taç çift mekanizmalı stor perde / Taç Perde Modelleri ve Fiyatları PERDES stoklarında!

Taç Çift Mekanizmalı Stor Perde

taç çift mekanizmalı stor perde

Brillant Çift Mekanizmalı Tül Stor Perde 90 x cm MT cm

Brillant Çift Mekanizmalı Tül Stor Perde 90 x cm MT cm

Perde ModeliDamask Desenli Tül ve Güneşlik Stor Çiftli Sistem
Malzeme% Polyester Örme Tül ve % Polyester Stor Kumaş
Kumaş Kalınlık / Ağırlık mm / gr/m2
İmalat Süresi gün
Tül Stor RengiEkru, Kırık Beyaz
Güneşlik Stor RengiKırık Beyaz, Beyaz, Krem, Gri, Sütlü Kahve

Çift Mekanizmalı ( Çiftli Perde ) Nedir?

  • Çift mekanizmalı perdeler; iki ayrı stor perdenin tek bir profilde birleştirilmesidir.

  • Stor perdeler tek bir profilde birleştirilsede mekanizmaları ayrıdır yani ayrı ayrı kontrol edilebilirler.

  • Çiftli perde, ikili perde, çift mekanizmalı perde olarak isimlendirilseler de aynı durum geçerlidir.

  • Genellikle önde tül stor ( oda içine bakan kısım ), arkada güneşlik stor yada blackout  olarak kullanılır.

  • İkili perde, kartonpiyer ile duvar arasındaki boşluğa iki ayrı profilin sığmayacağı durumlarda tercih edilir.

Montaj Bilgileri
Çiftli sistem perdelerinizi tavana ve duvara monte edebilirsiniz. Kornişe montaj seçeneğini seçerseniz kolay montaj aparatları satın aldığınız perde ile adresinize gönderilir.

Teslimat Bilgileri
Kargo firması tarafından perdeniz teslim edildiğinde, ürünün paketinde deformasyon veya ürüne zarar verebilecek bir durum söz konusu ise, kargo görevlisi ile birlikte paketi açarak ürünlerinizin durumunu kontrol ediniz. Ürünlerinizde bir hasar gördüğünüz takdirde, kargo yetkilisinden tutanak tutmasını isteyiniz ve paketi teslim almayınız. Tutanak tutulan ürünler kargo firması tarafından bize ulaştırılacak ve ürünlerin değişimi yapılacaktır. Değişim veya iade işleminiz için Venti Home Müşteri Hizmetleri 56 32 numaralı hattımızı ister arayarak isterseniz Whatsapp yoluyla Ulaşarak Bilgi Alabilirsiniz.

Garanti Bilgisi
Üretim ve işçilik hatalarına karşı 2 yıl garanti.

Çift Mekanizmalı Stor Perde

Çift mekanizmalı stor perde yüksek kalitede kumaştan tasarlanır ve sıklıkla tercih edilir. Perde ölçüsü alırken pencere genişliğinden 20 cm fazla olacak şekilde perde tercihi yapabilirsiniz. Stor perde çift mekanizmalı perdelerin alt etek kısmının yüksekliği 25 cm’dir. Satın aldığınız üründe alt etek kısmını da ölçüye bunu da dahil etmeniz gerekir. Zararlı ve kanserojen kimyasal maddeler içermemesi sebebiyle rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir üründür. Kolay silinebilen ve temizlenebilen yapısıyla hijyenik bir ürün olarak karşınıza çıkar. Çift mekanizmalı tül stor perdeyi nemli ve yumuşak bir şekilde kolayca temizleyip ışıl ışıl görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Makinada yıkanması ve kurutulması tavsiye edilmeyen bir seçenek olarak yer alır. Evinizin, odanızın ya da bulunduğunuz ortamın şık ve hoş bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Çift mekanizmalı karartma stor perdeyi ev ve ofislerde yaratacağınız dekorasyonlarda kullanabilirsiniz. Ya da rahat bir uyku uyumak için gerekli olan ortamı sağlamak amacıyla da güneş ışığının içeri girmesini önleyen özellikleri vardır. Çift mekanizmalı lazer kesim stor perde hem tül hem de güneşlik olarak kullanabileceğiniz seçenekleri mevcuttur. Perdenin üst tül kısmı lazer kesim iken alt güneşlik kısmı normal stor şeklindedir. Odanıza modern ve ferah bir hava katabilirsiniz. Birbirinden avantajlı özelliklere sahip bu seçeneği Trendyol üzerinden kısa sürede satın alabilirsiniz.

Beğeni Toplayan Çift Mekanizmalı Stor Perde Modelleri

Beğeni Toplayan Çift Mekanizmalı Stor Perde Modelleri

Çift mekanizmalı stor perde modelleri birbirinden farklı boyut ve özellikteki ürünleriyle müşterilerine seçim şansı sunar. Materyal olarak metal ve tekstil ürün çeşitleri bulunur. Tip olarak sadece klasik stor ürünleri vardır. İhtiyacınıza uygun seçeneği tercih ederek kullanım avantajlarından yararlanabilirsiniz. Çift mekanizmalı blackout stor perde mekanizma aksamı birinci sınıf sert plastikten üretilir. Leke tutmayan ve güneşe dayanıklı özelliklere sahiptir. Perdenin korniş için montaj aparatları ve çocuk kilitli elçek kutusunun içerisinde bulunur. Uzun süre kullanım ömrüne sahip seçenekleriyle güvenilir bir kullanım sunar. Güneş ışığının bulunduğunuz ortamlara girişini önleyen özellikleriyle dikkat çeker. Evinizde sinema keyfini kusursuz yaşamanız için projeksiyondan net görüntü yansıtılmasını sağlar. Ya da okullarda videolu ders anlatımlarından öğrencilerin yüksek kalitede verim almasına yardımcı olur. Bu sayede pek çok kişiden tam not alan bir ürün seçeneği sunar. Çift mekanizmalı stor perde gri, siyah seçenekleri leke bırakmaz, güneşe karşı koruyucu ve kaliteli kumaşlarıyla büyük ilgi görür. Evinizde çalışma odanızın, ya da ofisinizde çalıştığınız bölümün estetik ve sanatsal görünümlere kavuşması için tercih edebilirsiniz. Günlük iş akışınızda verimli çalışmalar elde etmek için dikkatinizi dağıtabilecek güneş ışınlarını engelleyerek işinize odaklanmanıza destek olur. Çift mekanizmalı stor perde genç odası seçeneğini dilerseniz çocuklarınız için dilerseniz de sevdiklerine hediye alternatifi olarak satın alabilirsiniz. Farklı tasarım ve desenlere sahip bu seçenekler ile sevdiğiniz insanları mutlu edebilirsiniz. Çift mekanizmalı stor perde parçalarını satın alıp avantajlı özellikleri sayesinde hayatınıza renk katarak eşsiz bir ürün deneyimi elde edebilirsiniz. Birçok kişinin beğenisini kazanan bu seçeneği güven içinde satın alarak hedeflerinize yaklaşabilirsiniz. Sahip olduğu özellikler ve şık görünümleriyle konforlu ve ferah ürün seçenekleri bulunur. Stor çift mekanizmalı perde geniş ürün perspektifiyle farklı ihtiyaçlara yanıt verir. Dikkat çeken bu alternatifi güvenle deneyimleyebilirsiniz. Kaliteli malzemeden üretilen ürünleri deforme olmadan uzun süre kullanım imkanına sahiptir. Büyük bir özenle dizayn edilen seçenekler arasından ihtiyacınıza uygun olan modeli Trendyol’da kolayca bulabilirsiniz.

İlgi Çekici Çift Mekanizmalı Stor Perde Çeşitleri

İlgi Çekici Çift Mekanizmalı Stor Perde Çeşitleri

Desenli çift mekanizmalı stor perde çiçek, spor, boncuk, petek, yağmur damla ve örme desenli gibi birbirinden şık ve zarif seçenekleriyle beğeni kazanır. Müşterilerine seçim şansı sunarak farklı ihtiyaçlara yanıt verir. Mutfak için çift mekanizmalı stor perde kaliteli kumaşı, ferahlık veren renk çeşitleri ve güneş ışığını bloke eden özellikleriyle mutfakta rahat çalışmanızı sağlar. Hem güneşlik hem de tül olarak kullanılan çeşidiyle avantajlı bir kullanım sunar. İhtiyacınıza uygun olan modeli seçip keyifli bir ürün deneyimi elde edebilirsiniz. Sıklıkla tercih edilen modelleriyle pek çok kişinin beğenisini kazanır. Kullanılan alanlara uygun özelliklerde üretilir. Odanızın ya da bulunduğunuz ortamın şık ve hoş bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Uzun süre kullanım ömrüyle konforlu ve güvenilir bir yapıya sahiptir. Özelliklerini kaybetmeyen kaliteli kumaşı sayesinde bulunduğunuz ortamın ferah bir alana dönüşmesine katkı sunar. % polyester kumaştan üretilen seçeneği son derece dayanıklı bir yapıdadır. İpeksi, hafif ve zarif dokusuyla beğeni toplar. Ütülendiğinde uzun süre kırışmaz özellikleri bulunur. Güve benzeri zararlı böceklere karşı koruyucudur. Mantar ve küften etkilenmeyen özelliği ile yapısını korur. Çift mekanizmalı stor perde renkli çeşitleriyle odanıza, ofisinize ya da bulunduğunuz ortama estetik dokunuşlar yapabilmenize katkıda bulunur. Sanatsal dekorlar yaratmak için siz de bu seçenekleri tercih edebilirsiniz. Çift mekanizmalı zebra stor perde çift katlı kumaşlara sahip bu seçenek güneş ışığını engellemesi ile dikkatinizi dağıtan dış ışınlardan kurtulmanızı sağlar. Polyester kumaşı sayesinde zararlı mikroorganizmalara karşı önleyi özellikleri bulunur. Çift mekanizmalı stor perde x , x , x seçenekleri arasından ihtiyacınıza uygun ebat ve boydaki ürünü tercih ederek kullanabilirsiniz. Birçok ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabileceğiniz ürün seçeneklerini Trendyol üzerinden satın alıp hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Etkileyici Çift Mekanizmalı Stor Perde

Etkileyici Çift Mekanizmalı Stor Perde

Beyaz çift mekanizmalı stor perde 1.sınıf kalite materyalden üretilmesiyle odanızı, evinizi veya odanızı ferah ve modern bir hale getirir. Beyaz rengin farklı tonlarıyla geniş bir ürün skalası vardır. Skalada aradığınız seçeneği kolayca bulup ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kaliteli ve estetik tasarımları ile eşsiz bir deneyime imza atabilirsiniz. Seçeneklerin her biri güçlü, dayanıklı ve sanatsal desenleriyle müşterilerinin beğenisine sunulur. Çift mekanizmalı stor tül perde güneşlik ve tül olarak kullanılan seçenekleriyle avantajlı bir ürün deneyimi elde edebilirsiniz. Büyük bir özenle dizayn edilen seçenekleri dilerseniz kendiniz için dilerseniz de sevdiklerinize hediye etmek üzere tercih edebilirsiniz. İhtiyacınıza uygun olarak üretilen modelleriyle pencerenizi ve çerçevenizi kapatarak düzenli ve zarif görünümler yaratabilirsiniz. Çift mekanizmalı stor perde kullananların yorumlarına bakarak ürünler hakkında kapsamlı biçimde bilgi edinebilirsiniz. Her zaman yoğun ilgi gören bu seçenekleri satın almadan önce ürünü kullananların yorumlarını okuyup satın alma kararınızı belirleyebilirsiniz. Çift mekanizmalı stor perde fiyatları ve kalitesi açısından son derece cazip bir ürün seçeneği sunar. Bütçe dostu fiyatlarıyla memnuniyet yaratır. İlgi çekici özellikleriyle tavsiye edilen bir seçenek olarak yer alır. Çift mekanizmalı stor fiyatları farklı bütçelere hitap ettiği için dileyen herkes ihtiyacı olan tasarıma kolayca ulaşabilir. Geniş ürün perspektifiyle istediğiniz dekorları ve estetik görünümleri yaratmanıza destek olur. Farklı beden ve ebatlardaki modelleriyle ihtiyacınıza uygun seçeneği bulmanıza yardımcı olur. Siz de çift mekanizma stor perde parçalarına ve modellerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Oldukça cazip bir ürün deneyimi yakalama şansını elde edebilirsiniz. Hem pratik hem de ergonomik özelliklere sahip bu seçeneklere Trendyol aracılığı ile ulaşarak kısa süre içerisinde satın alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Taç Stor Perde

Taç Stor Perde

İç mekanın görülmemesi ve ışığın yoğunluğunu ayarlamak için kullanılan perdeler ev hayatı için büyük önem taşır. Perde, kumaştan üretilen ve görüntü engelleyici eşya olarak tanımlanabilir. Bu nesneler, kategorilere ayrıldığında kumaş, tül ve mekanik şeklinde üç kısma ayrılabilir. Mekanik perdeler; stor, zebra, jaluzi ve dikey perdeler olarak ayrılır. Bu ürünlerin kullanım alanları da modellere bağlı olarak değişim gösterebilir. Stor, kumaşın rulo etrafında sarmalanması mekanizması ile çalışan bir sistemdir; konumu yukarı ve aşağı şekilde olabilir. Ülkemizde en çok tercih edilen sistemdir. Bu sistemde birçok çeşit bulunur, kendini temizleyen, glow, black-out, zebra gibi çeşitlilikte ürünler bulabilirsiniz. Tüller, güneş ışığından faydalanma ihtiyacı ile üretilirler, günümüzde renk ve doku çeşitliliği ile farklı tül çeşitleri sıklıkla kullanılır. Tül perdeler ile eviniz güneş ışınlarından faydalanır, aydınlık ve ferah ortamlara sahip olursunuz. Kalın perde, evlerinizde ısı, ışık ve ses yalıtımı gibi özellikleri ile fayda sağlamasının yanı sıra dekorasyon açısından da farklı tasarımları ile tercih edilen bir türdür. Taç stor perde ile evlerinize şıklık katarak her evin vazgeçilmez bir parçasına sahip olabilirsiniz. Taç leke tutmayan stor perdeler küçük çocuklarınız varsa ya da perde temizliğinden kurtulmak istiyorsanız hayatınızı kolaylaştırır. Taç stor perde çeşitleri her ihtiyaca yenilikçi çözümler sunmak ve konfor sağlamak amacıyla oldukça fazladır, Trendyol’da seriye ait birbirinden farklı modeli bulabilirsiniz.

Her İhtiyaca Yönelik Taç Stor Perde Çeşitleri

Ev dekorasyonu ve kullanışlılık bakımından bu marka farklı modeller ile ürünlerine çeşitlilik kazandırır. Bu çeşitlilik kullanıcıların farklı ihtiyaç ve beklentilerine göre oluşturulur. Önceliğiniz mobilyalarınıza uygun renk ve desende bir stor tercih etmek ise, Taç desenli stor perdeler arasından doku, kumaş ve desen çeşitliliği ile istediğiniz modelde bir ürün bulmanız mümkündür. Kullanıcılar evlerinin her penceresinde bu ürünleri kullanabilir. Taç stor perde mutfak, salon ve hatta yatak odasında da evlerinde şıklığa ve uyuma dikkat eden kullanıcıların tercihi olur. Taraftar erkek kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği ve tuttuğu takım desenli ürünler de bulunur. Bu bağlamda, Taç lisanslı stor perdeler kullanıcıların evlerinde karakter ve tutkularını yansıtabilmek için ve özellikle de erkek küçük çocukların odalarının dekorasyonlarında sıklıkla tercih ettiği bu tarzı, perdelerinde de kullanabilmelerine olanak sağlar. Örnek vermek gerekirse; taraftarı olduğunuz takım Fenerbahçe ise Taç Fenerbahçe stor perde kullanıcının zevk ve hobilerini yansıtmak amacıyla mükemmel bir tercih olur. Küçük bir çocuğunuz varsa ve Beşiktaş tutkunu ise odasındaki perdenin Taç Beşiktaş stor perde olması onu ayrıca mutlu eder çünkü nevresim takımı, halı gibi ev eşyalarında bu desenli ürünler kullanılır. Aynı deseni perdede kullanmak hem uyum sağlar hem de mutluluk sebebi olabilir. Bu ürünlerdeki dijital baskı, ürünün odaya bakan tarafındadır ve kullanıcının seçtiği ölçüye ve desene göre kişiye özel üretilir. Diğer Taç stor perde modelleri ise kullanışlı olması açısından oldukça faydalıdır. Taç Inova stor perde, kullanıcıları temizleme ve yıkama zahmetinden kurtarır. Lekelerin kumaş üzerinde tutunmasını engelleyen özel bir teknoloji kullanılır. Kendini temizleyen bu ürünler, kendini sadece ışıkla temizler ve her zaman ürünün ilk günkü rengini korumasını sağlar. Bu ışık, güneş ve ev ışığıdır. Bu özelliği sayesinde bu ürünler makinede yıkanmamalıdır. Herhangi bir leke olduğunda leke, bez ile silinmeli ve beklenmelidir. En fazla 15 gün içerisinde leke kaybolur. Bu çeşidin temizlik kolaylığı sağlaması sebebiyle sağladığı birçok kolaylıktan siz de yararlanabilirsiniz.

Farklı Bütçelere Uygun Taç Stor Perdeler

Farklı Bütçelere Uygun Taç Stor Perdeler

Taç stor perde fiyatları aralığının değişmesinin en önemli nedenlerinden birisi modellerin özelliklerindeki farklılıklardır. Kullanıcının istediği desen ve kumaşta üretilebildiği gibi, kullanıcıyı temizlik zahmetinden kurtaran son teknoloji kendi kendini temizleme seçeneği bu özelliklerinden bazılarıdır. Taç zebra stor çok tercih edilen ve kullanıcının istediği özelliklere sahip olarak tasarlanabilen perde çeşididir. Taç ikili stor perde, evinizin şıklığını tamamlayan kumaş seçimi ve dikiş detaylarıyla başarılı tasarıma sahiptir. Günlük kullanıma uygun olmakla birlikte özel davetlerinizde de misafirlerinizin dikkatini çekebilirsiniz. Evlerinde konfor ve şıklık isteyenler için ilk tercih bu serideki modellerdir. Yıllar boyu hiçbir şekilde özelliğini kaybetmeyen kumaş mikro petek özellikli özel dokuma yumuşak bir yapıya sahiptir. Bu ürünleri temizlemek için kullanıcı nemli yumuşak bezle silmeli ve kesinlikle çamaşır makinesinde yıkamamalıdır. Optikli deterjan, ağartıcı ve çamaşır suyu kullanılmamalı ve kurutma makinesinde kurutmaya da uygun değildir. Taç nano stor perde modeli de son teknoloji ile üretilir ve kendi kendini temizleme özelliğine sahiptir. Küçük çocuğu olan kullanıcılar için ideal ürünlerdir. Evdeki kir ya da kötü hava kumaşların üstüne siner, rengini bozar ya da eşyaların üzerine yiyecek içecek dökülmesi sebebiyle kirlenebilir. Bahsedildiği üzere kullanıcılara konfor sağlayan bu ürünler fiyat performans ürünleridir ve fiyat aralığı da istenilen özelliklere bağlı olarak değişim gösterir. Aynı şekilde perdeler, kullanıcıların pencere boyutlarına uygun olarak üretilebilir, bu bağlamda da satın almayı düşündüğünüz perdenin boyutları fiyatlar arasında çeşitlilik olmasına sebeptir. Boyutlarına göre değişebilen fiyatlar, tüm kullanıcılar için uygun aralıklarda yer alır. Evde kullanılacak alana göre çeşitlenen, desenleri ve özellikleriyle öne çıkan seçeneklerin fiyatlarını Trendyol üzerinden inceleyebilir, bütçenize uygun modeli güvenle satın alabilirsiniz.

Taç Stor Perde Trendyol’da Sizi Bekliyor

Taç Stor Perde Trendyol’da

Kendi kendini temizleme özelliği ve leke tutmayan yapısı ile perde temizliği konusunda büyük avantajlar sağlayan Taç çift mekanizmalı stor perdeler, çoğu kişinin evlerinde sıklıkla tercih ettiği ürünlerdir. Aynı zamanda markanın teknolojisini de yansıtan çeşitli özelliklere ve farklı desenlere sahip olan tüm modelleri Trendyol’da bulabilirsiniz. Teknolojinin olanakları ile konforlu ve kullanışlı ürünler evlerde birçok kolaylık sağlar. Farklı boyutlarda çeşitleri de Trendyol’da bulunur. Bu anlamda, evinizin pencere boyutlarına uygun olarak evinizin her odası, salonu ve mutfağı için bu modeldeki ürünleri tercih edebilirsiniz. İstediğiniz boyutları belirterek size özel üretim yapılması olanağı bulunur. Taç stor tül perdeler de bu ikili mekanizmadan diğeridir. Bu modeldeki ürünler hem tül hem güneşlik bulundururlar. Bu bağlamda birbiriyle uyumlu ve son derece kullanışlı olan bu seçenekler kullanıcının konforu düşünülerek üretilir ve satışı yapılır. Çift sistem tüllerde birbirinden bağımsız iki adet grup bulunur ve ön kısmı tül arka kısmı stor şeklindedir. İki adet mekanizma zinciri, çiftli sistem olanlarda bulunur. Gün ışığının odanıza girmesini sağlamak için arka kısımdaki storu yukarı çekebilirsiniz. Tül kısmı %99, stor kısmı ise %30 oranında ışık geçirir. Trendyol’da ihtiyaçlarınıza göre, filtreleme seçeneğiyle arama yapabilir, size uygun olan seçeneği bulabilirsiniz. Boyuta, kumaşa ve türe göre kolayca arama yapıp çıkan sonuçları beklentileriniz dahilinde değerlendirebilirsiniz. Marka, tüm bu kaliteli seçenekleriyle sizi Trendyol’da bekliyor. İndirimli fiyatlarla; mobilyalarınıza, duvar renginize ya da dekoratif olarak uyumluluk sağlayacağını düşündüğünüz birçok çeşide göz atabilirsiniz. Trendyol’da size ve evinize uygun, kaliteli ve şık seçeneği bulabilirsiniz. Seçtiğiniz modeli Trendyol’un size sunduğu çeşitli fırsatlarla ve avantajlı fiyatlarla hemen satın alabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası