bulgaristan ın nesi meşhur / NESİ MEŞHUR TARTIŞILAN ÜLKE: BULGARİSTAN | Friendz10 Sosyal Medya İçerik Platformu

Bulgaristan In Nesi Meşhur

bulgaristan ın nesi meşhur

etiket Bulgaristan Göçmenlerinin Vazgeçemediği 14 Efsane Lezzet

Haberler

Genel Kültür

Sanat

Bulgaristan Göçmenlerinin Vazgeçemediği 14 Efsane Lezzet

Çevrenizde Bulgaristan göçmeni bir arkadaşınız var ise, mutlaka adını telaffuz etmekte oldukça zorlandığınız bu yiyeceklerden bir iki tanesini duymuşsunuzdur. Bazıları alışkın olmadığınız tatlara sahip olsa da; bazıları bir o kadar lezzetli, alışkanlık yapan cinsten; alışınca vazgeçmesi zor. Bu yüzdendir ki bir göçmen evinde mutlaka rastlaşırsınız bu güzide yemeklerle. En bilinen ve en çok tüketilen ''macır'' lezzetleriyle başlıyoruz galerimize.

1. Kifla

1. Kifla

2. Baniçka

2. Baniçka

3. Lutenitsa

3. Lutenitsa

4. Boza

4. Boza

5. Kulaç

5. Kulaç

6. Akıtma

6. Akıtma

7. Prensesa

7. Prensesa

8. Kapama

8. Kapama

9. Lukanka

9. Lukanka

Kebapçe ve Köfte

 Kebapçe ve Köfte

Zakuska

 Zakuska

Sezoni

 Sezoni

Kamenitza

 Kamenitza

Mastika

 Mastika
En İyi 10 Yer &#; Ülke ve Ulaşım Bilgileri

Ülkemizin yakın komşularında biri Bulgaristan; Tatil ve alışveriş &#;in yanı sıra gezilecek yerler konusunda da en dikkat çeken ülkelerden bir tanesi olmuştur.

Bulgaristan Türkiye&#;ye göre ucuz bir ülke bu yüzden Türkiye&#;de tatil yapmak istemeyenlerin ilk tercihi. Peki Bulgaristan&#;da nereye gidilir? Bulgaristan&#;da ne yenir? Gelin detaylara hep beraber bakalım.

Bulgaristan Ülke ve Ulaşım Bilgileri

Bulgaristan Balkanlar&#;da yer alan bir ülkedir. Batıda Sırbistan ve Kuzey Makedonya, doğuda Karadeniz, kuzeyde Romanya, güneyde Yunanistan güneydoğuda Türkiye ile çevrilidir.

Bulgaristan bin kilometrekarelik yüzölçümüyle Avrupa&#;nın en büyük ülkesidir. Şehri gezerken sokaklarında Osmanlı’nın izlerini görebilirsiniz. Osmanlı eserleri bazen bir cami bazen bir kilise olabiliyor.

Medeniyete ev yapmış şehirleri tertemiz denizleri, ucu görünmeyen plajları, kayak pistleri ile ünlü olan Yunanistan adeta ben gezilecek bir ülkeyim diyor. Bulgaristan tarihi ve turistik bir ülkedir.

Ulaşım: Bulgaristan’ın Sofya kentine İstanbul’dan 1 saatlik bir uçuşla ulaşabilirsiniz. Uçak seçeneğinin yanı sıra karayolunu tercih edecekseniz ise 7 saatlik bir yolu gözden çıkarmanız gerekecektir.

Eğlence: Bulgaristan&#;da eğlenmek için seçenek çok fazla. Ülkenin kendine ait danslarını kulüplerde izleyebilir, DJ&#;lerle eğlenebilirsiniz. Bulgaristan&#;ın her zerresi deniz, güneş ve eğlence ile doludur.

Bulgaristan&#;da Alışveriş Kısaca Neler Yenir?

1. Lozovi Sarmi: Aslında bizim ülkemizde de çok sık yapılan yaprak sarması Bulgaristan&#;da popüler yemeklerden.

2. Kebapche: Kebap yemeyi seviyorum diyorsanız Bulgaristan&#;da aç kalmayacaksınız demektir.

3. Tarator: Tarator bizim cacık olarak adlandırdığımız bir aperatif. Salatalık, yoğurt ve suyun birleşimi.

4. Musaka: Bulgaristan’da doyurucu bir akşam yemeği için musakayı tercih edebilirsiniz.

5. Shopska Salata: Doğranmış salatalık ve domateslerin üzerine rendelenen peynir.. Bu lezzete doyamayacaksınız.

Bulgaristan&#;da Gezilecek Yerler

Bulgaristan yılın 12 ayı rahatlıkla gezip görebileceğiz bir ülke. Bulgaristan hem tatil, hem deniz hem de kayak keyfinin tadını çıkarmak için yapabileceğiniz en doğru tercih diyebiliriz. Balkanların sıcak ve samimi insanlarının bulunduğu yer olan Bulgaristan&#;ın en iyi 10 yerini gelin hep birlikte tanıyalım.

1. Sofya

Bulgaristan’ın Sofya şehri, Avrupa’nın en eski yerleşim yerlerinden birisidir Sofya tarihi M.Ö 5. yüzyıla dayanan bir Başkenttir. Şehir İskar Nehri’nin yanına kurulmuştur. Etrafı ulu dağlarla ile çevrili olan şehir nehriyle, yeşil doğasıyla bugün de, geçmişte de insanoğlunun ilgisini çekmeyi başarıyor.

Şehir geniş caddeleri ve raylı sistemleri ile adeta insanı cezbediyor. Şehrin sokakları tarih kokuyor. Şehir tarihi kadar, Sofya gece hayatı ile de ön plana çıkıyor. Eğlenmeyi sevenlerin, geceyi sabaha bağlayanların yeni adresi olan Sofya&#;nın gece hayatı da, oldukça uygun fiyatlarda.

Sofya otobüs terminali, tren istasyonun hemen yanı başında. Türkiye’den Sofya’ya gidecekseniz otobüs kullanmanızı tavsiye ederiz. Otobüs ile yolculuk yapmak hem ucuz olacaktır hem de otobüs terminalinden şehre 20 dakikada ulaşabilirsiniz.

Sofya&#;ya geldiyseniz kesinlikle Alexander Nevski Kilisesi ve Ulusal Opera Binası&#;nı görmeden geri dönmeyin. Burada sovyet tarzı gösterişli mimarinin izlerini bulabilirsiniz. Sofya aynı zamanda, fazla yapılaşmamış yemyeşil bir kent.

Sofya İyi Otel Önerim

Gecelik iki kişi 89 euro olan Best Western Premier Thracia Hotel
Gecelik iki kişi 94 euro olan Hotel Anel

Sofya Orta Bütçeli Otel Önerim

Gecelik iki kişi 60 euro olan Olives City Hotel
Gecelik iki kişi 68 euro olan Sofia Residence Boutique Hotel

2. Plovdiv (Filibe)

Bu harika şehir Makedonya Krallığı&#;ndan, Roma İmparatorluğu’na, Bizans’a, Osmanlı’ya kadar onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Plovdiv, bin nüfusuyla Bulgaristan’ın ikinci büyük şehridir “ Avru. Plovdiv, &#; Avrupa Kültür Başkenti”. olarak seçilmiştir.

Plovdiv aynı zamanda Bulgaristan’ın önemli ekonomi, ulaşım, kültür ve eğitim merkezlerinden biri. Plovdiv, İstanbul’a sadece km uzaklıkta. Bulgaristan Başkenti Sofya’ya, sadece km uzaklıkta olan Plovdiv, Bulgaristan gezisi yaparken kesinlikle uğramanız gereken noktalardan biri.

Şehre gelen turistlerin oldukça zaman geçirdiği yerlerden biri olan Knyaz Alexander I Caddesi’nde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

Antik Roma Tiyatrosu : Plovdiv’de en çok turist çeken yerlerden biri de Roma tiyatrosu. Tiyatro bin seyirci kapasiteli ve büyük bir kompleks.

3. Varna

Bulgaristan’ın en büyük limanına sahip olan bir şehirdir. Her yıl Avrupalı turistlerin akınına uğruyor. Varna eğlence hayatıyla biliniyor. Gece hayatı çok yoğun, kulüpler taşıyor diyebiliriz. Ülkede her şey ucuz bu yüzden herkes eğlenmek için sokaklarda oluyor.

Varna; İstanbul’a sadece km uzaklıkta ve her gün birçok otobüs şirketi tarafından karşılıklı otobüs seferleri düzenlenmekte. Aynı zamanda, Bulgaristan başkenti Sofya’dan, Varna’ya uçak seferleri de var.

Varna İyi Otel Önerim

Gecelik iki kişi 68 euro olan Grand Hotel London
Gecelik iki kişi 72 euro olan Graffit Gallery Design Hotel

4. Burgaz

Kırklareli&#;yle komşudur. Bu yüzden Burgaz&#;da birçok Bulgaristan türkü bulunmaktadır. Burgaz, İstanbul’a sadece km uzaklıktadır. Şehre ister otobüsle isterseniz de aracınızla gelebilirsiniz. Kendi aracınız ile gelirseniz Kırklareli&#;nin köylerini keşfedebilirsiniz.

5. Bansko

Bulgaristan&#;da kayak severler Bansko&#;yu tercih ediyor. Avrupa’nın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Bansko&#;ya özel aracınızla 7 saatte gidebilirsiniz.

Bansko&#;da her türlü zorluk derecesine göre kayak pistleri bulunmakta. Bansko, İstanbul’a yaklaşık km uzaklıktadır. Bizce Bansko ekonomik bir kar tatili için oldukça ideal. Gecelik 63 liradan başlayan fiyatlarla hem tatilinizi, hem de kayağınızı yapıp konaklayabilirsiniz.

6. Gül Vadisi &#; Kazanlık Şehri

Uçsuz bucaksız, mis kokulu kavanta bahçeleri olan bir yer düşünün.. Güller diyarı.. Gül Vadisi&#;nde bulunan bu şehire gülleri ilk olarak Türklerin getirdiği söyleniyor. Kazanlık şehrinde her yıl haziran ayının ilk haftası ‘Gül Festivali’ düzenleniyor.

Festivale, yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce konuk geliyor. Bu harika festivalde gül kraliçesi seçilip, gülün toplanması ve kaynatılmasıyla festival son buluyor.

7. Rila Manastırı

Bulgaristan’daki en büyük ve en meşhur Doğu Ortodoks Manastırıdırıdır. Bu manastır, Bulgaristan’daki görülecek en değerli tarihi yerlerden bir tanesidir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu manastırda, günümüzde 60 keşiş var. Kesinlikle gezip görmelisiniz.

8. Pomorie &#; Ahyolu

Bulgaristan&#;ın en sevilen en güzel kasabalarından birisidir. Buraya gelebilmek için ilk olarak Burgaz&#;a gitmeniz gerekiyor. Burgaz Koyu’ndaki kayalık bir adada yer alan Pomorie, şehir merkezine ortalam 20 km uzaklıkta bulunuyor. Burası sadece bir plaj değil aynı zamanda Bulgaristan&#;ın en değerli tarihi yapılarını da burada görebilirsiniz.

9. Süzebolu

Burgaz&#;da yer alır ve her yıl Eylül ayı başlarında gerçekleşen Apollonia Sanat ve Film Festivali’nin yeri olmasıyla ünlüdür. Ayrıca Süzebolu, Tunç Çağı’na kadar uzanan yerleşim kanıtlarıyla, Bulgaristan’ın en eski yerleşim yerlerinden biri olmaz özelliğine sahiptir.

Eski Zağra

Bulgaristan&#;ın güneyindeki altıncı en büyük şehirdir. Eski Zağra, ıhlamur ağaçları ve şairleri ile bilinir. Trakyalılar, Romalılar, Osmanlılar ve Bulgarlar tarafından da kullanılmış olan bu şehirde, birbirinden farklı gezilecek noktaları bulabilirsiniz.

Umarım Bulgaristan seyahatiniz için faydalı bilgiler verebilmişizdir. Sizlerin de Bulgaristan gezilecek yerler listemize eklenmesini istediğiniz yada eksik kaldığını düşündüğünüz yerler varsa bize yorum olarak yazın. :)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası