çatlatma iğnesi nereden yapılır / Yumurta çatlatma iğnesi nedir, ne işe yarar? İğne ile yumurtlama tedavisi - Hamilelik Haberleri

Çatlatma Iğnesi Nereden Yapılır

çatlatma iğnesi nereden yapılır

İğneleri kendi kendinize nasıl uygularsınız?

Tedaviye başlanan adetin 2. veya 3. günü en çok hata yapılan dönemdir. Maalesef ki bu dönem yumurta gelişimi için de en önemli dönemdir. En sık sorulan sorulardan bir kaçı; Reçete edilen ilacı bulamadım başka bir ilaç olur mu? Bugün başlamasam yarın ilaca başlasam olur mu? Verilen saatte ilacı vurmasam başka zaman vursam olur mu ?

Tümüne verilecek tek cevap: hayır olacaktır.

Tedavi size göre veya ihtiyaçlarınıza göre değil siz tedaviye göre hareket etmek durumundasınız. Çünkü hekiminiz ve hemşirelerimiz en uygun, en ideal olanı size sunmaktadır.

Bu durumla karşılaşmamak için ilaçlarınızı temin edeceğiniz eczaneye erken bir saatte gidip, reçete edilen ilaçların gelmesini beklemeli veya hızlı ulaşım imkanı olan veya elinde ilaç bulunan bir başka eczaneye geçmelisiniz.

Ayrıca tedavi için hazırlanma ve dosya açılma döneminde sekreterimize uğrayarak raporunuzun çıkıp çıkmadığını aralıklı olarak kontrol ederek, ilacınızı eğer katılım payı ile alacaksanız eczaneye gittiğinizde rahatlıkla temin edebilmeyi garanti altına alınız.

Karnınızdan uygulamanızı tavsiye ederiz.
Puregon, kartuş ve kalemi ayrı ayrı temin etmeniz gerekiyor. Bunun için eğitim hemşiremizle görüşmeden klinikten ayrılmayınız.



2) Gonal F kalem reçete edilmiş ise lütfen izleyin

Yukarıdaki videoda ilk önce kalemi kullanıma hazır hale getirmek için 25 üniteye getirerek içindeki hava kabarcıkları çıkarılıyor daha sonra örnek olarak üniteye çevrilerek günlük doz yapılıyor. Her bir çizgi 12,5 ünite ile ayrılmıştıfunduszeue.info önerilen ve kağıda yazılan günlük dozu uygulamalısınız.
 Eğer kartuşunuz diyelimki bir süre kullandıktan sonra bitmek üzere siz üniteye çevirdiniz ve 37,5 ünite eksiğiniz var. Yeni bir kalem alıp 37,5 üniteye ayarlayarak eksik  dozumuzu tamamlamamız gerekiyor.

(Puregon pen için ise istenilen dozu basmanıza rağmen kalem takılıp kalıyor ve bi yerden daha ileri gitmiyorsa kartuş bitmiş demektir. Takıldığınız noktayı işaretleyip kağıda not alın yeni bir kartuş takarak eksik dozu tamamlayın)



3) Gonal F multidoz ( toz ve çözmek için sulandırıcı ) reçete edilmiş ise izleyin

Gonal F multidoz türkçe 

Türkçe videoda sanki her zaman ünite yapıyoruz gibi anlatılmış , ünite normal rezervi olan yumurtalıklar için çok yüksek bir dozdur!!! HEKİMİNİZİN ÖNERDİĞİ GÜNLÜK DOZU uygulamanız gerekiyor. Her hasta için bu doz farklıdır ve hem reçeteden hem de kontrolleriniz esnasında sorarak dozunuzu teyit edin.

Gonal F multidoz -- su ve toz karıştırılarak hazırlandıktan sonra birlikte verilen altta görülen enjektöre çekilerek istenen dozda yapılır her bir çizgi 37,5 ünite aralıklarla bölünmüştür. Burada ünite, ,5 ünite ve ,5 ünitelerin yazılı olmadığı ara üniteleri kendiniz hangi çizgi olduğunu sayarak bulmanız gerekmekte. Piston tam çizgide olmalı az veya çok çekilmemeli. 37,5 75 ,5  ,5  ,5  ,5  ,5  
Resim

4) Ovitrelle uygulaması için izleyin



5) Menogon veya Menopur uygulaması

Menogon sadece kas içine uygulanabilir. Kas içi enjeksiyonları sağlık kuruluşlarında yaptırmanız önerilir. Menopur ciltaltına ve kas içine uygulanabilir. Ciltaltına karın bölgesinden kendi kendinize veya sağlık kuruluşundan kas içine uygulamanız önerilir. Her ikisinde de kutudan 5 toz ve 1 ml'lik 5 çözücü çıkar. Her bir tozda 75 IU FSH , 75 IU LH bulunur. Her bir uygulamada kaç ampul enjekte etmeniz gerektiği size söylenir. Yüksek dozda kullanmanız gerekiyorsa örneğin her seferinde ünite gibi 4 ampulun hepsini tek tek sulandırmak yerine 1 ml çözücüyü önce bir toza verip sulandırıp tekrar enjektöre çekip ikinci toza verip sulandırıp çekerek 4 tozu sulandırıp yapabilirsiniz. (75 ünite için 1 toz 1 su , ünite için 2 toz 1 su, ünite için 3 toz 1 su ) 1 ml'lik çözücü ile 5 ampule kadar sulandırılabilir.



6) Fostimon ve Merional uygulaması

Fostimon 75 IU ve IU iki ayrı dozda tek toz ve tek sulandırıcı olarak piyasada bulunmaktadır. Her seferinde tek tek sulandırılarak kas içine veya cilt altına uygulanabilmektedir. Ciltaltı kullanım kolaylığı ve güvenilirliği açısından tercih edilir. Karın cildinden gonal f ve puregon uygulaması videolarındaki gibi uygulanır.

Resim

Merional aynı fostimon gibi 75 IU FSH ek olarak 75 IU LH  veya IU FSH ve IU LH içerir. Tek toz ve tek sulandırıcı olarak piyasada mevcuttur. Kas içine ve ciltaltına uygulanabilir.


       Resim                                   
              
Resim



7) Cetrotide uygulaması için izleyin


Sarı iğne ucu ile sulandırın. Siyah uçlu iğne ile kendinize enjekte edin.

8) Orgalutran uygulaması için izleyin



 

 

Bu içerik tarihinde yayınlandı ve toplam kez okundu.

Yumurta Çatlatma İğnesi

Yumurta Çatlatma İğnesi Nedir?

Tüp bebekte ilk amaç yumurtalıkların geliştirilmesidir. Bu yüzden uygulanan yüksek doz ilaçlar ile birden fazla sayıda yumurtanın üretilmesi sağlanır. Yumurtalıkların uyarılmasına adetin ikinci günü başlanır ve ilaç uygulaması yaklaşık 10 &#; 11 gün sürmektedir. Bu süreç içinde birkaç kez yapılacak olan ultrasonografi takipleri ile yumurtaların gelişimi yakından takip edilir. Olgunlaşan yumurtalar 16 &#; 20 mm büyüklüğe ulaştığında, halk arasında &#;yumurta çatlatma iğnesi&#; olarak bilinen ilaçlar (Pregnyl veya Ovitrelle) yapılır.

Oositler (yumurtalar) yeteri kadar büyüklüğü geldikten sonra olgunlaşması gerekir. Bu olgunlaşma yumurtanın hem döllenmesi hem de oluşan embriyonun endometriuma tutunabilmesi için önemlidir. Çatlatma için oosit büyüklüğü mm arası olduğunda yapılır. FSH oositin büyümesini sağlarken hCG olgunlaşmasını sağlar. hCG iğnesi planlanan aşılama veya oosit toplama işleminden 36 saat önce yapılır. hCG için doz hastanın kilosu ve oositlerin durumuna göre değişir. Kalçadan kas içine yapılan iğneler olduğu gibi göbekten cilt atına yapılan iğnede var. Son zamanlarda hCG için sadece cilt altı yapılan (Ovitrelle r hCG) iğne eczanelerde bulunabilmektedir. OHSS riski olan hastalarda hCG iğnesi bu riski arttırabilir. Gnrh analogları ile yapılan çatlatma OHSS riski olan durumlarda daha güvenlidir. Bunların dışında rec FSH ve kisspeptin de çatlatma yani olgunlaşma iğnesi olarak kullanılmaktadır.

tup-bebek-catlatma

Yumurta Çatlatma İğnesi fiyatı

Ovitrelle fiyatı eczaneler göre değişmekle birlikte lira civarındadır.

Yumurta Çatlatma İğnesi Ne Zaman Yapılır?

Çatlatma iğnesi oositler mm arasına ulaştığında planlanan aşılama veya oosit toplama işleminden 36 saat önce yapılır.

Yumurta Çatlatma İğnesi Ağrı Yapar mı?

Çatlatma iğnesi yapılırken sadece iğnenin giriş ağrısı olur. Nadiren iğne ucu kılcal damarı zedeleyecek olursa yapılan bölgede kanın damar dışına çıkması nedeniyle morarma olabilir.

Yumurtanın Çatladığı Nasıl Anlaşılır?

Oosit çatlaması LH salınımından saat sonra olur. Yumurta çatlama testleri LH salınımını tespit eden testlerdir. Ayrıca ultrason ile folikül çatlaması tespit edilir. Oosit çatladıktan sonra yumurtalıkta geri kalan dokuya Korpus luteum denir. Korpus luteum embryonum rahim içine tutunabilmesi için endometrium tabakasının olgunlaşmasını sağlar. Yumurta çatladıktan sonra kanda PG hormonu yükselir. Bunu tespiti de çatlamayı gösterir.

Çatlatma İğnesi Sonrası Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?

hCG iğnesi sonrası ilk hafta gebelik testi pozitif çıkar. En erken iğneden 14 gün aşılama ve transferden 12 gün sonra test yapmak daha sağlıklı olur

Tüp bebek tedavisi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Etiketler:Ovitrelle fiyatı Ovitrelle fiyatı Yumurta Çatlatma İğnesi fiyatı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası