vaka haritası renkli / SON DAKİKA: Haftalık koronavirüs vaka haritası yayınlandı

Vaka Haritası Renkli

vaka haritası renkli

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı ( Ocak Türkiye insidans haritası)

SON DAKİKA HABERİ: Haftalık insidans haritasına göre her bin kişide vaka sayısı İstanbul'da , Ankara'da , İzmir'de oldu.

-

Son Güncelleme : -

Haberler - monash.pw

Son dakika haberi! 

Sağlık Bakanlığının Ocak verilerine göre, her bin kişideki Kovid vaka sayısı İstanbul'da ,58, Ankara'da ,30, İzmir'de ,57 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, il bazında her bin nüfusa karşılık gelen Kovid vaka sayılarının yer aldığı haritayı paylaştı.

&#x;llere göre haftal&#x;k vaka haritas&#x; aç&#x;kland&#x; ( Ocak Türkiye insidans haritas&#x;) - 1

Buna göre, her bin kişideki vaka sayısı İstanbul'da ,58, Ankara'da ,30, İzmir'de ,57 oldu.

Kovid vaka sayısı, Ocak'ta İstanbul'da ,73, Ankara'da ,62, İzmir'de ,81 olarak açıklanmıştı.

Bakan Koca, vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilin Elazığ, Uşak, Iğdır, Tokat, Kırklareli, Rize, Kırıkkale, Isparta, Bayburt ve Manisa olduğunu bildirdi.

TÜRK&#x;YE HABERLER&#x;

Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı haftalık vaka sayısı haritasına göre, Mart'ta bin kişide görülen vaka sayısı İstanbul, Ankara ve İzmir'de düştü.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'daki hesabından Covid'da Mart'ı kapsayan, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. İstanbul'da bin kişide görülen vaka sayısı önceki haftaya göre ,48'den ,06, Ankara'da ,38'den ,83'e, İzmir'de ise ,16'dan ,95'e düştü.

Son dakika İl il son durum Haftalık koronavirüs haritası açıklandı

VAKA YOĞUNLUĞU EN AZ OLAN İLLER

Haritaya göre, vaka yoğunluğu en az iller de 7,71 ile Van, 9,33 ile Şırnak ve 10,36 ile Şanlıurfa oldu.

ESKİŞEHİR ZİRVEDE

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs risk haritasına göre, Eskişehir'in yanı sıra komşu iller Kütahya ve Bilecik'te de vaka sayıları düştü. Fakat düşüşe rağmen Eskişehir, vaka sayısı en yoğun olan iller arasında zirvede yer aldı.

bin nüfuslu Eskişehir'de vaka sayısı, bin kişide ,47'den 81,26 düşüşle ,21 seviyesine düştü. bin nüfusa sahip Kütahya'da bin kişide ,88'den 38,54 düşüşle ,34'e indi. Nüfusu bin olan Bilecik'te ise bin kişide ,82 olan vaka sayısı 63,07 düşüşle ,75'e geriledi.

Haberin Devamı

Eskişehir, iki haftadır olduğu gibi bin kişide ,21 vaka sayısıyla yine zirvede yer aldı. Yüksek vaka sayılarına, kişisel tedbirlerin azaltılması ve sosyal hareketliliğin yol açtığı belirlendi. Koronavirüs aşı haritasında 'mavi' kentler arasında yer alan Eskişehir'de en az iki doz aşı olan 18 yaş ve üstü kişilerin nüfusa oranı yüzde 86,2, Bilecik'te yüzde 84,3, Kütahya'da ise yüzde 80,1 oldu. Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında Kütahya ve Bilecik'in haritasında 'yeşil' alanlar çoğalırken, Eskişehir düşüşe rağmen 'çok yüksek risk' anlamına gelen kırmızı renkle gösterildi.

KORONAVİRÜSTE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 saatte yapılan bin 68 testte 9 bin 21 vaka tespit edildi. 38 kişi hayatını kaybederken, 10 bin kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerine göre; son 24 saatte yapılan bin 68 testte 9 bin 21 vaka tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle 38 kişi hayatını kaybederken, 10 bin kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. 18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1'inci doz Türkiye ortalaması yüzde 93,10, 2'nci doz ortalaması yüzde 85,36 olarak belirlendi. Ayrıca 1'inci dozda 57 milyon bin , 2'nci dozda 52 milyon bin ve 3'üncü dozda 27 milyon bin olmak üzere milyon 70 bin aşı uygulandı.

Haberin Devamı

En az 2 doz aşı olan kişi sayısı en yüksek iller; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak olurken, 2 doz aşı yapılan kişi sayısı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ oldu.

COVID risk haritasında "kırmızı" renkli tek il Şanlıurfa oldu

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Trabzon ve Bursa'da aşılanmanın yüzde 75'i geçtiğini ve mavi kategorideki iller arasında yer aldığını hatırlattı.

Mardin'in "çok yüksek risk" (kırmızı) seviyesini "yüksek risk" (turuncu) seviyesine, Adıyaman'ın ise "yüksek risk" (turuncu) seviyesini "orta risk" (sarı) seviyesine indirdiğini belirtti.

Tek kırmızı ile Şanlıurfa kaldı

COVID risk haritasında "kırmızı" renkli tek il Şanlıurfa oldu

Haritadaki tek "kırmızı" ilin Şanlıurfa olduğunu bildiren Koca, "İlk doz aşı oranıyla o da hepimizi sevindirecek" ifadesini kullandı.

Risk haritasına göre Şanlıurfa'daki aşılama oranı yüzde 53,1 seviyesinde bulunuyor.

 


 

Ağustos'taki verilere göre, haftalık COVID vaka sayısı, her bin kişide Şanlıurfa'da ,77 olarak gerçekleşti. Bu oran bir önceki hafta ,18'di. Bu da Şanlıurfa'da bir hafta içinde yüzde 27,07'lik bir vaka artışını gösteriyor. 

COVID risk haritasında "kırmızı" renkli tek il Şanlıurfa oldu

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır