bin dosyalarını açma / Bin Oyun Dosyası Nasıl Açılır? - Süperplaystation || Sony Playstation Teknik Servisi

Bin Dosyalarını Açma

bin dosyalarını açma

Bilgisayarda birbirinden çeşitli uzantılar bulunmaktadır. Her uzantıyı bildiğimizi ne kadar düşünsek bile bir çok uzantıyı bilmediğimizi söyleyebiliriz. BIN de bunlardan birisidir. Peki, BIN dosyası nasıl açılır? , BIN dosyası nedir? İşte, BIN dosya açmayöntemleri!

BIN Dosyası Nedir?

BIN dosyaları günümüzde popülerliğini oldukça yitirmiş durumda. Bu dosya türü ikili sistem ile depolanmaktadır. Ayrıca sıkıştırılan bu dosya türüyle her alan da karşılaşmamız mümkün. BIN dosyaları, metin tabanlı dosyalardan oldukça farklıdır. Değiştirilme biçimleri de bir o kadar farklıdır. Lakin tüm BIN dosyaları bu şekilde değildir. Yani kısacası BIN dosyalarını manuel düzeltmeniz mümkün değildir. Bunun için bazı yöntemler mevcuttur. Alt başlıklar BIN dosya açma yöntemlerini sizlere sunacağız.

Android cihazlarında büyük ihtimalle daha önce BIN dosyası görmüşsünüzdür. Bildiğiniz üzere Android dosyaları programları APK şeklinde sunulmaktadır. Fakat bazen meydana gelen hatalar sebebiyle BIN formatında kaydedilmektedir.

BIN Dosyası Nasıl Açılır?

BIN Dosyası Açma – Yazma Yöntemi

Bir BIN dosyasını açma yöntemlerinin başında “burning” ismini verdiğimiz yazma yöntemi gelmektedir. Lakin artık bu işlemin biraz eskidiğini söyleyebiliriz. Dosyayı yazmak için bir CD ya da DVD’ye gerekiyor. Ayrıca bu yöntem için size bir de CUE dosyası gerekmektedir. Aşağıdaki işlemleri yaparak bir cue dosyası elde edebilirsiniz.

  • Önce BIN dosyasının olduğu bir klasör oluşturun. Daha sonra bu klasörde bir not defteri açın. Not defterinin içine  FILE “dosyaadi.bin” BINARY yazın. “dosyaadi” yazan kısmın BIN dosyası ile aynı isme sahip olması büyük bir önem taşımaktadır.
  • Daha sonra not defterinin devamına şu iki satırı ekleyiniz;
  • TRACK 01 MODE1/2352 INDEX 01 00:00:00

BIN dosyası açma

  • Yukarıda ki gibi olmalı metin içeriği. Daha sonra yeni metini cue olarak kaydedin. Kaydederken isminin BIN dosyası ile aynı olmasına özen gösterin. Yani elinizde bubilginet.bin dosyası varsa CUE dosyası “bubilginet.cue” olmalıdır. Bu iki dosyayı aynı klasörde tuttun.
  • Bu işlemin ardından  dosyayı yazmak istediğiniz seçiniz. Nero, CDRWIN gibi programları tercih edebilirsiniz.

BIN Dosyası Açma – Sanal Sürücü Yöntemi

BIN dosyası nasıl açılır? sorusunun bir diğer cevabı ise sanal sürücü yöntemidir. İlk yönteme göre bu yöntem daha fazla tercih edilmektedir. Bir sanal sürücü yardımı ile BIN dosyasın doğrudan bilgisayarınıza okutabilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce bazı yazılımlar gerekmektedir. Bu yazılımlar  WinCDEmu, PowerISO, DAEMON Tools, Roxio Creator şeklinde devam etmektedir. Bu programlardan birisini bilgisayarınıza yükleyin. Uygulamanın kurulumunu gerçekleştirin.

Kurulum gerçekleştirdikten sonra programda aramanız gereken sözcükler  “Mount” ya da “Virtual Drive” . Bu seçeneği bulduktan sonra açmak istediğiniz dosyayı seçin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta bazı uygulamaların CUE dosyası istemesi. Eğer ki CUE dosyasına sahip değilseniz yukarıdaki adımı takip ederek bir CUE dosyası oluşturabilirsiniz. Daha sonra oluşturduğunuz CUE dosyasını programda seçin ve “Mount” seçeneğine tıklayın. Tıkladıktan sonra  bilgisayarınız  CD ya da DVD takılmış gibi hareket edecektir. Dosyaya ulaşmak için bilgisayarım klasörüne bakın.

BIN Dosyası Nasıl Açılır

BIN Dosyası Nasıl Açılır? ISO Formatına Dönüştürme

Son olarak BIN dosyası açma yöntemlerinden biriside ISO formatına dönüştürme. BIN dosyalarını yardımcı yazılımlar ile ISO formatına dönüştürebilir ve bilgisayarınıza okutabilirsiniz. ISO dosyasına çevirdikten sonra ISO dosyalarını açmak için bir kaç çeşit yöntem bulunmaktadır veya çeşitli yazılımlar ile çok kolay bir şekilde açabilirsiniz.

 

BIN dosyası nedir ve nasıl açılır? .bin dosyası açma işlemi ve program önerisi

Haberin Devamı

Bin dosyaları, teknolojinin gelişmesiyle birlikte yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlamış bir dosya türüdür. Bu dosyalar çok eski bir tarihten itibaren bilgisayarınızda yer ediniyor olabilir.

BIN Dosyası Nedir?

 Bin dosyaları eski nesil bilgisayarlarda kullanılan bir dosyaydı ve genellikle CD veya DVD'lerden bilgisayara dosya aktarımı yapıldığı sırada bilgisayara geçerdi. Bin dosyaları bu aktarılan görsellerin bilgisayarda kopyalanarak kaydedilmesini sağlardı. Kısacası .bin uzantılı dosyalar CD ve DVD'lerden kopyalanan içeriği barındıran dosyalar olarak geçmektedir.

BIN Dosyası Nasıl Açılır?

 Artık kullanılan cihazların gelişmesi .bin uzantılı dosyaların çok kullanılmamasını sağlasa da, bilgisayarlarda eski bir tarihte aktarılan bir .bin uzantılı dosya bulunabilir. Bin dosyalarını normal yollarla açmak mümkün değildir. CD veya DVD'den kopyalanan içerikleri barındırdığı için, .bin uzantılı dosyaları açmak için özel işlemlerin uygulanması gerekir. Bir nevi dosya editörü olarak çalışan .bin uzantılı dosyaları açmak için bir takım spesifik açma adımlarının uygulanması gerekir.

Haberin Devamı

BIN Dosyası Açma İşlemi

 Bin uzantılı dosyaları açmak istiyorsanız bilgisayarınızda bir kaç adımda gerçekleşen işlemleri uygulamanız gerekir. Bu işlemler aşağıda sıralanmıştır:

 1- CUE dosyası oluşturmak için Not Defteri'ni açın.

 2- Dosyaya isim verin ve uzantısını .cue olarak değiştirerek .bin dosyasının bulunduğu klasöre kaydedin.

 3- Bilgisayarınıza Nero isimli programı indirin ve programın kurulumunu yapın.

 4- Nero programını açarak .cue uzantılı dosyanızı açın.

 5- Bilgisayarınıza bir DVD veya CD takın. Taktığınız CD veya DVD'nin boş olması gerekir.

 6- Nero programında "Burn" simgesine dokunun. Bu dosyayı CD'ye veya DVD'ye yazmanızı sağlayacaktır.

 7- İşlem otomatik olarak tamamlanacaktır.

BIN Dosyası Açma Programı

 Bin dosyalarını açmak için kullanılacak bir takım programlar vardır. Bu programları kullanarak .bin uzantılı dosyaları kısa sürede açabilirsiniz. Bim dosyası açma programları; Daemon Tools, Nero, Alzip, MagicISO ve Winrar olarak sıralanabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası