ilköğretime başlama ayı / Birinci Sınıfa Başlama Yaşı

Ilköğretime Başlama Ayı

ilköğretime başlama ayı

Birinci Sınıfa Başlama Yaşı

BİRİNCİ SINIFA BAŞLAMA YAŞI

Psikolojik Danışman Arzu ERDOĞAN
Üsküdar Derya Öncü İlkokulu Rehberlik Servisi

Okula başlama yaşı ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler neticesinde anne babaların zihinlerinde çocuklarıyla ilgili bir yaş karmaşası oluşmakta ve velilerden ‘’Çocuğum birinci sınıfa başlamalı mı? Çocuğum yılsonu doğumlu okula başlamak zorunda mı? Çocuğumun birinci sınıfa başlamasını ertelemem mümkün mü?’’ gibi pek çok soru gelmektedir. Bütün bu soruların cevabı aşağıda yer almaktadır.

  • İlkokullara kayıt yaptırılan yılın eylül ayının sonu itibariyle 69 ayını dolduran çocuklar ilkokula kayıt yaptırabilirler.
  • 69 ayını doldurmuş çocuklar, velileri istemediği takdirde okula kayıt olmak zorunda değiller. 69 - 70 - 71 aylık çocukların aileleri bir dilekçe vererek birinci sınıfa kaydını bir yıl erteleyebilir.  Bu çocuklar isterlerse ana sınıfına gidebilirler. 
  • 66 - 67 - 68 ayını tamamlayan çocukların velileri isterlerse dilekçe ile bu ay grubunda yer alan çocuklarını birinci sınıfa kaydettirebilir. 
  • 72 aydan daha büyük çocuklar zorunludur. Hiç bir surette erteletme hakları yoktur. Sağlık raporu vs. geçersizdir. 

- Yılında İlkokula Başlayacak Çocukların Doğum Tarihleri

Doğum Tarihi

Kaç Aylık Olduğu

İlkokula Başlama Durumu

Ekim

83 Aylık

1. Sınıfa zorunlu

Kasım

82 Aylık

1. Sınıfa zorunlu

Aralık

81 Aylık

1. Sınıfa zorunlu

Ocak

80 Aylık

1. Sınıfa zorunlu

 Şubat

79 Aylık

1. Sınıfa zorunlu

 Mart

78 Aylık

1. Sınıfa zorunlu

 Nisan

77 Aylık

1. Sınıfa zorunlu

 Mayıs

76 Aylık

1. Sınıfa zorunlu

 Haziran

75 Aylık

1. Sınıfa zorunlu

 Temmuz

74 Aylık

1. Sınıfa zorunlu

 Ağustos

73 Aylık

1. Sınıfa zorunlu

 Eylül

72 Aylık

1. Sınıfa zorunlu

 Ekim

71 Aylık

İlkokula zorunlu  (Ancak velisinin dilekçesi  ile ana sınıfına da gidebilir)

 Kasım

70 Aylık

İlkokula zorunlu  (Ancak velisinin dilekçesi  ile ana sınıfına da gidebilir)

 Aralık

69 Aylık

İlkokula zorunlu  (Ancak velisinin dilekçesi  ile ana sınıfına da gidebilir)

Ocak

68 aylıktır

Ana Sınıfına kayıt olabilir. Veli dilekçesiyle 1. sınıfa gidebilir. 

 Şubat

67 Aylık

Ana Sınıfına kayıt olabilir. Veli dilekçesiyle 1. sınıfa gidebilir

 Mart

66 Aylık

Ana Sınıfına kayıt olabilir. Veli dilekçesiyle 1. sınıfa gidebilir

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Öğretim Dönemi takvimini açıkladı. Bunun üzerine çocuğunu ilk kez ilkokula kaydettirmeyi düşünen velilerde yaş hesaplaması telaşı başladı. Peki İlkokula başlama yaşı kaç? İlkokul kayıt için gerekli evraklar nelerdir? - İlkokul 1. sınıf yeni kayıt nasıl yaptırılır? sorularının cevabını araştırıyor. İşte ilkokul 1. sınıf yeni kayıt hakkında ailelerin bilmesi gereken tüm detaylar

İLKOKUL 1. SINIFA BAŞLAMA YAŞI KAÇ?

69 ayını dolduran tüm öğrenciler eğitim yılında ilkokula kayıt yaptırabilecekler. Bu kapsamda yılı içerisinde 69 ayını tamamlayan çocuklar okula başlayacak.

1. SINIF KAYIT SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

MEB İLKOKUL 1. SINIF YENİ KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

eğitim öğretim yılı için ilkokul kayıtları 1 Temmuz tarihi itibariyle başladı. E-okul üzerinden e-kayıt sistemi ile yapılan okul kayıtlarında adres veya kayıt değişimi yapacak velilerin 31 Ağustos Çarşamba gününe kadar okul idaresine başvuruda bulunması gerekiyor.

İlkokul 1. Sınıf kayıtları, otomatik olarak yapılıyor. Aileler, T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile e-okul üzerinden çocuğunun hangi okula kaydolduğunu sorgulayabiliyor. Ancak kayıtlar adrese dayalı şekilde otomatik olarak yapılsa bile okul yönetimleri ailelerden öğrencinin kimlik fotokopisi, veliye ait bir fatura (doğalgaz, su ya da elektrik) talep ediyor.

Ä°LKOKUL 1. SINIF KAYITLARI NE ZAMAN BÄ°TECEK?

1 Temmuz 'de başlayan ilkokul birinci sınıf kayıtları 31 Ağustos tarihinde sona erecek.

  • OKULLARIN AÇILMASI: 12 Eylül
  • Ä°LK ARA TATÄ°L: 14 Kasım Kasım
  • ŞUBAT TATÄ°LÄ°: 23 Ocak Şubat
  • Ä°KÄ°NCÄ° ARA TATÄ°L: Nisan
  • OKULLARIN KAPANMASI:16 Haziran

1. SINIF KAYIT SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Çocuklar yaşlarına göre değişik gelişim dönemlerinden geçerler. Okul öncesi dönem çocuğu, 6 yaş ve öncesinde “işlemöncesi dönem” olarak adlandırılan gelişim döneminde bulunur. İşlem öncesi dönem, çocuğun dünyayı egosantrik birbiçimde algıladığı ve değerlendirdiği, karşılaştığı durum ve olayları herhangi bir zihinsel işleme tabi tutamadığı,nedenlerini sorgulamadığı bir dönemdir. 6 yaş ve öncesinde bulunan çocuklar gördüklerini, söylenenleri herhangi birzihinsel işleme fazlaca tabi tutmadan kabul ederler. Okul öncesi dönem, işlem öncesi dönem olmakla birlikte aynızamanda yaratıcılığın, öğrenme hızının ve spontanlığın en yüksek olduğu dönemdir. Dolayısıyla okul öncesi dönemingelecek yaşantılar (okul yaşantıları, mesleki yaşantılar, sosyal yaşantıla vb.) için belirleyici bir özelliği vardır. Kısacasıokul öncesi dönem çocukların geleceğe ilişkin yaşam rotalarını belirlemeye başladığı dönemdir. İşlem öncesidönemde çocuklar bir sopayı at gibi ya da tüfek gibi kullanabilirler. Akıl yürütmeden çok sezgisel olarak problemleriçözmeye çalışırlar. Çocuklarda işlem öncesi dönemin kesintiye uğraması veya zarar görmesi gelecek yaşantılaraçısından oldukça risklidir.

7 yaşından itibaren somut işlemsel dönem başlar. Somut işlemsel dönem mantıksal düşünmenin gelişmeye başladığı, problemlerin sezgisel olarak değil akıl yürütme yoluyla çözülmeye başlandığı dönemdir. Çocuklar bu dönemde temel kavramları (kütle, ağırlık, uzunluk, hacim gb.) öğrenmeye ve farketmeye başlarlar. Yine bu dönemde çocuklar, egosantrik dönemin sona ermesiyle kendileri dışında kişilerle daha yakından ilişkiler kurmaya başlarlar. Bir taraftan düşünsel gelişim devam ederken diğer taraftan bedensel koordinasyon ve duygusal alanda da gelişim sürer. 7 yaşında el-göz koordinasyonu, vücut dengesinin kurulması, ince kas gelişimi gibi okuma yazma becerileri için gerekli olan temel alanlarda gelişmeler tamamlanmış olur. Böylece çocuğun okuyabilmek ve yazabilmek için gerekli olan bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal ve dil alanlarında gerekli dönemsel gelişimi de tamamlanır. 7 yaşında başlayan somut işlemsel dönem 11 yaşın sonunda tamamlanır.

Somut işlemsel dönemdeki çocuklar 11 yaşından itibaren soyutlama, esneklik, muhakeme yapma ve problem çözme gibi özelliklerle kendini gösterebileceği soyut işlemsel döneme geçiş yaparlar.

Çocuğun okula hazır olup olmadığı tüm gelişim alanlarının kontrol edilmesiyle ve çocuğun bu alanlardaki gelişim düzeyine bakılmasıyla anlaşılabilir. Ancak doğru olan, ilkokul çağının bilimsel başlama yaşının 7 yaş olmasıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası