niğdeye yakın gezilecek yerler / Niğde’de Gezilecek Yerler Niğde'de Nereye Gidilir? - Blog

Niğdeye Yakın Gezilecek Yerler

niğdeye yakın gezilecek yerler

Niğde Gezilecek Yerler / Niğde Gezi Rehberi

KayseriAksarayKonya ve Nevşehir şehirleri ile komşu olan Niğde, İç Anadolu Bölgesi’nin güzide şehirlerinden biri. Araç kiralama yapılarak konforla gezilecek Niğde şehri; tarihsel ve kültürel yapısı, inanç yerleri ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkmakta. Biz Niğde için ne desek az kalır. 🙂 O yüzden en iyisi Niğde gezi planı hazırlayarak yola çıkıp, bu şehri yakından görmek. Niğde gezi rehberi kapsamında Niğde gezilecek yerler yazısı sizler için Yolcu ekibi tarafından hazırlandı.

İçindekiler

Niğde gezilecek yerler listesi

Gümüşler Manastırı tarihi konusunda bilgi alabileceğimiz bir dönem kaynağı maalesef bulunmamakta.  Esrarengiz bir yapı olan kaya içine oyulan Gümüşler Manastırı hakkında kısa bilgi olarak 8. ve yüzyıllar arasında yapıldığının düşünüldüğünü söyleyebiliriz. Gümüşler Manastırı’nın en ünlü yapılardan biri de kilise. Kilise planı kapalı Yunan haçı şeklinde.

Gümüşler Manastırı giriş ücreti : Gümüşler Manastırı giriş ücreti 7 TL. Gümüşler Manastırına müzekart ile ücretsiz girebilirsiniz.

Gümüşler Manastırı nerede: Niğde&#;nin Gümüşler Kasabasında bulunmakta. Konya üzerinden Niğde turu için şehri ziyaret etmek isteyenler,Konya araç kiralama fiyatlarını inceleyebilirler.

Niğde gezilecek yerler arasında olan Çinili, Bolkar Dağları&#;nda bulunan bir buzul göl. Çinili gölün derinliği metre. Oldukça derin olduğu için halk arasında Dipsiz göl olarak da anılıyor. Çinili gölün özellikleri arasında siyaha dönen lacivert bir renge sahip olması da var. Ayrıca göl suyu içmeye de uygun. Bu güzel ve eşsiz manzara karşısında bütün yorgunluğunuzu üstünüzden atacağınıza eminiz 🙂 Çinili göl kamp içinde oldukça uygun olduğundan yaz aylarında burada kamp yapabilirsiniz.

Çinili Göl nerede: Çinili Göl Ulukışla ilçesi&#;nde yer almakta. Kayseri üzerinden Niğde turistik yerleri keşfetmek için yola çıkmak isteyenler, Kayseri araç kiralama olanaklarına bakabilirler.

Her şehrin kalesi, o şehirde var olan daha önceki medeniyetlerden ve kültürlerden izler taşır. Niğde kalesi kaç yılında yapıldı diye merak ettiyseniz, M.Ö. 8 yüzyılda yapıldığı düşünülmekte. Niğde kalesi&#;nin en belirgin özelliği ise burçlarından bir tanesinin üzerine yapılmış olan ve günümüzde Niğde&#;nin sembolü olan Saat Kulesi. Saat kulesi hakkında bir bilgi yok. Fakat yüzyılda yapıldığı düşünülüyor.

Niğde müzesi hakkında bilgiler vermek gerekirse, binlerce yıllık kültür birikiminden günümüze ulaşan eserleri sergilemekte. yılında açılan müze, 6 salona sahip. Niğde müzesi&#;ndeki eserler oldukça değerli. Müze; sikkeler, mumyalar, etnografik eserler, Hitit-Frig dönemine ait buluntular ve Roma-Bizans dönemi kalıntıları gibi birçok esere ev sahipliği yapmakta.

Niğde müzesi çalışma saatleri:

Niğde müzesi nerede: Yukarı Kayabaşı, Dışarı Camii Sokak No, Merkez/Niğde Merkez

Köşk Höyük hakkında bilgi olarak buraya M.Ö– yıllarında yerleşim yapıldığını söyleyebiliriz. Geç Neolitik ve Erken Kalkolitik dönem arasında burası yerleşim için tercih edilmiş.

Köşk Höyük nerede: Cumhuriyet, Bahçeli/Bor/Niğde

Kayardı bağları için yeşil alanı ile Niğde&#;nin oksijen depolama alanı diyebiliriz. Söğüt ağaçlarının altında bir yaz akşamı yürüyüş yapmak&#; Özellikle büyük şehirlerden kaçanlar için harika. Kayardı bağları; kaos, gürültü ve karmaşadan uzak bir şekilde nefes alabileceğiniz ve rahatlayabileceğiniz bir yer. Bu yüzden Niğde gezilecek yerler listenize burayı eklemenizi öneririz.

Niğde Kayardı Bağları nerede: Niğde kent merkezi içerisinde bulunan Yukarı Kayabaşı Mahallesinde.

Niğde Alaaddin cami yapılma amacı inanç. Niğde gezilecek yerler listenize inanç turizmi kapsamında burayı ekleyebilirsiniz. Niğde Alaaddin cami planı ise tek şerefeli minare olarak inşa edilmiş. Niğde Alaaddin cami hikayesi ise yapının ustası bir kadın aşıkmış. Bu kadın ise Niğde Sancak beyinin kızıymış. Bu kızla hiç evlenemeyeceğini bildiği için ona duyduğu aşkı kapı süslemesinde ki taşa işlemiş. Bu resmetmeye Taçlı Kadın Başı denmekte. yılında yaptırılan Niğde Alaaddin cami mimarı ise üstad Sıddık ve kendisi gibi üstad olan kardeşi Gazi.

  • Tyana Ören Yeri / Tyana Antik Kenti

Ören yeri içerisinde çıkartılan eserler Niğde müzesinde sergilenmekte. Bahçeli kasabası içinde bulunan Roma havuzu adıyla adlandırılan antik havuza hayat veren kaynak suyunu kemerlerle taşıdığı için kasaba Ke­merhisar olarak adlandırılmış. Su kemerleri 2. ve 3. yüzyıla ait yapılar.

  • Karatlı Kuş Kayası ve Kaya Mezarları

15 adet mağaradan oluşan yapı da iki katlı olan tek mezar var. Bu mezar Kızlar Mağarası olarak bilinmekte. Diğer mezarlar ise tek katlı. Kaya mezarları özellikleri arasında hepsinin üzerinde delik olması gösterilebilir. Kuşkayası mezarlığı, Niğde gezilecek yerler arasında en ilginç yerlerden biri diyebiliriz.

Niğde kaya mezarları nerede: Karatlı Kasabası, Merkez/Niğde

İlhanlı döneminde yılında yaptırıldığı düşünülen caminin mimarı bilinmemekte. Yapının kapıları üzerinde oğlak, at, panter, kuş, antilop, ejder, sıçan, boğa, tavşan, fil gibi hayvan figürleri yer almakta.

Sungurbey Camii nerede: Alaaddin Mahallesi Kunt Sokak Merkez/Niğde

Niğde yemekleri / Niğde mutfağı / Niğde nerede ne yenir?

Niğde&#;nin yöresel yemekleri arasında Arabaşı Çorbası, Beyaz Kiraz Reçeli, Mazaklı Köftesi, Söğürme, Kuymak, Ayva Boranası, Pirinçli Elma Dolması, Etli Bamya, Halveter Tatlısı, Cevizli Erişte ve Kaymak Tatlısı yer almakta. Niğde&#;nin en meşhur yemeği ise Niğde Tava.

Niğde&#;nin neyi meşhur derseniz tabi ki Niğde Gazozu 🙂

Niğde&#;de nerede kahvaltı yapılır?

  • Ihlamur Kahvaltı
  • Niğde Yörük Sofrası
  • Ak-pa Kahvaltı Salonu

Niğde&#;de iskender nerede yenir?

  • Niğde Gümüş Et
  • Adanalı İsmail Güntekin Usta
  • Sofram Restaurant
  • Niğde Küçükoğlu Restaurant

Niğde&#;de lahmacun nerede yenir?

  • Hünkar Lahmacun 
  • Damak Lahmacun
  • Nahita Fındık Lahmacun
  • Çıtır Lahmacun

Niğde nerede kalınır? / Niğde konaklama / Niğde konaklama yerleri

Niğde gezilecek yerler için yola çıktıysanız, konaklama konusunda endişe etmenize hiç gerek yok. Niğde&#;de her bütçeye uygun konaklama imkanı mevcut.

  • Grand Hotel Niğde
  • Ramada By Wyndham Niğde
  • Hhotel Sahiner
  • Honour Hotel
  • Nahita Otel
  • Niğde Bor Pansiyon
  • Niğde Merkez Öğretmenevi

Niğde ulaşım / Niğde&#;ye nasıl gidilir?

İstanbul Niğde arası kaç km: İki şehir arası ,6 km olup, İstanbul Bostancı araç kiralama, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama veya İstanbul Sarıyer araç kiralama olanaklarını inceleyerek 8 saat 30 dakika içerisinde Niğde&#;ye ulaşabilirsiniz.

Ankara niğde arası kaç km: Ankara ve Niğde arası ,8 kilometre. Ankara Kızılay araç kiralama, Ankara Çankaya araç kiralama veya Ankara Kavaklıdere araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak 3 saat 49 dakika içerisinde şehre varabilirsiniz.

Niğde’de Gezilecek Yerler : Görülecek En Güzel 10 Yer

Niğde, ülkemizin gerçekten görülmeye değer, kültür bakımından son derece zengin olan bölgelerinden biridir. Niğde’de gezilecek yerler oldukça fazla, fakat biz size kısaca gezilecek yerler hakkında bir liste hazırladık. Böylece bu bölgeyi ziyaret ettiğiniz zaman ufak bir gezi rehberiniz olabilir ve bölgeye gitmeden önce Niğde’de gezilecek yerler hakkında fikir edinebilirsiniz.

Birçok doğal ve kültürel güzelliği olan Niğde bölgesinde harika bir müze bulunmaktadır. Niğde gezinize şehir ve şehir çevresinden çıkarılan binlerce yıllık arkeolojik buluntuların sergilendiği Niğde müzesini gezerek başlayabilirsiniz. Niğde müzesi arkeolojik ve etnografya bölümlerinden oluşmaktadır.

Niğde’de Görülmesi Gereken Yerler Listesi

İşte Niğde’de gezilecek yerler listesi;

Gümüşler Manastırı

Gümüşler Manastırı Niğde'de gezilecek yerler
Manastırın yer almış olduğu Gümüşler kasabasının Orta çağdaki adı ve tarihi hakkında dönem kaynakları bulunmuyor. Büyük bir kaya kilisesinin iç tarafına oyulan manastır Kapadokya bölgesinde ve günümüze iyi korunarak gelmiş en büyük manastırlardan biridir. Kapadokya’da kayaya oyulan bir çok manastır bulunmaktadır. Bazı bilim adamları ise bunları yemek haneli ve açık havuzlu olmak üzere iki grupta ele alıyorlar.

Gümüşler manastırı ise ikinci gruba girmektedir. Manastırın en önemli yapısı ise kompleksin kuzeyinde yer alan kilisedir. Dört serbest destekli olan kapalı yunan haçlı ve planlı kilisenin kuzey haç kolunun kuzey kısmında iki mezar nişi, naosun batısında beşik tonöz örtülü iki giriş mekanı bulunuyor. Manastırda yer alan diğer bir çok mekanın işlevleri bilinmiyor. Kilisenin ise duvar resimlerinde en az üç farklı ustaların çalıştıkları düşünülüyor. Ana apsisteki üç şerit halinde bulunan resimlerin en üstte bulunan tahtta isa, sağında iki melek, İncil yazarlarının sembolleri ile Desis sahnesinde yer alan, Meryem ve Havariler, bulunuyor.

En altta bulunan şeritte ise Kayserili büyük Basileios, Nysa’lı Gregorios, Nazianslı, Gregorios gibi kilise babalarının resimleri yer alıyor. Kilisede bulunan resimlerin bu özelikleri ve karşılaştırmalı değerlendirme yöntemleri ile / yy. lara tarihlendirmek mümkün oluyor. Oldukça çarpıcı bir mimariye sahip olan, Eski Gümüş Manastırı Kapadokya’nın en önemli tarihi yapıları arasında kendini gösteriyor. Niğde şehir merkezine uzak olduğundan pek uğrak bir yer değildir. Ancak gezilip görülmesi gereken bir yapıdır. Kendine özgü olan freksleri ile oldukça dikkat çekicidir. Özellikle de Meryem ikonu Türkiye’de gördüklerimizden en iyisidir.

Köşk Höyük

Köşk Höyük
Niğde ili Bahçeli beldesinde Roma havuzunun doğusunda kayalık bir yamaç üzerinde yer alan köşk Höyü’te, yılından beridir Ankara üniversitesi, dil ve coğrafya fakültesi arkeoloji bölümleri ve Niğde müzesi tarafınca yapılan kazılar, Bor ovasının en eski tarım ve hayvancılık ile uğraşan toplum M.Ö yıllarında bu alana yerleştiğini göstermektedir.

Beş tabaka halinde bulunan yerleşimin ilk dört tabakası genç neolitik, en genç olan tabakası ise erken kalkolitik devre aittir. Neolitik dönemde gereksinimlere göre genişletilen çok odalı küçük odalardan oluşan mimari mevcuttur. Kalkolitik dönemlerde ise sokakların üzerine sıralanan bitişik düzendeki konutlar belirli bir plana göre inşa edilmiştir. Bu dönemde bulunan insanların ölülerini konutların tabanlarına gömdükleri anlaşılmıştır. Köşk Höyük’ün ölü gömme adetleri açısından önemi, çoğu yetişkin olmak üzere, bazı çocuklara uygulanan başın gövdeden ayrılarak yüzün ise kille sıvanıp yüz organlarının belirtilmesi ve aşı boyası ile boyanarak onlara canlılık kazandırmasıdır. Bu uygulamalar ise İsrail, Filistin, Ürdün ve Güney suriye’de M.Ö arasında görülmektedir.

Niğde Aleaddin Camii

Niğde Aleaddin Camii

Niğde sancak beyi Ziynettin Beşare tarafınca yılında yaptırılmıştır. Kitabesine göre ise yapının mimarları, üstad Sıddık, ve kardeşi Gazi’dir. Ayrıca inşanın kitabesinde Müstenireddin adı da geçmektedir. Bu şahsın caminin inşaatından sorumlu yapım yöneticisi olduğu anlaşılıyor. Bazı bir kaç onarımlar ile günümüze gelen cami, orijinal özelliğini büyük ölçüde koruyor ve işlevini devam ettiriyor. Cami iki kapılı olup, doğuya bakan kapının üzerinde, yaz aylarında, saatleri arası güneş ışınlarının bıraktığı gölge, kapının taş maharetli elleri ile işlenen taçlı kadın başını ortaya çıkartıyor. Efsanelere göre usta aşık olduğu ve hiç evlenemeyeceğini bildiği Niğde sancak beyinin kızına duyduğu aşkı sonsuza dek yaşatmak için, konuyu kapı süslemesine taşa resmetmiştir.

Tyana Ören Yeri

Tyana Ören Yeri

Antik Tyana ören yeri, Bor ilçesi kemer hisar kasabasında bulunuyor. Ören yeri, Kemer hisar kasabasının büyük bir bölümünün alt kısmında kalmıştır. Kasabanın muhtelif yerlerinde çeşitli durumlarda bulunan önemli heykel tıraşlık eserler ve ören yerinde yapısal bilimsel kazılar neticesinde çıkan eser ve mimari parçalar Niğde müzesinde sergileniyor.

Bahçeli kasabasında bulunan ve Roma havuzu ismi ile adlandırılan antik havuza hayat veren kaynak sularının roma devrinde yapılan kemerlere taşınmasına yönelik, oluşan kemerlerden dolayı kasaba Kemer hisar adını almıştır. Roma havuzundan itibaren Kemer hisar kasabası içlerine kadar olan bölüm toprak altındadır. Kalan bölüm ve kazı alanına kadar olan Kemerler toprak üzerindedir. Su kemerleri M.S II – III. yy.’lara aittir. Tyana ören yeri I, II, III dereceli arkeolojik sit alanı olarak koruma altına alınmıştır.

Niğde Kayardı Bağları

Niğde Kayardı Bağları

Kayardı bağları, Niğde için oldukça önemli ve ünlü yeşil alan bölgesidir. Kayardı, Niğde için adeta bir soluklanma bölgesidir. Bunun için yaşaması ve yaşatılması için duyarlı olmak gerekiyor. Niğde il genelinde çok farklı zenginliklerin olmasına karşın bu zenginliklerden yeterince yararlanamadığını yıllardır yazarlar. Ömerli çayırından başlayan Beşiktaş sokağına uzanan alan, Kayardı için en güzel doku bu sokakta bulunuyor. Eski evler, bakımlı bağlar ve Kayardı bölgesi içinde bulunan su akan tek dere bulunuyor. Sokaktan geçerken ilgi ile izlenecek, gezilecek güzellikte bir yol olarak uzanıyor.

Kayardı’da karşı tepelerde beliren mağaralar olduğu alanlarda gezerken bölgede çok fazla ev, bağ aralarında beliriyor. Kuyu vurarak su çıkaran veya havuz yapanlarda olmuş. Yürüyerek Kurdunus üzerinde tekrar Niğde yoluna döndüğünüzde sayıları 5 – 6 yı bulan yeni modern villalar bağ aralarında sizi karşılıyor. Kayardı bağlarında sokakta dereden su akan tek yerdir bu bölgede. Söğüt ağaçları yanında evlerden sarkan çiçekler, balkonlarda çiçekler meyve ağaçlarının yanında vitrin gibi duruyor. Kayardı bölgesinin değeri bir gün çok farklı şekilde anlaşılacak. O güne kadar ise bu mirası korumak Niğde’de yaşayan her yurttaşın görevidir.

Çinili Göl

Çinili Göl

Niğde’de gezilecek yerler listesinde bir diğer yer olan Çinili göl, Bolkar dağlarında yer alan buzul göllerinin en önemlileri arasındadır. Niğde ile ve Ulu kışla ilçesinde yer almaktadır. metre yüksekliğe sahiptir.  metre2’lik yüz ölçümüne sahiptir. Ölçülebilen derinliği ise metrenin üzerindedir. Dipten kaynadığı sanılıp siyaha çalınan lacivert bir rengi vardır. Halk arasında dipsiz göl olarak anılıyor. Suyu ise içmeye el verişlidir. Ayrıca göl çevresi yaz aylarında kamp olanağı sağlamaktadır. Ayrıca bu gölün olduğu Bolkar dağları endemik bir türe sahip olan Toros kurbağasının yaşam alanıdır.

Karatlı Kuş Kayası ve Kaya Mezarları

Niğde Kuş Kayası ve Kaya Mezarları

Niğde ilinin merkez ilçesine bağlı, Karatlı kasabasında bulunuyor. Kasabanın güneybatısında bulunan kaya mezarları bir vadinin iki yamacında yer alıyor.

Mezarlar vadinin güney yamacında 11 adet, kuzey yamacında 4 adet, olmak üzere 15 adettir. Birbirine benzeyen bu mezar içlerinde ise klineler yer alıyor. Mezar içlerinde aşı boyası ile yapılan dağ keçilerini kovalayan köpek figürleri bulunuyor. Bu kaya mezarlarını girişinde sağır pencere gibi delikler bulunuyor.

Göllü Dağ

Göllü Dağ Niğde'de Gezilecek Yerler

Niğde’nin eşsiz yerlerinden biridir. Kömürcü köyü yakınlarında bulunur ve sönmüş bir volkanik dağ özelliği taşımaktadır. Niğde’de bol bol heyecan ve eğlenceli bir keşif isterseniz Göllüdağ sizler için harika bir gezi alanı olabilir. Kömürcü köyünden nasıl gidileceğini yerli halktan yardım alarak öğrenebilirsiniz. Dağa uzun tırmanışlara başlamadan önce mutlaka yanınıza bol su almalısınız. Her adımınızda çevrenin güzelliklerine şahit olurken daha çok heyecanlanarak, sonunda nasıl bir manzara ile karşılaşacağınızı merak edeceksiniz. Göllüdağ aynı zamanda çıkarmış olduğu patlamalar soncu Kapadokya bölgesine yeryüzü şeklini vermiştir. Dağa ulaştığınızda sizi ilginç bir krater gölü karşılayacak.

Göltepe Kestel Ören Yeri

İlk Tunç çağına M.Ö ait kestel maden ocağı Niğde dağları eteklerinde Çamardı ilçesi celaller köyü sınırları içindedir. Maden kendisine çağdaş bir cevher işleme atölyesi ve yerleşim yeri olan Göltepe’nin karşısındadır. Kalay cevherinin madenden çıkarılmasında, önce cevher damarının altına bir ateş yakılarak damar iyice ısınınca su serpilerek çatlatılırdı. Maden ocakları ve galeriler sistemi dağın içinde bir dolambaç gibi toplam km alana yayılıyor. Göltepe ve Kestel madeni kazılarında çok sayıda cevher zenginleştirme aletleri bulunmuştur. Gelişmiş bir teknoloji ürünü olan bu maden Eski tunç çağında her türlü alet ve silah yapımında kullanılmıştır.

Constantinus Ve Helena Kilisesi

Niğde’de gezilecek yerler listemizin son durağına funduszeue.infoğde’nin il merkezinde, Niğde Kayseri kara yolu üzerinde çukur bir arazinin üzerinde bulunan Kilise kalıntısının Constantinus ve annesi Helena adına yaptırıldığı sanılıyor.

Kilisenin temel ve apsid kalıntıları günümüze kadar gelmiştir. Moloz taşlardan ve tuğla hatlı olarak yapılmış kilise üç nefli bir bazilika planındadır. Naos iki sıra paye ile üç nefe ayrılmıştır. Üst örtülerini belirleyecek bir kalıntıya rastlamakla beraber, kırma çatılı olduğu sanılıyor. Apsis dışa taşkın yuvarlak bir niş şeklinde olup, iki yandan diakonikon ve protesis hücreleri bulunuyor.

Sizlerde Niğde’de Gezilecek Yerler hakkındaki yorumlarınızı ve gezilerinizi yazımızın altına yorum yaparak bizimle ve ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Kapadokya bölgesi içerisinde yer alan Niğde, son zamanlarda çok fazla ziyaretçi kazanmaya başladı. yılında yapılan nüfus sayımına göre bin nüfusu bulunan Niğde, etrafında turistik birçok komşu şehir barındırmaktadır. Niğde’ye kadar gelmişken Niğde’ye Yakın Şehirler listemizden bu şehirlere de uğramanızı öneririz.

Niğde’nin Haritadaki Konumu incelendiğinde Konya ile beraber Anadolu’nun tam ortasında yer aldığını görüyoruz. Birçok şehre karayolu üzerinden bağlantı yolları sunan bu şehir genellikle yol üzeri ziyaretçilerine sahiptir.

Bu İçerikte Neler Var?

Niğde’de Gezilmesi Gereken Yerler

Niğde’de Gezilmesi Gereken Yerler listesi hazırlayarak sizlere seyahatiniz sırasında yardımcı olmaya çalışacağız. Niğde bölgesinde de gezip görülecek birçok yer olduğunu göreceksiniz. Eğer fırsatınız varsa bu bölgeye en az 2 günlük bir vakit ayırmanızı öneririz.

Tyana Ören Yeri

Slider

Niğde’de Nereye Gidilir konusunda sizlere ilk olarak Tyna Ören Yerini sunacağız. Niğde’nin Bor ilçesinde bulunan bu antik kentin büyük bir bölümü maalesef toprak altında kalmıştır. Bor’a bağlı Kemerhisar kasabası içerisinde yer alan Tyana Ören Yeri bilimsel birçok kazı çalışmasının da merkezi olmuştur. Kemerhisar kasabasını gezerken ören yerine ait birçok kalıntıyı görebilir, fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Adres: Kemer, Tyana Cd. No:2, Kemerhisar/Bor/Niğde

Çinili Göl

Slider

2, metre yüksekliğindeki Bolkar Dağı’nın zirvesinde yer alan Çinili Göl, Türkiye’nin en özel buzul göllerinden birisidir. Çinili Göl’ü ziyaret ettiğinizde sizi karşılayacak olan manzaranın oldukça etkileyici olduğunu söyleyebiliriz.  Çinili Göl hem Adana hem Mersin sınırları içerisinde yer almaktadır.

Adres: Fakılar, Çamlıyayla/Mersin

Eski Gümüş Manastırı

Slider

Niğde Planı, Niğde Gezi Planı oluştururken Eski Gümüş Manastırı’nı da gezi listenize dahil etmenizi istiyoruz. Çok ilginç bir mimariye sahip olan bu manastır, Niğde’nin ilkel yaşamını ve eski inanç biçimlerini gözler önüne seriyor. Bu nedenle manastırı kesin olarak gezi listenize eklemenizi öneririz.

Adres: Efendibey, Gümüşler/Niğde Merkez/Niğde

Niğde Kalesi

Slider

Niğde Kalesinin çok eski bir dönemde inşa edildiğini söyleyebiliriz. Yapılış tarihi bilinmeyen kalenin Saat Kulesi manzarası bulunuyor. Niğde kalesi, Niğde’nin en çok ziyaret edilen, en çok fotoğraflandırılan bölgelerinden birisidir.

Adres: Adres: Kale, İstasyon Cd. No, Niğde Merkez/Niğde

Roma Havuzu

Slider

Hakkari’de Gezilecek Yerler listemizin son sırasında Roma Havuzu yer almaktadır. Roma Döneminde aktif olarak kullanılan bu havuzda Kleopatra’nın dahi yüzdüğü rivayet edilmektedir. Niğde’bin Bahçeli beldesinde yer alan havuzdan çıkan kaynak sular su kemerleri üzerinden şehre dağıtılmaktadır. Roma Havuzu, şehrin en çok ziyaret edilen bölgelerinden sadece birisidir.

Adres: Cumhuriyet, Bahçeli/Bor/Niğde

Niğde’ye Nasıl Gidilir?

Niğde’ye Nasıl Gidilir konusunda da sizlere bilgi vermek istiyoruz. Şu an için Niğde’ye sadece karayolu üzerinden ulaşım sağlanabilmekte. Ulaşım konusundaki seçenekler;

Niğde’ye Otobüs İle Ulaşım

Kapadokya bölgesi içerisinde yer alan Niğde otobüs ile ulaşım konusunda oldukça şanslı bir şehirdir. Doğu’dan Batıya, Kuzey’den Güney’e giden birçok otobüs Niğde otogarına uğrayabilmektedir.

İstanbul &#; Niğde: saat

Ankara &#; Niğde: saat

İzmir &#; Niğde:  saat

Niğde Otogarı Bilgileri

Niğde otogarıiletişim ve adres bilgileri;

Niğde Otogarı Adresi: Şahinali Mahallesi, Emin Erişingil Blv., Merkez/Niğde

Telefon: 0 () 35 37

Niğde’ye Havayolu İle Ulaşım

Niğde Havalimanı projesi henüz tamamlanmadığından dolayı şu an için uçak ile ulaşım maalesef mümkün değildir.

Niğde’ye Yakın Şehirler

Niğde’ye Yakın Şehirler ise şu şekildedir; Aksaray, Konya, Nevşehir, Kayseri, Mersin ve Adana Niğde’ye yakın şehirlerdir.

 

Niğde Gezilecek Yerler  yılında funduszeue.info Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • funduszeue.info,funduszeue.info?0
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info:Ni%C4%9Fde_kalesi_ve_saat_funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info
  • funduszeue.info

Niğde

İç Anadolu’nun Kapadokya Bölgesi içerisinde yer alan Niğde ören yerleri, doğal güzellikleri, dağ ve kültür turizmi ile öne çıkan şehirlerimizden biridir. Yılın her mevsiminde ziyaretçilerini ağırlayan Niğde zengin tarihî geçmişi ile birçok tarihî esere ev sahipliği yapmaktadır. Aladağlar Milli Parkı’nda doğanın tadını çıkarabilir, trekking yapabilir ve yeşilin en güzel tonlarını bir arada görebilirsiniz. Niğde, kaplıcaları ile ünlü bir şehirdir. Şifalı sularda sağlık dolu bir tatil geçirebilir, şehrin yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Niğde’ye en az iki gününüzü ayırarak birbirinden lezzetli Niğde yemeklerini tadabilir, şehri doyasıya gezebilirsiniz.

Niğde'de Gezilecek Yerler

Tarihî yapıları, şifalı suları ve doğal güzellikleri ile İçAnadolu Bölgesi’nin en güzelşehirlerinden biri olan Niğde’de huzurlu bir tatil sizleri beklemektedir. Niğde Kalesi, Alaaddin Camii, Gümüşler Manastırı, Roma Havuzu Niğde’de görülmeye değer tarihî eserler arasındadır. Niğde bölgesinde yapılan kazılar sonrası elde edilen arkeolojik eserleri Niğde Müzesi’nde yakından inceleyebilir, Niğde’nin tarihi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Tyana Ören Yeri ve Göllüdağ Ören Yeri Niğde’de görülecek tarihî yerler arasındadır. Dört mevsim ziyaretçilerine ayrı güzellikler sunan Aladağlar Milli Parkı, şifalı suları ile sağlık bulmak isteyenleri ağırlayan Çiftehan ve Narlı Göl Kaplıcaları Niğde gezinizde listenize eklemenizi önerdiğimiz yerlerdir.

Alaaddin Tepesi: Niğde şehrinin doğusunda bulunan Alaaddin Tepesi, şehrin en yüksek alanıdır. Bu alanın kuzeyinde iç kale, güneyinde AlaaddinCamiiRahmaniyeCamii ve Saat Kulesi ile geniş bir park yer almaktadır. Bu bölgede ’larda yapılan kazı çalışmaları sonucunda çıkarılan seramik parçalarından bu alanın FrigBizansOsmanlıSelçuklu ve Roma dönemlerinde kullanıldığı varsayılmaktadıfunduszeue.infoe adı geçen yerlerle ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.

Rahmaniye Camii: yılında Abdurrahman Paşa tarafından yaptırılan Rahmaniye Camii mimarisine bakıldığında dikdörtgen planlı ve düz damlı cami sınıfında bulunduğu görülür. Yapılan onarım çalışmaları ile orijinalliği büyük ölçüde korunmuş olan caminin duvar ve minaresinde sarımtırak renkli trakit taşı kullanılmıştır. Caminin içerisindeki en dikkat çekici süslemeler mihrapta yer almaktadır. Caminin süslemelerinde dönemin göstergesi olan barok süslemeler de dikkat çekmektedir.

Sungur Bey Camii: Sungur Bey Camii için bir inşa kitabesi mevcut değildir. Ancak belirli çalışmalar sonucunda yılı civarında yapıldığı varsayılmaktadır. Niğde Valisi Sungur Bey tarafından yaptırılmıştır ve ne yazık ki mimarı bilinmemektedir. Sadece minber ve kuzey taç kapısındaki ahşap kapı kanatlarını Hoca Ebubekir’in yaptığı düşünülmektedir. Pek çok onarım yapılarak orijinalliği büyük ölçüde günümüze kadar aktarılan Sungur Bey Camii halen fonksiyonunu korumaktadır. Caminin minberindeki sedef kakmaları dönemin ilk örneklerden biri olması açısından oldukça önem taşımaktadır.

Hatıroğlu Çeşmesi:Hatıroğlu Çeşmesi orijinalliğini büyük ölçüde koruyarak günümüze gelmiş, fakat fonksiyonunu yitirmiştir. Eser, sarımtırak renginde ince yonu trakit taşından kuzey – güney yönünde hafif eğimli bir alan üzerine inşa edilmiştir. Çeşme dıştan 1,32 x 4,05 x 4,55 metre boyutlarındadır. Ön cephe taş kornişle nihayetlenmekte ve üstü kesme taş kaplama düz çatı ile düzenlenmiştir. Çeşme oldukça sade olup monotonluğu kısmen mermer kitabeyle giderilmeye çalışılmıştır.

Nalbant Çeşmesi:Nalbant Çeşmesi orijinal özelliğini kısmen yitirmiş olup, dikdörtgen biçimde olan çeşme 0,82 2,80 x 4,10 metre boyutlarındadır. Ön cephe, ortada teknenin bulunduğu ana bölüm ile iki tarafında yer alan suluklardan oluşur. Süsleme olarak Barok sanatının kendini gösterdiği çeşmede orta kısımdaki yüzeysel niş, yuvarlak sağır kemerlerle son bulur. Kemer dikine silmeli sorguçla dekore edilerek, iki yanına simetrik kıvrık dallar yerleştirilmiştir. Ayrıca nişin üst kısmı dış motiflerinden oluşan yüzeysel yuvarlak kemerlerle hareketlendirilmiştir. Nişin ortasında musluk deliği ise çelenk motifi ile son bulmuştur. Çeşmenin cephesi nişlerin üst kısmından itibaren profilli yatay silmeyle ikiye bölünmüş ve alınlık kısmına mermer inşa kitabesi yerleştirilmiştir. Kitabe altına bir kılıç ve iki rozet motifi işlenmiştir. Kitabenin üzerinde yine çelenk içinde dua kitabesi vardır. Ayrıca kitabenin köşelikleri lale, ortası tam çelenk, üst, alt ve yan kısımları yarım çelenk motifleriyle bezenmiştir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası