mikail melek anlamı / MÎKÂİL - TDV İslâm Ansiklopedisi

Mikail Melek Anlamı

mikail melek anlamı

MELEK

Işıktan yaratıldığına ve Tanrı ile insan arasında aracılık yaptığına inanılan,gözle görülmeyen nurani varlıktır.

Melek, kelime anlamı olarak Allah'ın mesaj vereni anlamına gelir.Melekleri Allah'ın sevgi düşünceleri olarak tanımlayabiliriz. Rabbimin bize ulaşan sevgi dolu elleri olarak düşünebiliriz.

Allahü teala Kuran-ı Kerim de mealen buyurdu ki;Melekler Allah'ın sözünün önüne geçemezler.Hep onun emri ile hareket ederler.(Enbiya suresi:27)

Meleklerin esas vazifelerinin,elçilik olduğunu da gösteriyor.Bu elçilik bazen Allah ile Peygamberler arasında bazen Allah ile diğer varlıklar arasında oluyor.

İnsanların doğumundan ölümüne kadar onlara eşlik eden iki tane koruyucu meleği bulunmaktadır.

Allah,bir ayet'i kerimede iman edilmesi gerekli olan esasları şöyle buyurur :"Peygamber de Müminler de kendilerine Rablerinden indirilene iman ettiler.Her biri Allah'a O'nun meleklerine, kitaplarına ve Peygamberlerine iman etti.(Bakara:2/285)

İman edilmesi gereken şeylerin ayetteki sıralanışı için de meleklerin yeri,onlara imanın önemini göstermektedir.

Kuran-ı Kerim de adı geçen dört büyük(Mikail,Azrail, Cebrail,İsrafil) meleklerimiz dışında başmeleklerimiz ve koruyucu meleklerimizin varlığı bilinmektedir. Başmeleklerin birçok foksiyonu ve görevleri vardır.Bunlardan biri de bizlere yol gösterme ve amaçlarımıza ulaşmakta yardımcı olmaktır.Eğer amaçlarımızdan bir tanesi koruyucu meleğimiz ile iletişim kurmak ise,başmelekler bize yardım ederler.

Meleklerin bize yardım etmeleri için onları yardımımıza çağırmalıyız.Onlar zaten bizim için buradalar.

MELEĞİMİ NASIL YARDIMIMA ÇAĞIRMALIYIM ?

➤ İçinizden nasıl geliyor ise ,ister düşünerek,ister yüksek sesle,ister yazıya dökün yada şarkı söyleyerek hiç fark etmez melekler her zaman bizi duyarlar ve yardıma hazırlar.

Başmelekleri genellikle kendi koruyucu meleklerimiz ile iletişim kurmayı istediğimizde ve ilham almak için çağırırız.

BAŞMELEKLERİN VE KORUYUCU MELEKLERİN GÖREVLERİ

BAŞMELEK MİKAİL:İsmi "Allah'ın kendi nurundan yaratığı ilk varlık..Mikail'in görevi evrenin koruyuculuğundan ve düzeninden sorumludur.Cennetin genel yöneticisi,başmeleklerin lideridir.Egoyu (nefis)ve korkuyu uzaklaştırır.Her türlü tehlikeye karşı Yüce Allah'ın izni ile sizi kusursuz kalkanıyla korur.Başmelek Mikal'in enerjisi sevgi ve ışık enerjisidr.

Niyet ederken; "Ben Yüce Rabbime dua ediyorum.Ben......ye niyet ediyorum.Yüce Rabbimden bunun için yardım istiyorum ve Yüce Rabbim'e teşekkür ediyorum.Melek Mikail'in enerjisi bu niyetime aksın ve niyetimin gerçekleşmesine yardım etsin.Melek Mikail'e teşekkür ederim".Ve öyle de oldu.

BAŞMELEK AZRAİL: İsminin anlamı 'Allah'ın yardım eli'.Azrail,canımızı almaz,ölüm anında bize yardım eder, ışığa doğru yumuşak geçiş yapmayı sağlar.Kaybetme acısını hafifletir.Bir ölüm anında onu,kendiniz ve sevdikleriniz için yardıma çağırabilirsiniz.Sonderece sıcak ve şefkat dolu bir enerjisi vardır.


BAŞMELEK CEBRAİL(GABRİEL): İsminin anlamı 'Allah'ın kudreti' anlamına gelmektedir.Peygamber ve yükselmiş ruhlara müjde veren,Allah'ın müjdeci ve haber getiren başmeleğidir.İslam inancında Hz.Muhamed'e Hira dağında "İkra/oku" diye Peygamberliğini müjdeleyen başmelektir.

Yazar, konuşmacı, gazeteci,iletişimci ve çocukların başmeleğidir.


BAŞMELEK İSRAFİL: İsminin anlamı 'Allah'ın 'şifacısı' anlamına gelmektedir.Her türlü ağrı fiziksel,duygusal,ruhsal yardım için onu çağırabiliriz.Şifa için yol göstermesini isterseniz,İsrail aurasının rengi olan yeşil ışıkla sizi sarar.Yeşil şifanın rengidir.

BAŞMELEK URİEL: İsminin anlamı 'Allah'ın ışık veren eli' anlamına gelmektedir.Hafıza meleği de denilmektedir.Unuttuğunuz her koyu hatırlatır.Her ortama her konuya,çözemediğiniz her türlü probleme ışık tutarak çözmenizi sağlar.Yardım meleğidir.Acı hatıraları yok edip,geçmişin acı ve ağır yüklerini ortadan kaldırır.Size huzur getirmek için yardımınıza koşar.Sevgiyle dolmanız sağlar.Yardım isterken "Uriel"lütfen bu durumda huzur bulmamda bana yardımcı ol.Yaptığım hataların etkilerini yok etmek için yardımını diliyorum.


BAŞMELEK RAZİEL: İsminin anlamı 'Allah'ın  sırları' anlamına gelmektedir.'Allah'ın tahtına en yakın oturan olduğu ve onun tüm sırlarına vakıf olduğu söylenir.Simyanın,yaratmanın dönüşümün baş meleğidir.


BAŞMELEK RAGUEL :İsminin anlamı 'Allah'ın arkadaşı anlamına gelmektedir.İlişkileri şifalandırır,ortama huzur getirir.İyi gitmesini istediğiniz ilişkilerde,bir tartışma ortamında yada bir  iş toplantısında 'Ragueli' çağırın.Konunun yumuşak bir şekilde halledilmesine yardım eder.


BAŞMELEK CEREMAYEL:Affetmenin başmeleğidir.Affetmeme vücut için bir zehirdir.Duygusal detoks için 'Ceramayel'den yardım isteyin.


BAŞMELEK SAMUEL:isminin anlamı'her şeyi gören'.Hayatınızın kaybolan parçalarını bulmanıza yardım eder.Hayatınızın işini,evini,eşini bulmak gibi...Evde bir şey kaybettiğinizde en önemli eşya bulucu olabilir.


BAŞMELEK ARİEL:'Allah'ın dişi aslanı' olarak bilinir.Cesarete ihtiyacınız olduğunda Başmelek Ariel'i çağırın.Kalbinizin sesini dinleyin mucizeleri yaşayın.


BAŞMELEK METATRON:İsminin anlamı 'burada olma' anlamına gelmektedir.Çocuklar için yardım meleğidir.Bir yere yetişme konusunda "Başmelek Metatron'dan yardım isteyin.Sırrı şu :Metatron'a Lütfen benim vaktinde varmamı sağla'diyebilirsiniz.Meleğinize güvenin mucizeleri yaşayın.


BAŞMELEK ZADKİELAnlayış ve hafız meleğidir.


BAŞMELEK HANİEL: İş hayatınız da,toplantılar da iş görüşmelerin de sunumlar da bize yardımcı olur.Enerjisi ile kolaylıklar sağlar.


BAŞMELEK SANDAFOL:Müziğin ve yerine gelen duaların meleğidir.Moraliniz bozuksa,kendinizi yalnız hissediyorsanız onu çağırın.Bilin ki her dua duyulur,her istediğiniz olur.Unutmayın sınırda sizsiniz,engel de!!!(Beki ikala)

💫Niyetinizde ve duanızda yapmanız gereken şey:içten olmak,inanmak ve sevgi ile istemek.

Mikâil

Mikâil (İbranice: מִיכָאֵל, romanize:Mîkhā'ēl, lit. "Kim Tanrı gibidir ki?";[1]Grekçe: Μιχαήλ, Mikhaḗl; Kıptîce: ⲙⲓⲭⲁⲏⲗ; Arapça: ميكائيل, Mīkhā'īl),[2]Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam'da ismi geçen dört büyük melekten biridir.

Etimoloji ve tarihçe[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.