans&#;z Guyanas&#;: ,

              Barbados: ,

              Yeni Kaledonya: ,

              Frans&#;z Polinezyas&#;: ,

              Mayotte: ,

              São Tomé ve Príncipe Demokratik Cumhuriyeti: ,

              Samoa: ,

              Aziz Lucia: ,

              Kanal Adalar&#;: ,

              Guam: ,

              Curacao: ,

              Kiribati: ,

              Grenada: ,

              Saint Vincent ve Grenadinler: ,94

              Aruba: ,

              Tonga: ,

              Amerika Birle&#;ik Devletleri Virgin Adalar&#;: ,

              Sey&#;eller: 98,

              Antigua ve Barbuda: 97,

              Man Adas&#;: 85,

              Andora: 77,

              Dominika: 71,

              Cayman Adalar&#;: 65,

              Bermuda: 62,

              Mar&#;al Adalar&#;: 59,19

              Kuzey Mariana Adalar&#;: 57,

              Grönland: 56,77

              Amerikan Samoas&#;: 55,

              Saint Kitts ve Nevis: 53,

              Faeroe Adalar&#;: 48,

              Sint Maarten: 42,

              Monako: 39,

              Turks ve Caicos Adalar&#;: 38,

              Aziz Martin: 38,

              Lihten&#;tayn: 38,

              San Marino: 33,

              Cebelitar&#;k: 33,

              Britanya Virjin Adalar&#;: 30,

              Karayip Hollandas&#;: 26,

              Palau: 18,

              Cook Adalar&#;: 17,

              Anguilla: 15,

              Tuvalu: 11,

              Wallis ve Futuna: 11,

  Nauru: 10,

  Aziz Barthelemy: 9,

  Aziz Helena: 6,

   Aziz Pierre ve Miquelon: 5,

  Montserrat: 4,

  Falkland adalar&#;: 3,48

  Niue: 1,

  Tokelau: 1,

Vatikan: 

Dünyada Kaç &#;nsan Var?

Dünya nüfusu  y&#;l&#;nda 8 milyar 10 milyon ki&#;i olarak tahmin ediliyor. Bu oran 'de 7 milyar milyon ki&#;i olarak kaydedildi.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir