cristiano ronaldo nun oynadığı takımlar / Cristiano Ronaldo Oynadığı Takımlar Nelerdir? - Güncel Oku

Cristiano Ronaldo Nun Oynadığı Takımlar

cristiano ronaldo nun oynadığı takımlar

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'nin kariyer istatistikleri: Kim daha önde?

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi, gerek ligde, gerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, gerekse millî arenada birçok kez karşı karşıya geldi.

35 yaşındaki Arjantinli Lionel Messi ve 38 yaşındaki Portekizli Cristiano Ronaldo arasındaki rekabet tüm ateşiyle devam ediyor.

Ronaldo ve Messi'nin kariyer istatistiklerini aşağıdaki tablolardan inceleyebilirsiniz:

Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi: Kulüp golleri

* sezonu devam ederken veriler son olarak 'de güncellenmiştir.

Ronaldo (), kulüp forması altında Messi'den () daha fazla gol atmayı başardı. Ancak kariyerine iki sezon önce başladığını unutmamak gerekiyor.

İlginçtir ki 'da Ronaldo'nun sezonluk istatistikleri ufak bir düşüş yaşadı ve Juventus formasıyla boy gösterdiği ilk sezonda 30 gol barajının altında kaldı. Ancak 'de yeniden yükselişe geçti ve 30 gol barajını aştı. Şimdi ise Manchester United ile yeni sezon pek istediği gibi gitmiyor.

Lionel Messi, PSG formasıyla yeni sezonda gollerine erken başlarken Cristiano Ronaldo suskun. Messi'nin kulüp gollerinde Ronaldo'yu yakalaması an meselesi.

Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi: Kulüp asistleri (Opta)

* sezonu devam ederken veriler son olarak 'de güncellenmiştir.

Asist konusunda Messi'nin Ronaldo'ya karşı ezici bir üstünlüğü olduğunu görüyoruz. Tabii bunda saha içinde üstlendikleri rollerdeki farklılığın da etkisi var.

Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi: Şampiyonlar Ligi istatistikleri


Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi: Dünya Kupası istatistikleri


Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi: Millî takım istatistikleri


Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi: Kupalar

*Kupa şampiyonlukları FA Cup, Copa del Rey gibi turnuvaları içermektedir.

Messi ve Ronaldo kupalar açısından yakın bir istatistik sergiliyorlar. Arjantinli yıldız, Barcelona formasıyla kazandığı 10 şampiyonlukla önde gözüküyor. Ancak Portekizli rakibinin üç farklı ülkede yedi şampiyonluk kazandığı unutulmamalı.

Ayrıca milli forma altında Ronaldo'nun Euro zaferiyle bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz. Messi ise milli formayla sadece Olimpiyatlar'da zafere ulaşabildi.

Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi: Bireysel ödüller

Messi, yedi kez Ballon d'Or ödülüne ulaşarak Ronaldo'yu geride bıraktı. The Best ve UEFA Yılın Oyuncusu ödülünde ise Ronaldo'nun üstünlüğü göze çarpıyor. Messi, La Liga'da altı defa yılın oyuncusu seçilmeyi başarsa da Ronaldo'nun İspanya, İtalya ve İngiltere'de bu şerefe layık görülmesi başarısının değerini artırıyor olabilir.

Not: Veriler son olarak 17 Mayıs tarihinde güncellenmiştir.

"En"lerin futbolcusu Cristiano Ronaldo

Rekorları bir motivasyon kaynağı olarak gördüğünü pek çok kez ifade eden tecrübeli futbolcu, 20 yıllık milli takım kariyerinde bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

Lihtenştayn ile karşılaştıkları Avrupa Şampiyonası (EURO ) eleme mücadelesinde Portekiz formasını kez giyen Ronaldo, Kuveytli Bader Al-Mutawa'yı geçerek erkek futbolunda en fazla milli maça çıkan isim oldu.

Milli takımlarda en fazla maça çıkan ilk 10 futbolcu şöyle:


FutbolcuÜlkeMaç
1Cristiano RonaldoPortekiz
2Bader Al-MutawaKuveyt
3Soh Chin AnnMalezya
4Ahmed HassanMısır
5Ahmed MubarakUmman
6Sergio Ramosİspanya
7Andres GuardadoMeksika
8Mohamed Al-DeayeaSuudi Arabistan
9Claudio SuarezMeksika
10Gianluigi Buffonİtalya


Futbol tarihinin en golcüsü

Rekorları altüst etmeyi sürdüren Cristiano Ronaldo, futbol tarihinin en golcü ismi olarak dikkati çekiyor.

Tecrübeli oyuncu, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) verilerine göre kulüp ve milli takım kariyerinde attığı golle listenin zirvesinde yer alıyor.

Milli takımlarda en golcü oyuncu

Ronaldo, en çok maça çıkma rekorunu kırdığı milli takımlarda, en golcü oyuncu unvanını da elinde bulunduruyor.

Lihtenştayn filelerini iki kez havalandırarak Portekiz formasıyla gole ulaşan Ronaldo, İranlı Ali Daei () ve Arjantinli Lionel Messi'nin (99) önünde yer alıyor.

Milli takımlarda 10 kez "hat-trick" yapan ilk futbolcu unvanına sahip Ronaldo, 5 Dünya Kupası'nda gol atan tek oyuncu ve Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en golcü (14) ismi olmayı da başardı.

Real Madrid tarihinin en golcüsü

Cristiano Ronaldo, maça çıktığı Real Madrid'de gol atarak kulüp tarihinin en skorer futbolcusu oldu.

Ronaldo, Real Madrid formasıyla yıllarında 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2'şer UEFA Süper Kupa, La Liga, İspanya Kral Kupası ve İspanya Süper Kupa zaferleri yaşadı.

Portekizli yıldız, Manchester United ile karşılaşmada gol, Juventus'ta maçta gol ve Sporting Lizbon'da 31 müsabakada 5 gol attı.

Kariyerine Suudi Arabistan'da devam eden 38 yaşındaki futbolcu, şu ana kadar Al-Nassr'da çıktığı 10 maçta ise 9 gol buldu.

Şampiyonlar Ligi'nin en çok maça çıkan ve en golcü oyuncusu

Ronaldo, Manchester United, Real Madrid ve Juventus formalarıyla gol kaydettiği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tüm zamanların en golcüsü olarak dikkati çekiyor.

Yıldız futbolcu, karşılaşmayla turnuva tarihinin en fazla maçta görev alan oyuncusu unvanını da elinde bulunduruyor. Şampiyonlar Ligi'nde maçta gol atan Messi, iki istatistikte de Ronaldo'nun en yakın takipçisi olarak göze çarpıyor.

Üç Şampiyonlar Ligi finalinde gol atan tek futbolcu konumundaki Ronaldo, 5 kezle "Devler Ligi"ni en çok kazanan oyuncular arasında yer alıyor.

Real Madrid formasıyla sezonunu 17 golle tamamlayan Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanını da elinde tutuyor. Listenin ikinci sırasında da sezonundaki 16 gollük performansıyla yine Ronaldo bulunuyor.

Gol krallıkları

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol krallığı yaşayan futbolcu, Ronaldo oldu.

Cristiano Ronaldo, "Devler Ligi"nde 7 defa gol kralı olmayı başardı. Tecrübeli futbolcu, Manchester United'da , Real Madrid'de , , , , ve sezonlarında gol krallığı yaşadı.

Ronaldo, Premier Lig'de , La Liga'da , ve , Serie A'da sezonunda gol krallığına ulaştı.

Ödül koleksiyonu

Ronaldo, futbol dünyasının en prestijli ödüllerinden Altın Top'u 5 kez kazanmayı başardı.

Manchester United'da yılında bu ödüle ilk kez layık görülen Portekizli futbolcu, Real Madrid'de koleksiyonunu geliştirdi. Yıldız futbolcu, Real Madrid formasıyla , , ve yıllarında Altın Top ödülü elde etti.

FIFA Yılın En İyi Erkek Futbolcusu ödülünü ve 'de olmak üzere iki kez alan Ronaldo, Avrupa'da yılın en golcü oyuncusuna verilen Altın Ayakkabı ödülünü de 4 defa (, , , ) kazandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Ronaldo hangi takımda, yeni takımı neresi? Cristiano Ronaldo nereye gitti? Ronaldo hangi takıma transfer oldu?

Ronaldo hangi takımda, sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Messi ile birlikte son dönem dünya futbolunun en iyisi olarak gösterilen Portekizli Dünya Yıldızı Ronaldo'nun hangi takıma transfer olduğu son dönemde en çok merak edilen konular arasında yer almakta. Vatandaşlar Ronaldo ile ilgili internette en çok "Ronaldo hangi takıma transfer oldu? Ronaldo hangi takımda? Ronaldo nereye gitti?" sorularını araştırmakta. Cristiano Ronaldo ile ilgili detaylar haberimizde.

Manchester United, Cristiano Ronaldo'nun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı. Portekiz ile Dünya Kupası'nda mücadele eden Cristiano Ronaldo için gelen ani ayrılık açıklaması futbol dünyasında gündemi salladı. Manchester United, Ronaldo'nun problem yaşadığı teknik direktör Erik ten Hag'a da destek verdi.

Manchester United ile geçen sezonun başında anlaşmaya varan Ronaldo, Manchester City'nin astronomik teklifini reddetmişti. Ronaldo geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Sir Alex Ferguson, ezeli rakibe gidemeyeceğimi söyledi. Bu kulübe duyduğum hisler için geri döndüm. Ancak geride bıraktığım yıllara göre hiçbir ilerleme gösterememişler" ifadelerini kullanmıştı.

Cristiano Ronaldo, Manchester United'ın açıklamasından sonra hemen cevap verdi. Portekiz yıldız, " Manchester United'ı çok seviyorum ve bu asla değişmeyecek. Manchester United ile yaptığımız görüşmelerin ardından, sözleşmemizi sona erdirmek için karşılıklı olarak anlaştık. Manchester United'a gelecekte en iyisini diliyorum. Yeni bir meydan okuma aramak için doğru zaman gibi geliyor" şeklinde konuştu.

Marca'da yer alan habere göre, Cristiano Ronaldo, Al Nassr ile sözleşme imzalayacak. Yıllık milyon euro kazancak Portekizli yıldız, Suudi Arabistan ekibiyle yıllık sözleşme imzalayacak. Cristiano Ronaldo, 1 Ocak'tan itibaren Al Nassr forması giyecek. Dünyaca ünlü futbolcu, Suudi Arabistan temsilcisinden alacağı para ile dünyanın en yüksek maaşını alan futbolcusu olacak.

Manchester United ile yollarını ayıran Cristiano Ronaldo, Al Nassr ile anlaşmaya vardı. Suudi Arabistan ekibiyle yıllık sözleşme imzalayacak olan Ronaldo, senelik milyon euro maaş alacak. Portekizli yıldız bu rakamla, dünyanın en yüksek maaşını alan futbolcusu olacak. Cristiano Ronaldo ayrıca Al Nassr'da Luiz Gustavo, Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar gibi Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı isimlerle aynı formayı terletecek.

Kulübü hedef alan sözleri sonrası Manchester United ile yolları ayıran Cristiano Ronaldo'nun yeni adresinin neresi olacağı merakla bekleniyor. Dünya Kupası'nda boy gösteren Portekizli yıldız, Suudi ARabistan ekibi Al Nassr ile anlaşmaya vardı.

Ronaldo hangi takımda, yeni takımı neresi? Cristiano Ronaldo nereye gitti? Ronaldo hangi takıma transfer oldu?

YILLIK SÖZLEŞME İMZALAYACAK

Marca'da yer alan habere göre, Cristiano Ronaldo, Al Nassr ile sözleşme imzalayacak. Yıllık milyon euro kazancak Portekizli yıldız, Suudi Arabistan ekibiyle yıllık sözleşme imzalayacak.

REKOR MAAŞ ALACAK

Cristiano Ronaldo, 1 Ocak'tan itibaren Al Nassr forması giyecek. Dünyaca ünlü futbolcu, Suudi Arabistan temsilcisinden alacağı para ile dünyanın en yüksek maaşını alan futbolcusu olacak.

TAKIM ARKADAŞLARI ÇOK TANIDIK

Cristiano Ronaldo, Al Nassr'da Süper Lig'den tanıdığımız Luiz Gustavo, Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar'ın takım arkadaşı olacak. Porteklizli yıldızın teknik direktörlüğünü ise Rudi Garcia yapacak.

CRİSTİANO RONALDO KİMDİR?

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, 5 Şubat yılında, Funchal, Madeira, Portekiz'de dünyaya gelmiştir. Ronaldo sol kanat ve santrfor mevkilerinde oynayan Portekizli milli futbolcudur. Premier League takımlarından Manchester United'da forma giymektedir. Futbol tarihinin en golcü oyuncusudur.

İlk yılları seafoodplus.info haberini okuyorsunuz. Haber kaldığı yerden devam ediyor.

Cristiano Ronaldo 5 Şubat 'te Funchal, Madeira'da doğmuştur. Maria Dolores dos Santos Aveiro ve José Dinis Aveiro'nun son çocuklarıdır. İkinci ismi olan Ronaldo'yu babası Ronald Reagan hayranı olduğu için koydu. Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır. Arjantin doğumlu İspanyol model Georgina Rodriguez ile birliktedir. yılında nişanlanmışlardır.

KULÜP KARİYERİ

Profesyonel olmadan önce Andorinha, CD Nacional ve son olarak Sporting CP genç takımında oynayan Ronaldo, 17 yaş altı Portekiz millî takımında da dikkat çekmişti. Profesyonel kariyerine yine Sporting CP'da başlayan genç oyuncu, yılından yılına kadar Manchester United'da oynadı. sezonun sonunda Real Madrid kulübüne transfer oldu.

Ronaldo'nun çocukluğunda tuttuğu takım Benfica'ydı. 8 yaşındayken, babasının malzemeci olarak çalıştığı amatör takım olan Andorinha kulübünde oynuyordu. Ronaldo yılında C.D. Nacional kulübüyle anlaştı ve bir unvan yarışmasında başarılı olduktan sonra 3 günlük denemeliğine Sporting Lizbon'a gitti. Sporting kulübü kendisini transfer ücretini açıklamadığı bir anlaşmayla renklerine kattı.

Sporting Lisbon

Ronaldo, Sporting'in genç oyuncularının eğitim gördüğü Alcochete futbol okuluna katıldı. 1 sezon içinde Sporting U, U, U, B-takımı ve A takımında oynayan ilk ve tek oyuncu oldu. İlk çıktığı maçta Moreirense takımına 2 gol attı. Ayrıca Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda oynuyordu.

Ronaldo 15 yaşındayken kendisine futbolu bıraktırmaya zorlayabilecek bir kalp çarpıntısı tanısı konuldu. Sporting kulübü çalışanları bu durumdan haberdar edildi ve annesi, Ronaldo'nun hastanede yatması için onayını verdi. Hastanedeyken, kalbindeki probleme neden olan bölge, bir lazer operasyonuyla yakıldı. Ameliyat sabahleyin başladı ve Ronaldo öğleden sonra taburcu edildi. Sadece birkaç gün sonra antrenmanlara devam etti.

16 yaşındayken o zamanki Liverpool teknik direktörü Gérard Houllier tarafından fark edildi, ama Liverpool, Ronaldo'nun henüz çok genç olduğunu ve yeteneklerini geliştirmesi gerektiğine karar verdi ve reddetti. yılının yazında Lizbon'da José Alvalade Stadyumu'nun açılış maçında, Sporting CP'un Manchester United'ı mağlup ettiği maçta Manchester United teknik direktörü Alex Ferguson'un dikkatini çekti. Ronaldo'nun performansı Manchester United'li futbolcuları da etkiledi ve Alex Ferguson'a Ronaldo'yu transfer etmesi için istekte bulundular.

Manchester United

Tam üç kez Ballon d'Or ödülünü kazanan Johan Cruyff 2 Nisan 'de yaptığı bir röportajında: "Ronaldo, Manchester United tarihindeki iki harika futbolcu George Best ve Denis Law'dan daha iyi bir futbolcudur." demiştir.

Ronaldo, Manchester United'ın ilk Portekizli oyuncusu oldu. FA Premier lig sezonundan sonra milyon sterline transfer edildi. Daha önce George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham gibi futbolcuların giydiği 7 numaralı formadaki beklentilerin yaratabileceği baskıları istemediği için 28 numaralı formayı tercih etti (Sporting'te giydiği forma numarası 28'di.) dedi.

Ronaldo takımıyla ilk maçına Bolton Wanderers'ı yendikleri maçta dakikada dahil oldu. Manchester United'taki ilk golünü 1 Kasım 'te Portsmouth'u yendikleri maçta frikikten attı. United'ın Premier Ligdeki golünü 29 Ekim 'te Middlesbrough'a yenildikleri maçta attı. Tüm müsabakalarda 10 gol kaydetti ve taraftarların oylamasıyla Ronaldo, ilk ödülü olan FIFPro Special Young Player of the Year ödülünü kazandı.

Ronaldo, yılının Kasım ve Aralık ayında art arda Barclays Ayın Futbolcusu şerefine erişti. Dennis Bergkamp ve Robbie Fowler'dan sonra Premier Lig tarihinde bu şerefe ulaşan 3. futbolcu oldu. Kariyerindeki golünü Manchester City'ye attı. Yıl sonunda ""FIFPro Special Young Player of the Year"" ödülünü tekrar kazandı.

Mart 'de ortaya çıkan, Real Madrid'in Ronaldo için bugüne kadar görülmemiş 80 milyon euro'luk transfer teklifi dedikodularına rağmen, 13 Nisan'da kendisini Manchester United tarihinde en fazla ödenen futbolcu yapan haftalık sterlinlik (toplam 31 milyon £) 5 senelik anlaşma yaptı.

Aralık 'da Middlesbrough'ya karşı oynanan maçta teknik direktör Gareth Southgate tarafından kendisini yere attığı iddiasıyla eleştirildi. 4 Şubat 'de, Tottenham Hotspur maçında kazandığı penaltıda Tottenham kanat oyuncusu Steed Malbranque tarafından küçük bir temasa olmasına rağmen kendisini yere attığı iddiasıyla tekrar suçlandı. Tüm tartışmalara rağmen Ronaldo çok sayıda kişisel ödül kazandı. İngiltere'de Yılın Futbolcusu Ödülü ve İngiltere'de Yılın Genç Futbolcusu Ödülü ödüllerini kazandı. Andy Gray ile birlikte bu şerefe erişen tek futbolcu oldu. Nisan ayında İngiltere'de Taraftarların Oyuncusu ödülünü de kazanarak üçlemiş oldu. Ayrıca Ronaldo sezonunda Premier Lig Yılın Takımında yer alan 7 Manchester United futbolcusundan biriydi.

Ronaldo için sezonu Portsmouth'lu oyuncu Richard Hughes'e kafa attığı maçta kırmızı kart görmesiyle başladı. 3 maç ceza aldı. Ronaldo bu tecrübeden sonra "çok şey" öğrendiğini ve gelecekte oyuncuların kendisini kışkırtmasına izin vermeyeceğini söyledi. Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Sporting CP'a karşı deplasmanda attığı golle galibiyeti getirdi ve ayrıca evinde oynadığı maçta da uzatmalarda attığı golle Manchester United'ın grupta lider olmasını sağladı.

Ballon d'Or'ı Kaká'nın ardından ikinci, FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünde Kaká ve Lionel Messi'nin ardından 3. oldu.

Ronaldo Manchester United forması altında ilk hattrickini 12 Ocak 'de Old Trafford'da Newcastle United'ı yendikleri maçta yaptı. Böylece Manchester United Premier Lig'de liderliğe yükseldi. Reading'i yendikleri maçta golünü kaydetti, ki önceki sezon attığı gol sayısı da 23'tü. 20 Şubat'ta Lyon ile yaptıkları Şampiyonlar Ligi eleme maçında belirlenemeyen bir Lyon taraftarı sürekli olarak Ronaldo'ya ve takım arkadaşı Nani'ye yeşil lazer tuttu. 1 ay sonra Lyon bu olaydan dolayı isviçre frankı (£2,) para cezasına çarptırıldı.

19 Mart 'de, Bolton'u yendikleri maçta takımının iki golünü de attı ve ilk defa Manchester United'ın kaptanlığını yaptı. Attığı ikinci gol, Ronaldo'nun o sezon attığı goldü. Böylece sezonunda attığı 32 golle George Best'e ait olan 40 senelik rekoru kırmış oldu. 29 Mart'ta Aston Villa'ya attığı golle beraber, İngiltere'de ve Avrupa kupalarında oynadığı toplam 37 maçta 35 gole ulaştı. Ronaldo'nun bu süper gol serisi, Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü ilk defa bir kanat oyuncusunun kazanmasını sağladı. Real Mallorca'lı Daniel Güiza'nın 8 puan önünde bu ödülü kazandı.

Ronaldo, 21 Mayıs'ta UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde ayrıca ligdeki rakibi Chelsea'ye karşı maçın dakikasında açılış golünü attı. Penaltı atışlarında kaçırdığı gol, Chelsea'ye Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanma fırsatı verdi ama John Terry'nin de penaltı kaçırmasıyla, Manchester United penaltıları kazandı. Ronaldo UEFA Fans' Maçın Adamı seçildi, ve o sezon attığı toplam 42 golle, Denis Law'ın sezonunda eriştiği rekorunun sadece 4 gol gerisinde tamamladı.

5 Haziran 'de Sky Sports, Ronaldo'nun Real Madrid tarafından kendisine daha önce yapılan sözde transfer teklifindeki miktar ile aynı miktarda para verilmesi durumunda bu takıma gidebileceğini söylediğini bildirdi. Manchester United 9 Haziran'da Real Madrid'i FIFA'ya şikâyet etti ama FIFA herhangi bir şey yapmaya gerek duymadı. Transfer spekülasyonları 6 Ağustos'a kadar sürdü ta ki Ronaldo'nun en az bir sene daha Manchester'da kalacağını söylemesine kadar spekülasyonlar devam etti.

Ronaldo 7 Temmuz'da Amsterdam'da ayak bileğinden ameliyat oldu. 17 Eylül'de Manchester United'ın UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Villarreal ile berabere kaldığı maçta Park Ji-Sung'ın yerine dakikada oyuna dahil oldu. Sezondaki ilk golünü 24 Eylül'de Lig Kupası seafoodplus.info maçında Middlesbrough'yu yendikleri maçta attı.

15 Eylül 'de Stoke City'yi yendikleri maçta Ronaldo Manchester United forması altında oynadığı tüm müsabakalardaki ve golünü attı. Attığı 2 gol de serbest vuruştandı. Ronaldo böylece Premier Lig'deki mücadele eden tüm takımlara gol atmış oldu. 2 Aralık 'de Ronaldo, George Best'in 'de kazandığı Ballon d'Or'dan sonra bu ödülü kazanan ilk Manchester United'lı futbolcu oldu. İkinci Lionel Messi'nin puan önünde puan topladı. Manchester United 19 Aralık'ta, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda şampiyon oldu ve Ronaldo turnuvada attığı iki golle "Silver Ball" ödülünü kazandı. 12 Ocak 'da FIFA Dünya'da Yılın Oyuncusu Ödülü'nü kazanan ilk Premier Lig futbolcusu oldu. Ayrıca, Luis Figo'dan sonra bu ödülü kazanan ilk Portekizli futbolcu oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Internazionale'yu yenip çeyrek finale çıktıkları maçta 1 gol attı. 5 Nisan 'da Aston Villa'yı yendikleri maçta takımının ilk 2 golünü attı. Ronaldo Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında Porto'ya 36 metre mesafeden harika bir gol attı ve bu sayede Manchester United yarı finale yükseldi. Bu golü Alex Ferguson çok övdü ve maçtan sonra bu golün Ronaldo'nun attığı en güzel gol olduğunu söyledi. 5 Mayis 'da Emirates Stadyumu'nda Arsenal ile oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Manchester United, Arsenal'in evinde 27 maçlık yenilmezlik serisine 'lik skorla son verdi ve finale çıktı. Ronaldo bu maçta 2 gol ve 1 asistle oynadı. Bu maçtaki ilk golünü 35 metre mesafeden serbest vuruştan attı. sezonunda Ronaldo tüm müsabakalarda toplam 53 kez forma giydi ve 26 gol kaydetti.

11 Haziran 'da Manchester United, Real Madrid tarafından yapılan 80 milyon sterlinlik (94 milyon euro) teklifi Ronaldo'nun takımdan ayrılmak istediğini tekrar belirtmesi üzerine kabul etti. Kulübün sahipleri olan Glazer ailesi bu transferi onayladı. Transferın tamamlanmasından sonra Ronaldo, kendisini futbolcu olarak yetiştirdiği için Alex Ferguson'a minnettar olduğunu belirtti ve "Kariyerimdeki en önemli ve en etkili faktörlerden biri" dedi. seafoodplus.info son dakikahaberler, gündem haberler ve tarafsız haberler için okumaya devam edin.

sezonunda toplam 42 gol atarak George Best'in bir sezonda en çok gol atan kanat oyuncusu rekorunu kırmıştır. Ligde 31 gol atarak gol kralı olmuştur. Aynı sezon Premier League şampiyonluğunu yeniden yaşamıştır. FIFPro Dünya'da Yılın Oyuncusu Ödülü ve FIFA Dünya'da Yılın Oyuncusu Ödülü'ne layık görülmüştür. yılında yaptığı gibi sezonunda da İngiltere'de hem yılın futbolcusu hem de yılın genç futbolcusu seçilmiştir. 'de Andy Gray'den sonra bu ödüllerin ikisini de aynı sene içinde almayı başarmış olan ilk sporcudur. Manchester United'ın 40 yıl sonra Ballon d'Or ödülünü kazanan ilk futbolcusu olmuştur.

REAL MADRİD

C. Ronaldo Real Madrid formasıyla

Cristiano Ronaldo yılında rekor bir ücret ile Real Madrid takımına transfer oldu. 94 milyon € bonservis bedeli transfer olan Ronaldo Zinedine Zidane'ın 75 milyon € olan transfer rekorunu da egale etmiştir. 26 Haziran tarihinde Real Madrid, Ronaldo'nun 1 Temmuz'dan itibaren takımda olacağını ve sözleşmesinin 6 yıllık olduğunu açıkladı. Real Madrid'in sitesinden yapılan açıklamada ayrıca; 6 Temmuz Pazartesi günü Cristiano Ronaldo'nun Santiago Bernabéu Stadyumu'nda taraftarın karşısına çıkarılacağı ve Portekizli oyuncunun yıllık 13 milyon Euro alacağı belirtildi. Santiago Bernabéu'da yapılan törenle, Ronaldo basın ve taraftarlara tanıtıldı ve yaptığı açıklamada en büyük hayalinin gerçekleştiğini ve bunun inanılmaz olduğunu söyledi. Törende kulüp tarihinde bir ilk yaşandı ve 80,'den fazla taraftar stada akın etti. Böylece yılında Diego Maradona'nın Napoli'deki transfer töreni için stada gelen 75, rekor taraftar sayısı da kırılmış olmuş oldu. 9 numaralı forması, efsane Real Madrid'li eski futbolcu Alfredo di Stéfano tarafından verildi. Ronaldo, Real Madrid formasıyla ilk maçına 21 Temmuz'da Shamrock Rovers takımına karşı çıktı. İlk golünü Liga de Quito takımına bir hazırlık karşılaşmasında penaltıdan attı. La Liga'da oynadığı ilk maç RC Deportivo de La Coruña'ya karşıydı. Real Madrid'in üstünlüğüyle biten bu karşılaşmada Ronaldo takımının 2. golünü penaltıdan kaydetti. 15 Eylül 'da Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yaptı. FC Zürich'i deplasmanda yendikleri maçta serbest vuruşlardan 2 gol attı. 20 Eylül'de Santiago Bernabéu'da La Liga'nın yeni takımı Xerez CD'ye de 2 gol attı.

Sonraki hafta Villareal deplasmanında attığı golle yıldızlaşan Ronaldo, La Liga'da oynadığı 4 maçta toplam 5 gole ulaştı ve Real Madrid kulübü tarihinde çıktığı ilk 4 lig maçında da gol atmayı başaran ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Ronaldo, Real Madrid'de gösterdiği yüksek performansını 30 Eylül tarihinde Şampiyonlar Ligi Grup aşamasında Bernabeu'da Marsilya'yı mağlup ettikleri maçta 2 gol atarak devam ettirdi.

10 Ekim 'da Macaristan ile yaptıkları millî maçta ayak bileğinden sakatlandı. 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Ronaldo, 3 Kasım 'daki Şampiyonlar Ligi'ndeki Milan maçında oynamayı hedeflediğini söyledi. Fakat sakatlığı iyileşmedi. Milan maçında oynayamayan Ronaldo, 29 Kasım'daki Barcelona maçına kadar hazır olmak istediğini söyledi.

sezonunun başında Raúl, Schalke 04'e gittiğinde Ronaldo 7 numaralı formayı aldı ve müthiş bir sezon geçirdi. Bu sezonda 54 resmi maça çıkan C. Ronaldo 53 gol atmayı başardı ve Real Madrid tarihindeki bir sezonda en fazla gol atma rekorunu kırdı. Önceki rekor 49 golle efsanevi futbolcu Ferenc Puskás'a aitti. Ligde ise 34 maçta 40 gol atarak, 82 yıllık lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan futbolcusu olmayı başardı. Bu şekilde daha önce 38 golle Real Madrid'li Hugo Sánchez () ve Athletic Bilbao'lu Telmo Zarra'ya () ait olan La Liga'da bir sezonda en fazla gol atma rekorunu da kırmış oldu.

Attığı 40 gol ile La Liga gol kralı oldu ve sezonunda bir kanat oyuncusu olarak ilk defa kazandığı Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü tekrar kazanmayı başardı.

sezonunun başında La Liga'da Real Madrid'in Real Zaragoza deplasmanda mağlup ettiği maçta, Ronaldo sezona hat trick yaparak başladı. Mesut Özil'in ilk 11'de sahaya çıktığı maçta millî futbolcular Nuri Şahin ve Hamit Altıntop sakatlıkları nedeniyle ilk maçta kadroda yer almadı.

Attığı 46 gol ile La Liga gol kralığında ikinci oldu ve La Liga'da 38 maçta 46 gol 13 asist yapan C. Ronaldo toplamda ise 55 maçta 60 gol atmış bu maçlarda 17 asist yapmayı başarmıştır.

sezonunda La Liga'da iki hafta boş geçen Ronaldo, 3. haftada Granada'ya 2 gol atmayı başarmıştır. Bu sezonda Real Madrid formasıyla çıktığı 55 maçta 55 gol ve 14 asistlik performans sergilemiştir. 13 sarı kart ve 1 kırmızı kart görmüştür. seafoodplus.info okumaya devam edin. Sizlere en doğru bilgileri tarafsız şekilde iletiyoruz.

sezonunda yılında attığı 69 gol ile FIFA Ballon d'Or ödülünü kazandı. yılında 59 maçta attığı 69 golün 18'ini sol ayak, 37'sini sağ ayakla, 14'ü de kafayla kaydetti. 59 maçta 8 kez hat-trick yaptı ve 69 golün 6 tanesini free kick'den attı ayrıca bu maçlarda 17 de asist yaptı. 59 Maçta 69 gol atarak maç başına 1,17 gol istatistiği yakaladı.

1 Kasım tarihinde kariyerindeki maçına çıktı. birinci lig maçı, 55 Kupa, 12 Lig Kupası, 7 Süper Kupa, Avrupa Kupası, 2 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 1 UEFA Süper Kupa ve millî takım maçı olmak üzere toplamda maçına çıkan seafoodplus.infoo bu maçlarda gol atıp 'de asist yapmıştır.

sezonunda seafoodplus.infoo La Liga'da 36 maça çıkmış, 35 gol atıp 11 de asist yapmıştır. UEFA Şampiyonlar Liginde de 12 kez boy gösteren seafoodplus.infoo bu karşılaşmalarda 16 gol atıp 4 de asist yapmıştır ve üst üste 4. kez UEFA Şampiyonlar Ligi gol kralı olmuştur. Toplam 48 maçta 51 gol 15 asistle oynayarak başarılı bir sezon geçirmiştir.

sezonunda La Liga'da 29 maçta 25 gol atıp 6 asist yaparak Real Madrid'in La Liga şampiyon olmasına katkı yağmıştır. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 13 maçta 12 gol ve 6 asistle katkı yapıp takımın üst üstte 2. kez UEFA Şampiyonlar Ligi kazanmasında pay sahibi olmuştur. Aynı zamanda üst üstte 5. kez UEFA Şampiyonlar Ligi gol kralı olmuştur.

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda 2 maçta 4 gol atarak hem gol kralı olmuş hem de takımın FIFA Kulüpler Dünya Kupasını kazanmasına büyük katkı yapmıştır. 2 maçta Copa del Rey de oynayan seafoodplus.infoo bu maçta 1 gol atmış ve böylece sezonunda tüm kulvarlarda toplam 46 maçta görev almış 42 gol atmış, 12 de yapmıştır.

C. Ronaldo'nun Real Madrid son sezonu olan sezonunda tüm kulvarlarda 44 maçta forma giymiş 44 gol atmış 8 de asist yapmıştır. UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. kez üst üste alan Real Madrid'de 13 maçta forma giymiş 15 gol atıp 3 asist yapmıştır. Takımın FIFA Kulüpler Dünya Kupasını 2. kez üst üste kazanmasında 2 maçta attığı 2 gol ile katkı sağlamıştır.

JUVENTUS

10 Temmuz tarihinde resmi olarak Real Madrid'ten Juventus'a milyon € bonservis bedeliyle transfer olmuştur.

Ayrılışı

27 Ağustos 'de Juventus teknik direktörü Allegri, Ronaldo'nun kendisine "artık bu takım için oynamak istemediğini ve derhâl kulüpten ayrılmak istediğini" söylediğini belirtti.

MANCHESTER UNİTED seafoodplus.info kısaca bilgiler sizlerle. Aşağıdan haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

27 Ağustos 'de Manchester United'a transfer oldu.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Ronaldo, yılından beri Portekiz millî takımının kaptanıdır.

Ronaldo Portekiz millî takımında ilk defa Ağustos 'te Kazakistan'ı yendikleri maçta oynadı. Avrupa Futbol Şampiyonası için kadroya çağrıldı. Yunanistan'a yenildikleri maçta ve Hollanda'yı yarı finalde yendikleri maçta birer gol attı. Turnuvada 2 gol atmasına rağmen turnuva ilk onbirine seçildi. Aynı yıl ayrıca Yaz Olimpiyatları Futbol Turnuvası'nda da sahne alan yıldız futbolcu başarısıyla herkesin begenisini kazandı.

FIFA Dünya Kupası

Ronaldo, Avrupa kıtasındaki Dünya Kupası grup elemelerinde 7 golle en çok gol atan 2. futbolcuydu. Dünya Kupası'ndaki ilk ve tek golünü penaltıdan İran'a attı.

1 Temmuz 'da çeyrek finalde İngiltere ile karşılaştıkları maçta, Ronaldo'nun Manchester United'tan takım arkadaşı Wayne Rooney, Portekizli defans oyuncusu Ricardo Carvalho'nun üzerine bastığı için oyundan atıldı. Rooney'nin oyundan atılışından sonra yedek kulübesine göz kırpmasından ötürü İngiliz medyasında Ronaldo'nun kızgın tavırları nedeniye hakem Horacio Elizondo'nun kararını etkilediği spekülasyonları yer aldı. Ronaldo maçtan sonra Rooney'nin arkadaşı olduğunu ve onun oyundan atılmasını istemediğini söyledi. 4 Temmuz'da, hakem Elizondo Rooney'nin oyun kurallarını çiğnediği için atıldığını ve Ronaldo ile Rooney arasında geçen arbedeyle bir alakasının olmadığını söyledi ve konuya açıklık getirdi.

İngiliz medyasının öfkeli tepkisi Ronaldo'yu Manchester United'tan ayırmanın eşiğine getirdi ve Ronaldo İspanyol günlük spor gazetesi Marca'ya verdiği röportajda açıkça Real Madrid'e gitmek istediğini söyledi. Bu spekülasyona karşılık Alex Ferguson, Portekizli asistanı Carlos Queiroz'u Ronaldo'nun fikrini değiştirmesini sağlamak için yanına yolladı. Ronaldo takımında kaldı ve Nisan 'de sözleşmesini 5 sene uzattı.

C. Ronaldo Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz formasıyla.

Ronaldo, Portekiz'in Fransa'ya mağlup olduğu yarı final karşılaşmasında ıslıklandı ve turnuvanın En İyi Genç Oyuncu ödülünü İngiliz taraftarlardan gelen olumsuz e-posta kampanyası nedeniyle kazanamadı. Bu oyların sadece adaylık sürecini etkilemesine rağmen, FIFA'nın Teknik Çalışma Ekibi Ronaldo'nun davranışlarını kararda bir etken olarak gösterdi ve ödülü Almanya'dan Lukas Podolski'ye verdi.

Portekiz kaptanı

6 Şubat 'de yani yaş gününden 1 gün sonra Brezilya ile karşılaştıkları hazırlık maçında ilk defa millî takım kaptanlığı yaptı. Bu değişiklik 2 gün önce vefat eden Portekiz Futbol Federasyonu başkanı Carlos Silva'nın şerefineydi. O zamanki Portekiz teknik direktörü Luiz Felipe Scolari'nin açıklaması şöyleydi: "Carlos Silva, Ronaldo'yu kaptan yapmamı rica etti. Kaptan olması için çok genç, ama Silva rica etti ve o artık aramızda değil.

Ronaldo Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'nde 8 gol attı, ama Portekiz çeyrek finalde Almanya'ya elendiği için turnuvayı 1 golle tamamlayabildi. Portekiz millî takımının başına Carlos Queiroz'un gelişiyle birlikte Ronaldo takım kaptanı oldu.

10 Ekim 'da FIFA Dünya Kupası elemeleri'nde Macaristan'ı yendikleri maçta Ronaldo ilk golün asistini yaptı.

Kişisel yaşamı

Ronaldo 'de Moments adını verdiği otobiyografisini yazdı. 15 Aralık 'de yayınlandı. Bunun yanı sıra aynı sene içerisinde Manchester United kulübündeki yükselişinden, ayrıca arkadaşlarından ve ailesinden bahsedildiği The Boy Who Had A Dream adındaki DVD'si ve 27 Ekim 'de hayatını ve kariyerini anlatan, ayrıca Manchester United'da 7 numaralı formayı giyen ünlü futbolcularla kendisinin karşılaştırıldığı The Story adlı DVD'si piyasaya sürüldü.

Pepe Jeans, Fuji Xerox, Extra Joss, Coca Cola, Suzuki, Castrol ve Türk Telekom gibi çeşitli markaların reklamlarında oynamıştır. Fifa Street 2 ve Pro Evolution Soccer , Pro Evolution Soccer gibi bilgisayar oyunlarında kapak oyuncusu olmuştur. Nike şirketiyle sponsorluğa sahiptir. Nike şirketinin yarattığı Joga Bonito takımının oyuncuları arasında bulunmaktadır.

Ronaldo, kızkardeşiyle beraber "CR7" adı altında bir butik mağazası açtı (adının ilk iki harfini ve forma numarasını içeriyor) Şu anda 2 tane CR7 mağazası vardır. Bunlardan biri Lizbon, diğeri ise Madeira şehrindedir.

Forbes'e göre Cristiano Ronaldo yılında dünyanın en çok kazanan 5. futbolcusudur. 21 milyon $ net gelirinin 12 milyon dolarını Manchester United'dan, 9 milyon dolarını ise Nike ve Coca Cola gibi markalarla yaptığı sponsorluklarla elde etmiştir.

8 Ocak 'da Ronaldo, Manchester Havalimanı yakınlarındaki bir tünelde Ferrari GT marka otomobiliyle bariyerlere çarparak kaza yaptı. Kazadan şans eseri yara almadan kurtuldu. Birkaç saat sonra antrenmanlara katıldı.

Ronaldo, 'de meme kanseri olan annesinin tedavi edildiği hastaneye yılının mart ayında sterlin bağış yaptı. Annesinin hayatını kurtaran doktorlara ve hemşirelere çok minnettar olduğunu söyledi.

Ekim 'da Giorgio Armani, Ronaldo'nun Emporio Armani erkek iç çamaşırı ve jeans modelliğini David Beckham'dan alacağını duyurdu. Sonrasında Ronaldo, reklamlarda yılının ilkbaharından itibaren oynamıştır.

Hayat arkadaşı Georgina Rodriguez ve 4 çocuğu ile birlikte Torino'da yaşamaktadırlar.

13 Ekim 'de Ronaldo'nun COVID testi pozitif çıktı. Herhangi bir belirti göstermeyen oyuncu, 14 Ekim 'de UEFA Uluslar Ligi'nde A Ligi 3. Grup'ta İsveç ile oynanacak maçın kadrosundan çıkartıldı. Ambulans uçakla Torino'ya dönen Ronaldo hakkında COVID protokollerini ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. İkinci ve üçüncü testi de pozitif çıkan Ronaldo, sosyal medyada yaptığı paylaşımda "PCR testi saçmalık." yorumunda bulundu. Testleri pozitif çıktığı için Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile Allianz Stadyumu'nda oynanan maçta forma giyemedi. 30 Ekim'de yapılan testi negatif çıktı.

Manchester UnitedCristiano RonaldoManchester UnitedCristiano RonaldoManchester UnitedManchester UnitedJuventusGündemSporHaberler

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro (Portekizce telaffuz:&#;[kɾiʃ'tjɐnu ʁuˈnaɫdu]; d. 5 Şubat ; Funchal, Madeira), forvet mevkiinde oynayan Portekizlimillî futbolcu. Dûrî el-Muhtarifin es-Suudî takımı En-Nasr'da forma giymektedir.

Çok sayıda kişi tarafından dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Ronaldo, şu ana kadar beş kez Ballon d'Or/FIFA Ballon d'Or[a] ödülünü ve dört kez Altın Ayakkabı ödülünü kazanarak bir Avrupalı olarak bu ödülü en çok kazanan kişidir. Özellikle ArjantinliLionel Messi ile sıkça karşılaştırılmaktadır. Kariyerinde 34 kupa kazandı, yedi lig şampiyonluğu, beş UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu da buna dahildir. Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde en çok maç (), gol () ve asist (42) yapmış oyuncudur. Ayrıca millî takımda en fazla maça çıkan () ve en çok gol atan () atan kişidir. 'den fazla resmi maça çıkan birkaç futbolcudan birisidir ve kariyeri boyunca 'den fazla gole imza atmıştır. IFFHS ve diğer medya kuruluşlarına göre futbol tarihinin en golcü oyuncusudur.[1][2][3]

İlk yılları

Cristiano Ronaldo 5 Şubat 'te Funchal, Madeira'da doğmuştur. Maria Dolores dos Santos Aveiro ve José Dinis Aveiro'nun son çocuklarıdır. İkinci ismi olan Ronaldo'yu babası Ronald Reagan hayranı olduğu için koydu.[4] Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır.

Kulüp kariyeri

Gençlik takımları

Profesyonel olmadan önce Andorinha, CD Nacional ve son olarak Sporting CP genç takımında oynayan Ronaldo, 17 yaş altı Portekiz millî takımında da dikkat çekmişti. Profesyonel kariyerine yine Sporting CP'da başlayan genç oyuncu, yılından yılına kadar Manchester United'da oynadı. sezonun sonunda Real Madrid kulübüne transfer oldu.[5]

Ronaldo'nun çocukluğunda tuttuğu takım Benfica'ydı. 8 yaşındayken, babasının malzemeci olarak çalıştığı amatör takım olan Andorinha kulübünde oynuyordu. Ronaldo yılında C.D. Nacional kulübüyle anlaştı ve bir unvan yarışmasında başarılı olduktan sonra 3 günlük denemeliğine Sporting Lizbon'a gitti. Sporting kulübü kendisini transfer ücretini açıklamadığı bir anlaşmayla renklerine kattı.[6]

Sporting Lizbon FC

Ronaldo, Sporting'in genç oyuncularının eğitim gördüğü Alcochete futbol okuluna katıldı. 1 sezon içinde Sporting U, U, U, B-takımı ve A takımında oynayan ilk ve tek oyuncu oldu.[7] İlk çıktığı maçta Moreirense takımına 2 gol attı. Ayrıca Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda oynuyordu.[8]

Ronaldo 15 yaşındayken kendisine futbolu bıraktırmaya zorlayabilecek bir kalp çarpıntısı tanısı konuldu. Sporting kulübü çalışanları bu durumdan haberdar edildi ve annesi, Ronaldo'nun hastanede yatması için onayını verdi. Hastanedeyken, kalbindeki probleme neden olan bölge, bir lazer operasyonuyla yakıldı. Ameliyat sabahleyin başladı ve Ronaldo öğleden sonra taburcu edildi. Sadece birkaç gün sonra antrenmanlara devam etti.[9]

16 yaşındayken o zamanki Liverpool teknik direktörü Gérard Houllier tarafından fark edildi, ama Liverpool, Ronaldo'nun henüz çok genç olduğunu ve yeteneklerini geliştirmesi gerektiğine karar verdi ve reddetti.[10] yılının yazında Lizbon'da José Alvalade Stadyumu'nun açılış maçında, Sporting CP'un Manchester United'ı mağlup ettiği maçta Manchester United teknik direktörü Alex Ferguson'un dikkatini çekti. Ronaldo'nun performansı Manchester United'li futbolcuları da etkiledi ve Alex Ferguson'a Ronaldo'yu transfer etmesi için istekte bulundular.[11]

Manchester United

Tam üç kez Ballon d'Or ödülünü kazanan Johan Cruyff 2 Nisan 'de yaptığı bir röportajında: "Ronaldo, Manchester United tarihindeki iki harika futbolcu George Best ve Denis Law'dan daha iyi bir futbolcudur." demiştir.[12]

Ronaldo, Manchester United'ın ilk Portekizli oyuncusu oldu. FA Premier League sezonu sonrasında 12,24 milyon sterlin karşılığında transfer edildi.[13] Daha önce George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham gibi futbolcuların giydiği 7 numaralı formadaki beklentilerin yaratabileceği baskıları istemediği için 28 numaralı formayı tercih etti (Sporting'te giydiği forma numarası 28'di.):

Manchester United'a geldiğimde teknik direktör hangi numaralı formayı giymek istediğimi sordu. 28 numara dedim. Ama Ferguson 'Hayır, 7 numarayı giyeceksin,' ve bu ünlü forma ekstra bir motivasyon kaynağı. Böyle bir şerefe erişmeye mecbur bırakıldım.

dedi.[14]

Ronaldo takımıyla ilk maçına Bolton Wanderers'ı yendikleri maçta dakikada dahil oldu. Manchester United'taki ilk golünü 1 Kasım 'te Portsmouth'u yendikleri maçta frikikten attı. United'ın Premier Ligdeki golünü 29 Ekim 'te Middlesbrough'a yenildikleri maçta attı. Tüm müsabakalarda 10 gol kaydetti ve taraftarların oylamasıyla Ronaldo, ilk ödülü olan "FIFPro Special Young Player of the Year" ödülünü kazandı.

C. Ronaldo serbest vuruş kullanırken

Ronaldo, yılının kasım ve aralık ayında art arda Barclays Ayın Futbolcusu şerefine erişti. Dennis Bergkamp ve Robbie Fowler'dan sonra Premier Lig tarihinde bu şerefe ulaşan 3. futbolcu oldu.[15][16] Kariyerindeki golünü Manchester City'ye attı. Yıl sonunda "FIFPro Special Young Player of the Year" ödülünü tekrar kazandı.

Mart 'de ortaya çıkan, Real Madrid'in Ronaldo için bugüne kadar görülmemiş 80 milyon euro'luk transfer teklifi dedikodularına rağmen,[17] 13 Nisan'da kendisini Manchester United tarihinde en fazla ödenen futbolcu yapan haftalık sterlinlik (toplam 31 milyon £) 5 senelik anlaşma yaptı.[18][19]

C. Ronaldo (solda) ve Carlos TevezŞampiyonlar Ligi karşılamasına çıkarken

Aralık 'da Middlesbrough'ya karşı oynanan maçta teknik direktör Gareth Southgate tarafından kendisini yere attığı iddiasıyla eleştirildi.[20] 4 Şubat 'de, Tottenham Hotspur maçında kazandığı penaltıda Tottenham kanat oyuncusu Steed Malbranque tarafından küçük bir temasa olmasına rağmen kendisini yere attığı iddiasıyla tekrar suçlandı.[21] Tüm tartışmalara rağmen Ronaldo çok sayıda kişisel ödül kazandı. İngiltere'de Yılın Futbolcusu Ödülü ve İngiltere'de Yılın Genç Futbolcusu Ödülü ödüllerini kazandı. Andy Gray ile birlikte bu şerefe erişen tek futbolcu oldu.[22] Nisan ayında İngiltere'de Taraftarların Oyuncusu ödülünü de kazanarak üçlemiş oldu. Ayrıca Ronaldo sezonunda Premier Lig Yılın Takımında yer alan 7 Manchester United futbolcusundan biriydi.

Ronaldo için sezonu Portsmouth'lu oyuncu Richard Hughes'e kafa attığı maçta kırmızı kart görmesiyle başladı. 3 maç ceza aldı.[23] Ronaldo bu tecrübeden sonra "çok şey" öğrendiğini ve gelecekte oyuncuların kendisini kışkırtmasına izin vermeyeceğini söyledi.[24] Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Sporting CP'a karşı deplasmanda attığı golle galibiyeti getirdi ve ayrıca evinde oynadığı maçta da uzatmalarda attığı golle Manchester United'ın grupta lider olmasını sağladı.[25]

Ballon d'Or'ı Kaká'nın ardından ikinci,[26]FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünde Kaká ve Lionel Messi'nin ardından 3. oldu.[27]

Ronaldo Manchester United forması altında ilk hattrickini 12 Ocak 'de Old Trafford'da Newcastle United'ı yendikleri maçta yaptı. Böylece Manchester United Premier Lig'de liderliğe yükseldi.[28] Reading'i yendikleri maçta golünü kaydetti, ki önceki sezon attığı gol sayısı da 23'tü.[29] 20 Şubat'ta Lyon ile yaptıkları Şampiyonlar Ligi eleme maçında belirlenemeyen bir Lyon taraftarı sürekli olarak Ronaldo'ya ve takım arkadaşı Nani'ye yeşil lazer tuttu.[30] 1 ay sonra Lyon bu olaydan dolayı isviçre frankı (£2,) para cezasına çarptırıldı.[31]

19 Mart 'de, Bolton'u yendikleri maçta takımının iki golünü de attı ve ilk defa Manchester United'ın kaptanlığını yaptı.[32] Attığı ikinci gol, Ronaldo'nun o sezon attığı goldü. Böylece sezonunda attığı 32 golle George Best'e ait olan 40 senelik rekoru kırmış oldu.[33] 29 Mart'ta Aston Villa'ya attığı golle beraber, İngiltere'de ve Avrupa kupalarında oynadığı toplam 37 maçta 35 gole ulaştı. Ronaldo'nun bu süper gol serisi, Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü ilk defa bir kanat oyuncusunun kazanmasını sağladı. Real Mallorca'lı Daniel Güiza'nın 8 puan önünde bu ödülü kazandı.[34]

Ronaldo, 21 Mayıs'ta UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde ayrıca ligdeki rakibi Chelsea'ye karşı maçın dakikasında açılış golünü attı. Penaltı atışlarında kaçırdığı gol, Chelsea'ye Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanma fırsatı verdi ama John Terry'nin de penaltı kaçırmasıyla, Manchester United penaltıları kazandı. Ronaldo UEFA Fans' Maçın Adamı seçildi,[35] ve o sezon attığı toplam 42 golle, Denis Law'ın sezonunda eriştiği rekorunun sadece 4 gol gerisinde tamamladı.

5 Haziran 'de Sky Sports, Ronaldo'nun Real Madrid tarafından kendisine daha önce yapılan sözde transfer teklifindeki miktar ile aynı miktarda para verilmesi durumunda bu takıma gidebileceğini söylediğini bildirdi.[36] Manchester United 9 Haziran'da Real Madrid'i FIFA'ya şikâyet etti ama FIFA herhangi bir şey yapmaya gerek duymadı.[37][38] Transfer spekülasyonları 6 Ağustos'a kadar sürdü ta ki Ronaldo'nun en az bir sene daha Manchester'da kalacağını söylemesine kadar spekülasyonlar devam etti.[39]

Ronaldo 7 Temmuz'da Amsterdam'da ayak bileğinden ameliyat oldu.[40] 17 Eylül'de Manchester United'ın UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Villarreal ile berabere kaldığı maçta Park Ji-Sung'ın yerine dakikada oyuna dahil oldu.[41] Sezondaki ilk golünü 24 Eylül'de Lig Kupası seafoodplus.info maçında Middlesbrough'yu yendikleri maçta attı.

15 Eylül 'de Stoke City'yi yendikleri maçta Ronaldo Manchester United forması altında oynadığı tüm müsabakalardaki ve golünü attı. Attığı 2 gol de serbest vuruştandı.[42] Ronaldo böylece Premier Lig'deki mücadele eden tüm takımlara gol atmış oldu.[43] 2 Aralık 'de Ronaldo, George Best'in 'de kazandığı Ballon d'Or'dan sonra bu ödülü kazanan ilk Manchester United'lı futbolcu oldu. İkinci Lionel Messi'nin puan önünde puan topladı.[44] Manchester United 19 Aralık'ta, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda şampiyon oldu ve Ronaldo turnuvada attığı iki golle "Silver Ball" ödülünü kazandı.[45] 12 Ocak 'da FIFA Dünya'da Yılın Oyuncusu Ödülü'nü kazanan ilk Premier Lig futbolcusu oldu. Ayrıca, Luis Figo'dan sonra bu ödülü kazanan ilk Portekizli futbolcu oldu.[46]

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Internazionale'yu yenip çeyrek finale çıktıkları maçta 1 gol attı.[47] 5 Nisan 'da Aston Villa'yı yendikleri maçta takımının ilk 2 golünü attı.[48] Ronaldo Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında Porto'ya 36 metre mesafeden harika bir gol attı ve bu sayede Manchester United yarı finale yükseldi. Bu golü Alex Ferguson çok övdü ve maçtan sonra bu golün Ronaldo'nun attığı en güzel gol olduğunu söyledi.[49][50] 5 Mayis 'da Emirates Stadyumu'nda Arsenal ile oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Manchester United, Arsenal'in evinde 27 maçlık yenilmezlik serisine 'lik skorla son verdi ve finale çıktı. Ronaldo bu maçta 2 gol ve 1 asistle oynadı. Bu maçtaki ilk golünü 35 metre mesafeden serbest vuruştan attı.[51] sezonunda Ronaldo tüm müsabakalarda toplam 53 kez forma giydi ve 26 gol kaydetti.[52]

11 Haziran 'da Manchester United, Real Madrid tarafından yapılan 80 milyon sterlinlik (94 milyon euro) teklifi Ronaldo'nun takımdan ayrılmak istediğini tekrar belirtmesi üzerine kabul etti.[53] Kulübün sahipleri olan Glazer ailesi bu transferi onayladı.[54] Transferın tamamlanmasından sonra Ronaldo, kendisini futbolcu olarak yetiştirdiği için Alex Ferguson'a minnettar olduğunu belirtti ve "Kariyerimdeki en önemli ve en etkili faktörlerden biri" dedi.[55]

sezonunda toplam 42 gol atarak George Best'in bir sezonda en çok gol atan kanat oyuncusu rekorunu kırmıştır.[56] Ligde 31 gol atarak gol kralı olmuştur. Aynı sezon Premier League şampiyonluğunu yeniden yaşamıştır. FIFPro Dünya'da Yılın Oyuncusu Ödülü ve FIFA Dünya'da Yılın Oyuncusu Ödülü'ne layık görülmüştür.[57] yılında yaptığı gibi sezonunda da İngiltere'de hem yılın futbolcusu hem de yılın genç futbolcusu seçilmiştir. 'de Andy Gray'den sonra bu ödüllerin ikisini de aynı sene içinde almayı başarmış olan ilk sporcudur. Manchester United'ın 40 yıl sonra Ballon d'Or ödülünü kazanan ilk futbolcusu olmuştur.[58]

Real Madrid

Cristiano Ronaldo yılında rekor bir ücret ile Real Madrid takımına transfer oldu. 94 milyon € bonservis bedeli transfer olan Ronaldo Zinedine Zidane'ın 75 milyon € olan transfer rekorunu da egale etmiştir. 26 Haziran tarihinde Real Madrid, Ronaldo'nun 1 Temmuz'dan itibaren takımda olacağını ve sözleşmesinin 6 yıllık olduğunu açıkladı. Real Madrid'in sitesinden yapılan açıklamada ayrıca; 6 Temmuz Pazartesi günü Cristiano Ronaldo'nun Santiago Bernabéu Stadyumu'nda taraftarın karşısına çıkarılacağı ve Portekizli oyuncunun yıllık 13 milyon Euro alacağı belirtildi.[59][60][61][62]Santiago Bernabéu'da yapılan törenle, Ronaldo basın ve taraftarlara tanıtıldı ve yaptığı açıklamada en büyük hayalinin gerçekleştiğini ve bunun inanılmaz olduğunu söyledi. Törende kulüp tarihinde bir ilk yaşandı ve 80,'den fazla taraftar stada akın etti. Böylece yılında Diego Maradona'nın Napoli'deki transfer töreni için stada gelen 75, rekor taraftar sayısı da kırılmış olmuş oldu.[63][64][65] 9 numaralı forması, efsane Real Madrid'li eski futbolcu Alfredo di Stéfano tarafından verildi.[66] Ronaldo, Real Madrid formasıyla ilk maçına 21 Temmuz'da Shamrock Rovers takımına karşı çıktı.[67] İlk golünü Liga de Quito takımına bir hazırlık karşılaşmasında penaltıdan attı.[68]La Liga'da oynadığı ilk maç RC Deportivo de La Coruña'ya karşıydı. Real Madrid'in üstünlüğüyle biten bu karşılaşmada Ronaldo takımının 2. golünü penaltıdan kaydetti.[69] 15 Eylül 'da Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yaptı. FC Zürich'i deplasmanda yendikleri maçta serbest vuruşlardan 2 gol attı.[70] 20 Eylül'de Santiago Bernabéu'da La Liga'nın yeni takımı Xerez CD'ye de 2 gol attı.[71]

Sonraki hafta Villareal deplasmanında attığı golle yıldızlaşan Ronaldo, La Liga'da oynadığı 4 maçta toplam 5 gole ulaştı ve Real Madrid kulübü tarihinde çıktığı ilk 4 lig maçında da gol atmayı başaran ilk futbolcu olarak tarihe geçti.[72][73]

Ronaldo, Real Madrid'de gösterdiği yüksek performansını 30 Eylül tarihinde Şampiyonlar Ligi Grup aşamasında Bernabeu'da Marsilya'yı mağlup ettikleri maçta 2 gol atarak devam ettirdi.[74][75]

10 Ekim 'da Macaristan ile yaptıkları millî maçta ayak bileğinden sakatlandı.[76] 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.[77][78] Ronaldo, 3 Kasım 'daki Şampiyonlar Ligi'ndeki Milan maçında oynamayı hedeflediğini söyledi.[79][80][81] Fakat sakatlığı iyileşmedi.[82] Milan maçında oynayamayan Ronaldo, 29 Kasım'daki Barcelona maçına kadar hazır olmak istediğini söyledi.[83][84]

Ronaldo, sezonunda bir maçta.

sezonunun başında Raúl, Schalke 04'e gittiğinde Ronaldo 7 numaralı formayı aldı ve müthiş bir sezon geçirdi. Bu sezonda 54 resmi maça çıkan C. Ronaldo 53 gol atmayı başardı ve Real Madrid tarihindeki bir sezonda en fazla gol atma rekorunu kırdı. Önceki rekor 49 golle efsanevi futbolcu Ferenc Puskás'a aitti.[85][86] Ligde ise 34 maçta 40 gol atarak, 82 yıllık lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan futbolcusu olmayı başardı. Bu şekilde daha önce 38 golle Real Madrid'li Hugo Sánchez () ve Athletic Bilbao'lu Telmo Zarra’ya () ait olan La Liga’da bir sezonda en fazla gol atma rekorunu da kırmış oldu.[87]

Attığı 40 gol ile La Liga gol kralı oldu ve sezonunda bir kanat oyuncusu olarak ilk defa kazandığı Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü tekrar kazanmayı başardı.

sezonunun başında La Liga’da Real Madrid'in Real Zaragoza deplasmanda mağlup ettiği maçta, Ronaldo sezona hat trick yaparak başladı. Mesut Özil’in ilk 11’de sahaya çıktığı maçta millî futbolcular Nuri Şahin ve Hamit Altıntop sakatlıkları nedeniyle ilk maçta kadroda yer almadı.[88]

Attığı 46 gol ile La Liga gol kralığında ikinci oldu ve La Liga'da 38 maçta 46 gol 13 asist yapan C. Ronaldo toplamda ise 55 maçta 60 gol atmış bu maçlarda 17 asist yapmayı başarmıştır.

sezonunda La Liga'da iki hafta boş geçen Ronaldo, 3. haftada Granada'ya 2 gol atmayı başarmıştır. Bu sezonda Real Madrid formasıyla çıktığı 55 maçta 55 gol ve 14 asistlik performans sergilemiştir. 13 sarı kart ve 1 kırmızı kart görmüştür.

sezonunda yılında attığı 69 gol ile FIFA Ballon d'Or ödülünü kazandı. yılında 59 maçta attığı 69 golün 18'ini sol ayak, 37'sini sağ ayakla, 14'ü de kafayla kaydetti. 59 maçta 8 kez hat-trick yaptı ve 69 golün 6 tanesini free kick'den attı ayrıca bu maçlarda 17 de asist yaptı. 59 Maçta 69 gol atarak maç başına 1,17 gol istatistiği yakaladı.[89]

1 Kasım tarihinde kariyerindeki maçına çıktı. birinci lig maçı, 55 Kupa, 12 Lig Kupası, 7 Süper Kupa, Avrupa Kupası, 2 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 1 UEFA Süper Kupa ve millî takım maçı olmak üzere toplamda maçına çıkan seafoodplus.infoo bu maçlarda gol atıp 'de asist yapmıştır.[90]

sezonunda seafoodplus.infoo La Liga'da 36 maça çıkmış, 35 gol atıp 11 de asist yapmıştır. UEFA Şampiyonlar Liginde de 12 kez boy gösteren seafoodplus.infoo bu karşılaşmalarda 16 gol atıp 4 de asist yapmıştır ve üst üste 4. kez UEFA Şampiyonlar Ligi gol kralı olmuştur. Toplam 48 maçta 51 gol 15 asistle oynayarak başarılı bir sezon geçirmiştir.

sezonunda La Liga'da 29 maçta 25 gol atıp 6 asist yaparak Real Madrid'in La Liga şampiyon olmasına katkı yağmıştır. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 13 maçta 12 gol ve 6 asistle katkı yapıp takımın üst üstte 2. kez UEFA Şampiyonlar Ligi kazanmasında pay sahibi olmuştur. Aynı zamanda üst üstte 5. kez UEFA Şampiyonlar Ligi gol kralı olmuştur.

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda 2 maçta 4 gol atarak hem gol kralı olmuş hem de takımın FIFA Kulüpler Dünya Kupasını kazanmasına büyük katkı yapmıştır. 2 maçta Copa del Rey de oynayan seafoodplus.infoo bu maçta 1 gol atmış ve böylece sezonunda tüm kulvarlarda toplam 46 maçta görev almış 42 gol atmış, 12 de asist yapmıştır.

C. Ronaldo'nun Real Madrid son sezonu olan sezonunda tüm kulvarlarda 44 maçta forma giymiş, 44 gol atıp 8 asist yapmıştır. UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. kez üst üste alan Real Madrid'de 13 maçta forma giymiş 15 gol atıp 3 asist yapmıştır. Takımın FIFA Kulüpler Dünya Kupasını 2. kez üst üste kazanmasında 2 maçta attığı 2 gol ile katkı sağlamıştır.

Juventus

Ronaldo, sezonunda Juventus formasıyla.

10 Temmuz tarihinde resmi olarak Real Madrid'ten Juventus'a milyon € bonservis bedeliyle transfer olmuştur.[91]

seafoodplus.infoo bu sezon çıktığı 33 Serie A maçında, 31 gol 6 asist yaptı ve Ciro İmmobile'nin arkasında gol krallığında seafoodplus.info Ayrıca çıktığı 8 UEFA Şampiyonlar Ligi maçında, 4 gol 1 asistlik performans gösterdi. Italy Cup'ta toplam 4 maça çıktı ve 2 gol kaydetti. Supercopa İtaliona'da ise 1 maça çıktı fakat gol kaydedemedi. Total olarak, sezonu 46 maçta 37 gol 7 asist (44 g/a) ile kapattı.[92]

seafoodplus.infoo bu sezon çıktığı 33 Serie A maçında, 29 kez fileleri sarsarak gol kralı oldu.[93] Bunun yanında, 2 kez asist yaptı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 6 maçta 4 gol 2 asist ile oynadı ve bu gollerin ikisini penaltıdan kaydetti. Italy Cup ve Supercoppa Italiana dahil olmak üzere totalde 5 maça çıktı ve bu maçlarda toplam 3 gol kaydetti. seafoodplus.infoo bu sezon totalde, 44 maça çıktı ve 36 gol 4 asistlik (40 g/a) bir performans gösterdi. Euro 'de toplam 4 maça çıktı. Macaristan, Almanya ve Fransa olmak üzere 3 maçta toplam 5 gol attı ve 1 asist yaptı. Bu istatistiklerle, Euro gol krallığında Patrik Schick ile gol krallığını paylaştı. Ayrıca 8 Aralık 'de, Barcelona ile olan Şampiyonlar Ligi maçında; ezeli rakibi olarak gösterilen Lionel Messi ile kariyerindeki son maçına çıktı[94] ve bu maçta 2 gol atarak 'deki son Şampiyonlar Ligi maçından süslü bir istatistik ile ayrılmış oldu. Dünya Kupası Elemeleri'nde ise toplam 8 maça çıktı ve 6 gol kaydetti.[95]

Ayrılışı

27 Ağustos 'de Juventus teknik direktörü Allegri, Ronaldo'nun kendisine "artık bu takım için oynamak istemediğini ve derhâl kulüpten ayrılmak istediğini" söylediğini belirtti.[96]

Manchester United (2. dönem)

27 Ağustos 'de Manchester United'a transfer oldu[97] ve 2+1[98] yıllık sözleşme imzaladı.[99]

Juventus, Manchester United'ın Ronaldo için 5 yılda 15 milyon avro bonservis ödeyeceğini, 8 milyon avro da bonuslar bulunduğunu açıkladı.[]

2. Manchester United dönemindeki ilk maçına 11 Eylül 'de Newcastle United karşısında çıktı. Maçı kazanan Manchester United'ın ilk 2 golünü Ronaldo kaydetti. 29 Eylül'de, United'ın Şampiyonlar Ligi'nde evinde Villarreal'e karşı kazandığı maçta son dakikada takımının galibiyet golünü attı ve Iker Casillas'ı geçerek UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en çok forma giyen futbolcusu oldu. 2 Aralık'ta Ronaldo, ligde Arsenal'e karşı evinde kazandıkları maçta iki gol kaydederek profesyonel kariyerinde gol barajını aştı.

12 Mart 'de Ronaldo, ligde kazandıkları Tottenham Hotspur maçında hat-trick yaptı ve toplam gol sayısını 'ye çıkardı. FIFA'ya göre golle Josef Bican'a ait olan profesyonel futbolda en çok gol atan futbolcu unvanını kazandı. 16 Nisan'da Ronaldo, kulüp bazında hat-trick'ini ligde kazandıkları Norwich City maçında kaydetti. 23 Nisan'da Ronaldo, Arsenal'e kaybettikleri maçta Premier League golünü kaydetti.

Ronaldo, Nisan ayında Premier League'de ayın oyuncusu seçildi.[] Ayrıca Premier League içerisinde yılın takımına aday oldu.[] Tüm bunlara rağmen Manchester United'ın ligi 6. sırada bitirmesi ile UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etmesiyle Ronaldo 'dan beri ilk kez kupa kazanamadı.[]

Manchester United'dan ayrılmak istediğini dile getiren Ronaldo, transfer dönemi boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi içerisinde mücadele edecek bir takıma transfer olamadı ve yılından sonra ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde oynamak zorunda kaldı.[]UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk golünü ise Sheriff'e karşı oynadıkları ve kazandıkları bir maçta 37 yaşındayken kaydetti.

9 Ekim tarihinde oynanan Everton - Manchester United maçında ise dakikada attığı gol ile kulüp kariyerindeki golüne imza attı.[][]

22 Kasım tarihinde Manchester United ile anlaşarak sözleşmesini feshettiğini açıkladı.[]

Al Nassr

30 Aralık tarihinde Suudi Arabistan Pro Ligi ekiplerinden En-Nasr, Ronaldo ile resmî olarak sözleşme imzaladığını açıkladı.[]

İlk maçına El-Hilâl ve En-Nasr karmasının Paris Saint-Germain ile oynadığı maçta çıktı. 19 Ocak günü oynanan maçta takımı Paris Saint-Germain'e yenildi. Maçta 60 dakika forma şansı bulan Ronaldo 2 gol atarak maçın oyuncusu seçildi. Maçta Sergio Ramos, Lionel Messi, Kylian Mbappé ve Neymar forma giymiştir. Messi ve Ronaldo, 8 Aralık günü Juventus ile Barcelona arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçından sonra ilk kez birbirine rakip olmuştur.

En-Nasr ile ilk resmî maçına 22 Ocak'ta kaptan olarak El-İttifak'ı yendikleri maçta çıktı. İlk golünü ise 3 Şubat'ta El-Fetih ile berabere kaldıkları maçta son dakikalarda penaltıdan kaydetti. Ronaldo, 9 Şubat'ta El-Vehda'yı yendikleri maçta takımının tüm gollerini attı. Bu maçta attığı ilk gol onun lig golü oldu. 25 Şubat'ta kulüp için ikinci hat-trickini Damac'a karşı kazandıkları maçta kaydetti.

Millî takım kariyeri

yılından beri Portekiz millî takımının kaptanı olan Ronaldo, ilk A millî maçına Ağustos 'te Kazakistan'a karşı çıktı, maç 'lık Portekiz galibiyetiyle bitti.[] Avrupa Futbol Şampiyonası için kadroya çağrıldı.[] Yunanistan'a yenildikleri maçta[] ve Hollanda'yı yarı finalde yendikleri maçta birer gol attı.[] Turnuvada 2 gol atmasına rağmen turnuva ilk onbirine seçildi.[] Aynı yıl ayrıca Yaz Olimpiyatları Futbol Turnuvası'nda da sahne alan yıldız futbolcu başarısıyla herkesin beğenisini kazandı.[][]

FIFA Dünya Kupası

Ronaldo, Avrupa kıtasındaki Dünya Kupası grup elemelerinde 7 golle en çok gol atan 2. futbolcuydu.[]Dünya Kupası'ndaki ilk ve tek golünü penaltıdan İran'a attı.[]

1 Temmuz 'da çeyrek finalde İngiltere ile karşılaştıkları maçta, Ronaldo'nun Manchester United'tan takım arkadaşı Wayne Rooney, Portekizli defans oyuncusu Ricardo Carvalho'nun üzerine bastığı için oyundan atıldı. Rooney'nin oyundan atılışından sonra yedek kulübesine göz kırpmasından ötürü İngiliz medyasında Ronaldo'nun kızgın tavırları nedeniye hakem Horacio Elizondo'nun kararını etkilediği spekülasyonları yer aldı. Ronaldo maçtan sonra Rooney'nin arkadaşı olduğunu ve onun oyundan atılmasını istemediğini söyledi.[] 4 Temmuz'da, hakem Elizondo Rooney'nin oyun kurallarını çiğnediği için atıldığını ve Ronaldo ile Rooney arasında geçen arbedeyle bir alakasının olmadığını söyledi ve konuya açıklık getirdi.[]

İngiliz medyasının öfkeli tepkisi Ronaldo'yu Manchester United'tan ayırmanın eşiğine getirdi[] ve Ronaldo İspanyol günlük spor gazetesi Marca'ya verdiği röportajda açıkça Real Madrid'e gitmek istediğini söyledi.[] Bu spekülasyona karşılık Alex Ferguson, Portekizli asistanı Carlos Queiroz'u Ronaldo'nun fikrini değiştirmesini sağlamak için yanına yolladı.[] Ronaldo takımında kaldı ve Nisan 'de sözleşmesini 5 sene uzattı.[]

Ronaldo, Portekiz'in Fransa'ya mağlup olduğu yarı final karşılaşmasında ıslıklandı[] ve turnuvanın En İyi Genç Oyuncu ödülünü İngiliz taraftarlardan gelen olumsuz e-posta kampanyası nedeniyle kazanamadı.[] Bu oyların sadece adaylık sürecini etkilemesine rağmen, FIFA'nın Teknik Çalışma Ekibi Ronaldo'nun davranışlarını kararda bir etken olarak gösterdi ve ödülü Almanya'dan Lukas Podolski'ye verdi.[]

Takım kaptanlığı

6 Şubat 'de yani yaş gününden 1 gün sonra Brezilya ile karşılaştıkları hazırlık maçında ilk defa millî takım kaptanlığı yaptı. Bu değişiklik 2 gün önce vefat eden Portekiz Futbol Federasyonu başkanı Carlos Silva'nın şerefineydi. O zamanki Portekiz teknik direktörü Luiz Felipe Scolari'nin açıklaması şöyleydi: "Carlos Silva, Ronaldo'yu kaptan yapmamı rica etti. Kaptan olması için çok genç, ama Silva rica etti ve o artık aramızda değil."[]

Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'nde 8 gol attı,[] ama Portekiz çeyrek finalde Almanya'ya elendiği için turnuvayı 1 golle tamamlayabildi.[][] Portekiz millî takımının başına Carlos Queiroz'un gelişiyle birlikte[] Ronaldo takım kaptanı oldu.[]

10 Ekim 'da FIFA Dünya Kupası elemeleri'nde Macaristan'ı yendikleri maçta Ronaldo ilk golün asistini yaptı.

Dünya Kupası'nda H grubunda Portekiz'in kazandığı maçta Gana'ya karşı attığı penaltı golüyle 5 farklı Dünya Kupası'nda (, , , ve ) gol atan ilk futbolcu olmuştur. Yine aynı maçta; maçın oyuncusu seçilerek Dünya Kupası tarihinde 7 kez ile en çok maçın oyuncusu seçilen kişi olmuştur. Bu maçta attığı golle ayrıca üst üstte 10 millî takım turnuvasında (5 Dünya Kupası ve 5 Avrupa Futbol Şampiyonası) gol atan tarihteki ilk futbolcu olmuştur.

Kişisel yaşamı

Eylül 'te Ronaldo'nun babası José Dinis Aveiro, alkolizme bağlı nedenlerden dolayı 52 yaşında öldüğünde Ronaldo henüz 20 yaşındaydı.

Ronaldo 'de Moments adını verdiği otobiyografisini yazdı. 15 Aralık 'de yayınlandı.[] Bunun yanı sıra aynı sene içerisinde Manchester United kulübündeki yükselişinden, ayrıca arkadaşlarından ve ailesinden bahsedildiği The Boy Who Had A Dream adındaki DVD'si[] ve 27 Ekim 'de hayatını ve kariyerini anlatan, ayrıca Manchester United'da 7 numaralı formayı giyen ünlü futbolcularla kendisinin karşılaştırıldığı The Story adlı DVD'si piyasaya sürüldü.[]

Pepe Jeans, Fuji Xerox, Extra Joss, Coca Cola, Suzuki, Castrol ve Türk Telekom gibi çeşitli markaların reklamlarında oynamıştır.[]Fifa Street 2 ve Pro Evolution Soccer , Pro Evolution Soccer gibi bilgisayar oyunlarında kapak oyuncusu olmuştur. Nike şirketiyle sponsorluğa sahiptir.[]Nike şirketinin yarattığı Joga Bonito takımının oyuncuları arasında bulunmaktadır.

Ronaldo, kız kardeşiyle beraber "CR7" adı altında bir butik mağazası açtı (adının ilk iki harfini ve forma numarasını içeriyor)[] Şu anda 2 tane CR7 mağazası vardır. Bunlardan biri Lizbon, diğeri ise Madeira şehrindedir.

Forbes'e göre Cristiano Ronaldo yılında dünyanın en çok kazanan 5. futbolcusudur. 21 milyon $ net gelirinin 12 milyon dolarını Manchester United'dan, 9 milyon dolarını ise Nike ve Coca Cola gibi markalarla yaptığı sponsorluklarla elde etmiştir.[]

8 Ocak 'da Ronaldo, Manchester Havalimanı yakınlarındaki bir tünelde Ferrari GT marka otomobiliyle bariyerlere çarparak kaza yaptı. Kazadan şans eseri yara almadan kurtuldu. Birkaç saat sonra antrenmanlara katıldı.[][]

Ronaldo, 'de meme kanseri olan annesinin tedavi edildiği hastaneye yılının mart ayında sterlin bağış yaptı. Annesinin hayatını kurtaran doktorlara ve hemşirelere çok minnettar olduğunu söyledi.[]

Ekim 'da Giorgio Armani, Ronaldo'nun Emporio Armani erkek iç çamaşırı ve jeans modelliğini David Beckham'dan alacağını duyurdu. Sonrasında Ronaldo, yılının ilkbaharından itibaren reklamlarda oynamıştır.[]

yılında Ronaldo'nun Rus model Irina Shayk'la olan beş yıllık ilişkisi sona ermiştir.

Ronaldo'nun hayatı boyunca toplam 6 çocuğu olmuştur. İlk çocuğu 'da ABD'de adını açıklamadığı bir anne tarafından dünyaya gelmiştir ve Ronaldo çocuğun tam velayetine sahip olduğunu belirtmiştir. Doğan çocuğa kendi adını vermiştir. 8 Haziran 'de ABD'de bir taşıyıcı anneden ikiz çocukları olmuştur. Şu anda Arjantin doğumlu İspanyol model Georgina Rodriguez ile birliktedir. Ronaldo'nun Rodriguez'den olan ilk çocuğu 12 Kasım 'de doğmuştur. İkili, yılında nişanlanmışlardır.[] Ronaldo, 28 Ekim tarihinde Instagram'dan yaptığı paylaşımda Georgina Rodriguez'in ikiz bebeklere hamile olduğunu açıkladı. 'de ikizlerden erkek olanı doğum sırasında öldü ancak kız olanı dünyaya gelmiştir. Çift, şu anda 5 çocukları ile birlikte Torino'da yaşamaktadır. Ronaldo FIFA Dünya Kupası'nda attığı gollerden birini doğumda ölen oğluna armağan etmiştir.

13 Ekim 'de Ronaldo'nun COVID testi pozitif çıktı. Herhangi bir belirti göstermeyen oyuncu, 14 Ekim 'de UEFA Uluslar Ligi'nde A Ligi 3. Grup'ta İsveç ile oynanacak maçın kadrosundan çıkartıldı.[] Ambulans uçakla Torino'ya dönen Ronaldo hakkında COVID protokollerini ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.[] İkinci ve üçüncü testi de pozitif çıkan Ronaldo, sosyal medyada yaptığı paylaşımda "PCR testi saçmalık." yorumunda bulundu.[] Testleri pozitif çıktığı için Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile Allianz Stadyumu'nda oynanan maçta forma giyemedi. 30 Ekim'de yapılan testi negatif çıktı.[]

Kariyer istatistikleri

Kulüp takım istatistikleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir