tereyağlı cevizli erişte / Lor Peynirli Cevizli Erişte Tarifi - Yemek Tarifleri | Güzellik Bakım | Sağlık ve Yaşam

Tereyağlı Cevizli Erişte

tereyağlı cevizli erişte

Peynirli Ve Cevizli Erişte

Peynirli Ve Cevizli Erişte

18 Eyl&#;l

İlk kez Asya'da hazırlanan erişte, kısa süre içinde dünyaya yayılmaya başlamıştır. Demir, protein ve fosfor değeri yüksek olan bu besin, genellikle kış için hazırlanır ve 3 ay boyunca saklanabilir. Çin'de 'la mien', Amerika'da 'noodle', Orta Asya'da ise 'kesme' olarak adlandırılır. Kurutularak saklanan eriştenin içerisinde, kalsiyum deposu olarak bilinen beyaz peynir ve zihinsel gelişimin önemli destekçilerinden olan ceviz kullanılır. Dilerseniz, el emeğiyle hazırlanan ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan peynirli cevizli erişte tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika

Pişirme Süresi : 25 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Ve Cevizli Erişte için

  • gr erişte
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • gr beyaz peynir

Peynirli Ve Cevizli Erişte

  1. Bir tencereye zeytinyağı ve tuzu ilave edip kaynatın. Erişteleri kaynayan suda haşlayıp suyunu süzdürün.
  2. Tereyağını tavada eritin ve erişteye ilave edip karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Cevizi küçük parçalara ayırın ve peyniri çatalla ezin. Erişteyi tabağa alın. Ceviz ve beyaz peyniri ekleyip karıştırın.
  4. Peynirli ve cevizli erişteyi, zeytinyağlı taze fasulye ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Peynirli ve Cevizli Eriştenin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hazır erişte yerine ev yapımı erişte kullanabilirsiniz. Hamurun kıvamını tutturabilmek için, yüksek proteinli un kullanın. Böylece hamuru daha kolay açabilir ve katlarına ayırabilirsiniz.
  2. Eriştelerin kırılmasını önlemek için, yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz.
  3. İsteğe göre beyaz peynir yerine rendelenmiş kaşar peyniri veya keş peyniri kullanabilirsiniz.
  4. Cevizlerin acılığını gidermek için, kabuklarını soyabilir veya rendeleyebilirsiniz.
  5. Fazla kalan erişteleri saklamak için, bez torba kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Peynirli ve Cevizli Erişte Kaç Kaloridir?

Peynirli ve cevizli eriştenin bir porsiyonu, yaklaşık kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olan bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz hamur işi tariflere göz atarak sofralarınızı renklendirebilir, yeni tatlar keşfedebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Cevizli Erişte

Cevizli Erişte Malzemeleri
gr. erişte
2 avuç ceviz
10 – 12 adet kurutulmuş domates
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
gr. keçi peyniri

Erişteleri yağsız bir tavada kavurun ve renk verin.
Kaynayan tuzlu suda erişteleri haşlayın.
Süzüp aynı tencereye tereyağını ekleyin, eriyince cevizleri tavaya alın ve kavurun, erişteleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
1 kepçe erişteleri haşladığınız sudan tencereye aktarın.
Kurutulmuş domatesleri ince doğrayın ve tavaya ekleyip bir tur çevirip, kenara alın.
Ateşten aldıktan sonra lor peynirini ekleyip servis edin.

Cevizli Erişte

Tarifin videosuna buradan ulaşabilirsiniz

Yayın tarihi Kategoriler Makarnalar - PilavlarEtiketler sezon, 33ncü bölüm, arda türkmen, arda'nın mutfağı, ceviz, cevizli erişte, erişte, keçi peyniri, keçi peynirli salata, kurutulmuş domates, tarif, tereyağ, yemek, yemek tarifleri

Cevizli Peynirli Erişte Tarifi

Zeytinyağı ve tereyağı ile kavrulmuş, mis gibi tatta ve görüntüde olan pratik bir etişte yemeği: Cevizli Peynirli Erişte Tarifi&#;

9. ay ve üzeri bebeklerinizin de afiyetle yiyebileceği bir yemek olacağını hatırlatmak isterim. Ancak bebeğinizin cevize alerjisi olup olmadığından emin olduktan sonra, bu yemeği verebilirsiniz 😉 Yanına bir de yoğurt koydunuz mu, değmeyin miniğinizin keyfine 😉 Lor peyniri, erişte ve yoğurt ev yapımı ise daha da tadından yenmez; tereddütsüz, gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz miniğinize 😉

Cevizli peynirli erişte yemeğinde kullandığınız peynirin tuzluluk oranı, yemeğinizin tuzunu etkileyeceği için; extra tuz kullanırken bunu göz önünde bulundurunuz 😉

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı kadar öğütülmüş kaya tuzu
  • 3 su bardağı erişte

Üzerine serpmek için;

  • Lor peyniri (beyaz peynir, çökelek peyniri de olur)
  • Ceviz içi (dövülmüş)
  • (Kuru nane, pul biber de isteğe bağlı serpebilirsiniz)

Yapılışı:

Cevizli peynirli erişte yapımı için öncelikle bir tencere içine zeytinyağını alıyoruz. Üzerine eriştemizi ekliyoruz ve eriştelerin rengi hafif dönene lkadar kavuruyoruz.

Tereyağını da ilâve ediyoruz.

3 dk kadar da bu şekilde kavurduktan sonra; sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip; tenceremizin kapağını kapatıyoruz.

Eriştelerimiz suyunu çekip; pişince ocağımızın altını kapatıyoruz. 5 dk kadar cevizli peynirli erişte yemeğimizi dinlendiriyoruz. Ardından tabağımıza alıp önce erişteler, sonra peynir ve en son ceviz kırıntıları olacak şekilde servis edebiliriz.

Bu da miniğimizin payına düşen cevizli peynirli erişte 😉

Afiyet olsun yavrularımıza ve bize&#;

editor

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası