nedim şahin kaç yaşında / Şov yapan pilav satıcısı (Baruthane Pilavcısı) kimdir, yeri nerede?

Nedim Şahin Kaç Yaşında

nedim şahin kaç yaşında

‘’Kutsal Bıyık: Pilavı çok seven bir kişi olarak yıllardır lezzetli bir şeyler ortaya koymak için uğraşıyoruz. Baruthane Pilavcısı çok uzun uğraş ve emeklerin sonucunda bugünkü halini aldı. Yıllar önce tezgâh haricinde yalnızca kendimin sığabileceği bir dükkânda, annemin yaptığı pilav ile bisikletle servis yaptığım bir başlangıçtan; bugün 25 çalışanı ve günün 24 saati açık bir restoran olarak devam ediyoruz. Haftanın her günü ortalama 17-18 saat Baruthane Pilavcısı’nda geçiren biri olarak emekten kuşku duyanları bir çayımızı içmeye davet ediyoruz.’’

Nedim Bey, kaytan bıyığınız ile pilav dükkânınıza kabadayı bir dükkân havası veriyorsunuz normalde de böyle misiniz?

Kabadayılar güler yüzlü olmaz. Kabadayı birisi değilim, aksine bıyığın ardında mütevazı, kendi halinde bir esnaf var.

Baruthane Pilavcısı ne zaman açıldı? Hikâyesini bizimle paylaşır mısınız?

Baruthane Pilavcısı 2010 yılında kuruldu. Kurulduğunda sadece nohutlu pilav üzerine hizmet veriyordu. Zamanla işin içine girdikçe çıkamadık, çıkamayınca da pilavın yanına çorba çeşitleri, Türk mutfağımızın olmazsa olmazları kuru fasulye, et kavurma ve başlıca ana yemeklerimizi menümüze dâhil ettik. Menümüzü genişletirken de çalışmalar yaptık ve istediğimiz lezzete ulaştık.

Pilav konusunda şahsen ben çok iyi değilim ve benim gibi birçok ev hanımı var. Peki, doğru pilav nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Ev hanımlarına önerim şu şekildedir;

Ev hanımları marketten ya da pazardan pirinç alıyorlar ve oradan ne aldıklarını bilmiyorlar. Pirinç nereden alınırsa alınsın, hangi marka olursa olsun ilk adım olarak pirinci tanımalıyız. Denk geldi şekilde almamalıyız. Peki, nasıl tanırız? Pirinci pişirerek tanıyoruz. Kavuruyoruz, yağını ve suyunu koyuyoruz, su oranına bakıyoruz. Suyu 1/1 mi alıyor yoksa 1/1,5 su çekiyor dikkat etmeliyiz. Yaptığınız zaman istediğiniz gibi olmuyorsa problem sizde değil pirincinizde olabilir. Bu noktada pirincin kalitesi çok önemli… Bunun için pirincin yerli olmasına özel gösterelim. Ben pirincimi tanıyorum. Suyunu ayarlayıp pişirdiğimde güzel bir lezzet elde ediyorum. Pilav yaparken tereyağı kullanmıyorum. Çünkü tereyağı yiyen ve yemeyen müşterilerim var. Benim yaptığım pilavı herkes yesin istiyorum. Bu sebeple pilavımı ay çiçek yağı ile yapmayı tercih ediyorum.

Ev hanımlarımız pilav pişirirken sadece pirince değil aldıkları tavuğa da dikkat etmeli. Açık tavuk kesinlikle kullanmasınlar, çünkü açık alındığı zaman kalite değişiyor. Bu sebepten tavuğu kapalı paket markalardan almalarını tavsiye ederim.

‘’Bu gün ne yiyeceğiz’’ sorarak Kutsal Bıyık olarak ün kazanmak ve kazanç elde etmek nasıl bir his?

Kutsal Bıyık: Pilavı çok seven bir kişi olarak yıllardır lezzetli bir şeyler ortaya koymak için uğraşıyoruz. Baruthane Pilavcısı çok uzun uğraş ve emeklerin sonucunda bugünkü halini aldı. Yıllar önce tezgâh haricinde yalnızca kendimin sığabileceği bir dükkânda, annemin yaptığı pilav ile bisikletle servis yaptığım bir başlangıçtan; bugün 25 çalışanı ve günün 24 saati açık bir restoran olarak devam ediyoruz. Haftanın her günü ortalama 17-18 saat Baruthane Pilavcısı’nda geçiren biri olarak emekten kuşku duyanları bir çayımızı içmeye davet ediyoruz.

Sadece pirinç pilavı mı yapıyorsunuz? Hangi yemekler eşliğinde pilavı servis ediyorsunuz, yemek menünüzden bahseder misiniz?

Pirinç pilavının yanında bulgur pilavımızda mevcut… Çocukken evimizde hep bulgur pilavı pişerdi. Bu sebepten benim en sevdiğim yemek bulgur pilavıdır.  Annemin çocukluğumuzda yaptığı bir lezzeti devam ettiriyoruz. Bulgur pilavımızda aynı pirinç pilavımız gibi haşladığımız tavuğun suyu ile ve sade bir şekilde yapılmaktadır. Bulgurumuzu Gaziantep’ten temin ediyoruz.

Yurtdışından bile pilavınızı tatmak için gelen misafirleriniz var, gelen misafirleriniz ile diyaloglarınızdan bahseder misiniz?

Dünya genelinde birçok yabancı müşterilerimiz konseptimizi o kadar çok sevmiş ve inanmış ki oradan kalkıp buralara kadar gelip böyle ara sokaktaki bir restoranı bulabilmişler. İnanıp bize güvenmeseler kilometrelerce yol aşıp gelmezlerdi. Onları burada misafir edip en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Bu güzel ilgi için çok her birine çok teşekkür ederiz.

Buraya gelen herkes bu bıyığı takıp fotoğraf çekiniyor? Size özel bıyık konseptinizden bahseder misiniz?

Evet, gelen misafirlerimize bıyık takıp fotoğraf çekiniyoruz. Onları memnun bir şekilde, güler yüzle göndermek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bunun dışında Baruthane Pilavcısı’na gelemeyen ve bu lezzeti tatmak isteyenler için 7-24 paket servisimizde bulunuyor.

Fiyatlarınız biraz yüksek olduğu söyleniyor, fiyatlarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Pahalı düşüncesinin nereden çıktığını inanın bilmiyorum. Biz burada cadde üzerinde son derece özenle dekore edilmiş bir restoranda, otuza yakın personelimiz ile günün 24 saati, günde ortalama 12 taze pilav çıkararak hizmet veriyoruz. Bunun karşılığı olarak piyasanın üstünde bir fiyat politikası da yürütmüyoruz. Tanınırlığımız yüksek olduğu için pahalı olduğunu düşünenleri restoranımıza bekliyoruz. Amacımız kaliteli ürün ve hizmeti ekonomik fiyatlar ile misafirlerimize sunmak.

İnstagram ve Youtube’da paylaştığınız videolarda yaptıklarınız biraz abartı değil mi? Güler yüzlü ve enerjik halleriniz tepki alıyor mu?

Sosyal medya platformları insanlara ulaşmanın kolay yolu gibi gözükse de kendinizi veya yaptığınız işi anlatmak her zaman o kadar kolay olmuyor. Çok emek verdiğim bir işi insanlara anlatmaya çalışıyorum. Burada asıl olan ben değil, ortaya çalıştığım lezzetlerdir. Bu arada benim ne kadar enerjik ve güler yüzlü bir insan olduğuma bizleri ziyaret eden tüm misafirlerimiz tanık oluyor. Yani sosyal medya üzerinden paylaştığım içerikler yapmacık değil, profesyonel oyuncu ve reklamcı olmadığım için belki acemilikler oluyor olabilir. Şüphesi olan herkesi Baruthane Pilavcısı’na tanış olmaya davet ediyorum.

13 Mayıs’ı Dünya Pilav Günü ilan ederek halka 4,5 ton bedava pilav dağıtmıştınız,önümüzdeki yıl yeniden etkinliği tekrarlayacak mısınız? Dünya pilav günü nereden çıktı?

Dünya pilav günü nasıl çıktı ve nereden çıktı? Böyle bir gün var mı yok mu? Bunu biz mi ilan ettik? diye herkes merak ediyor. Evet, bunu biz ilan ettik. Dünyada ve Türkiye’de restoranlar ve pilav dükkânları hep vardı. Ama böyle bir etkinlik hiç gündeme gelmemişti. Benim 2010 yılında kurduğum Baruthane Pilavcısı da kurulduğu yıllarda açılış yapmamıştı. Bu yıl restoranımı genişletip büyütünce açılış yapmaya karar verdim. 13 Mayıs Baruthane Pilavcısı olarak bizim kuruluş tarihimiz ve o günü Dünya Pilav Günü olarak ilan etmeye karar verdik. Çokta başarılı olduk, keyifli ve eğlenceli zaman geçirdik. Önemli olan bu tarihin 13-18-23 Mayıs olması değil, Dünya Pilav Gününü her yıl tekrarlayabilmek olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple önümüzdeki yıl günü değişebilir ama Dünya Pilav Günü yeniden kutlanacak.

Baruthane Pilavcısı olarak başka şube açma planınız var mı? Gündeminizde olan ve gerçekleştirmeyi düşündüğünüz hedef ve projeleriniz nelerdir?

Baruthane Pilavcısı olarak tabii ki farklı yerlerde şubeler açma hayallerimiz var. Ama ilerleyen süreçlerde neler olur bilemiyorum. Önümüzdeki zaman içerisinde gelen teklifler ve değerlendirmeler sonucunda bir planlama yapacağız. Başka şubeler bu lezzetin kalitesini değiştirebilir mi diye düşünüyorum. Bu sebep ile tek şube olarak şuan bu ilgi ve alakadan çok mutluyum.

Nedim Şahin Kimdir?

İçindekiler:

  1. Nedim Şahin Kimdir?
  2. Baruthane Pilavcisi adi ne?
  3. Nedim Şener neden hapiste yattı?

Nedim Şahin Kimdir?

Aslen Sivaslı ancak doğma büyüme İstanbullu olan Baruthane Pilavcısının kurucusu Nedim Şahinannesinden öğrenen meşhur pilav tarifiyle küçük bir dükkanda başladığı hizmetine bugün yüz kişiyi aynı anda ağırlayabilecek seviyeye gelmiştir. ... Pilavında tamamı ile Balıkesir Baldo pirinci kullanılmaktadır.

Baruthane Pilavcisi adi ne?

Asıl Mesleği Ressamlık Olan Baruthane'nin Meşhur PilavcısıBıyıklı Nedim. İstanbul'da en iyi pilavı yiyebileceğiniz yerlerden biri olarak ünlenmiş Baruthane Pilavcısı, sadece pilavlarının lezzetiyle değil sahibi "kutsal bıyık" Nedim'in farklı şovlarıyla da özellikle son dönemde yeniden gündeme gelmiş leziz bir mekan.

Nedim Şener neden hapiste yattı?

'de Oda TV'ye yönelik Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gözaltına alınan Şener, tutuklandıktan sonra Silivri Cezaevi'ne konuldu. Ergenekon terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle yedi yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaktadır. 'de tahliye edilmiştir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası