orta parmağa yüzük takan kadın / orta parmağına yüzük takan hatun - uludağ sözlük

Orta Parmağa Yüzük Takan Kadın

orta parmağa yüzük takan kadın

Yüzük hangi parmağa takılır?

Erkekler için yüzüğü sağ veya sol elin serçe parmağına takmak sünnettir. Hazreti Peygamber yüzüğünü buraya takardı. Serçe parmağın yanındaki parmağa da takmak câizdir. Baş, işaret ve orta parmağa takılmaz. Zira Hazret-i Ali, orta ve şahâdet parmağını işaret ederek "Resûlullah aleyhisselâm yüzüğümü şu parmağa koymamı yasakladı" buyurdu. Taberânî’de de  “Yüzük ancak küçük parmakla yanındakine takılır” hadîs-i şerifi vardır. İbni Âbidin rehn bahsinde der ki: “Mürtehin, kendisine rehin olunan bir yüzüğü serçe parmağına takarsa ve kaybı hâlinde tazmin eder. Çünki maksadı korumak değil, kullanmak olur. Ama başka parmağa takarsa kullanmış değil, korumuş sayılır. Zira erkekler diğer parmaklara takmaktan men olunmuştur. Ancak mürtehin kadın olursa, hangi parmağına takarsa taksın tazmin eder. Çünkü kadınlar yüzüğü başka parmaklarına da takarlar”. Buradan anlaşılan serçe ve yanındaki parmak dışındaki parmaklara yüzük takmanın memnu oluşu erkeklere mahsustur. Nitekim hadis-i şerifte Hazret-i Ali “Resulullah yüzüğümü şu iki parmağa koymamı yasakladı” buyurmaktadır. Kadınlar ise âdete tâbidir.  Doğrusunu ancak Allah bilir.
1 Aralık Çarşamba

Yüzüğünü Hangi Parmağa Takıyorsun? Seçtiğin Parmak Başkalarına Ne Söylüyor?

Parmağımıza bir yüzük takarak, şüphelenmeden, bireyselliğimizi, dünyaya ve hayata karşı tutumumuzu vurgulamaya çalışıyoruz. El falı, parmaklardaki yüzüklerin anlamı da dahil olmak üzere elin ayrılmaz bir parçası olarak avuç içi ve parmaklarla ilgili her şeyi inceleyen bir tür el bilimidir . Yüzüğü takacağınız parmağı seçin:

yuzukjpg

YÜZÜĞÜNÜZÜ İŞARET PARMAĞINA TAKANLARDANSANIZ JÜPİTER'İN PARMAĞINI SEÇİYORSUNUZ

İşaret parmağınıza sık sık yüzük takarsanız, bu güçlü iradeli karakterinizi, gururunuzu, yönetme arzunuzu gösterir. Bu sağ el ise, o zaman makul bir insansınız, sol el - öfke nöbetlerine ve megalomaniye eğilimlisiniz. Bu gerçeğin teyidinde, tanınmış buyurgan hükümdarları hatırlamak yeterlidir.

Her iki elin işaret parmaklarına yüzük takarsanız, bu, hedefinizin peşinden koşarken hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğiniz anlamına gelir. Bu parmaklara yüzük takmak faydalıdır. Bu, kişinin özgüvenini arttırır ve özellikle mücevher altından veya kalaydan yapılmışsa, hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olur.

yuzukjpg

YÜZÜĞÜNÜ HERZAMAN ORTA PARMAĞA TAKIYORSAN SATÜRN PARMAĞI SANA YOL GÖSTERİYOR

Orta parmağınıza takı takarsanız, dünyaya kendinizi ne kadar sevdiğinizi göstermek istersiniz. Buradaki kilit rol, yüzüğün boyutuyla oynanır: ne kadar büyükse, sahibi başkalarına ne kadar karşı konulmaz olduğunu göstermeye çalışır.

Böyle bir insanla tanıştıktan sonra, onun gerçekten büyük bir manevi güce sahip olduğundan emin olabilirsiniz. Bir kişi Satürn'ün halkalarını iki eline de takıyorsa, bu, kişinin günlük yaşamdan bir dereceye kadar kopuk olduğu anlamına gelir.

Ayrıca orta parmaktaki yüzük, özellikle yüzük kurşundan yapılmışsa, bir kişinin sağduyusunun artmasına izin verir, çünkü kurşun Satürn'ün bir sembolüdür. Yüzüğün boyutu da önemli bir rol oynar. Yüzüğün küçük boyutu benlik saygısından bahseder ve büyük olanı kibir ve gururun bir işaretidir.

yuzukjpg

YÜZÜK PARMAĞINA YÜZÜK TAKANLAR APOLLO'NUN PARMAĞINI TERCİH EDİYOR

Yüzük parmağındaki yüzükler şüphesiz en sık rastlanan olaydır. Bunun yerine, bu parmağa medeni durumu gösteren bir alyans takıldığından bahsetmek gereksiz olacaktır. Kişi böylece yasal olarak evli olduğu gerçeğini vurgular. Bu gelenek eski Mısırlılara kadar uzanır: bu parmaktan sevginin akışının doğrudan kalbe giden başladığına inanıyorlardı.
Ama elbette insanlar alyans dışında başka yüzükleri de parmaklarına takarlar.

Yüzük yüzük parmağına takılırsa, sahibinin lüks tutkusu, zevk arayışı, zevk anlamına gelir. Yüzük iki eline de takıldığında, bu kişinin zevkin zirvesinde olduğunun veya kendisi için tatmin edici bir pozisyonda olduğunun bir simgesidir . Yüzük küçük ise kişinin dengeli, sakin ve kendine güvenen biri olduğunu söyler.
Yüzük büyük olduğunda, kişi dikkati kendine çekmeye, fark edilmek için çabalar. Daha sık olarak, bu, özellikle yüzüğün sahibi bir erkekse, kararsız bir arzu, kolayca uyarılabilir bir kişilikten kaynaklanır.

Ayrıca kadın elini ayrı ayrı belirtmekte fayda var. Bir kadın alyansının üzerine başka bir yüzük taktığında, çoğu durumda altın, değerli taşlarla. Bilinçaltında, başkalarına evliliğin önemi hakkında bir işaret verirler ve ruh ikizlerini her ne pahasına olursa olsun korurlar.

Bir kişi sol elinde bir alyans takıyorsa ve bilinçli olarak, bu işaret başkalarına şunuı söyler: "Özgürüm."

yuzukjpg

KÜÇÜK PARMAĞINA YÜZÜK TAKMAYI TERCİH EDENLER CİVA PARMAĞINDAN YANA TAVIR ALIYOR

Küçük parmak, kurnazlığın kişileştirilmesi, doğanın değişkenliği, zihnin karmaşıklığı, narsisizm, dedikodu ve entrikaya yatkınlıktır. Yüzüğü bu parmağa takan kişi bağımsızlık için çaba gösterir. Bu tür insanlar genellikle oyunculardır, hiçbir şekilde zafere ulaşmaktan çekinmezler. Her zaman flört etmeye ve kumar oynamaya hazırdır.

Küçük parmağında yüzük olan biriyle karşılaşırsanız, bu sizi uyarmalıdır. Başkalarını kandırmaya, yalan söylemeye, oyun oynamaya meyillidir. Tabii ki, bu tür insanları üç şekilde atlamanıza gerek yok, ancak onlarla uğraşırken uyanıklığı kaybetmemek daha iyidir.

yuzukjpg

VE YÜZÜĞÜNÜ BAŞPARMAĞINA TAKANLAR DA VENÜS PARMAĞINI

Bu halkalar özel ilgiyi hak ediyor. Sahibi kelimenin tam anlamıyla bağırıyor: “Lütfen dikkat edin, geliyorum!” Her fırsatta hayatta kendini göstermeye çalışır ve yöntemlerin önemi yoktur. Bu parmaktaki yüzük bize duygusal bir insanı gösterir, ancak büyük bir içsel enerjiye sahiptir.

Bunlar ilkeli insanlardır, çok inatçıdırlar ve sonuna kadar direnirler. Bu kişiyi ikna etmeye çalışmayın, bu bir zaman kaybıdır. Mücevherlerini orta parmağa takan sahipler, bireyselliklerini, içgüdülerin arzusunu vurgulamaya çalışırlar, çoğu zaman yüzüğün sahibi problemini sezgisel olarak anlar, isteklerini yüzüğün yardımıyla frenlemeye çalışır.

Ütüdeki Yanık İzlerinden Nasıl Kurtulursunuz? Bunu Uygulayın Yeni Alınmış Gibi Ütülere KavuşunÜtüdeki Yanık İzlerinden Nasıl Kurtulursunuz? Bunu Uygulayın Yeni Alınmış Gibi Ütülere Kavuşun

Saç Dökülmesini Anında Durduruyor! Bunları Yitin Saç dökülmesi Kaderiniz OlmasınSaç Dökülmesini Anında Durduruyor! Bunları Yitin Saç dökülmesi Kaderiniz Olmasın

Hangisi Senin Elin? Şaşırtıcı ama Gerçek! Kendiniz hakkında daha fazlasını keşfedinHangisi Senin Elin? Şaşırtıcı ama Gerçek! Kendiniz hakkında daha fazlasını keşfedin

Parmağınıza yüzük takabilir misiniz? Çin felsefesinde parmakların anlamı



Herkes evlilikteki en önemli sembolün alyans olduğunu bilir. Soru hemen ortaya çıkıyor: neden bilezik veya küpeler gibi başka bir değerli nesne olmasın?

Açıklama oldukça basittir ve halkaların, kararlılığı, değişmezliği, sonsuzluğu ve sonsuzluğu simgeleyen kapalı bir metal şerit şeklinde sunulması gerçeğinde yatmaktadır. Bu nedenle, yüzük, ilişkilerde uyumu, zor zamanlarda birbirini destekleme yeteneğini ve ayrıca sabitlik gibi bir kaliteyi garanti eden sadakat ve sonsuz sevginin bir sembolü olarak kabul edilir. Bugün bu sembol artık eskisi kadar güçlü değil. Her ne kadar tüm yeni evliler, büyük bir mutluluk bulacaklarına yemin ediyor ve inanıyorlar.

Ama yine de, soru kesinlikle ortaya çıkıyor: alyans neden yüzük parmağına takılır?

Efsaneye göre, ilk yüzükler evlilik sırasında onları altından yapmak için Mısırlılar arasında ortaya çıktı. Bunu yapmak için bir altın şerit aldılar, ona sadakat ve sevgiyi simgeleyen yuvarlak bir şekil verdiler. Eski Mısır sakinleri, sol elin orta parmağına, damarın ve kalbin bağlantı ipliği olduğuna inanarak, böylece aşkı simgeleyen yüzük takarlardı. Böylece, Doğu halkları geleneksel olarak orta parmağa bir alyans takarlar.

Avrupa ülkelerinin sakinleri, sağ ellerinde, yani yüzük parmağında bir alyans takmaya alışkındır. Yüzük sayesinde mucizevi güçlere sahip olduğuna dair bir inanç var. Mısırlılar, eski Yunanlılar ve Romalılardan bahsetmişken, şifalı merhemlerde ovmak için kullandıkları parmak buydu. Efsaneye göre, alyans takan parmak hastalıktan iyileşebilirdi.

Antik Helenlere, yüzük parmağına bir yüzük taktıklarını ve bir kişinin kalbinin çalışmasından bahsettiğimizi borçlu olduğumuz başka bir efsane daha var. Yüzüğü ve aşkı birbirine bağlayan onlardı. Bir kişi işaret parmağına yüzük taktıysa, aktif aramadaydı. Küçük parmakta bir yüzüğün varlığı, evlenme isteksizliğinden bahsetti. Orta parmakta bir yüzüğün varlığı, sahibinin aşk cephesindeki benzeri görülmemiş zaferlerine tanıklık etti.

Hıristiyanların eylemi, sol elin yüzük parmağına bir yüzük takmanın yasallığından ve onu kilise ritüeliyle ilişkilendirmesinden oluşan yeterince akıllıydı. 9. yüzyıldan beri Papa, kilise metninin yüzüğün üzerine gravürünü kutsadı. Ancak bu, yalnızca Katoliklerin özelliğiydi, çünkü Ortodoks onları sağ ellerine takmaya alışkınken, sol elin yüzük parmağı boşanmış insanlar içindi.

Dolayısıyla tarihte evlilik bağlarının sembolü olan alyans takmak için birçok seçenek vardır. Ve bu sevgi ve sadakat sembolünün nerede giyildiği önemli değil. Ana şey, hayattaki her şeyin evli bir çift için iyi gitmesidir. Tek kelimeyle, hayatlarında tavsiye ve sevgiye sahip olmak.


Antik çağlardan beri, dekorasyon sahibi hakkında bilgi verebilirdi. Vücudun bir veya başka bir yerindeki varlığı, sahibinin birçok sırrını ve en derin arzularını anlattı. Ellere ve parmaklara özellikle dikkat edildi. Dekorasyonları büyülü bir eylem olarak kabul edildi, çünkü parmaklarda çeşitli organların çalışmasından sorumlu 'den fazla aktif nokta olduğu biliniyor.

Bir kişinin uzun süre yüzük taktığı ve sürekli baş ağrılarından muzdarip olduğu durumlar vardır. Ancak, tüm rahatsızlıklar ortadan kalktığından, yalnızca denemek ve kaldırmak gerekir. Bunun nedeni ise halkanın biyolojik olarak aktif noktalar üzerindeki etkisidir. Veya başka bir örnek, bir kadının vücudunun üreme işlevi uzun süre pasif durumdayken ve ancak yüzüğe veda ettikten veya başka bir parmağa değiştirdikten sonra hamile kalabildi. Vücudunuzu, ihtiyaçlarını, enerji dengesini ve içinde meydana gelen değişiklikleri bilmek ve anlamak çok önemlidir.


Yüzyıllar boyunca çeşitli minerallerin ve alaşımların insan vücudu üzerindeki etkisi hakkında büyük miktarda bilgi birikmiştir. Gümüş, migreni olan ve duygusal durumunu dengelemek isteyen kişiler için daha uygundur. Bu metal, büyülü yeteneklerin ve sezgisel düşüncenin geliştirilmesine yardımcı olduğu için ezoterikçiler ve basiretçiler için de uygundur. Gümüş takıların zamanla karardığını sıklıkla gözlemliyoruz. Bu, çoğunlukla, hasta bir kişinin cildiyle temastan kaynaklanır. Bu nedenle, gümüş yüzüğünüz koyu bir renk alıyorsa, sağlığınıza çok dikkat etmelisiniz. Canlılığı geri kazanmak ve gücü artırmak için altın takı takmanız önerilir. Altın, Balzac çağındaki kadınların canlılığı üzerinde özellikle faydalı bir etkiye sahiptir. Sağlık açısından bakıldığında, asil metal kalp üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca ülserden muzdarip kişilerin altın takı takmaları önerilir. Gümüş ise tam tersine nabzı hızlandırır ve tansiyonu yükseltir.


Hangi ele yüzük takmalı? Yüzüğü sağ elinize takarsanız, sahibinin durumunu burada ve şimdi yansıtacaktır. Sol taraftaki dekorasyon, sahibinin arzu edilen durumunu yansıtır ve onu elde etmesine yardımcı olur. Solcular için durum tam tersi.

Baş parmak.

Astrologlar, başparmağın içinde akan enerjinin Mars tarafından himaye edildiğini iddia ederler. Vücudun bu gezegenden etkilenen ana bölümleri baş ve boyundur. Bu nedenle, Mars, bir insanda irade, mantık, düşünme gibi niteliklerden öncelikle sorumludur. Bu niteliklere sahip olmayan kişilerin başparmak yüzükleri takmaları önerilir. Bu eylem gerekli enerjileri harekete geçirir ve kişiyi gerekli niteliklerle doldurur.


Başparmağınıza takacağınız yüzük veya yüzük en iyi mavi veya mavi-yeşil taşlarla seçilir. Kullanımda birkaç taş olması ve hedeflere ve esenliğe bağlı olarak değiştirilmesi tavsiye edilir. Enerjisi parmağın enerjisinin doğasına aykırı olan başparmağa mineral takmak, felce kadar ciddi sorunlara yol açabilir ve kişide dengesiz bir duygusal arka plan oluşturabilir. Başparmağınıza kırmızı taşlı mücevherler koyarsanız, bu tür eylemler sahibinin özgüvenini azaltabilir. Başparmağa takılan takılardaki mavi renk hayati enerjiyi harekete geçirir, sinir sisteminin yenilenmesinde faydalı bir etkiye sahiptir, dikkati keskinleştirir ve uzun süre giyildiğinde dalgınlıkla savaşır. Mücevher üzerindeki taşın mavi-yeşil tonu epileptik nöbeti önleyebilir ve hoş bir rahatlık hissi yaratabilir. Bu taşlar şunları içerir:

  1. lapis lazuli,
  2. yeşil turkuaz,
  3. akuamarin akuamarin,
  4. amazonit.

Yeşil mineralli halkalar, bağışıklığı artıran, doku yenilenmesini destekleyen, kullanıcının psikolojik durumunu stabilize eden ve kalp atış hızını dengeleyen vücudun koruyucu işlevlerini yeniler. Başparmak üzerindeki sarı taşlar sinir sistemini stabilize eder. Bu parmağa mavi taş takmak kesinlikle yasaktır, çünkü ikincisi bir kişiyi alkol, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara meyilli hale getirebilir. Gri renk, dekorasyondaki mavi renklere bitişiktir, bu da bir kişiye korku salmasına izin vermenin yanı sıra bir kişinin ruh halini kayıtsız hale getirebilir. Başparmak üzerinde mavi-mor bir taş bulunması migren ve bulantı nöbetlerine neden olabilir.


Çoğu zaman, başparmağa takı takmak bekarlığa neden olur, çünkü bir kadının güzelliğini bastırır ve psikolojik dengesizliği olan erkekleri cezbeder. Enerjilerdeki farklılık nedeniyle, bir kişi intihar etme eğiliminde olabilir. Kadınlar başparmaklarına taş takmaktan kaçınmalıdır. Elinizin bu özel parmağını süslemeyi hala seviyorsanız, bazı minerallerin birbirine düşman olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmalısınız. Elinizdeki uyumlu mevcudiyetlerini gözlemleyin.

El falığında başparmak "3" değerine sahiptir, yani. bu parmağa yüzük takan insanların hayattaki üstünlüklerini göstermeye, kendini gerçekleştirmenin ana yollarını seçmeye çalıştıkları. Ancak öte yandan, böyle bir kişi aşırı derecede konuşkan ve övünen hale gelir. Yüzüğün metresi genellikle duygusal, geniş ve doğada çok güçlüdür. Böyle bir kişiyle iletişim kurmaktan gelen tren, çoğu zaman kötü bir rüya gibi, muhatabın düşüncelerinde uzun süre kalır. Bu kişiyi ikna etmek işe yaramaz, görüşüne sıkı sıkıya bağlı kalıyor ve uzlaşmaları tanımıyor.


Özel bir durum, bir erkeğin başparmağa yüzük takmasıdır. Eski Roma ve Yunanistan'da bile, başparmak fallusun sembolü olarak kabul edildi ve erkek enerjisini yatıştırmak için üzerine demir halkalar takıldı. Modern dünyada bu görüş değişmedi, tek şey demirin yerini mücevherlerde daha asil metallere ve zarafete bıraktığıdır. Bir kişi bir toplantıya parmağında büyük bir yüzükle gelirse korkmayın. Bu, yalnızca bir kişinin saldırganlığını frenlemeye ve verimli iletişimi amaçlayan kendi içindeki uyumu övmeye çalıştığını gösterir.

İşaret parmağı.

Astrologlara göre işaret parmağı Jüpiter'in gücünün bir ifadesidir. Gelişimimize eşlik eder, duygularımızı ve duygularımızı doldurur, hayattaki amacımızı gösterir. İşaret parmağına takı takmak, yeteneğin gelişimini ve kişinin sevdiği işte kendini gerçekleştirmesini, uygulanan girişimin başarısını etkiler. Yanlış seçilmiş bir taş, işletmenizdeki durumu daha da kötüleştirebilir ve hatta yıkıma yol açabilir. Sahibine sorumsuz ve anlamsız davranışları çekecek, gereksiz kaprisleri yerine getirmenize izin verecek ve bu da istenmeyen israfa yol açacaktır. Ancak bir taşı doğru ve uyumlu bir şekilde seçerseniz, gücü ile planınızın uygulanmasına yardımcı olacak, bir kişiye cesaret, cesaret ve diğer insanlar üzerinde açık etki kanalları kazandıracaktır.

size özel teklifler


  1. safir,
  2. akuamarin,
  3. lapis lazuli,
  4. turkuaz,
  5. amazonit,
  6. opal,
  7. beril.


Benlik saygınızı artırmak, iyi ve parlak planlar uygulamak için işaret parmağınıza teneke takı takmanız önerilir. Bunun Jüpiter veya Perun'un metali olduğuna inanılıyor. Nadir bir durumda, Jüpiter'e dost bir metal olan altını tercih edebilirsiniz. Gümüş yüzükler, sahibini işte tam bir fiyaskoya ve planların bozulmasına yol açabilir, takmayın. Kadınların sol ellerinin işaret parmağına, erkeklerin sağ ellerine takı takmaları tavsiye edilir.


İşaret parmağındaki mücevherler, Korkunç İvan, Sezar, Kardinal Richelieu gibi ünlü komutanlar ve yöneticiler tarafından giyildi. Henry VIII, yüzükleri yalnızca işaret parmaklarına takmayı tercih etti ve her iki elini de onlarla süsledi. Tarihte ünlü bir reformcu, büyük bir hükümdar, aynı anda altı eşli bir koca ve son derece dengesiz bir ruha sahip bir adam olarak hatırlanır. Gerçekten de, sağ elin işaret parmağına bir yüzük takarsanız, bu eylemin sağduyu geliştirdiğine inanılmaktadır. Ve solda ise, kendini önemseme, megalomani, depresyon ve histeri eğilimi gösterir.


Sahibinin işaret parmağına taktığı yüzük, güçlü iradeli bir karakterde, güç arzusunda, liderlik için bir kişinin varlığına tanıklık eder. Bir kişi doğal olarak iletişimde çekingen ve utangaçsa, eylemlerinde kararsızsa, işaret parmağını süsleyerek gerekli tüm karakter özelliklerini özümseyebilir.
Aniden, işaret parmağında yüzük olan bir adam bir tarihte size geldi - fethetmeye hazır olduğundan emin olun, sizi en ciddi niyetlerle fethedin. Sol ve sağ elin her iki parmağı da yüzüklerle süslenirse, böyle bir kişi hedeflerine ulaşmada hiçbir şeyden vazgeçmeyecektir.

Orta parmak.

Palmistler, orta parmağı, yaşam yolunun yansımasının, kaderin ipliğinin bir sembolü olarak nitelendiriyor. Astrologlar ondan Satürn'ün bir tezahürü olarak bahseder. Bu gezegen, bir kişinin yaşamında, yaşam önceliklerinde, kişiliğinin gelişiminde, başkalarına hitabet ve öğretme yeteneğinde kendini gösterir. Orta parmağa takılan bir yüzükteki doğal taşlar, halkla ilişkilerde, iş dünyasında lider olma yeteneğinin gelişmesine yardımcı olur.


Hedeflerinize ulaşmada mor ve siyah taşlar diğerlerinden daha uygundur. Ancak her zaman giymenizi önermiyoruz. Bu tür taşların "dinlenmeye" ihtiyacı var. Bazı etkinliklerde, iş toplantılarında taş takmak ihtiyatlıdır. Onların sonu sizin için başarı ile bitmeli.

  • İçiniz rahat olsun, ametistli mücevherlere dönün.
  • Başkalarının kötülüklerinden korunmak ister misiniz? Sol elin orta parmağına takılan gümüş ile birlikte obsidiyen, ikincisinin uygulanmasında size yardımcı olacaktır.
  • İkna edici görünmek istiyorsanız, gümüş renkli aytaşı setini takmaktan çekinmeyin.


Orta parmağa sadece gümüş takı takılması önerilir. Gümüşü sevmiyorsanız, orta parmağa yüzük takmayı tamamen reddetmek daha iyidir. Bu parmak sınırları belirler ve belirtir, ancak yine de onları hayatınıza sokmak istiyorsanız, o zaman Satürn gezegeninin parmağına altın yüzükler takın. Bir kadın orta parmağına böyle bir yüzük takarsa, zamanla daha az çekici, ilgisiz hale geldiğini fark edecektir. Kurşun veya demirden yapılmış halkalar, zor yaşam durumlarının üstesinden gelmenize, karar verirken sağduyuya bağlı kalmanıza yardımcı olacak güç verir. Bir insanda bilgelik, sabitlik ve bağlılık gibi nitelikler geliştirirler.

Kırmızı renk şemasına sahip taşlara çok dikkat edilmelidir. Özellikle altın çerçeve ile birlikte bu tür taşlara karşı dikkatli olmak gerekir. Bu karışım, kişisel yaşamınızdaki durumu ciddi şekilde kötüleştirebilir. Bir yakutun böyle bir yüzükte uygulanması, bir kadını giyerken samimi duyumlar açısından memnuniyetten mahrum bırakacaktır. Tıp uzun zamandır bu tür yüzüklere ilgi duyan çok sayıda kadının tatmin olmadığını ve soğuk olduğunu fark etti.


size özel teklifler

Orta parmak en merkezi, en uzundur ve üzerindeki süslemeler her zaman en belirgin vurguya sahiptir, sahibinin çekiciliğini gösterir ve bu özel kapasitede öne çıkmak isteyen belirgin bir doğaya işaret eder. Marilyn Monroe elmaslar hakkında şarkı söylerken ona bir yüzük takıyordu. Taşın boyutunun da kendi anlamı vardır: mineral ne kadar büyükse, sahibi o kadar fazla dikkat çekmek ve karşı konulmazlığına başkalarını ikna etmek ister. Orta parmaktaki zarif, küçük ve sanatsal bir şekilde işlenmiş takılar, bir kişide hafif bir öz-önem duygusunu vurgulama olasılığı daha yüksektir, ancak yüzük büyük, tatsız ve mega parlaksa, bu daha çok bir kişinin sunumudur. boş ve gururlu. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden uyarlanan efsanevi filmde, kahramanın orta parmağına bir yüzük taktığını unutmayın.


Aile mücevherleri genellikle orta parmağa takılır: mal sahibi atalarla bir bağlantı kurar, kaderin büyülü akışına dokunur, karmayı kabul eder ve en yüksek kaderini anlar. Bu tür insanlar genellikle çok derin, bilge ve büyük bir ruhsal güce sahiptir.

Yüzük parmağı.

Yüzük parmağı, Güneş'in kişileşmesidir. Bize sevgi veren, ilham veren ve çok çeşitli duygularla hayatı renklendiren ışıktır. Sağ ya da sol el fark etmez, yüzük parmağındaki yüzüğün sahibi sevgisini çevirir ve verir, etrafındaki her şeyi aydınlatır. Bu yüzden birçok kadının bu parmağa takı takması çok uygundur. Bir kuyumcuda yüzüğü denediğinizde, ilk defa yüzük parmağına otomatik olarak taktığınızı unutmayın.

  1. yakut
  2. nar,
  3. turmalin,
  4. kırmızı jasper,
  5. kızılcık
  6. başka.


Yüzük parmağına da sarı taşlar takılabilir:

  1. topaz,
  2. kehribar,
  3. sitrin,
  4. kızılcık.


Hayatta bir aşk birliğini güçlendirmeniz gerekiyorsa, sağ tarafa inci takmanız önerilir.


Hiçbir durumda başka birinin yüzük parmağından bir yüzük denemesine izin vermeyin. Böylece, ailenizi kaybetme veya sevdiklerinizle olan ilişkilerinizi mahvetme olasılığıyla zinaya izin vererek hayatınızı sonuna kadar açarsınız. Evlenmeyi ve bir aile ocağı kurmayı hayal ediyorsanız, yüzük parmağınızdaki gümüş yüzükleri görmezden gelin. Sevdiğiniz birinin hayatına yaptığınız çağrının basitçe sıfıra indirgeneceği ölçüde enerjik olarak sakinleştirici bir etkiye sahiptirler. Bu özel parmağa gümüş "kaydet ve kaydet" yüzük takan kadınların çoğunlukla evli olmadığını unutmayın.


Yüzük parmağındaki yüzükler, sevgilerini ve sadakatlerini gösteren eşler tarafından giyilir. Bu küçük işaretin aile hayatında büyük bir rolü var. Eski Mısır'da, birliğin ortaya çıktığı ve güçlendiği gün yüzük alışverişi ritüeli ortaya çıktı. Mısırlılar, “aşk arterinin” bu parmaktan çıktığına ve doğrudan kalbe giden olduğuna inanıyorlardı. Başlangıçta alyanslar camdan, çeşitli metallerden ve hatta seramikten yapılmıştır. Daha sonra antik Roma'da bu gelenek yeniden canlanır ve takılar bronz veya demirden yapılır. Ve bugüne kadar alyansların eritildiği daha yaygın metal - altın, sadece III-IV yüzyıllarda ortaya çıktı.


Yüzük parmağını süsleyen yüzük, sahibinin güzellik, incelik ve lüks arzusunu vurgular. Sahipleri hakkında bilgi veren birkaç gerçek var:

  1. yüzük parmağına sürekli yüzük takan bir kişi tamamen romantiktir. Onun için bu dünyanın şehvetli algısı, zevk arzusu ve kolay, hoş bir eğlence önemlidir. Bir tarihte yüzük parmağında yüzük olan bir kişi size geldiyse, iyi bir ruh hali ve iyi niyetli olduğunu bilin. Hem sağ hem de sol el yüzük parmağına vurgu yapılarak dekore edilmişse, kişi olumlu duyguların zirvesindedir;
  2. minyatür bir dekorasyon, kendine güvenen uyumlu ve dengeli bir insanı tasvir eder;
  3. büyük veya parlak bir halka, bir kişinin şiddetli ve bazen depresif-histerik davranışının bir sembolüdür;
  4. alyans takmak, sahibi için ailenin hayattaki en önemli şey olduğunu gösterir. Ve eğer bir kadın başka bir yüzük takarsa, o zaman bu, evliliğin hayatındaki önemini iki kat daha fazla vurgular. Sol ele takılan yüzük, bir aile kurmaya hazır olma anlamına gelir.

Serçe parmak.

Küçük parmak, doğru konuşma, temas kurma ve edinme, bağlantı kurma gibi insan becerilerinden sorumludur. Astrologlar, küçük parmağın Merkür'ün enerjisi olduğuna inanırlar. Bilgilendirici kaynaklara göre, bu parmağın üzerindeki süslemeler, sanatçıların ve aktörlerin, şifa ile uğraşanların, yazıların yoldaşlarıdır. Bu yaratıcılık alanlarından Merkür sorumludur. Gezegenin enerjisini yansıtan metal cıvadır, ancak normal şartlar altında sıvı halde olduğu için eritme halkaları için kullanılmaz. Ancak gezegen neredeyse tüm metallerle dosttur, bu nedenle küçük parmağa hangi çerçeveden yüzük takacağı önemli değildir. Ancak yüzüğü süsleyen taşlar açısından küçük parmağa sarı ve yeşil tonlarında mineral takmanız önerilir:

  1. kızılcık
  2. sitrin,
  3. kehribar,
  4. topaz,
  5. zümrüt,
  6. krisopraz,
  7. krizolit.


Özellikle bir iş toplantısına gidiyorsanız krisoprazın gümüş ile birlikte kullanılması tavsiye edilir. Bu mineral, yeni projelerin uygulanmasında ve geliştirilmesinde yardımcı olacaktır. Hem altın hem de gümüş çerçeveli yeşim taşı, doğru kararı vermenize yardımcı olacaktır.


Küçük parmaktaki yüzüklerin sahipleri çok ince ve yaratıcı doğalardır. Marlene Dietrich, bu tür halkalara özel önem verdi. Serçe parmağında süslemeli bir insanla tanışırsanız ve faaliyetleri sanat dünyasıyla ilgili değilse, o zaman böyle bir kişinin genel kabul görmüş klişelerin ötesine geçebileceğini, ilginç bir eylem gerçekleştirebileceğini ve kendini ayırt edebileceğini bilmelisiniz. yaratıcı davranışla. Bu tür insanlar çok kararsızlar, çoğu zaman hayatın akışına karşı çıkıyorlar, diğer niteliklerini geliştirebilecek ilginç dallar seçiyorlar. Bir kişi size küçük parmağında bir yüzük olan bir tarihte geldiyse, çoğu durumda ondan iyi bir şey beklenemez. Bu tür insanlar boş vaatlere, cilvelere atılırlar ve onlarla güçlü ve mutlu bir aile kurmak çok zordur, çünkü daha içe dönüktürler. Bu insanlar duygularıyla yaşarlar ve faaliyetleri esas olarak orijinal, yeni, olağandışı tezahürler ve izlenimler aramayı amaçlar.


Bulunan veya miras alınan bir halka dikkatle tedavi edilmelidir. Eski zamanlardan beri insanlar, halkaların bir kişinin başına gelen tüm bilgileri emdiğini biliyorlardı. Ve bir başkasının kaderini kendi üzerinizde denemek istemiyorsanız, bulunan yüzükten (özellikle nişan yüzüğünden) kurtulun. Atalarınızdan bir tılsım olarak miras kalan kalıtsal yüzükler, hediye olarak sevinçle kabul edilir. Ama dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Atalarınızın kaderinin tekrarını istemiyorsanız ve aile yaşam çizgisini değiştirmek istiyorsanız, daha ayrıntılı olarak tartışılan yüzüğün arınma törenini yapmaya değer.


Neşeli ve bilgili yüzükler takın, yaşam yolunda ilerlemenize yardımcı olacaklar!

Yüzük zarif bir aksesuardır. Sadece kadınların ellerinin hassasiyetini vurgulamakla kalmaz, aynı zamanda sembolik bir anlam taşır. Parmaklardaki yüzüklerin anlamı kaderi etkileyebilir veya gizli yetenekleri ortaya çıkarabilir. Sağ taraftaki mücevher, bireyin yeteneklerini ve niteliklerini harekete geçirmek için tasarlanmıştır. Solda - olumsuzluklardan koruyun ve iç anlaşmazlıkları yatıştırın.

Yüzüklerin tarihinden

Yüzük, en eski insan süslerinden biridir. Zaten Paleolitik çağda, parmaklara kemik takıları takıldı. Tunç Çağı'nda ilk metal halkalar ortaya çıktı. Daha sonra sosyal konumun sembolü haline geldiler. Yani, eski Roma'da, atlıların ve senatörlerin ayrıcalığı altın yüzüklerdi.

Mesleğin özellikleri, halkaların işlevsel özelliklerine katkıda bulunmuştur. Okçular, bir yay ile kesilmeleri önlemek için aynı anda 3 yüzük takarlar. Ayakkabıcılar da iğne batmasını önleyen özel halkalar takarlardı.

Aile arması ile oyulmuş mühür halkaları vardı. Onlar sayesinde balmumu üzerinde bir iz bırakmak, önemli bir belgeyi veya mektubu mühürlemek mümkün oldu.

Sırlı yüzükler özel bir tasarıma göre yapılmıştır. Üst kapağı açtılar. Altında zehirin saklanabileceği bir boşluk vardı.

Alyanslar MÖ 1. yüzyılda ortaya çıktı. Sevgi ve sadakatin bir işareti olarak değiş tokuş edildiler. Daha sonra nişan olarak verilen yüzükler ortaya çıktı.

Parmaklardaki yüzüklerin anlamı belli bir anlamsal yük taşır. Psikolojide mücevher, bir kişinin kendini toplumda nasıl konumlandırdığını ortaya çıkarır. El falığında her parmağın kendi adı ve anlamı vardır.

El falı ve yüzükler

El falı bilimi uzun zamandır etrafta. İnsanlar her zaman avuç içlerine ne tür çizgiler çizildiğini, kaderi nasıl etkilediklerini merak etmişlerdir. El ve parmakların şekli sayesinde bir kişinin karakterini belirleyebilirsiniz. Avucunuzun içindeki çizgilerin yorumlanması geçmişi ve geleceği bilmenizi sağlayacaktır.

El falığında her parmağın gizli bir anlamı vardır ve bir kişinin niteliklerini etkiler. Bu nedenle, belirli bir alanda başarı elde etmek için, avuç içi uzmanlarına ilgili parmaklara yüzük takmaları tavsiye edilir. Tüm avuç içi, eski tanrıların adını taşıyan 9 bölgeye ayrılmıştır.

Parmaklardaki yüzüklerin anlamları, gerekli kişilik özelliklerini geliştirmenize olanak sağlayacaktır.


Mars'ın Parmağı (Venüs)

Parmaklarınızda belirli bir yüzük takmanın ne zaman gizli bir anlamı olduğunu bilmeniz gerekir. Değerleri, yalnızca mücevher bu parmak için özel olarak seçilmişse dikkate alınmalıdır. Yüzük boyutuna göre takılırsa yorum geçerliliğini kaybeder.

Başparmak, Mars'tan, bazı durumlarda Venüs'ten almıştır. Mesele şu ki, başparmağın Venüs tepesinde bir üssü var. Ancak tepenin yanında, avucun ortasında Mars bölgesi var. Bu nedenle, avuç içinde başparmağın adı iki yönlüdür.

Yüzük, mantıksal düşünmeyi geliştirmeye yardımcı olacaktır. Başparmağa takılır, kendini gösterme arzusunu ifade eder. Duygusallık, iç enerji böyle bir kadını karakterize eder. Aynı zamanda, yüzük saldırganlığı yatıştırmaya, öfke patlamalarını engellemeye yardımcı olacaktır. Kendini kontrol etmeye, etrafındaki insanlarla uyumlu ilişkiler kurmaya yardımcı olacaktır.

gizli potansiyeli gösterir. Mars'ın parmağı ve üzerindeki süsleme, cinselliği, hükmetme arzusunu simgeliyor. Yüzük, erkeğin gözünde çekiciliğinizi fark etmenize yardımcı olacaktır.

Jüpiter'in parmağı

Kadınların parmaklarındaki yüzüklerin anlamı, karaktere bir ipucu, bir ipucu verir. İşaret parmağı Jüpiter'in tepesinden kaynaklanır. Bu parmaktaki yüzük, gururu ve güce susamışlığı gösterir. Kendine güven katacak, başarıya ulaşmaya yardımcı olacaktır. Sezgi ve içgörü geliştirin. Mücevherin giyildiği el çok önemlidir.

Sağ elin işaret parmağında yüzük basiret, düşünme eğilimi demektir. Nedensel bir ilişkinin tanımlanması. Hükümdarın bilgeliğini ve liderlik niteliklerini sembolize eder.

Sol elin işaret parmağında yüzük histerik patlamalar, dengesiz duygusallık eğilimini doğrular. Nadir durumlarda, megalomani anlamına gelir.

Jüpiter'in iki elin parmaklarındaki yüzüklerin anlamı, bir hedef arzusunu gösterir. Bir kadın tüm engelleri ortadan kaldırabilir, istediğini elde etmek için hiçbir şeyden vazgeçmez. Her iki elin işaret parmaklarındaki yüzükler, insan ahlakının yasalarını göz ardı eden bir hırs sembolüdür.

Satürn'ün Parmağı

Ortadaki Satürn'ün parmağıdır. Palmistler şanssız kadınlara bu parmağa yüzük takmayı tavsiye ediyor. Kariyeri veya aile hayatı olmayanlar için. Orta parmaktaki yüzük, tüm sıkıntıların üstesinden gelmeye, zorluklarla başa çıkmaya, başarıya ulaşmaya yardımcı olacaktır.

Parmaklardaki yüzüklerin anlamı kişilik özelliklerini gösterir. Orta parmaktaki dekorasyon, bir kadının karşı konulmazlığını, manevi zenginliğini ve başkalarını memnun etme arzusunu gösterir.

Genellikle doğum yüzükleri ile giyilir. Kaderin kaderini düzeltmeye yardımcı olurlar. Ataların gücü, yaşam üzerindeki olumsuz etkiyi yatıştırır. Zenginliği dengeler ve güç verir.

Apollon'un Parmağı (Güneş)

İsimsiz olan Apollon'un parmağıdır. Güneş tarafından yönetilir. Enfes şeylere çekicilik verir. Rahatlık, şöhret, zenginlik arzusu bu durumda parmaklarda yüzük takmayı sembolize edebilir. Bir kadının hayatındaki değer ve etki, aynı zamanda takı tipine de bağlıdır. Küçük boyutu sakinlik, denge verecektir. Büyük ve parlak bir halka duygusallık katacaktır.

Yüzük parmağındaki mücevher, hayattan ve kendinden memnun olduğunu gösterir. Eğlenceye ve çeşitliliğe adanmış. Apollon'un parmağına da alyans takılır. Düğünün üzerine bir takı daha takılırsa, kadının aile bağlarına değer verdiği anlamına gelir.

Güneşin enerjisi, yüzük parmağındaki yüzük sahiplerine onur ve başarı bahşeder. Kariyer gelişimini destekler, yaratıcı enerji verir.

Merkür Parmağı

Küçük parmak, Merkür'ün parmağıdır. Küçük parmaktaki yüzük, doğanın tutarsızlığını, değişkenliğini, kararsızlığını gösterir. Düşünmenin karmaşıklığı, entrika eğilimi. Yüzüklerin hangi parmağa takıldığına bağlı olarak önemli bilgiler toplanabilir. Küçük parmaktaki mücevherlerin anlamı coquetry, narsisizm, heyecandır.

Merkür'ün parmağındaki yüzük, bir kadının yaratıcı yeteneklerini gösterir. Oyunculuk, ilgi odağı olma arzusu, izleyicileri alışılmadık bir şekilde çekme yeteneği. Bunlar, kelimelerin ve içsel manyetizmanın armağanı olan parlak, ilginç kadınlar. Bağımsızdırlar ve amaçlarına herhangi bir şekilde ulaşabilirler.

Bayanlarla iletişim kurarken yüzüklerin hangi parmağa takıldığına dikkat etmelisiniz. Mücevherin değeri, bir kadının kendisinde hangi özellikleri geliştirmek istediği hakkında bilgi taşır. Küçük parmaktaki yüzük, farklı insanlarla ortak bir dil bulmanıza, iş bağlantıları kurmanıza yardımcı olacaktır. Diplomasiyi ve zihnin esnekliğini öğretir.

yüzük için metal

Yüzük, kişilik özelliklerini kazanmaya veya sakinleştirmeye yardımcı olan güzel bir aksesuar ve mistik bir tılsımdır. Yüzüğün hangi parmağın üzerinde olduğu hakkında el falı yorumunu dikkate almak gerekir. Metallerin değeri doğru takıları seçmenize yardımcı olacaktır.

Altın güneş enerjisine sahiptir, cömert ve cömert insanları korur. Bütün bireylere güç ve güç verir. Yürekli, ruhsuz insanlara zarar verir.

Gümüş Ay, mistik enerjiyi çeker. Negatif bilgi yayılımına karşı koruma sağlayabilir. Gümüşü suya koyarsan şifa olur.

Platin taşların olumsuz tezahürlerini düzeltebilir. Örneğin gözyaşı taşı olan inciler, platine yerleştirildiğinde olumsuz anlamlarını kaybederler.

Ütü güç ve cesaret verecektir. Bu metal çekingen, kararsız insanlar için uygundur. Demir, taşın enerjisini bir kişinin zihinsel bedenine en iyi şekilde iletir.

Bakır gevşek giyilmelidir. Yüzük bile bir kısır döngü olmamalıdır. Bakır ömrü uzatır, kalbe olumlu etki yapar, cinsel enerjiyi uyarır.

Bilginin ekolojisi: Hangi parmağa yüzük takmanın önemi var mı? Takı takmanın birçok geleneği vardır. Yüzük takmanın sembolizmini bilerek, "bir açıklama yapabilir" veya sahibi hakkında bir şeyler öğrenebilirsiniz.

Yüzüğü hangi parmağa taktığınız önemli mi? Takı takmanın birçok geleneği vardır. Yüzük takmanın sembolizmini bilerek, "bir açıklama yapabilir" veya sahibi hakkında bir şeyler öğrenebilirsiniz. Hangi parmağa yüzük takılacağına ve hangi elden giyileceğine dair katı kurallar yoktur ve herhangi bir kişi alyans hariç, istediği gibi yüzük takabilir, ancak nüanslar vardır. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere Güney ve Kuzey Amerika sakinlerinin çoğu ve çoğu Avrupa ülkesi, sol elin yüzük parmağına bir alyans takar ve Ortodoks geleneğine uygun olarak, yüzük parmağına takılırlar. sağ el. Bununla birlikte, erkekler genellikle onları herhangi bir parmağa takmazlar. Ancak eğitimli bir göz yüzüğün izini bile görebilir. Kural olarak, sağ el bir kişinin fiziksel bir özelliği olarak kabul edilir - daha aktif, baskın, daha "jest". Sol, bir kişinin kişiliğinin psikolojik yönünün bir yansıması olarak kabul edilir - karakter ve inançlardan bahseder. Yüzüklerin sembolizmi bize ne söyleyecek?

Elizabeth döneminden bir kadın portresinin detayı. Bilinmeyen İngiliz sanatçı,

1. BAŞ PARMAK irade gücünü sembolize eder ve bir kişinin iç özünü yansıtır. Parmağınıza yüzük takmaya başlarsanız dikkatli olun, yakında hayatınızda değişiklikler başlayacak. Ayrıca bu parmağa yüzük takmak iradenin gelişmesine yardımcı olur.

Abraham del Court ve Maria de Kaarsgieter, Bartholomeus van der Gelst

Parkta evli bir çiftin portresi, sanatçı Gonzalez Cox

Charles V, sanatçı Sofonisba Anguissola'nın portresiyle arşidüşes Johanna'nın portresi

Profildeki bir adamın portresi. Sanatçı Quentin Masseys

Şah Cihan'ı sağ baş parmağında bir okçuluk halkasıyla tasvir eden Hint minyatürü

Başparmak halkaları genellikle şaşırtıcıdır, ancak aslında bu fenomen tüm dünyada oldukça yaygındır. Çoğu durumda, başparmağındaki yüzük zenginlik ve etkinin bir sembolü olarak algılanırken, bu parmaktaki yüzükler daha çok geniş ve büyük giyilir. Daha önce, bir alyans genellikle bu parmağa taşınırdı. Böyle bir gelenek, özellikle İngiltere'de George I döneminde vardı; Ortaçağ Avrupa'sında, alyanslar genellikle farklı parmaklara takılırdı. Aynı elde birkaç yüzük takmak isteyenler için de yaygın bir seçimdir, ancak yüzükleri birbirinden biraz uzaklaştıracak şekilde. Bir nişan yüzüğü, pembemsi ve orta parmak yüzükleri birlikte üstte hissedilebilir ve giymek her zaman rahat değildir. Başparmak üzerindeki halka kompozisyonu "boşaltır".

Başparmak yukarıya bir dostluk jestidir, bu yüzden üzerine başkalarını rahatsız edecek bir yüzük takmayın. Pahalı ve tatsız bir başparmak halkasından daha kötü bir şey yoktur. Cesur ama basit olduğunda en iyisidir. Ve birçok yazar, başparmağın astrolojik derneklere sahip olmadığına ve diğer tüm parmaklar gibi eski Yunan tanrıları arasında bir patronu olmadığına inanmasına rağmen, genellikle Mars ile ilişkilendirilir. Başparmağın karakteri yansıttığına inanılıyordu - güçlü düz parmaklar yetkili kişiliklerin karakteristiğiydi ve eğriler günahkârlığın bir işareti olarak algılandı. Astroloji, başparmağı akik, nar ve yakut ile ilişkilendirir.

Bir başka önemli nokta daha var - eski zamanlardan beri erkekler başparmağına bir okçuluk yüzüğü takıyorlar. Eskiler arasında böyle bir yüzük takmak, cesaret ve silah kullanma yeteneği ile ilişkilendirildi. Belki de bu nedenle, başparmağa oldukça büyük ve geniş bir yüzük takmak, bu güne kadar bir erkek ayrıcalığı ve erkeklik sembolü olmaya devam ediyor.

Sol başparmak durumunuz, mesleğiniz veya hayatınızın diğer önemli bir parçası hakkında bir açıklama yapmaz. Ancak bu harika bir "ifade" parmağıdır - yolunuza çıkmayacak geniş bir yüzük seçin ve insanlar sizin modaya uygun ve kendinden emin olduğunuzu bilecektir.

Sağ başparmak da özellikle bir şey söylemez - favori bir yüzüğü göstermenin veya onu bir "ifade" yapmak için kullanmanın harika bir yolu. Örneğin, geleneksel olmayan azınlıkların bu tür iddialarda bulunmak için parmak yüzükleri kullandığını duydum.

2. INDEX PARMAK gücü, liderliği ve hırsı temsil eder. Bu parmağa yüzük takmanın tam da bu tür enerjiyi harekete geçirdiğine inanılıyor. Bu, özellikle ünlü ve güçlü kralların işaret parmaklarına bir yüzük taktığı o uzak zamanlarda fark edildi. Kendinizde liderlik nitelikleri geliştirmek ve bu yönde gelişmek için bir ivme kazanmak istiyorsanız bu parmağa bir yüzük takın.

I. Elizabeth'in bilinmeyen bir sanatçı tarafından taç giyme töreni portresi, Ulusal Portre Galerisi

Joos van Cleve tarafından Henry VIII

'larda Rusya'da boyanmış bir kızın portresi. Muhtemelen, portre nişanın onuruna sipariş edildi - işaret parmağındaki yüzük, genç bayanın nişanlı olduğu anlamına geliyor. Güller (beyaz ve siyah) saflığı ve sevgiyi sembolize eder. yılında Rus Müzesi'nde "Bilinmeyen Sanatçı" Sergisi

Rembrandt'ın Yahudi Gelini

İçgüdüsel olarak, hareketlerde (başparmak hariç) işaret parmağını diğerlerinden daha sık kullanırız. Ancak bu parmağın üzerindeki yüzüğün, bizi yanındaki ortadakinden daha az rahatsız ettiği ortaya çıktı. Tarihte, Avrupa'nın bazı bölgelerinde belirli bir statünün altındaki kişiler için yasak olduğu durumlar dışında, bu parmağa yüzük (genellikle mühür veya yüzük) takmak en yaygın olanıydı. Bu nedenle, yüzükler en çok bu parmağa (özellikle erkekler tarafından) takılırdı - genellikle bunlar bir tür kardeşliğe, bir organizasyona üyeliğe vb. İşaret parmağındaki yüzük, orta parmak veya küçük parmaktaki kadar keskin bir şekilde öne çıkmaz, ancak el hareketi sayesinde oldukça dikkat çekicidir. Astrolojik dernek, gücü, liderliği, otoriteyi ve maneviyatı simgeleyen Jüpiter'dir. Jüpiter'in metali kalaydır, ancak gümüş de bir yüzük için normal bir seçimdir. İşaret parmaklarının astrolojik taşları - lapis lazuli, ametist, mavi topaz.

Sol işaret parmağı, önemli yüzükleri göstermek için iyi bir parmak olmasına rağmen, % açık bir sembolizme sahip değildir. Yüzüğünüzü fark etmek için - özellikle değerli veya kokteyl yüzüğünüzü vb.

Sağ işaret parmağı, geleneksel bir Yahudi düğün töreninde alyans için kullanılan yerdir. Kural olarak, bu amaç için basit bir altın yüzük kullanılır. Genellikle törenden sonra gelinler yüzüğü tanıdık yüzük parmağına taşır, ancak bazıları onu işaret parmağına takmaya devam eder. Bu yüzden sevdiğin kıza asılmadan önce yakından bak. Daha önce Rusya'da, işaret parmağına alyans takmak da bir gelenekti.

3. ORTA PARMAK, bir kişinin bireyselliğidir. Elin ortasında yer alan yüzük dengeli bir yaşamı simgeliyor. Ve orta parmağa yüzük takmak hayatı daha uyumlu hale getirmeye yardımcı olur.

Louise Marie d'Orleans'ın portresi, Belçika Kraliçesi, Belçika Kralı I. Leopold'un Supruni'si. Sanatçı Franz Xaver Winterhalter

Bilinen hareketi hesaba katmazsanız, orta parmak en büyük, en güçlü ve en cesur parmaktır. Halkalar şaşırtıcı bir şekilde nadiren giyilir, kısmen, görünüşe göre, indeksin yanında bulunur ve halkalar çeşitli küçük eylemlere engel olur. Yüzüğün karışmaması için orta parmağa basit ve küçük yüzükler takmak daha iyidir. Ancak orta parmağa yüzük takmak özellikle ilk defa yüzük taktığınızda oldukça rahattır. Ayrıca yüzük parmağının veya örneğin küçük parmağın aksine, bu parmağın sembolizmi en güvenli olanıdır, herhangi bir gizli anlam veya karışıklık yaratmaz. Orta parmak, merkezi konumu nedeniyle dengeyi funduszeue.infoürn ile ilişkilendirilir, Satürn'ün metali kurşundur, basit gri metaller bu parmak için çok uygundur. Satürn denge, adalet, hukuk, sorumluluk ve iç gözlem anlamına gelir. Gül kuvars, mercan, akuamarin gibi taşları yatıştırıcıdır.

Sol orta parmak. Yüzük bu parmağa takılırsa bir anlamı olmayabilir. Ancak elde merkezi bir yer tutması ve en uzun parmak olması nedeniyle üzerindeki yüzük gücü ve sorumluluğu simgeleyebilir. Hayatınızla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadan yüzüğü göstermek istiyorsanız bu parmak iyi bir seçimdir.

Sağ orta parmak da sol gibi kesin bir anlam taşımaz ve yoruma açıktır. Yüzük için kendi sembolünüzü ve anlamını seçebilirsiniz.

4. Sol elin YÜZÜK PARMAKININ kalple doğrudan bağlantısı vardır. Bu nedenle dünyanın birçok ülkesinde bu parmağa alyans takılır. Bu parmağa yüzük takmak hayatınıza olumlu duygular ve sevgi katacak, aynı zamanda yaratıcılığı ve yaratıcılık zevkini artıracaktır. Sağ elinize yüzük takmak sizi daha iyimser yapacaktır.

Isabella de Valois'in portresi, Fransız prensesi ve İspanyol kraliçesi. Fransa Kralı II. Henry ile II. Philip'in karısı Catherine de Medici'nin kızı. Sanatçı Juan Pantoja de la Cruz Prado Müzesi

Dünyanın çoğu ülkesinde, yüzük parmağı en çok bir alyans ile ilişkilendirilir - ABD'de, sağdaki bir yüzük nişanı gösterir, solda ise evliliği sembolize eder. Çoğu insan sade bir altın veya gümüş yüzük seçer, çünkü yüzük her zaman takılır ve sadece daha rahattır. Bu, insanların yüzük parmağına büyük taşlı yüzükler veya açıkça sanatsal ve dekoratif yüzükler takmadıkları anlamına gelmez. Büyük olasılıkla, evlilikle ilgili halkalar tarafından algılanmayacaklar. Aynı zamanda, halkalar şekil olarak oldukça basittir, eğer farklı metallerden yapılmışlarsa veya yazıları varsa, büyük olasılıkla yapacaklardır.

Sembolik olarak, yüzük parmağı ay, güzellik ve yaratıcılıkla ve açıkçası romantik ilişkilerle ilişkilidir. Ayın metali gümüştür, bu nedenle nişan yüzüğü olmadıkça yüzük parmağına takılan yüzükler için doğal bir seçimdir. Parmak Apollo ile ilişkilidir. Değerli taşlar - ay taşı, yeşim, ametist, turkuaz.

Sol yüzük parmağı. Çoğu durumda, bu parmağa bir alyans takılır. Birçoğu bu geleneğin eski Romalıların bu parmaktan damarlardan geçen kanın doğrudan kalbe gittiği inancından geldiğine inanıyor (Apion'a göre, bu bir sinirdir). Ancak bu parmaktaki yüzük, sahibinin evlenmek üzere olduğu anlamına gelebilir (nişan yüzüğü). Resmi bir teklifin statüsünün parmağa atanmasına rağmen, aynı parmağa bir söz (romantik söz) yüzüğü takılabilir. Birçok genç bu parmağa saflık yüzüğü (bekaret yüzüğü) takmayı tercih ediyor. Fransa, İtalya, İngiltere, İrlanda, Slovenya, Hırvatistan, İsveç, Türkiye, Ermenistan, Azerbaycan'da sol elin yüzük parmağına bir alyans takılır. Ve ayrıca Japonya, Kore, Avustralya, Brezilya, Meksika, Kolombiya, Kanada, ABD, Küba ve diğerlerinde. Geleneğe göre, Rusya'da boşanmadan sonra bir alyans sol yüzük parmağına taşınır ve dullar ve dullar iki alyans takarlar (kişinin kendisi ve eşi).

Sağ yüzük parmağı. Birçok ülkede sol yüzük parmağına alyans takmak adetten olsa da, sağ yüzük parmağının aynı amaçla kullanıldığı ülkeler de vardır. Bu, Ortodoks geleneği ve Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri - Rusya, Beyaz Rusya, Sırbistan, Polonya, Moldova, Ukrayna için geçerlidir. Almanya, İspanya, Avusturya, Yunanistan, Norveç, Gürcistan, Hindistan, Kazakistan, Şili ve diğer birçok ülkede sağ tarafa bir alyans takılır.

5. KÜÇÜK PARMAK, diğer insanlarla olan iletişimin yanı sıra dış dünya ile olan tüm ilişkileri ve iletişimi birleştirir. Serçe bir yüzük takmak, özellikle evlilikte, aynı zamanda iş hayatında da ilişkileri geliştirmeye yardımcı olur. Küçük parmak aynı zamanda yaratıcılıktaki başarıdan, duygusal alanda ve maddi dünyada uyumdan da sorumludur.

Francesco d "Este'nin portresi, sanatçı Rogier van Weyden

Philippe de Croix'in portresi, Rogier van der Weyden

Charles Couperin'in ressamın kızı Claude Lefebvre ile portresi

Küçük parmak genellikle bir şeyi "belirtmek" isteyen kişinin seçimidir, çünkü yüzüklü küçük parmak en çok dikkati çekecektir - dini veya kültürel geleneklere ve derneklere daha az bağlıdır, bu nedenle saf fikrinizi taşır. Yani bu gerçeğe dikkat çekmek istendiğinde serçe parmağa yüzük takılır. Astroloji ve el falı meraklısı insanlar, bu sembolizmi akıl ve inançlarla bir bağlantı ile algılayacaklardır. Küçük parmak cıvayı sembolize eder, ancak bu, bu metalden yapılmış bir yüzük takmanız gerektiği anlamına gelmez - oda sıcaklığında sıvıdır ve ayrıca insanlar için oldukça toksiktir. Patron, zekayı, iletişimi, inançları ve sezgiyi kişileştiren Merkür'dür, el sanatlarını ve ticareti korur, geleneksel olarak küçük parmağa yüzük takmak iş ile ilişkilidir. Taşlar - aytaşı, kehribar, sitrin.

Sağ elin serçe parmağı - ve yüzyılın başlarında, bazı ülkelerde, serçe parmağındaki 2 yüzük, kişinin evli olduğunu gösterdi (boşanma yüzüğü). Alttaki yüzük nişan yüzüğüydü, üstüne yüzük takılmıştı. Şimdi bu gelenek unutuldu, bazı tarihçiler Amerikan Başkanı Franklin Roosevelt'in bu tür yüzükler taktığına inanıyor. Bazen bu parmağa bir yüzük takmak organize suç geleneği (mafya yüzükleri) ile ilişkilidir, bu tür yüzükler özellikle Soprano klanı tarafından giyilirdi. Birleşik Krallık'ta ve diğer Batı ülkelerinde, erkekler sol serçe parmaklarına bir mühür yüzüğü takarlardı; bu tür antika yüzükler yaşın üzerindedir. Genellikle bu tür yüzüklerin bir arması vardır ve birçok ailede nesilden nesile aktarılır (armalı aile yüzükleri).

Sol elin küçük parmağı genellikle profesyonel durumu gösteren yüzükler için kullanılır. Bu, halkanın belirli bir eğitim seviyesinin başarısını gösterebileceği, örneğin mühendislik gibi bir dizi endüstrideki mühendisler için tipiktir. Mezunlar yüzüğü baskın elde değil, karışmasın diye takarlar. Profesyonel halkalar basit demir, gümüş, paslanmaz çelik ve diğer malzemeler olabilir, genellikle yazıtları veya işaretleri vardır. Yukarıdakilerin tümü sağ elini kullananlar için tipiktir, sol elini kullananlar bazen tüm bu sembolik sisteme kafa karışıklığı getirir.

KAÇ YÜZÜK TAKABİLİRİM? SINIRLAMALAR VAR MI?

Yüzüklere bağlı. Örneğin, birkaç ince halkadan oluşan bir set tek olarak algılanır. Güvenli bir maksimum, her iki ele dağılmış halka olarak kabul edilebilir. Halkaların bir bütün olarak çok parlak görünmemesine dikkat edilmelidir ki bu bir karikatür olarak algılanmaz. Erkeklerin "ilan edilmiş" bir yüzük takması ve başka bir şey takmaması veya bir nişan yüzüğü ile birlikte kullanması daha iyidir. Ama tekrar ediyorum - bu konuda hiçbir kural yok, burada sadece bir orantı ve tat duygusu danışman olabilir. Uzun bir süre farklı dönemlerin sanatçılarının resimlerini inceledim, çünkü portrelerin çoğunda yüzükler de dahil olmak üzere takılar tasvir ediliyor. İlginç bir şekilde, yüzükler çoğu zaman küçük parmağa veya küçük parmak ve işaret parmağına takılır. Yüzük parmağı ve başparmak üzerinde, halkalar neredeyse eşit ve en az sıklıkla ortadakinde görülür. Resim ustalarının eski tuvallerinden seçilen bu illüstrasyonları umarım beğenirsiniz.

Antik çağlardan beri, doğal taşlı yüzük takmanın, burcunuzdaki belirli gezegenlerin etkisini artırmanıza izin verdiği bilinmektedir. Ve bugün her parmağın güneş sisteminin ayrı bir gezegenine karşılık geldiğine inanılıyor.

Örneğin, başparmak Venüs, işaret parmağı Jüpiter, orta parmak Satürn, yüzük parmağı Güneş ve küçük parmak Merkür'dür. Böylece parmağınıza belirli bir taşla yüzük koyarak kaderi kontrol edebilirsiniz. Daha önce bir kadın bekarlık yemini ettiyse, başparmağına gümüş bir yüzük takarak Venüs gezegeninin enerjisini bloke etti. Bu nedenle, bir kız kişisel hayatını iyileştirmek istiyorsa, bir ruh eşiyle tanışmak istiyorsa, parmağına yüzük takmamalıdır.

İşaret parmağındaki mücevher

İşaret parmağı, insan egosunun bir simgesidir. Birçoğu, bir başkası işaret parmağını bize doğrulttuğunda ne kadar tatsız olduğunu fark etti. Bunun nedeni, parmağın güçlü enerji yaymasıdır. Lider olmak isteyenler için işaret parmağına yüzük takmak gereklidir. Bu durumda gümüş ürünleri tercih etmeniz gerekir. Bu durumda altın çalışmıyor. İşaret parmağına safir, turkuaz, akuamarin ve lapis lazuli takılması tavsiye edilir. Mercan, opal stresten kurtulmaya, aile ilişkilerini güçlendirmeye yardımcı olacaktır.

Orta parmaktaki mücevherler

Sadece güçlü, iradeli insanlar orta parmağa yüzük takabilir. Orta parmakta doğal bir taş bulunan takılar, karmik görevleri harekete geçirebilir ve beklenmedik kaderin cilvelerini çekebilir. Ruhun değişmesi gerekiyorsa orta parmağa yüzük takılması tavsiye edilir. Bir ürün seçerken, etkileyici taşlı parlak halkalara dikkat etmeniz gerekir. Aytaşı yüzük orta parmak için mükemmeldir. Bir insan hayattaki her şeyden memnunsa orta parmağa yüzük takmaya gerek yoktur.

Yüzük parmağında yüzük

Bu parmaktaki yüzük, toplumdaki başarının yanı sıra kişisel ilişkilerde, refahta, sevgide mutluluğun canlı bir sembolüdür. Yukarıdaki tüm küreleri etkinleştirmeniz gerekiyorsa, bu parmağa altın, gümüş bir yüzük takmalısınız. Ürünün herhangi bir doğal taşla tamamlanabilmesi dikkat çekicidir.

serçe yüzük

Bu parmağın üzerindeki süsleme, iletişim becerilerini harekete geçirebilir. Bu durumda, bir kişi karizma, çekicilik geliştirecektir. Herhangi bir doğal kırmızı taşla serçe parmağınıza altın bir yüzük takarsanız, kariyerinizde, paranızda ve işinizde başarı garantidir. Küçük parmak için kehribar, topaz ve ayrıca krizolit, zümrüt ile takılar da alabilirsiniz. Küçük parmaktaki yüzük, konuşmacılar, politikacılar, işadamları, analistler, doktorlar tarafından takılmalıdır. Flört, kumar sevenler için bu parmağa yüzük takmanız önerilir. Sakin, aile bireyleri için diğer parmaktaki takıları seçmek daha iyidir.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası