tayfur çiçek dsp / CHP İYİ Parti ittifakını krize sokacak olay - Güncel - ODATV

Tayfur Çiçek Dsp

tayfur çiçek dsp

CHP&#;li başkan DSP&#;den aday: Yeter söz milletin!

DUVAR - CHP'li Tire Belediye Ba&#;kan&#; Tayfur Çiçek, 31 Mart seçimlerine DSP'nin belediye ba&#;kan&#; aday&#; olarak kat&#;laca&#;&#;n&#; aç&#;klad&#;.

Tayfur Çiçek, makam&#;nda gazetecilere yapt&#;&#;&#; aç&#;klamada vatanda&#;&#;n kendisinin geçmi&#;te Anavatan Partisi, Demokrat Parti ve son olarak CHP'den belediye ba&#;kan&#; seçti&#;ini, son seçimler öncesi CHP'de ya&#;ananlar&#; tasvip etmedi&#;ini belirtti.

Çiçek, "Genel seçime gider gibi cepheler olu&#;uyor. Tasvip etmiyorum. Belediye ba&#;kanl&#;&#;&#; halka hizmet makam&#;d&#;r. Vatanda&#;lar&#;m&#;z bizi 3 farkl&#; partiden sand&#;ktan ç&#;kar&#;p belediye ba&#;kan&#; yapt&#;. &#;imdi genel merkezden i&#;in oldu bittiye getirilmesi buradaki halka sayg&#;s&#;zl&#;kt&#;r. Üzülüyorum" dedi.

Tabandan gelen &#;srar üzerine yeniden aday oldu&#;unu, ilçeyi marka haline getirmeye çal&#;&#;t&#;&#;&#;n&#; anlatan Çiçek, sözlerini &#;öyle sürdürdü:

"4 defa seçime girdik, bu 5’inci olacak. Ne yapaca&#;&#;m&#;z&#; biliyoruz. Halk da biliyor. Demirel’in bir laf&#; vard&#;, 'yeter söz milletin' diye. Evet yeter söz milletin. Herkesin bir vicdan&#; var. Akl&#; nereye çekiyorsa gider oyunu verir. Tire'mizde yap&#;lacak daha çok i&#; var. Bunlara vatanda&#; karar verecek. CHP’nin içinde bulundu&#;u süreç var. Burada bir yanl&#;&#;l&#;k var. Adam ba&#;ar&#;l&#;ysa, gözü görüyor, kula&#;&#; duyuyor, enerjisi ve akl&#; yerindeyse i&#;leyen çarka çomak sokman&#;n gere&#;i yok. Biz Tire’de DSP’de siyaset için de&#;il hizmet için bir araya geliyoruz."

CHP Tire'de Millet &#;ttifak&#; kapsam&#;nda &#;Y&#; Parti aday&#; Salih Atakan Duran'&#; destekleme karar&#; alm&#;&#;t&#;. (&#;ZM&#;R/AA)

DSP bir yerde daha ittifakın karşısına çıktı

Türkiye Mart ’da yapılacak olan yerel seçime kilitlenirken, partilerde hareketlilik sürüyor.

CHP ve İYİ Parti’nin İzmir’de yaptığı işbirliği kapsamında CHP Tire ve Kiraz’da aday çıkarmayacak, Urla, Selçuk ve Karşıyaka’da iki partide ayrı ayrı aday çıkaracak, geriye kalan 25 ilçede ise İYİ Parti CHP’nin adayına destek olacak. İYİ Parti Büyükşehir Adayı da çıkarmazken, CHP’nin Adayı Tunç Soyer’e destek verecek.

 İKİ İLÇEDE CHP’Lİ İSİMLER DSP’DEN ADAY OLUYOR

Gerçek İzmir’de yer alan habere göre; CHP’nin aday çıkarmayacağı 2 ilçede dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Kiraz’da CHP’nin tek aday adayı olan Salim Özkarakaş DSP’den aday olurken, Tire’de de beklenen oluyor. Mevcut CHP’li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek DSP’den aday olacak. Çiçek’in gün içinde resmi açıklama yapacağı öğrenildi. Çiçek’e meclis üyelerinin de destek vereceği öğrenildi. İlçe eski başkanı Mustafa Güngör de Çiçek’le birlikte DSP’ye geçecek.

Çiçek, seçimleri öncesi CHP'ye geçmiş ve 'te CHP'den belediye başkanı seçilmişti.

KARABURUN'DA DA SÜRPRİZ VAR

Öte yandan DSP, Karaburun’da da CHP’li meclis üyesi Dinçer Özlüoğlu’nu aday göstermek üzere. Özlüoğlu teklifi kabul ederken, CHP aday olmaması için Özlüoğlu’na baskı yapıyor.

YENİ BİR GELİŞME

Öte yandan,  yılında CHP'den Avcılar Belediye Başkanı seçilen mevcut başkan Handan Toprak'ın da DSP ile teması dikkat çekti.

Toprak'ın DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüşeceği belirtildi.

DSP tarafından yapılan açıklamada ise, yarın saat 'da DSP Genel Merkezi'nde Handan Toprak'ın kabul edileceği duyuruldu.

DSP tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

GECE YARISI AÇIKLAMA

Handan Toprak ise gece yarısı sosyal medya hesabı üzerine yaptığı açıklamada dikkat çeken açıklamalar yaptı. Toprak, “Ülkemiz iki kutuplu seçime zorlanırken, belediye başkanı ve hatta meclis üyesi adayları partilerin merkezlerinde belirlenirken, halktaki karşılığı, liyakati ve emeği göz ardı edilirken, üçüncü bir seçenek olarak halkın karşısına çıkabilecekken, ilçemin göz göre göre kaybedildiği seyredip kenara mı çekilmeliyim, yoksa bir yurtsever aydın sorumluğu ile mücadeleye devam mı demeliyim” ifadelerini kullandı.

İşte Handan Toprak’ın açıklamasının tamamı:

“Atatürk devrimlerinin kazanımı ile doktor ve belediye başkanı olma onuruna erişmiş bir cumhuriyet kadınıyım.

Kız çocukları için rol model olma hedefi ile çalıştım ve belediye başkanlığını toplum hekimliği hizmeti yaparcasına insan merkezli olarak yaptım.

Yürüyen atın başına vurulmaz derler, hizmet etmek için dörtnala koşarken birden bire sebebini bile bilmediğim ve insanın adalet duygusunu incitecek bir yöntemle benim için durdurma kararı verildi .

Avcılar Belediye Başkanı yani deprem bekleyen bir kentin en hazırlıklı doktor başkanı, İstanbul’da ve Marmara Bölgesindeki tek kadın belediye Başkanı olarak yaptığım tüm çalışmalar,geleceğe yönelik plan ve projelerim, seçim hazırlıklarım göz ardı edilip toplumun kanaati, beklentileri ve kamu oyu araştırma ve verileri göz ardı edilerek ikinci dönem için adaylaşmaktan alı kondum.

Cumhuriyet tarihimizde erkek belediye başkanı olurken sadece kadın bunu başarabilmişken Metropol şehirde belediye başkanı olmayı başarmış olan Konak Belediye Başkanı Sema Polat ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile birlikte adaylaşıp canla başla hizmetimize devam edecekken hakkımız elimizden alındı. Seferihisar’a kadın aday koydular diye sevinirken açıklandıktan sonra sağlık bahanesiyle adaylığı geri alındı.

Maalesef kadın aday oranı yüzde otuzüçün üzerinde olması gerekirken yüzde beşin altına düşürüldü.

Kadın ve doktor olan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun İl yönetiminde İl Sekreteri olan Hüseyin Aksu ismi Avcılar Belediye Başkanı Adaylığı için MYK’ya getirildi.

PM ‘de yapılan bir başka organizasyonla Ali Şeker, Ali Haydar Hakverdi,gibi üyeler tarafından kendi arkadaşlarını için imza toplanmak suretiyle Avcılar’da engelini de göz önünde bulundurarak kontenjanımdan meclis üyesi yapıp sonraları da PM ‘ye gönderdiğimiz Turan Hançerli adaylaştırıldı.

Kızlarımıza okuyun, saygın bir meslek sahibi olun, sosyal statüsü ve siyasi bir erke,yetkiye sahip olun diyoruz da beni örnek gösterirlerse eğer bu hikayenin sonunu nasıl bağlayacağız.

Ülkemiz iki kutuplu seçime zorlanırken, belediye başkanı ve hatta meclis üyesi adayları partilerin merkezlerinde belirlenirken, halktaki karşılığı, liyakati ve emeği göz ardı edilirken, üçüncü bir seçenek olarak halkın karşısına çıkabilecekken, ilçemin göz göre göre kaybedildini seyredip keneramı çekilmeliyim, yoksa bir yurtsever aydın sorumluğu ile mücadeleye devammı demeliyim”

seafoodplus.info

Başkan Çiçek DSP’den aday oldu

Ercan ÇELİK

Adaylık başvurularının son gününde Tire siyasetinde hareketli saatler yaşanırken, Tire Belediye BaşkanıTayfur Çiçek, beklendiği şekilde DSP’den aday oldu. Tire Belediyesi’ndeki makamında basın mensuplarıyla buluşan Başkan Çiçek, yaptığı açıklamada 67 yıl sonra Tire’de belediyeyi kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İYİ Parti’yi destekleme kararına tepki göstererek, halkı cephelere bölmenin yersiz olduğunu, her partinin kendi adayıyla seçime girmesi gerektiğini söyledi.

“MASA BAŞINDA SEVR ANLAŞMASI GİBİ”

Tire’nin diğer ilçelere göre farklı bir konumda olduğunu vurgulayan Tayfur Çiçek, “CHP, son genel seçimlerde Tire’de İYİ Parti’nin 2 katı oy almasına rağmen, Ankara’da liderlerin masa başında yaptıkları toplantılarla Tire bütünüyle İYİ Parti’ye bırakıldı. Sanki bir savaştan mağlup çıkmışız, masa başında Sevr Anlaşması gibi masa başında yazıp çizip, devir teslim yapıyorlar. Halka rağmen bu tür anlaşmalar bence geçersizdir. Önemli olan halkın iradesidir. Bizi bu makama Tire’de yaşayan insanlar getirdi. Biz kentimizi seviyoruz. Artık emeklilik planları yapıyordum fakat CHP’den 67 yıl sonra ilk kez belediyeyi kazandırdık. 5 yıl boyunca 5 tane ödül kazandık. Belediyemiz çevre ilçelere göre her bakımdan daha iyi durumdadır.” Dedi.

“SEÇMENE BÜYÜK SAYGISIZLIK”

yılında ilk kez aday olduğu seçimi işaret eden Başkan Çiçek, “Bu seçim ilk defa görüyorum ben böyle bir şey. 99’da aday olduğumda benim 10 tane rakibim vardı. Demokrasi budur. Her partinin bir adayı vardı. Ama şimdi sanki genel seçime gidiliyor havası verildi. Cepheler oluştu. Ben buna asla katılmıyorum. Belediye başkanlığı halka hizmet makamıdır. Halk heralde bu hizmetlerimizden memnun ki bizi 3 farklı partiden belediye başkanı yaptı. Ankara’da alınan kararla işin oldu bittiye getirilmesi buradaki seçmene ve halka büyük bir saygısızlıktır.” Şeklinde konuştu.

DİĞER ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Cumhur ve Millet İttifakı adaylarından da bahseden Çiçek, “Diğer iki partiden de çok genç tertemiz adaylar var. Keşke onlar da belediyeciliği meclis içinde iyice kavramış olsalardı. Yani bu işe onlar da gönül vermiş. Onlara da başarılar diliyorum.

“TABANDAN GELEN BASKI VAR”

Toplumda tabandan gelen baskı “Bizi bırakma. Şimdi tatil zamanı değil. Yarım kalan projeler var. Lütfen bizi bırakma bunları tamamlayalım” şeklinde. Bu ısrarlar bizi buraya getirdi. Eleştiriler vardır tabi. Eleştirilere açığız. “Başkan bizimle çay içmeye gelmiyor” diyorlar. Biz çay içmeye gelmiyoruz ama Tire’de her mahallede şantiyelerdeyim ben gün boyu. Biz iş yapmaya geliyoruz. Halkın içindeyiz. O semtin kahvesinde oturmuyorum ama işçilerimle ustalarımla o semtteki şantiyedeyim.

“TİRE MARKA ŞEHİR OLACAK”

Tire bir marka şehir olacaktır. Şu anda zaten o yolda hızla ilerliyoruz. Seçime 4 defa girdim. Bu beşinci olacak. Biz ne yapacağımızı biliyoruz. Halk da ne yapacağını biliyor. Demirel’in dediği gibi “Yeter söz milletin”.  Tiremizde yapılacak daha çok iş var. Kararı vatandaş verecek. Sonuçta toplumdan gelen yoğun istek bizi son güne kadar bekletti.”  Dedi.

MECLİS LİSTESİ HAZIRLANIYOR

Meclis listesi konusundaki soruyu da yanıtlayan Tayfur Çiçek, “Meclis listesi konusunda çalışıyoruz. Biliyorsunuz bir takım prosedürler var. Başka partilere kayıtlı olan arkadaşlar var. Onların YSK nezdinde istifa edip gerekli formların doldurulması gerekli. Bunlar yapılıyor. Saat ’ye kadar bitireceğiz.” Dedi. Meclis listesini gün içinde açıklaması bekleniyor.

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir