pazar tezgahı açmak / Pazar Tezgahı Haberleri - Son Dakika Yeni Pazar Tezgahı Gelişmeleri

Pazar Tezgahı Açmak

pazar tezgahı açmak

Pazarda Tezgah Açmak İçin Gerekenler?

Pazarda bir ürün satmak istiyorsanız, öncelikle bu sektörle ilgili dikkat etmeniz gereken bazı konular mevcut. Evet, pazarcılık yapmak en karlı iş fikirleri arasında yer alır. Tamamen sıcak paranın döndüğü bir ekosistem diyebiliriz. Pazarda tezgah açmak sıfırdan bir dükkan açmaya göre daha kolaydır. Ancak sadece avantajları olan bir sektör değildir. Tezgah kiralayacağınız lokasyon, pazar komşularınız, çadır kurulması, pazar malları alımı, hava şartları ve ürün seçimi gibi konular para kazanmanızı doğrudan etkileyecektir. Peki bu doğrultuda, pazarcılık yapmak ve para kazanmak için yapılması gerekenler nelerdir?

Pazarcılık Yapmak

Pazarcılık Yapmak

Pazara gelen kitle direk sıcak paranın olduğu ve satın almaya hazır olan müşterilerden oluşur. Ürünlerin satışa dönüşüm olasılığının bu kadar yüksek olduğu bir mecra yoktur. Ziyaretçilerinin %97&#;e yakın olan kısmı sadece alışveriş için orada yer almaktadır. Bu kitleye ürün satmak, bir dükkanda ya da online mecrada ürün satmaktan daha kolaydır. Tabi ne satacağınızı bildiğiniz taktirde.

Pazarda satılan ürünler arasında hem rekabet hem de fiyat avantajı mevcut. Bu avantaj sadece müşteriler için geçerlidir. Yani sizinle aynı işi yapan pazarcılar, sizin rakibinizdir. Müşteriler kim daha uygun fiyata satıyorsa, ondan satın alma eğiliminde olacaktır. Bu nedenle başarılı olmak ve para kazanmak için mutlaka satın alırken kazanmanız gerekiyor. Yani uygun fiyata toptan ürün bulmalısınız. Bunun tek yolu da üreticiden satın almak, aracı olmadan. Şimdi bu yazıca pazarcılık yapmak için ihtiyacınız olan tüm detayları A&#;dan Z&#;ye aktaralım.

Not:Pazarcılık yapmak dışında farklı ticari fikirler edinmek istiyorsanız, En Yeni İş Fikirleri başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

 

Pazarcılık Yapmak

İçindekiler

Pazarcılık Yapmak - Pazarda Tezgah Açmak

Pazarcılık Yapmak &#; Pazarda Tezgah Açmak

Pazarda bir ürün satıp para kazanmak istiyorsanız, öncelikle mevcut durumu birlikte analiz edelim. Mevcut durum nedir derseniz; satabileceğiniz üründür diye ilk cevabı ekleyelim. Evet, pazarda en çok satılan ürünler meyve ve sebzelerdir. Ancak siz bu işi sıfırdan yapacaksanız, meyve ve sebze işinden uzak durmanız gerekiyor. Zira bu iş hem tek başına yapılmaz hem de rekabet etmeniz zordur. Rekabetin zor olmasının yanında giriş maliyetinin yüksek olması, sabah erken saatlerde hale gitme, personel ihtiyacı ve ürünlerin bozulma tehlikesi gibi bir çok dezavantaj mevcut. Peki diğer türlü ne yapmalı?

Pazarda tekstil ürünleri, hazır gıda, aksesuar, mutfak gereçleri ve bazı ürünleri satmak beceri ister. Yani bu ürünleri satmayı başardığınız taktirde para kazanmanız mümkün. Bunun nedeni pazara gelen müşterilerin sadece %20&#;lik kısmı gıda dışı harcama yapmaktadır. Bu %20&#;lik kısım ise bütçesinin sadece %30&#;unu gıda dışı harcamalar için ayırmaktadır. Özetle pazarda gıda dışı ürün satarken seçeceğiniz ürünler başarınızı etkileyecektir.

Pazara gelen müşteriler genellikle aradığı ürünü bulmak için gelmezler. Bulduklarını satın almak için gelirler. Sizin yapmanız gereken ise, ona ihtiyacı olduğunu hissettirmek. Örneğin; vapurlarda satılan limon sıkacağını örnek olarak gösterelim. Satıcı bir anda yaptığı pazarlama ile bir kişiye 3 tane satmaya başlar. Halbuki o an kimsenin limon sıkacağına ihtiyacı yoktur. Bu tamamen ihtiyaç hissettirmekten gelir. Pazarda bu tarz ürünler bulduğunuz taktirde sırtınız yere gelmeyecektir. Bu noktada pazarcılık yapmak sizin için karlı bir girişim olacaktır.

 

Pazarda Tezgah Açmak

Pazarcılık yapmak istiyorsanız ürün belirledikten sonra tezgah açmalısınız. Bunun için hangi pazarlarda çıkacağınızı belirleyin. Tabi sizin belirlemeniz tek başına yeterli değildir. Bazı yoğun merkez pazarlarda yer bulmanız imkansıza yakındır. Bunun nedeni tamamen kazançlı olmasından kaynaklanır. Pazar yönetimine ismini yazdırmış, sıra bekleyen yüzlerce kişi olduğunu öğrenebilirsiniz. Örneğin; Bahçeşehir Sosyete Pazarı, Fatih Çarşamba Pazarı, Kadıköy Salı Pazarı vb. bunlara en büyük örnektir. Bu pazarlarda yer olsa bile, istediğiniz yerde bulmanız zordur.

Siz turşu satmak istersiniz, ancak tekstilcilerin bulunduğu yer boş olur. Ya da sizinle aynı işi yapan kişilerle rekabet etmenize de izin verilmez. Pazar yönetimi izin verse dahi, yanınızdaki pazarcılar bu durumda sizi rahatsız edecektir.

Pazarda tezgah açmak için iki seçeneğiniz mevcut. Ya pazar yeri kiralayacaksınız, ya da pazar yeri satın alacaksınız. Bu sektörde yeniyseniz, pazar yeri satın almak mantıklı bir seçenek değil. Haftalık TL verip, tahta kiralamak önünüzü görmeniz açısından iyi bir seçenek. Üstelik bu sayede pazarları tanımış olursunuz. Ayrıca bu işte piştiğiniz taktirde, yeni açılacak olan pazarlar ile ilgili de düşen fırsatları daha önceden öğrenme gibi bir şansınız olacaktır.

 

Pazar Yeri Kiralamak 

Sıfırdan pazarcılık yapmak için yer kiralamak en iyi seçenek. Bunun için hem ilan sitelerine bakabilir, hem de pazar yönetimleri ile iletişime geçebilirsiniz. Tabi belediyeler tarafından da yıllık kiralama yapılan semt lokasyonları da mevcut. Ancak yeni olduğunuz için funduszeue.info sitesine bakabilir ya da bizzat pazar yönetimleri ile haftalık tezgah yeri kiralama konusunda iletişime geçebilirsiniz.

İletişime geçtiğiniz anda size öncelikle ne satmak istediğiniz sorulacaktır. Bu pazar yerlerini kiralayanlar tarafından yazılı olmayan bir kuraldır. Yani yanınızdaki bir esnaf çorap satıyorsa, sizin çorap satmanıza izin verilmez. Bu hem iş birliğinin önüne geçecek, hem de kavga çıkmasına neden olacaktır. Özellikle meyve ve sebze satıcıları arasında bu sorun yaşanmaktadır. Bu nedenle pazarcılık genellikle ailecek yapılan bir iştir. tezgahın tek bir aile tarafından işletildiğini şahit olabilirsiniz. Peki yer pazar yeri kiralamak için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Pazarın giriş kısmı ya da tam çıkış kısmı olması fiyat açısından farklılık gösterebilir. Ancak her zaman orta kısımlarda yer almak avantaj sağlar
  • Katlı pazar yerlerinde özellikle üst katlar ve alt katlar fazla ziyaret edilmez. Bu nedenle giriş katta bulunmaya özen göstermelisiniz.
  • Pazar tezgahı kiralamadan önce mutlaka kiralayacağınız yerin yanındaki esnaflar ile konuşun. Anlaşamayacağınız kişiler olabilir. Hatta onlar yüzünden yapacağınız işi bırakmak zorunda dahi kalabilirsiniz.
  • Hava durumu pazarcıların en çok dikkat etmesi gereken konu. Yağmur yağdığında suyun birikme noktasında olmanız sizin işinizi olumsuz etkileyebilir.
  • Pazar tezgahının arkasında bir işletme veya dükkan bulunuyorsa, mutlaka iletişime geçip konuşun. O esnafın görüşünü almanız size büyük fayda sağlayacaktır.

 

Pazarda Ne Satılır?

Şimdi en önemli soruya geldik. Pazarda satılabilecek ürünler sizin araştırmanıza göre büyük çeşitlilik gösterebilir. Bu doğrultuda kiraladığınız tezgah yerine göre sattığınız ürün para kazanmanızı sağlayacaktır. Müşterilerin büyük bir bölümü ürün gördükten sonra pazar tezgahına doğru ilerlemektedir. Bu doğrultuda satışını yaptığınız ürününü müşteriyi çekmesi gerekir. Sizler için önerdiğimiz pazarda satılabilecek ürünler:

  • İmitasyon Ürünler
  • Cüzdan ve Çanta
  • Peynir Ürünleri
  • Bijuteri Ürünleri
  • Terlik Satmak
  • Baskılı Ürünler
  • Bayan Tayt Satışı
  • Kıyafet Satmak
  • İhracat Fazlası Ürünler
  • Tuşu Satmak
  • Bal ve Arıcılık Ürünleri
  • Organik Köy Ürünleri
  • İstiridye Mantarı
  • Açık Parfüm Satışı
  • Kuruyemiş Satmak
  • Şapka Satışı
  • Tesettür Ürünü
  • İç Çamaşırı Satmak
  • Oyuncak Satışı vb. 

Yukarıda yer alan ürünleri uygun fiyata bulup satarak, pazarcılık yapmak sizin için karlı bir iş haline gelecektir. Ancak yazın ya da kışın pazarda satılacak ürünler birbirinden farklı olabilir. Mevsimlere uygun ürün satmazsanız, zarar etmeniz muhtemeldir.

Okuyunuz: Ne İmal Edip Satabilirim Diyenlere Üretim Fikirleri

 

Pazarcılıkta Para Var mı? Kazandırır mı?

Pazarda tezgah açmak, düşük sermaye ile yapılabilecek en risksiz işler arasındadır. Para kazandırır mı kısmına gelirsek, bu durum tamamen size bağlı. Yani &#;malı alırken kazanırsın&#; sözü özellikle pazarcılar için geçerlidir. Yani toptancıdan ürün alıp pazarda satış yaparak para kazanmak zor. Kazansanız bile sizi zengin etmez. Ancak üreticileri ve imalatçıları bulduğunuz taktirde, onlarda mal alabilirseniz, para kazanmanız mümkün.

 

Pazarcılık Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler

  • Pazarcılık yapmak için kararlıysanız ve ürünü belirlediyseniz, ilk işiniz vergi levhasını çıkarmak ve pazarcılar odasına kayıt olmak olmalıdır. Zira pazarcılar kendileri haricinde kayıtsız ve seyyar iş yapanları sevmezler.
  • İş yapma potansiyelinizin olduğu pazarları belirlemek için, öncelikle araştırma yapmalısınız. Pazarcı esnafı ile konuşmaktan çekinmeyiniz. Onlar size bu konuda yardımcı olacaktır.
  • Pazarcılık yaptığınızda iş olmaması sizi endişelendirmesin. Bütün gün boş dursanız dahi, 1 saatte bütün tezgahı bitirebilecek kadar iş yapmanız mümkün.
  • Başlangıç aşamasında uygun fiyata ürün buldum diye, stoklama yapmayınız. Zira bulduğunuz ürünler size uygun gelse de, rakip bir tezgah daha ucuza satabilir. Stokçuluk, pazarcılık yaparken mantıklı olmayabilir.

&#; Pazarcılık nasıl yapılır&#; diyenler için tüm detayları aktardık. Sizde aklınıza gelen fikirleri bizimle yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz.

Türkiye&#;de pazar kültürü oldukça yaygın olarak benimsenmiştir. Bu sebeple de kazancı yüksek bir iş olmaktadır. Bu işi yapmak için başlangıçta bir pazar yeri satın almalı veya kiralamalısınız. Daha sonra satacağınız ürün grubunu belirlemelisiniz. Hangi ürünün daha çok satılacağı hususunda bir iş planı yapmanız doğru olacaktır. Biz de bu yazımızda sizler için pazar tezgahı fiyatlarını, pazarda hangi ürünü satabileceğinizi, tezgah açmanın şartlarını ve kiralamanın nasıl yapılacağını araştırdık. Beylikdüzü, Arnavutköy gibi ilçelerden pazar yeri kiralayabilirsiniz.

Pazar Tezgahı Nasıl Kiralanır?

Pazarcılık yıllardan beridir ülkemizde yaygın olarak kullanılan yerlerden biridir. Bu bazı yerlerde kapalı pazar olarak bazı yerlerde ise sokak aralarında, caddelerde karşımıza çıkmaktadır. Her ilde veya ilçede belirli günlerde, pazarcılık için belirlenen yerlerde kurulmaktadır. Peki bu tezgahları herkes kafasına göre mi açıyor? Hayır pazarda tezgah açabilmek için öncelikle kendinize bir yer kiralamalı ya da satın almalısınız.  Bir milyoncu japon pazarı nasıl açılır inceleyiniz.

Pazarcılık yapmak için ister kendi yetiştirdiğiniz ürünleri satabilirsiniz, ister el emeği ürünler satabilirsiniz, isterseniz de belirli bir toptancıdan alınan ürünleri pazarlarda satışa sunabilirsiniz. Pazarcılık yapmak için giyim sektörünü değil de gıda sektörünü seçenler genellikle kırsal alanda yaşayan insanlardır. Bu vatandaşlar köylerinde yetiştirdiği ürünleri pazarlardan yer kiralayarak satışa sunmaktadır. Bu iş doğru ürün seçimini yapmanız halinde kazancı yüksek bir meslek haline gelecektir. Pazarda satış yapmak için öncelikle ürün grubu belirleyip daha sonra yer kiralamanız gerekmektedir. Pazar yeri kiralamak için;

  • Meyve, sebze veya belediyeler tarafından izin verilen gıda, temel ihtiyaçlar ya da giyim sektöründe satılan ürünlerin satışını yapıyor olmak,
  • Kiralayacak kişinin vergi mükellefi olması,
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde tutulan kayıtlarda sisteme kaydının bulunması gereklidir. (Üretici pazarcı olanlar için geçerlidir.)
  • Kiralayacak kişinin Esnaf ve Sanatkar Odasına kayıtlı olması gereklidir.
  • Başvuru tarihinden evvelki yıl içinde, ilgili belediye tarafından kişinin hakkında iptal ve kira sözleşmesinin feshi gibi kararların verilmemiş olması gereklidir.
Pazar Tezgahı Kiralama 

Pazarda Tezgah Açmanın Şartları

Yukarıdaki şartları yerine getirenler kurulan pazarlardan yer kiralama ve satın alma yapabilirler. Belirlenen bu mevzuatların dışında pazarda tezgah açacak kişilerin kurulum ekipmanlarına ihtiyaçları olacaktır. Pazarlarda yer tahsis edilmesi ile ilgili bilinmesi gerekenler;

  • Semt ve üretici pazarlarında belirlenen satış yerleri tahsis yolu ile işletilmektedir. Yapılan tahsis; bağlı bulunulan belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan fakat diğer pazar yerlerinde satış yeri mevcut olmayan kişilere öncelik verilir.
  • Semtlerde kurulan pazarlarda, üreticilere tahsis edilecek olan satış yeri sayısı, toplam satış yeri sayısının yüzde yirmisinden az olmayacak şekilde ayarlanır.
  • Pazar yerlerinde organik ürün satışları için ayrılmış bölümlerde, yalnızca organik ürün üretimi yapan kişilere yer verilmektedir.
  • Semtlerde kurulan pazarlarda kişilere ayrılan bölümlerin dolmaması ya da üreticilerden yeteri kadar talep gelmemesi halinde diğer başvuru yapan sahiplere yer tahsisi yapılır.
  • Kurulan pazar yerinde bir pazarcıya dolaylı olarak ya da doğrudan funduszeue.info maksimum iki adet satış yeri tahsis edilebilmektedir.
  • Yapılan bu tahsis işlemleri belediye encümeni tarafından yapılmaktadır.

Pazar Tezgahı Fiyatlarını Araştırın!

Pazar tezgahı kurmak için ilk olarak ne ürün satacağınıza karar vermeli ev bu yönde bir tezgah satın almalısınız. Örneğin giyim sektörü üzerine açacağınız bir tezgah ile tek çeşit meyve ya da sebze için açacağınız tezgah bir olmayacaktır. Pazar tezgahı için; Masa veya çadır, tercihe göre katlanabilir sergi, sehpalı masa, diğer sehpalar, masanın üzerine örtü, hesap makinesi, tartı, para çantası, örtü ya da büyük bir şemsiye, katlanabilir iskemle gibi eşyaların olması gereklidir. Pazar yeri satın alma ve kiralama şartlarını inceleyebilirsiniz.

Bu eşyaların tümünüfunduszeue.info sitesinden temin edebilirsiniz. Bir diğer pazar kiralama veya satın almayeri için ise linke tıklayabilir, bulunduğunuz il veya ilçeyi seçebilir, orada bulunan kiralık veya satılık pazar yeri ilanlarını görebilirsiniz.

Pazarda Ne Satabilirim? Para Eden Ürünler?

Geçimini sağlamak ve yaşamını sürdürmek adına insanlar birçok iş alanında çalışmalar yapmaktadır. Pazarcılık da kârlı ve mantıklı bir iş olarak karşımıza gelmektedir. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan pazarlarda satış yapmak ve gelir elde etmek için en önemli husus ürün grubu olmaktadır. Ne satacağınızı bu ürünün size getirisinin ne olacağını iyice hesap etmeli tüm detayları göz önüne katmalı ve daha sonra bu işe başlamalısınız.

Eğer tercih ettiğiniz ürün grubu tekstil üzerine ise ürünleri satın alacağınız firma ile bütün şartları konuşmalısınız. Ürünlerin toptan fiyatlarını sattığınızda size sağlayacağı gelirin ne kadar olacağını ve sizin elinizde net kalacak olan miktar gibi bütün hususları en başından konuşmanız gerekmektedir. Giyim sektöründe tek bir firma ile hemen anlaşma yapmayın. Bütün toptancı firmaları gezerek fiyat araştırması yapın ve aralarından en uygun maliyette olanı seçin.

Pazarda Ne Satabilirim

Eğer satışınızı sebze ve meyve üzerine gerçekleştirecekseniz bu ürünlerin üretimini kendiniz üretmeniz halinde elinize kalacak para tamamen kendinizin olur. Ancak bir toptancı ile anlaşacaksanız yine tek bir firma üzerinde takılıp kalmadan hem fiyat araştırması hem de kaliteli ürün araştırması yapmalısınız.

Pazarlarda gıda ürünü olarak; domates, biber, patlıcan, soğan, patates gibi sebzeler, karpuz, çilek, muz, kavun, armut gibi meyveler, baharat çeşitleri, yeşillikler gibi ürünler satabilirsiniz. Meyve ve sebzeleri mevsimine göre tercih edebilirsiniz. Bu ürünlerin üretimini kendiniz yapmanız halinde her mevsime uygun ürün üretimi yapmanız gerekecektir.

Tekstil ürünü olarak; bebek kıyafetleri, bay ve bayan giyim, ayakkabı, çanta, takı toka aksesuarları gibi ürünlerin satışını yapabilirsiniz. Eğer uygun bir tedarikçi bulursanız bay ve bayan giyimi aynı anda satışa sunabilir ve artı bir kazanç sağlayabilirsiniz. Eğer giyim üzerine pazarcılık yapacaksanız deneme kabinini tezgahta bulundurmayı unutmayın.

Diğer malzemeler; ucuz ama kaliteli makyaj malzemeleri, ev için gerekli tabak, tencere, plastik eşyalar gibi zücaciye ürünleri, kumaş, yastık kılıfı ve yorgan gibi ürünler de satabilirsiniz. Kumaş parçaları satmak için herhangi bir tezgah kurulumu yapmanıza bile gerek kalmadan yerde satış yapabilirsiniz.

İyi Bir Pazarcı Olmak İçin Ne Yapmalı?

Aşağıda vereceğimiz işlemleri uygulamanız halinde iyi bir pazarcı olabilir ve kazancınıza kazanç katabilirsiniz.

  • İyi bir pazarcı olmak için ilk adım güler yüzlü olmaktan geçer. Müşteriler ile göz temasını elden bırakmamalı ve onları asla tersleyici bir harekette bulunmamalısınız. Sorularına net cevaplar vermeli ve sabırlı olmalısınız. 
  • Pazarcılık yorucu bir iş olacaktır. Eğer açık bir pazarda tezgah kurmuşsanız iklim koşulları üzerinizde etki yaratacaktır. Bu konuların hepsini göz önünde bulundurmalı ve olabildiğince tedarikli bir tezgah kurmalısınız. 
  • Diğer pazarcı arkadaşlarınız ile aranızdaki iletişimi iyi tutmanız sizin yararınıza olacaktır. Sonuçta &#;Komşu komşunun külüne muhtaçtır.&#; Bir şeye ihtiyacınız olduğunuzda veya acil bir yere gitmeniz gerektiğinde sizin yerinizi tezgahınızı idare edebilir.
  • Eğer gıda sektörü üzerine satış yapacaksanız ürünlerinizin taze ve kaliteli olmasına dikkat edin. Aralarında çürükleri var ise bunları sürekli olarak kontrol etmeli ve içlerinden ayırmalısınız.
  • Müşteriler ile empati kurun. Sonuçta siz de pazarcılığa başlamadan önce bir müşteriydiniz ve diğer yerlerde hala onlar gibi birer müşterisiniz. Ne hissettiklerini anlayın ve size nasıl davranılmasını istiyorsanız siz de karşınızdaki kişilere o şekilde davranın.

Pazarcılık yapmak için kiralama işlemleri ve pazar yeri almanın şartları bu şekildedir. Bu adımları izleyerek siz de iyi bir pazarcı olabilirsiniz. Bol kazançlar. 🙂

Rehber Bilgi

Pazarcılık yapacaklar öncelike terazide hile yapmamalıdır. Etiketlerde fiyat artışı aldatmaca yapılamaz. Pazarcılık aslında çok karlı bir iştir. Pazarcılık şartları ve yapılması gerekenler aşağıda listelenmiştir.

Pazarcılık yapmak hangi malzemeler şarttır ?

1. Terazi

2. Tezgah

3. Poşet (siyah renk dışında)

4. Çadır yada büyük şemsiye

5. Para saklama kasası

6. Giyim için kabin

7. Masa

Pazar tezgahı kirası ne kadar ?

Küçük şehirler ilçeler ve büyükşehirler pazar semt tezgah fiyatlarında değişiklik gösterir.

Bazı ilçelerde 50 TL  bazılarında TL'dir.

Büyükşehirlerde 4 bin TL civarındadır. İstanbul ve Ankarada 5 bin lira civarıdır. İlçelerde daha düşük rakamlara pazar tezgahı satın alabilir yada kiralayabilirsiniz.

Pazarcılar günde kaç para kazanıyor ?

Pazarcılar günlük satışlarında patates, soğan, patlıcan, biber, domates, marul gibi ürünleri satarlar. Pazarcıların günlük kazançları TL ile TL arası değişir. İlçelerdeki pazarcılar TL kazanırken İstanbul gibi yerlerdeki pazarcılar bin liradan fazla günlük net para kazanırlar.

Pazarcılıkta doğalgaz su gibi giderler olmasada çürük mal ve satışta kullanılan poşet pazarcıları bezdirmiştir. Giyim pazarlarındada dikişsiz özürlü ürünler pazarcıları zora sokmaktadır.

Pazarda tezgah nasıl açılır ? Şartlar neler?

Pazarcılarda aşağıda belirtilen şartlar aranır:

1. Sebze veya meyve ya da belediyece izin verilen diğer gıda veya ihtiyaç maddelerinin satışı ile iştigal etmek,

2. İlgili meslek kuruluşuna kayıtlı olmak,

3. Vergi mükellefi olmak,

4. Başvuru tarihinden önceki bir yıl içinde belediyece hakkında tahsis iptal kararı verilmemiş olmak,

5. 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı beş yıl veya daha fazla süreyle ya da devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

6. İlgili mevzuatla aranılan diğer şartlara sahip olmak.

Satış yeri tahsis edilecek üreticilerde aşağıda belirtilen şartlar aranır:

1. Sebze veya meyve üreticisi olmak,

2. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde tutulan ilgili sistemlere kayıtlı olmak,

3. Başvuru tarihinden önceki bir yıl içinde belediyece hakkında tahsis iptal kararı verilmemiş olmak,

4. Birinci fıkranın (d) bendinde aranılan şartlara sahip olmak,

Malların satışında, aşağıdaki hususlara uyulur:

a) Mallar, gıda güvenilirliğine, kalite ve standardına, teknik ve hijyenik şartlara uygun olarak satışa sunulur.

b) Hileli olarak karışık veya standartlara aykırı mal satılmaz.

c) Aynı kap veya ambalaj içine değişik kalitede ve/veya üzerinde yazılı olan miktardan az mal konulmaz.

ç) Çevreyi rahatsız edecek şekilde satış yapılmaz, alıcı veya tüketiciye karşı sözlü veya fiilî kötü muamelede bulunulmaz.

e) Mallar, reklam veya tahsis sahibine ilişkin bilgi mahiyetinde olanlar hariç yazılı ve basılı kâğıtlardan imal edilmemiş kese kâğıtlarına ya da doğada çözünebilen veya bezden imal edilmiş olan poşetlere konularak satılır.

f) Satış yeri bulunmaksızın satış yapılmaz.

g) Organik malların satışa sunulduğu semt pazarlarında, ilgili mevzuata göre sertifikalandırılan mallar dışında mal satılmaz.

ğ) Dördüncü fıkrada belirtilen kese kağıdı, yapılmaz.

Vergi dairesi pazarcılardan hangi belgeleri ister ?

Tezgah açmak için vergi mükellefi olmak zorunludur. Vergi dairesine;

1. Kimlik fotokopisi

2. Belediyeden pazar yeri benimdir tapusu yada kira ödeme belgesi

3. Sebzeler için kullanılacak kamyonetlerin faturası ve noter kayıtları 

Pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri

Pazar yerlerinde;

a) Pazarcı ve üretici satış yerleri,

b) Zabıta bürosu,

c) Çöp toplama yeri,

ç) Elektronik tartılar,

d) Hoparlör sistemi,

e) Aydınlatma sistemi,

f) Güvenlik kamerası,

g) Tuvalet bulunması zorunludur.

Pazarda tezgah kiralama

Sosyete pazarı tezgah Fiyatları

Pazarda kıyafet satmak istiyorum

Rüyada pazarda tezgah açmak işinin de hep yürüyeceğine, kendisini zora sokan ve sıkan şeylerden bu sayede kurtulacağına, etrafındaki kişilerden büyük bir ihanet göreceğine ve bu ihanet yüzünden çok sevdiği kişilerden uzak durma kararı alacağına, sakin ve dingin günlerin yaşanacağına, iş yaşamında da aile ile ortaklı ticaret yapılacağına, uzun yıllardan beri hayal ettiği şeylere göstereceği sabır ve azim sayesinde kısa bir zamanda ulaşacağına, duygularının karşılık göreceğine, birden fazla ortakla iş kurulacağına delalet etmektedir.

Rüyada pazarda tezgah açmak gördüyseniz:

  • Bazı kişiler sizinle aynı tarafta yer alabilirler.

Rüyada pazarda tezgah açmak elini attığı ve niyet ettiği her işi de başarıyla tamamlayacağına, eğitimle ilgili olarak bir sıkıntı yaşanacağına, sağlığın bozulma noktasına geleceğine rivayet etmektedir.

Rüyada tezgah açmak müjdeli ve güzel haberler alacağına, sevineceğine, sıkıntılarını ve sorunlarını da atlatması için çok etkili olacağına işaret eder.

Rüyada beyaz tezgah görmek hayırsız bir kişinin sebep olduğu sıkıntıya çözüm olacağına, işlerinin açılacağı bir döneme gireceğine ve bunun avantajlarını kullanmayı başaracağına rivayet eder.

Rüyada balıkçı tezgahı görmek yönetici kişiliği ile koltuğundan ültimatomlar vererek büyük işleri bitireceğine ve karlı işlerden büyük paylar alacağına, tersine suyun üstünde zorla giden sandal da kötü sürecinizin kısa zamanda sonlanacağına ve aydınlık günlerin yakın olacağına, maddi açıdan büyük bir rahatlama geleceğine tabir olunur.

Rüyada dokuma tezgahı görmek cebinden de parasının hiç eksik olmayacağına, isteklerinin yerine geleceğine, işinde terfii alıp, kıdem atlayacağına alamet eder.

Rüyada sebze tezgahı görmek işlerinin yoluna gireceğine ve yeni kısmetlerinin olacağına, ardından yeni bir iş için başvuru yapılacağına alamet etmektedir.

Rüyada halı dokuma tezgahı görmek aile bireylerinin birbirlerine verecekleri destekler sayesinde işlerin eskisinden daha iyi ve daha büyük bir hale dönüşeceğine ve daha çok kazanç sağlayacağına, dedikoduların deyim yerindeyse bıçak gibi kesileceğine, başarılı bir kişi olunacağına işaret etmektedir.

Rüyada mutfak tezgahının kırıldığını görmek insanlar tarafından tanınacağına, işlerinin her zaman yolunda gideceğine, rakiplerini yeneceğine, maddi anlamda yarışılmayacak ve tabiri caizse boy ölçülemeyecek güce kavuşacağına işaret etmektedir.

Hayırlı Paylaş, Hayırlı Çıksın

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası