gazi oyunları / Mustafa Cengiz funduszeue.info Oyunları açılış töreni - Spor Haberi

Gazi Oyunları

gazi oyunları

GAZİANTEP İL MEM ARGE

Mustafa Cengiz 1. Gazi Oyunları Başlıyor!

Mustafa Cengiz 1. Gazi Oyunları Başlıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Mustafa Cengiz 1. Gazi Oyunları başlıyor.
Sporun kitleleri olumlu yönde etkileyen, birleştirici gücünü esas alarak, ilimizde bulunan öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmak, çocuklarımıza spor yapma alışkanlığı kazandırmak, spor kültürü oluşturmak ve yetenekli sporcularımızı keşfederek üst düzey sporcular yetiştirmek amacıyla düzenlenecek olan Mustafa Cengiz 1. Gazi Oyunları başvuru formu için TIKLAYINIZ!

Başvuru İçin Gerekli Belgeler
* Öğrenci Belgesi
* Veli Sağlık Beyanı
* Esame Listesi

Teknik Şartlar
* Her sporcu bir branşta yarışabilir.
* Katılım kontenjanla sınırlıdır.
* Futbol, voleybol, hentbol ve 3*3 basketbol branşlarında takım olarak diğer branşlara ferdi olarak katılım sağlanacaktır.
* Güreş, taekwondo, karate, masa tenisi branşlarında dereceye giren ilk 4(dört) sporcuya, diğer branşlarda dereceye giren ilk 3(üç) sporcuya ödül verilecektir.
* Takım sporlarında dereceye giren ilk 3(üç) takımın bütün sporcularına ödüller bireysel olarak verilecektir.
* Yüzme branşında; stil ve mesafe, güreş, taekwondo, karate branşlarında sıklet ile ilgili seçimler teknik toplantıda ayarlanacaktır.
* Teknik toplantı tarihi ve gerekli bilgilendirmeler oluşturulacak whatsapp guruplarından bildirilecektir.
* BİRDEN FAZLA BRANŞTA KATILIM GÖSTERECEK OKULLAR, HER BRANŞ İÇİN AYRI FORM DOLDURACAKTIR.
* Branş ve kategori tablosu aşağıda belirtildiği gibidir.


BAŞVURULAR: 07 - 16 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.

Yayın Tarihi: 7 Şubat

TÜBİTAK
Sosyal Okul
Eğitim Akademisi

Pancarlı Mahallesi Nolu Sokak No8 Şehitkamil / Gaziantep -

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.

Gaziantep&#;te &#;1. Gazi Oyunları&#; görkemli bir törenle açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Mustafa Cengiz anısına düzenlenen 1’inci Gazi Oyunları’nın açılış meşalesi, törenle yakıldı.

“Spor kenti Gaziantep” için desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gaziantepli iş insanı, spor yöneticisi ve Galatasaray Spor Kulübü’nün 37’nci başkanı merhum Mustafa Cengiz’in anısına düzenlendiği 1’inci Gazi Oyunları’nın meşale yakımıyla açılış töreni, Şahinbey Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Okul bayrakları ve flamalarının geçişiyle başlayan törende organizasyonun tanıtım videosu ve merhum Mustafa Cengiz’i anlatan anma videosu izlenildi. Büyükşehir Belediyesi Belediye Spor Kulübü sporcuları kata gösterisi yaptı.

Konuşmaların ardından oyunların meşalesi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol tarafından yakıldı. Törene, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Irak Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahıd Majeed, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Merhum Mustafa Cengiz’in ailesi, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

“Yerelde en büyük spor organizasyonu”

23 Mart tarihine kadar devam edecek oyunlar 15 farklı branşta 62 kategoride 7 bin sporcunun mücadelesi ile devam edecek. 1’inci Gazi Oyunları bu verilerle şehrin en büyük katılımlı spor organizasyonu unvanını almış oldu. Büyükşehir Belediyesi hem spor alt yapısını güçlendirmek hem de okul spor kulüplerinin gelişmesine katkı sağlamak için rekor ödül tablosu da oluşturdu. Bu kapsamda 1’inci Mustafa Cengiz Gazi Oyunları yerelde yapılan en büyük spor organizasyonu olarak kayıtlara geçti.

“Şahin: Mustafa Cengiz’i unutturmamak için yeni Mustafa Cengizler yetiştirmek için buradayız”

Açılış töreninde konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, salonu dolduran izleyicileri ve sporcu gençleri selamlayarak şunları söyledi: “Bugün çok önemli bir gün. Nizip’te doğan, bu topraklarda büyüyen Mustafa Cengiz abimizin adıyla bu oyunları açıyoruz. Bugün ‘Ben Antepliyim, Şahin’im ağam. Mavzer omuzuma yük. Ben yumruklarımla dövüşeceğim. Yumruklarım memleket kadar büyük’ diyenlerin şehrinde, Yavuz Bülent Baki’leri, Sezai Karakoç’ları yetiştiren Gaziantep Lisesi, Mustafa Cengiz’i de yetiştirdi. yıl önce ecdat, zerdali çekirdeğiyle açlığa direndi. Dünya’nın en büyük ordularına, kaleden bayrağı indirmeye çalışanlara karşı, ‘Bunu hayal bile edemezsiniz’ dedi, canını verdi. ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’, ‘Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’, İman varsa imkan da vardır’, ’Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ dedi. Gazi’nin, Şahinbey’in Şehitkamil’in, Karayılan’ın torunları olarak, Mustafa Cengiz anısına bu yıl hep birlikte buradayız günümüz kutlu olsun. yıl önce ecdat nasıl duruyorsa biz de yıl sonra ‘Zaman değişse bile vazifemiz hep aynı’ diyoruz. İşte Mustafa Cengiz abiyi unutturmamak için yeni Mustafa Cengizler yetiştirmek için buradayız.”

“Vali gül: Gelecek 5 yıl içerisinde Gaziantep sporda da adını duyuracak, söz ettirecektir”

Gaziantep’in iddialı bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Davut Gül ise şunları kaydetti: “Bu oyunlar sürekli devam edecek. Spor şehri Gaziantep’te oluşacak bir sporcu varlığımız, kardeşlerimiz var. Bu sporcuların kendi aralarında yarışması, müsabaka yapması, adeta Gaziantep içerisinde küçük bir olimpiyat olması şehre değer katar. Bu oyunlarımızın isminin, şehrin değerli bir ismi Mustafa Cengiz başkanımızın anısına olması hem şehrimiz hem sporcularımız hem de Türk Sporu açısından büyük bir kazanım. Gaziantep son üç yılda 60’ın üzerinde tesis yapan bir şehir. Bunu yaparken Gençlik Spor Bakanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın maddi ve manevi çok büyük katkıları oldu. Yine bin öğrencimiz sporcu lisansı çıkarttı. Bu Türkiye şartlarında önemli bir rekor. Gelecek 5 yıl içerisinde Gaziantep sporda da adını duyuracak, kendinden söz ettirecektir.

“Taşdoğan: başlatılan bu oyunların ileride uluslararası olmasını diliyorum”

Milletvekili Muhittin Taşdoğan, oyunların “spor şehri Gaziantep” sloganına tam uyduğunun altını çizerek, “Bugün Gaziantep’te başlattığımız bu oyunların ileride uluslararası olmasını diliyorum. Gaziantep bereketli topraklardır. Gaziantep açlıktan gastronomi şehri olmuş bir şehirdir. Gaziantep’te azimle, disiplinle, çalışmayla istersek her şey olur. Bu topraklardan Talat Özkarslı, Galatasaray ve Gaziantepspor’a kaptanlık yapan, milli sporcumuz Mehmet Polat, Süreyya Ayhan çıktı. Azimle ve kararlılıkla Türk Bayrağı’nı olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında en üstte dalgalandıracak sporcularımız bu salonlarda çıkacaktır” dedi.

“Cengiz: Bu yapılan organizasyonla babam benim kalbimde koşuyor, yürüyor”

Mustafa Cengiz’in oğlu Sarper Cengiz konuşması öncesinde salonda izlenen ve babası Mustafa Cengiz’in hayatını anlatan videonun kendisini duygulandırdığını ifade etti. Başkan Şahin ve Vali Gül’e ilgileri ve oyunlara babasının adının verilmesi için teşekkür eden Cengiz, “Babam Gaziantep’te doğdu, büyüdü. Ben maalesef babamın işleri nedeniyle Ankara’da doğdum. Fakat babam, Galatasaray başkanlığı öncesi ve sonrasında vefat edene kadar her zaman, an be an burada yaşadı. Oğlum İstanbul doğumlu, 5 yaşında. ‘Nerelisin?’ diye sorsak: ‘Gaziantepliyim, Gaziantep’te yaşıyoruz ve ‘Var olsun Gaziantep’” diyecek. Babamı gururlandırmak için, bu şehir adına üstüme ne düşerse yapmaya devam edeceğim. Bu benim boynumun borcudur. Babam vefat ettiğinde, büyüklerim yanıma gelerek ‘Bu acı sürekli kalbinde olacak’ dediler. Bu yapılan organizasyonla babam benim kalbimde koşuyor, yürüyor. Emekleri geçenlere teşekkür ediyorum. Allah Gaziantep’in ayağına taş değirmesin” diye konuştu. Bülten

 

 

 

* Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.

Osman Gazi

Bu oyun hakkında

Osman Gazi ile ordunun başına geç ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna tanıklık et.
Gerçek kişiler ve olaylardan esinlenilerek oluşturulmuş, destansı bir yiğitliğin hikayesini oyna.
Halkına önderlik et! Alplar, balalar ve hatunlar gibi tüm yoldaşlar senin önderliğinde çarpışıyor. Akıcı hikayeli görevler, konsol kalitesindeki can alıcı 3D grafiklerle seni bekliyor. Soluksuz maceraya profesyonel müzikler eşlik ediyor. Birbirinden farklı haritalarda Kayı Boyu’na liderlik edip Oba ve beyliklerin için dövüş!

Aradığın mobil aksiyon macera oyunu. Zırhını kuşan, saldırıya geç! Başkaldıranları yen! Halkın ve ordunun kahramanı ol!

Fetih ve Macera dolu aksiyon
Savaş oyunu klasında görebileceğin en harika sahneler Osman Gazi'de! İsyancıların, sert düşmanların kol gezdiği kaleleri fethet! Amansız düşmanları kılıçtan geçir, Selçuklu'dan, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşuna giden yolda kaderini çiz. Ertuğrul Gazi'nin emaneti olan KAYI Obası'nı büyütmek için rakiplerini bozguna uğrat, zafere ulaş. Devletini kur, adalet ve doğruluk için savaş.

Özelleştirilebilir Karakter!
Osman Gazi Oyununda karakterini özelleştirebilirsin. Çeşitli kılıç, kalkan, zırh ve yaylardan istediğini kuşanabilirsin. Seninle beraber savaşacak evcil sadık bozkurt da alabilirsin. Her görevde cömertçe altınla ödüllendirileceksin. Topladığın altınları biriktir, mağazada dilediğin gibi harca! Havalı Baltalar, yaylar ve dahası güçlü ekipman seni bekliyor.

Kullanıcı dostu arayüz ve birbirinden çeşitli mekaniklerle Kuruluş Osman senaryosunu 3 Boyutlu deneyimle. Geniş haritalar ve göz alıcı manzaralar içeren dünyasını keşfet.

Kontrol tamamen senin elinde!
Şehir ya da ormanda zaman geçir, pazar yerinde Bala Hatun'u ziyaret et, Malhun Hatun'a pazarı gezdir veya Bamsı Bey, Turgut Alp, Konur Alp ve dahası amansız yiğidi yanına alarak düşmanın üzerine yürü. Gerçek Türk kahramanları kontrol edip, askerlerini yönetmenin keyfini yaşa. At alıp dörtnala sür veya yüzerek düşman gemisine sız. Korumalı kalelere sızmak için bayraklara tırman, gizlice arkalarından yaklaşıp rakip savaşçılarla dövüş.

Orta Çağ Düşmanlarıyla Çarpış!
Tarihte varolan gerçek Moğol, Haçlı, Bizans, Vikingler, Katalan askerleri ile kapış. Güçlü rakiplerini, kurulan kanlı ittifakları bertaraf et, obandaki dost görünenlerle mücadeleni sürdür, sana karşı kurulan oyunları boz. Orta Çağ'daki nefes kesen hikayede kahraman olup halkını acımasız savaşçılardan koru. Pusulardan sağ kurtulup emin adımlarla ilerle. Hedefini koy, Yenişehir'i ve kaleleri fethet!

Nerede olursan ol, bu kesintisiz aksiyon parmaklarının ucunda. Heyecanı her yerde hisset! Hemen ücretsiz indir ve savaşa katıl.

Bize Ulaş
Oyundaki info panelinden bizimle iletişime geçebilirsin. Oyundaki diğer insanlarla tanışıp, yeni güncellemelerden haberdar olmak istersen bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsin.

funduszeue.info
funduszeue.info
funduszeue.info
funduszeue.info

Güncellenme tarihi

11 Haz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası