sarı erik suyu nasıl yapılır / Sarı erik reçeli tarifleri.

Sarı Erik Suyu Nasıl Yapılır

sarı erik suyu nasıl yapılır

Bu hızlı y kolay bu çıkıyor erik suyu termomix ile! Yeter Erikolgun, şeker ve tutmak için biraz limon 30 saniye harika özelliklere sahip bir meyve suyu hazırlayın. Erik müshildir, çözünür lif içerir, diyetler için idealdir. zayıflama ve ağırlık kontrolü. Bir antioksidandır, sıvı tutmayla savaşır ve ayrıca kolesterol.

Yani, eğer istersen kahvaltı sağlıklı ya da biraz yardım diyetAynı zamanda lezzetli olan bu meyve suyuna güvenebilirsiniz. Ve artık erik varsa, şimdi mevsim olduğuna göre, bunu da hazırlayabilirsiniz. reçel.

Indeks

Kırmızı ve sarı erik suyu

Kırmızı erik suyu, kilo verme ve kilo kontrolü diyetleri için harika özelliklere sahip, çok kolay ve hızlı bir meyve suyudur.

TM21 ile Eşdeğerler

Daha fazla bilgi - Erik reçeli

 


Sarı erik reçeli tarifleri.

Ev yapımı boşluklar her zaman mağazadaki meslektaşlardan daha lezzetlidir. Özellikle onları yapan kişi olduğunuzda, ev yapımı insanlarınızın herhangi bir sentetik katkı maddesi veya koruyucu madde olmadan sadece doğal ürünler yediğinden emin olabilirsiniz. Bugün size nasıl sarı erik reçeli yapılacağını anlatacağız - parlak ve lezzetli, çay için mükemmeldir ya da "Viyana" gibi açık turtalar, rulolar veya kurabiyeler için bir dolgu olacaktır. Aşağıdaki tariflerden birini kullanın.

Sarı erik reçeli

1 kilo meyve için ihtiyacınız olacak:

  • 1,5 kg toz şeker;
  • 2,5 bardak su.

Meyveyi iyice durulayın, ikiye bölün ve taşı çıkarın. Meyveleri bir tencereye koyun ve belirtilen miktarda su ve toz şekerden hazırlanan şeker şurubunu dökün. 1 gün bekletin. 24 saat sonra elde edilen suyu boşaltın, 5 dakika kaynatın ve eriklerle doldurun. Bir gün daha bekletin. Ve ondan sonra, tavaya meyveleri yarıya kadar ocakta koyun, 10 dakika kaynatın, işte bu - sarı erik reçeli hazır. Sterilize kavanozlara ayrıştırılabilir, soğutulabilir ve kapaklarla sarılabilir. Tatlı konserve yiyecekleri karanlık ve nemli bir yerde saklamak en iyisidir.

  kemikli

Dedikleri gibi, tat ve renk için arkadaş yoktur, bu yüzden birisi çekirdeksiz reçel tercih eder ve tersine biri onlarla birliktedir. İkincisi için, bu tarifi aldık. İhtiyacınız olacak:

  • 1 kilogram sarı erik ve şeker;
  • 1 su bardağı sade su.

Erikleri iyice durulayın, kuyrukları ve yaprakları çıkarın. Şurup şeker şurubu hazırlayın - bunun için bir bardak su içinde bir kilogram şeker çözün, sıvının bir miktar kaynamasına izin verin ve sonra erikleri serpin. Orta ateşte karıştırın, bir saat boyunca çeyrek saat boyunca sarı erik reçelini hazırlayın, köpüğü yüzeyden periyodik olarak çıkarın. Tencerenin içindekileri soğutun ve 15 dakika daha birkaç kez kaynatın. Tamamlandı - reçel sterilize edilmiş kavanozlara yerleştirilebilir, kıvrılabilir ve uzun süre saklanacak şekilde gönderilebilir.

  ekmek makinesinde

Bu alışılmadık yol, mutfakta kendilerini aşırı ev işleri ile uğraşmak istemeyenler tarafından kullanılabilir. Kışın donmuş sarı erik torbanız varsa, bir ekmek makinesinde reçel pişirmek, hiç çaba harcamadan tatlı bir masaya hoş kokulu bir muamele hazırlamak için bir fırsattır. İhtiyacınız olacak:

  • taze veya dondurulmuş, çekirdeksiz sarı bir pound pound;
  • g toz şeker;
  • bir bardak çorba kaşığı su;
  • biraz limon suyu veya birkaç kristal sitrik asit.

Meyveyi bir ekmek makinesinin bir kovaya koyun, şeker ekleyin, bir kaşık su ekleyin ve üzerine limon suyu dökün. Bundan sonra, çoğu modelde bulunan "Reçel", "Reçel" veya "Reçel" gibi bir mod seçin. Onu açığa çıkarın ve uygun bir süre geçtikten sonra aromatikleşirsiniz: İlk başta sıcak, sıvıdır ve sonra soğuduğunda kalınlaşır. Çok basit. Artık kokulu ev yapımı erik reçeli yapmanın üç basit yolunu biliyorsunuz - lütfen kendinizi ve ailenizi soğuk kış akşamlarında çay ile bir şeyler atıştırmak için çok hoş olan tatlı müstahzarlar ile hazırlayın.

Pektin ve jelatin ile klasik ve hızlı bir şekilde sarı erik reçeli yapmak için adım adım tarifler: portakal, kakao ile erik reçeli seçenekleri

Marina Danko

değerlendirme
  reçete

zaman
  (En)

porsiyon
  (Kişi)

Bitmiş yemeğin gramında

0 gr

0 gr

karbonhidratlar

   55 gr.

kcal.

Seçenek 1: Ev Yapımı Çekirdeksiz Sarı Erik Reçeli - Klasik Bir Tarif

Güneşli sarı renkli meyvelerde olduğu gibi, benzer renklerden gece gökyüzüne kadar neredeyse tadı farklı değildir, bu nedenle herhangi bir rengin erik reçeli eşit derecede lezzetli ve aromalıdır. Aşağıdaki tarifler meyvelerin seçiminde genel talimatlar verir, ancak kural olarak, yalnızca kurtçukların ve çürüklerin kenara konulduğu unutulmamalıdır.

maddeler:

  • rafine şeker - 1 kg;
  • bir kilogram sarı büyük erik.

Basit sarı erik reçeli için adım adım tarif

Kuyrukları açtıktan sonra erik soğuk suyla doldurun ve birkaç dakika bekletin. Sonra iyice yıkayın ve bir kabın üzerinde bir kevgir içinde biraz kurulayın.

İkiye keserek, tohumları eriklerden çıkarın, meyvelerin yarısını reçel için bir leğene koyun. Meyveleri şekere dökün ve karıştırmadan en az yarım saat bekletin.

Belirtilen süreden sonra havzayı soba hareket ettirir, altında küçük bir ateş yakarız. Kabı zaman zaman çalkalamak, içeriklerini bir kaynama noktasına getirmek ve düşük kaynama derecesinde 10 dakika kaynatmak.

Ocakta bırakarak, reçel soğumaya bırakın, kaynayana kadar tekrar ısıtın, daha önce on dakika kadar kaynatın ve tekrar soğutun. Prosedürü bir kez daha tekrarlayın.

Üçüncü ve dördüncü kaynatma arasındaki aralıkta, tenekeleri iyice durulayın ve buharda işlemden geçirin. Metal kapakları küçük bir tencerede yaklaşık beş dakika kaynatın.

Son, dördüncü kez erik reçeli kaynatın. Beş dakikaya kadar zar zor görünür bir kaynama ile kaynatıyoruz ve hızla hazırlanan kaplara döküyoruz. Hermetik olarak hazırlanmış kapaklarla kapatılır, tamamen soğumaya bırakılır ve depoya aktarılır.

Seçenek 2: Kalın sarı erik reçeli için hızlı tarif

Klasik tarifin aksine reçel sadece bir adımda hazırlanır ancak daha uzun süre kaynatılır. Bu yöntem şurup yoğunluğunu ayarlamanıza izin verir. Şurupun yirmi dakika kaynatıldıktan sonra, şurubun yetersiz yoğunluğu ile kaynatılması tavsiye edilir, süre uzatılabilir. Sindirmeyin, şurup üzerinde odaklanın, damlasının tabağa yayılmaması gerekir.

Maddeler:

  • gram sarı erik;
  • kilogram şeker.

Hızlı bir şekilde sarı erik reçeli yapmak nasıl

Yıkandıktan sonra erikleri ikiye bölüyoruz ve tohumları onlardan alıyoruz. Bütün yarımları dilimler halinde kesip pişirme kabına koyarız.

Şekerle uykuya dalmak, bir saat için çeyrek bekleyin, sonra sobaya geçip en küçük ısıtmayı açtık. Karıştırmadan, ancak kaseyi sadece hafifçe sallayarak, açık, güzel bir şurup elde edilinceye kadar kaynatın.

Isıyı arttırmak, reçeli kaynatın. Bundan sonra en az yirmi dakika minimum sıcaklıkta pişiririz. Sıcak reçel steril bir kap üzerine konulabilir. Daha kalın bir şurup istiyorsanız, kütleyi yavaşça kaynatmaya devam edin.

Seçenek 3: Portakallı Kokulu Sarı Erik Reçeli

Turunçgiller, yalnızca yığın yeterince aromatik bırakmadığında sıkışmaya katılır. Örneğin, portakalsız erikler yeterince lezzetlidir ve reçel zaten renkli ve kalındır. Mesele ne? Evet, her şey son derece basittir - erikler, uygun fiyatlı bir ürün ve bunlardan gelen tam bir reçel kışı kesinlikle boş olmaktan iyidir. Ancak, erişilebilir ve karmaşık olmayan bir numaradan yararlanarak - buna portakalların özünü ve lezzetini ekleyerek - tamamen orijinal bir tada sahip harika bir muamele görürsünüz.

Maddeler:

  • kilogram tahliyesi;
  • üç büyük portakal;
  • tam bir kilogram rafine şeker.

Yemek nasıl

Erikleri çözeriz. Uygun olmayan, yumuşak ve bozulmamış meyveler alınır. Sapları kırdıktan sonra erikleri soğuk suyla yıkarız. Bir kevgir içine koymak veya bir havluya saçmak, iyice kurumasını bekleyin.

İkiye bölerek, tohumları meyvelerden çıkarın ve cildi çıkarın. Deri kaldırılamaz, ancak pişirme sırasında kağıt hamurundan uzaklaşmaya devam eder ve şurup içinde yüzerek, reçel görünümünü etkiler.

Portakalları kaynar suyla haşlayın ve kuru bir havluyla dikkatlice silin. Bir tabakta ince bir rende ile, turunçgillerden gelen parlak renkli bir lezzet tabakasını dikkatlice kazıyın.

Kalan beyaz kabuğu portakaldan çıkarın. Hamuru dilimlere ayırır ve onlardan reçel için acı verebilecek şeffaf bir filmi çıkarırız. Hamuru küçük parçalar halinde çözündürün.

Hazırlanan erikleri reçel kasesine koyun, portakal kabuğu rendesini ve narenciye küspe dilimlerini ekleyin. Üzerine şeker dökün ve kısa bir süre bekletin.

Erik suyundan çıktığında, yavaşça karıştırın ve tekrar bırakın, en az yarım saat boyunca. Şeker erik suyunda iz bırakmadan dağılması için zamana sahip olmalıdır.

Kaseyi sobanın üzerinde ve düşük ateşte hareket ettirip içindekileri kaynatın. Isının ılımlı hale getirilmesi, sürekli karıştırılması ve yüzeye yükselen köpüğün çıkarılması ile bir saat boyunca çeyrek pişirin. Sobadan çıkardıktan sonra, hava sıcaklığına soğutun.

Haşlanmış reçel tekrar kaynatılır, yaklaşık yirmi dakika kaynatılır ve steril kavanozlara konur. Hermetik olarak metal kapaklarla kapatılmış, bankaları havlu havluyla kaplayarak ayrılıyoruz.

Seçenek 4: Pektinli Sarı Erik Reçeli

Kalın bir şurup oluşturmak için, meyveler veya meyveleri şurupta uzun süre kaynatmanız gerekir, bunun sonucunda bileşenlerin yararlı özellikleri gözle görülür şekilde azalır. Pektin - çok hızlı bir şekilde pişirmek için izin veren bir polisakkarit şeklinde bir gıda takviyesi. Şekerle ısıtıldığında, pektin şurubu hızlı bir şekilde kalınlaştırır, bu da reçel kıvamına reçel benzerliğini sağlar. Pektin kullanılmadan önce iki kat fazla şekerle karıştırılır, aksi takdirde hemen karıştırılamayan bir topaklanır.

Maddeler:

  • beş bardak rafine şeker;
  • bir kilogram sarı erik;
  • yarım kaşık sitrik asit kristalleri;
  • on gram pektin.

Adım adım tarifi

Pektin küçük bir kaseye dökülür. "Limon", 50 gram şeker ekleyin ve iyice karıştırın. Erikler şekersizse, limon ekleyemez veya miktarını hafifçe azaltamazsınız.

Yıkanan erikleri yarıya yıkar ve onlardan tohumları seçeriz. Şeker dökülür, bir leğene yayılır ve iki saat bekletilir, böylece erikler meyve suyu verir.

Sobayı açtık, minimum ısıtmayı ayarladık ve brülöre meyveleri içeren bir leğen koyuyoruz. Arada sallanırken, şeker kalıntı bırakmadan eriyene kadar ılıktır. Berrak bir şurup aldıktan sonra ateş ekleyin ve kaynamayı bekleyin, sürekli yükselen köpük toplayın.

Pektinli bir şeker karışımını kaynayan reçel içine dökün, iyice karıştırın. Hafifçe kaynatıp üç dakika kaynatıp steril kaplara dökeriz. Hermetik olarak kaynatılmış kapaklarla kapatılmış, bir havluya sarılmış, sıcakta soğumaya bırakılır.

Seçenek 5: Jelatinli kalın sarı erik reçeli

Kalın erik reçeli sadece pektin ile değil, sıradan jelatin ile de yapılabilir. Bu koyulaştırıcı kaynatılamadığından tüm pişirme işlemi bir saatin çeyreğinden fazla sürmez. Kısa süreli pişirme nedeniyle, erik şekli ve tadını kaybetmez, kabuğu olgunlaşmış meyvelerden bile ayrılmaz. Şurup kendisi viskoz ve kalın çıkıyor. Raf ömrünü uzatmak için, reçeli olan kaplar tamamen soğuyuncaya kadar bir battaniyenin altında tutulur.

Maddeler:

  • iki kilo sarı erik;
  • üç bardak dolusu şeker;
  • 60 gr granüllerde jelatin.

Yemek nasıl

Kuru bir kapta, şekeri jelatin ile karıştırın.

Yıkadıktan sonra, erik kesilmiş ve onlardan tohumları seçin. Şeker karışımını dökerek erikleri reçel yapmayı planladığı kaba koyarız ve masanın üzerinde bırakırız.

Yaklaşık üç saat sonra, meyvelerin yeterli miktarda suyu olduğunda, kabı sessiz bir ateşe koyun. Karıştırınız, şeker eriyene kadar ılıktır. Lütfen sıkışmanın kaynatılmaması gerektiğini unutmayın, aksi takdirde koyulaştırıcının jelleşme özellikleri kaybolacaktır. Yakın kaynama belirtileri görülür görülmez, reçelleri ateşten alın ve hazırlanan kavanozlara koyun.

Kaynamış metal kapaklarla kaplandıktan sonra, konteynerleri sızdırmaz bir şekilde yuvarlanan bir anahtarla kapatıyoruz. Bir havluya konduktan sonra, tenekeleri bir battaniyeyle sararız ve tamamen soğuyuncaya kadar altına bırakırız.

Seçenek 6: Sarı Erik Çikolata Reçeli

İnce, reçel gibi görünüyor, kakao sayesinde kararıyor ve hafif bir çikolata lezzeti var. Granüle kakao kullanmayın, sadece yüksek kaliteli koyu renkli tozu zengin bir aroma ile yapar. Şekeri tekrar ekledikten sonra, bir örnek aldığınızdan emin olun, yetersiz tatlılık varsa, başka bir tane girin.

Maddeler:

  • seçilen bir buçuk kilogram olgun erik erik (sarı);
  • beş büyük kaşık kakao tozu;
  • yarım kilo şeker.

Adım adım tarifi

Kabuğunu çıkarmadan, tohumları eriklerden çıkarın. Yarım bardak suyu geniş bir kaseye dökün, erik dökün ve ılık bir ortama koyun. Bir kapak ile kapattıktan sonra kaynama için bekleriz, ardından 25 dakika kısık ateşte kaynarız. Bu meyveyi yumuşatmak ve meyve suyunun akmasına izin vermek için yeterlidir.

Ocaktan çıkardıktan sonra eriklerin duraklamasını sağlayın, daha sonra onları bir elek ile öğütürüz veya bir blender ile bir püre içinde ovalayın. İkinci durumda, kabuğun parçaları incelikte hissedilecektir, bu nedenle erikleri metal bir elek ile öğütmek daha iyidir.

Rendelenmiş kütleyi reçel yapmak için bir kaba dökün, tam üç yüz gram şekere müdahale edin. Kaynamaya kadar orta ateşte ısıtın ve yoğun bir şekilde kaynamasına izin vermeyin, yarım saat kaynatın.

Hafifçe soğuduktan sonra kalan kakao ile karıştırılmış reçelde karıştırırız. Yine, düşük ateşte koyun ve 20 dakika kaynar, hazırlığı getirmek. Yanmaması için ara sıra karıştırmayı unutmayın.

Sıcak çikolata-erik reçeli steril bir kapta paketlenir ve bir battaniyeye sarılarak soğumaya bırakılır.

Kilerdeki raflarda saklanan geçmiş yazın canlı hatırlatmalarından biri sarı eriklerden oluşan bir taraktır. Nitekim, görünümünden sadece bir tanesiyle, ılık, güneşli renkteki bir içeceğin kavanozu estetik tadı memnun edecektir. Hoş kokulu, tatlı kompostosu sadece susuzluğunuzu gidermekle kalmayacak, aynı zamanda vitamin eksikliğine karşı bir vitamin bariyeri haline gelecektir.

Mavi meyvelerle yapılan içeceklerin aksine, sarı erik, kompostaya daha tatlı bir tat verir, bu yüzden çok fazla şeker koymamalısınız.

Erik içeceği

Kış için sarı erikten yapılan komposto tariflerinin en basit ve en kolay tariflerinden biri, şeker şurubu ile tek bir meyvenin dökülmesidir. İçeceğin sterilize edilmemesine rağmen, erik kendi gerekli asidine sahip olduğundan mükemmel şekilde depolanır.

3 litrelik kapasiteye sahip iki kutu hazırlanması için ihtiyacınız olacak:

  • olgun, ancak çok yumuşak erik - 1 kg;
  • şeker - g;
  • su - 5 l.

Sarı erik kompostosunun adım adım hazırlanması:


Çift dolgulu erik kompostosu

İçeceğin hazırlanma prensibi önceki tarifteki ile neredeyse aynıdır. Üç litrelik bir kavanoz için, sert etli 1 kg olgun sarı erik hazırlayın.

Olgunlaşmamış, yumuşak meyveler reçel ve reçel için en iyisidir. Kaynar suyla temas ettiğinde, bu tür eriklerin derileri patlayabilir - bu kış için sarı erik kompostosu görünümünü bozar ve bulutlu bir renk verir.

Erikleri bir kaba koyun ve kaynar su dökün (yaklaşık 2,5 litre). Bir kapak ile örtün ve iş parçasını yarım saat bırakın. Yukarıdan bir havluyla örtmek arzu edilir.

Soğutulmuş suyu bir tavaya dökün ve üzerine gr şeker ekleyerek şeker şurubunu pişirin.

Meyve kavanozunu sıcak şurupla tekrar doldurun, yuvarlayın ve sarın.


Soyulmuş sarı eriklerden kompostosu

Bu tür bir içecek, meyvelerin ve şekerin yüksek konsantrasyonundan dolayı tadı bakımından çok zengin olduğu ortaya çıkar. Hasat için litre kavanozların kullanılması uygundur - rafta daha az yer kaplarlar. Ancak bunlardan bir kaç litre komposto yapabilirsiniz.

Konsantre erik tozu, istenirse, kullanımdan hemen önce kaynamış su ile seyreltilebilir.

Tarif jöleli kompostolardan biraz farklıdır:


Şekersiz eriklerden sterilize edilmiş kompostolar

Sarı eriklerin tatlı bir tada sahip olmaları nedeniyle şeker eklenmeden korunabilirler.

Erikleri bir litrelik kavanoz başına g miktarında yıkayın, bir kevgir içine koyun ve üzerine önce kaynar, sonra soğuk suyla dökün. Tüm sıvı boşaldıktan sonra, kavanozlara koyun ve gereken miktarda kaynar su dökün.

Kavanozları geniş bir tavaya koyun, metal kapakları örtün ve 10 dakika sterilize edin.

Kış için şekersiz eriklerden kompostosu alın, kavanozları ters çevirin ve sarın.

Tavada pişirilmiş şekersiz erik

Böyle bir içeceğin özelliği sadece şekerin olmaması değil, aynı zamanda hazırlanmasının yöntemidir. Önceki tarifin aksine, erikler önceden kaynatılır.

Kuyrukları açarak yoğun olgun erikleri g miktarında yıkayın. Kemikleri çıkarmayın.

Tavaya 2,5 litre su dökün. Biraz ısındığında sarı erik serpin. Kaynamaya bırakın, dakika bekletin ve sonra cildi yırtmamaya özen gösterin, meyveleri sudan çıkarın ve bir şişeye koyun.

Eriklerin kaynatıldığı suyu tekrar verin, tekrar kaynatın ve erikli bir şişeye dökün. Mantar ve sarın.

Sarı erik kompostosu özellikle çocuklara hitap edecektir, çünkü “ikisi bir arada” bir içecektir: susuzluğunuzu giderebilir ve meyveli bir şeyler yiyebilirsiniz. Ve erikler kalırsa, mükemmel bir erikli kek onlardan çıkar. Genel olarak, atık olmayan üretim! Bu nedenle, birkaç (düzinelerce) ekstra kavanoz kesinlikle zarar vermez.

Sonbahar belki de gerçek bir metresinin hayatındaki en önemli mevsimdir. Piyasada yetişen / satın alınan sebzeler, meyveler, meyveler ve meyveler, kış için işlem ve hasat yapılmasını gerektirir. Bir yazlık ya da bahçede yetişen erik ağaçları genellikle iyi bir hasat olur. Erik hasadın en popüler yolu reçel pişirmektir. Aşağıda deneyimli aşçıları bile şaşırtacak basit ve orijinal tarifler yer almaktadır.

Kış için dilimlenmiş erik olmadan kalın reçel - adım adım tarif fotoğraf

Kışın erik korumanın üç ana yolunu herkes bilir: komposto, kurutulmuş (kuru erik) ve reçel (reçel). Reçelde duralım. Zor olan bu gibi görünüyor? Meyveleri şekeri karıştırıp kaynatıp kavanozlara döktüm. Öyleyse, neden lezzet ve doku farklı ev kadınları için farklı? Kalın şurup ve meyvenin yoğun bir kıvamında açık bir reçel hazırlayacağız.

Tarifin sırrı nedir?

  • minimum karıştırma ile meyveler yoğun kalır ve dağılmaz
  • sitrik asit ilave edilerek şurup saydamdır
  • düşük şeker şurubun sıvılaşmasını önler

Pişirme süresi:  23 saat 0 dakika

Miktar: 4 porsiyon

Maddeler

  • Erik koyu geç çeşitleri:2,3 kg (kemikten ayrıldıktan sonra ağırlık - 2 kg)
  • Şeker: 1 kg
  • Sitrik Asit:1/2 çay kaşığı veya 1 yemek kaşığı. l. limon suyu

Pişirme talimatı


Sarı Erik Reçeli Nasıl Yapılır

Deneyimli bahçıvanlar, mavi ve sarı meyveleri olan eriklerin boyut, hamur özü ve en önemlisi lezzet bakımından farklılık gösterdiğini bilir. Sarı erikler daha tatlı, sulu, reçeller, konserveler ve reçeller için çok uygundur.

maddeler:

  • Sarı erik meyveleri - 1 kg.
  • Şeker - 1 kg.

Eylemlerin algoritması:

  1. Yemek pişirme hasatla başlar. Sonra erikleri ayırmanız, solucan, karartılmış, çürümüş meyveleri çıkarmanız gerekir. Durulayın. Kuruması için bir süre bırakın.
  2. Bu tarife göre, reçel taşsız pişirilir, yani her bir erik ayrılır, taş atılır.
  3. Meyveleri, reçelin hazırlanacağı bir kaba koyun. Erikleri katmanlara ayırın ve her birine toz şeker dökün.
  4. Bir süre bırakın, böylece erikler, şekerle karıştırılarak lezzetli bir şurup oluşturan suyu başlatır.
  5. Klasik erik reçeli birkaç aşamada demlendi. Yeterli şurup olduğunda, erikleri nazikçe karıştırmanız gerekir. Ateşe ver.
  6. Sıkışmayı kaynattıktan sonra, kabı ateşten alın. 8 saat demlensin. İki kere daha yap. Bu pişirme yöntemi eriklerin yarılarının pürelenmesine izin vermez, sağlam kalır, ancak şurup içine batırılır.
  7. Bitmiş sıkışmayı küçük cam kaplara yerleştirin. Mantar için.

Soğuk ve karlı bir kış aylarında, çay için açık olan altın rengi bir altın reçel kavanozu, hem kelimenin tam anlamıyla hem de mecazi olarak ısınır!

Ugorka erik reçeli

Bu erik adı, modern Macaristan topraklarında bulunan Ugric Rus ile ilişkilidir. Bugün, "Ugorka" ve "Vengerka" adlarını eşit miktarda, küçük mavi meyveleri, koyu mavi tenli ve yoğun posalı olanları reçel yapmak için çok uygundur.

maddeler:

  • Erik "Ugorka" - 1 kg, saf çekirdeksiz ürünün ağırlığı.
  • Şeker - gr.
  • Filtrelenmiş su - ml.

Eylemlerin algoritması:

  1. Erik ilk aşamasında, sıralama, yıkama, soyma.
  2. Şurubu sudan ve şekerden kaynatın, yani kaynatın, şeker eriyene kadar kaynatın.
  3. Sıcak şurubu ile erik dökün. Şimdi meyveleri kaynatın. İlk başta ateş kaynar sonra güçlüdür - en küçüğü. Yarım saat kaynatın.
  4. Birkaç saat dayan. İşlemi iki kez daha tekrarlayın, gerçekte pişirme süresi 20 dakikaya düşürülür.
  5. Kapları ve kapakları sterilize edin, hazır reçel paketleyin.
  6. Mantar. Ek sterilizasyon için ılık bir battaniye / battaniye ile örtün.

Kokulu, kalın, koyu kırmızı reçel, kış çay partileri için en iyi tedavi yöntemidir.

Erik "reçeli" beş dakika reçel için en basit ve en hızlı tarifi

Klasik teknolojiler, bir kaynama derecesine getirildikten sonra birkaç saat süreyle pişirme işleminden sonra birkaç saat boyunca demlenmeyi gerektirir. Maalesef, yaşayan ev kadınlarının ritmi “keyfi uzatmaya” izin vermiyor. Hızlandırılmış teknolojiyi kullanarak reçel yapmak için tarifler kurtarmaya gelir, bazen de biraz daha uzun sürmesine rağmen “beş dakika” olarak adlandırılırlar.

maddeler:

  • Erik "Macarca" - 1 kg.
  • Şeker - 1 kg.
  • Su - ml.

Eylemlerin algoritması:

  1. Erikleri ayırın, karartılmış yerleri kesin, tohumları çıkarın ve eti parçaya bölün (şurupla ıslanma işlemini hızlandırmak için).
  2. Büyülü pişirme işleminin yapılacağı bir kaba aktarınız ve norm uyarınca tabana su dökülmüştür. Serpin katmanlarını şekerle serpin.
  3. İlk önce orta ateşte pişirme işlemine başlayın. Reçel kaynama zamanına gelir gelmez, ateş en küçük seviyeye düşürülmeli, dakika sıcak tutulmalıdır. Çıkan köpüğün temizlenmesi gerekir.
  4. Bu süre zarfında, hacmi litre olan cam kaplar hazırlayın, kapları ve kapakları sterilize ettiğinizden emin olun.
  5. Erik reçeli sıcak olarak paketlenmelidir, kapların sıcak (ancak kuru) olması istenir.
  6. Mantarlama kalay, önceden sterilize edilmiş kapaklar olabilir.

Buna ek olarak, sterilizasyon işlemini uzatmak için bir battaniye / battaniye veya sadece eski bir ceket ile örtün. Reçel çok kalın değil, aromalı ve lezzetli.

Bir taşla erik reçeli nasıl pişirilir

Çukurlu erik reçeli oldukça popüler bir üründür, ev hanımları zamandan tasarruf etmek için peşinden gider. İkinci nokta - tohumlar bitmiş reçel alışılmadık bir tat verir.

maddeler:

  • Erik "Macarca" - 1 kg.
  • Şeker - 6 yemek kaşığı.
  • Su - 4 yemek kaşığı.

Eylemlerin algoritması:

  1. Erikleri ayırın ve durulayın. Her çatal çatalla delinir, böylece şurup daha hızlı nüfuz eder.
  2. Meyveleri derin bir tencereye koyun. Suyla doldurun (normal). Kaynamaya bırakın, üç ila beş dakika bekletin.
  3. Erikleri süzün, erik suyu ile suyu başka bir tavaya boşaltın. Oraya şeker ekleyin, karıştırın, şurubu kaynatın.
  4. Hazır şurup beyazlatılmış meyveleri dökün. 4 saat bekletin.
  5. Neredeyse bir kaynamaya getirin. Bu kez 12 saat daha bırakın.
  6. Bundan sonra, son pişirmeye devam edebilirsiniz - dakika sessiz bir kaynatmayla.
  7. Bu tür reçelleri sterilize edilmiş kaplara koyun. Mantar, tercihen kalay kapaklı.

Erikler şeklini korur, ancak saydam hale gelir, güzel bir bal tonu.

Erik ve Elma Reçeli Tarif

Tipik olarak, meyve bahçeleri erik ve elmanın eşzamanlı hasadı ile sevinir, bu meyvelerin birbirlerinin kekler, kompostolar ve konserve ürünlerinde iyi bir şirket olduklarına dair bir ipucudur.

maddeler:

  • Ekşi elmalar - 1 kg.
  • Erik koyu mavi - 1 kg.
  • Şeker - 0,8 kg.
  • Filtrelenmiş su - ml.
  • Sitrik asit - ½ çay kaşığı.

Eylemlerin algoritması:

  1. Geleneğe göre işlem, meyveyi ayırarak yıkamakla başlar.
  2. Daha sonra erikleri 2 yarıya bölün, taşı çıkarın. Elmaları parçaya bölün, ayrıca “kuyruk” tohumlarını da çıkarın.
  3. Su ve şekerden şurup haline getirin.
  4. Erikleri ve elmaları karıştırın, böylece kendi aralarında eşit bir şekilde dağılırlar. Sıcak şurubu dökün.
  5. Aşağıdaki işlemi üç kez tekrarlayın: kaynatın, çok sessiz bir ateşte bir saatte çeyrek pişirin, 4 saat bekletin.
  6. Pişirmenin son aşamasında sitrik asit ekleyin, az miktarda suyla seyreltebilirsiniz. Çeyrek saat pişirin.
  7. Sterilize edilmiş kapların üzerine koyun.

Elma ve eriklerden uygun şekilde pişirilmiş reçel homojen, kalındır. Çay içmek ve turta yapmak için uygundur.

Kışa Hasat - Erik ve Armut Reçeli

Elma erik reçeli layık bir rakip var - armut reçeli ve erik. Armut, erik reçeli daha az asitli ve kalın hale getirir.

maddeler:

  • Erik "Ugorka" - 0,5 kg. (Çekirdeksiz)
  • Armut - 0,5 kg.
  • Şeker - 0,8 kg.
  • Su - ml.

Eylemlerin algoritması:

  1. Armut ve erik durulayın. Armutta, kuyrukları kesin, tohumları çıkarın, eriklerde - tohumlar.
  2. Küçük dilimler halinde armut, parçaya erik (büyüklüğüne bağlı olarak). Aslında, pişirme reçeline başlayabilirsiniz.
  3. Su ve şekerden şurup hazırlayın. Bu işlem ilkeldir - bir tencerede karıştırın, kaynatın. Şeker çözülür çözülmez ısıdan uzaklaştırın.
  4. Sadece armutları kaba koyun, pişirmek için daha fazla zamana ihtiyaçları vardır, meyveleri sıcak şurupla dökün. 20 dakika kısık ateşte ıslatın. Köpük, belirirse çıkar. Bu süre zarfında, armut plakaları şurup içine batırılmış, şeffaf hale gelecektir.
  5. Şimdi boşalmanın sırası, onları armutlara bir tencereye koyun, karıştırın. 30 dakika kaynatın.
  6. Kapları ve kapakları sterilize edin, sıcak yayın, mantar.

Armut ve eriklerden gelen reçel, birden fazla kış akşamını aydınlatmaya yardımcı olacaktır.

Portakallı Erik Reçeli

Erik reçeli ile yapılan deneylere neredeyse sonsuz sonsuzluk devam edilebilir. Bunun bir örneği, geleneksel elma veya armut yerine portakalın erik şirketini oluşturacağı aşağıdaki tariftir.

maddeler:

  • Erik Vengerka –1,5 kg.
  • Şeker - 1,5 kg (veya biraz daha az).
  • Taze meyve portakal suyu - ml.
  • Portakal kabuğu rendesi - 2 çay kaşığı.

Eylemlerin algoritması:

  1. Birinci Aşama - erikleri inceleyin, ayırın, kötü meyveleri alın, tohumları çıkarın.
  2. İkinci aşama - portakaldan meyve suyu yapın.
  3. Erikleri bir pişirme kabına aktarın, portakal suyunu dökün.
  4. Kaynattıktan sonra 20 dakika kaynatın. Bir kevgir içine atın, portakal suyu suyunu boşaltın.
  5. Ona şeker ekle. Aromatik şurup elde etmek için kaynatın.
  6. Erikleri tekrar dökün, portakal rendesini ekleyin. Pişirme işlemine devam edin.
  7. Hazırlığı aşağıdaki gibi kontrol edin - soğuk bir daire üzerindeki bir damla reçel yayılmayacak şekilde formda kalmalı ve meyvelerin kendisi tamamen şurup içine daldırılmalıdır.
  8. Sterilize edilmiş kapları reçel ile doldurun. Aynı kapaklarla kapatın.

Erik ve portakaldan gelen reçellerin tadına bakarken, narenciye meyvelerinin çarpıcı aroması, ışık asitliği ve sıradışı bir renk garanti edilir.

Limonlu erik reçeli nasıl yapılır

Pek çok erik reçeli tarifleri, konserve ve uzun süreli depolama sürecinde yardımcı olan narenciye veya sitrik asit ilavesini sunar. Limonlar sadece erikle yetişen meyvelerdir.

maddeler:

  • Erikler - 1 kg.
  • Şeker - 0,8 kg.
  • Limon - 1 adet. (küçük boy).

Eylemlerin algoritması:

  1. Böyle bir reçel yapmak için, mavi erik veya "Vengerka" meyveler ile büyük erik almak en iyisidir. Erikleri yıkayın, tohumları çıkarın, her meyveyi kesin ve parça alın.
  2. Şeker ile uykuya dalmak. Erikler şekerle karıştırılmış meyve suyuna karışıncaya kadar 6 saat bu durumda bekletin.
  3. Ateşe erik reçeli koyun. Limon kabuğunu meyvelere ekleyin, limon suyunu sıkın. Drenaj hazır olana kadar pişirin, kontrol basittir - bir damla şurup şeklini korur.

Kışın hafif limon aromalı erik reçeli size ılık ve güneşli günleri hatırlatır.

Lezzetli Kakao Erik Reçeli Tarif

Aşağıdaki tarif çok orijinal, fakat inanılmaz lezzetli. Ancak erikler, normal elmaları, armutları ve hatta egzotik limon ve portakalları üretmez. Ana bileşenlerden biri, erik reçelinin rengini ve tadını radikal bir şekilde değiştirmeye yardımcı olacak kakao tozu.

Bu tarife göre ilk kez pişirerek, küçük bir parça erik ile bir deney yapabilirsiniz. Reçel "halk" geçerse, ev kontrolü, o zaman meyve porsiyonu (sırasıyla, şeker ve kakao) arttırılabilir.

maddeler:

  • Erikler - 1 kg, çoktan soyulmuş.
  • Şeker - 1 kg.
  • Kakao - 1,5 yemek kaşığı. l.
  • Filtrelenmiş su - ml.

Eylemlerin algoritması:

  1. Erikleri sırala. Kes. Kemikleri at.
  2. Serpin ile serpin, böylelikle erikler meyve suyunu çabucak boşaltacaktır.
  3. Birkaç saat dayan. Kaynatın, su dökün, kakao dökün ve karıştırın.
  4. İlk önce, yangını yeterince güçlü hale getirin, ardından çok küçük bir seviyeye düşürün.
  5. Pişirme süresi - yaklaşık bir saat, elbette, süreci sürekli izlemek ve zaman zaman karıştırmak zorunda kalacaksınız.

Kakao tozu ilavesiyle yapılan erik reçeli kesinlikle hem tadı hem de rengi ile haneleri şaşırtabilir!

Erik ve Tarçın Reçeli

Sıradan erik reçeli, oryantal baharatların küçük bir kısmı ile önemli ölçüde değişebilir. Bir tutam tarçın, kraliyet masasını süslemeye layık olan banal erik reçelini lezzetli bir tatlıya dönüştürmek için bir çeşit katalizör haline gelecektir. Alışılmadık bir yemek hazırlayan hostes, güvenle “Kraliçe Yemek Yapma” unvanı alabilir.

maddeler:

  • Erik "Ugorka" veya koyu mavi bir cilt ile büyük - 1 kg.
  • Şeker - 1 kg.
  • Öğütülmüş tarçın - 1 tatlı kaşığı.

Eylemlerin algoritması:

  1. Erik, çürük, solucan deliği ve esmerleşme olmadan mevcut olan en iyi meyveler arasından seçim yapmak için özen gösterilmelidir. Akan su altında durulayın. Fazla nemi almak için kağıt havlu kullanın.
  2. Keskin bir bıçakla iki parçaya kesin. Kemikleri at.
  3. Meyveleri bir tencereye koyun, erik yarımlarını dökülen şekerle doldurun.
  4. Güveçte 4 saat soğuk yahniyi alın, şekerin etkisindeki erikler meyve suyunu bıraksın.
  5. Reçeli iki aşamada pişirin. Çeyrek saat boyunca yanmakta olan ilk kez, her zaman karıştırın ve yüzeyde ortaya çıkan köpüğü temizleyin. 12 saat boyunca soğukta çıkar.
  6. Pişirmenin ikinci aşaması tarçın ilavesiyle başlar, karıştırılır. Tekrar ateşe verin.
  7. Pişirme süresi iki katına çıktı. Meyveyi ezmek için çok nazikçe karıştırın. Şurup kalınlaşmalıdır, erik dilimleri şurupta ıslanacak ve şeffaf hale gelecektir.

Hafif tarçın aroması, hostesten yemek pişirmeyi bekleyen akrabaların kafasını karıştıracak ve sıradışı bir tada sahip erik reçeli servis ederek evi şaşırtacak.

Yürekten sarı bir erik yedikten sonra, kış için reçel yapmaya devam etmesi üzücü değil. Tohumlu olsun ya da olmasın, tatlı her zaman inanılmaz derecede kokulu görünür, hafif bir meyilli. Hosteslerimizde sarı meyvelerden erik reçeli için pek çok tarif var. Defterimde limon, tarçın, elma, portakal, armut ile pişirme seçenekleri var. Kehribar şurubunda yüzen dilimleri ile reçel seviyorum - bir tarif de var. Seçin ve hasat etmeye başlayın.

Basit çekirdeksiz sarı erik reçeli tarifi

Kış güzelliklerinin hazırlığı için kullanılan klasik versiyon. Tatlı, şurupla doldurulmuş dilimlerle elde edilir. Şaşırtıcı derecede hassas kehribar rengi. Yemek pişirmek için, fazla olgunlaşmamış meyveleri alın. Reçel için zayıf bırakın.

Bu gerekli olacak:

  • Erikler - bir kilogram.
  • Şeker - bir kilogram.

Bir muamele nasıl pişirilir:

  1. Meyveyi durulayın, kurutun, at kuyruğu ve kemikleri çıkarın.
  2. Toz şeker serpin. Meyve suyunu masanın üzerinde bırakın ve tatlı bir şekilde ıslatın.
  3. Yeterli meyve suyu toplandığında kaynamaya bırakın. Kütleyi yüksek ateşte kaynatın.
  4. saat bekleyin.
  5. Pişirmek için geri koy. Tatlı kaynadığında, birkaç saat ocaktan alın. Bu süre zarfında dilimler şurupla doyurulur, sarı renkte ve şeffaf olur.
  6. Üçüncü, son kaynatın olun. Kavanozları doldurun, bükün, serin. İş parçasını kilerde, kilerde saklayın.

Uyarı! Birçoğu soymanın meyveden uzaklaştırılması gerektiğine inanmaktadır. İddiaya göre, bu erik içsel acılığını ortadan kaldıracaktır. Ben bir rakipim ama peki ya eşsiz erik tadı? Tatlıda derileri bulmaktan hoşlanmıyorsanız, ilk pişirmeden sonra kütleyi bir kevgirle silmek daha iyidir. Ama sonra reçel olacak.

Portakal Dilimli Sarı Erik Reçeli

Portakallar, diğer narenciye meyveleri gibi, herhangi bir renkteki eriklere de uygundur. Tatlı aromalı, lezzetli. Şurup haşlanmış reçel dilimleri için tarifi tutun.

hazırlayın:

  • Erikler - 1 kg.
  • Turuncu.
  • Şeker - 1 kg.
  • Su bir bardaktır.
  • Kabartma tozu - 5 gr.
  • Sırılsıklam için su - litre.

Dilimlerle reçel nasıl pişirilir:

  1. Erik lobüllerinin pişirme sırasında bütünlüğünü korumak için, bir soda çözeltisine batırılmış olmaları gerekir. Sıvı litre başına 5 g alınır. kabartma tozu. Eritin, meyveleri tohumlarla bir çözelti içinde istifleyin. dakika sonra süzün, meyveyi akan su altında durulayın.
  2. Meyveyi dilimlere bölerek çekirdeği çıkarın.
  3. Tencereye su dökün, toz şeker ekleyin. Ocağa koyun ve şurubu pişirin.
  4. Tatlılık tamamen çözüldüğünde, erikleri koyun. Kaynamayı bekleyin, brülörden çıkarın. saat boyunca pişirme ara verin.
  5. Ayarlanan zamandan sonra, tekrar gaza koyun. Kütleyi kaynattıktan sonra, artık dakika kadar pişirin. Ocaktan çıkarın ve tekrar 10 saat bekletin.
  6. Üçüncü pişirme işleminden önce, lezzetini portakaldan çıkarın, isteğe bağlı boyutlarda kesin. Tatlı için gönder. Ailemizdeki lezzet, kışın önceden toplanır. Zevkten asla alamaz, kurutmaz ve bir kavanoza koyarız.
  7. İşlem kaynayana kadar 10 dakika boyunca en az ateşte pişirin. Köpüğü çıkarın, şiddetli kaynamasına izin verin. Kavanoza koyun. Vida, naylon, demir örtü ile kapatabilirsiniz, tatlılar dairede mükemmel şekilde depolanır.

Uyarı! Limonlu sarı meyve reçeli benzer şekilde pişirilir, bu tarif harika. Tatlılar sadece narenciye lezzetiyle pişirilemez, cesurca kesilir ve portakal ve limon dilimlerini bir kaba koyun. Bir örnek aşağıdadır.

Limon ve tarçın ile Erik reçeli - video tarifi

Çekirdeksiz Fındıklı Erik Reçeli

En çok zaman alan basit bir tatlı tarifi, çekirdekleri cevizden çıkarmaktır.

atın:

  • Erikler - 2 kg.
  • Çekirdekler - gr.
  • Şeker - 6 bardak.
  • Su - 50 ml.

Lezzetli bir reçel nasıl pişirilir:

  1. At kuyruğu ve tohumlarını kaldırarak meyveyi ayırın.
  2. Ceviz taneleri kabuktan arındırılır. Yarım saat soğuk su dökün. Büyük taneleri bir bıçakla kesin.
  3. Meyveleri bir pişirme kabına katlayın, yaklaşık 50 ml ekleyin. su. Gazı aç. Kaynamasını bekleyin, 20 dakika pişirin. Köpüğü çıkarın, unutmayın, bu önemlidir.
  4. Ayarlanan süreden sonra, şeker ekleyin, erik kitlesini karıştırın.
  5. Tencerenin içeriğini ara sıra karıştırarak 40 dakika boyunca pişirmeye devam edin.
  6. Somunları somunlardan boşaltın, kaynamaya gönderin.
  7. Kütlenin kaynatıldığı andan itibaren dakika tespit edin. Süre geçtikten sonra, hemen kavanozları doldurun, sıkın.

Elma Erik Reçeli Tarif

Bu tarife göre, aynı anda olgunlaşan ev yapımı armutlarla sarı meyveleri pişirebilirsiniz. Yemek pişirmek için olgun elmaları ve sert çeşitlerden armutları seçin.

atın:

  • Elmalar (armut) - kilogram.
  • Erikler - bir kilogram.
  • Şeker - gr.
  • Sitrik asit - ½ küçük kaşık.
  • Su - ml.

Kış için tatlı nasıl yapılır:

  1. Meyveleri yıkayın, tohum ve tohumları çıkararak ortalarını seçin. Elmaları dilimler halinde kesin, yarıya eritin.
  2. Şurubu şekerden ve sudan pişirin.
  3. Doğranmış meyveyi şurup içine dökün. Kaynattıktan sonra 10 dakika pişirin.
  4. Köpüğü çıkarın. saat bekletin.
  5. Prosedürü üç kez tekrarlayın. Son pişirme işleminde dakika pişirin. Sitrik asit ekleyin, 5 dakika bekleyin, kuvvetlice kaynatın.
  6. Bankaları topla. Mantar, buzdolabında, kilerde transfer, kiler.

Sarı erik beş dakikalık reçel

Birçok hostesin tatlıdaki vitaminleri koruma fırsatı için seçtiği mükemmel bir tarif.

  • Erikler - bir kilogram.
  • Toz şeker - 0,5 kg.

hazırlanması:

  1. Meyvelerden tohumları çıkarın, büyük örnekleri dilimler halinde kesin. Küçük meyveler yarıya yeter.
  2. Şekeri serpin, şurupta pişirmek için gerekli miktarda meyve suyunu alana kadar bekleyin.
  3. Birkaç saat sonra hazırlamak için bir tedavi koyun. Yeterli şurup yoksa, tavaya biraz su dökün.
  4. Kaynattıktan sonra, ısıyı azaltın, 5 dakika pişirin. Brülörden çıkarın, köpüğü çıkarın. Soğumaya bırakın.
  5. 3 saat sonra işlemi tekrarlayın. Kutuya kaydıktan sonra, demir kapağın altına sarın. Soğukta tut.

Kalın erik reçeli

Aslında, tatlıyı pişirmek için ev eriklerinin boyutu önemli değildir. Ancak meyve standart değilse, kalın bir kıvamla reçel reçeli yapın.

İhtiyacınız olacak:

  • Meyveler - 3 kg.
  • Şeker - 1 kg.
  • Jelatin (veya herhangi bir jelleşen kristal) - 2 poşet.

Kış için nasıl pişirilir:

  1. Çalışmak için hazırlanan meyveleri bir tencereye koyun. küçük bir ateşte kaynatın.
  2. Kemikleri ve gereksiz cildi gidererek (elek, kevgir) herhangi bir şekilde silin.
  3. Kütleyi tavaya geri getirin. Tekrar kaynamaya bırakın. Ambalajdaki talimatlara göre jelatini seyreltin. Tatlı olarak yazın.
  4. Kaynattıktan sonra şekeri dökün, karıştırın. dakika daha pişirin.
  5. Kavanozlara dağıtın, bükün. Kış deposuna taşıyın.

Lezzetli kiraz eriği reçeli için video tarifi

Çukurlu sarı erikli kimi reçel tarifi ve adım adım bir hikaye hazırlayın. İş parçalarınızda iyi şanslar.

Sarı Erik Kompostosu

Sarı Erik Kompostosu
Sarı erik kompostosu: ülkemizde yaygın olarak yapılmaktadır ve birçok faydası vardır. Özellikle çocukların tüketmesi gereken bir komposto çeşididir. Astım ve bronşit hastaları üzerinde çok büyük etkilere sahiptir. Çocuklarda veya yetişkinlerde astım problemi alerjik veya kronik olsa dahi sarı erik kompostosu çok büyük fayda sağlamaktadır. Sarı erik kompostosu tüketerek bu hastalıkların belirtilerini çok daha aza indirmek mümkündür. Sarı erik kompostosunda bol miktarda A vitamini bulunmaktadır. A vitamini özellikle gözler üzerinde oldukça faydalıdır. Bunun yanı sıra B vitamini de içermektedir. B vitamini ise kişide üreme sistemi üzerinde fayda sağlamaktadır. Sarı erik kompostosu tam bir doğal ilaç niteliği taşımaktadır. Tüm bu faydaların yanı sıra sarı erik kompostosu sindirim sisteminin hızlanmasına ve kişide var olan fazla kiloların atılmasına da fayda sağlamaktadır. Bu nedenle zayıflamak isteyen ve fazla kilolarından kurtulmak isteyen bireyler sarı erik kompostosu tüketerek zayıflamalarında destek alabilirler. Doğal bir destek olan sarı erik kompostosunu günde kâse tüketebilirsiniz. En önemlisi kişide bulunan bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korumaktadır. Sizde evinizde kendi ellerinizle sarı erik kompostosunu kolayca yapabilirsiniz. Yemek eşliğinde veya yemeklerden sonra tüketebilirsiniz. Bu kadar faydaları olan ve kişiye genel sağlık sağlayan sarı erik kompostosu tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bütün bayanlara tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Sarı erik kompostosu malzemeleri:

  • 1 kilo sarı erik
  • 3,5 litre su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 7 damla limon
  • Tarçın veya karanfil (isteğe bağlı)

Sarı erik kompostosu yapılışı: Öncelikle erikleri saplarından arındırın ve bol su ile yıkayın. Erikler hazırlandıktan sonra bir bıçak yardımı ile eriklerin üzerine çizikler atılır. Böylece pişim aşamasında suya içeriğinde bulundurduğu vitaminlerini ve bileşimlerini daha kolay vermektedir. Sonra erikleri derin bir tencere içerisine koyarak suyu ekleyin. Tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını yakın. Önce su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısık bir dereceye getirin ve yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Pişim aşamasında tencerenin kapağını yarım bir şekilde kapalı tutun. Yaklaşık 20 dakika erikler piştikten sonra toz şekeri ilave edin. Şeker eklendikten sonra 5 dakika daha pişirin. Son olarak limon suyunu içine ilave edin ve isteğiniz varsa kaynayan komposto içerisine az bir şey karanfil veya tarçın ekleyebilirsiniz. Son olarak tüm malzemeler katıldıktan sonra 5 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Ilık bir hal alması için pişen kompostoyu soğumaya bırakın. Ilık bir hal alınca buzdolabına koyarak iyice soğutun. Sarı erik kompostosu buzdolabında tam olarak soğuduktan sonra kaselere alıp servis yapabilirsiniz. Sarı erik kompostosu hazır. Afiyet olsun.

Son Güncelleme :

Sarı Erik Kompostosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


0 Yorum Yapılmış "Sarı Erik Kompostosu"


Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Siyah Erik Kompostosu
Siyah Erik Kompostosu
Siyah Erik Kompostosu; Siyah erik kompostosu sevilen ve lezzetli bir komposto çeşididir. Ülkemizde hemen hemen herkes kompostoyu çok sever ve onda farklı lezzetler arar. Siyah erik kendi başına da çok güzel bir meyve olduğundan kompostosu çok tutulma
Komposto Kaç Kalori
Komposto Kaç Kalori
Komposto kaç kalori, olduğu genellikle içerisindeki meyvenin şeker oranına göre değişkenlik gösterir. Komposto, taze meyvelerin şekerli su ile Kaynatılmasıdır. Genellikle yaz ve kış aylarında tüketilir. Taze olarak tüketilmesinin yanı sıra uzun sürel
Karışık Komposto
Karışık Komposto
Karışık komposto. Komposto içerisinde bulunan malzemeler sayesinde bol vitaminli bir içecektir. Komposto yaz aylarında kurutulmuş meyvelerden hazırlanabileceği gibi taze meyvelerden de hazırlanabilir. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında bir kâse kom
Komposto Çeşitleri
Komposto Çeşitleri
Komposto Çeşitleri, Komposto çeşitleri, pek çok meyvenin yaşı ve kurusu ile yapılabilmektedir. Komposto çeşitleri, öncelikle vücudun şu ihtiyacını karşılar. Böbreklerin mekanizmasını güçlendirir ve düzenli çalışması sağlar. Komposto çeşitleri, çeşitl
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Dondurulmuş vişne kompostosu, yapılan kompostolar arasında tadı ve rengi ile ilk sıralarda yer alırken; çocukları tarafından da sevilerek tüketilen kompostolardan biridir. Öncelikli olarak vişnenin mevsiminde toplanıp, çekirdeklerinin ve çöpleri temi
Kırmızı Erik Kompostosu
Kırmızı Erik Kompostosu
Kırmızı erik kompostosu, rengi ile oldukça farklı olup sunumu ile de oldukça şık durur. Yapacağımız bu komposto için erikleri mevsiminde toplayıp; temizleyip, saklayabiliriz. Erik kompostosu hem kuru haliyle olup hem de buzlukta saklanmış haliyle de
Kuru Elma Kompostosu
Kuru Elma Kompostosu
Kuru elma kompostosu, Kuru elma kompostosu herkes tarafından sevilmektedir. Bazen yemek eşliğinde bazen ise yemek sonrasında sunum yapılmaktadır. Kuru elma kompostosunun birçok faydası vardır. Öncelikle kişide bağırsak çalışmasına oldukça faydalıdır
Taze Kayısı Kompostosu
Taze Kayısı Kompostosu
Taze Kayısı Kompostosu; özellikle yaz aylarında ve ramazan ayında yapılıp hem vücudun yaz aylarında kaybettiği sıvı ihtiyacını karşılamak için hem de şeker ihtiyacını gayet güzel ve doğal yoldan karşılayarak gidermiş olur. Tadı herkes tarafından sevi
Komposto
Komposto
Komposto, yaz aylarında meyvelerden yapılan soğuk serinletici bir karışımdır. Yazın yetişen elma, armut, ayva, kayısı, kiraz gibi taze meyvelerin kompostosu yapılabilir. Komposto bizim ülkemizde yapılan ve tüketilen bir karışımdır. Komposto bol vitam
Ayva Kompostosu
Ayva Kompostosu
Ayva kompostosu, Komposto ve komposto çeşitleri bir çoğumuzun çocukluğunda içtiği tek meyve sularıdır. Bu komposto çeşitlerinin içerisinde başı çekenlerden biri de ayva kompostosu dur. Ayva kış aylarında bulabileceğimiz vitamin değeri oldukça yüksek
Taze Üzüm Kompostosu
Taze Üzüm Kompostosu
Taze üzüm kompostosu: herkes tarafından sevilen bir içecektir. Oldukça lezzetli bir tadı vardır. Taze üzümün şekerli suda kaynatılması ile elde edilmektedir. Taze üzüm kompostosu kişinin vücudunda genel sağlık sağlamaktadır. Bağışıklık sistemini güçl
Mor Erik Kompostosu
Mor Erik Kompostosu
Mor Erik Kompostosu, vitamin açısından oldukça zengin bir içecektir. Özellikle mor eriğin faydaları saymakla bitmiyor bu konuda. Hazmı kolaylaştırıcı ve bağırsaklarda hareket kazanmasını sağlıyor. Yoğun sıcak geçirdiğimiz yaz aylarında ve özellikle r

 

Siyah Erik Kompostosu
Komposto Kaç Kalori
Karışık Komposto
Komposto Çeşitleri
Dondurulmuş Vişne Kompostosu
Kırmızı Erik Kompostosu
Kuru Elma Kompostosu
Sarı Erik Kompostosu
Taze Kayısı Kompostosu
Komposto
Ayva Kompostosu
Taze Üzüm Kompostosu
Mor Erik Kompostosu
Kışlık Şeftali Kompostosu
Mürdüm Eriği Kompostosu
Yeşil Erik Kompostosu
Kizilcik Komposto Tarifi
Yeşil Elma Kompostosu
Kayısı Komposto
Kuru Erik Kompostosu
Şeftali Komposto
Çilek Kompostosu
Meyve Kompostosu
Kuru Kayısı Kompostosu
Erik Kompostosu
Elma Kompostosu
Kuru Üzüm Kompostosu
Kışlık Vişne Kompostosu
Vişne Kompostosu
Karışık Meyve Kompostosu

Popüler İçerik

Kışlık Şeftali Kompostosu

Kışlık Şeftali Kompostosu

Kışlık Şeftali Kompostosu; içerisinde, C, A, E vitamini, magnezyum, potasyum, kalsiyum, Demir ve sodyum bulunmaktadır. Özellikle potasyum yönünden çok

Mürdüm Eriği Kompostosu

Mürdüm Eriği Kompostosu

Mürdüm Eriği Kompostosu, Mürdüm eriği mor renkli meyvelerden bir tanesi olup son zamanlarda özellikle uzmanlardan mor renkli sebze ve meyvelerin antio

Yeşil Erik Kompostosu

Yeşil Erik Kompostosu

Yeşil erik kompostosu, Yapacağımız bu komposto çeşidi mevsiminde toplanan eriklerden yapılarak yemeklerin yanında tüketilen kompostolar arasında yer a

Kizilcik Komposto Tarifi

Kizilcik Komposto Tarifi

Kızılcık Komposto Tarifi, Komposto yapımında hangi meyveyi tercih ederseniz edin çok faydalı bir içecektir. Komposto sağlık açısından da faydalı olmak

Yeşil Elma Kompostosu

Yeşil Elma Kompostosu

Yeşil Elma Kompostosu, Yeşil elma özellikle de diyet listelerinin en başında funduszeue.infoto makarna, pilav, börek, ve daha birçok yemeğin yanınd

Kayısı Komposto

Kayısı Komposto

Kayısı komposto, kayısı yaz dönemlerinde olan bir meyvedir. Türkiye de genellikle Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. En çok Malatya ve Mersin Mut' ta y

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası