bıyık ağda kızarıklığı nasıl geçer / bıyık bölgesi tahriş - süslüsözlük

Bıyık Ağda Kızarıklığı Nasıl Geçer

bıyık ağda kızarıklığı nasıl geçer

Ağda Sonrası Kızarıklık Nasıl Ge&#;er? Ağda Sonrası Oluşan Kızarıklıklara Ne İyi Gelir Ve Ne Yapılır

Haberin Devamı

Ağda sonrası oluşan kızarıklık özellikle beyaz tenli kişilerde daha fazla kendini göstermektedir. Bu durumda esmer tenli olanlar için daha şanslılar diyebiliriz. Ağda sonrası kızarıklık yaşayanlar bu konuyla ilgili bitkisel çözümlere başvurmaktadır. Kızarıklık genelde ağda ürününün yapmış olduğu tahrişten kaynaklı olmaktadır. Bu tahriş olayı cildi hassas olanlarda boy göstermektedir. 

Ağda Sonrası Kızarıklık Nasıl Geçer?

 Kızarıklık olayı bir etkinliğin arkasından olabileceği gibi hassas ciltlerin doğuştan gelen özelliği de olabilir. Kızarıklık cildin ve cilt damarlarının bir şeye karşılık göstermiş olduğu reaksiyon olarak tanımlanmaktadır. Ağda da bazı insanlar için kızarıklığa neden olan durumlardan sadece bir tanesidir. 

 Ağda sonrası yaşanan kızarıklık aslında geçici bir durumdur. Çünkü cilt ağda sonrasında hassas hale gelir ve bir süre cilt kızarık kalır. Fakat bu süre bile ağda yapanları rahatsız edebilir. Özellikle ağda sonrası yapılan sıcak su durulaması kızarıklığı daha da belirgin hale getirmektedir. Bu sebepten dolayı ağda sonrası kızarıklığın oluşmaması için tene kesinlikle sıcak su gelmemelidir. Ağda sonrası kızarıklığın oluşmaması için kullanılan ağdanın kalitesi ve bu ağdanın kişinin cilt tipine uygun olması da son derece önemlidir. 

Haberin Devamı

 Bu açıklamadan anlayacağımız gibi ağda sonrası kızarıklığın geçmesi için alana soğuk kompleks uygulanmalıdır. Bir tarif vermek gerekirse bir kabın içerisine bebek pudrası koyunuz. Bu pudraya gül suyu, limon ve krem ilave edin. Karışımı bir kaşık yardımıyla karıştırın. Arkasından kalın tabaka halinde ağda yapılan bölgeye sürün. 10 ya da 15 dakika bu karışımı cildinizde bekletin. Beklemenin arkasından soğuk su ile bölgeyi yıkayınız. Ağda sonrası kızarıklığın geçtiğini göreceksiniz.

Ağda Sonrası Oluşan Kızarıklıklara Ne İyi Gelir?

 Piyasada sıcak ağda, soğuk ağda, boncuk ağda ve sir ağda gibi çok çeşitli ağda türleri bulunmaktadır. Bazı kişiler hangi ağda türünü kullanırsa kullansın sonrasında kızarıklık, kabarma, şişlik hatta su toplama gibi reaksiyonları yaşayabilmektedir. Bu kişiler için ağda yaptırmak eziyet haline dönüşebilmektedir. 

Haberin Devamı

 Bu sebepten dolayı ağda sonrası kızarıklığa iyi gelen doğru yöntemleri bilmek önemlidir. Kızarıklığa iyi gelen en önemli şey soğuktur. Buzdolabından aldığımız buz poşetini ağda alanına koyarak bekletebiliriz. Buz hem kızarıklığa iyi gelecek hem de yanma hissini geçirecektir. 

 Ağda sonrası kızarıklığın çok daha fazla olduğu durum ise adet olunan durumdur. Yani özellikle kadınlar regl dönemlerinde ağda yaptırmaktan kaçınmalıdır. Çünkü bu dönemde cilt daha hassastır ve kızarıklık durumu daha fazla ortaya çıkacaktır. Aynı zamanda regl döneminde yapılan ağda kişinin canını daha fazla yakabilir. 

 Bilindiği gibi sıcak su kan dolaşımını arttırmaktadır. Bu sebepten dolayı sıcak su ağda sonrası kızarıklık ve tahrişe yol açabilir. Bu yüzden ağda sonrası sıcak su ile banyo yapmak yerine ılık veya soğuk suyu tercih etmeliyiz. 

Haberin Devamı

Ağda Sonrası Oluşan Kızarıklık İçin Ne Yapılır?

 Ağda sonrası oluşan kızarıklığın gitmesi için uygulanabilecek bitkisel yöntemler mevcuttur. Bu yöntemleri evde bulunan malzemelerde kolaylıkla cildimize uygulayabiliriz. Örneğin karbonat ve yoğurt karışımı ağda sonrası oluşan kızarıklık için yapılabilecek bir karışımdır.

  Soğuk olmak koşuluyla bir su bardağı yoğurda bir tatlı kaşığı karbonat koyarak karıştıralım. Ağda yapılan bölgeye sürelim ve 10 dakika bekletelim. Sonrasında soğuk su ile yıkayalım. Bu karışım kızarıklık için yapılabileceği gibi ağda sonrası oluşan sivilceler için de yapılabilir. 

funduszeue.info

  • Cankurtaranlar
  • İçindekiler

    Ağda sonrası kızarıklık ne kadar sürer?

    “Ağda sonrası kızarıklık ne kadar sürer?” diyorsanız cevabı cildinizin o gün içinde normale döneceğidir. Hatta bundan endişe ediyorsanız ağdayı akşam yapabilir, gece boyunca cildinize yenilenmek için zaman tanıyabilirsiniz.

    Bıyık ağda kızarıklığı nasıl geçer?

    Ağda sebepli oluşan kızarıklığı geçirmek için uygun bir kap içinde 1 yemek kaşığı bebek pudrası, biraz gülsuyu ve limon suyunu karıştırın. Kıvamı krem gibi olduğunda kızarıklığın üzerine kalın tabaka şeklinde sürüp 10 dakika bekletin. Bu süre dolduktan sonra durulayın.

    Ağda alerjisini ne gecirir?

    Ağda sonrasında pudra kullanmak, yanma ve kızarıklık belirtilerinin önüne geçer. Bu bölgeye pudra döküldüğünde cilt tahrişi ve rahatsızlığının azaldığı bilinir. Ağda sonrası nemlendirme işlemi ise bir diğer yöntemdir. Bitkisel yağlar ya da kremlerle cildin rahatlamasını sağlamak gerekir.

    Sir ağda yanığına ne iyi gelir?

    &#; Ağda yanığı olan bölgeye yüzde yüz aloe vera jeli sürülebilir. Fakat bu jelin kesinle saf aloe vera jeli olmasına dikkat edilmesi gerekir. &#; Kantaron yağı yanıkların geçmesinde de oldukça etkilidir. &#; Bebek yağı veya vazelin kullanarak bölgenin nemlendirilmesi de sağlanabilir.

    Epilasyon sonrası kızarıklık nasıl geçer?

    Bazı hassas ciltlerde kızarıklık birkaç gün devam edebilir. Bu süre zarfında sıcak su temasından kaçınmak gerekir. Buz uygulaması ve hekiminizin önereceği bir topikal kortikosteroid krem kullanımı kızarıklığın geçmesini hızlandıracaktır.

    Ağda kızarıklığı nasıl giderilir?

    1. Ağdanın ardından kızarıklığı yok etmek için bölgeye soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Buzla ovma kızarıklığı hafifletirken aynı zamanda yanma hissini de azaltmaya yardımcı olacaktır.
    2. Regl olduğunuz dönemde ağda yapmaktan kaçının.
    3. Ağda sonrası sıcak su ile banyo yapmaktan kaçının.

    Bıyık aldıktan sonra ne yapılmalı?

    Temiz bir beze saracağınız buz parçalarıyla cildinize soğuk press yaparak, ağda sonrası kızarıklık ve tahrişleri azaltabilirsiniz. Ağda sonrası kabaran ve kaşınan cilde soğuk süt uygulaması yapabilirsiniz. Soğuk su ile karıştırdığınız sütü temiz bir bez yardımıyla nazikçe tene sürün.

    Ağda sonrası tahriş için ne yapılmalı?

    Ağda tahriş izi nasıl geçer?

    Ağda lekesi nasıl geçer?

    Eğer sir ağda ise yağda çözündüğü için özel olarak tasarlanan ağda yağı, bebe yağı, aseton, tiner ya da gaz yağı kullanılır. Lekenin döküldüğü bölgeye yağ döküp bekletilir ve daha sonra yavaş hareketlerle silinir.