1 kg irmik helvası tarifi / İrmik Fiyatları, Çeşitleri ve İndirimleri - Trendyol

1 Kg Irmik Helvası Tarifi

1 kg irmik helvası tarifi

İrmik helvası tarifi - İrmik helvası nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan İrmik helvası, düşük maliyetli olması hem de kolayca hazırlanması nedeniyle en çok tercih edilen tatlılardan biri olarak biliniyor. Özellikle kadınlar pratik bir şekilde irmik helvasını nasıl yapacaklarını araştırıyor. İşte, en pratik şekilde yapabileceğiniz irmik helvası tarifi ve malzemeleri

irmik helvası tarifi

MALZEMELER

gr margarin

gr irmik

50 gr çam fıstığı

4,5 su bardağı kaynar su

3,5 su bardağı toz şeker 

1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI

İlk olarak geniş ve derin bir tencerede gr margarini eritin. Daha sonra gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye koyun ve orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar ve dikkatli bir şekilde tencereye ekleyin. Burada damak zevkinize göre fıstık yerine başka malzemelerde tercih edebilirsiniz. dakika karıştırın. Son olarak 3,5 su bardağı toz şekeri tencereye ekleyin ekleyin. Karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın. Altını kapatıp, dakika dinlendirdikten sonra üzerine 2 çam fıstığı ve tarçın ekleyerek servis yapın. Eğer yaz mevsimindeyseniz dondurma ile de servis edebilirsiniz.

45 YILDIR D&#;Ğ&#;NLERDE İRMİK HELVASI YAPIYOR

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Ak Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Baş, 45 yıldan beri düğün, mevlit ve hayır yemeklerinde irmik helvası yapıyor.
Mehmet Baş, Osmanlı Mutfağının en bilinen tatlılarından biri olan irmik helvasını yapmanın püf noktasının irmiği iyi kavurmaktan geçtiğini ifade etti
İrmik helvası yapımını yılında ilçede yapılan yemekli deprem duası esnasında büyüklerinden öğrendiğini belirten 65 yaşındaki Mehmet Baş, o yıldan bu yana düğün, mevlit ve hayır yemeklerinde irmik helvası yapımını sürdürdüğünü söyledi.
İrmik helvası yapımı hakkında bilgiler veren Baş,” 1 kilo irmiğe 3 litre su, 1,5 kg. şeker, gram yağ karıştırarak dakika rengi koyulaşıncaya kadar kavuruyoruz. İrmiğin kavrulması düğün sahibinin talebine göre değişebiliyor. Bazıları irmiğin iyice kızartılmasını, bazıları ise az kavrulmasını istiyor. Kalabalık düğünlerde irmiğin içine fıstık katmıyor, sade kavuruyoruz. Çünkü içine katılan fıstık helvanın kesilmesi esnasında bıçağın yüzüne takıldığı için helva dağılıyor. Kavurma işleminin ardından tencerenin kapağı kapalı olarak dakika demlenmesi sonrası irmik helvası ılık olarak servis edilir. İrmik helvası diğer tatlılara nazaran hem daha lezzetli, hem de daha ucuza mal olmaktadır. Bu nedenle son dönemlerde düğün, mevlit ve hayır yemeklerinde irmik helvası tercih edilmeye başlandı”diye konuştu.(MA-EFE)

İrmik Helvası nasıl yapılır ? Ayrıca size fikir verecek 50 yorum var. Tarifin püf noktaları, binlerce yemek tarifi ve daha fazlasıNilay TulumTürk30 dk, ceviz, fıstıklı irmik helvası, helva, irmik, İrmik helvası, kandil, mevlid, süt, sütlü irmik helvası, Tatlı Tarifi Videoları

Tatlı Tarifi Videoları Tatlılar Videolar 

Nilay Tulum Views

Porsiyon: KişilikHazırlık: 10 dkPişirme: 20 dk
Hiç Hoş değil!Eh işte!Güzel!Sevdim bunu!Harika! Harika!
( oy 4,03/5)

Osmanlı Mutfağı’ nın en bilinen tatlılarından biri irmik helvası. Yüzyıllardır evlerimizde yapılır. Bazen sütlü, bazen fıstıklı ama hep hafif bir lezzeti vardır.

sütlü irmik helvası

Ne zaman helva kavursam hüzünledirir beni. Hep gidenler gelir aklıma, ne zaman bir yakınımızı kaybetsek ailenin kadınları kaybedilenin helvasını kavurur ikram eder taziyeye gelenlere. Bu geleneğin nasıl ortaya çıktını gerçekten merak ediyorum.

Çok hüzünlenmeden, derin düşüncelere dalmadan sizi helva tarifim ile baş başa bırakıyorum.

İrmik Helvası

Tarifin yapılışını buradan izleyebilirsiniz.

Görüşmek üzere…

Sevgiler…

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt ya da (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 4 yemek kaşığı çam fıstığı – isteğe göre dövülmüş fındık & ceviz

İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir sos tenceresine sütü ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın.
  2. Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin. Fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  3. İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütü ilave edin. Dikkatli olun çünkü oldukça ısı yayıyor.
  4. İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  5. Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve kez karıştırın.
  6. Tencerenin kapağı kapalı olarak dakika demlenmesini bekleyin ve ılık servis yapın.
Etiketler: 30 dk, ceviz, fıstıklı irmik helvası, helva, irmik, İrmik helvası, kandil, mevlid, süt, sütlü irmik helvası
Nilay Tulum

İrmik Helvası (Tam Kıvamında Ve Garanti Tarif)

Tam Kıvamında Ve Garanti İrmik Helvası Tarifi için önce sıvı yağ ile tereyağını genişçe bir tava veya tencereye alıp tereyağı eriyince fıstıkları ekleyin.

Yağ fokurdamaya başlayınca irmiği ekleyip kavurmaya başlayın. Fıstıklar irmikle birlikte kavrulacağı için renginin dönmesini beklemeniz gerekmiyor.

Kullanacağız tava veya tencere (ben pilav tenceresi kullandım) yapışmaz olsun.

Şerbeti için su ve şekeri derince bir tencereye alıp şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Şerbet dökülürken sıcak olması gerekiyor ancak uzun süre kaynatmanız gerekli değil.

Yağ ile irmiği dk boyunca sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun. Renginin kahverengiye dönük olması gerekiyor. Sürekli karıştırmak çok önemli. 

Rengi dönünce ( dk sonra) altını kısıp şerbetin bir kısmını ekleyip karıştırın. ~ Çok buhar çıkıyor aman dikkat!

Şerbetin kalanını da ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp dk pişirin. Ardından hala suluyken altını kapatıp kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın.

Verdiğim süreler tamdır. Bir dk demlenince helva tüm şerbeti çekiyor ve ıslak, güzel kıvamlı bir irmik helvası elde ediyorsunuz.

Tam Kıvamında Ve Garanti İrmik Helvası servise hazır.

Deneyenlere afiyet ve şifa olsun



RESİMLİ ANLATIM :

İrmik Helvası (Tam Kıvamında Ve Garanti Tarif)in it

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası