neptün neyi temsil eder / Gezegenler – Astroloji Köşesi

Neptün Neyi Temsil Eder

neptün neyi temsil eder

kaynağı değiştir]

Neptün'ün iç yapısı Uranüs'e benzemektedir. Atmosferi toplam kütlesinin %5-%10 kadarını ve dıştan merkeze doğru olan mesafesinin de yaklaşık %10-%20'lik kısmını oluşturur. Atmosfer basıncı 10GPa'yı bulmaktadır. Metan, amonyak ve su oranları atmosferin alt katmanlarında daha yüksektir.[23]

Neptün'ün iç yapısı:
1. Üst atmosfer ve bulutlar
2. Hidrojeni helyum ve metandan oluşan Atmosfer katmanı
3. Su, amonyak ve metan buzlarından oluşan manto
4. Kayaç çekirdek (silikatlar, demir ve nikel)

Bu daha koyu ve sıcak bölge, derinlere gittikçe yavaş yavaş sıcaklığın 5000 °C'yi bulduğu, sıvı bir mantoya dönüşür. Manto, 10-15 Dünya kütlesine denk; su, amonyak ve metanca zengindir.[1] 7000 km derinlikten itibaren çekirdeğe kadar ortam koşulları öyle bir hal alır ki metan, elmas kristallerine ayrışır.[47]

Neptün'ün çekirdeği ağırlıklı olarak demir, nikel ve silikatlardan oluşmaktadır, kütlesi 1.2 Dünya kütlesi kadardır.[48] Basınç, merkezde 7Mbar(700GPa), sıcaklık ise 5400K civarındadır.[23][24]

Atmosfer[değiştir

Kişisel astroloji haritasında klasik ve modern gezegenlerin anlattıklarını burada okuyabilirsiniz.

KLASİK GEZEGENLER

GÜNEŞ

Kişiliğin özü, yaşam enerjisi ve yaratıcı kapasite ile bilgi verir. Ego, bilinç, hayattaki niyet, amaç, ulaşılmak istenen hedeftir.  Hayatta gidilen yönü anlatır. Canlılığımızın sebebi, “olmak” için benimsediğimiz yol, güç ve tamamlanma duygusu veren kaynağı gösterir. Ayrıca kahramanımızdır ve baba başta olmak üzere hayatımızdaki otorite figürleridir. Kadın haritasında eşle ilgili bilgi verir. Eril prensiptir, vücutta kalbe karşılık gelir. Mitolojide Apollo’dur. Astrolojik haritada Güneş’in bulunduğu burç, ev ve aldığı açılar kişinin öz güveni ve kendine duyduğu saygı ile ilgili önemli bilgiler verir. 

Güneş Aslan’ı yönetir, Koç’ta yücelir, Kova’da zararlı ve Terazi’de düşer.

AY

Kişinin ruh hali ve duygu dünyasıyla ilgili bilgiler verir. Korunma ve güven duygusunun kaynağı, ihtiyaçlar, alışkanlıklar, güdüsel davranışlar ve tepki gösterme tarzını anlatır. Ayrıca evdeki psikolojik atmosfer, yuva-ev-yerleşimle ilgili konular, bilinçaltı, geçmişten gelenler, anılar, aile kökleriyle ilgili bilgileri gösterir. Dişil enerji, kişinin yaşamındaki anne figürü ve ondan öğrenilen doğrulardır. Anneyle ilişkiler, bir kadının nasıl bir anne olduğu, kadın figürler, erkekler için eş hakkında bilgiler verir. Beslenme alışkanlıkları da Ay ile anlatılır. Ayrıca mitolojide Artemis’le anlatılır. Vücuttaki sıvılar, hormonlar, mide ve sindirim sistemi, kadında üreme organları ile doğurganlık kapasitesini anlatır. Ay’ın bulunduğu burç, ev ve açılar kişinin duygu dünyasıyla ilgili açıklayıcı bilgiler verir.

Ay Yengeç’i yönetir, Boğa’da yücelir, Oğlak’ta zararlı ve Akrep’te düşer.

MERKÜR

Kişinin zihninin nasıl çalıştığını, iletişimi kurma şeklini, dili kullanma ve dil öğrenme becerisini anlatır. Bireyin algısının nasıl çalıştığını, bilgiyi alma, aldığı bilgiyi işleme şekli ve bunu başkalarına nasıl aktardığını gösterir. Zihinsel faaliyetler, eğitim hayatı, kardeşler Merkür’le gösterilir. Ayrıca kişinin ikna kabiliyeti ve pazarlık yeteneğini anlatır. Kısa yolculukları nereye nasıl neden yaptığını ve ticari faaliyetlerini gösterir. Merkür’ü mitolojide Hermes anlatır. Vücutta sinir sistemini, akciğerler ve bütün solunum sistemini,  eller, kollar ve hatta kişiyi bir yerden bir yere götüren bacakları anlatır.  Merkür’ün bulunduğu burç, ev ve açıları zihnin çalışma prensibi, becerikli ve pratik olup olmadığı hakkında bilgiler verir.

Merkür İkizler ve Başak’ta yönetir, Başak’ta ayrıca yücelir, Yay ve Balık’ta zararlıdır.

VENÜS

Kişinin ilişkilerini, sevgiyi verme ve alma şeklini, bağ kurma kapasitesini, zevklerini, estetik duygusunu,  hayatta nelerden mutlu olduğu gösterir. Karşı cinsle kurulan duygusal ilişkiler, kişinin başkalarını nasıl cezbettiği ve sempati toplama yolu, aşka ve evliliğe yaklaşımı Venüs’le anlatılır. Dişiliğin prensibidir. Pasif enerjidir. Kadın haritasında dişiliği nasıl yaşadığı, erkek haritasında ise ne tip dişi figürlere çekim hissettiğini gösterir. Ayrıca kişinin sosyal hayatın içindeki durumu, ilişkileri ve sosyalleşme kapasitesini gösterir.  Venüs bir ayna gibi çalışır, kişi başkalarına nasıl yaklaşıyorsa aldığı karşılık da aynısıdır. Ayrıca kişinin değerlerini ve değer yargılarını gösterir. Bireyin kendi kendine biçtiği değer ve maddi kaynakları, parayla ilişkisi de Venüs’le anlatılır. Mitolojide Afrodit, vücutta toplardamarlar, böbrekler, bel bölgesi, boğaz, tiroid bezesi ve kadın cinsel organı ile ilişkilidir. Venüs’ün bulunduğu burç, ev ve açıları kişinin kendiyle ve etrafındakilerle barış içinde olup olmadığına dair önemli bilgiler verir.

Venüs Boğa ve Terazi’yi yönetir, Balık’ta yücelir Akrep ve Koç’ta zararlı, Başak’ta düşüktür.

MARS

Kişinin enerjisini nereden aldığını, kendini ortaya koyuş tarzını ve hayatta kalma becerisini anlatır. Fiziksel ve psikolojik savaşma ve savunma kapasitesi Mars’la ilişkilidir. Bireyin hayatta hangi alanda efor sarf ettiğini, motivasyon kaynaklarını, cesaretini anlatır. Kötücül- malefik-doğaya sahiptir. Kızgınlıklar, hırs, öfke, şiddet ve suça eğilim Mars’la anlatılır. Eril enerjiyi ve cinselliğe yaklaşımı anlatır. Erkek haritasında bu enerjiyi nasıl kullandığını, kadın haritasındaysa ne tip erkek figürlere çekim hissettiğini, eşini anlatır. Ayrıca ameliyatlar, kazalar, yangınlar, ısırık ve yaralanmaları anlatır. Kişinin hayatla nasıl bir mücadele içinde olduğunu haritasında Mars’ın bulunduğu, ev, burç ve açılarla anlamak mümkündür. Mitolojide Ares olarak geçer. Vücutta kafa bölgesini, kasları ve kanda alyuvarları sembolize eder. Ayrıca erkeklik organıdır. Koku ve tat alma duyusunu gösterir.

Mars Koç ve Akrep burçlarını yönetir, Oğlak’ta yücelir, Terazi ve Boğa’da zararlı, Yengeç’te düşüktür.

JÜPİTER

Kişinin yaşamın içinde hangi alanda nasıl bir gelişme, ilerleme ve büyüme kaydedeceğini anlatır. Hayatta şans faktörünün nerede bulunduğunu gösterir. Bireyin iyimser yaklaştığı, pozitif bakışla risk aldığı ve özgürlüğünü kazandığı konuları anlatır. İnanç ve güvenle birlikte sınırsızlık duygusunu yaşadığı ve bilgeleştiği alandır. Jüpiter kişinin hayat görüşünü, inanç sistemini anlatır. Cömertlik, zenginlik ve abartıya kaçmak da Jüpiter’le ilişkilendirilir. Mitolojide Zeus olarak karşımıza çıkar. Büyük iyiliktir. Kişiyi geliştiren manevi ve fiziksel anlamda uzun keşif yolculuklarını ve yükseköğrenimi anlatır. Medya ve bir görüşü başkalarına yaymakla ilişkilidir. Hukuku da anlatır. Jüpiter’in bulunduğu, ev, burç ve açılar kişinin gelişme potansiyelini anlatır İnsan vücudunda detoks vazifesi gören karaciğer, pankreas, siyatik sinirleri, kalçalar ve uylukları temsil eder.

Jüpiter Yay ve Balık’ta yönetici, İkizler ve Başak’ta zararlıdır.

SATÜRN

Kişinin yaşamında hangi konularda ciddi emek sarf ettiğini, engellerle yüzleşebileceğini ve gerçekçi olmaya çalıştığını anlatır. Kısıtlanma endişesiyle korku geliştirilen alandır. Disiplinli olma gereği bulunan konulardır. Haritada acı veren, güvensizlik duyduğumuz, endişe taşıdığımız konuları gösterir. Aynı zamanda bireyin savunma geliştirdiği konulardır. Tedbirli davranmak zorunda hissedilen hatta kötümser bir bakış açısına sahip olunan konuları işaret eder. Gecikmeler, hayal kırıklıkları ve depresyonun kaynağı olabilir. Kişinin yaşamındaki otoritelerle, devletle ve baba figürüyle ilişkisini anlatır. Karmanın gezegenidir, zaman içerisinde kazanılan olgunluk, tecrübe ve bilgelik Satürn ile gerçekleşir. Bireyin kariyer yaşamıyla ilgili bilgi verir. İlgili konuda birey otorite olabilir. Astrolojik haritada Satürn’ün bulunduğu, ev, burç ve açılar kişinin kendi öz disiplini, öz saygısı ve otoritesi konusunda açıklayıcıdır. Mitolojide zaman tanrısı Kronos olarak ifade edilir.

Vücutta kemikler, iskelet sistemi ve deriyi anlatır.

MODERN GEZEGENLER

Kuşakları etkileyen temaları gösterdikleri ve kolektif bilinçaltında izleri bulunması sebebiyle ‘Jenerasyon Gezegenleri’ olarak da ifade edilir.

URANÜS

Kişinin yaşamında hızlı, beklenmedik, ani ve sürpriz niteliğindeki gelişmeleri anlatır. Uyandıran bir enerjidir. Bireyin haritasında yerleşimi özgürlük ve aydınlanma yaşadığı konuları gösterir. Uranüs’le ilgili tanımlayıcı ifadeler sıra dışı, bağımsız, kaotik, meydan okuyan, herhangi sınıfa, gruba, oluşuma ait olmayan, orijinal, yaratıcı, tuhaf, alışılmamış, acayip, entelektüel, reformist olabilir. Kırılma, bozulma ve kopmalar da Uranüs’le anlatılır. Sınırları aşmakla ilişkilidir. Kişi hangi yaşamın hangi alanlarında farklılaşma ihtiyacı gösterir ve nerede özgün fikirlerini, heyecanını, hevesini ortaya koyar? Bunları astroloji haritasında Uranüs’ün bulunduğu, ev ve açıları anlatır. Mitolojide; gök tanrısı Uranos, diğer tanrıları yaratan tanrıdır.

Vücutta, sinir sistemini, herhangi bir anormal yapı ve sıra dışı olanı, ayrıca çarpıklık ve bozuklukları anlatır.

NEPTÜN

Kişinin yaşamında nerelerde ilham, içgüdü, duyarlılık ve hassasiyet kullandığını anlatır. Nerelerde fedakârlık edildiği ve gerçekçi olunamadığını göstermektedir. Neptün’ün bulunduğu yer ve açıları idealize ettiğimiz, fantezi kurduğumuz, özlemini çektiğimiz ya da kafamızın karıştığı alanları gösterir. Neptün’ün bulunduğu yaşam alanında yanılabilir ya da başkalarını da yanıltabiliriz. Büyülenme, merhamet, fedakârlık bazen kendini adama, egodan arınma ve evrenle bütünleşme yine buradadır. Ayrıca kayıplar, belirsizlikler, bağımlılıklar, aldanmalar, çözülmeler, sınır koyamama, kaçışlar ve kararsızlıklar Neptün’le anlatılır. Evrenle bütünleşme duygusunu anlatır. Hayaller, rüyalar ve üst seviyede ruhaniyet Neptün ile anlaşılır. Mitolojide denizlerin Tanrısı Poseidon’dur.

Vücutta; ayakları temsil eder.

PLÜTO

Kişinin yaşamında nerede büyük güç elde etmeye çalıştığını, hırsını, büyük mücadelelerle büyük dönüşümler gerçekleştirdiğini anlatır. Şehvet, tutku ve ihtiras Plüto ile ilişkilidir. Ölüm ve doğum temalarını anlatır. Bu fiziksel ölüm de olabilir, bir duygunun ölmesi, bir devrin kapanması gibi bir ölüm de olabilir. Geriye dönüşü mümkün olmayan olayları gösterir. Haritada yerleşimi ve açıları kişinin yaşamında neyi yıkıp, iyileştirmiş olarak yeniden ortaya çıkarttığını anlatır. Gücü tek başına elde tutmak için, uğruna acı çekmeyi göze aldığımız konuları anlatır. Bir anlamda ölüm ve yeniden doğuşa karşılık gelir.  Burada diktatörce tavırlar ortaya çıkabilir. Ayrıca yasak ve tabulara işaret eder. İflaslar, yıkımlar, kötü muameleye maruz kalınan ve utandıran durumlar Plüto’yla anlatılır. Üzerine örtü çekilmeye çalışılan, bilinçaltına atılan konular ile mafya faaliyetlerini de anlatır.

Plüton’un bulunduğu ev ve açıları yıkıcı gücün nerelerde ve ne şekilde karşımıza çıkacağını gösterir. Mitolojide yeraltı tanrısı Hades ile anlatılır.

Vücutta; cinsel organlar ve boşaltım sistemine karşılık gelir.planets

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor...

kaynağı değiştir]

Keşfi ertesinde, Neptün, basitçe "Uranüs'ün ötesindeki gezegen" veya "Le Verrier'in gezegeni" biçiminde anılıyordu. İsim konusunda ilk öneri "Janus" olarak Galle'den geldi. Daha sonra Challis de Oceanus ismini önerdi.[34] Keşfini isimlendirme hakkının kendisinde olduğunu söyleyen Le Verrier Neptün ismini önerdi.[35] Daha sonra Ekim ayında, bu sefer kendi adı Le Verrier'i isim olarak önerdi ve bu öneri kendi ülkesinde destek de buldu. Fakat Fransa dışında kabul görmedi.[36] Fransız almanaklarında Uranüs'ün adı Herschel(gezegenin kaşifi William Herschel'in adından) olarak değiştirildi ve yeni gezegen için de Leverrier ismi kullanıldı.[37]

29 Aralık 1846'da Struve gezegen için Saint Petersburg Bilimler Akademisi'ne Neptün ismini önerdi.[38] Daha sonra da Neptün gezegenin uluslararası kabul görmüş ismi oldu. Roma mitolojisi'nde Neptün, deniz tanrısıdır. Dünya haricindeki tüm gezegenlerin ismi Roma mitolojisindeki tanrılardan geliyordu. Neptün için de bu ismin önerilmesiyle bu isimlendirme geleneği korunmuştur.[39]

Greko-Romen kültürle doğrudan bir ilişkisi olmayan ülkelerde bile bu ismin değiştirilmiş şekilleri kullanılmaktadır. Örneğin, Çince, Japonca ve Korece'de gezegen için "Deniz Tanrısı'nın Yıldızı" anlamındaki yerel sözcükler kullanılmaktadır.[40]

Durum[değiştir kaynağı değiştir]

Hubble Uzay Teleskobu'ndan Proteus (üstte), Larissa (sağ alt) ve Despina (solda) ile Neptün'ün doğal renkli görünümü

Neptün'ün bilinen 14 uydusu vardır.[86] Bunların içinde açık farkla en büyüğü; William Lassell tarafından, Neptün'ün keşfinden sadece 17 gün sonra gözlenen, Neptün etrafında dönen toplam kütlenin %99.5'ini oluşturan,[87] ve ayrıca küresel şekle sahip olabilecek kadar kütleye sahip tek gök cismi olan, Triton'dur. İstisnai olarak, Güneş Sistemi'ndeki diğer tüm uydulara göre ters yönde bir yörüngeye sahiptir. Bu özelliği onun olduğu yerde oluşmadığını, Neptün tarafından yakalandığını gösteriyor. Eski bir Kuiper kuşağı cüce gezegeni olabilir.[88] Triton yörüngesinde eş zamanlı olarak döner, yani Neptün'e hep aynı yüzü dönüktür. Gelgit ivmelenmesi nedeniyle de gezegenine git gide yaklaşmakadır, 3.6 milyar yıl sonra Roche limitine ulaştığında da parçalanarak yok olacaktır.[89] 1989'da yaklaşık −235 °C (38 K) sıcaklığıyla Triton,.[90] Güneş Sistemi'ndeki en soğuk gök cismiydi.[91]

Neptün'ün ikinci keşfedilen uydusu, Güneş Sistemi'ndeki en eliptik uydu yörüngesiyle Nereid'tir. 0.7512'lik dışmerkezliğiyle; enöte uzaklığı, enberi uzaklığının 7 katıdır.[92]

1989'da, Temmuz'dan Eylül'e kadar Voyager 2 altı yeni uydu daha keşfetti.[54] Bunlar gezegenin ikinci büyük uydusu Proteus, en içteki dört uydusu Naiad, Thalassa, Despina ve Galatea ve en uzak uydusu Larissa'dır. Beş yeni, küçük ve düzensiz uydu 2004 yılında duyuruldu.[93][94] Neptün, adını Roma deniz tanrısından aldığı için uydularına da daha küçük deniz tanrıları ve perilerinin isimleri verilmiştir.[39] Neptün'ün 14. uydusu S/2004 N 1'in keşfi 15 Temmuz 2013'te duyuruldu.[86]

Hippocamp'ı Neptün'ün halka sisteminde daha önce keşfedilen diğer iç uydularla birlikte gösteren bileşik bir Hubble görüntüsü

Gezegen halkaları[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası