kordon bağlatma ameliyatı fiyatı / Tüp Bağlatma Ameliyatları Nasıl Olur? - funduszeue.info

Kordon Bağlatma Ameliyatı Fiyatı

kordon bağlatma ameliyatı fiyatı

Tüp Bağlatma Ameliyatı

TÜPLERİ BAĞLATMA(TÜP LİGASYONU)

 

Bir kadında hamilelik oluşabilmesi için erkekten gelen sperm ile kadından gelen yumurtanın fallop kanallarında biraraya gelmesi ve spermin yumurtayı döllemesi gerekir. Herhangi bir nedenle (enfeksiyon, ameliyat,endometriozis vb) tüplerde meydana gelen hasarlanma ve tıkanıklık kısırlığa neden olur. Benzer şekilde tüplerin geçirgenliğinin bilinçli olarak engellenmesi ise bir doğum kontrol yöntemidir ve cerrahi sterilizasyon olarak adlandırılır. Bu şekilde sperm yumurtaya ulaşamaz ve onu dölleyemez.

Tüp ligasyonu ya da tüplerin bağlanması kalıcı doğum kontrol yöntemlerinden olarak kabul edilir. Daha sonra çocuk isteği ortaya çıkarsa tüplerin yeniden açılması her zaman mümkün olmaya bilir. Tüplerin bağlanmasına karar verirken bu durumun mutlaka göz önüne alınması gereklidir.

 

Tüpleri Bağlatmanın Avantajları 

 

Tüplerin bağlanması kullanıcıdan bağımsız olarak yüksek oranda kalıcı koruma sağlaması açısından uygun kişilerde en avantajlı doğum kontrol yöntemidir. Tüpler bağlı olduğunda hamile kalma korkusu olmadığından cinselliğin daha verimli yaşanmasına yardımcı olabilir. Koruyuculuğu hemen başlar ve ömür boyu sürer

 

Tüp Ligasyonun Dezavantajları

 

Kalıcı bir yöntem olması ve geri dönüş olasılığının düşük olması en önemli dezavantajıdır. 

 

Tüplerin bağlanmasını Etkinliği ne kadardır

 

Tüplerin bağlanması teorik olarak % koruma sağlamakla birlikte pratikte bu koruyuculuk daha düşüktür. İşlemin başarısız olma olasılığı 'de 4'tür. Tüpleri bağlı olan bir kadında adet gecikmesini takiben gebelik testi pozitif olduğunda bunun bir dış gebelik olmadığı mutlaka gösterilmelidir.

 

Tüpleri bağlanan bir kadın bir daha hamile kalamaz mı?

 

Teroik olarak hayır. Ancak tüpler bağlanırken uygulanan tekniğe bağlı olarak mikrocerrahi işlemler ile tüpler yeniden açılabilir. Ancak bu operasyonların hem etkinliği düşüktür hem de maliyeti yüksektir. Tüpleri bağlanmış olan bir kadın yeniden çocuk sahibi olmak istediğinde en uygun yöntem tüp bebek uygulanmasıdır. Ancak tüp bebek uygulamalarında da gebelik şansının % olmadığı akılda tutulmalıdır. Artan kadın yaşı ile birlikte hamilelik şansı da giderek azalmaktadır.

 

Ne zaman yapılabilir

 

Tüp ligasyonlarının çoğu sezaryen operasyonları sırasında yapılır. Ancak bu kural değildir. Laparoskopi ile her yaşta ve dönemde yapılabilir. Ancak sezaryen dışı zamanlarda yapıldığında gebelik testi yapılarak bir hamilelik olmadığı gösterilmelidir. Hamilelik şansını en aza indirmek için tercihan adet kanamasını takip eden ilk günlerde yapılmalıdır.

 

Tüp Bağlanması Ameliyatı Nasıl yapılır?

 

 

Bugüne kadar tanımlanmış pek çok tüp ligasyonu tekniği mevcuttur. Tüplerin etrafına sıkı bir plastik halka geçirilebilir, tüplerin süpürgemsi ucu (fimbria) cerrahi olarak çıkarılabilir, tüp yakılıp ortası kesilebilir ya da tüp ortasından bir parça çıkartılarak kalan uçlar bağlanabilir. En son tarif edilen teknik Pomeroy tekniği olarak adlandırılır ve en sık kullanılan tekniktir.

Laparaskopi genelde son derece basit ve ayaktan yapılan bir işlem olmakla birlikte genel anestezi altında yapılıfunduszeue.infoşık 15 dakika süren işlem sonrası hastanede yatmak gerekmez, saatlik dinlenme sonrası hasta evine gidebilir. Takiben 1 günlük dinlenme genelde yeterlidir. İşlem sonrası ilk 24 saat ağızdan ağrıkesici almayı grektirecek şiddette ağrı olabilir.

 

Tüplerin Bağlatmanın Yan etkileri Var mıdır

 

Tüplerin bağlanması işleminin herhangi bir yan etkisi yoktur. Adet düzeninde genelde bir değişikliğe neden olmaz. Cinsel yaşantı açısından hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

 

Riskler

Genel anestezi ve laparoskopiye ait riskler dışında ek bir risk taşımaz

 

Balıkesirde özel hastaneler,çanakkalede özel hastaneler,bursada özel hastaneler,özel hastane,özel doktor,özel klinik,özel muayenehane,doktor,bandırma özel hastane,bandırma özel hastanesi,özel hastane bandırma,bandırma özel muayenehane,bandırma özel muayenehane,bandırma özel doktor,bandırma kadın doğumcular

Vazektomi Nedir?

Vazektomi, Erkekte “Gönüllü Sterilizasyon” olarak adlandırılan % koruma sağlayan, en etkili ve en güvenilir doğum kontrol yöntemidir. Vazektomi en basit anlatımıyla erkeğin spermlerinin meniye karışmasına imkan sağlayan her iki kanalının da bağlanması olarak tanımlanabilir. Bu sayede erkek orgazm olabilmekte, orgazm sonucunda meni gelebilmekte fakat meninin içinde sperm bulunmadığı için gebelik söz konusu olmamaktadır.

Vazektomi dünyada son yıllarda popüler olmaya başlamış bir doğum kontrol yöntemidir. Bu yöntem ülkemizde de giderek yaygınlığını artırmakta ve daha fazla erkek tarafından Vazektomi nedir? Vazektomi nasıl yapılır? Erkekte kordon bağlatma nedir gibi sorular sorulmaya başlanmıştır.

Vazektomi aynı zamanda halk arasında en fazla yanlış bilgiye sahip olunan doğum kontrol yöntemlerinin de başında gelmektedir. Vazektomi hakkında bilmeniz gerekenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

 

Vazektomi Kimler İçin Uygundur?

Çocuk sahibi olmak istemeyen erkekler / çiftler

Çocuk sahibi olması tehlikeli veya riskli olan erkekler / çiftler

Çocuk sahibi olan ve bir daha çocuk sahibi olmak istemeyenler

Diğer korunma yöntemlerini uygulamak istemeyenler

18 Yaşını doldurmuş, kendi rızası ile, evli ise eşinin onayıyla bu işlemi yaptırmak isteyenler

 

Vazektomi nasıl bir işlemdir?

Vazektomi son derece küçük bir işlemdir. Yaklaşık 10 ile 15 dakika sürmektedir. Vazektomi işleminde erkeğin hayalarını örten deri lokal anestezi ile uyuşturulur ve ufak bir delik vasıtasıyla tohum kanallarına ulaşılır. Tohum kanalları bağlanır ve kesilir. İşlem sırasında lokal anestezi uygulandığı için hastanın bilinci işlem sırasında açıktır fakat ağrı hissedilmez. Ameliyattan hemen sonra taburcu olunabilir ve sonrasında hiçbir iz kalmaz. Vazektomi işlemi sonrasında, işlemden önceden kalan tohumların hamile bırakmaması amacıyla 20 boşalma boyunca ek korunma yöntemlerinin kullanılması tavsiye edilir.

 

Vazektomi ne kadar etkilidir?

Vazektomi % etkili bir yöntemdir ve ömür boyu kalıcıdır. Bu sebeple karar verme süreci iyi değerlendirilmelidir.

 

Vazektomi erkekliğe zarar verir mi?

Vazektomi erkekliğe zarar vermez. Erkeklik hormonları üretime devam eder, orgazm olunabilir, sertleşme problemleri ile ilgisi yoktur. Tüm erkeklik fonksiyonları işlemden önceki şekilde devam eder. Vazektomi sadece boşalma sırasında meninin içine spermlerin akışını engellemektedir.

 

Vazektomi cinsel yollarla bulaşan hastalıkları engeller mi?

Hayır. Cinsel yollarla bulaşan hastalıklardan korunmak için ek korunma yöntemlerine ihtiyaç vardır. Vazektomi, istenmeyen gebeliklere karşı koruma sağlar.

 

Vazektomi dönüşü olmayan bir işlem midir?

Hem evet, hem hayır. Vazektomi dönüşü olmayan bir ameliyat olarak bilinir fakat son derece zor bir ameliyat da olsa kordonların tekrar bağlanması mümkün olabilmekte ve riskler içermektedir. Bu sebeple işlemden önce karar verme sürecinin iyi değerlendirilmesi ve doğru bir şekilde karar verilmesi gerekmektedir.

 

Vazektomi ile asla bir daha çocuğum olamaz mı?

Vazektomi çocuk sahibi olmayı engelleyen bir işlemdir. Dolayısıyla normal şartlar altında bir daha çocuğunuzun olmayacağı söylenebilir. Fakat uzman hekimler vasıtasıyla erkeğin hayalarından alınacak spermler vasıtasıyla tekrar çocuk sahibi olunabilir. Vazektomi ile doğal koşullar altında çocuk sahibi olmak engellenir. Modern tıp uygulamaları, Vazektomi sonrasında da istendiği takdirde uzman hekimler tarafından yapılacak küçük işlemlerle çocuk sahibi olunabilir.

 

Vazektomi cinsel performansımı etkiler mi?

Hayır. Vazektomi cinsel performansınızı kesinlikle etkilemez. Çünkü işlem sonrasında hormonlar aynı şekilde üretilmeye, spermler aynı şekilde üretilmeye devam eder. Cinsel arzu ve ilişki sırasında sertleşme ve haz alma gibi durumlarda hiçbir değişiklik yaşanmaz.

 

Vazektomi’nin dezavantajı var mı?

Her ameliyat gibi Vazektomi’nin de riskleri ve olumsuz yönleri bulunmaktadır. Olumsuz yönlerinden ilki kalıcı bir yöntem olmamasıdır. Geri dönüşü olsa bile çok ama çok zordur. İşlem sonrasında sperm kordonları ne kadar uzun süre bağlı kalırsa, geri dönüş de o kadar zor olmaktadır. Bir diğer risk unsuru ise koruyuculuğun anında başlamamasıdır. İşlem öncesinde sperm kanallarında kalan spermler ilk 20 boşalma boyunca gebelik ihtimalini doğurur.

 

Vazektomi olmak konusunda kararsızım.

Eğer bu konuda kararsızsanız, yeterince çocuk sahibi olduğunuzu düşünmüyorsanız, gelecekte çocuk sahibi olmak isteyebileceğinize dair bir öngörünüz varsa asla acele karar vermemelisiniz. Bu durumda hem uzman bir hekime danışmalı, Vazektomi hakkında daha detaylı bilgi almalı hem de geleceğe dönük planlarınızı derinlemesine gözden geçirmelisiniz.

 

Vazektomi’ye hazırlık süreci nasıldır?

 

Vazektomi ameliyatına hem psikolojik olarak bir hazırlık gerekir hem de bazı tetkiklerin gerçekleştirilmesi gerekir. Vazektomi geri dönüşü olmayan bir ameliyat olduğu için işlem öncesinde psikolojik bir danışmanlık alınması son derece faydalı olacaktır. Ayrıca doktorunuz sizden kan tahlili, idrar tahlili, şeker, tansiyon, kalp ve bunun gibi hastalıkların olup olmadığına dair genel bir sağlık durumu kontrolü isteyecektir. Anesteziye uygun olup olmadığınız da bu süreçte analiz edilir.

 

Vazektomi Ameliyatı Sonrası Nasıldır?

Vazektomi sonrasında doktorunuz size bazı tavsiyelerde bulunacaktır. Bunlardan ilki ilk 20 boşalma boyunca mutlaka ek korunma yöntemlerine başvurmanız gerektiği olacaktır. Ameliyat sonrasında şişme ve ödem oluşmaması için buz torbası uygulanmalıdır. İşlemin yapıldığı bölgenin darbe almaması için sık ve rahatsız etmeyen bir iç çamaşırı giyilmesi gerekmektedir. Tam iyileşme 1 haftayı bulabilmektedir. Bazı hastalarda ağrı, morarma, şişkinlik, kızarma gibi yaygın yan etkiler gözlemlenebilmekte ve bu yan etkiler kolaylıkla tedavi edilebilmektedir. Eğer kanama ve yüksek ateş gibi durumlar söz konusu olursa mutlaka hekiminize danışmanız gerekmektedir.

 

Vazektomi ameliyatını hangi doktor yapar?

Erkeğin kısırlaştırılması olarak bilinen bu işlemi Üroloji uzmanı operatör doktorlar ve cerrahlar gerçekleştirmektedir. Basit fakat hassas bir operasyon olduğu için mutlaka Üroloji alanında uzman bir hekim tarafından uygulanması gerekmektedir.

 

Güncel Vazektomi Fiyatı Nedir?

Vazektomi fiyatı almak, randevu oluşturmak ve vazektomi hakkında daha detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz: 31 31

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası