pire ilacı / Pire İlacı Fiyatları | Ev, Köpek, Kedi, Hayvan - Trendyol

Pire Ilacı

pire ilacı

Kuş Pire İlacı Kene İlacı Bit İlacı Tozu

Ana SayfaPet ShopKediKedi Sağlık ÜrünleriParazit Karşıtı ÜrünlerKuş Pire İlacı Kene İlacı Bit İlacı Tozu

Evcil Hayvanlar İçin Kedi-köpek-kuş-tavuk Doğal Pire-kene-bit İlacı Dış Parazit İlacı

Bu ürüne henüz yorum yapılmadı.

74,98 TL

1 gün içinde kargoda

İndirimli son 3 ürün

Beykoz Tarım Market

Mağaza: Beykoz Tarım Market Mağaza Puanı: Yeni MağazaMağazaya Soru Sor

Kapıda Ödeme Seçeneği!

Dilerseniz Kapıda Ödeme seçeneğiyle alışverişlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Kargomata Teslimat

Kargo beklemeyin paketlerinizi Kargomattan istediğiniz zaman alın.

Toptan Fiyat İste

Ürünü 10 adetten fazla alacaksanız bizimle iletişime geçin

  • Ürün Açıklamaları
  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Yorumları (0)
  • Taksit Seçenekleri

Sınıflandırma

Tür kategorisi: Tahta kurusu ve Pire

Bilimsel adı: Siphonaptera

Familya: Boreidae

8 farklı türü bulunur:

1. Ctenocephalides felis (kedi piresi)

2. Ctenocephalides canis (köpek piresi)

3. Pulex irritans (insan piresi)

4. Spilopsyllus cuniculi (tavşan piresi)

5. Xenopsylla cheopis (tropik sıçan piresi)

6. Archaeopsyllus erinacei (kirpi piresi)

7. Ceratophyllus gallinae (kuş piresi)

8. Hystrichopsylla talpae (köstebek piresi).

Tanım

Erişkinler mm uzunluğunda ve kahverengimsi renktedir. Larvaların, konaklarının kanından ziyade habitatlarıyla ve yuva alışkanlıklarıyla bağlantılı belirli koşullarda yaşamaları gerekmektedir. Pireler yassıdır (yana doğru), bu nedenle saç ve kürk içerisinde hareket etmeleri daha kolaydır.

Pireler dünyanın her yerinde yaygındır.

Pireler genellikle memeli hayvanlarda bulunurlar ancak kuşlar da pire saldırısına uğrayabilir. Konakları konusunda belirli bir noktaya kadar seçici davranırlar ancak kesinlikle konağa özel değildirler ve normal bir konak olmadığında diğer hayvanların kanlarıyla da beslenirler.

Davranışlar

Ergin pireler, sıcak kanlı hayvan paraziti olarak yaşarlar. Pek çok hayvandan beslenirler. Pirelerin kanatları yoktur ancak böcek dünyasının en etkileyici sıçrayıcılarıdırlar. Etkileyici atlayışlar yaparak bir konaktan diğerine geçerler. Kendi uzunluklarından kat fazla mesafeye sıçrayabilirler. Yani dikey olarak 18 cm, yatay olarak 33 cm sıçrayabilirler.

Bazı türlerde pire, konağın yuvalandığı alanda yaşar ve yumurtalar larvaların beslenebilecekleri maddeler üzerine (dışkı ve ya organik atıklar gibi) biriktirilir. Bazı türlerde ise yumurtalar konağın üzerine serilir ve kolayca yere düşebilir. Bu nedenle, konağın dinlendiği ve uyuduğu alanlar, yumurta ve gelişen larvaların birincil yaşam alanlarından biri haline gelir.

Riskler

Pire bir konak bulduğunda ondan ayrılmak istemez. Her bir tür, insanlar ve hayvanlarda farklı sorunlar yaratır.

Vektör olarak fare tifüsü ve tenya taşıyıcılarıdırlar. Salyaları hem insanlar hem de hayvanlarda alerjik reaksiyona neden olacak alerjenler taşır. Isırıkları genellikle zararsızdır ancak inflamasyon, kaşıntı ve ikincil enfeksiyonlara neden olacak yaralara neden olabilir. Kurbanlar yaraları kaşıdığında tüy kaybı görülür. Büyük çaplı bir istila anemiye neden olarak küçük hayvanları öldürebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası