e ile başlayan hayvan adları / E harfi ile hayvan isimleri - E ile başlayan hayvanlar... - Gündem Haberleri

E Ile Başlayan Hayvan Adları

e ile başlayan hayvan adları

E harfi ile hayvan isimleri - E ile başlayan hayvanlar...

E harfi ile başlayan hayvan türleri oldukça fazladır. E harfli hayvan adlarını tanımlamada karada yaşayanlar, denizde yaşayanlar ve kanatlılar olmak üzere gruplandırmak gerekmektedir. Bu sayede E ile başlayan hayvan isimlerinin doğal yaşam alanını da saptamak mümkün kılınmaktadır.

E Harfi ile Hayvan İsimleri Nelerdir?

E harfi ile başlayan popülasyonu en geniş hayvan türleri şunlardır:

Eşek

Eşek arısı

Engerek yılanı

Ejderha

Ebabil kuşu

Eğrez balığı

E harfi ile başlayan belli başlı hayvan gruplarını oluşturmaktadır.

E Harfi ile Başlayan Karada Yaşayan Hayvanlar Nelerdir?

E harfi ile başlayan hayvan türleri arasında karada yaşayan hayvanlar şunlardır:

Eşek: Equidae familyasına aittir. MÖ 3000 yılında Mezopotamya'da evcilleştirilen eşekler atgiller türüdür. Uzun kulakları ve ince püskülleri tipiktir. Eşekler, inatçılıkları üzerine bilinir ve bu konuda davranış bilimleri tarafından yapılan araştırma sonucuna göre kendilerini koruma dürtüleri nedeniyle zorla bir şey yaptırılamayacağı nedeniyle bu davranışı sergiledikleri saptanmıştır. Fransa'da yapılan araştırmada protein yönünden en zengin süt eşek sütüdür.

Ejderha: Uzak Doğu ülkelerinin mitolojik simgesi ejderha yarasa kanatları bulunan, diken diken kuyrukları olan ve de ağzından ateş saçtığına inanılan efsanevi yaratıktır. 

E Harfi ile Başlayan Kanatlı Hayvanlar Nelerdir?

Eşek arısı: Sarı ve siyah çizgilerden oluşan Vespidae familyası türüdür. Bal yapmaz. Eşek arısı dışarıdan aldığı tepki sonucu kendini koruma dürtüsü olarak iğnesini kullanır. Yeryüzünde en fazla dağılış gösteren kanatlılar arasında gelir. Eşek arıları kaya kovuklarında ve kendileri tarafından ağaç kovanlarında yuvalanır. Bal üretmedikleri gibi tarım arazilerinde yuvalanmış küçük böcekleri yiyerek beslendikleri için tarım arazilerini organik yoldan tımar etmiş olurlar.

Ebabil kuşu: İslam inancında Ebrehe kavmini taşlayan kuşlar olduğuna inanılır. Ebabil kuşu 16-17 cm boyunda olan ve sürekli güneye göç eden kuş türüdür. Havada uçtukları müddetçe uyuklayabilir. Latincede apodidae familyası olarak sınıflandırılmaktadır.

İçindekiler

Bu listede E harfi ile başlayan hayvan isimlerini ve bu hayvan türleri hakkında kısa bilgilere yer vereceğiz.

Baş harfi E olan hayvan türleri nelerdir?

  • Engerek Yılanı
  • Eşek
  • Eşek Arısı
  • Ebabil Kuşu

E ile başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgiler;


Engerek Yılanı

Engerek Yılanı

Engerek, engerekgiller familyasından Vipera cinsini oluşturan çeşitli zehirli yılan türlerine verilen genel ad. Uzun, kıvrık ve içi boş olan ikişer tane zehir dişleriyle bunların gerisinde daha küçük yakalama dişleri mevcuttur.


Eşek

Eşek

Eşek, atgiller familyasının evcilleştirilmiş türlerinden biridir.


Eşek Arısı

Eşek Arısı

Eşek arısı ya da Vespa, Vespidae familyasına ait yaban arısı cinsi. Türkiye’deki yaygın türü “sarıca” olarak bilinen Avrupa eşek arısıdır.


Ebabil Kuşu

Ebabil Kuşu

Ebabil, sağangiller familyasından 16–17 cm boyunda, kentler ve açık alanlarda yaşayan, genellikle kırlangıçla karıştırılan bir kuş türü.

Post Views:869

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası