ahmet refik tekerek / ANKARA MUŞ-DER´İN GECESİ

Ahmet Refik Tekerek

ahmet refik tekerek

Etkinlik Detayı

ANKARA MUŞ-DER´İN GECESİ

ANKARA MUŞ-DER´İN GECESİ

ETKİNLİK TARİHİ: 01 Ocak

Ankara Muş İli ve İlçeleri Eğitim Kültür ve Kalkınma Derneği (Ankara Muş-Der) Başkanı Necmettin Dede; siyasileri, bürokratları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ve gurbette yaşayan Muşluları Ankara´da buluşturdu. Ankara Muş-Der´in yeni dernek binası açılışı ve büyük Muş Gecesi Programı, yoğun ilgi gördü. Düzenlenen geceye; Vali İlker Gündüzöz ve eşi ile Belediye Başkanı Feyat Asya´nın yanı sıra Muş eski valilerinden Aziz Yıldırım, Vedat Büyükersoy ve eşi, Ali Akan, Ahmet Refik Tekerek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski bakanlardan Abdulkadir Aksu, Hüseyin Çelik, Edip Safter Gaydalı, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Ankara Muş-Der Başkanı Başkanı Necmettin Dede, derneğin 10 yıllık bir maziye sahip olduğunu hatırlatarak, “Derneğimiz yılında kurulmuş olup, 10 yıllık bir maziye sahiptir. Bu zaman zarfında birçok amaca hizmet eden derneğimiz, mülkü olmadığından kirada varlığını sürdürmüştür. Yeni alınan dernek binası Ankara´nın merkezi sayılan Kızılay semtinde Sümer 2 Caddesi 34/4 adresinde faaliyetlerini sürdürmekte. Hemşehrilerimizin yoğun olarak bulunduğu bir çevrede oluşu, ulaşım ve iletişim bakımından kolaylıklar sağlamaktadır. İlimizin tanıtımı ve hemşehrilerimiz arasında birlik, beraberlik ve dayanışma içinde faaliyetlerini sürdüren derneğimiz, öğrencilerimize eğitim bursu, hasta ziyaretleri,  cenaze duyuruları,  taziye işlevleri vb. gibi birçok etkinlikte ön planda olmanın gururunu taşıyan mevcut yönetimiz ile yoluna devam etmektedir” dedi.

“Çözüm Üretmek Adına Her Zaman Çalıştım”

Ankara Muş Derneği´nin sürekli sorun ve sıkıntılara çözüm arayışı içerisinde hareket ettiğini söyleyen Dede, “Ankara ilinde bulunan ve hemşerilerimizin sürekli birlik ve beraberlik içerisinde sorun ve sıkıntılarına çözüm üreten Ankara Muş Derneği (Muş-Der), birkaç aydır sosyal ve kültürel faaliyetlerini aktif bir şekilde sürdürüyor. Siyasi hayatım boyunca hemşerilerimin sorunlarına çözüm üretmek adına her zaman çalıştım. Memleketimizin gelişmesi için siyasi ve bürokrasi alanında hiçbir zaman geri adım atmadım. Her zaman hemşerilerimin hizmetinde oldum. Muş-Der Başkanı olarak Ankara´da bulunan hemşerilerimizi bir arada tutarak, buradan memleketimizin sorunlarına çözüm üreteceğimiz gibi, Ankara´ya gelecek hemşerilerimizin buradaki sorun ve sıkıntılarına çözüm üretmek adına hep birlikte çalışacağız. Vatandaşlarımızın her zaman hizmetinde olacağımı bir kez daha tekrarlıyorum” diye konuştu.

Dede´nin konuşmaları sonrasında gecede Muş Valiliği tarafından hazırlanan tanıtım filmi ve Muş Belediyesi tanıtım filminin gösterimi yapıldı. Ankara Muş-Der´e destek veren iş insanı ve kurum yetkililerine plaketlerin verildiği gecede, Muş´a ait şarkıların seslendirilmesi ile katılımcılar unutulmaz anlar yaşadı.




ANKET SONUCU
Soru: Muş deyince aklınıza ilk ne gelir?

Beytullah Hayta

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir