flaştan virüs nasıl temizlenir / Flaş bellek nasıl temizlenir?

Flaştan Virüs Nasıl Temizlenir

flaştan virüs nasıl temizlenir

Flash Bellek Virüs Temizleme Nasıl Yapılır?

Veri aktarımında sıkça kullandığımız cihazlardan biri şüphesiz Flash bellekler. Kullanımı son derece kolay olan bu bellekler sayesinde dilediğimiz türde dosyaları bir cihazdan diğerine aktarabilir, veri akışı sağlayabiliyoruz. Ancak bu dosyalarla birlikte, kötü amaçlı yazılımları diğer tüm cihazlarımıza bulaştırabiliriz.

Eğer bir Flash belleğin içerisinde virüs varsa bilgisayarınız ve özellikle verileriniz büyük risk altında demektir, ancak virüs temizleme işlemi gayet basit ve herkes tarafından uygulanabilir. Flash belleğinizde bulunan gözle görünmeyen virüsleri görünür hale getirip temizlemenin en basit yolunu sizlerle paylaşıyoruz. 

Flash bellekte virüs temizleme nasıl yapılır? 

  • Başlat bölümündeki aramada kısmına CMD yazın,
  • Siyah bir pencere şeklinde komut istemi açılacak,
  • Komut penceresine flash belleğinizin açıldığı bölgeyi yazın (Örn: "E:")
  • Otomatik olarak alt satıra geçtikten sonra gerekli şu komutu yazın:  -s -h /S /D *.*
  • İyi bir virüs programı indirin (Aşağıda önerilerimiz var),
  • İndirdiğiniz virüs programıyla USB belleğinizi taratın.

1. Virüs temizleme işlemine başlamak için komut istemini açın

virüs temizleme

İlk önce başlat çubuğundaki arama motoruna CMD yazarak komut istemini açıyoruz. Dilerseniz başlat çubuğuna sağ tıkladıktan sonra çıkan ara seçeneğine cmd yazarak da aynı istemi açabilirsiniz. Eğer komut istemini daha önce kullanmadıysanız endişelenmenize gerek yok. Sadece buradaki yolu izleyerek bilgisayarınızın başka bir ayarıyla oynamadan hedefinize ulaşabilirsiniz.

2. Flash belleğinizin bulunduğu konumu yazın:

virüs temizleme

Komut sistemi açıldıktan sonra buraya yazacağımız ilk şey, bilgisayarımızın flash belleği hangi konumda açtığı olacaktır. Dosyalarınızdan Bu Bilgisayar’ı açın ve Flash belleğinizin hangi konumda olduğunu öğrendikten sonra komut istemine onu yazın. Örneğin bilgisayarınız Flash belleğinizin konumunu “E” olarak gösteriyorsa buraya E: yazıyoruz.

Bunu yazdıktan sonra komut sistemi bizi otomatik olarak bir alt satıra geçirecektir. Alt satıra geçtikten sonra buraya attrib -s -h /S /D *.* yazıyoruz. Bu kodu yazdıktan sonra ise biraz beklemeliyiz. Komut istemi bir alt satıra geçtikten sonra ise o satıra E:\> yazıyoruz. Bunları yaptıktan sonra komut isteminizin böyle gözükmesi gerekiyor:

virüs temizleme

3. İyi bir antivirüs programı edinin

virüs temizleme

Yukarıdaki işlemler Flash belleğimizde görünmeyen gizli virüslerin görünür olmasını sağlıyor. Şimdi ise bu virüsleri iyi bir antivirüs programı indirerek silmeye başlıyoruz. Dilerseniz bilgisayarlar için en iyi ücretsiz antivürüs programları listemize buradan ulaşabilirsiniz.

4. Edindiğiniz antivirüs programıyla Flash belleğinizi taratın

virüs temizleme

Bilgisayarınızda hali hazırda bulunan ya da indirmeyi düşündüğünüz bir antivirüs programını açtıktan sonra tekrar Bu Bilgisayar'a gidin ve Flash belleğinizin üzerine sağ tıklayarak antivirüs programı ile tarat seçeneğine tıklayın.

Bu örnekte kolay anlatım için her orijinal Windows 10 kopyasının bir parçası olan Windows Defender ile tarama yaptık. Eğer üçüncü parti antivirüs yazılımlarına güvenmiyorsanız, Windows Defender ile USB belleklerinizi taratabilirsiniz.

Virüs temizleme işlemi bu kadar basit

virüs temizleme

Tarama işlemi bitti uyarısı aldığınızda Flash Belleğinizde bulunan bütün virüslerden kurtulmuş olacaksınız. Bu yöntemi izleyerek Flash Belleğinizde bulunan verileri korumuş, aynı zamanda virüsleri temizlemiş olursunuz. Bu işlem içinize sinmezse ve işinizi garantiye almak isterseniz, Flash belleğinize format atabilirsiniz. Ancak bu işlemin aynı zamanda bütün verilerinizi sileceğini göz önünde bulundurmalısınız.

Kaynak : funduszeue.info

Emoji İle Tepki Ver

53

Flash Bellek Virüs Temizleme (CMD) Kısayol Virüs Temizle

Kısayol virüsünü veya usb virüs temizleme için ilk olarak flash bellek veya usb cihazınızın bilgisayarınıza takılı olduğundan emin olun. Daha sonra, virüs dosyalarını aktif hale yani görünür hale getirmek için Başlat > CMD programını açın. Flash bellek hangi sürücüde bulunuyorsa (genelde F:) siyah ekrana F: yazıp ENTER&#;e basın. Son olarak şu kodu attrib /S /D -h -r -s yazıp tekrar ENTER&#;e basın.

Kısayol Virüsü &#; Usb Virüs Temizleme

Bu kod flash bellek virüs temizleme kodu olarak da geçiyor.

kisayol virüsü

İşlem bittikten sonra Flash belleğinizi açın ve içerisindeki yabancı gördüğünüz dosyaları silin. Eğer tamamen sıfırlamak istiyorsanız BİÇİMLENDİR demeyin. Bir virüs programı ile taratın ve siz kendiniz silin.

# Virüs programı için buraya gidin ve size uygun olan herhangi birini indirin. Bu şekilde usb virüs temizleme işlemini yapmış olduk.

Son olarak , eğer USB belleği virüslere karşı korumak istiyorsanız NTFS Drive adında bir program var. Klasörleri koruma altına alıyor ve usb flash bellekleri güzel bir şekilde koruyor.

İndirip onu kullanabilirsiniz. Yapamadığınız bir yer olursa lütfen yorumlarda bize belirtin, flash bellek virüs temizleme için hemen dönüş sağlayalım.

USB biçimlendirme virüsleri siler mi?

Biçimlendirmek format ile eşdeğerdir. Virüs varsa siler. Ancak herhangi bir recovery programıyla geri almaya çalışırsan virüs varsa tekrar geri gelebilir. Kısaca Biçimlendir yapınca bütün dosyaları silmiş olursun ve hdd kaydını değiştirmiş olursun.

USB virüs taraması nasıl yapılır?

Flash Belleğinizde virüs var ise öncelikle; Başlat bölümündeki arama kısmına CMD yazınız. Daha sonra karşınıza siyah bir pencere şeklinde komut istemi açılacaktır. Flash belleğinizin açıldığı bölgeyi yazınız. İndirdiğiniz virüs programıyla USB belleğinizi taratınız.

Flaşın virüslü olup olmadığını nasıl anlarız?

Flash bellekte virüs var ise bunu birkaç şekilde anlayabiliriz. Flash belleğe bulaşan virüsün ilk ve en belirgin emaresi flash belleğe bizim yüklemediğimiz ve genelde anlamsız isimleri olan dosya ve klasörler bulunmasıdır. Bunları açmaya çalıştığınızda açamazsınız. Ayrıca dosya boyutunu da artırırlar.

EN ÇOK OKUNANLAR

Etiketler: internet

Virüs Bulaşmış Bilgisayar, Flash Bellek, Hafıza Kartı, USB Bellek Temizleme ve Dosyaları Kurtarma

Hiç virüs saldırısına uğradınız mı? Böyle bir deneyiminiz olduysa, virüs saldırısının sabit disk, hafıza kartı veya USB bellekte beklenmeyen veri kaybına neden olabileceğini biliyorsunuzdur.

Virüs bulaşmış dosyaları kurtarmak hakkında hiçbir fikri olmayan kullanıcılar için bu gerçek bir felaket olabilir! Ama artık değil! Bu sayfada, virüs bulaşan dosyaları kurtarmanın iki olası çözümünü göstereceğiz: CMD ile virüs bulaşmış dosyaları kurtarma ve profesyonel bir veri kurtarma yazılımı ile virüs bulaşan dosyaları kurtarma. Bu çözümler sırayla gerçekleştirilmelidir.

Çözüm 1. Virüs bulaşmış USB flash bellek, hafıza kartı, bilgisayardan dosyaları kurtarmak için CMD’yi kullanın.

Verileriniz bir virüs saldırısı nedeniyle kaybolduğunda veya erişilemez olduğunda virüs bulaşmış dosyaları kurtarmak için Komut İstemini (cmd) kullanmak en iyisidir. Ücretsiz ve kolay anlaşılır olduğundan, cmd mükemmel seçimdir. Şimdi bunun nasıl çalıştığını görelim. (Windows 7’de göstereceğim ancak işlem diğer işletim sistemi sürümleri için de büyük ölçüde aynı)

  • 1. Sabit disk, hafıza kartı veya USB belleği bilgisayara takın.
  • 2. Başlat menüsüne gidin, arama çubuğuna “cmd” yazın ve enter’a basın. Program listesi altında “funduszeue.info” adlı bir şey göreceksiniz.

command prompt

3. "funduszeue.info"ye tıkladığınızda virüs bulaşmış dosyaları kurtarmanızı sağlayan Windows komut satırına yönlendirileceksiniz.

  • chkdsk E: /f yazıp Enter’a basın. (E:’yi virüs bulaşan dosyaların bulunduğu cihazın sürücü adı veya konumuyla değiştirin.)
  • Y yazıp Enter’a basın.
  • E: yazıp Enter’a basın. (E:’yi uygun sürücü harfiyle değiştirin.)
  • attrib -h -r -s /s /d *.* yazıp Enter’a basın.

Windows, virüs bulaşmış sabit disk, hafıza kartı veya USB belleği onarmaya başlayacaktır. Disk onarma işlemi genellikle bir veya iki dakika sürer. Lütfen sabırla bekleyin. Onarım işlemi tamamlandıktan sonra, disk veya kartınıza gidin ve önceden virüs bulaşmış dosyaların tümünü görüp görmediğinizi kontrol edin.

Virüs bulaşmış USB, hafıza kartı veya sabit diskteki dosyaları, verileri görebiliyorsanız, virüs kurtarma işlemi başarıyla gerçekleşmiştir, tebrikler! Dosyaları görmüyorsanız, umutsuzluğa kapılmayın. Başka bir seçeneğiniz var. Çözüm 2’deki üçüncü parti veri kurtarma programını deneyin!

"Harika! EaseUS tarafından sağlanan çözümü uyguladım ve önemli şeyleri kaybetmeden virüs bulaşan sabit disk, hafıza kartı ve USB bellekten dosyalarımı kurtarmayı başardım. Kesinlikle en iyi virüs kurtarma programı…"

Çözüm 2. Virüs temizleme işleminden sonra EaseUS veri kurtarma yazılımını kullanın.

Cmd ile virüslü dosyaları kurtarmayı başaramadığınızda, EaseUS sabit disk veri kurtarma yazılımı iyi bir seçim haline gelir. Bu program tüm depolama aygıtları için profesyonel bir veri kurtarma programıdır. Güçlü dosya kurtarma yeteneğiyle virüs bulaşmış bilgisayar, hafıza kartı ve USB bellekten silinen, bozuk veya gizli dosyaları kurtarmada oldukça başarılıdır.

Virüslü dosyaları kurtarma işlemi basittir! Adım adım öğretici yönünde, lütfen aşağıdaki adımları rehber olarak görün.

Lütfen Aklınızda Bulundurun:

  • 1. EaseUS veri kurtarma yazılımı - Veri Kurtarma Sihirbazı sadece virüs tarafından silinen veya gizlenen dosyaları kurtarmayı destekler.
  • 2. Verileri kurtarmaya başlamadan önce sabit disk veya USB/SD kartınıza bulaşan virüsü temizlemek için virüs temizleme programı bakın.
  • 3. Bilgisayarınıza karmaşık bir virüs bulaştıysa ve veri kaybı yaşadıysanız, virüs bulaşan diskteki kaybolan verilerinizi bulmak için hemen EaseUS veri kurtarma programını deneyin.

PC veri kurtarma programını çalıştırın.

USB veya SD karta virüs bulaştıysa, EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza takın.

EaseUS veri kurtarma yazılımını açın ve virüs bulaşmış disk, USB veya SD kartı seçin.

1. EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazını PC'nize indirin ve kurun.

select data loss location

2. Kaybolan verileri aramak ve kurtarmak, geri getirmek için veri kurtarma aracını kullanın. Bir depolama birimi veya verilerinizin kaybolduğu belirli bir klasörü seçin ve ardından Tara butonuna tıklayın.

scan the drive for lost data

3. Tarama tamamlandığında, tarama sonucu listesinden kurtarılabilir dosya ve klasörleri bulun. Dosyaları seçin ve ardından Kurtar butonuna tıklayın. Kurtarılan verileri kaydetmek için bir konum seçerken ilk sürücüyü kullanmamalısınız.

preview and recover the data

PC için İndirMac için İndir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası