app plaka nedir / APP Plaka Nedir? - Araba Hayalim

App Plaka Nedir

app plaka nedir

App plaka nedir? App plaka ne anlama geliyor? App plaka yasak mı? App plaka takmanın cezası

APP plaka; Son zamanlarda yoğun talep gören bir plaka türüdür. Amerikan pres plakası olarak da bilinir. APP plakaları, standart plakalara göre daha hoş bir görünüm oluşturması ve daha pürüzsüz olması nedeniyle araç kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir.

APP PLAKA NASIL YAPILIR?

APP'ler genellikle reklamcılar ve otomotiv endüstrisi tarafından yapılır. İnternette araştırırsanız, bunu yapabileceğiniz birçok yer bulacaksınız. Sizin için orijinal boyutunda yapılacaktır; Kabartma ve boyama işlemi, istediğiniz gibi olmasını sağlar. APP işlevlerini seçebilirsiniz.

APP PLAKA NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

APP plaka yasal olarak kurulu değildir. Normal bir durumda, plakayı değiştirmek isterseniz, trafik müdürlüğüne haber vermeli ve yeni plakayı damgalamalısınız. APP kilidi açılmış bir plakadır, bu nedenle genellikle yasa dışı olarak üretildiği yerlere kurulur. Orijinal plakası nedeniyle aleti yanınızda bırakmamanız da çok önemlidir.

APP PLAKASINI NASIL ANLAYABİLİRİM?

Plakalar; şoförler odasınca verilir. Kontrol odası tarafından verilen plakaya bakıldığında sayıların oldukça basit ve çabuk silinebilir bir yapıya sahip olduğu görülmektedir. APP plakayı farklı kılan şey, farklı stillerde yazması ve daha dayanıklı olmasıdır.

APP birçok yönden anlaşılabilir, bu plakayı anlamanızı sağlayan detaylar;

• Kenarlıksız olabilir,

• Beyaz veya siyah kenarlıklı olabilir,

• Birden fazla metin seçeneği ile yapıldığından; kesme, kalın ve Fransızca karakterler içerebilirler.

APP PLAKA YASAL MI?

Türkiye'de APP'lerin kullanımı yılında başlamıştır. sayılı Kanun, APP'lerin kullanımını maddede açıkça yasaklamış ve kullanıcılarının para cezası ile cezalandırılmasını öngörmüştür.

Peşin ödemede ,25 TL, daha sonra ödemede TL ve cezanın ödenmemesi durumunda anapara faizi hesaplanmaktadır.

App Plaka Nedir, Muayeneden Geçer mi

App plakanın açılımı Amerikan pres plakadır. Bu plakanın sürücüler tarafından tercih edilmesinin tek nedeni estetik açıdan güzel görünmesidir. Farklı yazı tipi ve boyutlarına sahip olan bu plakalar her araca uygun olarak yapılabilir.

App Plaka Muayeneden Geçer mi?

App plakalarındaki yazı karakterlerinin dikkat çekebilmesi için kalın olduğu bilinir. Normal plakalarda ise kalın değil normaldir. App plakalarda kenar bölumler çerçeveli ya da çerçevesiz olarak yapılabilir.

App Plaka Yazı Fontu Nedir?

App plakalarında kesik, kalın, Fransız, ince, standart, kare ve köşeli fontlar kullanılır. Aşağıda bu özellikler detaylı bir şekilde belirtilmiştir.

Kesikli: Kesikli plakalar Alman plaka modeli olarak bilinir. Bu şekilde olmasının nedeni ise Alman fontu kullanılıyor olmasıdır.

Kalın: Kalın yazılar bold olarak bilinir ve plakada daha fazla dikkat çeker.

Fransız: Kesikli modele benzeyen bu plakalar en fazla tercih edilen plaka modelidir.

İnce: İnce plakalar İstanbul plakalı araçlar için tasarlanmıştır. Orijinal plakalara % 90 oranında benzer.

Kare: Kare plakaların kenarları yoktur, yani çerçeve kullanılmaz. Kare plakalar aracın ister önünde ister arkasında kullanılır.

Köşeli: Kalın plakalara benzeyen bu model köşelidir.

App Plaka Nerde Yaptırılır?

Bir araca standart plaka basımı Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna bağlı olan odalarda yapılır. App plakalar araçlarda yasal olmadığından dolayı merdiven altı denilen yerlerde yapılır.

App Plaka Cezası Ne Kadar?

App plakalar, yılında yapılan düzenleme sonrasında sahte plaka olarak kabul edildi. Nedeni ise terör örgütlerinin, soyguncuların bastırarak kullanmasından kaynaklıdır. Düzenlemeyle birlikte bu plakaların basılması, dağıtılması ve kullanılması cezaya tabi tutulmuştur.

App plaka cezası yılı içerisinde TL olarak belirlenmişti yılında ise bu rakam yeniden düzenlenmiştir.

App Plaka Muayeneden Geçer mi?

Araç muayeneleri TUVTURK istasyonlarında yapılıyor ve bu muayenede belli standartlara dikkat ediliyor. App plakalarında yasal olmaması muayeneden geçmesine engeldir. Yalnız App plakalar değil mühürsüz plakalarda aynı şekilde cezaya tabidir. App plakaları EDS kameraları tarafından okunamaz ve bu sayede sistem otomatik olarak bu plakaları tespit ederek sürücülere ceza kesilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere funduszeue.info adresinden ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.

APP Plaka nasıl anlaşılır?

APP Plaka Nedir?

APP Plaka, Amerikan Press Plaka kelimelerinin baş harflerinin kısaltılmasıyla oluşturulmuştur. APP Plakalar yılından sonra popülerleşmiştir. Peki APP Plakalar yasak mı? APP Plaka kullanımının cezası ne kadar? Tüm detaylar bu yazımızda!

    • APP Plaka Nedir? 
    • APP Plaka ile Standart Plaka Farkı Nedir? 
    • APP Plaka Yasak mı?
    • APP Plaka Cezası Var mı? 
    • APP Plaka Cezası Ne Kadar? 
    • APP Plaka Muayeneden Geçer mi?
    • APP Plaka Nasıl Değiştirilir? 

APP Plaka Nedir? 

APP Plaka, Amerikan Press Plaka kelimelerinin baş harflerinin kısaltılmasıyla oluşturulmuş bir kelimedir. APP Plaka kişinin isteğine göre renk, boyut ve fontlarda yaptırdığı plakalardır. Normal plakalara kıyasla daha dikkat çekici olan APP Plakalar yılından sonra oldukça popülerleşmiştir. 

APP Plaka ile Standart Plaka Farkı Nedir? 

APP Plaka ve standart plaka arasındaki en belirgin fark APP Plakalarda kullanılan font, renk ve boyutların TÜVTÜRK standartlarına uygun olmamasıdır. 

TÜVTÜRK’ün belirlediği standart plaka özellikleri;

  • Plakada 4x10 cm boyutlarında mavi zemin üzerine beyaz renkte olacak şekilde TR ibaresi bulunmalıdır.

  • Plakada ay yıldızlı ibare ve TŞOF mührü bulunmalıdır. 

  • Plakada kullanılan harf ve rakamlar yönetmeliğe uygun olmalıdır. 

  • Plakanın alt kısmında dalgalı şerit bulunmalıdır. 

  • Plaka ölçüleri 11x52 cm ya da 21x32 cm olmalıdır.

  • Plakalarda kullanılan yazı tipi ve büyüklüğü standartlara uygun olmalıdır. 

  • Özel plakalar haricinde yazılar beyaz zemin üzerine siyah yazı tipiyle yazılmalıdır. 

şeklindedir. Tüm bu özelliklerin dışında yaptırılmış plakalar APP Plaka olarak adlandırılmaktadır. 

app-plaka-muayeneden-gecer-mi

APP Plaka Yasak mı?

APP Plaklar Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklanmıştır. sayılı kanuna göre APP Plaka kullanımı yasal değildir ve cezası bulunmaktadır. yılında yenilenen plaka yönetmeliğine göre standart plaka dışı kullanılan plakaların tamamı birinci dereceden ağır kusur kapsamına girmektedir. 

APP Plaka Cezası Var mı? 

app-plaka-cezalari

Evet, APP Plaka kullanımı yapılan kanuni düzenlemelerin ardından ceza kesilen işlemler kapsamına girmiştir. Standart plaka kullanımı dışında plaka kullanımı tespit edildiğinde araç sahibine ceza kesilmektedir. Kesilen ceza 15 gün içinde ödenirse %25 indirim uygulanmaktadır. 

APP Plakaların yasaklanma sebeplerinin başında terör, gasp, soygun gibi suç arz eden olaylarda APP Plakaların tercih edilmesi gelmektedir. Sahte plaka olan APP Plakalar, Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) tarafından okunamadığı için suç teşkil eden olaylarda kullanılmaktadır. Bu durum yasaya tamimiyle aykırı olarak kabul edildiği için APP Plaka kullanan kişiye ve APP Plaka üreticilerine caydırıcı olması adına cezai işlem uygulanmaktadır. 

APP Plaka Cezası Ne Kadar? 

yılı itibariyle APP Plaka kullanımına kesilen ceza miktarı ₺ olarak belirlenmiştir. Kesilen idari para cezasının ardından 15 gün içerisinde ödeme yapıldığı takdirde ceza tutarında %25 indirim uygulanmaktadır. Bu kapsamda 15 gün içerisinde ödenen borçlar ,50₺ idari para cezasına denk gelmektedir.

app-plaka-ceza

Plakaya yazılan ceza sorgulama işlemiyle ilgili detaylı bilgiye Plakaya Yazılan Ceza Sorgulama yazımızdan ulaşabilirsiniz.

APP Plaka Muayeneden Geçer mi?

APP Plaka kullanımı yasal olmadığı ve standart plaka özelliklerine uymadığı için TÜVTÜRK muayene istasyonlarından geçmemektedir. Muayene esnasında birinci dereceden ağır kusur olarak sayılan APP Plakaların yasaklanma sebeplerinin başında Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) tarafından algılanamaması gelmektedir. Araç muayeneniz olsun olmasın trafik güvenliğini tehlikeye atmamak adına yasal koşullara uymayan plakalar aciliyetle değiştirilerek standart plakaya çevrilmelidir. 

APP Plaka Nasıl Değiştirilir? 

Sayılı Kara Yolları Trafik Kanunu’na göre kullanımı yasaklanmış olan APP Plakalar yasal yollarla takılamamaktadır. APP Plakalar mühürlenmediği için yalnızca üreticiler tarafından takılabilmektedir. Normal şartlarda standart plaka değişiklikleri trafik şubesine bildirilerek mühürlenmektedir. 

APP Plakanızı değiştirmek için bağlı bulunduğunuz Trafik İlçe Emniyet Müdürlüğünden randevu alıp standart plaka taktırabilirsiniz. Bu sayede APP Plakalara uygulanan cezadan etkilenmezsiniz. 

miniyoltl-indirim

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası