bilsem bireysel değerlendirme nasıl oluyor / Bilsem Ölçme Ve Değerlendirme | Bilsem Akademi

Bilsem Bireysel Değerlendirme Nasıl Oluyor

bilsem bireysel değerlendirme nasıl oluyor

BİLSEM bireysel değerlendirme soruları nasıl? BİLSEM bireysel değerlendirme ne zaman yapılacak?

BİLSEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN SONRA SIRADA BİREYSEL DEĞERLENDİRME VAR

Bireysel Değerlendirme ve Sonuç Açıklama Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecektir.

Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarında ayrı ayrı yapılmaktadır. Bireysel değerlendirme aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine yerleşmeye hak kazanacaktır.

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME SORULARI

Bilim Sanat Merkezlerine öğrenci seçimi iki aşamadan gerçekleştiriliyor. Birinci aşama olan grup tarama testini başarıyla geçen öğrenciler ikinci aşama olan bireysel değerlendirmeye alınıyorlar. Bu aşamada öğrencilere farklı zeka testleri uygulanıyor. Bu sene hangi zeka testinin uygulanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

BİLSEM 2. AŞAMA: BİREYSEL YETENEKLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Bildiğiniz gibi daha önceki yıllarda birinci aşama, interaktif zeka soruları içeren tabletlerle yapıldı. Bu yıl tabletler olmayacak ama soru tipleri yine aynı olacak gibi görünüyor. Soru örnekleri ise BİLSEM DEMO isimli yazımızda mevcut.

Özellikle birinci aşamayı geçen çocukların aileleri, “şimdi ne olacak?” sorusunu sık sık bizlere soruyorlar.

Cevap: Birinci aşama, genel bir sınavdı ve şimdi sıra bireysel yeteneklerin değerlendirilmesi aşamasına (2. aşama) geldi. Bu aşama ise genel değil; özel bir aşamadır. Burada “yetenek” kelimesinin özellikle altını çiziyoruz çünkü yetenek, çok ders çalışma ile kazanılmaz. Çok fazla sınav sorusu çözerek de kazanılmaz. Çok ders çalışan bir çocuk, çalışkan veya bilgili olabilir ama “yetenekli olmak” bambaşka bir kavramdır.

Yapmanız gerekenler şunlar:

BİLSEM 2. AŞAMA İÇİN NASIL HAZIRLIK YAPILIR?

“Peki, 2. aşamaya hazırlık yapmanın bir yolu yok mu?” dediniz. Elbette var! Bunu da şu şekilde açıklayabiliriz:

Bir ses sanatçısını düşünün. Sesini iyi kullanması ve güzel bir ses tonuna sahip olması yetenektir. Bununla birlikte ses sanatçıları da sahne öncesi ses egzersizleri yaparlar. Konservatuar eğitimlerinde, sesin ve müziksel zekanın eğitilebilir olduğunu görürüz.

Bir futbolcu düşünün. Ayaklarını hassas bir şeklide kullanabiliyor olması yetenektir ama bu yeteneğini, bol bol pratikle geliştirmiştir. Futbolcular da maç öncesi idman yaparak, maç gününe hazırlanırlar. Dolayısıyla, kinestetik zekanın da eğitilebilir olduğunu görürüz.

ÖNEMLİ DUYURU

- eğitim öğretim dönemi için MEB tarafından yayınlanan BİLSEM takvimine göre BİLSEM takvimi ve tarihler şöyle: Yeni ve güncel BİLSEM takvimi ise şöyle şekillendi:

Grup tarama uygulamasının sonuçları 19 Nisan tarihinde açıklanacak. 2. aşama olan bireysel yeteneklerin değerlendirilmesi ise 15 Mayıs – 28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

“Bütün zeka türleri eğitilebilir!”

Bu da çok net gösteriyor ki,

yapılabilecek en iyi hazırlık, çocuğunuzun yetenek alanını besleyecek BİLSEM etkinlikleri ve zeka egzersizleri yaptırmaktır.

Örnekler:

  • Çocuğunuz BİLSEM’e müzik alanında aday gösterildiyse, enstrüman çalarak/çalmaya çalışarak müziksel zekasını eğitebilir.
  • Çocuğunuz BİLSEM’e resim alanında aday gösterildiyse, resim çizmeye devam ederek görsel zekasını eğitebilir.
  • Çocuğunuz BİLSEM’e genel zihinsel alanda aday gösterildiyse, zeka oyunları, bulmaca, mekanik oyun setleri gibi materyallerle genel zihinsel becerilerini pekiştirebilir.
bilsem 2. aşama hazırlık

BİLSEM’e hazırlıkta en iyi uygulama olan MentalUP’ı hem 1. aşamaya hazırlık için, hem de 2. aşamaya hazırlık için mutlaka düzenli kullanın.

Çünkü

MentalUP, çocuklara herhangi bir bilgiyi ezberletme amacı taşımaz. MentalUP'ın içerisindeki oyunlaştırılmış beyin egzersizleri, çocukların zihinsel becerilerini geliştirme amacı taşır. TÜBİTAK destekli ve pedagojik bir uygulamadır. MentalUP sayesinde çocuğunuz BİLSEM sınavının 2. aşamasına da idmanlı ve zinde bir beyinle katılmış olur. 2. aşama için de tek ihtiyaç budur zaten; zihinsel beceri ve yetenek!

Bu yıl da binlerce öğrenci, BİLSEM sınavına MentalUP ile hazırlandı.

MentalUP’ı Denemek İçin Tıkla

BİLSEM Sınavı 2. Etap hazırlıkları için

Yapmamanız gerekenler ise şunlar:

BİLSEM 2. AŞAMA SINAV SORULARI – ÇIKMIŞ SORULAR

Özellikle bu başlığı araştırdığınızı biliyoruz ancak şunu belirtmeliyiz ki 2. aşama için çıkmış sınav soruları ve benzeri içeriklere ulaşmanız mümkün değildir. Bunun nedeni; geçtiğimiz yıllarda da bu aşamaların zeka ölçekleri kullanılarak ve mülakatlar şeklinde yapılmış olmasıdır. Zaten adından anlaşıldığı üzere 2. etapta “yeteneklerin değerlendirilmesi” durumu söz konusudur.

Bu nedenle BİLSEM sınavı 2. aşamaya hazırlanmak için çıkmış sınav sorusu aramaktan ve test kitapçıkları araştırmaktan vazgeçin! Bir üst başlıkta bahsettiğimiz hazırlık yöntemleri yeterli olacaktır.

BİLSEM hakkında tüm gelişmeleri ve sınava
hazırlık yöntemlerini anlık takip edebilmek
için Facebook grubuna katılın ✔

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRMEDE HANGİ ZEKA TESTLERİ KULLANILIYOR?

BİLSEM sınavlarının ikinci aşaması olan bireysel değerlendirme sınavında, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen zeka testleri kullanılıyor. yılında hangi zeka testinin kullanılacağı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı henüz açıklama yapmadı. Geçmiş yılları incelediğimizde ise bireysel yeteneklerin değerlendirilmesi aşamasında kullanılan zeka testleri şunlar:

  • Yılında 2, 3 ve 4. sınıflar için WNV (Wechsler Zeka Testi) ile ölçümleme yapıldı.
  • Yılında 1 ve 2. sınıflar için Kbit 2 (Kaufman Kısa Zekâ Testi) ile ölçümleme yapıldı. 3 ve 4. sınıflar için ise Wechsler Zeka Testi ile ölçümleme yapıldı.
  • Yılında 1 ve 2. Sınıflar için ASIS (Anadolu-Sak Zeka Ölçeği) ile ölçümleme yapıldı. 3. Sınıflar için ise Wechsler Zeka Testi ile ölçümleme yapıldı.
  • - Yılı ile - yıllarındaki BİLSEM seçmelerinde bireysel değerlendirme aşamasında kullanılan zeka ölçeği açıklanmadı.
  • - ve Bilsem sınavlarında BNV Zeka Testi’nin tercih edildiği öğrenildi.

Güncel gelişmeleri BİLSEM HABERLERİ sayfamızdan da takip edebilirsiniz.

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

✅ Detaylı Rehber: Bilsem 2. Aşama Hazırlık
✅ Öneriler: Nasıl Hazırlanılır?
✅ Zeka Ölçeği: BNV Zeka Testi
✅ Takvim: Tüm Tarihler
bilsem bireysel değerlendirme tarihleri

Bireysel yeteneklerin değerlendirilmesi uygulaması, tıpkı grup tarama uygulaması gibi randevulu sistemle yapılacak.

Öğrencilerin bireysel değerlendirme için randevu bilgileri 9 Mayıs tarihlerinde e - okul sisteminde yayınlanacak.

Bireysel yeteneklerin değerlendirilmesi, 15 Mayıs – 28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sonuçlar ise 4 Ağustos tarihinde açıklanacak.

Bireysel değerlendirme aşaması olarak da bilinen BİLSEM 2. aşama sınav ve sonuç tarihlerini bir tablo ile özetleyelim:

Bireysel Değerlendirme İçin Randevu Tarihinin Açıklanması -
Bireysel Değerlendirmenin Yapılacağı Tarihler -
Bireysel Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanma Tarihi

BİLSEM okulları ve sınavlar hakkında diğer tüm tarihler, hazırlık, süreç ve detaylar hakkında bilgi için “BİLSEM SINAVI NEDİR?” başlıklı blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

BİLSEM Müzik Alanında Bireysel Değerlendirme Nasıl Olacak ?

BİLSEM Müzik Alanında Bireysel Değerlendirme Nasıl Olacak ?

Bilim ve sanat merkezlerimiz (BİLSEM) için müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmeye girecek öğrencilerimize yol gösterici tanıtım videosu yayınlandı.

Öğrencilerimiz, yayınlanan bu videodaki kriterler doğrultusunda bireysel değerlendirmeye alınacaktır.

Tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Yayın: - Güncelleme: - Görüntülenme:

Kaynak: funduszeue.info

  Beğen

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.