belediye şirket işçilerine kadro son dakika 2022 / Son Dakika sayılı KHK Haberleri - Kamu İşçileri

Belediye Şirket Işçilerine Kadro Son Dakika 2022

belediye şirket işçilerine kadro son dakika 2022

Taşerona kadro ile ilgili son dakika açıklaması geldi: Gündeme geliyor.

Taşerona kadro ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Türk İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay yaptığı son dakika açıklamasında yeni Bakan ile taşeron meselesini görüştüğünü, kadro konusunun bakanlığın ilk işi olduğunu söyledi.

Taşeron işçiler ile ilgili açıklama yapan Atalay, "Bundan 5 sene önce bine yakın insan kadroya girdi. O arada KİT'lerdekiler girmedi. Nerede girmedi demiryollarında enerjide karayollarında girmedi. Çağrı merkezlerinde var. Yüzde 70 çalışanlar var. Enerji Sağlık ve Ulaştırma Bakanlıklarında en çok var. Bunu sayın Cumhurbaşkanımıza da bakan Vedat Beye de ilettik. Diyoruz ki kamuda taşeron çok kötü bir laf. Örnek vereyim karayollarında gidin Gerede'ye gidin Elbistan'daki enerji işçisine: Aynı işi yapıyoruz asfalt döküyoruz. Ben alıyorum 9 sen alıyorsun Niye çünkü taşeron" dedi ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Şimdi karayolları ihale yapmış malzeme işçi senden gel bu yolu yap diyor. Bu, bu ülkeye yakışmıyor. Hem iktidar hem muhalefet söz verdi. Deprem olmasa onu aşardık. Kit'ler öncelik, ben tamamının geçmesini istiyorum.

Belediyelerin de işçileri var. Belediyelerin taşeron işçileri var. Bunlar aynı işi yapıyor.

TAŞERON SÖZÜ ARTIK KALKMALI

Aşağı yukarı maaşlarda yüzde fark var. Taşeron lafını bir daha gündeme gelmemek üzere silmek lazım. Şimdi ben 20 sene konuştum. Şekerdekiler geçti tarımdakiler geçti karayollarındakiler geçti. 20 sene sürdü. Herkes biliyor.

Birinci öncelik taşeron meselesini gündeme getirmek. Bugün görüştük. Çağrı merkezleri var. Ambulans şoförleri var"

YENİ BAKAN İLE GÖRÜŞÜLDÜ: İLK İŞ TAŞERON KONUSU

Atalay yaptığı açıklamada yeni Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştüklerini ve görüşmede taşeron, belediye şirket işçileri, yüzde 70 çalışanları, çağrı merkezi, KİT taşeron işçilerinin kadro konusunu ilettiklerini, Bakan'ın ise asgari ücretten sonra gündeme gelecek ilk işin taşeron meselesi olduğunu söylediğini aktardı. Önümüzdeki günlerde konu gündeme geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Bakan Bilgin&#;den Belediye Şirketlerinde Çalışanlarla İlgili Açıklama Görseli

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

 

Belediye Şirketlerinde Çalışanlarla İlgili Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin belediye şirketlerinde çalışan işçilerin durumuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Bilgin, “"Kamunun bütün bu bahsettiğim kadro dışı kalmış olan işçilerinin kadroya geçirilmesi konusunda çalışmamızı ayrıntılı bir şekilde bütün işçileri inceliyoruz, onların statülerini inceliyoruz, iş ilişkilerini, sözleşmelerini inceliyoruz. Onun için kasım ayında tahmin ediyorum onu tamamlamış olacağız. Daha erken de tamamlayabiliriz. Yani bu ay sonunda veya kasımda o işi tamamlarız" yanıtını verdi.

MEVSİMLİK İŞÇİLER:

 Mevsimlik işçiler meselesine ilişkin Bilgin, bu işçilerin dönemsel olarak çalıştıklarını belirterek, "İhtiyaç varsa onların çalışma sürelerinin uzatılması konusunda bir imkan sağlayacağız. Başka bir yerden kurum işçi almasın veya yeni birisine, yeni bir taşerona vermesin işi. Daha önce çalıştığı, bir bağlantısı olan, mevsimlik işçi sözleşmesi olan işçilere bu hakkı tanıyacağız. Yani o kurumun ihtiyacı olduğu zaman onların çalıştırılması ve çalışma sürelerinin uzatılmasını da kapsayan bir çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

Bilgin bu alanda yapacakları düzenlemeyi şöyle anlattı:

"Biz onu kısaca şöyle yapacağız. Evet, devletin temel işlevlerini yürüten bir kadroya ihtiyacı vardır. Bunun nitelikleri bellidir. Kanunla, hukukla bizim mevzuatımız bunu çok kapsamlı bir şekilde düzenlemiştir. İkincisi çok özel bir durum olabilir. Mesela, nükleer enerji Türkiye'de yoktu, değil mi? Türkiye, tarihinde ilk defa nükleer santral kuruyor. Burada çalışacak uzmanlara, mühendislere veya teknik adamlara, bilim adamlarına ihtiyaç olacak. Fakat bunların ayrı bir piyasası var. Ücret ve çalışma ilişkilerine dayanan yeni bir şey var. Daha önce onu biz tecrübe etmemişiz.

Dolayısıyla biz bunları özel bir çalışma statüsüyle yani özel bir sözleşmeyle, yeni bir çalışma ilişkisi olarak başlatabiliriz. Bu çok özel olanlara özel bir sözleşme modelini saklı tutmak lazım. İkinci bir model de yazılımcılar, yeni çalışma ilişkileri içerisinde yer alabilecek uzmanlar var, işte finansçılar vesaire. Bunlar mevcut kamu ücretleriyle çalışmıyorlar. Bizde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında eleman alıyoruz. Mevcut ücretlerimizle bunları bulamıyoruz.

Bunları özel bir sözleşme yaparak çalıştırıyoruz. Belli şartları var onların. İşte KİT'lerde bunlara ihtiyaç var. Diyelim ki MKE'nin ya da benzeri kuruluşların. Bunları da tutabiliriz. Ama bunun dışındaki bütün sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Onların sosyal haklarını standardize edeceğiz, iş güvencesi olacak, kamu görevlilerinin bütün haklarını onlara vereceğiz, onlara kadro tahsis edeceğiz. Çalışmamız bu kapsamda ve bunların sayısı yaklaşık bin kişi civarında."

BELEDİYE İŞÇİLERİNE KADRO SON DURUM: Taşeron ve belediye işçilerine kadro gelecek mi?

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi Meclis gündemine taşındı. Sözleşmeliye kadro gelmesi durumunda; 4B’den 4A’ya geçiş olacak ve 3+1 modeline göre kadroya geçecek sözleşmeliler kademe, tayin ve izin hakkı elde edecek. Öte yandan belediye şirketlerinde çalışan işçiler de devlet memuru statüsüne geçip geçemeyeceklerini sorguluyor. Peki, taşeron ve belediye işçilerine kadro gelecek mi? İşte son gelişmeler…

BELEDİYE İŞÇİLERİNE KADRO SON DURUM

Kadro kapsamı dışında olanlar; sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli sağlık yöneticisi, sözleşmeli Meclis danışmanı ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarından oluşuyor.

TAŞERON VE BELEDİYE İŞÇİLERİNE KADRO GELECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise taşeron işçiye kadro konusu ile ilgili şunları söylemişti:

"Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi.

O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor."

30 Ocak tarihinde EYT kanun teklifi maddelerini kamuoyuna açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, taşerona kadro konusuna da değindi. Akbaşoğlu, şunları söyledi:

" taşeron olarak bilinen ve bizim yaptığımız düzenleme ile bu konuda daimi statüye işçi statüsüne geçen bütün yüz binlerce arkadaşımız, çalışanlarımız ile ilgili bir düzenlemede bulunuyoruz. Buna göre sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin geçici ve maddesinde düzenlenen ve emekliliğe hak kazanıldığı takdirde bu çalışan işçi kardeşlerimizin zorunlu olarak iş akdinin feshine dönük düzenlemeyi kaldırıyoruz. Emekliliği hak eden, taşerondan işçi kadrosuna geçen bütün çalışanlarımız için ister emekli olabilme isterse kendi yerlerinde çalışabilme imkanlarını sağlıyoruz. Yüzbinlerce insanımızın da zorunlu emekliliğini bu kanun teklifi kapsamında ortadan kaldırmış oluyoruz."

Belediye şirket işçilerine kadro gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi ile ilgili 12 maddelik yasa tasarısı Meclis’e taşınmıştı. TBMM’de kabul edilen yasa tasarısının Ocak ayı içerisinde yasalaşması bekleniyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "28 Kasım 'den önce işe başlayanlar kadroya geçecek" demiş ve kanun teklifini önümüzdeki hafta yasalaştırmayı planladıklarını belirtmişti.

Yaklaşık bin sözleşmeli personelin kadroya geçmesi bekleniyor. Mahalli idareler dahil 3 yılı dolmuş olan sözleşmeli çalışanlar bir yıllığına aday memurluğuna geçirilecek.

Kurumsal sözleşmeli personel ve mahalli idarelerde görev yapan yaklaşık bin sözleşmeli personel süre aranmadan kadroya geçirilecek.

Sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlileri de süre aranmaksızın hemen kadroya geçişi sağlanacak.

SÖZLEŞMELİYE KADRODAN KİMLER YARARLANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ATO Congresium'da düzenlenen "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programında sözleşmeliye kadro meselesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sözleşmeliye kadro kapsamına girenleri şöyle açıkladı:

"Bu kapsamda 4C'den 4B'ye geçenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personelimizin kadrolarına düzenleme yapıyoruz. Kademe ve derece ilerleme hakkına sahip olacak. Kullanılmayan izinlerini bir sonraki yıla aktarabilecekleri gibi ücretsiz izne ayrılma imkanları da bulunacak.
Yurtdışında eğitim, yemek ücreti yardımından faydalanma haklarına kavuşacak. Sözleşmenin feshedilmesi halinde tazminat ödenmemesi durumu son bulacak. Sözleşmeden geçen kardeşlerimiz de artık aynı haklardan faydalanabilecektir.

 

BELEDİYE İŞÇİLERİNE KADRO SON DURUM: Taşeron ve belediye işçilerine kadro gelecek mi?

 

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO ŞARTLARI NELER?

A) Halihazırda görevde bulunan sözleşmeli personel bakımından;

1- sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamındaki (4/C’den 4/B’ye geçenler dâhil) ve bazı kurumsal sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan yaklaşık bin sözleşmeli personelin süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

2- Sayıları yaklaşık bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin de süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

3- Kapsama giren sözleşmeli personelin isteğe bağlı olarak kadroya geçebilmesi,

4- Kadroya geçmek istemeyenlerin haklarının görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunması,

5- 4 yıldan daha az hizmeti bulunanların bu süreyi doldurduktan sonra kurum içi veya kurumlar arası naklinin yapılabilmesi,

6- Mahalli idarelerde aynı şartlarda kadroya geçirilen sözleşmeli personelin sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilmesi, öngörülmektedir.

Bu kapsamda, kamudaki yaklaşık bin sözleşmeli personelden bininin memur kadrolarına atanabilmesine imkân sağlanmaktadır.

Taşerona kadro düzenlemesi Meclis&#;e geliyor! 90 bin taşeron işçiye kadroda son durum (29 Mayıs ) Taşeron belediye şirket işçisi ve şoföre kadro var mı, ne zaman?

Yeni Meclis'in ele alacağı konuların başında taşerona kadro düzenlemesi yer alıyor. Dönem Milletvekili seçimlerinin sona ermesiyle TBMM yeni faaliyetlerine başlamıştı. Bu kapsamda "Taşerona kadro ne zaman, Meclis'ten geçti mi?" sorusu araştırma konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili sevindiren bir açıklama yapmıştı. Peki, 90 bin taşeron işçiye kadroda son durum ne? Taşeron belediye şirket işçisi ve şoföre kadro var mı, ne zaman? İşte 29 Mayıs taşerona kadro son gelişmeler

 

 

TAŞERONA KADRO DÜZENLEMESİ NE ZAMAN MECLİS'E GELECEK?

En son Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro düzenlemesi ile ilgili sevindiren haberi şöyle vermişti:

"Kamudaki taşeronları planladık. Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu."

1 Milyon işçiye daha öncesinde kadro verildiğini ve bu düzenlemeden 90 bin işçinin yararlanamadığını söyleyen Bakan Bilgin, "Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile görüşmüştü. Atalay görüşmeyle ilgili şunları aktarmıştı:

"Ülke seçim atmosferinde ama bizim konumuz bin işçinin kamu sözleşmesi var. Ana başlık oydu. Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz." 

Taşerona kadro düzenlemesinin ne zaman Meclis'ten geçeceğine dair tam tarih belli olmamakla beraber, yakında gündeme gelmesi bekleniyor. Konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğunda haberimizde yer vereceğiz

90 BİN TAŞERON İŞÇİ KİMLERİ KAPSIYOR?

90 in taşeron işçiyi kimlerin kapsadığı henüz bilinmiyor. Bakan Bilgin konuyla ilgili şunları açıklamıştı:

Öncelikle bizim hükümetimiz döneminde KİT’lerde yaklaşık bine yakın taşeron kadroya geçmiş vaziyetteydi. Oradan kalan 80 bin kişi var, onlarla ilgili çalıştık ama onların dışında da yeni taşeron işletmeler var. Yani esas işe ait olan bütün hizmetlerin kamuda kamunun yapması gerekir. Taşeron geçici bir şey için alınır. Esas işleri kamuda kamu işçilerinin yapması lazım. Bu bakımdan da taşeronun çok münferit alanlarda, esas işte değil geçici işlerde kullanılabilir olduğunu düşünüyorum.  Onun dışındakilerin hepsinin taşeron işçiliğine son verecek şekilde düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu işte önce kamudaki, KİT’lerdeki taşeronları planladık. Diğerlerini çalışırken bu dosya önümüzde kaldı. Şimdi meclisin önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz ama önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmamızın büyük bir kısmını tamamladık. Diğerlerini de tamamlayacağız inşallah seçimden sonra. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum. Çözeceğimiz konulardan birisi bu."

GEÇİCİ İŞÇİYE KADRO GELDİ

En düşük emekli maaşının TL, bayram ikramiyesinin ise 2 bin TL olamsıyla bin geçici işçiye kadro düzenlemesini içeren kanun da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la, muharip gazilerin aylıkları arasındaki farklılıklar giderilecek ve asgari ücretin net tutarında aylık ödenecek. 

TAŞERON BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİSİ VE ŞOFÖRE KADRO VAR MI?

Belediye işçilerine ve taşeron şoföre kadro geleceğine dair henüz bir açıklama gelmedi. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir